|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
A gdzież miałabym wyjść i odpoczywać?
No i prawdę powiedziawszy mąż niemniej zmęczony ode mnie. Wstaje też do młodego, karmi go, poi... A potem rano do roboty.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-03-04 o 21:26 |
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladalam wejście Project runway,fajnie zapowiada się ta edycja,jedyny minus to Tyszka w jury
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy zaproszenie na wesele mojej kuzynki na które tak sie cieszyłam a zaproszenie przyszło dla nas dwóch bez leona. Nie mam go z kim zostawić wiec nie idziemy.
Tez tak uważam! Jak ja mam dość to jadę polazić po sklepach. Jakbym miala tu znajomych to z nimi bym sie spotkała. Nieraz mam dość tego ze ciągle musze byc w pogotowiu bo leo prosi sie o wypadki. Non stop go trzeba powstrzymywać od niebezpiecznych rzeczy.
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tak małe dzieci się nie płaci ani miejsca nie zajmują więc chyba im różnicy nie zrobi.Chociaż ja uważam że wesele z tak małym dzieckiem to nie wesele. Ugonicie się za nim i sami nic nie pobawicie. A kiedy wesele? Może uda ci się zorganizować jakaś opiekę
|
|
|
#4206 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Z rozrywek zostało mi czytanie ksiazek i spanie,ale z jedym i drugim jest kłopot ostatnimi czasy. Milosz zdrowieje, ale mnie za to sprzedal chorobe. Jak on w końcu pójdzie do zlobka czy przedszkola,to będę non stop chora.
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
my też dostaliśmy zaproszenie na wesele. Moi rodzice ze wsi przyjadą do Adasia.
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Ja czasem jak mam dość, to wychodzę do drugiego pokoju z książką. Oczywiście jak jest mąż. |
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam wyjechać na weekend, albo jeśli tyle to za długi to choć na jedną dobę z noclegiem poza domem. Nieważne gdzie. Może być na jakiś wypoczynek w spa z koleżanką, albo po prostu do koleżanki. Bylebyś miała czas dla siebie. Mogła jeść kiedy chcesz, spać kiedy chcesz i ile chcesz, zrobiła coś dla siebie np. zakupy albo się upiła Jeśli mąż też jest zmęczony to niech następny weekend wyjedzie odpocząć on.Naprawdę polecam. Mnie to bardzo pomogło na psyche jak siedziałam jak Ty 24/7 z małym. Teraz już jest lepiej bo poszłam do pracy i mam kontakt z innym światem poza światem mojego syna. Relacje z mężem też się poprawiły. |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4210 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a znajomych nie mam tu, z resztą maz tez nie maJak mlody wyzdrowieje moze pojedziemy do rodzicow, tam w sumie szalu też nie ma,ale choc oni zajma sie nim w nocy. Ja juz co dzien.sprawdzam te.jego zeby w nadziei,ze cos przybylo i ulzy nam. Dzis odkrylam,ze.idzie też zalegla dwojka. Takze bardzo prawdopodobne,ze ida 3 zeby+rosna dwa juz przebite...
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
. Po chwili namysłu udałabym się do siostry o ile miałaby dla mnie czas, bo przecież swoją rodzinę ma.
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja, bierz czytnik albo papierową książkę i idź do kawiarni, kup kawę, sok czy herbatę i posiedź choćby pół godziny. Wiem o czym mówisz, bo jestem w niemal identycznej sytuacji. Znajomych tu nie mam, mąż pracuje, rodzina też nie na miejscu, ja bezrobotna. Ale te 5 zł na herbatę na pewno wygospodarujesz. Chodzi o higienę psychiczną
Mąż musi zrozumieć, że chociaż ta godzina tygodniowo Ci się należy. To pomaga. Ja już chcę wiosnę...
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu bym w tej sytuacji zadzwoniła i zapytała lub zapytała w momencie otrzymania zaproszenia prosteTo że nie został uwzględniony w zaproszeniu wcale nie musi oznaczać że maja przyjść bez niego
|
|
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się zdaję, że ten temat już był kilka razy i niestety polega to na tym, by mogła się wyżalić, jak ma źle i jak kompletnie nie ma z sytuacji żadnego wyjścia Tylko że serio wyjście zawsze jakieś jest, tylko trzeba chciećWybacz inwersja, ale moim zdaniem to jest straszne, że młoda, inteligentna dziewczyna ma takie nastawienie do życia. Jest tu mnóstwo nas w podobnej sytuacji, siedzących w domu z dzieckiem, które daje popalić, bo które nie daje, często bez pomocy rodziny, z niewieloma znajomymi, którzy pracują i tak itp I do mnie to nie przemawia, że ty nie masz jak odpocząć od Miłosza. Jak nie masz kasy na kawę, to idź do parku poczytać albo na ławkę w CH. Na pewno jest coś co lubisz robić i co byś mogła. Tylko ty chyba właśnie nie chcesz, tylko jesteś zadowolona, że nic się nie da i tylko narzekać się da. Serio mam nadzieję, że się ogarniesz jakoś, bo to strasznie przykre jest
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja już nawet nie odpisuje na takie posty bo zawsze jest jakieś 'ale'Inwersja jeśli chcesz być ciągle narzekającą i nieszczęśliwą matką to jesteś na dobrej drodze ![]() Ja też siedze całymi dniami z dzieckiem. Od listopada jest praktycznie ciągle chory więc siedzimy w domu. Ostatnio spotkałam się z koleżankami poza domem pierwszy raz chyba od roku ![]() Ale nie narzekam. Wieczorem jak młody idzie spać nalewam pełną wanne gorącej wody i czytam sobie książkę ładuje akumulatory.Na zakupy nie chodzę bo po prostu nie lubię. Ale znajduje radośc w małych zwykłych rzeczach - bo o to chodzi w życiu. Niestety każdy by chciał latać na wakacje na kanary i spędzać romantyczne weekendy w gorach czy nad możem. Ale życie to nie bajka... W calej tej sytuacji szkoda mi tylko Twojego synka który musi oglądać nieszczęśliwą i narzekającą na wszystko matkę ![]() I broń boże później też będzie miał podejście do życia że po co cokolwiek zmieniać... lepiej ponarzekać
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kiedyś moja mama dostała zaproszenie na ślub o treści "zaprasza się panią X z rodziną". Pod tym magicznym słowem "rodzina" kryłam się ja , mąż, siostra, szwagier, ich dziecko. Każdy mieszka gdzie indziej. Totalne nieporozumienie. Szkoda było wypisać dla każdej rodziny osobnego zaproszenia? Nikt na ślub do Kościoła nie poszedł.
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś nie ma dzieci to może nie przywiązuje do tego uwagi
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
A kto robi problem?
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka po prostu zapytaj czy możecie wziąć małego, bo faktycznie młodzi dzieci czasem nie chcą albo po prostu głupie przeoczenie i tyle
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Wesele jest 2maja. Do końca miesiąca trzeba sie opowiedzieć wiec zapytam wprost. Ona wie przeciez gdzie mieszkamy a nie zostawię go z teściowa na 3dni! Wiec albo pójdziemy w trójkę na kilka godzin albo odmowimy i wyśle jej jakis mniejszy prezent.
|
#4222 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
tak na prawdę powiedziałam tylko tyle, że jestem ciągle zmęczona, bo brak mi snu, od tego w sumie wyszło niestety nie wystarczają mi te 5-6 godzin poprzerywane jeszcze min 3 pobudkami, z których każda ma 15min-godzina albo i dwie przerwy, i stąd wynikają ciągłe kłótnie ale ok, skoro nawet to Was razi, więcej nie będę
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-03-05 o 12:15 |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Parę stron temu byl temat zabawek, u nas hity to:
Wiertarka Garnki Drewniane klocki ale tylko jako sorter, godzinami wrzuca je przez to zamkniecie. Traktor dumela Koparka na pilota Kierownica Jak u was sprawdzaja sie tory do autek? U nas jest schowany bo leos tylko go rozmontowuje. Na wielkanoc albo dostanie więcej narzędzi bo serio uwielbia, albo kuchenke ale jakos zwykła z plastiku. Sprzedać musze szczeniaczka bo u nas to totalny niewypał.
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam swój czas jak Julcio zasypia. Rano kupuję sobie wielgaśnego eklerka i czekam aż pójdzie spać
Robię kawę, czytam wizaż/książkę itp. i obżeram się tym eklerkiem Nawet nie macie pojęcia jak mi to ładuje akumulatory ![]() Papalinko, dzięki że pytasz Poziomka, ja bym zapytała wprost |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua ja niestety mam odwrotnie. Jak tylko zamknie oczy to wrzucam najwyższe obroty i robie obiad, myje podłogi ale nie codziennie, piore, sprzątam itp. Jak sie obrobie i zostaje cos czasu to robie kawe. Jak nie to mam dzień bez kawy
obecnie z leo w kuchni nie moge nic zrobić bo od razu pcha sie mi na ręce i jest masakra. Albo w najlepszym wypadku wpycha sie miedzy mnie a kuchenkę.no jeszcze ma w repertuarze wybieganie na dwór w skarpetkach także staram sie siedzieć do góry.
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Ciągle coś robię więc ostatnio mam mniej czasu na wizaż.Jutro muszę się spakować, ale dzisiaj chce mniej więcej zrobić listę żebym niczego nie zapomniała. Do tego trójki dają w kość, więc nieciekawie. Przy zębach ma często odparzoną pupe. Eh.. Cytat:
![]() Filip chyba nie ma swojej ulubionej zabawki, bawi się czymś, za chwile innym, ale nic jakoś tak mocno go nie zainteresuje (oprócz książki- Wiosny na ulicy Czereśniowej- bo uwielbia ) O i uwielbia ciuchy, nimi przebawi się długo
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka pierwszych dni wyglądało u nas tak jak u was ale w końcu nauczył się ze może przez chwilę czyms się zajac. Jeśli marudzi to przerywam to co akurat robię, chwilke sie nim zajmę i wracam do obowiazkow. Najtrudniej faktycznie z gotowaniem bo lubi patrzeć co robię ale jakos dajemy sobie radę ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Julek też się lubi bawić ciuchami. Wczoraj dorwal się do mojej szuflady na bieliznę, założył sobie przez głowę moje dwie pary majtek, stanik i owinal wokół szyi rajstopy i biegał tak po domu ciesząc się sam do siebie Aż żałuję ze mu fotki nie cyknelam
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mam jeszcze projekt do zrobienia, oby dzis troche pospał bo sie nie wyrobie!
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- O to moj tez jak otworzy szuflade z gaciami to go nie ma pol godziny ![]() Albo przynosi mi po jednej skarpetce i układa stos na mojej stopie
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

za tak małe dzieci się nie płaci ani miejsca nie zajmują więc chyba im różnicy nie zrobi.

Jeśli mąż też jest zmęczony to niech następny weekend wyjedzie odpocząć on.

Tylko że serio wyjście zawsze jakieś jest, tylko trzeba chcieć