|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Do tej pory np HaniaXs,Boogiesilver twierdziły,że sa otyłe przez tarczycę,hormony i inne cuda które wymyslały,wszystko dawało ponadprogramowe kilogramy tylko nie jedzenie
same się oszukiwały bo jak widać da się zrzucic kilogramy tylko trzeba spiąć pośladki i nie pochłaniać wszystkiego co sie nawinie .
|
|
|
|
#3392 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
Ale jako że wyskoczyłaś o tonach żarcia i kłamstwach to jesteś dla mnie śmieszna i żałosna. A mój emocjonalny ton wynika z tego, że widziałam diagnostykę co najmniej jedenego, a w sumie to trzech przypadków i dużo większym problemem było dla nich nie to, że muszą do końca życia być niskokalorycznej diecie i po długim leczeniu być może nieco schudną, ale to jak są zaszczute przez ludzi, którzy wiedzą lepiej od nich. Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-03-05 o 16:01 |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3394 |
|
niepolubiecie
|
otóż nie, nie mam zamiaru zluzować. zawsze możesz posty zgłosić do moderacji albo ignorować.
|
|
|
|
#3395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i widzisz, obie reagujemy emocjonalnie, bo w jakimś tam stopniu omawiana tematyka nas dotyka Ale ja swojego zdania nie zmienię, bo też na jakiejś podstawie mam je ugruntowane. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#3396 | |
|
niepolubiecie
|
Zwyczajnie się róznimy. Dla Ciebie ważniejsza jest atmosfera i to, żeby było "przyjemnie", a dla mnie jutuberki to tacy sami ludzie i nie mam zamiaru w trosce o to, żeby było przyjemnie nie zauważać, że ktoś komuś zarzuca kłamstwo albo wie lepiej z czego wynika czyjaś nadwaga nie mając do tego podstaw. I nie ogranicza sie to do jedzenia - jak ktoś wpadł i gdybał na temat prawdziwości relacji z Bogusi z Bartkiem albo Małżeństwa po rozwodzie Kredki i Marka był z mojej strony taki sam bulwers. Tak sie składa, że za filmikami zadej z trzech nie przepadam, więc argument z fanki tez odpada.
![]() Cytat:
Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-03-05 o 16:18 |
|
|
|
|
#3397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bogusia chyba zyskuje tutaj nowy pseudonim, nie muszę klikać żeby wiedzieć kim jest #polishgirl ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś nie pierwszy raz chamowata do innych w tym wątku.
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam sie, ze posty roseplum sa dosc czesto w pogardliwym tonie, ale naprawde mowienie, ze otyla osoba jest otyla, bo sie obzera i w dodatku klamie wydaje mi sie duzo gorsze. Tak, to jest kwestia matematyki, tyle tylko, ze u tej osoby ta matematyka wyglada inaczej niz np u mnie. Moze porownywala swoje porcje do innych, uwazala, ze je mniej, a i tak tyla. A moze bylo jeszcze inaczej. Podobnie jest z pisaniem (kilka stron temu o Boogie), ze jakto mozna sie tak zapuscic i nic nie zauwazyc. Ano widac mozna. Roznie bywa, moze w tym okresie ktos mial wazniejsze problemy na glowie, niz myslenie o swojej wadze. Naprawde tak latwo sie ocenia?
Zreszta Boogie podkreslala, ze zdaje sobie sprawe, ze w pewnym momencie stracila kontrole i zajadala stresy. Natomiast Creme tez zawsze podkresla, ze rozne niemile rzeczy ja spotykaly w zwiazku z jej waga.
|
#3400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podczytuję was już od pewnego czasu. Nigdy nie pisałam, bo nie odczuwałam takiej potrzeby, podczytywanie was w zupełności mi wystarczało, szczególnie wtedy gdy miałam zły humor ![]() Po przeczytaniu ostatniego wątku, postanowiłam napisać. Jestem matką dwójki dzieci, od 20 lat leczę sie na astmę. Mam nadwagę. Przy wzroscie 160 cm waże 68 kg. Jem racjonalnie, zażywam sporo ruchu, jednak waga najniżej spada do 65 kg. Przeważnie bujam sie pomiędzy 65-69 kg. Ktoś tu napisałm, że to obżarstwo jest winne. Jak każda kobieta chciałam byc szczupła. Odstawiłam leki. W ciągu pół roku schoudłam 18 kg. Trafiłam do szpitala, astma jeszcze bardziej zaostrzyła się z mojej głupoty. Z mojej głupoty dzieci mogły stracic matkę. Dlatego proszę was, nie bądźcie ekspertami w każdej dziedzinie. |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
ale myślę, że nie jestem taka najgorsza, bo jak ktoś uważa, że pozjadałam rozumy/jestem przemądrzała/nic nie wiem to spoko, nie gniewam się
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
Przy astmie, lekach masz ile - 5 kg nadwagi? Czy uważasz, że mogłabyś przytyć 45 tylko dlatego, że masz astmę i leki?
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O ile tutaj na forum mam gdzieś, co kto sobie sądzi, tak rozgoryczenie może wynikać też z tego, jak wiele takich osób spotyka się na co dzień. Nie mam takiej wiedzy, nie mam też takich doświadczeń jak Roseplum, ale nawet mi zdarzyło się trafić na takich specjalistów w dziedzinie odchudzania, że to aż żal było patrzeć. Dostałam kiedyś kupon na darmową konsultację z dietetykiem. Poszłam. Powiedziałam sama, na co choruję i jakie leki przyjmuję, jak ćwiczę, jak się odżywiam (bo takie pytania nie padły), że chciałabym schudnąć kilka kilogramów i utrzymanie wagi bywa dla mnie problemem. Pani chwilę pomyślała, po czym wstała, odwróciła się i triumfalnie wyprężyła chudy tyłek niczym XSka do selfika i powiedziała "Cóż... No ja też na to choruję.". Powinnam wtedy zacząć bić jej brawo i wyjść chyba. Koleżanka była u dietetyka, dostała rady w stylu "Proszę jeść owoce i warzywa. Mięso lepiej gotować niż smażyć.", wydrukowaną piramidę żywienia i jakiś gotowy jadłospis, pierwszy lepszy z internetu w stylu "codziennie ryż i gotowany kurczak, a na śniadanie jogurt". Pan nie zlecił badań, nie zapytał o choroby, przyjmowane leki, tryb życia. Wizyta była prywatna. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Poniekąd rozumiem to "tycie z powietrza", bo przy niektórych zaburzeniach/schorzeniach ciężko wyłapać moment utraty kontroli. Tak, tyje się od przyjmowania za dużej ilości kalorii, ale problem wynika z tego, że do tej pory takie odżywianie było dla nas ok, a nagle przez chorobę musimy włożyć 3 razy więcej wysiłku, żeby chociażby naszą wagę utrzymać i nie tyć. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-03-05 o 16:37 |
||
|
|
|
#3406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i boje się, ze bedzie gorzej z moją wagą. Nie cierpie tego, że bardzo pilnuję tego co jem, chodzimy na basen, jeździmy na rowerze ( piszę tu o mnie, meżu i dzieciach - młodszy syn też choruje na astmę)a widzę, że nie zrzucam wagi, a mam wręcz odwrotne wrażenie. Najlepiej sie czuje ważąc 64 kg. Brzucha nie zmienie, ciaża zrobiłą ze skórą swoje. Ale nie wyobrażam sobie, ze mogłabym sie na tyle "zapuscić", żeby ważyć ok 100 kg. |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście co ta Kim ze sobą zrobiła?
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...9f&oe=55746C0C
|
#3409 |
|
Koteł
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekam na memy z Draco.
|
|
|
|
|
#3412 |
|
niepolubiecie
|
jak ktoś nie widzi róznicy TOTALNEJ pomiędzy np. ''to trochę naciągane z tą Creme, że jest taka gruba, a mówi, że mało i zdrowo je od lat", a "to kłamstwo, poza ekranem nie widzimy tony żarcia, które na bank pochłania" to mi to naprawdę po prostu odbiera wiarę w ludzi.
|
|
|
|
#3413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie atakuję ludzi chorych, w ogóle nikogo nie atakuję, wiem, że są osoby, które muszą dużo więcej trudu włożyć w to, co innym przychodzi łatwo, bo [jeszcze raz podkreślę] sama jestem taką osobą. Ale eksponowanie zdrowych posiłków u Kremika odbieram jako próbę usprawiedliwienia siebie. |
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne co mnie drażni u kremika w tym temacie, to fakt, że jak mówi o tej swojej otyłości, to staje się taka natarczywa, agresywna, a momentami kpiąca. Widać, że mimo tego, iż twierdzi, że to akceptuje ma w sobie jakiś żal. Zrozumiały zresztą.
But my dear, this is not Wonderland and you are not Alice... Edytowane przez diorentynka Czas edycji: 2015-03-05 o 16:52 |
|
|
|
|
#3415 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wypowiadasz się często w tematach, które mnie interesują - mniej lub bardziej - tonem eksperta. nie oceniam tego, bo sama mam takie tendencje w swojej dziedzinie. ale wydaje mi się, że dzielisz się wiedzą z wielu różnych dziedzin i jestem ciekawa wykształcenia.
2/52 Ostatnio przeczytana: G. Orwell - Folwark zwierzęcy "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-03-06 o 07:24 |
|
|
|
|
#3419 | |
|
-ist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

same się oszukiwały bo jak widać da się zrzucic kilogramy tylko trzeba spiąć pośladki i nie pochłaniać wszystkiego co sie nawinie .

Ale ja swojego zdania nie zmienię, bo też na jakiejś podstawie mam je ugruntowane. Pozdrawiam!

Ani to estetyczne (zdjęcie, nie aparat), ani ładne (ponownie - zdjęcie, nie aparat).