|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Dagunia, nie dziwię się, że masz teraz mętlik.
Obie dziewczyny słusznie prawią ![]() Możesz zajść w ciążę od razu i mieć bezproblemowe dziecko. A możesz czekac długo albo mieć dziecko, przy którym będziesz myśleć tylko o śnie ![]() Chyba bym poczekała, ale przy przedłużających się staraniach klepała termin i robiła. |
|
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Od kilku lat chodzi mi po głowie drugi tatuaż, ale ciągle zmieniam wzory, dzisiaj wpadł mi w oko pewien projekt, bardzo prosty i myślę, że nie drogi jak i nie czasochłonny, właściwie jest to kilkanaście prostych kresek, które tworzą geometryczną konstrukcję☠układającą się w dosyć ciekawy kształt. Tatuaż nie przemyślany jeszcze, jednak podoba mi się! Nie żałowałabym go, bo po prostu nie reaguję w ten sposób, aby żałować tatuaży, nie dziaram sobie przecież jakiegoś wulgaryzmu czy symbolu nazistowskiego albo innej kupy. Chodzi o to, czy jeżeli bym wpadła do jakiegoś salonu w Krakowie kiedy będę miała czas i poprosiła o tatuaż na miejscu godząc się na każdą kwotę to tatuażysta bardzo byłby zaskoczony? Z reguły wiem, że trzeba się☠umawiać kilka miesięcy wstecz, ale jeśli nie jest to nie wiadomo jak skomplikowany tatuaż i nawet gimnazjalista odrysowałby go od linijki? Myślę, że tylko na takim spontanie coś w końcu zrobię, bo inaczej mogę jeszcze zmieniać zdanie przez 20 lat, a ponad 6 już minęło od pierwszej dziary
|
|
|
|
#4323 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na taki spontan mozesz liczyc tylko w wypadku mlodych tatuazystow w wiekszych studiach, ktorzy dopiero sie ucza i jeszcze nie maja takiej renomy, zeby miec zapelniony kalendarz, ale nawet to sie dosc rzadko zdarza, albo sledzic na fejsie profile studiow i tatuazystow i polowac na okazje jak sie komus zwolni termin. Ja bym jednak optowala za umowieniem sie tradycyjnym sposobem. I najlepiej wplac wieksza zaliczke to wtedy sie nie wycofasz ;-) |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Cytat:
Nie chodziło mi o to, że dam więcej hajsu i kogoś odwoła tylko to umawianie się z dużym wyprzedzeniem mi nie pasuje :p Uwierz mi, wycofam się bo raz już tak nawaliłam, umówiłam się, miałam mieć kasę a nie byłam do końca pewna wzoru i gość się na mnie obraził... Jeśli tatuaż zająłby max. godzinę lub mniej bo np. tylko napis to również trzeba się umawiać i wpłacać zaliczkę nawet jeśli to 150zł? Nie można wejść po prostu do salonu i zrobić tatuaż płacąc na miejscu? :c eh! Btw. Właśnie też jestem z daleka a w Krk będę tylko 2 dni... Kurczę, boję się powtórki z rozrywki, rzucenia słuchawką itp. chyba mam uraz do tatuatorów:/
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2015-02-26 o 23:55 |
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Takie rzeczy to tylko na filmach
|
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Ojeeezu... wiedziaaałam, że będzie przewracanie oczami i pewnie wyjdę na nienormalną
Jednak cieszę się, że napisałam bo pewnie bym tak poszła z buta do salonu i wstydu najadła się☠na miejscu i to byłoby gorsze :P Spróbuję☠napisać jeszcze na fb, umówić☠się☠z kimś☠może z KULTU, ale jeśli będę w PL za 2 tyg to raczej nie będzie wolnych terminów, skoro tak ciężko :c A kiedy będę nst raz w kraju nie mam pojęcia Chodzi o kilka prostych kresek, tatuaż☠nie jest skomplikowany nie potrzebuję☠artysty nie wiadomo jakiego, bo tacy są najbardziej zabiegani, a powtórzę się☠kolejny raz wzór jest prosty
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, ale wchodząc z ulicy możesz po prostu trafić na moment, kiedy koleś kogoś właśnie tatuuje i nie zdobi Ci wtedy nic siłą rzeczy
a że raczej normalną praktyką jest się umawiać wcześniej na tatuaż, to może być ciężko trafić w "lukę" - ale próbować zawsze można tylko trochę mam wątpliwość, czy Ty jesteś gotowa na ten tatuaż, skoro wydaje Ci się, że przy umawianym terminie skrewisz - ale to właściwie nie moja sprawa
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
"Kilka prostych kresek" wcale nie brzmi jak coś, co robi się między plecami a wyjściem na fajkę
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś pewna, że chcesz TEN wzór? Posiadanie tatuażu tylko po to by go mieć bo jest modny mija się z celem. Osoby robiące tatuaż czy z powodów estetycznych czy z dodatkowym znaczeniem są każdego wzoru pewne i poczekanie kilka miesięcy/tygodni nie sprawia, że się rozmyślą.
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żadnego wzoru nie jestem pewna i z każdym mam wątpliwości, szukam jednak takich, które mi się podobają i do mnie pasują. Nie wiem też czy kiedykolwiek będę pewna póki nie zrobię a jak ktoś mi ładnie wytatuuje to na pewno pokocham Ten co akurat znalazłam jest w stylu minimalistycznym. No ile razy na niego patrzę to jaram się chyba o to chodzi w tym? Im dłużej się człowiek zastanawia tym bardzie procentuje szansa rozmyślenia się, dlatego mi minęło juz 6 lat od pierwszej dziary i nic nowego nie zrobiłam a nadal chce mieć kolejne tatuaże i podoba mi sie wytatuowane ciało, wiec... Co do odwoływania wizyt to moje roztrzepanie, taki charakter, dentysta i fryzjer tez narzekają na mnie :p pamietam jak prawo jazdy robiłam, o Boże... instruktor udaje ze mnie nie widzi na ulicy :p
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
a ja już po! mój wyczekiwany, przesuwany w czasie w końcu jest! początkowo miał być centralnie na boku ale przesunęłyśmy bardziej na plecy i jest cacy. zachwyt razy milion, bolało miejscami jak cholera
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
cassie tez nie widze zebys az tak chciala tatuaz i byla pewna ze go chcesz.
plan jest prosty : Szukasz wzoru, wyszukaj tematu przewodniego ktory Cie interesuje, napisz maila z apisem, i pomyslem do tatuaztora u ktorego chcesz miec tatuaz, a sam tatuaz jego projekt i tak zobaczysz jak wejdziesz na umowioną godzine Ja przez kilka lat nie wiedzialam co chce miec za tatuaz. wracalam do tematu kilkakrotnie, az w koncu wiedzialam co chce, jak juz wiedzialam jaki temat chce, to szukalam stylu ktory mi odpowiada wizualnie i kolorystycznie. Szukalam mojego tematu w konkretnym wykonaniu, w konkretniej fakturze i kolorystyce. WYslalam to do tatutatora - na zapisy czekalam pol roku, nie majac pewnosci czy sie dostane Zamysl byl. pojechalam na tattuaz i dopiero zobaczylam moj projekt. Moglam dopiero wtedy dodac cos od siebie, jakies uwagi, czy zmiany. I nie wyobrazam soebi zebym mogla wtedy stamtad uciec ![]() Moja determinacja i oczekiwanie na to jeszcze bardziej mnie umocnily w moim przekonaniu. Dzis juz wiem ze chce jeszcze jeden tatuaz na biodrze/udzie. Wiec moze jak sie tak wachasz zmieniasz zdanie to to jeszcze nie jest czas dla CIebie ![]() szemranakate pochwal sie
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2015-02-28 o 21:31 |
|
|
|
#4333 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I super umiejscowiony - dobra decyzja z tym przesunieciem ![]() Rewelacja
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
szemranacate ooo demoniczny
![]() jakie odczucia po dotowaniu na większej powierzchni?? |
|
|
|
#4337 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo przydatne informację. Właśnie szykuję się do zrobienia tatuażu i przydało mi się
|
|
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() prawdę powiedziawszy to podczas kropkowania odpoczywałam, ból minimalny w porównaniu z tym co czułam podczas tego czarnego wypełniania i konturowania |
|
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu z tymi różami
![]() a gdyby tak rozbudowac róże innymi kwiatami? co myślicie? |
|
|
|
#4340 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, po jakim czasie od wykonania tatuażu chodzicie na siłownię/trenujecie czy "normalnie się kąpiecie"/chodzicie na basen ?
|
|
|
|
#4342 |
|
.
|
ja miałam mówione, że przez miesiąc mam się wstrzymać z długimi kąpielami i basenem. a jeśli ubrania nie przeszkadzają to myślę, że można wcześniej ćwiczyć.
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Czy da się przykryć zielony innym kolorem? taki dość intensywny zielony... i żeby to jeszcze wyglądało?
Bo może przykryć listki kwiatami innymi... |
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co z tatuowaniem się podczas okresu? Nie ma przeciwwskazań? Bo wyliczyłam sobie teraz, że w terminie dziarania mi wypada.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Mi mowili, ze dobrze kryja odcienie niebieskiego-takie morskie. Ale czy przykryja ciemna zielen nie wiem... |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Skora w okolicach okresu troche inaczej reaguje kiedys byłam na wosku i kosmetyczka sama zapytala czy jestem przed okresem, bo skora jest wyraznie 'rozpulchniona'. po depilacji skora byla bardziej podrazniona niz zwykle i troche bardziej bolało.
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Raczkowanie
|
dzięki stupid.
Przy zabiegach zawsze mówią, że okres zwiększa ból. Aczkolwiek mnie jak coś boli to mi wszystko jedno czy boli bardzo, czy bardzo bardzo
|
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama też tak panicznie reaguje na każdy ból jak ma okres, nie cierpię tego
Zawsze wtedy wypada, że robię jej pedi i mnie szlag trafia, bo jęczy jak ja dotknę frezarką ![]() To kwestia indywidualna, mnie nie robi różnicy okres przy dentyście/zabiegach kosmetycznych, mam nadzieję, że przy tatuażu również nie
|
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#4350 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ostatnio znany i polecany u mnie tatuażysta opowiadał, że klient chciał usunąć źle zrobiony tatuaż. Ktoś użył za dużej igły i wprowadził zbyt głęboko barwnik pod skórę. Lepiej iść do profesjonalisty, jeśli to szybki tattoo to zawsze możesz umówić się na telefon. Gdy będzie miał wolną chwilę, zadzwoni i przyjdziesz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Chodzi o kilka prostych kresek, tatuaż☠nie jest skomplikowany nie potrzebuję☠artysty nie wiadomo jakiego, bo tacy są najbardziej zabiegani, a powtórzę się☠kolejny raz wzór jest prosty

Ten co akurat znalazłam jest w stylu minimalistycznym. No ile razy na niego patrzę to jaram się
a nadal chce mieć kolejne tatuaże i podoba mi sie wytatuowane ciało, wiec... Co do odwoływania wizyt to moje roztrzepanie, taki charakter, dentysta i fryzjer tez narzekają na mnie :p pamietam jak prawo jazdy robiłam, o Boże... instruktor udaje ze mnie nie widzi na ulicy :p