Październikowe mamy 2015 część I - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 18:56   #2371
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
To moje fasolini
Ślicznota

Cytat:
Napisane przez su$ka Pokaż wiadomość
Cześć kochane!
Dzięki za zaproszenie do klubu, to gdzie będziemy teraz pisać na wątku czy już tylko w klubie? Bo nie wiem gdzie się udzielać
No nic na razie napiszę tu.
Złapała mnie angina. Jak nie urok to sraczka. Ledwo co się wykaraskałam z grzybicy to się przyplątał niemiłosierny ból gardła, w piątek tylko skoczę do pracy bo naprawdę muszę, a tak kuruję się w domu... Dostałam jakieś tabletki do ssania Isla i Prenalen, szczerze mówiąc to niezbyt ten prenalen na mnie działa...
Co jeszcze...byłam w luxmedzie u gina wziąc skierowanie na badania, żeby chociaż za część badań nie płacić. Normalnie będę chodzić do swojego doktora prywatnie, luxmed miał być z doskoku właśnie na jakieś badania, bo z pracy mam pakiet wykupiony. Na jakiego trafiłam gbura, to po prostu brak słów. Mówię, że zaczynam 9 tc i chciałabym, żeby w luxmedzie to on się mną opiekował i kontrolował od czasu do czasu, a ten przewrócił oczami i do mnie :"Wiesz ile ja mam ciężarnych??!! ", nie dość że na "Ty" to jeszcze taki tekst...no ręce mi opadły. To mówię może chociaż badania mi pan przepisze? A ten, nie no dobra, mogę prowadzić, wydrukował mi z łaski skierowanie, przy czym 2x na usg, bo się pomylił i musiał poprawiać na morfologie i mocz itd. poza tym powiedział więcej badań niż napisał, potem patrze na tej kartce, a kilku nie dopisał. Pyta się czy miałam ostatnio cytologię, mówię, że nie, a on, no to zrobimy. Wypisał te badania i do mnie: no masz, i do widzenia. Zapomniał o tej cytologii czy co?! Ale nawet się ucieszyłam, nie chciałabym, żeby mnie badał. W życiu więcej do niego nie pójdę....
Tylko muszę dodatkowo płatnie sama zrobić cytomegalię, WR i ft4 (to na tarczycę) - myślicie, że będzie drogo?

Zaraz Was nadrabiam i czytam co tam u Was
Co za cham :/
Mój gin ostatnio jak byłam tez mial mi dac liste badan do zrobienia, zapisal mnie na wizyte za 3tyg i w miedzyczasie zadalam mu jeszcze tyle pytan ze finalnie zapomnial i on i ja o tym Ale to kit, zadzwonie do niego tydzien przed wizyta i mi moze poda przez tel.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ja mialam swinki morskie, ale 2tygodnie temu z wielkim bolem oddalam, juz mi ten zapach zaczal przeszkadzac a i bym nie miala czasu sie nimi zajmowac...
No co Ty Świnki są kochane, miałam w życiu dwie i teraz mam trzecią... od niecałego miesiąca Jakoś wziełam ją kilka dni przed potwierdzeniem że jestem w ciąży, na instynkt macierzyński mi już chyba wtedy padło bo zobaczyłam ją w ogłoszeniu i się zakochałam

Dziewczyny, dzieki za zaproszenie do klubu, ogarne sie po pracy i polece zameldowac
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 18:59   #2372
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny martwie sie o tetno dzidziusia... wg OM byl to 7t2d a wg USG 6t5d i bylo 126 uderzen, lekarz mowi ze ok a ja juz mam schizy

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

A wiecie, czytalam artykul, ze ryzyko poronienia wynosi mniej niz 1%, jesli matka uslyszala tetno plodu.

ja miałam 153. o nie wiedziałam o tym

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

mala zobacz na to : http://joemonster.org/phorum/read.php?f=18&t=548101
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:01   #2373
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mala frytki z maka to najgorsza chemia, nie jedz tego ..
Wiem, a najgorsza frytura w której się piecze dlatego nigdy nie jem w McDonaldzie nic oprócz lodów, ale tak mi się chce. Chyba nic się nie stanie jak zjem parę frytek, bo coś mam straszną ochotę, a nie chce całego domu zasmradzać żeby sama piec, bo mi później niedobrze od tego zapachu
Stary 2015-03-03, 19:03   #2374
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Wiem, a najgorsza frytura w której się piecze dlatego nigdy nie jem w McDonaldzie nic oprócz lodów, ale tak mi się chce. Chyba nic się nie stanie jak zjem parę frytek, bo coś mam straszną ochotę, a nie chce całego domu zasmradzać żeby sama piec, bo mi później niedobrze od tego zapachu
eh przyznam się, że mi też się zdarzyło pare zjeść jakoś 2, 3 tyg temu .. z zachciankami tak jest. troszkę się nic nie stanie. byle nie przesadzać
Stary 2015-03-03, 19:04   #2375
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja wczoraj w domu robilam ale też mnie zapach dobijał. Uwielbiam frytki z maca! Mnie się lodów przez was zachciało. Coś tam mam chyba w lodówce mniaaam

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:06   #2376
mala29lll
Zakorzenienie

Kiedys robili eksperymenty z hamburgerami z różnych sieci. Ogólnie najlepiej wypadło KFC. Ponoć te kurczaki z KFC to lepsze niż to co my jemy na co dzień, bo mają bardzo wygórowane wymagania od hodowców kuraków

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja wczoraj w domu robilam ale też mnie zapach dobijał. Uwielbiam frytki z maca! Mnie się lodów przez was zachciało. Coś tam mam chyba w lodówce mniaaam
A mi odbiło na punkcie właśnie tych lodów z McDonaldsa. NA początku ciąży cały czas miałam ochotę na Algidę orzechy włoskie, a teraz na te
Stary 2015-03-03, 19:13   #2377
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Screaming zobacz sobie odp lakarza o hałasie w ciąży https://portal.abczdrowie.pl/pytania...ywa-na-dziecko

A mnie się znowu chce McFlury loda z McDonalds Ma taki cudownie śmietankowy smak mniam mniam chyba męża wygonię i po frytki
Mala za cene frytek z MC masz 15kg ziemniakow a takie swoje zrobione przyprawione chrupiace mmm ...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Dziewczyny nic o zachciankach nie mowcie, bo az wstyd mi sie przyznawac do tych zupek chinskich. Niby z knoora sa bez konserwantow, najgorszy chyba vifon.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:14   #2378
Screaming Whispers
Raczkowanie

GG do Screaming Whispers Send a message via Skype™ to Screaming Whispers

W sumie tak jak przypuszczałam kręci się to w okolicach rozdrażnienia. Nie myślałam jedynie, że hałas może wywołać poród albo być przyczyną zmniejszenia masy dziecka. No nic. Trzeba siąść na tyłku, może innym razem poślinie się do zagranicznych gwiazd xD
Now there's nothing left for me

Provehito in Altum
Screaming Whispers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:18   #2379
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys robili eksperymenty z hamburgerami z różnych sieci. Ogólnie najlepiej wypadło KFC. Ponoć te kurczaki z KFC to lepsze niż to co my jemy na co dzień, bo mają bardzo wygórowane wymagania od hodowców kuraków

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

A mi odbiło na punkcie właśnie tych lodów z McDonaldsa. NA początku ciąży cały czas miałam ochotę na Algidę orzechy włoskie, a teraz na te
w kfc biedne małe kurczaczki zabijają, żeby takie małe nóżki i udka były a po 2 już od kilku osób słyszałam, że znaleźli w środku wingsów pióro..

Cytat:
mi też ale mam resztkę algidy śmietankowo czekoladowej i chyba ją pochłonę

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Screaming Whispers Pokaż wiadomość
W sumie tak jak przypuszczałam kręci się to w okolicach rozdrażnienia. Nie myślałam jedynie, że hałas może wywołać poród albo być przyczyną zmniejszenia masy dziecka. No nic. Trzeba siąść na tyłku, może innym razem poślinie się do zagranicznych gwiazd xD
ja byłam 2tyg temu na koncercie ale wtedy chyba jeszcze hałas nie dochodził do dziecka
Stary 2015-03-03, 19:18   #2380
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Mnie dziś tez wzielo na frytki, wcielam duze z KFC Przez ostatnie 2h w pracy juz normalnie czulam je w ustach Razem z nimi wzielo mnie na medaliony sojowe (takie danie z BioWay - wege restauracji) i jem teraz Wgl powrocil mi troche apetyt po tych mdlosciach, ale za to przeszlo mi na jelita - mam w brzuchu II wojne swiatowa + w kibelku bombardowania godne trzeciej

Cytat:
I mnie
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:19   #2381
Talantea
Zakorzenienie

Amelie szkoda, ze oddałas swinki, ja moje zostawiam, chyba ze naprawde juz nie dam sobie rady sie nimi zajac. Nie mialam bym serca je oddac, za dlugo są ze mna

mala Ja mam tuz przy pracy i Mdonalda i KFC i jak mi zapachnialo jak wyszlam, ze az mi checi narobili , ale sie nie skusiłam. Jadam takie zarcie baaaaardzo rzadko.
Lody mam w zamrazarce wiec chyba sobie zjemy razem z TZ-tem.
Ma mi kupic cos dobrego jak bedzie w sklepie po pracy

Dzisiaj zrobilam test ciazowy, kupilam 30 takich patyczkow na ebayu juz w styczniu. Dwie grube krechy jak milo sie patrzy

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:23   #2382
Screaming Whispers
Raczkowanie

Malinowa , w artykule było podane, że wszystko rozpoczyna się w 23 tygodniu ciąży kiedy to kształtują się wszystkie te słuchowe cudeńka.
Ja to wybitnie mądra jestem bo sobie wymyśliłam, że w 8 miesiącu chce na koncert. W sumie trybuny zawsze daleko są i można siedzieć, tylko nie wiem jak bardzo tam głośno jest.
Jeśli jednak ma to wywołać poród to chyba jednak podziękuję i zadowole się relacją znajomych.

Provehito in Altum
Stary 2015-03-03, 19:25   #2383
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Dzisiaj chłopak mi powiedział o koncercie Linkin Park w sierpniu, ale tez będę musiała zrezygnować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-03, 19:27   #2384
malinowa4
Zakorzenienie

o nieeee okazało się, że siostra wczoraj je zjadła a mi się tak zachciałooooooooo

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Malinowa , w artykule było podane, że wszystko rozpoczyna się w 23 tygodniu ciąży kiedy to kształtują się wszystkie te słuchowe cudeńka.
Ja to wybitnie mądra jestem bo sobie wymyśliłam, że w 8 miesiącu chce na koncert. W sumie trybuny zawsze daleko są i można siedzieć, tylko nie wiem jak bardzo tam głośno jest.
Jeśli jednak ma to wywołać poród to chyba jednak podziękuję i zadowole się relacją znajomych.
ano chyba, że tak
Stary 2015-03-03, 19:30   #2385
barbara6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez su$ka Pokaż wiadomość
Cześć kochane!
Dzięki za zaproszenie do klubu, to gdzie będziemy teraz pisać na wątku czy już tylko w klubie? Bo nie wiem gdzie się udzielać
No nic na razie napiszę tu.
Złapała mnie angina. Jak nie urok to sraczka. Ledwo co się wykaraskałam z grzybicy to się przyplątał niemiłosierny ból gardła, w piątek tylko skoczę do pracy bo naprawdę muszę, a tak kuruję się w domu... Dostałam jakieś tabletki do ssania Isla i Prenalen, szczerze mówiąc to niezbyt ten prenalen na mnie działa...
Co jeszcze...byłam w luxmedzie u gina wziąc skierowanie na badania, żeby chociaż za część badań nie płacić. Normalnie będę chodzić do swojego doktora prywatnie, luxmed miał być z doskoku właśnie na jakieś badania, bo z pracy mam pakiet wykupiony. Na jakiego trafiłam gbura, to po prostu brak słów. Mówię, że zaczynam 9 tc i chciałabym, żeby w luxmedzie to on się mną opiekował i kontrolował od czasu do czasu, a ten przewrócił oczami i do mnie :"Wiesz ile ja mam ciężarnych??!! ", nie dość że na "Ty" to jeszcze taki tekst...no ręce mi opadły. To mówię może chociaż badania mi pan przepisze? A ten, nie no dobra, mogę prowadzić, wydrukował mi z łaski skierowanie, przy czym 2x na usg, bo się pomylił i musiał poprawiać na morfologie i mocz itd. poza tym powiedział więcej badań niż napisał, potem patrze na tej kartce, a kilku nie dopisał. Pyta się czy miałam ostatnio cytologię, mówię, że nie, a on, no to zrobimy. Wypisał te badania i do mnie: no masz, i do widzenia. Zapomniał o tej cytologii czy co?! Ale nawet się ucieszyłam, nie chciałabym, żeby mnie badał. W życiu więcej do niego nie pójdę....
Tylko muszę dodatkowo płatnie sama zrobić cytomegalię, WR i ft4 (to na tarczycę) - myślicie, że będzie drogo?

Zaraz Was nadrabiam i czytam co tam u Was
Ale beznadziejny lekarz, łaskę robi, przecież nie siedzi tam za darmo. Może pójdź od innego, przecież w luxmedzie jest ich trochę ?
Jak mnie to ostatnio dobija nasza bezpłatna służba zdrowia, przecież państwowy lekarz też ma płacone z NFZ nie siedzi tam dla naszej przyjemności, a stosunek do pacjenta poniżej wszelkiej krytyki.
Płace niemałe składki zdrowotne a od kilku lat nie widziałam na oczy lekarza państwowego bo czas jaki trzeba odstać w kolejce, najpierw do rejestracji a później do lekarza, swoje też kosztuje.
Cytat:
Wiecie może coś na temat przebywania w głośnych miejscach w trakcie ciąży? Jest to w jakiś sposób szkodliwe dla dziecka?
Ja pracuje w bardzo głośnym miejscu. Co prawda nie mam bezpośredniej ekspozycji na hałas, ale czasami muszę przejść po hali produkcyjnej
Musze to z lekarzem skonsultować.
barbara6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:35   #2386
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala za cene frytek z MC masz 15kg ziemniakow a takie swoje zrobione przyprawione chrupiace mmm ...
No tak, ale jak już pisałam nie chciałam smrodzić całego domu, bo mnie później mdli a za zimno na wietrzenie. JA nigdy nie jadam w fast foodach. Nigdy w życiu nie jadłam hamburgera z takich sieci ani nic w tym stylu. Jedynie właśnie frytki jadałam jak już byłam z kimś, ale częściej KFC odwiedzałam.
A jak rodzice zamiast na spacer w niedzielę po obiadku to mają wypad do galerii i napychają dzieci fast foodami? i wycieczka zamiast po świeżym powietrzu to po galerii i to dla niektórych sposób na spędzanie czasu z rodziną, bo w tygodniu do pracy a dzieci do szkół, żłobków itd i tez siedzą w czterech ścianach. Niestety znam takich rodziców. Dzieciaki zamiast na dwór to w domu przed bajkami albo grami siedzą. No nie wiem. Ja najmilej wspominam jak latałam na dworze jak byłam mała z kolezankami i kolegami. Bawiliśmy się najpierw w klasy, państwa i miasta śrubokrętem na ziemi, w gume sie grało, na skakance, podchody, chowanego, a teraz nie widać żeby dzieciaki się bawiły na dworze. Przynajmniej u mnie.
Stary 2015-03-03, 19:40   #2387
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale jak już pisałam nie chciałam smrodzić całego domu, bo mnie później mdli a za zimno na wietrzenie. JA nigdy nie jadam w fast foodach. Nigdy w życiu nie jadłam hamburgera z takich sieci ani nic w tym stylu. Jedynie właśnie frytki jadałam jak już byłam z kimś, ale częściej KFC odwiedzałam.
A jak rodzice zamiast na spacer w niedzielę po obiadku to mają wypad do galerii i napychają dzieci fast foodami? i wycieczka zamiast po świeżym powietrzu to po galerii i to dla niektórych sposób na spędzanie czasu z rodziną, bo w tygodniu do pracy a dzieci do szkół, żłobków itd i tez siedzą w czterech ścianach. Niestety znam takich rodziców. Dzieciaki zamiast na dwór to w domu przed bajkami albo grami siedzą. No nie wiem. Ja najmilej wspominam jak latałam na dworze jak byłam mała z kolezankami i kolegami. Bawiliśmy się najpierw w klasy, państwa i miasta śrubokrętem na ziemi, w gume sie grało, na skakance, podchody, chowanego, a teraz nie widać żeby dzieciaki się bawiły na dworze. Przynajmniej u mnie.
Moj siostrzeniec tak samo, 8 lat, powinien byc pelen energii, ale on nie, siedzi w grach, w telewizorze i ciagle w domu, nie ma rzadnych kolegów, boi sie sam z domu wyjsc. Przychodzi weekend on przed telewizorem, a mamusia co? Na randki i imprezy biega bo tak ciezko posiedziec z synem. Dzieciak rozwydrzony, uparty i niegrzeczny. Moze teraz nieco sie uspokoil pdobno lepsza szkole ma, katolicką. Moze przynajmniej nauczyciele go wychowają na porzadnego czlowieka.
Nie mowie, zeby moja siorka siedziala caly czas z dzieciakiem, ale ona caly czas sie ugania za facetami XD

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:42   #2388
mala29lll
Zakorzenienie

Malinowa a Twój narzeczony z Tobą mieszka? Tak pytam. Jak nie chcesz to nie odpowiadaj
Stary 2015-03-03, 19:45   #2389
Screaming Whispers
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Dzisiaj chłopak mi powiedział o koncercie Linkin Park w sierpniu, ale tez będę musiała zrezygnować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z tym samym koncertem mamy pecha.
Małż się śmieje, że przed stadionem się przyczaje i jak zespół będzie szedł to boom ich z brzuszka i robimy porwanie xD

Provehito in Altum
Stary 2015-03-03, 19:47   #2390
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Malinowa a Twój narzeczony z Tobą mieszka? Tak pytam. Jak nie chcesz to nie odpowiadaj
mieszkał zanim był narzeczonym ale to trwało chwilę, bo taką miał sytuację rodzinną. może z 2msc to były. źle się mieszka z rodzicami, mało swobody, każdy ma swoje nawyki. niczego nie wynajmowaliśmy bo z pracą było kiepsko, ja się kończę uczyć, a z jednej pensji byśmy nie dali rady. koniec czerwca się przenosimy do Niemiec. tzn on na początku (6.06 mamy wesele pod Lublinem) i wtedy on pojedzie a ja dojadę na koniec czerwca jak już będę po egzaminach, a on już będzie miał pracę. tam mamy 3pok mieszkanie od jego mamy, która się przeprowadza do domu swojego faceta, tam bardziej państwo pomaga więc lepiej nam będzie.
Stary 2015-03-03, 19:49   #2391
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Moj siostrzeniec tak samo, 8 lat, powinien byc pelen energii, ale on nie, siedzi w grach, w telewizorze i ciagle w domu, nie ma rzadnych kolegów, boi sie sam z domu wyjsc. Przychodzi weekend on przed telewizorem, a mamusia co? Na randki i imprezy biega bo tak ciezko posiedziec z synem. Dzieciak rozwydrzony, uparty i niegrzeczny. Moze teraz nieco sie uspokoil pdobno lepsza szkole ma, katolicką. Moze przynajmniej nauczyciele go wychowają na porzadnego czlowieka.
Nie mowie, zeby moja siorka siedziala caly czas z dzieciakiem, ale ona caly czas sie ugania za facetami XD
Tak samo z moim siostrzeńcem jest od starszej siory. Ciągle przed kompem, tv. Kolegów nie ma tak żeby wyjść po szkole. Całkowite przeciwieństwo swojego brata starszego. Mnie się wydaje, że siora go tak rozdziadała i rozmemłała, bo nie chciała w domu sama siedzieć. Szwagier ciągle siedzi w za granicą w pracy i tak od 20 paru lat. Masakra. A on już teraz 14 lat i z mamą ogląda Perfekcyjną panią domu zamiast się uganiać za dziewczynami albo z kumplami łazić. Ojca nie miał praktycznie więc taka baba się z niego zrobiła

Drugiej siostry(średniej) córeczki to ciągle na dworze z siostrą, a Danielka moja chrześnica to już sama pod blokiem i pełno kolezanek. Ona nie lubi siedzieć w domu, bo nie ma dostępu ciągle do kompa i tv wiec jej się nudzi i chce na dwór.
Stary 2015-03-03, 19:57   #2392
Amelie04
Zakorzenienie

Tez pamietam te czasy podworkowe
Ach to bylo cos...
Tez znam przypadek 12latka wazacego prawie 100kg, wiecznie jedzacego i siedzacego przed kompem. Z rodziny tz. Masakra.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:33   #2393
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Tez pamietam te czasy podworkowe
Ach to bylo cos...
Tez znam przypadek 12latka wazacego prawie 100kg, wiecznie jedzacego i siedzacego przed kompem. Z rodziny tz. Masakra.
Sami rodzice krzywdzą dzieci. Dzieciaki nie wiedzą co tracą siedząc ciągle w domu
Stary 2015-03-03, 21:03   #2394
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja mialam ostatnio ochote na kubelek z kfc i zjadlam tylko jeden kawalek bo mnie zemdlilo dzis mam ochote na lasagne ale juz pozno i zrobie jutro mniam mniam
Jak bylismy ogladac mieszkanie to babka mowi ze swietna lokalizacja ja mowie ze nie bardzo same centrum glowna ulica klatka na parking pod bankiem... ja mowie ze moje dzieci raczej by sie na parkingu bawily a ona oj jakie dzieci sie teraz bawia na dworze :O no moje napewno beda dlatego zrobilam sobie dwojke tak szybko hehe aby nie marudzily ze nie maja sie z kim bawic
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 21:30   #2395
malinowa4
Zakorzenienie

i mam lody kocham moją mamuśkę, wracając z pracy mi kupiła omnomomom.... zaczynają się zachcianki..
Stary 2015-03-03, 21:52   #2396
mala29lll
Zakorzenienie

Agatko najwyrazniej dzieci tej pani siedza tylko w domu. Ja mam fajne podworko. Przed blokiem 2 place zabaw, blok obok tez i ogolnie 3 bloki sa tak ze nie trzeba przez ulice przechodzic i moga latac. Zaraz maly park wiec lokalizacje mamy swietna na dzieci szkola rzut beretem i tez nie przez ulice, zlobek i przedszole tez blisko. Idealnie wrecz
Stary 2015-03-04, 02:45   #2397
Kashikashi
Przyczajenie

Drogie Panie, naprawdę się przejmujecie, że czasem was chcica na frytki najdzie? Gorzej, jak na dymka przyciśnie...
Mój obecny stan nie był planowaną operacją a paliłam ponad 6 lat. I tak, w dniu, kiedy brak okresu zmusił mnie do przeprowadzenia testu, natychmiast odstawiłam. Nawet paląc ostatniego papierosa nie wiedziałam, że to ostatni... Ale od półtora miesiąca nie złamałam się ani razu i wątpię, by się to zmieniło.
Także sądzę, że jak sobie pofolgujecie z frytkami raz na jakiś czas, to może obejdzie się bez tragicznych konsekwencji. Ale żeby z Maca?! Fuj, rozmemłane takie, obrzydliwość!
Kashikashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 06:04   #2398
Doorisska
Rozeznanie

Cześć Wam
Ja juz nie śpię od 5:30. Jakos nie umiem. W dodatku późnym wieczorem Tż został wujkiem (wiec i ja ciocia). Dzięki Bogu to dziewczynka, mam nadzieje ze my będziemy mieć syna i to będzie pierwszy wnuk
Dziś zaczynam 11 tydzień. Jak ten czas wolno leci... wszystkie w rodzinie rodzą przede mną a ja jestem na szarym końcu ;(
Nawet znajoma która miała być moja położna dowiedziała się ze jest w ciazy i nawet ona ma termin przede mną <zla>. Oczywiście moja położna juz nie będzie...
Stary 2015-03-04, 06:52   #2399
mala29lll
Zakorzenienie

Witaj kashikashi

DORRISKA dlaczego tak sie tym przejmujesz czy ktos wczesniej urodzi czy pozniej? To nie o to chodzi przeciez. Po co zatruwasz sobie glowe martwieniem sie o takie rzeczy. Ciesz sie ze nic sie nie dzieje z ciaza i skup sie na swoim malenstwie. Pomysl tak ze bedzie najmlodsze i dobrze. A jak urodzisz corcie to bedziesz miala wyrzuty sumienia za takie mysli ze wolalas chlopca bo szwagierka urodzila dziewczynke. Po doopce cie zleje za takie myslenie. Miej to gleboko w du... Co kto ma i kiedy urodzil. Liczy sie twoja rodzina czyli ty, maz, dziecko i malenstwo ktore nosisz. Nawet jak urodzisz dziewczynke to przedstaw ja rodzince meza z duma i sie nie nakrecaj sie pogubisz w tej glupiej walce ktos jest lepszy. Najwiet nie wiesz jakie masz szczescie ze nie mialas problemu zeby zajsc w ciaze i ze nic sie zlego nie dzieje z ciaza. Maluszek jest DLA WAS a nie dla rodziny. Nigdy nie wygrasz ze szwgierka bo ona jest corka. Jezeli myslisz ze sie cos zmieni jak urodzisz chlopca to jestes w bledzie cos mnie sie wydaje. Wiec skup sie teraz na swojej dzidzi i nie truj sie tesciami jak sa stronniczy to nic tego nie zmini. Nawet jakbys miala pare na raz i to wczesniej to i tak wtedy szwagierki dzieci by byly niuńkane przez dziadkow bo najmlodsze. Pogodz sie z tym bo zaswirujesz od tych psudo zawodow
Stary 2015-03-04, 07:57   #2400
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj kashikashi

DORRISKA dlaczego tak sie tym przejmujesz czy ktos wczesniej urodzi czy pozniej? To nie o to chodzi przeciez. Po co zatruwasz sobie glowe martwieniem sie o takie rzeczy. Ciesz sie ze nic sie nie dzieje z ciaza i skup sie na swoim malenstwie. Pomysl tak ze bedzie najmlodsze i dobrze. A jak urodzisz corcie to bedziesz miala wyrzuty sumienia za takie mysli ze wolalas chlopca bo szwagierka urodzila dziewczynke. Po doopce cie zleje za takie myslenie. Miej to gleboko w du... Co kto ma i kiedy urodzil. Liczy sie twoja rodzina czyli ty, maz, dziecko i malenstwo ktore nosisz. Nawet jak urodzisz dziewczynke to przedstaw ja rodzince meza z duma i sie nie nakrecaj sie pogubisz w tej glupiej walce ktos jest lepszy. Najwiet nie wiesz jakie masz szczescie ze nie mialas problemu zeby zajsc w ciaze i ze nic sie zlego nie dzieje z ciaza. Maluszek jest DLA WAS a nie dla rodziny. Nigdy nie wygrasz ze szwgierka bo ona jest corka. Jezeli myslisz ze sie cos zmieni jak urodzisz chlopca to jestes w bledzie cos mnie sie wydaje. Wiec skup sie teraz na swojej dzidzi i nie truj sie tesciami jak sa stronniczy to nic tego nie zmini. Nawet jakbys miala pare na raz i to wczesniej to i tak wtedy szwagierki dzieci by byly niuńkane przez dziadkow bo najmlodsze. Pogodz sie z tym bo zaswirujesz od tych psudo zawodow
Jaka Ty mądra

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości