Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 10:19   #2011
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Piore drugie pranie w całym mieszkaniu pachnie lovela teraz jednak piore swetry tż a po nich pieluchy i moje koszule. Sąsiedzie zwariują jak od dziś codziennie pralka będzie szła .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 10:31   #2012
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Piore drugie pranie w całym mieszkaniu pachnie lovela teraz jednak piore swetry tż a po nich pieluchy i moje koszule. Sąsiedzie zwariują jak od dziś codziennie pralka będzie szła .

Ja wykrochmaliłam serwety, wczoraj nakropiłam, teraz prasuje

A od jutra pójdą w pranie rzeczy Małej

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 10:32   #2013
capriola_87
Zakorzenienie

Mój tż wczoraj wrócił z dwudniowej delegacji w Wawie.
-Przywiozłeś mi prezent?
-Tak, proszę, wiem że lubisz kochanie

i wyciąga pudełko po pizzy z dwoma kawałkami

Stary 2015-03-05, 10:33   #2014
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
-Przywiozłeś mi prezent?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 10:37   #2015
irenka78
Rozeznanie

baset z tego co pamiętam to tak może być, że leci z jednej piersi po urodzeniu się wyrówna

Dziewczyny dzisiaj za pomocą lusterka goliłam sobie dół i widok mnie przestraszył czy Wasze dolne usteczka też są takie nabrzmiałe i wielkie? wyglądają normalnie jak jądra

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
-Przywiozłeś mi prezent?

ale romantyk Ci się trafił ale z drugiej strony wie co teraz dla żonki najlepsze
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 10:39   #2016
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
-Przywiozłeś mi prezent?

.
Stary 2015-03-05, 10:41   #2017
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Któraś dziewczyna pisała o nie używaniu dzwonka przez gości albo pukaniu w szybę...Ja miałam trochę gorzej, bo przez pierwsze miesiące jak zamieszkaliśmy z tż razem to teściowa potrafiła sama sobie otwierać masze mieszkanie kluczem bez pukania ! Kiedyś była taka sytuacja, że przyszła w sobotę rano bez zapowiedzi, a my byliśmy jeszcze wtedy w łóżku. To wyczerpało moją cierpliwość i powiedziałam tż, że ma jej powiedzieć, żeby pukała, bo nie wchodzi do siebie i żeby zapowiadała wizyty. A klucze ma tylko dlatego, że mieszka blisko nas i u niej są zapasowe jakby co-tż często gdzies zapodziewa swój komplet. Mimo wszystko nie podobało mi się jej zachowanie. Teraz już tak nie robi
Idę dalej nadrabiać dziewczyny.
noo, moja teściowa miała to samo! bo wcześniej tu mieszkała gdzie my ale się pozmieniało i na początku wchodziła jak do siebie i bez zapowiedzi! teraz też mnie wkurza bo sama sobie otwiera klatkę i dopiero słyszę dzwonek do drzwi - oczywiście zawsze niezapowiedziana! "aa bo szłam od fryzjera to pomyślałam, że wpadnę pochwalić się fryzurą..." już tż też jej delikatnie próbuje przemówić że mogłaby chociaż zadzwonić chwilę wcześniej że idzie...

też bym coś poprała już ale czekam na resztę ciuszków, pewnie w przyszłym tygodniu jakieś ostatnie zakupy ... tym czasem piorę wszystkie inne rzeczy żeby potem jak będę ciuszki miała prać nie musiała powiedzieć że mam inne priorytety (bo suszarka tylko jedna :P) więc chociaż jakieś przygotowania poczyniam

a co do ruchów - moja mała ostatnio później wstaje i dopiero przed 10 zaczyna wariować też się pierwsze dni denerwowałam że nie wstaje razem ze mną tak jak zawsze... ale za to jak zaczyna harce to się nawet cieszę że jestem już świadoma i mogę spokojnie ją podziwiać jak faluje i wypina

a ostatnio coraz częściej twardnieje mi brzuch przy wysiłku... praktycznie przy każdych schodach, na spacerze, zakupach... chyba powinnam się bardziej oszczędzać... :P

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość

Dziewczyny dzisiaj za pomocą lusterka goliłam sobie dół i widok mnie przestraszył czy Wasze dolne usteczka też są takie nabrzmiałe i wielkie? wyglądają normalnie jak jądra

noo, ja też wyczułam to już ostatnio dotykiem ale jeszcze bałam się je zobaczyć w lusterku
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 10:43   #2018
Anol
Rozeznanie

Gratulacje za udane wizyty

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Dokładnie, lepiej wywietrzyć bo te bakterie się wywietrzą trochę a nie się tak kisić we własnym sosie....

Mi to jest w ciąży tak gorąco że bym najchętniej sobie jakiś wiatrak klimatyzujący na łóżko ustawiła
Mi też. Zawsze byłam zmarźluchem i to tż był ten "gorący", a teraz to on chodzi zamyka okna i odkręca grzejniki

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
A ja chyba zrezygnuje z niej skoro nie wszyscy mają najwyżej się dokupi
Też chyba tak zrobię. Podłożę kocyk, a jak będzie nie wygodnie to wtedy kupię klin

Cytat:
Zaczynam pranie w tym tygodniu tyle, że ja nie mam pralki w domu muszę chodzić 3 piętra w dół do pralni No i jeszcze deskę do prasowania muszę kupić

Lily ofthe Valley moja też tak czasem ma, ale wtedy przykładam radio do brzucha i po chwili już czuje jakieś drobne ruchy które mnie uspokajają

Dzisiaj siora obudziła mnie rano telefonem... a raczej przestraszyła. Córcia chyba zareagowała na moje gwałtowne tętno, bo zaczęła fikać i jak miała główkę w dół to teraz jest po skosie w górę....

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 10:44   #2019
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
a co zamiast tej poduszki?

W ogóle nie wiedziałam, że coś takiego jest
Moja spała całkiem na płasko, ale nie ulewała w ogóle.

Cytat:
Witajcie

Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt

no właśnie miałam pisać żę mi też, wczoraj przez przypadek nadusiłam sutek i aż się zdziwiłam jak zobaczyłam białe kropelki

moja też nieraz ma takie gorsze momenty, u mnie w miare szybko reaguje jak napiję się czegoś słodkie i położę się na boku, spróbuj może, i nie martw się pewnie załapała lenia

no właśnie mnie też teraz siedzę na krótki rękaw i ledwo dyszę tak mi gorąco, a przez pierwsze miesiące było mi ciągle zimno....

Dziewczyny mam dzisiaj wizytę, miesiąc nie widziałam mojej kruszynki, trzymajcie kciuki...
Kciuki za wizytę

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 10:50   #2020
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
baset z tego co pamiętam to tak może być, że leci z jednej piersi po urodzeniu się wyrówna

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

ale romantyk Ci się trafił ale z drugiej strony wie co teraz dla żonki najlepsze
padłam...

a pizza zawsze spoko - będzie na obiad

Zamówilam koszule do szpitala i szlafrok
Stary 2015-03-05, 10:54   #2021
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
padłam...

a pizza zawsze spoko - będzie na obiad

Zamówilam koszule do szpitala i szlafrok
Pokaż .
Stary 2015-03-05, 11:01   #2022
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Wzrosły mi próby wątrobowe w przeciagu dwóch tygodni... wczoraj robiłam kwasy żółciowe i mam powyżej normy. Norma 6,8 ja mam 8,7..

Jak bardzo źle to jest?
Oby lekarz szybko odpisał Nie znam się na tym, mam nadzieję, że nie jest źle .
Cytat:
Witajcie

no właśnie miałam pisać żę mi też, wczoraj przez przypadek nadusiłam sutek i aż się zdziwiłam jak zobaczyłam białe kropelki

moja też nieraz ma takie gorsze momenty, u mnie w miare szybko reaguje jak napiję się czegoś słodkie i położę się na boku, spróbuj może, i nie martw się pewnie załapała lenia

no właśnie mnie też teraz siedzę na krótki rękaw i ledwo dyszę tak mi gorąco, a przez pierwsze miesiące było mi ciągle zimno....

Dziewczyny mam dzisiaj wizytę, miesiąc nie widziałam mojej kruszynki, trzymajcie kciuki...
Kciuki za wizytę i za dużą kruszynkę

Cytat:
Ja się dziś obudziłam i miałam całą prawą stronę mokrą. :/
Tylko z prawej piersi mi leci i się zastanawiam o co kepasa...
Mi nic nie leci z żadnego cycka, nawet jak ścisnę... Mam nadzieję, że to nie jest zapowiedź problemów z laktacją...
Cytat:
-Przywiozłeś mi prezent?

Wiesz Sądzę, że ucieszyłaś się bardziej niż z jakiejś figurki

No i był to prezent dla was Dwojga (to i kawałki dwa )

A ja dziś się czuję jak śnięta ryba... Byłam na zakupach i zostawiłam tyle kasy, że o mamo kochana... Niby tylko mięsko kupiłam i tylko na 1 imprezę na 20 osób... i okazało się, że 100zł w portfelu nie mam. Masakra

I pranie dziś robię ale "nasze" bo kosz wychodził już bokami. Teraz dwie partie mam do składania, a kolejne się piorą...

Dzidzia kopa Jak ja lubię jak ona kopa

P.s Wiecie co mnie denerwuje a nawet wręcz wkur*** do czerwoności? Ciągle słyszę (od 2 miesięcy w sumie) hasła w stylu: o jaki mały brzuch, ale na pewno Cię jeszcze wywali. Albo hasło: noo teraz to będziesz rosnąć w oczach, albo hasło: no na końcówce to przytyjesz z dnia na dzień... I słyszę to często od kobiet, które w ciąży nawet nigdy nie były.

I wiecie co mnie w tym wkurza? Przekonanie, że w ciąży MUSI się tak stać, że mam się nie cieszyć bo NA PEWNO w końcu będę miała ogromny brzuch. Nie powiem, małą piłeczkę bym chciała, chociażby do pamiątkowego zdjęcia, ale mega przytyć na koniec czy faktycznie mieć ogromny brzuch to nie... I jasne, MOŻE się tak zdarzyć, że taki scenariusz się ziści, a mogę mieć mały brzuszek do samego porodu i tej opcji jakoś inne kobiety jakoś nie biorą pod uwagę tylko czują w sobie misję uświadamiania, że NA PEWNO na koniec i tak będę wyglądać jak wieloryb.

Nerwicy dostanę kuźwa na ludzi i już.
Stary 2015-03-05, 11:03   #2023
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Było bardzo fajnie, ćwiczenia bardzo lajtowe, krótka rozgrzewka w marszu, potem jakieś rozciąganie i ćwiczenia relaksacyjne no i mięśnie Kegla, także delikatnie i fajnie, nie zmęczyłam się za bardzo, a czułam się potem super
to się cieszę

Cytat:
-Przywiozłeś mi prezent?

Stary 2015-03-05, 11:05   #2024
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Oby lekarz szybko odpisał Nie znam się na tym, mam nadzieję, że nie jest źle .

Kciuki za wizytę i za dużą kruszynkę

Mi nic nie leci z żadnego cycka, nawet jak ścisnę... Mam nadzieję, że to nie jest zapowiedź problemów z laktacją...

Wiesz Sądzę, że ucieszyłaś się bardziej niż z jakiejś figurki

No i był to prezent dla was Dwojga (to i kawałki dwa )

A ja dziś się czuję jak śnięta ryba... Byłam na zakupach i zostawiłam tyle kasy, że o mamo kochana... Niby tylko mięsko kupiłam i tylko na 1 imprezę na 20 osób... i okazało się, że 100zł w portfelu nie mam. Masakra

I pranie dziś robię ale "nasze" bo kosz wychodził już bokami. Teraz dwie partie mam do składania, a kolejne się piorą...

Dzidzia kopa Jak ja lubię jak ona kopa

P.s Wiecie co mnie denerwuje a nawet wręcz wkur*** do czerwoności? Ciągle słyszę (od 2 miesięcy w sumie) hasła w stylu: o jaki mały brzuch, ale na pewno Cię jeszcze wywali. Albo hasło: noo teraz to będziesz rosnąć w oczach, albo hasło: no na końcówce to przytyjesz z dnia na dzień... I słyszę to często od kobiet, które w ciąży nawet nigdy nie były.

I wiecie co mnie w tym wkurza? Przekonanie, że w ciąży MUSI się tak stać, że mam się nie cieszyć bo NA PEWNO w końcu będę miała ogromny brzuch. Nie powiem, małą piłeczkę bym chciała, chociażby do pamiątkowego zdjęcia, ale mega przytyć na koniec czy faktycznie mieć ogromny brzuch to nie... I jasne, MOŻE się tak zdarzyć, że taki scenariusz się ziści, a mogę mieć mały brzuszek do samego porodu i tej opcji jakoś inne kobiety jakoś nie biorą pod uwagę tylko czują w sobie misję uświadamiania, że NA PEWNO na koniec i tak będę wyglądać jak wieloryb.

Też mnie to wkurza -.-'
Ja mam dość duży brzuch i słyszę teksty: teraz to będziesz miała jeszcze większy.
Albo waga, pytanie ile przytyłam, ja mówię że 10 kg, a koleżanki: no to z 20 przytyjesz...
Albo teksty, ale Ty grubo wyglądasz...

Zaraz Wam wrzucę foty do klubu to mi powiecie, co myślicie...
Bo ja zaraz w kompleksy wpadne.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 11:08   #2025
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż .
zwyyyyyykłe

szlafrok taki http://allegro.pl/l-lekki-szlafrok-s...124672778.html
i koszule http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...129391611.html wzięłam wzorek z motylkami, jakoś najmniej wkurzające mi się wydawały

wzięłam jeszcze stanik do karmienia od tego sprzedawcy, najzwyklejszy
Stary 2015-03-05, 11:08   #2026
201606011622
Konto usunięte

Ale się nazarlam
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:09   #2027
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
zwyyyyyykłe

szlafrok taki http://allegro.pl/l-lekki-szlafrok-s...124672778.html
i koszule http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...129391611.html wzięłam wzorek z motylkami, jakoś najmniej wkurzające mi się wydawały

wzięłam jeszcze stanik do karmienia od tego sprzedawcy, najzwyklejszy
oooo dobrze, że mi przypomniałaś o stanikach
Stary 2015-03-05, 11:10   #2028
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Też mnie to wkurza -.-'
Ja mam dość duży brzuch i słyszę teksty: teraz to będziesz miała jeszcze większy.
Albo waga, pytanie ile przytyłam, ja mówię że 10 kg, a koleżanki: no to z 20 przytyjesz...

Mnie takie coś mega wpienia ! Kurna !

Każda kobieta jest INNA i każda inaczej w ciąży będzie wyglądać i przybierać na masie. Od miliona czynników to zależy i na nic nie ma matematycznego wzoru ! Nikogo nie musi wywalić na koniec, nie każdy musi przytyć 20 kg, nie każda kobieta tyje najwięcej w II trymestrze czy w III... Co historia ciąży to inny schemat przybierania na wadze czy wygląd brzuszka. I tak ciężko to niektórym kuźwa zakumać i po prostu pogratulować stanu błogosławionego i życzyć szybkiego porodu? Nosz fak ...

Już w ogóle nie ogarniam jak można CIĘŻARNEJ kobiecie powiedzieć, że grubo wygląda A przepraszam ma jak Anja Rubik wyglądać będąc w 7 miesiącu?
Stary 2015-03-05, 11:12   #2029
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem Cie doskonale ja się staram nie przejmować, bardziej mnie wkurzają teksty zaczynające się od ZOBACZYSZ... zobaczysz jak urodzisz to...zobaczysz że z dzieckiem to...

ostatnio teściowa mnie wkurzyła bo mówi że MUSZĘ KONIECZNIE ze 3 komplety pościeli kupic, ja do niej że nie planuję, bo rodze w maju to będzie cieplo i na początku dziecko będzie spac w spiworku a potem pod cienkim kocykiem. "Ale ten kocyk tez MUSISZ w poszewkę jakąś oblec!" Nie, nie muszę" "Ale ZOBASZYSZ..."

Nosz kuźwa!!!!!!!!!!
Stary 2015-03-05, 11:13   #2030
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Też mnie to wkurza -.-'

To właśnie też ciągle słyszę. Do tego jeszcze niektórzy nie widzą różnicy miedzy "urusł Ci brzuch" a "ale przytyłaś". I jak się nie widzimy jakiś czas to pierwsze co słyszę to "ojej ale przytyłaś" i wtedy nie wiem czy chodzi o brzuch czy zrobiłam się tłusta

Oliwia 18.05.2015

Stary 2015-03-05, 11:16   #2031
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
rozumiem Cie doskonale ja się staram nie przejmować, bardziej mnie wkurzają teksty zaczynające się od ZOBACZYSZ... zobaczysz jak urodzisz to...zobaczysz że z dzieckiem to...

ostatnio teściowa mnie wkurzyła bo mówi że MUSZĘ KONIECZNIE ze 3 komplety pościeli kupic, ja do niej że nie planuję, bo rodze w maju to będzie cieplo i na początku dziecko będzie spac w spiworku a potem pod cienkim kocykiem. "Ale ten kocyk tez MUSISZ w poszewkę jakąś oblec!" Nie, nie muszę" "Ale ZOBASZYSZ..."

Nosz kuźwa!!!!!!!!!!
Nosz, jakbym swoją matke i teściową widziała i słyszała

Wstawiłam foty do klubu, oceńcie...

Do tego stopnia mnie te moje kumpele dołują, że zaczynam uważać z jedzeniem i sobie odmawiać.
Panicznie boje się przytyć, ale to ze względu na to, że ja jestem leń i wiem, że będzie mi ciężko zrzucić.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 11:16   #2032
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:

Nosz kuźwa!!!!!!!!!!
Osz kurna to też jest plaga !

Albo hasła: No teraz to zobaczysz nie będziecie mieli dla siebie czasu ani trochę.

Albo do mojego męża: No ciesz się póki możesz, bo jak się urodzi to zobaczysz, że Ty to tam gdzieś na szarym końcu jesteś...

I oczywiście milion złotych rad i każdy wie najlepiej co powinnam dziecku kupić, w czym je myć, w czym kłaść spać... Matko i córko. W końcu z nikim na ten temat nie rozmawiam a dyskusje ucinam stwierdzeniem, że : Tak jak mówisz ZOBACZĘ, a póki nie widzę to darujmy sobie te rozmyślania na wyrost.
Stary 2015-03-05, 11:17   #2033
Nadzieja87
Zakorzenienie

Hej, hej.

Masakra co mi się z tym spaniem załączyło...padłam wczoraj o 1, i na siku wstawiłam jak lunatyk...I co się budziłam to nie pamiętam jak z łazienki wracałam i jeszcze bym spała, ale spojrzałam na zegarek, ze przecież nie mogę tyle spać

A i hit sezonu.... Miałam pierwszy raz w życiu sen erotyczny i śniło mi się że miałam też orgazm... po czym obudziłam się z twardym brzuchem.... I zglupiałam w tym momencie... normalnie jestem zboczona i mam braki chyba
Stary 2015-03-05, 11:18   #2034
loluska
Zakorzenienie

Dziewczyny ale mam dzis dzień takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:20   #2035
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
Bała się, że się jeszcze rozmyślisz haha

Kurcze nie wiem jaki termometr zamówić na pewno nie chcę takiego pod pachę. Nie chce kupić bubla
no też poluję na jakiś termometr- liczę na to, że będą jeszcze promocje A łóżeczko mam z szufladą, ale dostałam więc cenowo spoko i myślę, że szuflada też sie przyda

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Lubimy udane wizyty <kiedy kolejna?>
kolejna wizyta 24.03 ok 17:00

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Jestem w domu , brak łóżek w szpitalu. Jutro trzecie podejście. Jestem psychicznie wykończona.
a to jest skandal...

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Hejooo

Wpadłam z info z dzisiejszej wizyty. Mały ma się dobrze waży prawie 1,5kg ale nadal ułożony jest miednicowo . Ginka mówiła , że powinien być już odwrócony a może z tym byc kłopot bo jest mało ruchliwy i się mu chyba nie chce. To dziecko jest tak spokojne ze wąpie że coś się zmieni.... no ale wizyte mam pod koniec mies. żeby jeszcze sprawdzić czy się mu zachciało odwrócic.

Kolejna wizyta 26.III. 14:40
gratuluję

Cytat:
Relacja z wizyty:

Wszystko posprawdzane, wszelkie przepływy, obecność narządów, ilość płynu owodniowego. Wszystko jest dobrze. Dzieć wisi na nietoperka Waży już 1300 gram i wagą wyprzedza swój termin porodu o kilka dni Wszystkie wymiary też ok.

A więc rośniemy sobie zdrowo
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Witam z rana nie wiem co robic nie czuje ruchow od chyba wieczora? Teraz jade sciagnac tego holtera i nie wiem czy do mojego lekarza probowac sie dostac czy na ip?
poleż, zjedz słodkie, poczekaj, poruszaj brzuchem- na pewno się ruszy
Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Wzrosły mi próby wątrobowe w przeciagu dwóch tygodni... wczoraj robiłam kwasy żółciowe i mam powyżej normy. Norma 6,8 ja mam 8,7..

Jak bardzo źle to jest?
oby lekarz pomógł. Nie znam się na tych wynikach.

Cytat:
Witajcie

trzymam kciuki
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:20   #2036
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Nosz, jakbym swoją matke i teściową widziała i słyszała

Wstawiłam foty do klubu, oceńcie...

Do tego stopnia mnie te moje kumpele dołują, że zaczynam uważać z jedzeniem i sobie odmawiać.
Panicznie boje się przytyć, ale to ze względu na to, że ja jestem leń i wiem, że będzie mi ciężko zrzucić.
Widziałam fotę i uważam, że te koleżanki chyba na mózg upadły.
Stary 2015-03-05, 11:21   #2037
Anol
Rozeznanie

złote rady są najlepsze ostatnio koleżanka się obraziła na mnie, bo powiedziałam, że to co u niej się sprawdziło niekoniecznie sprawdzi się u mnie. Do tego nie widzę potrzeby aby codziennie smarować dziecko sudocremem i do tego jeszcze kąpać w nadmanganianie potasu.... biedna skóra będzie sucha jak pieprz

Oliwia 18.05.2015

Stary 2015-03-05, 11:22   #2038
Nadzieja87
Zakorzenienie

Baset w klubie mam problem żeby z telefonu pisać, dlatego napisze tutaj... Zmień koleżanki! bo wcale nie jesteś gruba... A że tyjesz to normalne... Jesteś w ciąży do cholery!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Loluska może przestań kubicować i popros kogoś żeby cię woził?
Stary 2015-03-05, 11:25   #2039
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Hej, hej.

Masakra co mi się z tym spaniem załączyło...padłam wczoraj o 1, i na siku wstawiłam jak lunatyk...I co się budziłam to nie pamiętam jak z łazienki wracałam i jeszcze bym spała, ale spojrzałam na zegarek, ze przecież nie mogę tyle spać

A i hit sezonu.... Miałam pierwszy raz w życiu sen erotyczny i śniło mi się że miałam też orgazm... po czym obudziłam się z twardym brzuchem.... I zglupiałam w tym momencie... normalnie jestem zboczona i mam braki chyba
eee to ja mam bardzo często takie sny- od kiedy nie możemy z tz się seksić I nie uważam tego za zboczenie- organizm sie domaga. No ale niestety tez mi wtedy mocno twardnieje brzuch.

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam dzis dzień takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...
nie przejmuj się- takie wpadki zdarzają się tez innym- najważniejsze, że nic Ci nie jest i nie wyrządziłaś dużych szkód- praktycznie żadnych
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:28   #2040
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Baset w klubie mam problem żeby z telefonu pisać, dlatego napisze tutaj... Zmień koleżanki! bo wcale nie jesteś gruba... A że tyjesz to normalne... Jesteś w ciąży do cholery!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Loluska może przestań kubicować i popros kogoś żeby cię woził?
Zresztą z tym przybieraniem na wadze (a nie tyciem bo w ciązy nie tyjemy :P) to też jest różnie. Ja na razie malutko przytyłam to faktycznie 3-ci trymestr mogę podgonić (choć nie muszę). Koleżankę mam z 2-czką dzieci i ona właśnie tak do 30 tc przybierała około 10/11 kg a potem prawie nic. Pierwszą ciążę przbrała 12 kg drugą 13 i miesiąc po porodzie nie było widać, że dziecko rodziła bo za każdym razem 10 kg zostawiła już w szpitalu :P

Więc nie wiem skąd przekonanie w koleżankach Baset, że skoro w 30 tc ma + 10 to skończy na + 20. A takiego wała, wcale tak być nie musi ! A nawet jakby było to około 8-10 kg traci się już w szpitalu ! Potem w ciągu tygodnia dwóch może zejść nawet 5 kg (obrzęki, obkurczająca się macica, piersi się zmniejszą ciut po nawale laktacyjnym). Więc zrzucanie tych kg z ciąży to nie to samo co zrzucać 20 kg które się przytyło faktycznie. A niektórzy jakoś o tym zapominają i dołują i tak umęczone ciężarne.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości