Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 19:43   #2821
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
O widzisz ;-) A zastanawialas sie juz nad szpitalem? Ja ogolnie od niedawna mieszkam na slasku i niebardzo sie orientuje :-( ale polecaja tu w okolicach strzelce opolskie i pyskowice.

Ja tez "obok" Gliwic
No o Pyskowicach słyszałam polecają tez Katowice - Bonifratrów ja wlasnie sie nas nim zastanawiam. Wielospecjalistycznego w Gliwicach pod uwage nie biorę ale z zadnych konkretnych przyczyn co do opieki, tylko niesmak mam po poprzednim lekarzu :P ale i słyszałam, ze coraz większa znieczulica tam jest (ale osobiście nie potwierdzam!! )

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:46   #2822
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Bilet na księżyc w jedną stronę... Matko ale swięta wymyślają
hhaha

Teściowe na ksieżyc

ja bym moją mamę wysłała bo mnie ostatnio tak wkurza, że hey!!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
I dupa, nie wiem nic spalo sobie na glowie,nogi po turecku,piety pod pupa... Moze 1 kwietnia pokaze sie... Nawet ciezko bylo zmierzyc ale tak to wszystko ok mam brac aspargin na te skurcze. Jadę coś zjeść.
ojjjj DD1DD szkoda że dalej żyjesz w niepewności, ale najważniejsze że z Dzidzi wszystko w najlepszym porządeczku

a lepiej nie wiedzieć, niż tak jak ja najpierw myśleć , ze chlopak, teraz jest ze dziewczynka i juz w sumie nie wiem co będzie na nast wizycie

oby Dziewczynka zostala
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:50   #2823
Jess922
Zakorzenienie

Zjadłam kanapke z nutellą do tego zimne kakao, wcześniej lody i mnie mdli idę się położyć.
Dobranoc
Stary 2015-03-04, 19:54   #2824
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
i napiszę jeszcze coś do dziewczyn które nie mają jeszcze dzieci, żebyśmy się zrozumiały dobrze nic do nikogo nie piję - tak piszę żebyście miały świadomość jak może być.

Życzę każdej nas dziecka anioła, spokojnego, śpiącego ładnie, ale niestety są też noworodki bardzo wymagające - wrzeszczące po 24 na dobę. Uwierzcie mi dziewczyny że jeżeli Wam się trafi takie dziecko to wiele z Was będzie miało gorsze myśli niż to Beata napisała. I TO JEST NORMALNE, to że tak któraś pomyśli to nie znaczy że to zrobi i tak chce. Są różne strony macierzyństwa, nie tylko te różowe - czasami jest bardzo ciężko a zmęczenie i niewyspanie tego nie ułatwia. Wiele matek nie ma szans na czyją kolwiek pomoc i są same jak palec. Mam nadzieję że nam się same grzeczniutkie bobaski porodzą ale nawet i takie mają czasami gorsze dni

klask i:kla ski:

Macierzyństwo ma swoje blaski ale też i cienie nie jeden raz wychodziłam do łazienki się wypłakać z bezsilności czy złości

i nie wierzę, jak jakaś mamuska twierdzi, że wszystko jest idealnie- bo to jest niemożliwe

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za kciuki Wizyta fajna.. dziecko było ładnie widać tylko między nózkami nic nie chciało pokazać. Oczywiście nie miałam pytać o płeć ale nie dałam rady szukała... szukała ale dziecko ułożone miednicowo i zasłaniało nogą. Raz coś podejrzalam i do niej mówie oo chyba synek aaa ona że to pępowina nawet kazała mi się ułożyć na boku ale też dupa.. blada.
GRATULUJE WIZYTY i szkoda, ze i przed Toba sie Dzidzius schowal
Stary 2015-03-04, 19:54   #2825
mms_22
Zakorzenienie

widziałyście może ile Marcowych Mam już ma swoje pociechy...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:55   #2826
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Ja mam te spodnie z hm z dziurami i sa super, polecam !

Dobrze prawisz. Ja właśnie kupiłam rozmiar większe i teraz są praktycznie dobre, ale jeszcze troszkę luzu jest, więc mi posłużą 2-3 miesiące

Jakie tu zachcianki . Jedne mleczko, drugie sałatki greckie . W ciąży jesteście czy co ?

Tak w ogóle to byłam na wizycie . Jestem mega zaskoczona, bo wchodzę do gabinetu, a tam nowy sprzęt do USG( wcześniej lekarz nie miał tego urządzenia, więc nie było mowy o podglądaniu w trakcie wizyty). Zapytał czy może pod patrzeć maluszka, bo właśnie go testuje. Co to za pytanie w ogóle ? Moja kruszynka jest zdrowiutka, fikała sobie i jakaś bezwstydna, bo od razu rozkładała nogi ( na pewno nie w mamusie ),a więc po raz 3 CÓRA potwierdzona Nie no teraz to już się chyba nic nie zmieni . Ale jestem szczęśliwa, że widziałam maleństwo, a z gabinetu wyszłam w podskokach.
teraz to już gratuluję Ci tej córci, jak trzy razy miałaś tak powiedziane to to musi być dziewczynka ale świetnie, że chociaż Twój bąbelek współpracował dzisiaj
Stary 2015-03-04, 19:56   #2827
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tez "obok" Gliwic
No o Pyskowicach słyszałam polecają tez Katowice - Bonifratrów ja wlasnie sie nas nim zastanawiam. Wielospecjalistycznego w Gliwicach pod uwage nie biorę ale z zadnych konkretnych przyczyn co do opieki, tylko niesmak mam po poprzednim lekarzu :P ale i słyszałam, ze coraz większa znieczulica tam jest (ale osobiście nie potwierdzam!! )
Ja do ginekologa jezdze do strzelec op. Wiec chyba tam sie udam... szczerze to sie obawiam bo to moje pierwsze dzieciatko a nastawienie do szpitali mam nienajlepsze po wcesniejszych przezyciach...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 19:57   #2828
beaciorq
Zadomowienie

Nie, a mają opisy porodow? Chętnie sie ponakrecam sesese
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:57   #2829
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
dd1dd - tez mam kolejną wizytę 1 kwietnia.. ech coś czuję,że znowu sobie zrobią jaja z nas

Wiecie co dziewczyny? z Tymi mętnymi oczami to chyba jest coś na rzeczy. Były dwie dziewczyny które miały juz rozpoznane córki i mialy tak metne oczy,że dopiero teraz zajarzyłam o co chodzi No ja na pewno takich nie mam.. ale mi te dziewczyny obstawialy syna
hahah ja sobie sprawdzalam oczy i jak dla mnie to one blyszcza a podobno Dziewuszka... czlowiek wszystko zrobi, zeby trzymac sie nadziei co do wymarzonej plci

ja wszystkim powiedzialam ze chyba Chlopak a po ost wizycie tylko mezowi, nikt sie nie dowie, ze sie zmienilo to bedzie nasza slodka tajemnica i dziele ja z WAMI
Stary 2015-03-04, 19:57   #2830
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
U nas w lipcu pewnie też z połowa juz rozpakowana będzie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:58   #2831
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
hhaha

Teściowe na ksieżyc

ja bym moją mamę wysłała bo mnie ostatnio tak wkurza, że hey!!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ojjjj DD1DD szkoda że dalej żyjesz w niepewności, ale najważniejsze że z Dzidzi wszystko w najlepszym porządeczku

a lepiej nie wiedzieć, niż tak jak ja najpierw myśleć , ze chlopak, teraz jest ze dziewczynka i juz w sumie nie wiem co będzie na nast wizycie

oby Dziewczynka zostala
tak to jest najważniejsze
moja też mnie coś ostatnio denerwuje albo ja jestem tak rozdrażniona przez ten ból głowy i przesadzam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 20:00   #2832
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dobra kobitki, bo chodzi mi to caly czas po glowie, dzieki wam zdalam sobie sprawę ze nie powinnam tak pisac, ze nienawidzę swojego dzieciatka... czasem jak sie z tz pokloce to tez mu mowie ze go nienawidzę , chociax to nieprawda bo bardzo go kocham. Juz postaram sie tak nie myslec, dobrze że chociaz moge tu sie wygadac

U mnie dzis zupa jarzynowa i krokiety.
BEACIORQ ja mysle, ze TY nienawidzisz sytuacji w jakies Cie Dzidzius postawil, a nie Dzidziusia 3mam kciuki za lepsze samopoczucie
Stary 2015-03-04, 20:00   #2833
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zjadłam kanapke z nutellą do tego zimne kakao, wcześniej lody i mnie mdli idę się położyć.
Dobranoc
dobrej nocy
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
nic nie widziałam, nic nie słyszałam i nawet nie patrzę
Stary 2015-03-04, 20:02   #2834
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa ;-) będę sierpniową mamusią. To moja pierwsza ciąża, jestem obecnie w 18tc. Termin porodu mam na 9sierpnia. Byłam na wizycie w poniedzialek z malenstwem wszystko ok, ale maluszek kaze byc cierpliwy, nie chciał sie ujawnic ;-)

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

A tak w ogole to nazywam sie Marta, mam 24lata i malenstwo planowane i bardzo wyczekiwane a ja sie teraz dobrze czuje i nawet od jutra zaczynam prace ;-) kilka godzinek dziennie na umowe zlecenie, tak aby w domku nie siedziec bo maz obecnie wyjezdza poza granice kraju. Pozdrawiam wszystkie sierpnioweczki!!!
WITAJ MAMUSIU
Stary 2015-03-04, 20:03   #2835
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc

O jaaaaacie zrobiłaś sobie mieszankę wybuchowa :P idz daj brzuszkowi odpoczac !

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-04, 20:05   #2836
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
hahah ja sobie sprawdzalam oczy i jak dla mnie to one blyszcza a podobno Dziewuszka... czlowiek wszystko zrobi, zeby trzymac sie nadziei co do wymarzonej plci

ja wszystkim powiedzialam ze chyba Chlopak a po ost wizycie tylko mezowi, nikt sie nie dowie, ze sie zmienilo to bedzie nasza slodka tajemnica i dziele ja z WAMI
A przeczucie mialas od poczatku chyba ma synka, prawda ?
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:05   #2837
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
a tak w ogóle to chciałam sobie kupić spodnie w hm takie z dziurami byłam w dwóch hm i w każdym wszystkie spodnie w rozmiarze 34,36 czy oni nie uważają matek z większym kuprem ? skoro wykupione to powinni uzupełniać a nie 5 rzędów spodni w malutkich rozmiarach
a woskowanych wcale nie ma
gdzie można spotkać jeszcze ciążowe? w jakich sieciówkach? w tym happymum drogie jak cholera. Ale tam kupiłam sobie bluzkę w promocji

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

jeszcze ze szczypiorkiem pycha! podskoczyłabym teraz ale wieje strasznie
DD1DD hahahahah te większe rozmiary to do nas do DE wysylaja, bo Niemkom kuper sie od rozm 40 zaczyna jako XXS : hahaha:
Stary 2015-03-04, 20:05   #2838
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc
Mieszanka wybuchowa
Stary 2015-03-04, 20:06   #2839
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ojoj ale mieszasz Jess hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 20:07   #2840
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Ja mam te spodnie z hm z dziurami i sa super, polecam !

Dobrze prawisz. Ja właśnie kupiłam rozmiar większe i teraz są praktycznie dobre, ale jeszcze troszkę luzu jest, więc mi posłużą 2-3 miesiące

Jakie tu zachcianki . Jedne mleczko, drugie sałatki greckie . W ciąży jesteście czy co ?

Tak w ogóle to byłam na wizycie . Jestem mega zaskoczona, bo wchodzę do gabinetu, a tam nowy sprzęt do USG( wcześniej lekarz nie miał tego urządzenia, więc nie było mowy o podglądaniu w trakcie wizyty). Zapytał czy może pod patrzeć maluszka, bo właśnie go testuje. Co to za pytanie w ogóle ? Moja kruszynka jest zdrowiutka, fikała sobie i jakaś bezwstydna, bo od razu rozkładała nogi ( na pewno nie w mamusie ),a więc po raz 3 CÓRA potwierdzona Nie no teraz to już się chyba nic nie zmieni . Ale jestem szczęśliwa, że widziałam maleństwo, a z gabinetu wyszłam w podskokach.

FIONA Gratuluje SUPER wizyty i super zaskocznia hihi ale Ci prezent zafundowal GIN i super że wciaz DZIEWCZYNKA klask i:
Stary 2015-03-04, 20:08   #2841
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Nie, a mają opisy porodow? Chętnie sie ponakrecam sesese
Mają ale przeczytałam tylko kilka, na szczęście trafiłam na te "lepsze" chyba :p

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas w lipcu pewnie też z połowa juz rozpakowana będzie
Pewnie tak... Ja mam tp na 2 sierpnia, więc mam ogromną szansę jeszcze w lipcu przywitać Maleństwo
Byle nie za wcześnie

Też się kładę, bo mój mężulek już pomaszerował do sypialni idę za nim zrobiłam dzisiaj konkretne porządki "gdzieniegdzie" więc może "BĘDZIE COŚ"

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-03-04 o 20:10
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:13   #2842
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
A przeczucie mialas od poczatku chyba ma synka, prawda ?
No ja nie chcialam sobie nadziei na dziewczynke narobic a na poprzedniej wizycie gin cos miedzy nogami widzial wiec juz przekonani bylismy ze bedzie drugi chlopak a tu teraz taka niespodzianka
ja w takich emocjach ze nawet nie pamietam jaki Dzidzius duzy

No i wreszcie Wam poodpisywalam jejku, ciezko z czasem w ciag dnia by sie na bieząco udzielac...

Juniora zabralam dzis na spacer(bo wtedy nie ma walki z usypianiem) i ytak zaczelo lac i grad jakis, ze musialam w parku sie pod dachem schowac i czekalam az sie junior obudzi i wtedy szybko do domku
ale pogoda brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ......................

a nam wczoraj juz wylali FUNDAMENTY POD DOM!!!!!!!!!!!!!!!! jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiii

ale kasa idzie jak woda
Stary 2015-03-04, 20:18   #2843
MsLullaby
Zakorzenienie

Idę jeść

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:24   #2844
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Idę jeść
SMACZNEGO

ja ide SPAC
Stary 2015-03-04, 20:26   #2845
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Idę jeść

Siadaj juz do stołu, za chwile u Ciebie bede

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-04, 20:26   #2846
kasperka
Zakorzenienie

fiona27 gratuluje udanej wizyty
Kolejny raz potwierdzone, ze dziewczynka ... Juz nie powinno sie nic zmienic

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-04 o 20:29 Powód: Blad
Stary 2015-03-04, 20:28   #2847
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie chcialam sobie nadziei na dziewczynke narobic a na poprzedniej wizycie gin cos miedzy nogami widzial wiec juz przekonani bylismy ze bedzie drugi chlopak a tu teraz taka niespodzianka
ja w takich emocjach ze nawet nie pamietam jaki Dzidzius duzy

No i wreszcie Wam poodpisywalam jejku, ciezko z czasem w ciag dnia by sie na bieząco udzielac...

Juniora zabralam dzis na spacer(bo wtedy nie ma walki z usypianiem) i ytak zaczelo lac i grad jakis, ze musialam w parku sie pod dachem schowac i czekalam az sie junior obudzi i wtedy szybko do domku
ale pogoda brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ......................

a nam wczoraj juz wylali FUNDAMENTY POD DOM!!!!!!!!!!!!!!!! jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiii

ale kasa idzie jak woda
Taka budowa domu na odległość, to też pewnie wyzwanie

Dziękuję WSZYSTKIM za miłe słowa odnośnie wizyty

Moja mama też mnie wkurza, odkąd jestem w ciąży, więc coś chyba z nami nie tak

Ja liczę na poród w połowie lipca

Zjadłabym coś z maca ...

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-03-04 o 20:30
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:48   #2848
Mirabelka_90
Zadomowienie

Gratuluję dziesiejszych wizyt I dziewczynki
Ja liczę,że urodzę w terminie, albo maks tydzień wcześniej. TŻ już musiał urlop zaplanować więc żebym sama nie została
Właśnie zjadłam lody miętowe, usiadłam trochę pochylając się do przodu i TŻ rękę przyłożył do brzuszka i czuł jak Maluch się rusza. Ale się cieszył
A teraz życzę Wam dobrej nocy i obyśmy jutro wszystkie wstały bez mdłości i innych dolegliwości
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:51   #2849
beatrix28
Zadomowienie

a wy tu cały czas o jedzeniu
ja dzis zurek zaliczyłam a wieczorem kabanosy z musztarda..
takze znow mam przeczucia na chlopca...
mms22 ja mam na 8mego ale tez sie nie zdziwie jak urodze z tydzien wczesniej
na marcowki ani inne mamusie nie wchodze ..nie mam czasu
12mu05 najwazniesze ze zdrowe pol biedy ze nie wedle zamowienia..;D wiem ze przy budowie i remontach kasa szybko leci ale wazne ze sa efekty

fiona27 gratuluje,teraz rozowe ubranka pojda w ruchbdziemy podziwiac..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 21:48   #2850
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

...a mnie zas głowa rozbolała przed samym snem cieżko zasnąć...

Dziewczyny jeszcze raz gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt cieszę sie razem z Wami !

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości