Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 12:57   #3001
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja też nie

Raxana, a imię dla córuni macie jakieś ustalone? Czy teraz będzie burza mózgów?

Od pierwszego dnia ciąży była mowa o Zuzi.. Ale jeszcze myślimy o Julci

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Acka ja tez bardzo dawno w Katowicach nie byłam busem... Ale stają chyba na Moniuszki... Bardzo blisko do Skargi tak więc nie zgubisz się nie ma opcji... Przy dworcu nie ma przystanków co ty... Tam jest nowe CH Galeria Katowicka.... Stąd dziwne że na Skargi robią kolejne wielkie CH... Bedzie wesolo CH na CH i popycha CH

roxana_lu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mówiłam : cmok: TAK SIE CIESZĘ : jupi:

NO PORYCZAŁAM SIĘ KOCHANA WIEDZIAŁAM ŻE BĘDZIE DOBRZE

Muszę powiedzieć mojemu Tz bo on też przezywał i nawet wczoraj pytał czy wyniki są... On taki wrażliwiec też mój kochany jest...

PROPONUJĘ SPOTKANIE DZIEWCZYN ZE ŚLĄSKA JAK JUŻ DZIECIAKI BĘDĄ I CIEPŁO BĘDZIE MOŻE PARK W CHORZOWIE Z MALUCHAMI???
juuuupi ale zaszalejesz na zakupach już to widzę

mms_22 to już pewno kopniaki

Lecę po małą do zerówki

Jasne !
Ja w Katowicach jestem dosc często (tam studiuje), mobilna jestem a do Chorzowa tez spokojnie !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 13:04   #3002
magdowe
Zadomowienie

[QUOTE=roxana_lu;50538080]Od pierwszego dnia ciąży była mowa o Zuzi.. Ale jeszcze myślimy o Julci [COLOR="Silver"]

mi się Zuza też bardzo podoba Ale moja sąsiadka urodziła własnie taką śliczną Zuzkę i nie dam tak samo.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Wogóle wszystki Zuzki jakie znam są śliczne i fajne
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 13:05   #3003
ankaaa206
Wtajemniczenie

Roxana cudowne wiesci!!!!!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 13:07   #3004
roxana_lu
Zakorzenienie

[QUOTE=magdowe;50538276]
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Od pierwszego dnia ciąży była mowa o Zuzi.. Ale jeszcze myślimy o Julci [COLOR="Silver"]

mi się Zuza też bardzo podoba Ale moja sąsiadka urodziła własnie taką śliczną Zuzkę i nie dam tak samo.

A tam sąsiadka ! Ty wybierasz to co Ci sie podoba wiec nie patrz na nia

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-05, 13:26   #3005
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to czuję kopnięcia chyba dość wysoko, bo tak 1-2 cm pod pępkiem, ale to na bank nie żołądek... Bo to jest jedno uderzenie i cisza... za chwilę znowu kop... i tak co kilkanaście minut na razie 3 uderzenia poczułam
Też czuję w tym miejscu myślę, że to to

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Acka ja tez bardzo dawno w Katowicach nie byłam busem... Ale stają chyba na Moniuszki... Bardzo blisko do Skargi tak więc nie zgubisz się nie ma opcji... Przy dworcu nie ma przystanków co ty... Tam jest nowe CH Galeria Katowicka.... Stąd dziwne że na Skargi robią kolejne wielkie CH... Bedzie wesolo CH na CH i popycha CH

roxana_lu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mówiłam : cmok: TAK SIE CIESZĘ : jupi:

NO PORYCZAŁAM SIĘ KOCHANA WIEDZIAŁAM ŻE BĘDZIE DOBRZE

Muszę powiedzieć mojemu Tz bo on też przezywał i nawet wczoraj pytał czy wyniki są... On taki wrażliwiec też mój kochany jest...

PROPONUJĘ SPOTKANIE DZIEWCZYN ZE ŚLĄSKA JAK JUŻ DZIECIAKI BĘDĄ I CIEPŁO BĘDZIE MOŻE PARK W CHORZOWIE Z MALUCHAMI???
juuuupi ale zaszalejesz na zakupach już to widzę

mms_22 to już pewno kopniaki

Lecę po małą do zerówki
Jestem za spotkaniem jak najbardziej !

Roxana wyobrażam sobie jaki masz zaje.. humor teraz zasłużyłaś. Ja chodzę i myślę co chwile o Tobie

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-03-05 o 13:27
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 13:41   #3006
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Południe minęło, domek posprzątany, młoda w szkole a ja właśnie siedzę i zjadłam pomarańcze i mnie wzięło na flipsy czekoladowe, ale po kilku kęsach przeszła mi jednak na nie chęć, to nie to Na obiad narazie pomysłu brak, chyba sałata będzie heh

Super że dzidzia rośnie ale to jest to że czasem współpracować nie chcą, moja ostatnio też chowała co ma między nogami i muszę czekać do następnej wizyty .. Ale nie powiem, fajną masz datę wizyty ja tego dnia akurat będę mieć skończone równe 20tc wg OM tak żeby było śmieszniej

Ja lecę pić herbatkę, powiesić pranko (na balkonie póki słonko świeci :P i coś przekąsić bo nadal mam poczucie pustki w żołądku
GDZIE KUPIĘ FILPSY CZEKOLADOWE?! Chcę je teraz, natychmiast!!

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 13:48   #3007
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Też czuję w tym miejscu myślę, że to to

Jestem za spotkaniem jak najbardziej !

Roxana wyobrażam sobie jaki masz zaje.. humor teraz zasłużyłaś. Ja chodzę i myślę co chwile o Tobie
Buuu gdybym nadal mieszkala w Tychach to mialabym do Was rzut beretem!

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
weszłam wczoraj do zary, o mamuniu wszystko bym wzięła.. jakie śmieszne takie malutkie płaszczyki trenczyki beżowe były gdybym tylko znała płeć dokładnie to na pewno z czymś bym wyszła

siup siup ijemy:

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

no kochana gdzie żołądek a gdzie pępek :
ja też ostatnio coś czuję ale co.. nie wiem
Oj tam sa cudne ubranka! Zara ma taki fajny styl. Podoba mi sie jeszcze taka seria z kappahl'a zwlaszcza dla dziewczynek maja sliczne sukienki etc

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
mms musisz lubić swoją teściową

magdowe iwo: my moją wywozimy chyba we wtorek do sanatorium, będzie spokój sasasa niech tam siedzi jak najdłużej!!!!
I w takie dni ciesze sie,ze moja jest 300km dalej . Im wieksza odleglosc tym zdecydowanie lepsze relacje

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
a tak w ogóle, to czuję kopnięcia chyba dość wysoko, bo tak 1-2 cm pod pępkiem, ale to na bank nie żołądek... Bo to jest jedno uderzenie i cisza... za chwilę znowu kop... i tak co kilkanaście minut na razie 3 uderzenia poczułam
To chyba to TO,bo tez w podobnym miejscu czuje. Doczekalas sie . Po serii ptasiego mleczka sie odezwalo ?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 14:01   #3008
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Sa wyniki - wszystko w porządku !!!!!!!!!!! I bedzie córeczka !!!!!!

Az mi brak słów, dopiero co pisałam w klubie... A tu dzwoniły Panie z wynikami!! Nie wierze !!! Rycze ze szczęścia jak głupia !!
Zrobiłaś mi dzień kobieto! cudowna wiadomość, bardzo się cieszę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 14:05   #3009
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Od pierwszego dnia ciąży była mowa o Zuzi.. Ale jeszcze myślimy o Julci

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Jasne !
Ja w Katowicach jestem dosc często (tam studiuje), mobilna jestem a do Chorzowa tez spokojnie !

ROXY SUPEROWO poprawilas nam wszystkim humor

a jak u nas utrzyma się ze dziewczynka to też będzie ZUZIA

a teraz czeka Cie szaleństwo zakupowe
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 14:10   #3010
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas jak się syn potwierdzi (na co liczę ) to Adrian chyba będzie, w końcu mi jakieś imię dla chłopca normalnie brzmi, no nie mogłam się zdecydować a jakby jednak siusiak odpadł to niezmiennie Laura

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 14:31   #3011
asienka_182
Rozeznanie

Hej dziewczyny ! Wkoncu wróciłam do domu i wszystko jest dobrze
Napewno nie dam rady was dzisiaj nadrobić ale będę się starała
Roxana gratuluje wyników
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 14:38   #3012
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Roxana gratuluje wyników
Super że już jesteś w domku i że wszystko ok
Stary 2015-03-05, 14:48   #3013
belleza_ines
Wtajemniczenie

Hej siedzę i Was nadrabiam, ale mi to ciężko idzie:/ tyle mam ostatnio pracy, że w ogóle nie mam czasu na nic.
Zazdroszczę, że macie tyle czasu dla siebie.

Gratuluję za udane wizyty
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 15:01   #3014
Nicole`_
Zakorzenienie

Jeny jaki mam brak mocy... położyłam się na chwilkę i od razu zasnęłam. Muszę się teraz szybko ogarnąć i robić obiad, bo lada moment TŻ wpadnie głodny do domu

A jeszcze bym pospała...
Stary 2015-03-05, 15:05   #3015
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Roxana gratuluje wyników
świetne wiadomości
dzisiaj chyba dzień dobrych wieści

Ja dziś rano upiekłam biszkopt na tort dla Małego na jutro(do przedszkola zaniesiemy). Jeszcze tylko krem i owoce na przełożenie i do lodówki. Aż mam ochotę sobie kawałek zostawić w domu,ale tak głupio odkrojony dawać
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-03-05, 15:23   #3016
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
U nas w lewiatanie takie są

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Roxana gratuluje wyników
Witaj
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 15:28   #3017
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja dziś rano upiekłam biszkopt na tort dla Małego na jutro(do przedszkola zaniesiemy). Jeszcze tylko krem i owoce na przełożenie i do lodówki. Aż mam ochotę sobie kawałek zostawić w domu,ale tak głupio odkrojony dawać
Zawsze możesz z okrągłego zrobić kwadratowy i wszystkie boki sobie poobkrawać, myślisz, że się zorientują?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Kurcze, nie macie tak, że ktoś coś napisze typu "ale bym zjadła..." i wam się udziela? Mi strasznie... Gosia napisała o tych flipsach i teraz ciągle myślę o Flipsach, tylko, że ja o serowych
Stary 2015-03-05, 15:33   #3018
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Zawsze możesz z okrągłego zrobić kwadratowy i wszystkie boki sobie poobkrawać, myślisz, że się zorientują?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Kurcze, nie macie tak, że ktoś coś napisze typu "ale bym zjadła..." i wam się udziela? Mi strasznie... Gosia napisała o tych flipsach i teraz ciągle myślę o Flipsach, tylko, że ja o serowych
Też tak mam wczoraj o frytkach wspominały i narobiły ochoty..generalnie moje malenstwo lubi fast-foody -po tatusiu a mi tylec rosnie!
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 15:34   #3019
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

jesteś genialna!

Ja w sumie ostatnio mam jeden smak. Od 3 dni ziemniaki z kefirem,albo zupa . Monotonne,ale jakie ekonomiczne ziemniaczki lekko podsmażone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 15:46   #3020
magdowe
Zadomowienie

Ja wczoraj tak miałam z ptasim mleczkiem i też się objadłam a potem miałam taką zgagę że się nieźle wymęczyłam

Zresztą teraz prawie po wszystkim mam. W pierwszej ciąży miałam dopiero gdzieś od 7 miesiąca a teraz masakra.

A jak z waszą wagą? Bo ja zaczełam tyć w zastraszajacym tępie odkąd przestałam wymiotować. Teraz wszystko wraca ze zdwojoną siłą.
Stary 2015-03-05, 15:47   #3021
roxana_lu
Zakorzenienie

Mravka gdybys nadal mieszkała w Tychach to byśmy sie mogły co miesiąc na kawce spotykać bo ja tam do lekarza jeżdzę :P aaaa i kochana miałam Ci te przepisy wysłać, całkiem zapomniałam.. Jakaś nieogarnięta byłam istatnio.. Dziś wszystkie przepisy do klubu wkleję

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-05, 16:00   #3022
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

To chyba to TO,bo tez w podobnym miejscu czuje. Doczekalas sie . Po serii ptasiego mleczka sie odezwalo ?
A nie wiem, ale raczej nie, bo ptasim mleczkiem od wczoraj powoli się delektuję, bo ostatnio łapczywie jadłam i mnie mdliło trochę Tak po prostu siedziałam i myślałam sobie, o tym, że chciałabym już mieć to USG, żeby się przekonać że wszystko jest dobrze i po chwili poczułam pierwszego kopniaka (lub uderzenie) Chyba Ktosiek mi potwierdził, że wszystko z nim w porządku

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tak miałam z ptasim mleczkiem i też się objadłam a potem miałam taką zgagę że się nieźle wymęczyłam

Zresztą teraz prawie po wszystkim mam. W pierwszej ciąży miałam dopiero gdzieś od 7 miesiąca a teraz masakra.

A jak z waszą wagą? Bo ja zaczełam tyć w zastraszajacym tępie odkąd przestałam wymiotować. Teraz wszystko wraca ze zdwojoną siłą.
No ja na razie stoję w miejscu od prawie 2 tyg (tzn z tego co waga pokazuje, to co drugi dzień ważę jakieś 0,1 kg więcej) ale od początku ciąży przytyłam już jakieś 7kg

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 16:03   #3023
moniska139
Zadomowienie

Dziewczyny odpisuje od końca wątku. Czytałam w tej kolejności i nie wiedziałam, że też tak pocytuje. Ale co tam
Cytat:
Roxana gratuluje wyników
Teraz uważaj na siebie i fajnie, że już do domu wypuścili

Cytat:
W biedronce są tylko inaczej się nazywają i w netto też tesciowa kupuje. No chyba, że tylko flipsy się liczą to nie wiem.

Cytat:
Ja czuję w podbrzuszu w innych miejscach nie. Ale może każde dziecko ma swoje miejsca?

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
no to teraz trzeba opić dobre wiadomości! komuś soczku bananowego?
Ja piję malinowy, Wam też mogę podać bo spore zapasy zrobiłam.
Więc pijemy za zdrowie Roxany i jej córeczki

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Teraz dwa lata i trzy miesiace , jak sie urodzi dzidzia bedzie mial niecałe trzy lata . On niby grzeczny niby sie slucha ale czasem mu cos odwali stanie sobie i stoi , albo idzie w druga strone niz ja albo co najgorsze ucieka . I co wtedy ? wozek zostawie i za nim ? takie małe to jeszcze głupkowate , wyleci mi na ulice i tragednia gotowa ehh .
Na ulicy względnie przyzwoicie się zachowuje. W domu to czasami nie mam sily latać po schodach. Jakbym mmiała klucze to na czas gotowania i robienia czegoś w kuchni zamykalabym pokoje na gorze. I oczywiście im bardziej sapię ze zmęczenia i złościć tym jest większy rechot młodego. A same dobrze wiecie, że z kondycją będzie coraz gorzej.

Cytat:
Sa wyniki - wszystko w porządku !!!!!!!!!!! I bedzie córeczka !!!!!!

Az mi brak słów, dopiero co pisałam w klubie... A tu dzwoniły Panie z wynikami!! Nie wierze !!! Rycze ze szczęścia jak głupia !!
Aaaaaaaa gratulacje kochana nawet nie wiesz jak się cieszę
No i masz najpewniejszą córeczkę na wątku.

Zrobiłam na obiad kaszę i sos pieczarkowy, drugie pranie się robi i nie mam siły już na nic więcej. Wykłady po południu odpuscilam sobie.

Moja waga mnie dobija, w poprzedniej ciąży na tym etapie co teraz jestem byłam 0,5 kg na plusie a teraz jest 2,5. Byłam dużo chudsza niż teraz i przytyłam 20 kg. Wątpię, że mój plan 10 kg jest realny
A na najgorsze jest to, że mi się chce co chwilę jeść.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-03-05 o 16:10
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 16:09   #3024
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana gratuluje wyników
Super, że już w domku

Cytat:
Jeny jaki mam brak mocy... położyłam się na chwilkę i od razu zasnęłam. Muszę się teraz szybko ogarnąć i robić obiad, bo lada moment TŻ wpadnie głodny do domu

A jeszcze bym pospała...
Ja też spałam, ale na szczęście obiad wcześniej zrobiłam
Stary 2015-03-05, 16:15   #3025
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że już w domku

Ja też spałam, ale na szczęście obiad wcześniej zrobiłam
Ja też spałam po ugotowaniu obiadu, ale nie wyspałam się...mogłabym dalej spać
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 16:16   #3026
asienka_182
Rozeznanie

Ja mam straszną ochotę na chleb razowy ewentualnie graham i właśnie wyslalam siostrę wogóle mam ochotę na kielbaske z grilla z sosem czosnkowym a Tż na karkówkę tak wiec w sobotę grill !!
Stary 2015-03-05, 16:16   #3027
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana gratuluje wyników
Witaj Fajnie, ze juz w domku jestes
Stary 2015-03-05, 16:21   #3028
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja też spałam po ugotowaniu obiadu, ale nie wyspałam się...mogłabym dalej spać
hehe ja musiałam wstać, bo o 18 przychodzą kolejni ludzie oglądać mieszkanie już mam dość
Stary 2015-03-05, 16:26   #3029
asienka_182
Rozeznanie

A tak wogóle dziękuję za bardzo miłe powitanie
Stary 2015-03-05, 16:31   #3030
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja musiałam wstać, bo o 18 przychodzą kolejni ludzie oglądać mieszkanie już mam dość
Kiedy się wyprowadzacie? Macie już coś nowego na oku ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości