|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Poza tym jakie to okazało się być przyjemne i miłe doświadczenie!
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chcialam karmic jakk najdluzej,ale musialam wrocic do pracy i Hania sama zrezygnowala z kp jak miala poltora roku. Mysle,ze gdybysmy byly razem w domu,to dluzej bysmy sie karmily,a tak wyszlo jak wyszlo. I tylko to mnie pociesza,ze skoro sama zrezygnowala,to widocznie juz az tak bardzo nie potrzebowala. Za to mi bylo smutno i jeszcze przez dobry miesiac po jej rezygnacji probowalam Ja przystawiac,ale nie chciala...
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Hej
witam po kilku dniach nieobecności. Gratuluję udanych wizyt, poznania płci i oczywiście witam nowe mamusie Wczoraj na pogrzebie teściowej tak paskudnie wiało, że zmarzłam na kość, mimo ciepłego ubranka. Dzisiaj cały dzień mi zimno... brrr... gdzie ta wiosna! Mam nadzieję, że teraz będę już bardziej na bieżąco Aha widziałam, że pisałyście o kolorze oczu. U mnie w domu oboje rodzice i piątka rodzeństwa oraz ja mamy oczy ciemnobrązowe, mój mąż i teściu tak samo. Tylko teściowa miała niebieskie. Teoretycznie ogromne szanse są na brąz, ale w ogóle bym się nie zdziwiła, gdyby Zosia miała niebieskie... po babci... w końcu zrobiła jej miejsce... Spokojnej nocy! |
|
|
|
#4024 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Twoja córcia ma na imię Liliana czy to spolszczona wersja? Jak mówią na nią teściowie i mąż? Cytat:
a mój mąż po niepewnym stwierdzeniu ginki, że mignąl jej ten siusiak powiedział: gdzie moja księżniczka?! Niby synek jest jeszcze mały ale juz widać, że jest mamusi, tatuś chce mieć swoją córunię :p Cytat:
hmm, po porodzie to mój dzieciak spał bez przerwy i na jedzenie trzeba go było wybudzać a jak miał fazę bez snu to cichutko sobie leżał i obserwował co było niemal tragiczne w skutkach a w brzuchu kopał jak szalony, początkowo mówiliśmy, że piłkarz rośnie a potem to zmieniliśmy mu karierę na boksera lub karatekę. Po jakimś czasie się rozruszał i chyba można powiedzieć, że się pokrywała jego aktywność brzuszkowa. Nigdy mnie nie kopał w nocy w brzuszku, po urodzeniu budził się co 3h na cyca i w kimę. A jak ma na imię Twój synek?
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam :potwierdzające ciąże, genetyczne i teraz połówkowe.
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=natetitka;50530310]O tak,dobrze,że nie żadna z nas nie jest średniowieczną królową a już wspaniale, że żadna nie jest żoną henryka viii
![]() A Twoja córcia ma na imię Liliana czy to spolszczona wersja? Jak mówią na nią teściowie i mąż? Tak Liliana,ja wszystkie dokumenty załatwiałam w Polsce,Ambasadzie. Teściowie,Mąż mówią-Lilu a Ja Lilianka albo Liluś
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
A co do karmienia, to jak to jest z karmieniem dwójki dzieci w przypadku porodów prawie że rok po roku?
---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Mój mąż ma temp. 37,5. Niedobrze, a mnie gardło trochę podrapuje... |
|
|
|
#4029 |
|
Konto usunięte
|
Mnie coś dzisiaj ciągnie w okolicy prawego jajnika i nie jest to przyjemne uczucie. A wczoraj padłam spać o 21
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez planowałam karmić do roku, bo wracałam do pracy. Jednak synek do roku nie jadł nic poza piersią, wiec mie było mowy o odstawieniu. Synkowi nie przeszkadzało to, ze pracuje. Jadł rano, po moim powrocie i w nocy. Wiec postanowiłam do momentu, aż sam sie odstawi.
|
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Ja wrocilam do pracy jak Hania miala 8miesiecy..0rzez miesiac pracowalam 4-5godzin,a potem 6godzin przez pol roku. Potem juz bylo 7godz i wtedy Mloda powoli zaczela rezygnowac. Najpierw zaczela pluc smoczkiem,ktory byl uzywany do zasypiania...a potem nagle stwierdzila,ze nie potrzebuje kp,zeby zasnac czy z rana przed sniadaniem. Niestety odstawienie od piersi zbieglo nam sie ze szczepieniem mmr i Hania zaczela co chwile chorowac...Teraz wiem,ze chcialabym utrzymac kp do 2rz przynajmniej,zeby uniknac tych nieszczesnych chorob
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak do samoodstawienia zostało.Oczywiście wszyscy komentowali to w rodzinie, że to nierozsądne...ale miałam to w nosie. Nawet lekarz mi mówił, że KP nie wpływa dobrze na rozwój mowy dziecka i zęby (bo późno wychodziły) aczkolwiek nie wierzę w to.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-03-05 o 07:50 |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
Ja co prawa tak długo nie kp bo 11mcy. Dziwiło mnie to, że ludzi to bardzo dziwi, że po pól roku jeszcze kp. Zwłaszcza zdziwiła mnie babcia, która mi kiedyś powiedziala, że pół roku to starczy ale MM to paskudztwo, tylko krowie. A jak się tłumaczy to każdy wie swoje.
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po śniadaniu,
Gratuluje udanych wizyt. U mnie wczoraj wieczorem mała taką rewolucję zrobiła w brzuchu, że miałam wrażenie, że tak jakby obróciła się i kopała mnie po jelitach. Strasznie głupie uczucie Co do aktywności to mam na tablecie taką apkę i tam już coś pisało o tych aktywnościach. Mam nadzieję, że moja dziewczynka nie stanie się jednak chłopcem. Tez bym się załamała, bo juz mam dwie wielkie torby ciuszkow, z czego jedna to same sukienki Chociaż lekarz mówił ze dziewczynka ale nie na 100% bo wiedział, że na zakupach będę szalała i nie chciał żebym się później na niego zloscila
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Alan Józef Karmiłam tylko pół roku po czym mały odrzucił moje mleko,mm i po dwóch miesiącach nawet krowie. Jadł serki itp ale dodatkowo dawałam mu wit d i na szczęście mało choruje
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Ja postanowiłam karmić tyle ile mój syn tego będzie chciał ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- gda ze względu na moje obłędne zamiłowanie do psychologii oraz niespełnione marzenia o zostaniu psychologiem (zostałam ostatecznie socjologiem) - jesteś moim drogowskazem
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam mega parcie na kp chociaz te 8 mcy bo potem juz inne posiłki dawać można, ale im dłużej tym lepiej... mam nadzieje ze nie bedzie komplikacji , jak z córą - przystawiłam, zassała i ot ![]() mój jedyny "problem" był taki że po porodzie schudłam tylko 5 kg (z 11) i mega zle sie czułam patrząc w lustro reszta wagi "poleciała" jak przestałam karmić ... ewenement ze mnie
|
|
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Ale czytam dużo książek o rozwoju dziecka i się dokształcam, więc coś tam wiem |
||
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
ja niby tez nie mam, ale srednio sie czuje, a córa we wtorek oprzyniosła cos z pkola i w domu siedzimy .... oby rozeszło się po kościach ...
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no coś Ty? jaki bajer w życiu bym nie pomyślała, że tak może być ![]() rany, człowiek i jego organizm to taki skomplikowany mechanizm że hej ![]() Cytat:
moja sąsiadka tak właśnie załatwiła zdrówko swojej córeczce.. Od razu po odstawieniu od piersi (mała jeszcze nie ma roku, a to odstawienie to było jakoś jesienią) zaczęła dawać jej mleko krowie. Teraz mała jeździ po szpitalach bo ma jakieś alergie i coś z układem pokarmowym... o...
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana.Ale wczoraj napisałyście
witam nowe mamy ,fajnieże coraz nas więcej.Gratuluje udanych kolejnych wizyt.![]() U mnie ost.dużo sie dzieje mało czasu żeby wejśc i odpisywac czasem przed snem albo z samego rana na komie podczytuje. Agunieczka chyba każda przyszła mama marząca o dziewczynce w pierwszej chwili przechodzi cieżki moment że sukieneczki i inne dziewczyńskie gadzety odejdą póki co. Po czasie myślę że fajnie najpierw chłopca a potem dziewczynkę żeby się nią opiekował itp.Jak będzie 2 chłopiec to chyba będziemy do skutku próbować ![]() U nas pokoik powoli mąż robi,jednak dużo jeszcze pracy przed nim.Nie moge się doczekać kiedy ściany będą gotowe,Kupie łożeczko komodę i poukładam ubranka których już mam3 wielkie siaty kupionych ![]() Co do karmienia piersią to myśle że póki dziecko chce jeść i ma się taką mozliwość to najlepsza opcja bo naturalna i nie ma się co przejmować uwagami innych tylko karmić póki dziecko chce jeść i taki mam też plan. |
|
|
|
#4046 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkręciłam w oglądanie tego programu:
http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/...page_container dzień bez porodu dniem straconym
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
zobaczcie co znalazłam
![]()
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
eee ta dziewczynka w czerwonym kubraczku wyglada uroczo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

ciekawe jak to wyjdzie w praktyce 

mnie to bardzo zabolało,oj bardzo bo ja chciałam aby dziecko było zdrowe a płeć była nie ważna.Jeszcze od samego stycznia były co jakiś czas wypadki na oddziałach ze śmiercią albo dziecka albo matki.