|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Jeszcze kilka pytań (jesteście skarbnicą wiedzy
):1. prześcieradło do łóżeczka - lepiej frotte czy takie bawełniane? (ja nie cierpię frotte, ale jakie dla dziecka lepsze to nie wiem )2. podkłady poporodowe- Canpol, Absorgyn czy Bella Mamma? 3. sól fizjologiczna i gaziki jałowe - ile tego kupować??? ![]() 4. Czy sprawdziły się u Was podkłady do przewijania? Znalazłam coś takiego i się zastanawiam czy brać - http://allegro.pl/podklady-do-przewi...125371275.html 5. Czy pokrowiec na przewijak jest konieczny? 6. Ręczniki/okrycia kapielowe w jakim rozmiarze brać? 70x70 czy 70x140?? Z góry dzięki za pomoc - jeszcze tylko parę drobiazgów i wyprawka będzie skończona
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/lansinoh-lanolina-10ml.html W składzie po prostu czysta lanolina.
|
|
#2073 | ||
|
Raczkowanie
|
hej znowu nie nadążam
![]() Lily halo jak tam ?????? Xhankax nie wiem już nawet co napisać, bez komentarza, a nie można się umówić w sekretariacie oddziału czy coś że zadzwonią jak się miejsce zwolni i wtedy przyjedziesz na ip ?? nieustające kciuki ![]() truskawkaxx spoko, w moim przypadku dwa dni temu jedna pani patrząc na mnie z góry na dół wyrażała duuuuuuuże zdziwienie że to jeszcze aż 2 miesiące zostały do terminu także chyba jestem wielka ![]() a swoją drogą śliczny masz brzuszek, sama chciałabym taki subtelny mieć ![]() Cytat:
tylko cierpliwości życzę ![]() loluska nie przejmuj się, ja w tamtej ciąży cofałam nie patrząc w ogóle do tyłu, ani w lusterka ani nic i przywaliłam w sąsiada który stał za mną centralnie, no cóż... jak wysiadłam z auta i zobaczył brzuch to też machnął ręką że nic się nie stało ![]() Cytat:
u nas przemeblowanie w pokoju starszaka skończone zostało tylko kupić łóżeczko i materac bo będzie stało u nas w sypialni jakoś na dniach postaram się nadrobić ten klub i cośtam dodać od siebie
|
||
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Y Pospalam prawie 2 godziny poprzykrywana i teraz gorąco mi jak niewiem. Zmierzylam temperaturę mam 37.1 wiec nie jest źle ale czuje ze mu chyba rośnie :-/ kaszel, katar gardło wszystko meczy i chyba chce mi się wymiotowac :'(
Pies wszedł mi na łóżko i mnie jeszcze dogrzewal, wykorzystał chwile ze byłam odwrócona do niego plecami. Mądrala :-D Co do wagi nie wszystkie kobitki muszą przytyć. Ja na ten przykład do chudych nie należę ale na początku schudłam 7-8 kg i jeżeli podsumować moja ciążę to jestem na minusie bo tego nie nadrabiam. Może z 4 kg nie więcej i nie odmawiam sobie niczego. Jedynie to ze brzuch mam mały jak na 7 miesiąc. Tak mi się wydaje
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam do krwi poranione, tylko mi znowu żadne maści nie pomagały, a tylko własne mleko. Trzeba sprawdzić co lepiej działa
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka, jak była w ciąży to urwała na stacji benzynowej wlew ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
ja tak średnio 1-2 razy w miesiącu mam. i też się budzę jak Nadzieja z twrdym brzuchem
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie lubię ich kosmetyki i z tej standardowej ziaji i z ziaja med
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-03-05 o 12:32 |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, gdzie kupujecie sukienki ciążowe ale takie eleganckie i nie za drogie?
Macie kogoś sprawdzonego na allegro?
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. ja mam i takie i takie. nie widzę specjalnej różnicy, oprócz tego, że frotowe brzydsze ![]() 2. Kupiłam po jednym: Bellę i Absorgyn (większe opakowanie i mniejsze) 3. Soli kupuję na razie 100 ampułek, ale dlatego, że często się inhaluję, a jałowych gazików 50, i 100 niejałowych 4. Tak, ja cały czas używam, nawet teraz na Kuby łóżeczko kładę w razie czego. Kupiłam 3 opakowania Pandy od r_p, a tak zazwyczaj to w Rossmannie kupuję,jak jest promocja za 10 zł 5. Nie wiem, bo nie mam i nie miałam 6. Na razie 70x70 wystarczy
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Kupię Bellę i Absorgyn ![]() 3. Soli fizjologicznej mam na razie 10 ampułek, ale dokupię jeszcze. Co do gazików jeszcze nie wiem. 4. Ja kupuje taką ceratko-pieluchę do przewijania ![]() 5. No ja kupuje prześcieradło na przewijak, bo mam taki, że powłoka jest taka ceratkowa. 6. Ja mam ten 70x140
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wy też dziś macie takiego strasznego lenia?
Normalnie NIC mi się nie chce. A w sobotę ostatni egzamin
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Właśnie pokrzyczałam, bo mały się tak rozpychał, że myślałam że mi bokiem wyjdzie
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też się przed chwilą tak rozpychał, że aż boli
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popłakałam się ze śmiechu! Mam pytanie kupowała któraś pieluchy tetrowe i flanelowe u r_p77 ? Jak z ich jakością?
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często tak mam... :P Maaatko, co to będzie jak będziemy już mogły
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam od Magmaris i wyglądają ok, ale jeszcze ich nie prałam.
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Oj i ja dołączę dziś do narzekających, nie wiem czy faktycznie wpływ pełni czy co, ale brzuch mam taki twardy, mały się rozpycha nieziemsko, brzuch kanciasto - kwadratowo - trójkątny
kłuje i boli, a nocy to prawie wcale nie spałam, do tego taka zgaga chyba zacznę spać na siedząco bo jak się kładę to o mało mnie nie przepali. Kupiłam sobie ten gaviscon oby pomógł do tego jak chodzę to czasem tak mnie coś zakłuje, że aż musze przystanąć, myślalam że do domu się nie dotoczę. I wg. mojej apki dziś zaczynam 32 tydzień, więc już zostało tak mało a z tym kremem na brodawki nie wiem czy poczekać, czy od razu zamówić bo będę chciała na gemini zamówić trochę tych aptecznych rzeczy, ale jak dziewczyny piszą że może pomóc własne mleko, albo ziaję wezmę. I jak z wkładkami laktacyjnymi, przydają się?
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że dzieci to nam teraz dadzą do wiwatu ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Ciekawe co kurczak powie na mój sen, pewnie się obrazi, że tak bez niego
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie kupowała któraś pieluchy tetrowe i flanelowe u r_p77 ? Jak z ich jakością? [/QUOTE]
Ja kupowałam i są naprawdę ok, podobno lepsze od innych np. z Pepco. Byłam ostatnio na zakupach u r_p stacjonarne i powiem wam ze w szoku bylam... cały sklep zawalony wielkimi pudłami, pakuja w pośpiechu, ledwo miał mnie kto obsłużyć :-D co wy tam nazamawialyscie? Hehe |
|
|
|
#2093 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie naszczescie to było o 6.40 i Tz juz w pracy był
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też bym chyba bardziej polecała te podwójnie tkane, mam oba warianty tetry od r_p ale jeszcze nie prałam |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty z Bielska??? |
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Lily napisz co tam u Ciebie..
Xhankax współczuję tego czekania w szpitalu, może dziś sie uda.. Crumble odnośnie wyników z prób wątrobowych mogę pomóc..napisz jaki masz aspat,alat,ggtp itd to mogę się wypowiedzieć,bo to mi doktor zlecał, a kwasów żółciowych nie.. Dziś przyszedł mi kocyk biały do łóżeczka dla małego, ręcznie robony na drutach..ale na żywo jeszcze piekniejszy
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze obudziłam się spłoszona, zapaliłam światło przy łóżku, odsłoniłam brzuch i szok, że taki kanciaty i twardy
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak to się mówi: głodnemu chleb na myśli
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

):
)

nieustające kciuki 
także chyba jestem wielka 

takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...

Popłakałam się ze śmiechu!
bo jak się kładę to o mało mnie nie przepali. Kupiłam sobie ten gaviscon oby pomógł