![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks po ślubie
Takie coś też podziwiam za upór i konsekwencje,ale jeśli para nie uprawia seksu w sensie normalnego stosunku ale doprowadza się inaczej do orgazmu to dla mnie to już nie jest czekanie z seksem...
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, gdzie napisałam, że chcę stracić dziewictwo?
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() miałam dzisiaj straszny dzień,ale ten topic rozbawił mnie do łez zwłaszcza ostatnie posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
mozna sie naprawde dobrze zabezpieczyc nie stosujac nawet pigulek,Mozesz obliczyc dni nieplodne,zastosowac prezerwatywe ze srodkiem plemnikobojczym,do tego np jakis zel ktory mozna stosowac wpolaczeniu z prezerwatywa i do tego stosunek przerywany.
Na poczatku mysle,ze wiele osob sie stresowalo ,komfort przychodzi po jakims czasie ,u jednych dluzszym u innych krotszym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam 17 lat kiedy stracilam dziewictwo z facetem, ktorego wtedy kochalam, myslisz, ze bylam przygotowana na macierzynstwo? Pomimo wzglednie mlodego wieku planowalismy to czas dluzszy, bylam porzadnie zabezpieczona ... tak wiec ani wtedy ani pozniej nic sie nie stalo. teraz z mezem smieje - wez chociaz jakos urozmaicmy sobie pozycie seksulane, niech sie chociaz poboje raz w miesiacu, ze moze jestem w ciazy ![]() ![]() Wiec wystarczy uwazac, podejsc do seksu z glowa nie tylko glowka (penisa) i mozna sie cieszyc bliskoscia bez stresu. Bo w ciaze zajsc to nie jest tak hop siup. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zejde z tonu, bo widz,e że powoli zaczynasz dostrzegac sens mojego przekazu ![]() sama zauwązyłas, że sie przyzwyczailiscie ![]() kiedyś czytałam przyp[adke, że on w nia nie mogl wejśc i się tak kochali z 5 lat, ale za bardzo sie na sexie nie znali ![]() ![]() Musisz z kims poroozmawiac, a nie wymyslac, że hccesz po slubie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
nie da się zaprzeczyć
![]() dla mnie tekst roku ![]()
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TŻ pociąga mnie bardzo, bardzo i teraz się zastanawiam, czy my, aby sobie nie zaszkodziliśmy. Że powinnismy normalnie współżyć już dawno..Jednak przysłaniają mi to studia, no i wizja nocy poślubnej. Ech..chyba sobie naprawdę wmawiam! Kocham go do szaleństwa pociąga mnie cholernie, a jednak czuję, że jakbym to zrobiłam przed ślubem dziwnie bym sie czuła. Sama nie wiem czemu. Przecież jakby nie patrzeć pieszczoty to w pewnym sensie też seks, więc nie powinnam mieć oporó. A może to mama? Ciągle mi wmawia, żebyśmy uważali ![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kolezanke, za niedlugi czas bierze slub, ze swoim facetem jest mniej wiecej tyle co ty teraz... I mniej wiecej tyle z nim sypia... Myslisz, ze dla niej noc poslubna to se juz tak tylko uo? Nie! Czeka na nia! kupila specjalna bielizne i mowila o tej nocy jakby to milabyc ten jej pierwszy raz. To od was zalezy jak bedzie wygladal wasz seks. NoC poslubna po latach seksu moze byc niezapomniana ... Od was bedzie zalezala kazda noc, kazde zblizenie : ![]() Co do mamy - tak mowia ![]() ![]() Zabezpiecz sie i ciesz swoim mezczyzna ![]() ![]() Nara pieczara spadam do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
skoro teraz tak bardzo uwazasz i jestes zdyscyplinowana,nie ulegasz chwili to na pewno nie bedziesz miala problemu z prawidlowym stosowaniem antykoncepji,zawsze tez
mozna zastosowac 2 metody na raz albo i wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2008-01-18 o 22:56 Powód: Post pod postem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
a ten kolega Twojego TZ-ta co stosowal,ze wpadli???chyba nie pigulki +prezerwatywa??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miało być o spełnieniu, zjednoczeniu po ślubie, a wyszło, że chodzi o legalizację ryzyka zapłodnienia. To już nawet nie lizanie lodów przez szybkę - to jedzenie lodów ale za to zostawianie czekoladowego wafla. Przez lat łącznie 7. ![]() Ja myślę, że to nie wynika z kompletnego nieprzygotowania do macierzyństwa, bo na to przed zaciążeniem gotowa jest mało która bardzo młoda (i nie tylko np.) kobieta, co raczej z jakiejś paranoi właśnie, a antykoncepcja w końcu jest jak zamek w w drzwiach - do sforsowania, ale wciąż niezawodnie milionom ludzi służy. Jeśli mam być szczera to taką jak Wasza przezorność w zachowaniu rozumiem u nastolatków, ale nie u dorosłych ludzi z półmetkiem studiów za sobą. Cytat:
I jeśli okaże się, że chcesz mieć tylko 2 dzieci lub 1, to co - po ''wyczerpaniu limitu'' znowu wrócicie do pettingu i oralnego..? No, cyrk, cyrk... ![]() Pozdrawiam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Aeterna
![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
najlepiej gdybys porozmawiala z ginem o metodach i powiedziala o lękach
Jesli chcesz i mozesz stosowac pigulki to naprawde nie widze problemu ,dodatkowo moze byc prezerwatywa a nawetprzerywany ,a stopniowo od tego odejdziecie W noc poslubna mozesz zrobic to bez dodatkowych zabezpieczen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na pocieszenie- wsyztsko z Toba w porzadku ![]() ![]() 1 sama juz o tym napomknełam, że małzenstwo to dla Ciebie bezpieczeństwo z tym dzieckiem- kolejna rzecz sama odkryłaś, o której wczesniej napomknełam ![]() A pomysl sama, nie chciałabyś tak przezyc kilak miesiecy sexu- raz zwierzecego, raz delikatnego, w samochodzie, na łonie natury, tak głosno, żeby ąz sąsiedzi Ci zadzroscili ![]() 2. Robisz krzywde- mowilam o tym ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepiej gdy pierwszy raz jest sponatyniczny- kup opakowanie gumek- polecam durexa nawilżające, cos do nawilżenia- lubrykat, ale nie oliwka- może stopic gumke ![]() ![]() ![]() 3. Oboje sie nakrecacie tą ciąża i to jest niezdrowe ![]() ![]() ![]() 4. Bierz się kobieto do działa, bo na satrośc będziesz załowac, że nie możesz ![]() 5. MAsz dobry kontakt z mama? Jelsi tak to ona powinna być Twoim przewodnikiem w zyciu sexualnym. Nie powinna Ci wbijac az tak nadto do głowy- strudia, studia ![]() ![]() ![]() By the way- moj pierwszy raz tez będzie po slubie, ale z męzem, a nie z narzeczonym :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
Też studiuję, mam jeszcze 4 lata studiów przed sobą. Nie chciałabym zajść teraz w ciążę, tylko na V roku drugiego kierunku, który studiuję. Uważam to za lepsze rozwiązanie niż ukończenie studiów i wtedy, zamiast pracy, wpakowanie się w pieluchy.
Ale...gdybym "wpadła", szczęśliwa bym nie była..lecz na pewno z mostu rzucać bym się nie szła. Jak mówi TŻ, gdybym jednak zaszła w ciążę, to mam mu przesłać "SMSa z gratulacjami" (taaa...dowcipny się znalazł). Nie lubię takiej gadki, że "nie mogę zajść w ciążę, bo studia". Co innego na I roku, a co innego na IV czy V, kiedy mamy już jakąś ugruntowaną "pozycję" studenta. Poza tym - urodzenie dziecka nie oznacza końca świata, braku przyszłości zawodowej, braku perspektyw na karierę i spędzenia najbliższych lat w pieluchach. Wszystko zależy od naszych ambicji życiowych, wsparcia partnera, rodziców, otoczenia i chęci. Kitosa, powodu, dla których nie uprawiasz seksu są dla mnie naprawdę z kosmosu. Chociaż z drugiej strony, jak masz z TŻtem ciągle panikować, czy ABY w ciąży nie jesteś, to rzeczywiście szkoda stresów i nerwów tego rodzaju. Trochę szkoda...z takim podejściem macie małe szanse na udane i satyskafcjonujące normalne pożycie seksualne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam strach przed ciążą, dlatego odwlekałam współżycie... Ale wyleczyłam sięz tego pigułkami anty... I jakoś dziecka nie mam. I nie żałuję. [a mam jeszcze 4 lata studiów przed sobą]
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ze statystyk wynika, ze paradoksalnie najbardziej zawodza pigulki anty - kobiety sa jej tak pewne, ze przestaja uwazac. Polaczenie 2 srodkow jest jak najbardziej skuteczne (chyba jeszcze nie bylo kobiety, ktora przy takim zabezpieczeniu zaszlaby w ciaze).
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Nie brałam pod uwagę osób, które w ogóle nie planują dzieci. Pisałam o przeciętnej parze, która jednak te dzieci chce mieć szybciej czy później.
I dlaczego akurat kobieta, która kończy studia, ma przed sobą perspektywy zawodowe, CHCE robić kariere, ma kochającego TŻta ma spędzić lata na opiece nad dzieckiem (zakładam, że zdrowym i normalnie się rozwijającym)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
E, żeby od razu cyrk to nie... Choc mi momentami adrenalina szalała, może trochę też przez teksty mojej mamy i babci (coś jak z psychologii ekhem przeniesienie). Bo: Facetom chodzi tylko o jedno. Jak nie będziesz czysta
to nie będzie Cię szanował. Pomyśli że jesteś łatwa. Nie ubieraj się tak/nie mów takich rzeczy/nie idż tam/ bo pomyśli że jesteś łatwa. Ja z ojcem to dopiero miesiąc po ślubie. Straszenie ciążą, jakby to był trąd co najmniej, który się łapie od siadania na tym samym krześle...Kult dziewic totalny. Długo mi zajęło odkręcanie tego w swojej główce. Się udało na szczeście. Ale wciąż mnie krew zalewa jak widzę teksty o czystości, szacunku w moherowym wydaniu itd. A seks jest piękny. I już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() (dodam jeszcze tylko, że ja do ślubu nie czekam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
przeczytalas caly watek czytylko zacytowany post?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem dziewicą- to wszyscy na wizażu wiedzą
![]() ![]() ![]() a tak na serio- uważam, że autorka może za bardzo boi się tej ciąży, mamy ostrzeżeń itp. jednak jak już tak sobie postanowiliście to nie ma co zmieniać planu, tak sądzę ![]()
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyle mowi sie o pogodzeniu macierzynstwa/ojcostwa z kariera zawodowa ale nie wydaje mi sie by sytuacja, w ktorej rodzice pracuja na pelnym etacie a dziecko wychowuje opiekunka/babcia/dziadek, byla okej. Nie kazdy moze sobie pozwolic na prace zawodowa w domu a - nie oszukujmy sie - na 1/2 etatu nikt kariery nie zrobi. Jestem zwolenniczka rodziny na partnerskich zasadach, nie uwazam, ze to kobieta musi zajmowac sie dzieckiem ale dla mnie kariera i macierzynstwo/ojcostwo sa nie do pogodzenia, bez czesciowej rezygnacji z ktoregos z nich. Jasne, mozna powiedziec: ciaza nic strasznego, damy rade, na dni parzyste dziecko do tesciow, na nieparzyste do rodzicow i dobrze jest. Tylko co potem?
![]() |
![]() |
#120 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mówię, że czekanie do ślubu samo w sobie jest bez sensu, bo to zależy od okoliczności i od pary, ale w waszym przypadku to chyba już raczej taki pic na wodę fotomontaż. no bo albo czekacie do ślubu ze wszystkim albo nie, a nie tak i Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. nie chcesz pełnego stosunku? OK, ale nie dorabiaj do tego teorii, bo to jak przykrywaniem słonia kołdrą - prędzej czy później i tak coś wylezie. dobrze jest czasem pogadać, bo dziewczyny pomogły ci dojść do meritum sprawy: boisz się ciąży. ja ze swojej strony dodam tylko tyle, że zamiast przełamywać strach przed ciążą za pomocą pigułek może warto zastanowić się nad przyczyną tego strachu? jak samej ci bedzie zbyt trudno sobie z tym poradzić zawsze możesz porozmawiać z jakimś psychologiem. ps. i bez histerii z tą ciążą. ja np. nie stosuję żadnej antykoncepcji tylko metody naturalne, a mam jedno i to planowane dziecko. i żeby nie było - moje życie seksulane nie ogranicza się do prokreacji ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.