Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 23:09   #2851
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

hej gwiazdy, ja dopiero teraz jestem... miałam dziś potworny ból głowy. Niedawno dopiero przeszło...

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tam mysle ze jak juz przyjdzie ta prawdziwa wiosna to nam sie troche polepszy
ja już jak słonko wyjdzie od razu lepiej się czuję, aż żyć się chce... i ochota na wszystko jest...
po za tym mamy już wiosnę od 4 dni... astronomiczną

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
O kurcze to niefajnie. Ja tylko mdłości miałam, ani raz nie wymiotowałam. I tak miałam szczęście, ponieważ w ciąży mnogiej podobno hormony jeszcze bardziej szaleją i wszystko jest wzmocnione. Nie wiem jak Ty, ale ja miałam sposób na mdłości. Cały czas coś jadłam Tak max co 2 godziny musiałam coś przemielić, chociażby parę kęsów i od razu czułam się lepiej. Wystarczyło, że poczułam głód i była masakra. Nie raz się zmuszałam do jedzenia, bo wcale ochoty nie miałam, ale to działało. Tylko ja nie wymiotowałam, więc nie wiem czy zapobiegłam czy po prostu było mi łatwiej.
Zaraz pooglądam filmiki, może z jednym maleństwem w chuście będzie mi łatwiej ogarnąć drugie? Tylko wydaje mi się, że to dużo czasu zabiera takie wiązanie, szczególnie niedoświadczonym mamom. Ale ogólnie bardzo mi się podoba")
mogę potwierdzić... Jak tylko jestem głodna od razu zaczyna mnie cofać... Staram się jeść często a w mniejszych ilościach... i mieć przekąski pod ręką...
choć z drugiej strony jak złapią wymioty to nic nie jest w stanie pomóc... trzeba lecieć do wc wyjścia nie ma.

Cytat:
Powiedziala mi położna, ze jak tylko dostaną wyniki to beda dzwonic...
Nie dopuszczam do siebie mysli, ze miałabym czekac na wizytę (24.03). Poza tym zapłaciłam 2.600zl prywatnie za badanie, bez skierowania z NFZ wiec niech mnie w nos pocałują... Jak tylko bedzie telefon, ze sa wyniki wsiadam w auto i jade. Nawet mi tego nie musza dawać do domu, chce zobaczyć co tam jest chociażby na miejscu...
jestem bardzo dobrej myśli co do wyników.... takie przeczucie i mocno trzymam kciuki...

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Martwie się trochę, że apetytu nie mam
Nie chcę zaszkodzić maleństwu...
myślę że maleństwo jak czegoś potrzebuje łapie rączką za pępowinkę i krzyczy :mamo soku !!! mamo chlebka!!! itd i twój organizm sam się domaga... chyba że nie jesz nic w co nie wierzę.

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Czesc mamki
Dzisiaj mam dzien nienawidzenia dzidziusia daje mi niezle w kosc i nie pozwala ani sie cieszyc ciaza, ani nawet normalnie funkcjonować .... wyobrażacie sobie ze od ponad 2 miesiecy spędzam caly dzien w lozku, z przerwami na toaletę i zrobienie sobie jedzenia? jestem w kiepskim stanie psychicznym i fizycznym i trace nadzieje ze min przejdzie w ogole. Od rana rycze i siedze sama bo tz w pracy
?
kochana zmartwił mnie twój post. Choć z drugiej strony trzeba mieć na prawdę wiele siły i odwagi się przyznać to tych stwierdzeń.
Rozumiem że jest ci ciężko.... ale niektóre mamy całą ciążę leżą w szpitalu... Moja koleżanka obie ciąże leżała na oddziale po 8 miesięcy. Tak więc może być gorzej, ciesz się że jesteś w domku.
16tc to już serio dobrze, będzie co raz lepiej zaufaj mi. Słonko wyjdzie, samopoczucie się poprawi...
Piszesz że masz dzień nienawidzenia dzidziusia... Jeśli nadal tak twierdzisz to jest problem... Każdej mamie nie wejdzie to nawet na myśl... Nie mówiąc o pisaniu czy mówieniu o tym. Nie jest to dobre. Ja miałam po urodzeniu córeczki nie wiem dlaczego po tygodniu od porodu coś zbliżonego... Tzn jak ją widziałam to płakałam dosłownie z miłości a za sekundę zastanawiałam się po co mi ona... Nikomu się nie przyznałam... Nie mogło mi to przez język przejść, poleciałam do mojej gin i od razu stwierdziła że może być to początek depresji poporodowej. Mimo to nigdy nie pomyślałam że jej nienawidzę... Nie, myslałam że ją kocham, wiedzialam to ale w myśli było ... ale po co... Moja lekarka od razu zareagowała i po tygodniu wszystko wróciło do normy. Już nie płakałam z miłości i nie zastanawiałam się po co to wszystko...Piszę o tym byś nie pomyślała że chcę cię tu ,,objechać,, czy coś.

Skoro piszesz że masz dzień nienawidzenia dzidziusia i widzisz to że jesteś w złym stanie psychicznym i fizycznym to dzieje się coś złego bo tak być nie powinno. Myslę że powinnaś omówić to ze swoim lekarzem prowadącym i znaleźć psychoterapeutę.. To nie są żarty i to nie jest nic złego że porozmawiasz z osobą która na prawdę może pomóc... I to nie wstyd od razu napiszę... Ja z porad psychoterapeuty korzystam dosyć często. I jestem bardzo zadowolona. Mam kochaną terapeutkę która czyta mi w myślach... I bardzo wiele mi pomogła.

Tak więc... Jak byś też chciała pogadać pisz śmiało...

dd1dd biedna a do 1 kwietnia tak daleko... choć z drugiej strony jak potem zaszalejesz z zakupami to twoje najważniejsze że wszystko ok...

beatrix28 a ja sie nie gniewam przecież że nie wiesz że ja to ja dużo nas w końcu tu

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ambiwalentna29 cieszę się z udanej wizyty... choć płeć pewnie na następnej juz poznasz ???

Dziewczyny wy to córeczki będziecie mialy ... wywróżyłam z fusów sesesesese taki prezencik na prymaaprylis będzie

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio często czerwone oczy nie wiem z czego..

od komputera
siedzi calymi dniami na forum i sie dziwi

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa ;-) będę sierpniową mamusią. To moja pierwsza ciąża, jestem obecnie w 18tc. Termin porodu mam na 9sierpnia. Byłam na wizycie w poniedzialek z malenstwem wszystko ok, ale maluszek kaze byc cierpliwy, nie chciał sie ujawnic ;-)

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

A tak w ogole to nazywam sie Marta, mam 24lata i malenstwo planowane i bardzo wyczekiwane a ja sie teraz dobrze czuje i nawet od jutra zaczynam prace ;-) kilka godzinek dziennie na umowe zlecenie, tak aby w domku nie siedziec bo maz obecnie wyjezdza poza granice kraju. Pozdrawiam wszystkie sierpnioweczki!!!

hej

A umiesz gotować? i co dziś jadłaś? co jutro na obiad ???

hehe żartuję oczywiście witam serdecznie
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 23:12   #2852
kasperka
Zakorzenienie

majka242007 jem, jem tylko mało ostatnio...
Mam nadzieję, że jak te przeziębione mi przejdzie to apetyt wróci znowu

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

martulka0911 witam rowniez u nas na forum

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-04 o 23:13 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 23:24   #2853
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
majka242007 jem, jem tylko mało ostatnio...
Mam nadzieję, że jak te przeziębione mi przejdzie to apetyt wróci znowu

na pewno wróci... mogę ci zaproponować byś kupiła sobie z Bacomy mus różne smaki są i bardzo zdrowe, jabłka, banany, truskawki... Malutkie opakowanie a witaminek dostarczysz...

Edytowane przez majka242007
Czas edycji: 2015-03-05 o 08:36 Powód: błąd
Stary 2015-03-05, 05:55   #2854
mms_22
Zakorzenienie

Witam się z rana

wstałam o 4.15 na siku i do tej pory spać nie mogę... tzn niby mi się chce, a nie zasnę... W dodatku co noc praktycznie męczą mnie różne, nie fajne sny

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:25   #2855
moniska139
Zadomowienie

Cześć ja nadal choruję, choć dzisiaj jest już lepiej. Pojechałam wczoraj do lekarza i akurat wczoraj było zamknięte. U nas jest tak że z naszej przychodni w mieście 2 razy w tygodniu przyjeżdża lekarz. Może i dobrze, bo nie dostałam antybiotyku czy innego mocnego leku. Wystarczy paracetamol, swój sok z malin i prenalen na gardło.
Muszę się wam pochwalić, że mój tż poczuł pierwszego kopniaczka . Dosyć długo trzymał rękę na brzuchu, ja czułam cały czas ruchy ale nic mu nie mówiłam. I w pewnym momencie tak dzidzia mocniej się ruszyła i on sam powiedział kiedy i wskazał dokładne miejsce.
Dziewczyny nadrobię Was jak będę się lepiej czuła.
Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 07:27   #2856
dd1dd
Zakorzenienie

hej

równo co godzinę się budziłam całą noc

moniska139 wracaj do zdrowia prędko
Stary 2015-03-05, 07:42   #2857
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki ale mi się dziś ciężko wstawało..tragedia..gdyby nie to,że trzeba wstać do dziecka pewnie jeszcze bym garowała
Stary 2015-03-05, 07:44   #2858
roxana_lu
Zakorzenienie

Czesc
Ja tez dzisiaj jakos nadzwyczaj dobrze spałam, ze az rano oczu otworzyc nie mogłam !
Zbieram sie i jade szybko z TŻ na zakupy zanim mi do pracy ucieknie.

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 07:51   #2859
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej gwiazdy, ja dopiero teraz jestem... miałam dziś potworny ból głowy. Niedawno dopiero przeszło...

ja już jak słonko wyjdzie od razu lepiej się czuję, aż żyć się chce... i ochota na wszystko jest...
po za tym mamy już wiosnę od 4 dni... astronomiczną

mogę potwierdzić... Jak tylko jestem głodna od razu zaczyna mnie cofać... Staram się jeść często a w mniejszych ilościach... i mieć przekąski pod ręką...
choć z drugiej strony jak złapią wymioty to nic nie jest w stanie pomóc... trzeba lecieć do wc wyjścia nie ma.

jestem bardzo dobrej myśli co do wyników.... takie przeczucie i mocno trzymam kciuki...

myślę że maleństwo jak czegoś potrzebuje łapie rączką za pępowinkę i krzyczy :mamo soku !!! mamo chlebka!!! itd i twój organizm sam się domaga... chyba że nie jesz nic w co nie wierzę.

kochana zmartwił mnie twój post. Choć z drugiej strony trzeba mieć na prawdę wiele siły i odwagi się przyznać to tych stwierdzeń.
Rozumiem że jest ci ciężko.... ale niektóre mamy całą ciążę leżą w szpitalu... Moja koleżanka obie ciąże leżała na oddziale po 8 miesięcy. Tak więc może być gorzej, ciesz się że jesteś w domku.
16tc to już serio dobrze, będzie co raz lepiej zaufaj mi. Słonko wyjdzie, samopoczucie się poprawi...
Piszesz że masz dzień nienawidzenia dzidziusia... Jeśli nadal tak twierdzisz to jest problem... Każdej mamie nie wejdzie to nawet na myśl... Nie mówiąc o pisaniu czy mówieniu o tym. Nie jest to dobre. Ja miałam po urodzeniu córeczki nie wiem dlaczego po tygodniu od porodu coś zbliżonego... Tzn jak ją widziałam to płakałam dosłownie z miłości a za sekundę zastanawiałam się po co mi ona... Nikomu się nie przyznałam... Nie mogło mi to przez język przejść, poleciałam do mojej gin i od razu stwierdziła że może być to początek depresji poporodowej. Mimo to nigdy nie pomyślałam że jej nienawidzę... Nie, myslałam że ją kocham, wiedzialam to ale w myśli było ... ale po co... Moja lekarka od razu zareagowała i po tygodniu wszystko wróciło do normy. Już nie płakałam z miłości i nie zastanawiałam się po co to wszystko...Piszę o tym byś nie pomyślała że chcę cię tu ,,objechać,, czy coś.

Skoro piszesz że masz dzień nienawidzenia dzidziusia i widzisz to że jesteś w złym stanie psychicznym i fizycznym to dzieje się coś złego bo tak być nie powinno. Myslę że powinnaś omówić to ze swoim lekarzem prowadącym i znaleźć psychoterapeutę.. To nie są żarty i to nie jest nic złego że porozmawiasz z osobą która na prawdę może pomóc... I to nie wstyd od razu napiszę... Ja z porad psychoterapeuty korzystam dosyć często. I jestem bardzo zadowolona. Mam kochaną terapeutkę która czyta mi w myślach... I bardzo wiele mi pomogła.

Tak więc... Jak byś też chciała pogadać pisz śmiało...

dd1dd biedna a do 1 kwietnia tak daleko... choć z drugiej strony jak potem zaszalejesz z zakupami to twoje najważniejsze że wszystko ok...

beatrix28 a ja sie nie gniewam przecież że nie wiesz że ja to ja dużo nas w końcu tu

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ambiwalentna29 cieszę się z udanej wizyty... choć płeć pewnie na następnej juz poznasz ???

Dziewczyny wy to córeczki będziecie mialy ... wywróżyłam z fusów sesesesese taki prezencik na prymaaprylis będzie

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

od komputera
siedzi calymi dniami na forum i sie dziwi

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

hej

A umiesz gotować? i co dziś jadłaś? co jutro na obiad ???

hehe żartuję oczywiście witam serdecznie
Hej hej!!! ;-) a no czy umiem gotowac? Hmmm podobno tak, ale nie mi to oceniac ;-) ja poprostu to lubie, pieke ciasta i torty jak mam chec lub okazje ;-) a z obiadkami to jest roznie ;-) obecnie jestem sama wiec nie przykladam sie do gotowania jem cos by przezyc ;-) a obiadki sa jak jest komu jesc ;-) heh a dzis beda przysmazane tarciuszki (to takie kluski oblepka jak na kopytka a farsz z wysmazanych surowych ziemniakow to przepis mojej Sp prababci a uwielbia to kazdy kto sprobuje) ze smietanka ;-)

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Dzien dobry mamusie mowicie ciezko ze snem, u mnie to samo... Pomimo to ze nie mam jeszcze zabardzo widocznego brzuszka to ciezko mi sie ulozyc i zasnac a jak juz mi sie uda to jak w nocy sie przebudze to znow to samo. A rano pospac tez nie mozna bo sasiedzi daja o sobie znac, jednia do kosciola codziennie punkt 6 inni do pracy, jak to w bloku... A ja cale zycie mieszkalam w duzym domu jednorodzinnym z ogrodkiem... Tak mi teraz tego wszystkiego brakuje... :-(
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 07:57   #2860
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio latam po lumpeksach Jeny jak to wciąga normalnie idzie się uzależnić .
Uważaj bo ja np jestem już mega uzależniona.. mąż nawet chciał mi zrobić odwyk. Jak mam nie chodzć np jak wynajduje super kurtki rebela za 5 zl - tak było wczorajaż moj M nie uwierzył,że z tyle

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że z Dzidziusiem wszystko dobrze Te sierpniowe dzieci jakieś takie uparte chyba

Haha a nie mówiłam, że nie wytrzymasz i zapytasz .Najważniejsze, że Dzieciątko zdrowe A co do "wielkości", to wydaje mi się, że prawie 9 cm to nie tak mało... Moje Maleństwo w 16tc miało 10cm (nie licząc nóżek) i gin mówiła, że nie jest takie małe

Aż poszłam sprawdzić swoje oczy i nie wiem raczej nie są zamglone dzisiaj

Ja też
Proszę mi się tu nie śmiać..z moich slabości Fiona i Mms2 chcecie mi narobić nadziei na córę

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa ;-) będę sierpniową mamusią. To moja pierwsza ciąża, jestem obecnie w 18tc. Termin porodu mam na 9sierpnia. Byłam na wizycie w poniedzialek z malenstwem wszystko ok, ale maluszek kaze byc cierpliwy, nie chciał sie ujawnic ;-)

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

A tak w ogole to nazywam sie Marta, mam 24lata i malenstwo planowane i bardzo wyczekiwane a ja sie teraz dobrze czuje i nawet od jutra zaczynam prace ;-) kilka godzinek dziennie na umowe zlecenie, tak aby w domku nie siedziec bo maz obecnie wyjezdza poza granice kraju. Pozdrawiam wszystkie sierpnioweczki!!!
Witanko

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
wróciłam

wypiłam kawkę i trochę ból ustąpił

tak wiem dziewczynki, że najważniejsze, że wszystko dobrze. bardzo się cieszę ale faktycznie chyba za bardzo chciałam wiedzieć i nastawiłam się bardzo no ale cóż

idę poczytać co tam naskrobałyście
ja właśnie wczoraj wspomniałam mojej gin o tych bólach głowy,że tylko ustępuje po tabletce paracetamolu ale mam wyrzuty sumienia prawie codziennie brać.Ona na to,że mam brac bo paracetamol jest słaby a jak nie wezmę to gorzej dla dziecka bo je stresuje- ciut mnie to zaskoczyło

Cytat:
a tak w ogóle to chciałam sobie kupić spodnie w hm takie z dziurami byłam w dwóch hm i w każdym wszystkie spodnie w rozmiarze 34,36 czy oni nie uważają matek z większym kuprem ? skoro wykupione to powinni uzupełniać a nie 5 rzędów spodni w malutkich rozmiarach
a woskowanych wcale nie ma
gdzie można spotkać jeszcze ciążowe? w jakich sieciówkach? w tym happymum drogie jak cholera. Ale tam kupiłam sobie bluzkę w promocji

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

jeszcze ze szczypiorkiem pycha! podskoczyłabym teraz ale wieje strasznie
jak wyglądają te z dziurami ? masz może linka do nich

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Ja mam te spodnie z hm z dziurami i sa super, polecam !

Dobrze prawisz. Ja właśnie kupiłam rozmiar większe i teraz są praktycznie dobre, ale jeszcze troszkę luzu jest, więc mi posłużą 2-3 miesiące

Jakie tu zachcianki . Jedne mleczko, drugie sałatki greckie . W ciąży jesteście czy co ?

Tak w ogóle to byłam na wizycie . Jestem mega zaskoczona, bo wchodzę do gabinetu, a tam nowy sprzęt do USG( wcześniej lekarz nie miał tego urządzenia, więc nie było mowy o podglądaniu w trakcie wizyty). Zapytał czy może pod patrzeć maluszka, bo właśnie go testuje. Co to za pytanie w ogóle ? Moja kruszynka jest zdrowiutka, fikała sobie i jakaś bezwstydna, bo od razu rozkładała nogi ( na pewno nie w mamusie ),a więc po raz 3 CÓRA potwierdzona Nie no teraz to już się chyba nic nie zmieni . Ale jestem szczęśliwa, że widziałam maleństwo, a z gabinetu wyszłam w podskokach.
Super Chociaz jedna dzidzia nie zrobiła dziś wstydu i pokazala co tam ma
Stary 2015-03-05, 08:03   #2861
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość

jak wyglądają te z dziurami ? masz może linka do nich
http://www.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A żeby nawet 38 nie było do zmierzenia ale pewnie byłyby za małe bo one takie wszystkie malutkie
Stary 2015-03-05, 08:14   #2862
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A żeby nawet 38 nie było do zmierzenia ale pewnie byłyby za małe bo one takie wszystkie malutkie
kurde ale ładne nie wiem czy kupować bo w sumie mam jedne ciązowe z H&M takie niebieskie chyba były za 79 zł . ja w pierwszej ciązy wchodziłam do końca w normalne jeansy tylko zapinalam się pod brzuchem teraz nawet niektóre jeansy mi za duże i jeszcze mam luz w pasie. Np house wlasnie robi dosyć szerokie w pasie a wąskie w nogawkach.. wczoraj aż musialam pasek załozyć do ginka. Ja ogolnie z tych co mają figurę klepsydry... przysadziste uda i wąska w pasie
Stary 2015-03-05, 08:16   #2863
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Mi się też dzisiaj super spało. Ale co dobre szybko się kończy...

Pytanie nie do mnie ale podaje linka do spodni http://www.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A
też mam na nie chęć chociaż nie wiem czy mi się opłaca bo mam już z 3 pary ciążowych spodni.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 08:20   #2864
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze raz gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt cieszę sie razem z Wami !
dziękuję
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no bardzo daleko ale mam nadzieję, że szybko minie tym razem nie będę się nastawiać czy dowiem się kto tam siedzi
Stary 2015-03-05, 08:20   #2865
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Włśnie te rozmiary hm ma dziwne bo ja przed ciążą nosiłam 38 a ciążowe hm dżinsy 36 są dla mnie ok a w 38 się topie. Ale to pewnie zależy od modelu
Stary 2015-03-05, 08:24   #2866
Nicole`_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam się przy śniadanku. Musiałam wstać, bo poczułam głód, a u mnie to prosta droga do tragedii Więc szybciochem zrobiłam śniadanko i zajadam właśnie

Jak jesteśmy w temacie zakupów to powinnam się zmobilizować i kupić sobie staniki, bo wszystkie, absolutnie wszystkie są mi za małe
Stary 2015-03-05, 08:26   #2867
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mi się też dzisiaj super spało. Ale co dobre szybko się kończy...

Pytanie nie do mnie ale podaje linka do spodni http://www.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A
też mam na nie chęć chociaż nie wiem czy mi się opłaca bo mam już z 3 pary ciążowych spodni.
hej, hej ja chyba sobie podaruje bo też mam i wchodzę jeszcze w normalne poza Tym ja coś bardziej szykuję sie na sukienki letnie
Stary 2015-03-05, 08:28   #2868
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się przy śniadanku. Musiałam wstać, bo poczułam głód, a u mnie to prosta droga do tragedii Więc szybciochem zrobiłam śniadanko i zajadam właśnie

Jak jesteśmy w temacie zakupów to powinnam się zmobilizować i kupić sobie staniki, bo wszystkie, absolutnie wszystkie są mi za małe
Ja sobie jakieś 3 tyg temu kupiłam 2 nowe które już tez sie robią małe.
Stary 2015-03-05, 08:29   #2869
kasperka
Zakorzenienie

Witam sie i ja z rana
Pogoda dzis straszna, wiec i ochoty na wychodzenie z domu nie mam...
Moze to i lepiej...u nas panuje epidemia grypy
Chcialam na zakupy jechac, ale sobie odpuszcze
Stary 2015-03-05, 08:31   #2870
Nicole`_
Zakorzenienie

magdowe, no właśnie... dlatego jakaś wyrywna do zakupów nie jestem W ogóle nie mam za bardzo w czym chodzić

kasperka, u mnie też tragedia pogodowa Gdzie ta wiosna? Jakoś człowiekowi bardziej się chce...
Stary 2015-03-05, 08:33   #2871
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Włśnie te rozmiary hm ma dziwne bo ja przed ciążą nosiłam 38 a ciążowe hm dżinsy 36 są dla mnie ok a w 38 się topie. Ale to pewnie zależy od modelu
To zalezy wlasnie od modelu
Czarne woski zamowilam w rozmiarze 38, a wygladaly jak 32
Przed ciaza nosilam r.34-36, inne ciazowe mam 36 z h&m, a w te woski nie dalo sie wcisnac...a nogi mam szczuple Myslalam na poczatku, ze pomylili rozmiary, ale niestety nie
Stary 2015-03-05, 08:33   #2872
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie jakieś 3 tyg temu kupiłam 2 nowe które już tez sie robią małe.
ja też muszę jakiś cycnik kupić bo też już powoli ten nowy uciska...
Stary 2015-03-05, 08:34   #2873
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
magdowe, no właśnie... dlatego jakaś wyrywna do zakupów nie jestem W ogóle nie mam za bardzo w czym chodzić

kasperka, u mnie też tragedia pogodowa Gdzie ta wiosna? Jakoś człowiekowi bardziej się chce...
U mnie do wczoraj sloneczko bylo... I juz sie cieszylam, ze wiosna idzie. Jak widac ze szybko
Stary 2015-03-05, 08:35   #2874
dd1dd
Zakorzenienie

A u mnie dzisiaj piękne słońce ciekawe na jak długo, pewnie zaraz przyjdzie jakiś śnieg czy deszcz
Stary 2015-03-05, 08:35   #2875
beatrix28
Zadomowienie

dd1dd no to pecha miałas,ale pamietam ze tez jak bylam w h^m to wszystkie te rozmiary byly mocno zanizone ,spodenki fajneco do płci oby gin powiedzial prawde tego 1 kwietnia...

my dzis zostalismy w domu,synek przeziebiony,katar i goraczka,dzieci i tak mało,pani bedzie lżej...

co tam dziś szykujecie na obiadek?u mnie pomysłu brak..jeszcze wczoraj planowalam pierogi z truskawkami ale już mi sie odechcialo, TZ wszystko jedno bo on wybredny nie jest,maly to by jadl miecho z ziemniakami..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 08:41   #2876
Nicole`_
Zakorzenienie

U mnie dziś będzie standardowy polski obiad: ziemniaczki, schabowy i mizeria, a do picia kefir
Stary 2015-03-05, 08:46   #2877
dd1dd
Zakorzenienie

ja od wczoraj myślę o brokułowej ale jak wyjdzie nie wiem, muszę jechać pozałatwiać kilka spraw więc może być tak , ze skończy się na kanapkach
Stary 2015-03-05, 08:47   #2878
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry, my dziś wstalismy lekko po 6, popołudniu lecę na kawę do znajomej

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 08:47   #2879
majka242007
Zakorzenienie

hej dziewczynki... Ja wczoraj wieczorem a raczej późnym wieczorem zaczęłam dobrze się czuć... i tak się rozkręciłam, że już mam na dziś wszystko zrobione Kuchnia wysprzątana, kibelek wyszorowany, obiadek zrobiony... dziś spagetti Córeczka w zerówce a ja sie relaksuję dziś... Dobre samopoczucie, nawet słonko się przebija... Choć ma śnieg sypac... Jakaś paranoja ale cóż...

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Cześć ja nadal choruję, choć dzisiaj jest już lepiej. Pojechałam wczoraj do lekarza i akurat wczoraj było zamknięte. U nas jest tak że z naszej przychodni w mieście 2 razy w tygodniu przyjeżdża lekarz. Może i dobrze, bo nie dostałam antybiotyku czy innego mocnego leku. Wystarczy paracetamol, swój sok z malin i prenalen na gardło.
Muszę się wam pochwalić, że mój tż poczuł pierwszego kopniaczka . Dosyć długo trzymał rękę na brzuchu, ja czułam cały czas ruchy ale nic mu nie mówiłam. I w pewnym momencie tak dzidzia mocniej się ruszyła i on sam powiedział kiedy i wskazał dokładne miejsce.
Dziewczyny nadrobię Was jak będę się lepiej czuła.
Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nawet nie mówie mojemu TZ bo będzie zazdrosny ja czuje ruchy a on nic ;/
Stary 2015-03-05, 08:54   #2880
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie też, bo nawet mąż się 2 dni temu ze mnie śmiał, że mi się cycki z biustonosza wylewają a przecież już wymieniłam część staników... Jedyne, które są dobre to te sportowe (ze sklepu chińskiego), ale nie mam takich "lepsiejszych" na wyjście

Poza tym nie mam butów na wiosnę Tż też nie ma i planujemy w weekend jechać na zakupy,a ja tak nie cierpię zakupów ostatnio Nawet nie wiem jakich butów szukać... wiem tylko, że przydałoby się cos "na elegancko" i "na sportowo", ale nawet nie wiem co się tej wiosny nosi

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości