Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 09:46   #4231
nancy822
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII

Witam się po mojej pierwszej nie przespanej nocy. Spalam łącznie koło 4 godzin :banghead: Teraz nic mi się nie chce a mialam zamiar pochodzić po sklepach i po kupować parę rzeczy. Tz musial wyjsc do pracy i nie ma mi kto zrobić śniadania :p

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:48   #4232
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Malinka trzymam kciuki za Was! Niech mały jeszcze trochę wytrzyma, a nawet gdyby nie to będzie dobrze!
Ja od wczorajszego przyjścia do domu z szpitala mam znów wzmożone skurcze... Kurde nie wiem o co chodzi w szpitalu było dużo lepiej. Czy to mieszkanie tak na mnie działa? Nospa juz poszła w ruch a i tak co się budzilam w nocy to brzuch twardy jak skała.
Nie wiem czy dam radę cokolwiek robić w tym domu jak taj dalej będzie to wyglądało.
Milego dnia kochane!
za wszystkie wizyty dzisiejsze!
Kochana, musisz po prostu leżeć.
Niektóre kobiety muszą leżeć całą ciażę... I to leżeć a nie być w domu i prać, gotować czy sprzątać. Odpoczywaj, cały czas leż i zobaczysz czy będzie Ci lepiej a nospę moze bierz regularnie a nie tylko jak coś sie dzieje?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej

Malinka-wielkie za Was! daj znać koniecznie jak po usg

Natik-a dla Ciebie kciuki za wyjście do domku

Majka-rozumiem, kurtka kamufluje wszystko ja też miałam taką całą luźną ale wyglądałam +20 kg i wolę taką dopasowaną gdzie widać, że tylko brzuch jest duży i właśnie to tak wygląda jakbym tam piłkę miała
i pyszny obiadek robisz

u nas dziś zupa-krem z brokułów i kotlety jajeczne z pieczarkami
To kurtka ciażowa rozm.s a miejsca w niej jeszcze sporo
Stary 2015-03-04, 09:50   #4233
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja tam jestem miła i sympatyczna :P

sorry nie moglam sie powstrzymac

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
To niech sie wala z tymi kuponami! Cwaniaki!
dokladnie! ja tyle nakupilma nakupilam i co? 10 zl mi dali? chamy ☠☠☠an..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:51   #4234
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
A ja się wykąpałam w wannie, ale nie był to dobry pomysł lepiej było iść pod prysznic bo nie mogłam się nawet położyć w niej bo brzuch mi się składał w trójkąt i bolało ani się ogolić bo niedostane haha
Umyłam jeszcze głowę i byłam tak zmęczona i obolała tym jakby przebiegła maraton
Teraz już piszę z łóżka bo plecy ciągną od ciężaru

Zastanawiam się ciągle nad tym smoczkiem i nie wiem który wybrać żeby był dobry (chodzi mi o zgryz) zamawiałyście na allegro?jak macie to podajcie linka
Jesli chodzi o zgryz to kazdy tak samo zly. Pamietac trzeba zeby szybko oduczyc,ot co.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Zamiast rozstepow mam mega celullit nie wiem co gorsze bo takiego celulitu żadnymi kosmetykami czy ćwiczeniami chyba nie pokonam bo tyłek wygląda jak babci 80-letniej
Da sie,da

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
a rosol na miesie? W restauracji pytacie o takie rzeczy? Ile ma mlody?

ja nikogo nie znam nadal z sasiadow, nawet nie wiem jak wyygladaja najblizsi oprocz tej baby co mi dzieci jej wala do drzwi...

u mnie z Maja pytali

Pytamy o takie rzeczy. Zresztą jak się nie je mięsa a dostanie zupę na mięsie (bo ktoś chce oszukać) to czuć w smaku różnice bardzo. Czasem zdarzały się Reklamacje z tego tytułu. Młody ma 4latka i jest wege od poczęcia. Problem to był z dziadkami(moimi rodzicami) bo obcy się dostosowują. W Trójmieście jest coraz więcej wege knajpek a dawno nie spotkalam takiej co nie mialaby co najmniej 1-2wege opcji.
A czemu pytasz??

Czemu nie znasz sąsiadów? Ja to mieszkam na parterze to sievstaram zagadywac i mimo ze mieszkamy niedługo to dużą część znam (M oczywiście nie:P)

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wy też miałyście przy przewijaku wodę w termosie przegotowaną? bo mi tak szwagierka mowi że jej wszytskie koleżanki to praktykują, do przemycia pupci czy buźki

Nie, jak juz ciepła z kranu

Cytat:
Gdybym prosiła Tż o pomoc w wejściu i wyjściu z wanny to by pomyślał że żartuję

Moj tez

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
bez przesady, niech sie pupa przyzwyczaja, do buzi predzej, ale tez raczej nie

sama sie zasmialam czytajac to, po wyobrazeniu tego

trzeba

Wozek dzis odebralismy brakuje mi tylko opakowania na smoczej oraz kocyka minky

wozek w zalaczniku wraz z organizerem z aliexpres, bardzo pasuje
Oblookam na kompie zaraz!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:52   #4235
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

sorry nie moglam sie powstrzymac

I hate You so much
Stary 2015-03-04, 09:57   #4236
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Czeeeść!

poza tym pojutrze zaczne 35tydzien, na dzien wczorajszy prezentujemy się tak jak w załączniku przepraszam za brudne lustro
sliczny brzucholek

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Wiedzialam ze tak bedzie. Mecze sie, nie moge zssnac. Jeszcze mala ma czkawke a ja nie lubie tego uczucia i sie denerwuje bardziej... a najpozniej o 9 musze wtac ehh...
u mnie to samo, zasnelam 2.30 ale juz nawet nie chcialam apki wlaczam bo jeszcz ebardziej bym sie rozbudzila, zaczynaja mnie przerazac te noce ..

JAŚ

Stary 2015-03-04, 09:58   #4237
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A nie myslisz ze to przygotowujace? W ogóle czy te skurcze szkodza jak nie bolą? Przeciez to chyba normalna reakcja organizmu...juz sama zglupialam ja nie biore nospy na twardnienie, bo chcialam calkiem naturalnie wprowadzic organizm
No niby normalna reakcja, tyle że ja mam moim zdaniem zdecydowanie zbyt często te twardnienia. Nie są bolesne ale są nieprzyjemne dość. I to w zasadzie po niczym bo wczoraj tylko wsiadłam do auta, weszłam do mamy na 1 piętro tam posiedzialam i poleżałam i wróciliśmy do domu.
wiec nie wiem.

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hanka lezec a nie pracowac!
Cytat:
Kochana, musisz po prostu leżeć.
Niektóre kobiety muszą leżeć całą ciażę... I to leżeć a nie być w domu i prać, gotować czy sprzątać. Odpoczywaj, cały czas leż i zobaczysz czy będzie Ci lepiej a nospę moze bierz regularnie a nie tylko jak coś sie dzieje?
Ale dziewczyny ja nic nie zdążyłam zrobić w tym domu wczoraj miałam taki dzień do ze nic tylko siedziałam i lezalam. Może to przez te nerwy moje juz sama nie wiem.
Majka chyba zrobię tak z ta nospa, przy wpisie mi powiedzieli ze jak będzie dalej twardnienie to mam brać trzy razy po 2 zwykle.

Ja też jestem zla na allegro. W nas mają i tyle! Zamiast nagradzać wiernych klientów to robią na odwrót

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:59   #4238
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witam się porannie ze SPA.W nocy było kiepsko,syn szalał,łóżko niewygodne,teraz już mierzenia,ciśnienia,siusi e itd.Leżę na bloku przedporodowym z 5 dziewczynami z czego do porodu jest jedna tylko a reszta leży tu z racji braku miejsc na oddziałach wyższych.Mam nadzieję że dziś będzie już miejsce na oddzale bo tutaj słabo troszkę.Dziś usg,ktg i dalsze obserwacje.
Za kciuki dziękuję i więcej poprosimy.Ciekawa jestem czy wyjdę stąd z Kacprem w brzuchu czy w nosidełu już.
dziwne ze cie zatrzymali, ale pewnie po to, zbey spor czy maly rosnie, wiec mysle, ze cie wypuszcza jeszcze z brzuszkiem napewno wszystko jest w porzadku trzymajacie sie tam, jestem z wami!

JAŚ

Stary 2015-03-04, 09:59   #4239
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A zacznie się co innego

Ciekawe kto się rozpskuje w Ta pełnię...

Nie kracz

Cytat:
Czeeeść!

Jakiś czas temu pytałam Was o wózki- dziękuję za pomoc

Stwierdzilam, ze pojade obejrzec je stacjonarnie, zobacze jak sie prowadzą i takie tam. Po ogledzinach zdecydowalam sie na jedo fyn 4ds, ale stwierdzilam ze poczekam jeszcze z zakupem. I dzis mimochodem (bo zamawialam lozeczko) udalo mi sie wygrac licytacje za polowe wartosci nowego wozka, oczywiscie jest to wozek uzywany. Jestem bardzo zadowolona, zaoszczedzona gotowka pojdzie na cos innego

poza tym pojutrze zaczne 35tydzien, na dzien wczorajszy prezentujemy się tak jak w załączniku przepraszam za brudne lustro

Oblukam jak dorwe kompa

Cytat:
hej, podczytałam na szybko

Lekka, Cashmere-gratki wizyt

Niezawsze-super, że wózek jest i organizer extra wygląda
czy zostałam jedyna, która nie ma wózka ? ale mam deadline do połowy marca wózek i fotelik muszą być

Majka-jak Ty to robisz, że ludzie nie widzą ciąży? ja mam podobny brzuś centymetrowo(96 w pępku) i we wszystkim wyglądam jakbym piłkę schowała

dziś byłam w Biedronce obczaić książeczki, których oczywiście nie było, jakieś mini zakupy zrobiłam i stałam przy kasie normalnie, ludzie w kolejce tylko spojrzenie na brzuch i jak gdyby nigdy nic aż nagle babeczka na kasie do mnie "a Pania prosze bez kolejki" normalnie w szoku byłam jakaś babcia z tyłu zarzuciła komentarzem, że ja to w ogóle nie powinnam stać ale każdy się patrzy a nic się nie odezwie..taaa

jutro ma przyjść kocyk z podusią, ochraniacz, bluzeczka i opaska, nie mogę się doczekać
Niemożliwe, mnie maja zawsze w du.pie
Stary 2015-03-04, 10:01   #4240
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka trzymam kciuki za Was! Niech mały jeszcze trochę wytrzyma, a nawet gdyby nie to będzie dobrze!
Ja od wczorajszego przyjścia do domu z szpitala mam znów wzmożone skurcze... Kurde nie wiem o co chodzi w szpitalu było dużo lepiej. Czy to mieszkanie tak na mnie działa? Nospa juz poszła w ruch a i tak co się budzilam w nocy to brzuch twardy jak skała.
Nie wiem czy dam radę cokolwiek robić w tym domu jak taj dalej będzie to wyglądało.
Milego dnia kochane!
Poodpoczywaj dzis kochana i tak jak Majka radzi-bierz nospe regularnie to Ci moze skurcze lepiej wyciszy bo tak doraznie to na pewno slabiej dziala. Ja bralam zwykla 3x1, teraz biore 2x1 i mi prawie brzuch sie nie stawia, moze ze 3-4 razy na dobe max. Dlatego za tydzien jak bede u gina to zapytam o calkowite odstawienie, bo te kilka razy na dobe to macica musi pocwiczyc samoistnie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 10:03   #4241
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
I hate You so much
wiem wiem, tez cie kocham!!

JAŚ

Stary 2015-03-04, 10:05   #4242
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Poodpoczywaj dzis kochana i tak jak Majka radzi-bierz nospe regularnie to Ci moze skurcze lepiej wyciszy bo tak doraznie to na pewno slabiej dziala. Ja bralam zwykla 3x1, teraz biore 2x1 i mi prawie brzuch sie nie stawia, moze ze 3-4 razy na dobe max. Dlatego za tydzien jak bede u gina to zapytam o calkowite odstawienie, bo te kilka razy na dobe to macica musi pocwiczyc samoistnie
No jakby było kilka razy to by było wszystko ok juz zazyta pierwsza dawka.
Madziu co zdecydowalas z pogrzebem?

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-03-04 o 10:06
Stary 2015-03-04, 10:06   #4243
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

no dobra nadrobilam, bo od wczorja wieczora nie wchodzilam i az mi dziwnie ze tyle str, nadajemy jeszcze z lozka, kawe pije , maz cos w kuchni dziala. ciekawe czy moge liczyc na jakies sniadanie
pogoda za oknem w miare, choc od dwoch dni zmienia sie to z godziny na godzine, snieg, deszcz, slonce itp :/
(oo dostalam wlasnie sniadanie do lozka)
moze bym w koncu zadzownila do fryzjera, bo jak tak dalej pojdzie to sie do porodu nie wyrobie a odrost taki, ze az wstyd, sie zapuscilam, oj zapuscilam. no i.. ja chce juz 16.30!

JAŚ

Stary 2015-03-04, 10:06   #4244
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA ja się przyzwyczaiłam.. tak samo robią nas w sieci komórkowej czy u dostawcy tv.. np. ciągle dostaję reklamy że jest w nc+ pakiet z internetem w Orange i by mi pasowało bo kończy mi się umowa. 2 razy już dzwonili o przedłużenie umowy i wyobraź sobie że oni nie mają pakietu z Orange! co cud karwa cud!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 10:09   #4245
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Czeeeść!

Jakiś czas temu pytałam Was o wózki- dziękuję za pomoc

Stwierdzilam, ze pojade obejrzec je stacjonarnie, zobacze jak sie prowadzą i takie tam. Po ogledzinach zdecydowalam sie na jedo fyn 4ds, ale stwierdzilam ze poczekam jeszcze z zakupem. I dzis mimochodem (bo zamawialam lozeczko) udalo mi sie wygrac licytacje za polowe wartosci nowego wozka, oczywiscie jest to wozek uzywany. Jestem bardzo zadowolona, zaoszczedzona gotowka pojdzie na cos innego

Świetny wózeczek kupiłaś, moja siostra ma, drugie dziecko w nim wozi, wygląda jak nowka i fantastycznie się prowadzi. Bardzo zadowolona z niego jest. Jakbym mieszkała w mieście to na pewno bym go brała.
Cytat:
hej, podczytałam na szybko

Lekka, Cashmere-gratki wizyt

Niezawsze-super, że wózek jest i organizer extra wygląda
czy zostałam jedyna, która nie ma wózka ? ale mam deadline do połowy marca wózek i fotelik muszą być

Majka-jak Ty to robisz, że ludzie nie widzą ciąży? ja mam podobny brzuś centymetrowo(96 w pępku) i we wszystkim wyglądam jakbym piłkę schowała

dziś byłam w Biedronce obczaić książeczki, których oczywiście nie było, jakieś mini zakupy zrobiłam i stałam przy kasie normalnie, ludzie w kolejce tylko spojrzenie na brzuch i jak gdyby nigdy nic aż nagle babeczka na kasie do mnie "a Pania prosze bez kolejki" normalnie w szoku byłam jakaś babcia z tyłu zarzuciła komentarzem, że ja to w ogóle nie powinnam stać ale każdy się patrzy a nic się nie odezwie..taaa

jutro ma przyjść kocyk z podusią, ochraniacz, bluzeczka i opaska, nie mogę się doczekać
Madziu ja też jeszcze wózka nie mam wybrany, ale nie zamówiony, bo co do koloru i rączki jeszcze nie wiemy. Może w tym tygodniu uda się zamówić.
Cytat:
Witamy się w dwupaku...jeszcze.Jesteśm y w ICZMP już po ktg-zapis ok,lekkie kurcze macicy i miałam tu też usg i fakt mało wód i waga ok 2350.Jutro usg u docenta i pewnie obserwacja dalsza.Dobrze że przepływy ok.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Trafiliśmy na oddział po usg i diagnozie-hipotrofia czyli dziecko mniej wazy niz wg tyg.ciazy u nas to 36/33 36 tydzien a wymiary na 33...ehh
Malinko trzymaj się, czytałam że do 4 tygodni opóźnienia względem wymiarów nie są groźne, trochę może podjedz jakichś kalorycznych pyszności, Kacperek dogoni i poczeka na wyjście jeszcze

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć. Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę mam zamiar ustalić z lekarzem cc - nie wiem czy dostanę skierowanie czy jak?...

Zmobilizowałyście mnie i w końcu kupiłam wyprawkę
A z jakiego powodu będziesz mieć cc? Bo nie pamiętam, przepraszam

Wczoraj do 1 w nocy siedziałam nad PITami.... masakra..... Pospałabym, ale o 9 TZ mnie obudził telefonem

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

wczoraj chyba pierwszy raz mi się macica stawiała. Ale bezboleśnie
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 10:13   #4246
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dzień dobryyyy
śniadanko zjedzone córcia sie rozkopuje po brzuchu
sprzatać nie musze zastanawiam sie czy nie zmolestować męża o wyciągniecie wózka z pudła żeby sie rozprostował a nie był pomięty materiał nie wiem musze pomyśleć
musze sie do roska wybrać ale jak jak to niby nie daleko ale jednak kawałek jest...
kurde mam schizy boje się chodzić daleko bo zaraz mnie coś kłuję, drętwieje albo mi się słabo robi itd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 10:13   #4247
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Świetny wózeczek kupiłaś, moja siostra ma, drugie dziecko w nim wozi, wygląda jak nowka i fantastycznie się prowadzi. Bardzo zadowolona z niego jest. Jakbym mieszkała w mieście to na pewno bym go brała.

Madziu ja też jeszcze wózka nie mam wybrany, ale nie zamówiony, bo co do koloru i rączki jeszcze nie wiemy. Może w tym tygodniu uda się zamówić.

Malinko trzymaj się, czytałam że do 4 tygodni opóźnienia względem wymiarów nie są groźne, trochę może podjedz jakichś kalorycznych pyszności, Kacperek dogoni i poczeka na wyjście jeszcze

A z jakiego powodu będziesz mieć cc? Bo nie pamiętam, przepraszam

Wczoraj do 1 w nocy siedziałam nad PITami.... masakra..... Pospałabym, ale o 9 TZ mnie obudził telefonem

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

wczoraj chyba pierwszy raz mi się macica stawiała. Ale bezboleśnie
Dziekuje, tez sie bardzo ciesze z tego wozka moze w pt juz bedzie u mnie
A jaki chcesz wozek dla Was?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 10:18   #4248
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra nadrobilam, bo od wczorja wieczora nie wchodzilam i az mi dziwnie ze tyle str, nadajemy jeszcze z lozka, kawe pije , maz cos w kuchni dziala. ciekawe czy moge liczyc na jakies sniadanie
pogoda za oknem w miare, choc od dwoch dni zmienia sie to z godziny na godzine, snieg, deszcz, slonce itp :/
(oo dostalam wlasnie sniadanie do lozka)
moze bym w koncu zadzownila do fryzjera, bo jak tak dalej pojdzie to sie do porodu nie wyrobie a odrost taki, ze az wstyd, sie zapuscilam, oj zapuscilam. no i.. ja chce juz 16.30!

wizyta dziś?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

zaraz w ddtvn o kąpieli noworodka

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-03-04, 10:19   #4249
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

za chwile po przerwie w DDTVN poradnik mlodej mamy -kapiel noworodka krok po kroku

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
wizyta dziś?
tak, juz przestepuje z nogi na noge, musze sie czyms zajac, bo wyjatkowo sie denerwuje

JAŚ

Stary 2015-03-04, 10:22   #4250
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia - powodzenia na wizycie!

Zobaczymy jakie mądrości przedstawią o tej kąpieli
Stary 2015-03-04, 10:22   #4251
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, gdzie Wy mieszkacie

U mnie już biało i ślisko :/
Kamilove zmieniajcie znów opony na zimówki

Jutro bym chętnie do jakiegoś Tesco wskoczyła ale raczej marne szanse na to
Ja od samego rana wzięłam sie za obiad.
Będa piersi kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z pieczarkami + ryż + sałata ze śmietaną szczypiorem i rzodkiewką

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Powodzenia!
Pyszny obiad, moj Tż niestety nie lubi białych sosów ale mam wczorajszy gulasz wołowy, z kasza gryczana podam Mąż tak wychwalił że przepyszny mi wyszedł
A do Tesco pewnie chcesz ze względu na ciuszki mi dlatego pasuje Blue City bo tam jest F&F, ja kiedyś wracając z Wawy zajechałam w Zambrowie do Tesco

Cytat:
Milego dnia kochane!
Kochana Trzymaj się i leż leż leż

Cytat:
hej

Malinka-wielkie za Was! daj znać koniecznie jak po usg

Natik-a dla Ciebie kciuki za wyjście do domku

Majka-rozumiem, kurtka kamufluje wszystko ja też miałam taką całą luźną ale wyglądałam +20 kg i wolę taką dopasowaną gdzie widać, że tylko brzuch jest duży i właśnie to tak wygląda jakbym tam piłkę miała
i pyszny obiadek robisz

u nas dziś zupa-krem z brokułów i kotlety jajeczne z pieczarkami
Brzmi pysznie A wiecie co ja jeszcze dodaję do tych kotletów jajecznych - ryż lubię je bardzo i dawno nie robiłam w sumie.
A ostatnio moja mama robiła mielone z ogórkiem kiszonym startym na tarce - wiecie że fajnie to smakuje - muszę w następnym tygodniu zrobić sama
Stary 2015-03-04, 10:23   #4252
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się w dwupaku...jeszcze.Jesteśm y w ICZMP już po ktg-zapis ok,lekkie kurcze macicy i miałam tu też usg i fakt mało wód i waga ok 2350.Jutro usg u docenta i pewnie obserwacja dalsza.Dobrze że przepływy ok.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Trafiliśmy na oddział po usg i diagnozie-hipotrofia czyli dziecko mniej wazy niz wg tyg.ciazy u nas to 36/33 36 tydzien a wymiary na 33...ehh
Trzymajcie sie tam!

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ;-)

My też meldujemy się jeszcze w dwupaku,od poniedziałku skurcze ewidentnie zmalały, wczoraj oba zapisy były czyste więc jak dzisiaj też tak będzie to spróbuję jutro pomarudzic o wypis,w końcu leżeć i łykać tabletki mogę w domu...no ale zobaczymy

Nie jestem w stanie Was nadrobić,ale widziałam ze Malinka w szpitalu - trzymaj się Kochana
Ale waga moim zdaniem nie jest najgorsza,to jest dolny centyl co prawda ale bez przesady...na pewno będzie wszystko dobrze u Was

A co u reszty dziewczyn? Sonia juz zdrowa?

Ciagle dwupak, to dobrze w sumie

Cytat:
hej.
Witam sie w 36 tygodniu

MALINKA a jakie wymiary ma Kacper? kurcze moja tez mala ale brzuszek i glowka terminem ida tylko kosc udowa z tylu. Trzymajcie sie!

MAJKA nie bylo Cie to korzystalysmy i podsmiewalysmy sie

Witamy

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć. Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę mam zamiar ustalić z lekarzem cc - nie wiem czy dostanę skierowanie czy jak?...

Zmobilizowałyście mnie i w końcu kupiłam wyprawkę
Brawo!!

Ja dziś czuje się slabosilna,dopiero wstaje. U nas sypie snieg z deszczem i wieje-dobrze ze wczoraj posadzilam moje krzewy, szlag mi je trafi, a tak się nameczylam
Cos mnie brzuch ciągnie..a muszę dotrwać w pełni sił do soboty, potem niech się dzieje co chce.
Dziś leże, przepakuje torbę do szpitala, zrobię obiad i potem po Mlodego. Wieczorkiem ide na drinka ze znajomymi
Stary 2015-03-04, 10:25   #4253
gosiak0512
Zakorzenienie

MAŁA http://allegro.pl/next-extra-rampers...144538818.html

Stary 2015-03-04, 10:30   #4254
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

tak, juz przestepuje z nogi na noge, musze sie czyms zajac, bo wyjatkowo sie denerwuje

w takim razie ja jutro wizyta o 9 rano dałam sie wyruchać z taka wczesną godziną.... porąbało mnie

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-03-04, 10:33   #4255
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
HANKA ja się przyzwyczaiłam.. tak samo robią nas w sieci komórkowej czy u dostawcy tv.. np. ciągle dostaję reklamy że jest w nc+ pakiet z internetem w Orange i by mi pasowało bo kończy mi się umowa. 2 razy już dzwonili o przedłużenie umowy i wyobraź sobie że oni nie mają pakietu z Orange! co cud karwa cud!
Gosia czy to aby na pewno do mnie ta odpowiedź? Bo nie kumam ?

Stary 2015-03-04, 10:34   #4256
gossip_girl21
Zakorzenienie

Wiecie czy dostanę w rossmanie nożyczki dla malucha do paznokci?
klapki bym tez kupiła japonki i pantofle do szpitala... w sumie rosmana mam razem z deichmanem

ja pierdziu jak mi się nie chceeeeeeeeeeeeeeeeee:mur :

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-03-04, 10:34   #4257
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA do Ciebie w kwestii nagradzania tych wiernych klientów..

Stary 2015-03-04, 10:35   #4258
violka848
Zakorzenienie

Sylwia Trzymam kciuki za wizytke

Obejrzałam tą kąpiel, nic nowego tam nie było, my za tydzień na szkole rodzenia mamy kąpiel, nawet mój Tż się rwie żeby iśc
W ogóle ostatnio mi powiedział żebym już rodziła, bo chce żebyśmy w czwóreczkę byli
A dziś tak sobie rozmawiamy no i mnie wychwalił że super jestem w ciąży nie jęczę jak inne i że chwali mnie kolegom i mówi że jak urodzę to mi da ... i mi się już oczy zaświeciły hehe a ten mówi "15 zł" hihi zgrywus mój

Naczytał się też że mam syndrom wicia gniazda a dziś to mi się na głowie gniazdo zrobiło dodatkowo jeszcze hi muszę umyć czuprynę bo dziś SR.
Stary 2015-03-04, 10:37   #4259
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Pyszny obiad, moj Tż niestety nie lubi białych sosów ale mam wczorajszy gulasz wołowy, z kasza gryczana podam Mąż tak wychwalił że przepyszny mi wyszedł
A do Tesco pewnie chcesz ze względu na ciuszki mi dlatego pasuje Blue City bo tam jest F&F, ja kiedyś wracając z Wawy zajechałam w Zambrowie do Tesco

Kochana Trzymaj się i leż leż leż

Brzmi pysznie A wiecie co ja jeszcze dodaję do tych kotletów jajecznych - ryż lubię je bardzo i dawno nie robiłam w sumie.
A ostatnio moja mama robiła mielone z ogórkiem kiszonym startym na tarce - wiecie że fajnie to smakuje - muszę w następnym tygodniu zrobić sama
Niezły pomysł na mielone, ale nie moge sobie wyobrazić tego smaku
Tak chciałam do Tesco na ciuszki

Hanka - nospa brana regularnie powinna pomóc

Koperco - chyba za wcześnie na takie prace w ogrodzie?
Stary 2015-03-04, 10:40   #4260
gosiak0512
Zakorzenienie

jak by któraś była w tesco to niech da znać czy są już body na krótki rękaw..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości