|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
ale nie mamy czego ukrywać
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby mnie było stać to też bym z chęcią kupiła taką Także SzaraMyszka póki mąż się zgadza to bierz, bierz !
|
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam, bo ciężko mi sobie wyobrazić taki rozdział na moje i twoje wydatki (poza musowymi- rachunki, jedzenie itd) jak się razem mieszka. Jak np chcecie kupić mikser czy ekspres, to się zrzucacie czy w zależności od tego, kto bardziej chce, ten wykłada kasę. Nie gniewaj się, że tak pytam - zwyczajnie mnie to zaciekawiło. Nie mówię, że to źle, bo skoro Wam wychodzi, to znaczy, że działa taki układ. |
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I zgadzam się z tym w zupełności... Mój małż też przynosi z pracy różne opowieści... niefajne. I niestety jest tak, że różne historie ludzi spotykają, a później mąż/żona, zostaje bez jakichkolwiek środków, bo np. nie było ubezpieczenia, nie ma prawa do wypłacenia pieniędzy z konta itd.. A poza kontami, to tak jak pisałam, u nas tez nie ma tajemnic wydatkowych. Wszystko spisujemy w naszych tabelkach w Exelu i jakoś możemy kontrolować wydatki. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Idę spać, bo zaraz oczy mi się spalą ![]() Jutro na 8.50 do lekarza. Dobranoc
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-03-03 o 22:47 |
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana a kto by nie chciał żyłoby się dużo łatwiej...Najważniejsze ze stać Cie na to i ze nie musisz kombinowac jak tu kupic cos taniej, ciesz sie z tego i juz ![]() Cytat:
ten katarek chyba przy duzym katarze bym uzywala, bo nie wyobrazam sobie latac z odkurzaczem po domu za każdą kozą nieeee wiem, wspólnota to wspólnota jeden zarabia wiecej , drugi mniej, jeden czesciej robi zakupy do domu wiec szybciej koncza sie srodki, wakacje tez planuje sie razem-na miare wspolnych mozliwosci, ja nie cierpie sie tak rozliczac i nie wyobrazam sobie takiego układu ![]() no ale zwiazki i układy sa jak widac różne, kazdy robi jak mu pasuje ![]() ja tam sie nie musze nad tym rozwodzic bo jestem sama, wiec po co sie wypowiadam?
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śpijcie dobrze, ja tez zmykam zaraz, jestem padnięta troche po tej SR..
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pościel była na początku kupowana pod wpływem emocji tak naprawdę nie mieliśmy świadomości że są o wieeeele tańsze bo nie mam pod nosem takich sklepów jak choćby Ikea a w necie zaczęłam się rozglądać stanowczo za późno. No ale liczę na to że chociaż ta pościel posłuży mi nie tylko przy jednym dziecku
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
maja , martus
u nas przez parę lat dwa konta dobrze funkcjonowały, bez problemu się dogadywaliśmy, nigdy nie było problemu z czyjego konta idzie, bo były wspólne praktycznie. Ale właśnie prawnie nie. I jak do nas doszło, że oszczędzamy na koncie tża, a ja nie mam upoważnienia i w razie jego śmierci zostanę z dziećmi bez środków, uwspółniliśmy to konto. |
|
|
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze tylko katarek. Mówili że mieli coś innego na początku ale się nie sprawdziło - ale nie byłam wtedy w temacie, to się nie dopytalam dokładnie.
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego czasu bedzie c sie podobalo co innego chyba ze przez wzgląd na cenę bedzie musiala Ci sie podobac nadal kupiłas i ok, ciesz sie z tego chwilowego szaleństwa ![]() tez sie zaraz zmywam spac
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas to z reguły tak jest że on ma dużo zaoszczędzone a u mnie bida, ale wynika to z tego że on jest oszczędny a ja raczej rozrzutna No nie wiem jak to wytłumaczyć, ja bym od Niego kasy nie wzięła na cokolwiek chyba że miałabym nóż na gardle (jak na przykład kiedyś mi pożyczał na semestr studiów) źle bym się z tym czuła, no taka jestem, może wynika to z tego że były narozpuszczał głupot na mój temat ile to ja kasy od niego napożyczałam i nie oddałam. Trudno mi po prostu wyobrazić sobie taką sytuację że ja wydaję całą swoją pensję nie wiadomo na co a potem przychodzę do Niego po kasę czy to na wyjazd czy na cokolwiek.Jeśli chodzi o sprzęt AGD i tak dalej - na wszystko do domu składamy się na pół. Ostatnio wymienialiśmy stół, krzesła, kupowaliśmy komodę, malowaliśmy pokój - na wszystko to koszta były dzielone. Jedzenie tak samo - dzielimy się na pół. Ja się nawet cieszę że nie mam dostępu do jego kasy bo ma naprawdę dużo oszczędności i gdybym ja się do tego dorwała to bym wydała na pierdoły i taki efekt A tak to mogę wydawać tylko swoją nędzną pensyję U Nas to działa i myślę że przy takim układzie zostaniemy. Ostatnio tylko padł pomysł żeby założyć wspólne konto z finansami na potrzeby Młodego.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miejmy nadzieję że się będzie podobać, zresztą potem to już nie będę pamiętała ile za nią dałam więc serce nie będzie krwawić ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- No to laktator został zamówiony i rabat 10 zł z all wykorzystany . Uff, chociaż coś z głowy
|
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Rozumiem niezależność, rozumiem obawę przed nadmiernymi wydatkami..tylko co z tych pieniędzy komuś zostanie kiedyś,jeżeli danej osoby zabraknie na świecie ?? Postępowanie spadkowe, które się może ciągnąć a ktos bliski może mieć nóż na gardle i niezłe tarapaty..dużo takich sytuacji naprawdę..dlatego jak tylko mogę to uświadamiam, nawet bliskich..bo nie wszyscy się interesują tym tematem..
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc :-* nie bazgrajcie za wiele :-P
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostęp do jego pieniędzy w razie śmierci czy wypadku czy czegokolwiek na 100% ma jego rodzina, raczej nie sadze by zostawiła mnie sama na lodzie z jedynym dzieckiem ich syna/brata A jeśli by zostawiła zawsze mam swoją rodzine wiec sama nie zostanę. Nie mamy na razie potrzeby by udostępniać sobie nawzajem nasze konta, jak nas olśni to to zrobimy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas było tak, że będąc zwykłą parą mieliśmy wspólne pieniądze, on mi dawał kasę na różne wydatki i było to dla mnie normalne, mieszkaliśmy u mnie gdzie za nic nie płaciliśmy. U nas to ja jestem od zarządzania finansami i mój małż się nie wtrąca tylko daję kasę a ja opłacam rachunki i daję i przy zakupach płacę, bo on uważa, że tak jest ok i tyle ![]() Truskawa fajny brzusio ![]() Nadzieja całe szczęście, że wszystko ok ![]() Martuś co do pokoju a koszula za 8 zł to dobra cena, ja co prawda mam 4 za 15 zł ( fartło mi się) inaczej bym kupiła te po 20 zł sztuka a tak przynajmniej nie wydam na coś co będę mieć na raz ![]() Fistaszek kuruj się ![]() Kefi ja bym zawału dostała jakbym taki krwotok zobaczyła, dbaj o Was już nie wiele zostało Matko chyba 10 stron miałam do nadrobienia ja dziś dalej od rana jeździłam i załatwiałam a później mi się kimło :P małż wrócił i zrobił mi pomidorową ![]() ale mnie boli coś nad dupą ale w sumie jakby w pośladku :/ takie kłucie, które promieniuję ból do całej nogi za wizyty i kolejne tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- co do wglądu do konta (jeżeli ma małżeństwo osobne) to się zgadzam, bo później w razie 'w' są jaja i nici z zabezpieczenia.. u mnie nawet mam wgląd w konto rodziców tzn mam kod pin i kartę jak wyjeżdżają na wakacje czy ferie i mama zawsze mi mówi, że jakby co (odpukać) to tu mam zabezpieczenie itp Lepiej kupić na początek fridę czy katarek ? i pytanie czy musze mieć krem do buzi na pogodę i nie pogodę czy może byż zwykły krem w okrągłym opakowaniu(coś jak bambino) ? no bo kiedyś nie było czegoś takiego jak kremy na pogodę ![]() Lepszy balsam czy oliwka ? (na początek)to chyba tyle z moich pytań Gdzie się podziała Lucky ?
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie
![]() Właśnie wróciłam z meczu i mnie chyba pokarało, że poszłam Brzuch mi twardniał bardzo, boli mnie kręgosłup, krzyż, plecy normalnie wszystko, ledwo wysiedziałam no ale teraz już leżę z nogami do góry i chyba jakiś serialik se jeszcze trzasnę
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wy sobie zdajecie sprawę, że dziś napisalyscie 400 postów?? Kiedyś liczyłam to max 200-250 widzę, że im bliżej porodów to wy się coraz bardziej rozkręcacie
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Ruskaa Ból który opisujesz przypomina mi moją rwę...
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdybym rano nie czytała to z 15 stron by było no właśnie podejrzewam u siebie rwę :/ bo boli akurat w tym miejscu i takie jakby blokowanie nogi mam że mi się blokuję i boli a ja iść nie mogę albo np usiąść ![]() no i te nieszczęsne żebra łoo matko jak mnie co jakiś czas żebra bolą to moje
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Jakiś mamy z TZ pechowy okres. W zeszłym tygodniu TZ dostał mandat za coś czego nie zrobił mianowicie bolała go głowa i podparł sobie głowę ręką i oparł o szybę czekając na zielone no i szanowni panowie policjanci uznali ze rozmawiał przez telefon i 200 w plecy... Wczoraj zepsuł nam się kran w łazience i kolejna kasa... I jeszcze wczoraj tuż przed przyjazdem TZta poszłam do kuchni wstawić ziemniaki. Coś tam robiłam przy zalewie i usłyszałam takie skrzypniecie listwy która łączy u nas dwa rodzaje kafli w przedpokoju. No i tak raz drugi, najpierw myślałam że to pies ale widziałam z kuchni ze leży na kanapie no to myślę sobie ze TZ się skrada bo on lubi tak Tobiego wystraszyć no i idę w stronę drzwi wejściowych, spojrzałam i zamarlam... Bo tam stał jakiś obcy facet Jak mnie zobaczył to zdebial i powiedział 'miała Pani otwarte drzwi' i uciekl. Byłam w takim szoku ze nawet słowa z siebie nie wydusiłam Widzę że rozmowa o kontach ![]() My mamy wspólne od kiedy Pamiętam hehe bo jak tylko poszłam do pracy to takie sobie założyliśmy. Mamy dwie karty, nawet swoje hasła do logowania no ale historie te sama i nie wyobrażam sobie inaczej. Nie ma u nas nawet takiego pojęcia w stylu ze doloze się do czegoś albo TZ mnie wspomoze ![]() Jak dostajemy wypłaty to opłacamy wszystkie rachunki, a z reszty żyjemy. Nie wyobrażam sobie mieć oddzielnych kont Z przyjemniejszy rzeczy to w końcu zamowiliśmy gadżety porodowe, 2 koszule i kosmetyki dla małej No i z widzimisię kocyk do łóżeczka i wózka, lampkę i koszyczki
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-03-04 o 00:01 |
|
|
|
#1614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziwię się, że pies nie zareagował u mnie to od razu lecą i dra ryj, przynajmniej wiem co się dzieje ![]() dokładnie takie samo mam zdanie, wszystko mamy wspólne nawet jeżeli to było 'moje' przed związkiem jak np mieszkanie u mnie w domu.
||
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na to wygląda że rwa jednak, bo jak mnie zbloczy to nie jestem w stanie się podnieść z łóżka lub dojść samodzielnie do łazienki.... ![]() A żebra tez mnie dziś bolą, ale akurat ja to jestem dzisiaj obkopana dosłownie cały dzień co się ruszy młody to dostaje po żebrach. I oprócz tego patrze na brzuch i oczom nie wierzę... Widzę latające części ciała pod skórą i tylko co chwile fala... Zmieniły się już te ruchy jednak... ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Strzalka, zeby z podłogi zbieram! Zamykaj drzwi kobieto! A z tym mandatem tez niezła akcja ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Dobra idę spać, bo tym leżeniem jestem bardziej zmęczona niż normalnym funkcjonowaniem. Dobranoc
|
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez się zdziwiłam ze Tobi nie zareagował. No ale w sumie on jest taki ciepły klusek
do przytulania i głaskania hehe Nie reaguje na domofon czy dzwonek do drzwi, kocha wszystkich kurierów i Panów od kablowek a ze spał to miał w d.upce Teraz już pilnuje zamka. Kiedyś cyganka tez tak się przyczaila i juz miała portfel mamy w ręku bo torebka stała na szafce przy drzwiach ale drobne się przesypaly w portfelu i mama usłyszała i poszła sprawdzić co się stało to cyganka upuscila portfel i w dluga No nic może się nauczę w końcu przekręcić ten zamek ![]() A co do ruchów to moja ostatnio tak mnie kopie po pęcherzu i szyjce ze czasami mam łzy w oczach z bólu i to juz nie jest piękne i cudowne ![]() Polubila tez wypychanie nogami żeber ale to jest do zniesienia a tak to faluje po całym brzuchu |
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe nie
shih tzu zbyt przyjaźnie nastawiony do świata ludzi ![]() Jamnika ma mój tata i ona szczeka przy każdym szmerze w domu ![]() Wiecie co u nas ostatnio prawie wiosna, ciepło i albo słońce albo deszczyk i tak na zmianę jak to w marcu. Wstajemy dzisia, TZ patrzy za okno i mnie wola... A tam biaaalo!!! I ciągle pada
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
zima
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Wczoraj za duzo napisalyscie.... nie nadrobie, bylismy caly wieczor u tesciow.
Zaczynam 32 t czyli 8 miesiac. Zaczynam sie bac...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

ale nie mamy czego ukrywać 

Także SzaraMyszka póki mąż się zgadza to bierz, bierz !

zawsze tylko katarek. Mówili że mieli coś innego na początku ale się nie sprawdziło - ale nie byłam wtedy w temacie, to się nie dopytalam dokładnie.
całe szczęście, że wszystko ok 
co do pokoju
za wizyty i kolejne tygodnie 
? (na początek)
Brzuch mi twardniał bardzo, boli mnie kręgosłup, krzyż, plecy normalnie wszystko, ledwo wysiedziałam
mianowicie bolała go głowa i podparł sobie głowę ręką i oparł o szybę czekając na zielone no i szanowni panowie policjanci uznali ze rozmawiał przez telefon
ala: a gdybym rano nie czytała to z 15 stron by było