|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Piore drugie pranie w całym mieszkaniu pachnie lovela
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wykrochmaliłam serwety, wczoraj nakropiłam, teraz prasuje ![]() A od jutra pójdą w pranie rzeczy Małej
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż wczoraj wrócił z dwudniowej delegacji w Wawie.
-Przywiozłeś mi prezent? ![]() -Tak, proszę, wiem że lubisz kochanie i wyciąga pudełko po pizzy z dwoma kawałkami
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2015 | |
|
Rozeznanie
|
baset z tego co pamiętam to tak może być, że leci z jednej piersi
![]() Dziewczyny dzisiaj za pomocą lusterka goliłam sobie dół i widok mnie przestraszył czy Wasze dolne usteczka też są takie nabrzmiałe i wielkie? wyglądają ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"aa bo szłam od fryzjera to pomyślałam, że wpadnę pochwalić się fryzurą..."![]() też bym coś poprała już ale czekam na resztę ciuszków, pewnie w przyszłym tygodniu jakieś ostatnie zakupy ... tym czasem piorę wszystkie inne rzeczy żeby potem jak będę ciuszki miała prać nie musiała powiedzieć że mam inne priorytety (bo suszarka tylko jedna :P) więc chociaż jakieś przygotowania poczyniam a co do ruchów - moja mała ostatnio później wstaje i dopiero przed 10 zaczyna wariować też się pierwsze dni denerwowałam że nie wstaje razem ze mną tak jak zawsze... ale za to jak zaczyna harce to się nawet cieszę że jestem już świadoma i mogę spokojnie ją podziwiać jak faluje i wypina a ostatnio coraz częściej twardnieje mi brzuch przy wysiłku... praktycznie przy każdych schodach, na spacerze, zakupach... chyba powinnam się bardziej oszczędzać... :P ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
#2018 | |||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje za udane wizyty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lily ofthe Valley moja też tak czasem ma, ale wtedy przykładam radio do brzucha i po chwili już czuje jakieś drobne ruchy które mnie uspokajają Dzisiaj siora obudziła mnie rano telefonem... a raczej przestraszyła. Córcia chyba zareagowała na moje gwałtowne tętno, bo zaczęła fikać i jak miała główkę w dół to teraz jest po skosie w górę....
|
|||
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja spała całkiem na płasko, ale nie ulewała w ogóle.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pizza zawsze spoko - będzie na obiad Zamówilam koszule do szpitala i szlafrok
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2022 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam się na tym, mam nadzieję, że nie jest źle .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sądzę, że ucieszyłaś się bardziej niż z jakiejś figurki![]() No i był to prezent dla was Dwojga (to i kawałki dwa )A ja dziś się czuję jak śnięta ryba... Byłam na zakupach i zostawiłam tyle kasy, że o mamo kochana... Niby tylko mięsko kupiłam i tylko na 1 imprezę na 20 osób... i okazało się, że 100zł w portfelu nie mam. Masakra I pranie dziś robię ale "nasze" bo kosz wychodził już bokami. Teraz dwie partie mam do składania, a kolejne się piorą... Dzidzia kopa P.s Wiecie co mnie denerwuje a nawet wręcz wkur*** do czerwoności? Ciągle słyszę (od 2 miesięcy w sumie) hasła w stylu: o jaki mały brzuch, ale na pewno Cię jeszcze wywali. Albo hasło: noo teraz to będziesz rosnąć w oczach, albo hasło: no na końcówce to przytyjesz z dnia na dzień... I słyszę to często od kobiet, które w ciąży nawet nigdy nie były. I wiecie co mnie w tym wkurza? Przekonanie, że w ciąży MUSI się tak stać, że mam się nie cieszyć bo NA PEWNO w końcu będę miała ogromny brzuch. Nie powiem, małą piłeczkę bym chciała, chociażby do pamiątkowego zdjęcia, ale mega przytyć na koniec czy faktycznie mieć ogromny brzuch to nie... I jasne, MOŻE się tak zdarzyć, że taki scenariusz się ziści, a mogę mieć mały brzuszek do samego porodu i tej opcji jakoś inne kobiety jakoś nie biorą pod uwagę tylko czują w sobie misję uświadamiania, że NA PEWNO na koniec i tak będę wyglądać jak wieloryb. Nerwicy dostanę kuźwa na ludzi i już.
|
|
#2023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dość duży brzuch i słyszę teksty: teraz to będziesz miała jeszcze większy. Albo waga, pytanie ile przytyłam, ja mówię że 10 kg, a koleżanki: no to z 20 przytyjesz... Albo teksty, ale Ty grubo wyglądasz... Zaraz Wam wrzucę foty do klubu to mi powiecie, co myślicie... Bo ja zaraz w kompleksy wpadne.
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
zwyyyyyykłe
![]() szlafrok taki http://allegro.pl/l-lekki-szlafrok-s...124672778.html i koszule http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...129391611.html wzięłam wzorek z motylkami, jakoś najmniej wkurzające mi się wydawały ![]() wzięłam jeszcze stanik do karmienia od tego sprzedawcy, najzwyklejszy
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
Ale się nazarlam
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie takie coś mega wpienia ! Kurna ! Każda kobieta jest INNA i każda inaczej w ciąży będzie wyglądać i przybierać na masie. Od miliona czynników to zależy i na nic nie ma matematycznego wzoru ! Nikogo nie musi wywalić na koniec, nie każdy musi przytyć 20 kg, nie każda kobieta tyje najwięcej w II trymestrze czy w III... Co historia ciąży to inny schemat przybierania na wadze czy wygląd brzuszka. I tak ciężko to niektórym kuźwa zakumać i po prostu pogratulować stanu błogosławionego i życzyć szybkiego porodu? Nosz fak ... Już w ogóle nie ogarniam jak można CIĘŻARNEJ kobiecie powiedzieć, że grubo wygląda A przepraszam ma jak Anja Rubik wyglądać będąc w 7 miesiącu?
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się staram nie przejmować, bardziej mnie wkurzają teksty zaczynające się od ZOBACZYSZ... zobaczysz jak urodzisz to...zobaczysz że z dzieckiem to... ostatnio teściowa mnie wkurzyła bo mówi że MUSZĘ KONIECZNIE ze 3 komplety pościeli kupic, ja do niej że nie planuję, bo rodze w maju to będzie cieplo i na początku dziecko będzie spac w spiworku a potem pod cienkim kocykiem. "Ale ten kocyk tez MUSISZ w poszewkę jakąś oblec!" Nie, nie muszę " "Ale ZOBASZYSZ..."Nosz kuźwa!!!!!!!!!!
|
|
#2030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiłam foty do klubu, oceńcie... Do tego stopnia mnie te moje kumpele dołują, że zaczynam uważać z jedzeniem i sobie odmawiać. Panicznie boje się przytyć, ale to ze względu na to, że ja jestem leń i wiem, że będzie mi ciężko zrzucić.
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo hasła: No teraz to zobaczysz nie będziecie mieli dla siebie czasu ani trochę. Albo do mojego męża: No ciesz się póki możesz, bo jak się urodzi to zobaczysz, że Ty to tam gdzieś na szarym końcu jesteś... I oczywiście milion złotych rad i każdy wie najlepiej co powinnam dziecku kupić, w czym je myć, w czym kłaść spać... Matko i córko. W końcu z nikim na ten temat nie rozmawiam a dyskusje ucinam stwierdzeniem, że : Tak jak mówisz ZOBACZĘ, a póki nie widzę to darujmy sobie te rozmyślania na wyrost.
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej.
Masakra co mi się z tym spaniem załączyło...padłam wczoraj o 1, i na siku wstawiłam jak lunatyk...I co się budziłam to nie pamiętam jak z łazienki wracałam A i hit sezonu.... Miałam pierwszy raz w życiu sen erotyczny i śniło mi się że miałam też orgazm... po czym obudziłam się z twardym brzuchem.... I zglupiałam w tym momencie... normalnie jestem zboczona i mam braki chyba
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale mam dzis dzień
takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...
|
|
#2035 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kolejna wizyta 24.03 ok 17:00 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
złote rady są najlepsze
ostatnio koleżanka się obraziła na mnie, bo powiedziałam, że to co u niej się sprawdziło niekoniecznie sprawdzi się u mnie. Do tego nie widzę potrzeby aby codziennie smarować dziecko sudocremem i do tego jeszcze kąpać w nadmanganianie potasu.... biedna skóra będzie sucha jak pieprz
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Baset w klubie mam problem żeby z telefonu pisać, dlatego napisze tutaj... Zmień koleżanki!
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Loluska
|
#2039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc nie wiem skąd przekonanie w koleżankach Baset, że skoro w 30 tc ma + 10 to skończy na + 20. A takiego wała, wcale tak być nie musi ! A nawet jakby było to około 8-10 kg traci się już w szpitalu ! Potem w ciągu tygodnia dwóch może zejść nawet 5 kg (obrzęki, obkurczająca się macica, piersi się zmniejszą ciut po nawale laktacyjnym). Więc zrzucanie tych kg z ciąży to nie to samo co zrzucać 20 kg które się przytyło faktycznie. A niektórzy jakoś o tym zapominają i dołują i tak umęczone ciężarne.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

czy Wasze dolne usteczka
też są takie nabrzmiałe i wielkie? wyglądają
"aa bo szłam od fryzjera to pomyślałam, że wpadnę pochwalić się fryzurą..."

i śniło mi się że miałam też orgazm...
takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...
na pewno nie chcę takiego pod pachę. Nie chce kupić bubla
To dziecko jest tak spokojne ze wąpie że coś się zmieni.... no ale wizyte mam pod koniec mies. żeby jeszcze sprawdzić czy się mu zachciało odwrócic.