|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
za wizytację.
|
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla malutkiej![]() Cytat:
|
|
#1653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nosidlo takie co się na siebie zakłada i dziecia wsadza? ja się dużo naczytałam o ich niekorzystnym wpływie na stawy i kręgosłup malucha. Jedynie wchodzi w grę chusta (ale nie umiem wiązać wiec pewnie też nie kupię) albo to się chyba nazywa Tula ale to drogie i musze jeszcze doczytać czy faktycznie zdrowe. Chciałabym coś takiego ze względu właśnie na psa, bo TZ długo pracuje i zawsze mogłabym jeszcze wyskoczyć z Tobim i dzieckiem na chwilkę bez konieczności ciągnia wózka |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Opowiedz coś o sobie!Co do nosidełka to nie pomogę, bo to Tż się tym zajmuje ![]() Cytat:
A jak z zasypianiem synka w żłobku, lepiej jest?
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nie mam siły go utrzymać. No właśnie ja z mężem też miałam ustalone, że on go zawozi, a ja odbieram, ale jakoś tydzień czy dwa to trwało, później oczywiście mężowi się odechciało Ale już do niego dzwoniłam i mówiłam, że od jutra albo razem jeździmy, albo on sam, bo nie dam rady.Dzięki Jest już dobrze. Od tygodnia już nie budzi się z krzykiem, podobno czasami się przebudza, ale jest cicho.
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Przesyłam moją listę wyprawkową, to co na czerwono - tego nie mam ;p Wypisałam też marki itp. jakby któraś była ciekawa. Może się komuś przyda A może coś podpowiecie ![]() POKÓJ I PODRÓŻ Wózek JEDO BARTATINA ALU ELEGANCE MEMO SE Folia przeciwdeszczowa, moskitiera Fotelik samochodowy 1-Recaro Privia Baza Termoopakowanie na butelkę Zestaw mebli - HENSVIK IKEA (brakuje nam półek i szafki) Przewijak na komodę - prawdopodobnie PRZEWIJAK kolekcja JUNGLE ŻÓŁTY firmy CEBA Łóżeczko - HENSVIK IKEA Materacyk do łóżeczka - lateksow0-kokosowy - HAVEA KRZYŚ Prześcieradła na gumce - zamawiam na lovemydots, jedno gładkie dziś kupię może Ceratki pod prześcieradło - amw-podklad-na-materac Karuzela nad łóżeczko rainforest Szumiś Leżaczek TinyLove Kocyk bawełniany (bambusowy) - lulujo (otulacz) i ciepły WOMAR ZAFFIRO Kocyk minky 1 Otulacze 2 (mam 3, w tym dwa to pieluchy muślinowe 2 muślinowe pieluszki XL Lela niebieskie 120x120 i jeden to kocyk bambusowy 120x120 - ten wyżej) pieluchy tetrowych 14 (5 z zestawu, 2 pojedyncze z gwiazdkami i sowami, 5 białych LUX i 2 z motherhood) Pieluchy muślinowe/bambusowe 4 - brakuje mi chociaż jednej, mam dwie muślinowe (DUŻE), ale chcę jeszcze bambusową jakąś małą pieluchy flanelowe - motherhood rożek motherhood Podkład wielorazowy IKEA smoczki lovi Mata edukacyjna 1 Nawilżacz powietrza Chusta lenny lamb PIELĘGNACJA Pieluszki jednorazowe rozm 1 - pampers premium care Pieluszki jednorazowe rozm 2 -pampers Chusteczki Huggies, Natural Care, Wanienka Ręcznik kąpielowy z kapturkiem HM, Canpol Ręcznik bez kapturka z domu ;p Nożyczki lub obcinaczki do paznokci z okrągłymi końcami BabyOno Szczotka i grzebyk do włosów BabyOno Termometr do wody BabyOno Termometr jednosekundowy Microlife 150 NC Frida+katarek do nosa Spray do nosa /woda morska Disnemar Gaziki jałowe do przemywania oczu Waciki do uszu Cleanic Sól fizjologiczna w ampułkach (Natrium chloratum 0,9%) (do przemywania oczu) Płatki kosmetyczne Cleanic Płyn do kąpieli niemowląt HIPP Krem do pupy Linomag z czerwoną nakrętką Krem do buźki HIPP Dermatol do pępka Octenisept do pępka Proszek do prania Bonini, Dzidziuś Inhalator Medel Family EVO KARMIENIE Butelki Avent, Canpol Szczotka do mycia butelki Canpol Mleko DLA MNIE (np. szpital) Podkłady poporodowe SENI Podpaski xxl 2xBella Mamma, Hartmann, Canpol Majtki wielorazowe Canpol, Hartmann Wkładki laktacyjne Johnson Mydło Biały Jeleń Tantum Rosa Koszulka do porodu Koszula do karmienia Stanik do karmienia HM Maść do brodawek bephanten INNE (z domu) Kapcie Klapki pod prysznic Skarpetki cienkie Ręcznik Ręczniki jednorazowe Szczoteczka, pasta Szampon do włosów Woda i przekąska Szczotka do włosów Gumki, spinki Dezodorant Pilnik do paznokci
|
#1658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wiem.tam są te filtry i nic się nie zassie ale ja poprostu nawet na SR miałam odruch to jest obrzydliwe. A wierzcie mi ani stodoła ani chlewik ani kupy chrzesnic mi nie przeszkadzały.... cała czas widzę tę nawiedzona matkę |
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że urodzę wcześniej z autopsji - w pierwszej ciąży miałam termin na 20 stycznia, a musiałam mieć cesarkę 2 stycznia (miałam tzw. cholestazę ciężarnych, która może, choć nie musi!, wystąpić ponownie). Teraz pewnie też będę mieć cesarkę ( ze względu, że w 1.ciąży ją miałam). A poza tym mam nakaz leżenia, bo boli mnie podbrzusze; lekarzowi nie podobała się też moja szyjka, ale bardziej zmartwił go nie za miękki brzuch i stwierdził, że mogę mieć już skurcze... Więc żebym nie urodziła za wcześnie - mam leżeć. Same widzicie, że dziecko pcha się już na świat
|
||
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Strzałka - dobrze, że nic Ci się nie stało... Normalnie masakra...
Weron - super, że na wizycie dobrze i brzuszek Alicji rośnie ![]() Widziałam, że pisałyście o finansach. Każda ma swoje zdanie na ten temat. My z mężem konta mamy dwa, jedno na wydatki bieżące, drugie na oszczędności i lokaty. Oba są na nas dwoje i ja osobiście sobie inaczej nie wyobrażam z kilku powodów: - żyjemy razem, tworzymy razem dom, będziemy mieli wspólne dziecko. Skoro wszystko jest NASZE, nie podpisaliśmy intercyzy to dzielenie pieniędzy byłoby dla mnie nienaturalne. Tak po prostu. - w życiu bywa różnie i w razie gdyby któremuś z nas coś się stało, nie ma problemu z dostępem do oszczędności - liczę się z tym, że może być czas, że ja lub on będziemy bez pracy. Myślę, że o wiele łatwiej wtedy funkcjonować i lepiej się z tym człowiek czuje jak pieniądze ciągle były wspólne. Bo skoro nagle "moich" nie ma to co? Na łasce jestem? Czy stan wyższej konieczności i kupuję tylko rzeczy niezbędne jak tampony, żeby JEGO pieniędzy nie wydawać... - dokładanie się "na pół" nigdy nie będzie sprawiedliwe, jeśli wchodzi w grę różnica w pensji. Dla jednej osoby, która zarabia 1300zł miesięcznie, wyłożenie połowy na wczasy za 8 koła to spore wyzwanie. Dla tej która zarabia 4 czy 5 tys miesięcznie jest to o wiele mniejszy problem. - no i ostatecznie doświadczenia i historie znajomych. Akurat wśród naszych znajomych (nie mówię, że tak musi być u was), którzy mieli osobne konta i właśnie się dzielili opłatami albo składali po połowie, NIBY wszystko grało i buczało. Pominąwszy sytuacje, że od czasu do czasu jedna czy druga strona czuła się np. lekko wykorzystywana... Miała np. żal o to, że ostatnio to ona wszystko płaci a partnerowi się "zapomina". Potem te sytuacje niby mijały i znowu było super i jak ich spytać to stwierdzą, że u nich się to sprawdza. Dla mnie dopuszczanie do sytuacji żalu do partnera czy poczucia bycia wykorzystywanym w związku, albo poczucia niesprawiedliwości, to niekoniecznie jest model, który się sprawdza. Nawet jeśli dzieje się tak tylko czasami i niby sytuacje zostają wyjaśnione. Więc ja bym na taki układ z powyżej wymienionych powodów nie poszła, ale jak ktoś czegoś takiego chce, to jego wola. Ja mogę mieć swoje zdanie na ten temat, ale to nie mój biznes jak kto się dzieli kasą.
|
#1662 | |||
|
Rozeznanie
|
mnie pomaga malox ale to tylko na chwilę aż do następnej zgagi...
uczucie straszne, mnie sie odbija, pali i jest ciężko aż od żołądka do przełyku... i ta kwaśność, buuuu ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jutro mam wizytę i też pewnie waga poszła nieźle do góry ale jakoś sie tym nie przejmuję ![]() Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie wzięłam fride, jak coś to dokupimy katarek
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Po 12 przychodzi dzisiaj do mnie ta położna środowiskowa, zobaczymy po co bo już nie pamiętam z pierwszej ciąży...
|
#1666 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie jest taka siła, z jaką ciągnie odkurzacz![]() Cytat:
![]() Kciuki!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli pytasz o nosidło zakładane na siebie, to ja mam Tulę. Bardzo fajne i wygodne nosidło. Aczkolwiek moim zdaniem to dopiero dla siedzących dzieci... Niby można kupić taką wkładkę dla noworodka, ale ja bym się jednak bała.. Takie maleństwo lepiej zachustować Cytat:
No ciekawa jestem jak to u nas będzie z przedszkolem od wrzesnia U nas też dziwna pogoda, raz sypie, za chwilę pada.... Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-03-04 o 10:20 |
||||||||
|
|
|
#1667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
Lilly : Trzymam kciuki za Holter.
Ogólnie to GOOD MORNING dzisiaj nic nie wylałam. Deszcz ze śniegiem pada. Wczoraj przyszła mi paczka z Gemini; ) Man już pościel do kołyski. Aha Tien dzięki za pomysł z golarka do ciuchów; ) Tak uratowała sobie m.in. obłożenie do koszyka mojżesza. Nadzieja jak dychasz? Gratuluję wizyt i pięknych wag )) rosną nam Dzieci. Mój Synuś widzę jakiś oportunista siedzi główką cały czas pod watrobą; )
Edytowane przez Malwinka 123 Czas edycji: 2015-03-04 o 10:22 |
|
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może maj/czerwiec to mi jeszcze ktoś pomoże z prowadzaniem syna do przedszkola ale od września - czyli Maleństwo będzie miało 3-4miesiące - na pewno będę potrzebować nosidełka. Czy Tula będzie już wtedy odpowiednia? Od kiedy nosiłaś swoje Maleństwo?
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale generalnie ważne ze wszyscy się dogaduja w swoich związkach
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gratuluję udanych wizyt i pięknych wag dzieciaczków Gratuluję również kolejnych tygodni ciąży A ja dziś pospałam, to leżenie naprawdę mnie usypia i ciągle tylko bym sobie spała....młody tylko motywuje mnie do niespania, bo się rusza, że cały brzuch mi chodzi Wygląda na to, że plamienie ustalo, bo na papierze jest czysto, wkładka tez czysta. Ufff...
|
#1672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby tak dalej!
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Scotasia to mnie zmartwilas z ta Tula bo mi by się przydała juz wcześniej, myślałam że to jest porównywalne bezpieczeństwo jak przy chuście
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Crumble i Weron brawa za wizyty, duże te nasze dzieciaczki jak tak to sobie wyobrażę i to już tak niedługo!
![]() U mnie póki co piękne słoneczko i lecę za jakieś zakupy niedługo (jak ja kocham to wolne, po prostu inne życie, tego było mi potrzeba I coraz ciężej w nocy się śpi, a raczej nie śpi
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
Lethe tak sobie zerkam na zdjęcia w kompie.. to pierwsze przymiarki robiliśmy ok pół roczku. Nie miałam tej wkładki dla noworodków i synek mi wpadał w to nosidło. Ono dość głębokie jest. Myślę, że z tą wkładką dla noworodka około 6mc można nosić. My bez tej wkładki na spacery w nosidle zaczęliśmy chodzić, jak młody miał jakieś 8-9mcy.
Ja bym na Twoim miejscu chyba najpierw kupiła chustę. Sama mam zamiar teraz kupić na te pierwsze miesiące. Tylko się muszę nauczyć chustować Ogólnie Tulę polecam, bardzo wygodne, zakładasz i idziesz Jest ergonomiczne, nózki odpowiednio ułożone. Tylko dość drogie...Strzałka wiesz, niby producent zapewnia, że można dziecko od 3,5kg nosić z tą wkładką.... Ja porównania nie mam, może faktycznie ta wkładka dużo daje? Wydaje mi się jednak, że chustą można lepiej zabezpieczyć maluszka i zapewnić mu odpowiednią pozycję na te pierwsze miesiące. Ale dla siedzącego dziecka Tula jest super ![]() Ja piszę tylko z mojego doświadczenia, może inne mamy mają inne zdanie
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-03-04 o 10:36 |
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jestem pewna, że kupię katarek po tym co przeczytałam o fridzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale u mnie sypie A rano jeszcze nie było śniegu!Chwalę się moją zdobyczą! Tż będzie zachwycony ![]() http://allegro.pl/mackays-rampers-ap...101154929.html
|
|
|
#1680 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam
a teraz mam założone to całe okablowanie i mam tak z nim hcodzić do jutra i jechać żeby mi to ściągnęli.. niewygodne i swędzi no i mam nie siedziec przy komp i nie rozmawiać przez tel, myślicie że jak mam komputer daleko od siebie to mogę ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do nosiedłka to ja nie kupuję bo koleżanka chce mi dać, ale sama nie wiem czy mi się przyda wrzucam fotę do klubu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

Wczoraj już nie pisałam jak było na wizytach, bo mieliśmy z tz wieczór dla siebie
za wizytację.

ja się dużo naczytałam o ich niekorzystnym wpływie na stawy i kręgosłup malucha. Jedynie wchodzi w grę chusta (ale nie umiem wiązać wiec pewnie też nie kupię) albo to się chyba nazywa Tula ale to drogie i musze jeszcze doczytać czy faktycznie zdrowe. 
daj znać po wizycie!
co prawda w miarę łagodne, ale w nocy mi się tak oczy posklejały, że chyba pół godziny je przemywałam, żeby całe ropsko zeszło 
A może coś podpowiecie 

i 200 w plecy...
A rano jeszcze nie było śniegu!