|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
hej gwiazdy, ja dopiero teraz jestem... miałam dziś potworny ból głowy. Niedawno dopiero przeszło...
Cytat:
po za tym mamy już wiosnę od 4 dni... astronomiczną Cytat:
choć z drugiej strony jak złapią wymioty to nic nie jest w stanie pomóc... trzeba lecieć do wc wyjścia nie ma. Cytat:
Cytat:
w co nie wierzę. Cytat:
Rozumiem że jest ci ciężko.... ale niektóre mamy całą ciążę leżą w szpitalu... Moja koleżanka obie ciąże leżała na oddziale po 8 miesięcy. Tak więc może być gorzej, ciesz się że jesteś w domku. 16tc to już serio dobrze, będzie co raz lepiej zaufaj mi. Słonko wyjdzie, samopoczucie się poprawi... Piszesz że masz dzień nienawidzenia dzidziusia... Jeśli nadal tak twierdzisz to jest problem... Każdej mamie nie wejdzie to nawet na myśl... Nie mówiąc o pisaniu czy mówieniu o tym. Nie jest to dobre. Ja miałam po urodzeniu córeczki nie wiem dlaczego po tygodniu od porodu coś zbliżonego... Tzn jak ją widziałam to płakałam dosłownie z miłości a za sekundę zastanawiałam się po co mi ona... Nikomu się nie przyznałam... Nie mogło mi to przez język przejść, poleciałam do mojej gin i od razu stwierdziła że może być to początek depresji poporodowej. Mimo to nigdy nie pomyślałam że jej nienawidzę... Nie, myslałam że ją kocham, wiedzialam to ale w myśli było ... ale po co... Moja lekarka od razu zareagowała i po tygodniu wszystko wróciło do normy. Już nie płakałam z miłości i nie zastanawiałam się po co to wszystko...Piszę o tym byś nie pomyślała że chcę cię tu ,,objechać,, czy coś. Skoro piszesz że masz dzień nienawidzenia dzidziusia i widzisz to że jesteś w złym stanie psychicznym i fizycznym to dzieje się coś złego bo tak być nie powinno. Myslę że powinnaś omówić to ze swoim lekarzem prowadącym i znaleźć psychoterapeutę.. To nie są żarty i to nie jest nic złego że porozmawiasz z osobą która na prawdę może pomóc... I to nie wstyd od razu napiszę... Ja z porad psychoterapeuty korzystam dosyć często. I jestem bardzo zadowolona. Mam kochaną terapeutkę która czyta mi w myślach... I bardzo wiele mi pomogła. Tak więc... Jak byś też chciała pogadać pisz śmiało... dd1dd biedna a do 1 kwietnia tak daleko... choć z drugiej strony jak potem zaszalejesz z zakupami to twoje najważniejsze że wszystko ok... beatrix28 a ja sie nie gniewam przecież że nie wiesz że ja to ja dużo nas w końcu tu ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ambiwalentna29 cieszę się z udanej wizyty... choć płeć pewnie na następnej juz poznasz ??? Dziewczyny wy to córeczki będziecie mialy ... wywróżyłam z fusów sesesesese taki prezencik na prymaaprylis będzie ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- od komputera ![]() siedzi calymi dniami na forum i sie dziwi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
hej ![]() ![]() A umiesz gotować? i co dziś jadłaś? co jutro na obiad ??? ![]() ![]() ![]() ![]() hehe żartuję oczywiście witam serdecznie
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
majka242007 jem, jem tylko mało ostatnio...
Mam nadzieję, że jak te przeziębione mi przejdzie to apetyt wróci znowu ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- martulka0911 witam rowniez u nas na forum Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-03-04 o 23:13 Powód: Blad |
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno wróci... mogę ci zaproponować byś kupiła sobie z Bacomy mus różne smaki są i bardzo zdrowe, jabłka, banany, truskawki... Malutkie opakowanie a witaminek dostarczysz...
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-03-05 o 08:36 Powód: błąd |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() wstałam o 4.15 na siku i do tej pory spać nie mogę... tzn niby mi się chce, a nie zasnę... W dodatku co noc praktycznie męczą mnie różne, nie fajne sny
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
ja nadal choruję, choć dzisiaj jest już lepiej. Pojechałam wczoraj do lekarza i akurat wczoraj było zamknięte. U nas jest tak że z naszej przychodni w mieście 2 razy w tygodniu przyjeżdża lekarz. Może i dobrze, bo nie dostałam antybiotyku czy innego mocnego leku. Wystarczy paracetamol, swój sok z malin i prenalen na gardło.Muszę się wam pochwalić, że mój tż poczuł pierwszego kopniaczka Dziewczyny nadrobię Was jak będę się lepiej czuła. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() ![]()
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Ja tez dzisiaj jakos nadzwyczaj dobrze spałam, ze az rano oczu otworzyc nie mogłam ! Zbieram sie i jade szybko z TŻ na zakupy zanim mi do pracy ucieknie. ![]()
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Dzien dobry mamusie mowicie ciezko ze snem, u mnie to samo... Pomimo to ze nie mam jeszcze zabardzo widocznego brzuszka to ciezko mi sie ulozyc i zasnac a jak juz mi sie uda to jak w nocy sie przebudze to znow to samo. A rano pospac tez nie mozna bo sasiedzi daja o sobie znac, jednia do kosciola codziennie punkt 6 inni do pracy, jak to w bloku... A ja cale zycie mieszkalam w duzym domu jednorodzinnym z ogrodkiem... Tak mi teraz tego wszystkiego brakuje... :-(
|
|
|
|
|
#2860 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż moj M nie uwierzył,że z tyleCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz jedna dzidzia nie zrobiła dziś wstydu i pokazala co tam ma![]()
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
ale pewnie byłyby za małe bo one takie wszystkie malutkie
|
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy kupować bo w sumie mam jedne ciązowe z H&M takie niebieskie chyba były za 79 zł . ja w pierwszej ciązy wchodziłam do końca w normalne jeansy tylko zapinalam się pod brzuchem teraz nawet niektóre jeansy mi za duże i jeszcze mam luz w pasie. Np house wlasnie robi dosyć szerokie w pasie a wąskie w nogawkach.. wczoraj aż musialam pasek załozyć do ginka. Ja ogolnie z tych co mają figurę klepsydry... przysadziste uda i wąska w pasie
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Mi się też dzisiaj super spało. Ale co dobre szybko się kończy... Pytanie nie do mnie ale podaje linka do spodni http://www.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A też mam na nie chęć chociaż nie wiem czy mi się opłaca bo mam już z 3 pary ciążowych spodni. |
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mam nadzieję, że szybko minie tym razem nie będę się nastawiać czy dowiem się kto tam siedzi |
||
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się przy śniadanku. Musiałam wstać, bo poczułam głód, a u mnie to prosta droga do tragedii Więc szybciochem zrobiłam śniadanko i zajadam właśnie ![]() Jak jesteśmy w temacie zakupów to powinnam się zmobilizować i kupić sobie staniki, bo wszystkie, absolutnie wszystkie są mi za małe
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chyba sobie podaruje bo też mam i wchodzę jeszcze w normalne poza Tym ja coś bardziej szykuję sie na sukienki letnie
|
|
#2868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja z rana
![]() Pogoda dzis straszna, wiec i ochoty na wychodzenie z domu nie mam... Moze to i lepiej...u nas panuje epidemia grypy ![]() Chcialam na zakupy jechac, ale sobie odpuszcze |
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
magdowe, no właśnie... dlatego jakaś wyrywna do zakupów nie jestem
W ogóle nie mam za bardzo w czym chodzić ![]() kasperka, u mnie też tragedia pogodowa Gdzie ta wiosna? Jakoś człowiekowi bardziej się chce...
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarne woski zamowilam w rozmiarze 38, a wygladaly jak 32 Przed ciaza nosilam r.34-36, inne ciazowe mam 36 z h&m, a w te woski nie dalo sie wcisnac...a nogi mam szczuple Myslalam na poczatku, ze pomylili rozmiary, ale niestety nie
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
dd1dd no to pecha miałas,ale pamietam ze tez jak bylam w h^m to wszystkie te rozmiary byly mocno zanizone ,spodenki fajne
my dzis zostalismy w domu,synek przeziebiony,katar i goraczka,dzieci i tak mało,pani bedzie lżej... co tam dziś szykujecie na obiadek?u mnie pomysłu brak..jeszcze wczoraj planowalam pierogi z truskawkami ale już mi sie odechcialo, TZ wszystko jedno bo on wybredny nie jest,maly to by jadl miecho z ziemniakami..
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś będzie standardowy polski obiad: ziemniaczki, schabowy i mizeria, a do picia kefir
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
ja od wczoraj myślę o brokułowej
ale jak wyjdzie nie wiem, muszę jechać pozałatwiać kilka spraw więc może być tak , ze skończy się na kanapkach |
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, my dziś wstalismy lekko po 6, popołudniu lecę na kawę do znajomej
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki... Ja wczoraj wieczorem a raczej późnym wieczorem zaczęłam dobrze się czuć... i tak się rozkręciłam, że już mam na dziś wszystko zrobione
Kuchnia wysprzątana, kibelek wyszorowany, obiadek zrobiony... dziś spagetti Córeczka w zerówce a ja sie relaksuję dziś... Dobre samopoczucie, nawet słonko się przebija... Choć ma śnieg sypac... Jakaś paranoja ale cóż... Cytat:
ja czuje ruchy a on nic ;/
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przecież już wymieniłam część staników... Jedyne, które są dobre to te sportowe (ze sklepu chińskiego ), ale nie mam takich "lepsiejszych" na wyjście Poza tym nie mam butów na wiosnę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

Tak max co 2 godziny musiałam coś przemielić, chociażby parę kęsów i od razu czułam się lepiej. Wystarczyło, że poczułam głód i była masakra. Nie raz się zmuszałam do jedzenia, bo wcale ochoty nie miałam, ale to działało. Tylko ja nie wymiotowałam, więc nie wiem czy zapobiegłam czy po prostu było mi łatwiej.
w co nie wierzę. 
dużo nas w końcu tu 

tzn niby mi się chce, a nie zasnę... W dodatku co noc praktycznie męczą mnie różne, nie fajne sny

jeszcze ze szczypiorkiem pycha! podskoczyłabym teraz ale wieje strasznie
Chociaz jedna dzidzia nie zrobiła dziś wstydu i pokazala co tam ma