Ptaszek ćwierka, słonko świeci, czas do ślubu prędko leci. PM 2016 cz. 25 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 20:53   #3451
sensualna
Zadomowienie

Dot.: Ptaszek ćwierka, słonko świeci, czas do ślubu prędko leci. PM 2016 cz. 25

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50511422]nigdy nie zrozumiem idei zareczania sie bez faktycznych planow slubu
[/QUOTE]
Wg mnie to bez sensu, powinno się moim zdaniem zaręczać wtedy kiedy rzeczywiście ma się zamiar wziąć ślub, a nie że kiedyś tam nie wiadomo kiedy... Nie neguję tych którzy tak robią i jest im z tym dobrze, ale sama mam złe doświadczenia związane z takimi zaręczynami... gdyż ja już kiedyś byłam zaręczona, było to ponad 6 lat temu, a po zaręczynach nie było rozmów o ślubie... dla mnie to było dziwne, dla niego nie i w końcu wszystko - na szczęście - się skończyło.

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
Ja też nie... My jeszcze w dzień zaręczyn określiliśmy mniej więcej kiedy (wakacje 2016), tydzień i dwa tygodnie później jechaliśmy oglądać sale, za drugim razem się zdecydowaliśmy i po niecałych 3 tygodniach mieliśmy już termin i sale. Nie twierdzę, że aż taki ekspres jest potrzebny, no ale przynajmniej jakieś określenie się. Poza tym ja bym nie wytrzymała takiej niepewności:P
Też wiedzieliśmy, że to będzie 2016, tydzień po zaręczynach oglądaliśmy sale, a w sumie po 11 dniach już mieliśmy wybraną salę

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
a ja tam rozumiem (na własnym przykładzie ). znaczy się plany byly, ale nie do zrealizowania na już
różnie to bywa, ważne aby być siebie pewnym wzajemnie i akceptować taki narzeczeństwo
Stary 2015-03-03, 20:53   #3452
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Hahah zambeza własnie wiem, że my z tym rodzeństwem mamy podobną sytuację Ale Twoja siora chociaż się określiła, że 2016 rok na pewno odpada, a ja się obawiam, że brat mojego faceta po złości zrobi tuż przed nami No ale w sumie póki co jego sytuacja finansowa na to nie wskazuje
Nie no w sumie zostało mało czasu już w sumie, mi by było ciężko zorganizować ślub z weselem rok przed może nie wyskoczy tak na ostatnią chwilę...
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:55   #3453
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Hahah zambeza własnie wiem, że my z tym rodzeństwem mamy podobną sytuację Ale Twoja siora chociaż się określiła, że 2016 rok na pewno odpada, a ja się obawiam, że brat mojego faceta po złości zrobi tuż przed nami No ale w sumie póki co jego sytuacja finansowa na to nie wskazuje
Oj tam za chwile będzie za późno na zaklepywanie dat na 2016...więc szansa, że wskoczy przed Was maleje z dnia na dzień
Stary 2015-03-03, 20:56   #3454
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Nie no w sumie zostało mało czasu już w sumie, mi by było ciężko zorganizować ślub z weselem rok przed może nie wyskoczy tak na ostatnią chwilę...
W każdym razie na pewno nie na naszej sali, bo już pół roku temu nie było terminów na letnie miesiące No i kasa, kasa, kasa, nazbierać ok. 30-40 tys. w rok Chyba, że na wariata i liczyć, że się zwróci z kopert W sumie byłby do tego zdolny

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Oj tam za chwile będzie za późno na zaklepywanie dat na 2016...więc szansa, że wskoczy przed Was maleje z dnia na dzień
Stary 2015-03-03, 21:07   #3455
Sophie24
Zakorzenienie

Została mi strona 114 i 115 do nadrobienia i ledwo żyję po ilości informacji A to chyba w tych ostatnich stronach coś "sensownego" się tu przewija z tematów
Ale od 99 strony nadrobiłam choć nie wszystko cytuje
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Ja używałam z Joanny ale nic nie dawała... dzisiaj kupiłam La Luxe, dałam 20zł i zobaczymy, jak będzie coś lepiej to się wstrzymam, a jak nie to się chyba zdecyduję
Czytałam dziś skład u przyjaciółki odżywki i muszę przyznać, że świetnie się zapowiada. Olej arganowy na 2 albo 3 miejscu a więc to nie pusty slogan, że odżywka z olejem arganowym. Pewnie kupię Cena jednak spora.

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50502474]ja wole sie wstrzymac teraz i nie stresowac jesli na podroz poslubna marzy nam sie leciec na Mauritius Bora Bora czy St Lucia./ Malediwy

Ale wyjdzie wszystko w praniu, pewnie i tak cos wyjdzie ale nie planowane, na ostatnia chwile jak to u nas [/QUOTE]
Ja już się na Malediwy nastawiłam, M. nie powinien prostestować Także podróż poślubna zaplanowana

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Polecacie jakas odżywkę do paznokci? (byle nie z eveline, bo mi po niej pazury płatami odchodzą :/ )
Tak, właśnie słyszałam o tej:
Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość

Mnie po Eveline twarde jak diament paznokcie bolą i mam wrażenie że są sine odstawiłam... Teraz chcę przetestować Golden Rose tą czarną Ewa z RLM polecała, więc spróbuje

O olejku z arganowym z Eveline pierwsze słyszę
Podobno warta uwagi i właśnie bez formaldehydu.

Cytat:
My ciasta mamy od sali bo właściciele prowadzą dodatkowo cukiernię... Możemy sobie wybrać z całego katalogu co tylko chcemy...
My też z sali ciasta bierzemy, mamy 8 rodzajów plus tort (chyba).

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
No faktycznie dużo i te 6 to liczone razem z obiadem na początek?
U mnie razem z obiadem dwudaniowym to 4 (czyli obiad dwudaniowy i 3 ciepłe posiłki w trakcie wesela), chociaż jak przeglądałam oferty to wiele miało 5 (obiad + 4 ciepłe)

Witam nową
U nas łącznie jest 8 gorących dań z pierwszym obiadem (kolacją) ale licząc zupę i drugie danie osobno (czyli 7 licząc tak jak Ty podałaś). Wesele jednodniowo, 170zł od osoby. Oni nie rezygnują z ilości jedzenia (a nawet nam dołożyli 2 rodzaje ciast a nie chciałam:/). Jedynie udało nam się z lodów zrezygnować. Ale z zimnej płyty mamy chyba 6 dań. A do obiadu mięsa jest 7 rodzajów (6 kawałków na osobę).
I nie, u nas frytek też nie będzie (chyba, nie pamiętam). Są chyba tylko talarki do obiadu.

Lecę dalej nadrabiać Poszalałyście dziś
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:08   #3456
asdii
Wtajemniczenie

tak a propo: http://kwejk.pl/obrazek/2259569/bez-slubu.html

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:11   #3457
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Stary 2015-03-03, 21:12   #3458
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś byłam na weselu na którym Pan robił drinki jakie kto chciał, było zainteresowanie to fakt, ale jest pewien minus tego rozwiązania - ludzie piją wódkę przy stole, potem idą po jakiegoś drinka, potem po innego, mnóstwo różnego alkoholu się miesza i może się nieźle namieszać i wyjść mieszanka wybuchowa. No a przecież każdy wie, że mieszanie alkoholi to nie jest dobry wybór, noooo chyba że barman będzie robił alkohole z samej czystej.
U nas będzie do wyboru z 5-6 drinków alkoholowych bazujących na takich samych alkoholach + wódka na stołach + drinki bezalkoholowe

Cytat:
http://wedding-bar.pl/index.php?opti...view&gallery=1 a proszę, my wybraliśmy wersję z egzotycznymi owocami no i sporo alkoholi z wyższej półki też tam jest.... pewnie bym się nie zdecydowała gdyby nie to, że te 2tys. i tak by pochłonęła czysta wódka bo musielibyśmy sporo więcej jej kupić,a tak to kupujemy o polowe mniej
spoko, jak wam się opłaca to okej. Nam mimo wszystko wyjdzie dużo taniej, a też policzyliśmy owoce egzotyczne jako ozdoby i do drinków, a także alkohole nie z najniższej półki, bo raczej z tych lepszych, w tym momencie chcemy bazować na białym rumie, malibu, syropach barmańskich, Tż chciałby whisky, bo je uwielbia i jakieś lepsze winka też planujemy zakupić.

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50511422]nigdy nie zrozumiem idei zareczania sie bez faktycznych planow slubu
[/QUOTE]

Ja też nie. My zanim byliśmy zaręczeni to wiedzieliśmy, że to będzie 2016

Co do menu na stołach. Nam się podoba i mamy w planie takie zrobić

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:12   #3459
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie już dawno jest za późno na mojej sali np Wzięliśmy ostatnią wolną datę pół roku temu
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:15   #3460
Arya90
Zakorzenienie

A my byliśmy w pierwszej trójce rezerwujących datę na 2016 rok, a był to styczeń 2015

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:15   #3461
zambeza
polaczek cebulaczek

moj ojciec dowiedzial sie o slubie. Jego reakcja : "a co ich tak przypiliło"

Stary 2015-03-03, 21:20   #3462
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
A my byliśmy w pierwszej trójce rezerwujących datę na 2016 rok, a był to styczeń 2015
zazdroooo!
Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
No u mnie już dawno jest za późno na mojej sali np Wzięliśmy ostatnią wolną datę pół roku temu
my wzieliśmy jedną z 3 ostatnich w sezonie choć ta nasza to już koniec sezonu
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:27   #3463
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
A no właśnie my mamy lody po obiedzie i myślałam, żeby zamiast lodów dać tort. Tylko co wtedy z tymi lodami? Zrezygnować w ogóle, dać o północy?
My tort też po obiedzie więc zrezygnowaliśmy z lodów. Mamy samych dorosłych to po co lody. A później chyba nie ma sensu. Lody po wódce to wiesz jaki może być efekt...

Cytat:
hejo
po pracy wpadli do nas znajomi i dopiero poszli. Zaraz idziemy na spacer. Nie nadrobię was spamiary

widzę tylko o drink barze. 1000 zł + alkohol + napoje to dla mnie drogo... my się ze wszystkim planujemy zamknąć w 800 zł
U nas za barmana jest 800zł a potem wszystko trzeba dokupić (alkohol, napoje, owoce). Ciągle jestem przy tej opcji ale zdecydujemy co i jak, jak z barmanem się skontaktujemy.

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
My nie planujemy pokazów świetlnych ( tych rac) przy torcie, także ten argument mnie nie przekonuje
Z resztą już kiedyś pisałam, że nie rozumiem do końca fenomenu tortu weselnego i dla mnie mogłoby go wcale nie być

co do drink baru to się zastanawiamy. Barman 350zł ( w tym szkło+lód) a w naszej gestii składniki do drinków. No nie wiem. Zobaczymy jak cenowo będziemy stać
Mam podobnie z tortem. Mnie tam mdli na samą myśl, że mam coś zajadać:P A koszt to nie mały, ciast mamy dużo - ile można?
Byliśmy na weselu bez tortu ale okazało się, że rodzice w ramach niespodzianki zamówili tort i tort jednak był:P Nie wiem czy młodzi byli zadowoleni, nie wyglądali:P

Cytat:
To jest kilka przykładów moich quillingowych tworów, bo nie wszystkie kartki robię z użyciem tej metody - choć jest to metoda dająca wiele możliwości - używam też innych materiałów.
Świetne Ja patrzyłam w empiku na te papiery - mi to się podoba ale nie mam cierpliwości ani wyobraźni, o zdolnościach nie wspominając:P

Cytat:
My zdecydowaliśmy się na drink bar nie tylko dla młodych ale sporo osób po stronie mojej rodziny nie lubi czystej wódki dlatego myślę, że będzie cieszył się dużym wzięciem,a po stronie TŻ ciotki też na pewno będą wniebowzięte
Ja po komunii kuzyna syna zobaczyłam jak rodzinka obraca stół z drinkami oraz alkoholami z różnych zakątków świata - jak przypominam sobie ten obraz to drink bar czy w ogóle jakiekolwiek drinki uważam za mus tego wieczoru:P

Cytat:
Ja jestem zdania, że każdy ma swój rozum i wie ile może wypić i czego... z tego co wiem to u TŻ jak i u mnie w rodzinie nie zdarzyło się żeby ktoś się upił. I dużo osób już mówi, że teraz już się tak nie pije na weselach jak dawniej tylko w miarę ludzie zachowują umiar.
I do tego - jak się zna rodziny to wiadomo co można, czego nie. Jeśli wiedziałabym, że zdarzają się przypadki zgonów na weselu bo ludzie nie znają umiaru to i wódki kupiłabym mniej albo rzadziej kazała rozstawiać - cokolwiek. Bałabym się burdy. No ale znamy swoje rodziny, wiemy, że nikt nie zrobił nigdy takiego czegoś. Bywają podpici ale nie pijani w cztery .

[/QUOTE]
Też nie. Dlatego my czekaliśmy tak długo. Jak mieliśmy się zaręczać kilka lat temu to po co? By mówić, że musimy poczekać? Teraz jak można wesele zorganizować to i zaręczyć się było można

Cytat:
O boziu - to my tak siedzimy
Stary 2015-03-03, 21:30   #3464
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monikaaa_19 Pokaż wiadomość
przypomniało mi się teraz jak kiedyś oblałam 2 termin egzaminu i miałam doła a tż chcąc mi poprawić humor przywiózł mi lody i frytki z MC bo nie wiedział na co będę miała ochotę zjadłam i to i to
frytki i lody są dobre na wszystko!
Stary 2015-03-03, 21:33   #3465
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:
U nas będzie do wyboru z 5-6 drinków alkoholowych bazujących na takich samych alkoholach + wódka na stołach + drinki bezalkoholowe

spoko, jak wam się opłaca to okej. Nam mimo wszystko wyjdzie dużo taniej, a też policzyliśmy owoce egzotyczne jako ozdoby i do drinków, a także alkohole nie z najniższej półki, bo raczej z tych lepszych, w tym momencie chcemy bazować na białym rumie, malibu, syropach barmańskich, Tż chciałby whisky, bo je uwielbia i jakieś lepsze winka też planujemy zakupić.
Ale my dostajemy rachunki za zakupy więc na 100% będzie kupiony alkohol, syropy, lód, owoce za tą kasę. No i kwestia też ilości osób bo to cena zaopatrzenia na całą noc na 150osób.
I nie ograniczamy się do 6 drinków bo jest ich kilkadziesiąt jeśli o wyborze mówimy

Edytowane przez sylwia9d
Czas edycji: 2015-03-03 o 21:35
sylwia9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:36   #3466
zambeza
polaczek cebulaczek

no u nas 1000 barman(on zapewnia szklo, lod, syropy, jakies slomki i inne duperelki, owoce), alko i soki/napoje tez pewnie kolejny tysiak. No i do tego i tak wodke czysta trzeba kupic + ta bzdurna oplata 500zl na sali no jak nic ponad 3000 za samo alko.
Stary 2015-03-03, 21:37   #3467
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
frytki i lody są dobre na wszystko!
Dlaczego, dlaczego jestem inna?! Lodów nie jadam (z wyjątkiem Grycanów raz na jakiś czas i tylko sorbetu malinowego albo takich leśnych z Augusto). Poza tym jakoś nie specjalnie mi wchodzą (czasem zjadam z grzeczności ale to męka).
A frytki, i to jeszcze z Maca, w ogóle wszelkie mrożone, odgrzewane - no nie mogę, dla mnie to nawet przy frytkach nie leżało.
Miałam właśnie się jeszcze co do frytków wypowiedzieć - zjem robione w domu ale też nie mam ochoty zawsze. Z głębokiego tłuszczu to zazwyczaj latem (jak ten debil się gotuje w te upały przy smażeniu:P), do tego kalafior i jajko sadzone:P Zimą nie robię jakoś. Jedynie w formie pieczonych z piekarnika. A ostatnio robiłam z warzyw (ziemniaki, marchew, pietruszka i seler) i było pycha Teraz kupiłam bataty więc spróbuję z nich
Stary 2015-03-03, 21:39   #3468
DontSaySorry
Zakorzenienie

Co do pokrywania sie dat ślubu w bliskiej rodzinie. My mieliśmy taką sytuację. Zaręczyny były we wrześniu i wiedzieliśmy, że będzie termin na 2016. Zaklepaliśmy salę na 30 lipca(która nam przepadła), wszyscy o tym wiedzieli. W styczniu zaręczyny kuzynki tż i nam się wcięli, całe szczęście, że ustalili termin na kwiecień. Wszystko pozałatwiali jeszcze przed nami Potem były problemy z tą salą, już byłam przekonana, że ślub będzie w 2017 albo w dwatysiącenigdy, ale znaleźliśmy inną na 2 lipca (był wolny jeszcze jeden termin w maju).
Zła byłam, że nas wyprzedzą, ale co zrobisz...

Jakby mi brat wyjechał z terminem ślubu miesiąc przede mną to bym go chyba zabiła :P

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2015-03-03 o 21:40
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:41   #3469
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas 1000 barman(on zapewnia szklo, lod, syropy, jakies slomki i inne duperelki, owoce), alko i soki/napoje tez pewnie kolejny tysiak. No i do tego i tak wodke czysta trzeba kupic + ta bzdurna oplata 500zl na sali no jak nic ponad 3000 za samo alko.
Nie no jak by było coś takiego to też bym podziękowała.
Ogólnie u mnie akurat jest tak, że nie można wziąć innego barmana niż ten ich. Nie można wziąć innego i koniec, nie że z dopłatą może czy coś. Oni uważają, że ten się sprawdza (nie wątpię) i nie chcą psuć sobie opinii barmanami z poza ich sali. Wcale mnie to nie dziwi - ktoś weźmie jakiegoś taniego i kiepskiego - rozniesie się, że to ich barman (ludzie przekręcają, nie domówią) jest kiepski i dla nich zysku nie ma bo już ktoś coś tam usłyszał i nie weźmie.
A oni głównie działają "pocztą pantoflową", zależy im na opinii.
Stary 2015-03-03, 21:46   #3470
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Nie no jak by było coś takiego to też bym podziękowała.
Ogólnie u mnie akurat jest tak, że nie można wziąć innego barmana niż ten ich. Nie można wziąć innego i koniec, nie że z dopłatą może czy coś. Oni uważają, że ten się sprawdza (nie wątpię) i nie chcą psuć sobie opinii barmanami z poza ich sali. Wcale mnie to nie dziwi - ktoś weźmie jakiegoś taniego i kiepskiego - rozniesie się, że to ich barman (ludzie przekręcają, nie domówią) jest kiepski i dla nich zysku nie ma bo już ktoś coś tam usłyszał i nie weźmie.
A oni głównie działają "pocztą pantoflową", zależy im na opinii.
nie no wlasnie ja nie lubie takiego odgornego "nie, bo nie" i tyle.

No i dziwi mnie ta oplata na mojej sali, no fakt ze jednak musza korzystac z ich zmywarki by te szklo umyc w trakcie wesela ale 500zl? za troche wody ale biznes sie kreci.
Stary 2015-03-03, 21:47   #3471
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do pokrywania sie dat ślubu w bliskiej rodzinie. My mieliśmy taką sytuację. Zaręczyny były we wrześniu i wiedzieliśmy, że będzie termin na 2016. Zaklepaliśmy salę na 30 lipca(która nam przepadła), wszyscy o tym wiedzieli. W styczniu zaręczyny kuzynki tż i nam się wcięli, całe szczęście, że ustalili termin na kwiecień. Wszystko pozałatwiali jeszcze przed nami Potem były problemy z tą salą, już byłam przekonana, że ślub będzie w 2017 albo w dwatysiącenigdy, ale znaleźliśmy inną na 2 lipca (był wolny jeszcze jeden termin w maju).

Jakby mi brat wyjechał z terminem ślubu miesiąc przede mną to bym go chyba zabiła :P
Mamy podobnie! My zaręczyliśmy się w lipcu i wesele na sierpień 2016, a kuzyn TŻ zareczył się teraz w święta i juz ustalili slub na 31 października 2015r. Ale w sumie mi to ni eprzeszkadza, a nawet się cieszę, bo nie będziemy pierwsi = mniejsza odpowiedzialność za to jak wypadnie:P Ważne żeby było trochę odstępu między takimi rodzinnymi weselami, żeby można było portfel zregenerować (zarówno młodzi jedni jak i drudzy, jak i goście - bo już widzę ilu gości nie przyjeżdża na to drugie wesele, to są jednak koszty i nie mówię o prezentach, ale choćby o ubraniu się...)

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:54   #3472
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:

hahahaha

Jeszcze kuzynka to jak Cię mogę, goście aż tak powtarzać się nie będą, ale za rodzeństwo bym urządziła awanturę jak nic Prawdziwa bridezilla ze mnie

Cytat:
Mamy podobnie! My zaręczyliśmy się w lipcu i wesele na sierpień 2016, a kuzyn TŻ zareczył się teraz w święta i juz ustalili slub na 31 października 2015r. Ale w sumie mi to ni eprzeszkadza, a nawet się cieszę, bo nie będziemy pierwsi = mniejsza odpowiedzialność za to jak wypadnie:P Ważne żeby było trochę odstępu między takimi rodzinnymi weselami, żeby można było portfel zregenerować (zarówno młodzi jedni jak i drudzy, jak i goście - bo już widzę ilu gości nie przyjeżdża na to drugie wesele, to są jednak koszty i nie mówię o prezentach, ale choćby o ubraniu się...)
No dokładnie, niektórzy goście mogą wybrać jedno wesele najczęściej to wcześniejsze, a na drugie po prostu nie przyjść ze względów finansowych czy różnych innych
Stary 2015-03-03, 22:02   #3473
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:

Lol:P No ja po 9 latach to już koniec, homo jak nic Sensualna jeszcze lepiej

a w 2016 w czerwcu będzie brała ślub moja przyjaciółka( od 22 lat się przyjaźnimy) no i oczywiście będziemy my i moi rodzice, bo dla niej są jak rodzina

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Edytowane przez lenka990
Czas edycji: 2015-03-03 o 22:07
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 22:08   #3474
sensualna
Zadomowienie

Co ja? O co chodzi?
Stary 2015-03-03, 22:22   #3475
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Co ja? O co chodzi?
o obrazek z linku ktory wrzuciła asdii Chyba, że sobie Ciebie pomyliłam z kimś i nie jesteś ze swoim TŻ 12 lat???:P

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Edytowane przez lenka990
Czas edycji: 2015-03-03 o 22:24
Stary 2015-03-03, 22:24   #3476
sensualna
Zadomowienie

No tak wiem, ale co ja jeszcze lepiej? Jaki związek ma to ze mną?
Stary 2015-03-03, 22:26   #3477
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
o obrazek z linku ktory wrzuciła asdii Chyba, że sobie Ciebie pomyliłam z kimś i nie jesteś ze swoim TŻ 12 lat???:P
Niee, to inna nowa dziewczyna, dlatego ci się pomyliło:p
Stary 2015-03-03, 22:28   #3478
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
No tak wiem, ale co ja jeszcze lepiej? Jaki związek ma to ze mną?
Czy ja sobie Ciebie pomyliłam z kimś i nie jesteś ze swoim TŻ 12 lat???:P

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Niee, to inna nowa dziewczyna, dlatego ci się pomyliło:p
Kurcze, za dużo nowych osób się przewinęło i przestaje kojarzyć co która Dzięki za sporsotwanie.

Sensualna przepraszam, nie o Ciebie chodzi

Stary 2015-03-03, 22:28   #3479
sensualna
Zadomowienie

aaa to nie ja hihi my o 10 lat mniej ;-) bo trochę ponad 2 lata
Nie ma sprawy ;-)

Edytowane przez sensualna
Czas edycji: 2015-03-03 o 22:30
sensualna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 22:53   #3480
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wlasnie ja nie lubie takiego odgornego "nie, bo nie" i tyle.

No i dziwi mnie ta oplata na mojej sali, no fakt ze jednak musza korzystac z ich zmywarki by te szklo umyc w trakcie wesela ale 500zl? za troche wody ale biznes sie kreci.
Oni wszędzie się opinią podpierają: mniej jedzenia nie bo opinia, innych usługodawców nie bo opinia. Ale z drugiej strony mamy listę usługodawców (DJ, orkiestry, fotografów itd.) polecanych ich zdaniem. To są ich obserwacje bo mają też listę nie polecanych:P

W ogóle w ten weekend były targi ślubne w mieście gdzie będę miała wesele i ślub. I nic o tym nie wiedziałam i nie byłam:/ A mogłabym sobie makijażystki i fryzjerki przejrzeć, i fotografów. Ehhh. Przyjaciółka zgarnęła mi jakieś wizytówki z salonu fryzjerskiego ale niektóre rzeczy to ehhh. Jakieś atelier dodatków ślubnych gdzie podwiązka kosztuje 60zł Ale też mam do dekoratorki namiary.

W marcu jedziemy zapłacić za salę, podpisać umowę. Potem trzeba skombinować fotografa i DJa/wodzireja. W kwietniu mamy nauki przedmałżeńskie. A w maju do księdza.
Na każdy miesiąc coś Ale wcale mi się nie chce:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości