|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
"Sadysta" zawiódł mnie niestety. Rozpieszczona filmami takimi jak "Piła" spodziewałam się ogromnej ilości krwi i totalnej masakry
"Noc w muzeum" to fajna, śmieszna komedyjka. Dla relaksu może być. |
|
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś po raz drugi oglądam "Przerwaną lekcje muzyki, i niezmiennie uważam że to jeden z najlepszych filmów, jakie widziałam.
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
Przerwana lekcja muzyki- rzeczywiście bardzo dobry, szczególnie Angelina świetnie zagrała. Czytałam tutaj wypowiedzi o tym filmie i zgadzam się z Wami- powinni bardziej rozwinąć wątek Lisy. Mimo to- 9/10
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
"Skok przez płot" http://skok.przez.plot.filmweb.pl/
Typowy film dla dzieci- dla mnie troche malo smieszny byl. Zaplacilam 5 zl wiec nie zaluje- jakbym dala wiecej to bym zalowala. Znow bajka z moralem ![]() 4/10 "Szeregowiec Dolot" http://szeregowiec.dolot.filmweb.pl/ Ten film to juz w ogole katastrofa jesli chodzi o dzieci- troche slownictwa po niemiecku- ja to rozumialam ale male dzieci nie znajace jezykow jak maja to zrozumiec.Znow moral jak w kazdej dziecinnej bajce. Nie bylo sie z czego posmiac. 2/10
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
A propos Przerwanej lekcji muzyki - szkoda tylko, że jak na film nakręcony na podstawie książki..ma tak mało z książką wspólnego
. Wiekszość wątków kompletnie nie zgadza się z przeżyciami Kaysen.Wg mnie najlepszym filmem o tej tematyce jest 'Lot nad kukułczym gniazdem' - jest dużo bardziej prawdziwy - ukazuje, że szpital nie jest hotelikiem dla bogatych dzieciaków z emo problemami (niestety..taki właśnie wydał mi się szpital po 'Przerwanej...' - zdaję sobie sprawę, że szpital w którym przebywała Susana był dla high-class co nie zmienia faktu, że było to kompletnie odrealnione), a miejscem które pamięta się do końca życia, miejscem które zamiast prawdziwie leczyć - traktuje pacjenta jak królika doświadczalnego lub jak przedmiot, aplikuje tylko kolejne leki z nadzieją, że tym razem uda się coś zdziałać. W tym filmie ukazana jest obojętność personelu i niechęć do jakichkolwiek zmian, które mogłyby poprawić byt pacjentów. Ehhh...ale się rozpisałam .Co do Angeliny Jolie - uważam, że jej najlepszą rolą już na zawsze pozostanie roli modelki, uzależnionej od narkotyków, następnie nosicielki wirusa HIV - Gii.
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Slaby punkt: jakos ten film nie sprawil ze stracilam dech w piersiach...
Hopkins jak zwykle rewelacyjny(urodzony morderca) reszta przy nim jakos wygladala slabo... film jakis taki powolny,brak w nim blyskotliwosci wiecej gadania niz robienia,nie ma w nim zadnych niedomowien(a szkoda) wszystko jest podane jak na talerzu... jedynie konczy sie dosc dwuznacznie...czyzby przewidywali druga czesc??? mam nadzieje ze nie zrobia z tego drugiego Hannibala... 7,5/10 rozczarowalam sie |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
V for vendetta - bardzo mi się podobał
![]() podsumowując dałabym mu 9/10
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
"Głosy 2" nie oglądałam 1 ale podobno się ze sobą nie łączą
dopiero w połowie filmu zaczęło sie coś tak naprawdę dziać i zaczęło mnie to interesować reszta ok, moim zdaniem koniec jest dobry. 5/10
|
|
#3340 |
|
Przyczajenie
|
Pachnidło 10/10 bardzo mi sie podobał mimo że przez ksiązkę nie przebrnęłam
Listopad 5/10 nic specjalnego Siostry 7/10 nic nie poradzę że lubię filmy z Cameron Diaz ![]() Little black book (czarna księżniczka ) 8/10 zaczyna sie nudnie ale końcówka dobra,no i zabawna Brittany MurphyMiasto nadziei (Hope Springs) 2/10 nudy,nie zdołałam zobaczyć do końca |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Małe dzieci (Little children) - film w niektórych momentach mi się dłużył, ale ogólnie oglądało się dobrze. Zakończenie najlepsze, zwłaszcza wątek z pedofilem Ronnie i Larrym mi sie podobał
7/10 |
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
w tym tygodniu ogladalam troszke filmow, niekotre z nich juz ocenialam wiec wypisze same tytuly a wiec:Babel,Miasto Gniewu, High School Musical,Let's Go to prison,Testosteron, Za wszelka cene.
Nowe filmy ktorych nie ogladalam to: Wzgorza maja oczy 2: 1sza czesc swietna,ta zas to najwieksze dno;/zamiast strachu czulam tu zniesmaczenie a czasem usmieszek zalosci. tylko dla fanatykow. Poszukiwacze-western z '56roku.choc nie lubie filmow tego typu ten byl dobry.Procz caleo zgielu w okol poszukiwan mielismy doczynienia z smiesznymi dialogami i akcjami. Narzeczona dla geniusza(czy jaks tak)-z M.Ryan.Beznadzieja, typowa glupiutk komedia romantyczna. Goraczka sobotniej nocy-uwielbiam filmy tego typu.muzya super szczegolnie kawalek bee gees.Tu jeszcze mlodziutki John Travolta |
|
|
|
#3343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przez Samotność w sieci przebrnełam i koniec mi sie podobał (książki nie czytałam) Cytat:
Cytat:
Zakonnica (La Monja)- dziwny horror o zakonnicy,która zabija swoje byłe podopieczne.Jak dla mnie zero nastroju grozy,śmieszna postac zakonnicy.I dziwne zakończenie 3/10 za to zakończenie Przeczucie:Heh film mnie jakoś ni wciągnął bo zdąrzylam sobie zrobić ładny frencz w czasie niego. Mimo to pomysł bardzo fajny.Ale wykonanie już mniej. I przyznaje,że nie lubie Sandry Bullock. 7/10 Harry Potter i Kamień Filozoficzny- zaczełam z TZ ogladać wszystkie czesci Harrego i I jest okropnie nudna. Zasypialam na niej. Ogólnie ksiązki mi sie bardzo podobały,a ekranizacje NIE!! 3/10 Zaczełam i nie skończyłam Mr.Brooks (ale juz mi sie podoba) i Mechaniczną Pomarańczę (przerażający początek) |
|||
|
|
|
#3344 |
|
luckygirl
|
Coprawda to było jakieś 2 tygodnie temu
![]() "The Simpsons" - teksty z tego filmu mnie rozwaliły chociaż czasami bvyły tak głupie,że az się chciało płakać Początek fajny,gorzej z końcem. 8/10"Harry Potter i Zakon Feniksa" - uwielbiam wszystkie częśxci Harry'ego,więc i ta była dla mnie fajna Bardzo podobała mi sie postać Luny - taka pozytywna osóbka 10/10"Georgia Rule" - film ogólnie średni jak dla mnie chociaż niektóre momenty mi sie podobały.Ta przemiana złej córki w dobrą.Alkoholizm matki ,a najbardziej zły ojczym szczerze powiedziawszy wzruszyły mnie. 6/10 "Dziedziczki" - film z siostrami Duff Ż E N A D A i więcej nie powiem,bo film był beznadziejny. 1/10 więcej dać nie mogę:/ |
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam ostatnio zbytnio czasu na film, wiec przypadkiem i wreszcie obejrzalam "przerwana lekcje muzyki". powalajacy na kolana nie byl, ale dobrze sie ogladalo.
A Angelina Jolie niesamowicie podobna w ekspresji do Brada Pitta, ktory tez gral swira w filmie 12 malp
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
sadysta - troche nudnawa fabula, w dodatku dosc przewidywalna. pol filmu laska zastanawia sie czemu ja porwano, drugie pol filmu probuje uciec z zabitego dechami domu.
3,5/10
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
"Miasto boga" - zbierałam sie na obejrzenie tego filmu 2 lata, odkąd kupiłam go wraz z gazetą. Przygotowałam sie na super film i taki sie okazał. Takie kino jest jak najbardziej w moim klimacie, a więc polecam i daję 9/10
"Transformers" - nie przepadam za takimi filmami, ale ogólnie film jak najbardziej okej, trochę sie pośmiałam. Przed seansem chciało mi sie spać, ale szybka akcja filmu mnie rozbudziła i to + dla filmu, a więc 7+/10
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3349 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() A co do filmu to racja,tez nie mam pojęcia po co kręcą takie głupoty... |
|
|
|
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
Co do Przerwanej lekcji muzyki to zgadzam się z wami, świetny film, dobrze obsadzone role.
Ktoś wspomniał film Gia - naprawdę warto. Wczoraj oglądałam film The dead one (el muerto) - film nie zachwyca ale ciekawie odnosi się do wiary, duchowości. |
|
|
|
#3351 |
|
Przyczajenie
|
ja ostatnio oglądałam "SADYSTĘ" - kiepski nie ma co,
"MOTEL" - polecam każdemu, wciąga i podobał mi się "JASNE BŁĘKITNE OKNA" - całkiem niezły teraz szykuję sie na SIMSONÓW i NA FALI potem opowiem wrażenia |
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się! Bardzo przejmujący film. Komiks czy nie, nieważne, nie myślałam w tym kontekście o tym filmie. Fabuła mnie urzekła. "Danny The Dog" ("Człowiek Pies") - zastanawiająca przeszłość tytułowego aktora i promyk nadziei na przyszłość. Niesamowity jak zawsze Morgan Freeman i wschodząca azjatycka gwiazda Jet Li, tworzą rodzinny klimat w sytuacji zupełnie beznadziejnej. Super muzyka i wątek przyjaźni z pasierbicą. Polecam 9/10 |
|
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio obejrzałam thriller "Narodziny obłędu" ciekawy filmik
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
"Like mother, like daughter" - podobał mi się, chociaż nie było w nim nic aż tak porywającego, co by mnie użekło.
"Gia" super film, oglądałam go dawno, ale własnie ściągam ponownie.
|
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps. jest to na podst. gry ale niewiem czy czasem tez nie komiksu.a co do "Miasta Boga"--- najlepszy film brazylijski jaki kiedykolwiek ogladalam
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Mr.Brooks -świetny film
dobra gra Costnera,kiepska Demi Moore.Bardzo mi się podobał. 9,5/10Forrest Gump:Wreszcie zobaczyłam ten film i siedziałam jak zachipnotyzowana oglądając go. Piękny 10/10 zaczynam lubić nawet Toma Hanksa
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam wczoraj z TZem na Transformers
![]() poczatkowo film zabawny, ciagle cos sie dzieje, calkiem ok. az sie zdziwilam, ze Amerykanie potrafia zrobic film o czyms takim z nutka humoru za to ostatnia czesc filmu... ehh... calkowicie sie pogubilam ktorzy sa dobrzy, a ktorzy zli (bo za duzo tego wszystkiego na ekranie - zaczynalam sie zawieszac ), a juz sam koniec to czysty holywoodyzm, tak podniosle, ze az po cichu wylam ze smiechu ![]() ale ogolnie dla efektow specjalnych i posmiania sie mozna pojsc. na odmozdzenie idealne
|
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie... oglądał może ktoś film 'Małe jest piękne' ?
|
#3359 |
|
luckygirl
|
o proszę,ktoś komu sie podobał "Motel"
Jesteś chyba pierwsza osobą (no chyba,że któraś już pisała,że jej sie podobał to przepraszam).
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Staying Alive-łał:P uwielbiam patrzec na mlodego Travoltę. świetny typek z niego byl
a film w miare ciekawy, choc wiadomo pierwsza czesc lepsza. Tutaj jedyniekoncowy taniec bardziej interesujacy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

currently living in the Middle East, but my heart is in Poland 
.

dopiero w połowie filmu zaczęło sie coś tak naprawdę dziać i zaczęło mnie to interesować 

Bardzo podobała mi sie postać Luny - taka pozytywna osóbka

za to ostatnia czesc filmu... ehh... calkowicie sie pogubilam ktorzy sa dobrzy, a ktorzy zli (bo za duzo tego wszystkiego na ekranie - zaczynalam sie zawieszac
), a juz sam koniec to czysty holywoodyzm, tak podniosle, ze az po cichu wylam ze smiechu