Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-19, 20:58   #2821
Alien :*
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez gosiaaaa1 Pokaż wiadomość
Jestem wlascicielka dlugich blond wlosow, niesamowicie cienkich. Zapuszczam je od dawna i pomagam im jak moge. Wrócilam z wakacji gdzie wiadomo slone morze, chlor w basenie, mocne slonce= strasznie suche i lamliwe wlosy. W moja mama polecila mi olej sezamowy, poniewaz jej pomogl. Ok, nalozylam olej na cale wlosy w folie i nie wiem chyba kolo 1h trzymalam. Ze zmyciem oleju nie mialam zadnych problemow, ladnie schodzil jak delikatny olejek. Kiedy wlosy wyschly bylam w szoku - mieciutkie, strasznie lsniace az chcialo sie je dotykac ). Polecam ten sposob, ja jestem zadowolona i na pewno bede kontynuowac taka maske.
Czytałam kiedyś że jakiś starożytny lud stosował olej sezamowy do mycia włosów i mieli wszyscy bardzo zdrowe i długaśne włosy,bo podobno przyspiesza ich porost.Chyba też go wypróbuję Boję się tylko że mogę mieć po nim przyklapnięte włosy....
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-19, 21:39   #2822
gabi86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Ja mam włosy obcięte na 0,2 milimetry.Powiedziałam DOSYĆ włosom na poduszce,ciuchach we wannie i cholera wie gdzie jeszcze.Teraz jestem zadowolona,spokojna i hhhmmmm wzbudzam sensację.
Podziwiam, tez marze sciac tak wlosy, ale chyba nie wytrzymalabym tego zapuszczania, a moze dasz fotke?
Stary 2007-08-20, 08:49   #2823
talus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
mi babcia zawsze splukiwala octem wlosy i to tyle, ze w calej lazience bylo czuc. i potym juz mi nie plukala wlosow woda. a mialam piekne wlosy wtedy.
a jak często miałaś wówczas robioną tą płukankę ?

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 08:53   #2824
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez untouchable Pokaż wiadomość
kusi mnie ten ocet

ale czy moge go użyć na farbowane brazowe wlosy?
mozesz ja wlasnie mam brazowe farbowane
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 09:02   #2825
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dziewczyny, z tym octem to tak, że zamyka i wygładza łuski włosa, dlatego włosy są gładkie i błyszczące. Ale nie słyszałam, żeby rozjaśniał włosy albo niszczył - wystarczą dosłownie dwie krople, bo chodzi tu o zakwaszenie wody (o zmianę odczynu).

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 11:19   #2826
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja sprobowalam tej plukanki z octem, bo poradzila mi tak Aggie125 uzylam zwyklego octu spozywczego, wloski faktycznie byly mega blyszczace, ale nie przyklapniete i przylizane, w ogole nie smierdzialy octem bo wlalam go tylko troszeczke. ale jak powiedzialam o tym mamie to mowila ze to stosowalo sie to kiedys gdy nie bylo szamponow i mylo sie wlosy szarym mydlem. wtedy trzeba bylo splukac wlosy woda z octem zeby nabraly blasku bo po mydle byly matowe. i ze to rozjasnia i niszczy wlosy... w sumie to kwas... co myslicie?
To ja moze w taki razie nie bede probowac Wystarczy mi lodowata woda do plukania.

Cytat:
Napisane przez Divine18 Pokaż wiadomość
ocet... puder... olej sezamowy kocham ten wątek
A ja kocham takie domowe (tanie) sposoby radzenia sobie z wlosami

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z tym octem to tak, że zamyka i wygładza łuski włosa, dlatego włosy są gładkie i błyszczące. Ale nie słyszałam, żeby rozjaśniał włosy albo niszczył - wystarczą dosłownie dwie krople, bo chodzi tu o zakwaszenie wody (o zmianę odczynu).
Serio 2 krople wystarcza? Ty tyle uzywasz?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 11:22   #2827
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Karla, ja leję "na oko", ale jeśli ktoś chce, może sobie odmierzyć parę kropel pipetką. Chodzi tu o zakwaszenie wody, czy jak sie to fachowo nazywa, a nie o same właściwości pielęgnacyjne octu. Ja leję trochę więcej, bo z butelki, może z pół łyżeczki, często mniej, ile mi się "chlapnie".

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-20, 11:31   #2828
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
mozesz ja wlasnie mam brazowe farbowane
to dobrze, bo wlasnie sie balam ze rozjasni

w takim razie jutro sobie zrobie tą plukanke
Stary 2007-08-20, 11:53   #2829
Kadunia
Zakorzenienie

Ja własnie ją zrobiłam:0 zobaczymy niedługo jak efekty

EDIT: juz wiem że włosy są gładziutkie ale moje włosy same z siebie są miękkie i blyszczące wiem nie wiem czy zobacze jakies zniewalające efekty...

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 13:33   #2830
kiaa1
Raczkowanie

dobrze wiedzieć że nie ja jedyna maniakalnie uszczęsliwiam moje włosy to ustawiam olej sezamowy i ocet w kolejkę..

żebym ja wiedziała czego potrzebują moje włosy - to bardzo trudno stwierdzic czy potrzeba im regeneracji czy może tylko nawilżenia a może objętości a może bla bla .. ehh. może jest jakis lekarz włosowy?

mam do Was pytanie - coraz bardziej pogłębia mi się brzydki efekt odstawiania włosków od reszty, są jakby połamane na całej długości - coś jakby po zdjęciu czapki ale nie są naelektryzowane - taka aureola - to znaczy że mam przesuszone włosy czy co? znacie na to jakis sposób oproćz "na łyso"?

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 14:21   #2831
centus
Raczkowanie

http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=8652
Dziewczyny czy ten wax tez jest dobry? cena sporo niższa...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-20, 15:46   #2832
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie - coraz bardziej pogłębia mi się brzydki efekt odstawiania włosków od reszty, są jakby połamane na całej długości - coś jakby po zdjęciu czapki ale nie są naelektryzowane - taka aureola - to znaczy że mam przesuszone włosy czy co? znacie na to jakis sposób oproćz "na łyso"?
mam tak samo. wlosy sa cienkie i u mnie lamia sie od zwiazywania gumka - niekoniecznie cienka i tnaca wlosy, ale taka materialowa ktora teoretycznie nie powinna szkodzic wlosom. ale niestety dzieje sie inaczej... nigdy nie uzywalam prostownicy ale wiem ze od jej dzialania tez sa takie efekty. ja swoje wlosy mocno natluszczam wrecz olejkiem kokosowym i rycynowym. ale taka juz natura wlosa ze sie lamie... w moim przypadku gdzie tylko chce
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 20:51   #2833
dziuniaaa
Zakorzenienie

A ten olej sezamowy gdzie dostać i ile kosztuje?
Ocet może być zwykły, spożywczy czy winny?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 20:55   #2834
Kadunia
Zakorzenienie

Fajna ta płukanka z octu włosy gładkie, miękkie i baaardzo błyszczące

Stary 2007-08-20, 21:09   #2835
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
Fajna ta płukanka z octu włosy gładkie, miękkie i baaardzo błyszczące
hehe, a nie mówiłam

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-20, 21:26   #2836
anciaahk
kosmitka

A ja jednak narazie wstrzymałam się co do eksperymentów z Uną i Z.one. Zamówiłam olejek vatika i jest jakoś dziwnie, użyłam go co prawda 3 czy 4 razy, ale efektów nie widziałam ani po umyciu, ani jakoś tak długofalowo. Włosy nie były bardziej miękkie czy błyszczące, wręcz przeciwnie - jak myłam - czułam, że są sztywne. po umyciu nadal była szopka .
Widząc, że eksperymentowanie nie wyszło mi na dobre, zamowiłam starego i dobrego (mam nadzieję) absoluta - szampon i odżywkę i do tego biosilk. Zobaczymy, jakie będą efekty .
Ktoś zaryzykował kupno uny ?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 09:56   #2837
dziuniaaa
Zakorzenienie

Wypróbuję tą płukankę z octem.
A możecie coś więcej o tym oleju sezamowym napisać? Gdzie go dostać i ile kosztuje?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 09:58   #2838
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
hehe, a nie mówiłam
jak dobrze że jest wizaż

Stary 2007-08-21, 10:03   #2839
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Oj, dobrze. Zwłaszcza, że istnieją moderatorzy, do których można się zwracać w sprawie trolli, wyzwisk i innych tego typu spraw. Udzielałam się kiedyś na jednym forum, ale kompletny brak zainteresowania administratora sprawił, że 90% topików zakładały takie durnoty i idioci, że żal było czytać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-21, 10:14   #2840
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Oj, dobrze. Zwłaszcza, że istnieją moderatorzy, do których można się zwracać w sprawie trolli, wyzwisk i innych tego typu spraw. Udzielałam się kiedyś na jednym forum, ale kompletny brak zainteresowania administratora sprawił, że 90% topików zakładały takie durnoty i idioci, że żal było czytać.
no bo wizaż to chyba jedyne porzadne forum

Stary 2007-08-21, 10:41   #2841
elizaa
Raczkowanie

GG do elizaa

Hej Dziewczyny!
Nie chcę dublować wątków bo zapewne taki temat już był (wyszukiwarka nie znalazła nic) więc podczepiam się do Was

Od pewnego czasu używam odżywki goldwella kerasilk ultra rich care i... może to śmiesznie zabrzmi, ale potrzebuję do niej instrukcji obsługi

Na opakowaniu napisane jest, że dodatkowe źródło ciepła wspomaga efekt pielęgnacji... Pewnie pytanie dla was banalne ale ja naprawdę nie wiem jak mam to rozumieć... Bo chyba nie chodzi im o owijanie głowy folia??

Macie na to jakiś sposób??
elizaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 10:54   #2842
adulka.p
Zakorzenienie

owiniecie glowy folia/zalozony czepek i podgrzewanie suszarka/p[olozenie na glowe termofory/poduszki elektrycznej<kobiety maja pomyysly> czyli postepowac tak jak z waxem

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 10:57   #2843
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Nie chcę dublować wątków bo zapewne taki temat już był (wyszukiwarka nie znalazła nic) więc podczepiam się do Was

Od pewnego czasu używam odżywki goldwella kerasilk ultra rich care i... może to śmiesznie zabrzmi, ale potrzebuję do niej instrukcji obsługi

Na opakowaniu napisane jest, że dodatkowe źródło ciepła wspomaga efekt pielęgnacji... Pewnie pytanie dla was banalne ale ja naprawdę nie wiem jak mam to rozumieć... Bo chyba nie chodzi im o owijanie głowy folia??

Macie na to jakiś sposób??
elizaa o to właśnie im chodzi chociaż co jedna to inny sposób - owijać można folią, ręcznikiem, zakładać czepek kąpielowy - i uwierz mi warto sie w to bawić bo silnie potęguje efekt - po założeniu takiego turbanu na głowę podgrzewaj go jeszcze suszarką lub weź gorącą kąpiel

swoją drogą mój kerasilk URC z którym wiązałam wielkie nadzieje właśnie sie skończył i choć używany sumiennie i podgrzewany tak naprawdę niewiele zdziałał ( nic..? ) - jedno muszę mu oddać, znakomicie rozplątuje włosy, miałam wrażenie że rozczesze włosy nawet sklejone superglue

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 11:02   #2844
elizaa
Raczkowanie

GG do elizaa

Kiaa1 wielkie dzięki więc od dzisiaj rezerwuję dla siebie więcej czasu w łazience przy "zabawie" z goldwellem, troszkę mnie podłamałaś mówiąc, że u Ciebie nie było znacznych efektów, ale... od czegoś trzeba zacząć walkę o piękne włosy
Stary 2007-08-21, 11:08   #2845
elizaa
Raczkowanie

GG do elizaa

O matko... Ta walka o piękne włosy będzie jednak trudniejsza niż myślałam
Stary 2007-08-21, 11:10   #2846
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elizaa Pokaż wiadomość
O matko... Ta walka o piękne włosy będzie jednak trudniejsza niż myślałam
ale czego się nie robi dla ładnych włosków

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 11:21   #2847
elizaa
Raczkowanie

GG do elizaa

Ehh ale żeby jeszcze ktoś mi zagwarantował, że te włosy kiedyś będą piękne
Stary 2007-08-21, 11:38   #2848
gabi86
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny i dołączam.
No więc ja od pół roku po rozjaśnianiu włosów prawie do białości walcze o normalne włosy ale teraz postanowiłam że będę walczyć o piękne i zdrowe włosy. A więc przede wszystkim koniec rozjaśniania. Włosy są tak zniszczone że nie moge ich prostować (a ja nie mam kreconych tylko takie w cały swiat wiec jak nic z nimi nie robie są fatalne) a wole już nie mieć blondu a moc sobie co kilka dni poprostowac.
Jak narazie używam Waxu, olejku rycynowego, nafty kosmetycznej, jedwabiu,odzywki Hegron, przymierzam sie do maseczek z Kallosa. Ale to wszystko to jest ratowanie włosów. A ja już nie chce ich ratować tylko chce je upiekszac zeby były sliczne nawilzone i pieknie lsnily.

Prosze Was o porady jak nawilzyc moje suche włosy. I mam pytanie czy jak przefarbuje sie na jakis braz to i tak bede musiala odczekac az wlosy odrosna zeby byly zdrowe ?
Moj naturalny kolor to mysi blond wiec wiem ze i tak bede farbowac bo nie lubie swojego koloru, ale bede uzywac lepszych farb i zainwestuje tez w profesjonalna prostownice jesli juz chce jej od czasu do czasu uzywac.

pozdrawiam i zycze wszystkim pieknych włosków
Stary 2007-08-21, 11:51   #2849
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć że nie ja jedyna maniakalnie uszczęsliwiam moje włosy to ustawiam olej sezamowy i ocet w kolejkę..

żebym ja wiedziała czego potrzebują moje włosy - to bardzo trudno stwierdzic czy potrzeba im regeneracji czy może tylko nawilżenia a może objętości a może bla bla .. ehh. może jest jakis lekarz włosowy?

Z tego co wiem mozna sobie zrobic komputerowe badanie wlosow a wlasciwie jesdnego wlosa w dobrych salonach fryzjerskich Czytalam kiedys o tym w gazecie. Pisze ze takie badanie kosztuje 10zł i na jego podstawie fryzjer dobiera odpowiednia kuracje Ale zawsze mozna zapytac fryzjera bez wykonynia badan. Oni ponoc maja mikroskop w oczach i wiedza czego potrzebuja wlosy

Wydaje mi sie ze taka aureola powstaje gdy wlosy sa zniszczone Ja tez mam cos takiego. Pojawilo sie od kiedy zaczelam codziennie uzywac prostownicy i czasami suszarki i nie wiem jak to zlikwidowac. Wydaje mi sie ze regeneracja i nawilzenie maskami, odyzwkami powinno pomoc tylko trzeba zapewne dlugo czekac na efekty no i w moim przypadku trzeba zrezygnowac z prostownicy a tego niestety nie moge zrobic

Cytat:
Napisane przez centus Pokaż wiadomość
http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=8652
Dziewczyny czy ten wax tez jest dobry? cena sporo niższa...
Ja mam tego waxa tzn. w saszetkach bo duzego opakowania nie moge dostac. Uzylam juz ok. 6razy (co 3-4dni) i musze przyznac ze wlosy wygladaja juz troche lepiej Tylko musze zaznaczyc ze nie uzywam juz od pewnego czasu prostownicy, suszarki pozwalam zyc wlosom tak jak chca (przynajmniej na razie ale niestety to sie zaniedlugo skonczy).

Cytat:
mam tak samo. wlosy sa cienkie i u mnie lamia sie od zwiazywania gumka - niekoniecznie cienka i tnaca wlosy, ale taka materialowa ktora teoretycznie nie powinna szkodzic wlosom. ale niestety dzieje sie inaczej... nigdy nie uzywalam prostownicy ale wiem ze od jej dzialania tez sa takie efekty. ja swoje wlosy mocno natluszczam wrecz olejkiem kokosowym i rycynowym. ale taka juz natura wlosa ze sie lamie... w moim przypadku gdzie tylko chce
A pomaga Ci cos ten olejek kokosowy? Bo nie wiem czy go kupic

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
A ten olej sezamowy gdzie dostać i ile kosztuje?
Ocet może być zwykły, spożywczy czy winny?
Ja wiem ze olej sezamowy mozna kupic w sklepie spozywczym (jesli sie nie myle) ale chyba lepszy byłby taki naturalny ze sklepu ze zdrowa zywnoscia.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 11:57   #2850
talus
Wtajemniczenie

Kadunia a ile tak lałaś tego octu i do jakiej wielkości pojemnika ?

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości