|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29
Cytat:
![]()
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hybryda może utwardzic doraznie. Nie polepszy faktycznego stanu paznokcia Ale póki ja masz jest on twarszy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
and cigarettes
|
Pilne!
![]() Czy któraś z Was miała warunek i USOSa? Koleżanka powtarza przedmiot, do końca tygodnia mają w systemie podpiąć przedmioty, które mają w semestrze letnim, a wciąż na jej liście nie ma przedmiotu, z którego ma warunek w tym właśnie semestrze. Termin płatności za ten przedmiot jest do połowy marca. Nie miałam takiej sytuacji, ale wg mnie nie ma powodu do stresu, bo pewnie przedmiot się pojawi, gdy będą rozliczać wszystkich warunkowiczów i to czy zapłacili, ale ona się martwi, bo uważa, że już powinna go mieć na liście przedmiotów, skoro zapłaciła jakiś czas temu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mógłby powiedzieć swoje zdanie w kwestii wprowadzania nowej ustawy gdzie będziemy finansować operacje zmiany płci?
![]() U mnie na fb jest gorąca dyskusja, typu: ,, Ja pier... ręce opadają... Taki psychol sobie zrobi przeróbkę za free a chory dzieciak czeka na operację czy lek który pozwoli mu żyć, bo rodziców nie stać na nierefundowany lek... Komorowski podpisuje wszystko jak leci także tylko kwestia czasu kiedy to wejdzie w życie."
Operacja zmiany płci będzie refundowana! http://polskaniepodlegla.pl/wydarzen...ie-refundowana Cytat:
niech zadzwoni po prostu do dziekanatu albo do opiekunki - i dopyta. Lepiej nie czekac do ost atniej chwili bo potem bedzie jeszcze wiecej zamieszania i to będzie jej wina że nie dopilnowała by się pojawiło.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-03-06 o 01:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Jeśli do jutra się nie dowie z pierwszej ręki, to na pewno zadzwoni do sekretariatu, ale póki co szuka odpowiedzi wśród innych studentów, którzy byli w podobnej sytuacji, także... dzięki za radę. ![]() ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-03-06 o 00:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
coffee do końca tyg mają podpiąć przedmioty, więc rozumiem że nie ma jeszcze NIC wpisanego?
U mnie znajomi, którzy nie zdali 2 terminu i musieli mieć warunek, mieli wpisany go w systemie zaraz po ZAPŁACIE. Cytat:
To szło niezależnie od wpisanych przedmiotów. przepraszam za wcześniejszą : pisałam rano i trochę miałam umysł zaćmiony jeszcze ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-03-06 o 01:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
Konto usunięte
|
Ja zmieniam nazwisko i nie mam zamiaru zmieniać prawka, a mam terminowe.
Wymienię dopiero jak skończy mi się ważność badan. Nie po to tyle za to buliłam, żeby pojeździć sobie 5 latek. Z resztą walę system moje prawko powinno być bezterminowe. chociaż niby powinnam wymienić je teraz wraz ze zmianą nazwiska. Abstrakcją jest dla mnie jego wymiana ze względu na adres zameldowania. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-03-06 o 06:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5054869 7]Ja zmieniam nazwisko i nie mam zamiaru zmieniać prawka, a mam terminowe.
Wymienię dopiero jak skończy mi się ważność badan. Nie po to tyle za to buliłam, żeby pojeździć sobie 5 latek. Z resztą walę system moje prawko powinno być bezterminowe. chociaż niby powinnam wymienić je teraz wraz ze zmianą nazwiska. Abstrakcją jest dla mnie jego wymiana ze względu na adres zameldowania.[/QUOTE] Spoko, ale jak Cię zatrzymają to mogą Ci zabrać prawko, bo dokument jest nieważny. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | ||
seriously? no.
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Zadomowienie
|
Ja mam stare prawko bezterminowe. Od czasu wydania prawka zmieniałam chyba z 5 razy adres zameldowania (prawko mam z adresem domu rodzinnego). Od 10 lat jazdy policja zatrzymała mnie już parę razy. Brali dowód z innym adresem, prawko z innym i ani razu nie skapnęli się/ nie zwrócili uwagi na inne adresy. Wiem, że to nie reguła - powinnam zmienić, ale nie dam się systemowi
![]()
#613 |
Zakorzenienie
|
Ale tu jest mowa nie tylko o innym adresie, ale i o innym nazwisku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zadomowienie
|
Czy dość gęste serum do włosów mogę rozcieńczyć (np. wodą)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie oni mogą płacić za wszystko. Tylko niech płacą faktycznie za wszystko. Łącznie z tymi chorymi dziećmi, rakami i innymi chorobami które sa poważne i zagrażają życiu. A operacja zmiany płci nie jest zagrożeniem życia. Jako jedna z ostatnich powinna się pojawić na liście refundowanych. Dla nie ta operacja to zwykła plastyka ciała jak powiekszenie cycek czy odsysanie tłuszczu. Za to płacić trzeba. Więc i za zmianę płci też. [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5054869 7]Ja zmieniam nazwisko i nie mam zamiaru zmieniać prawka, a mam terminowe. Wymienię dopiero jak skończy mi się ważność badan. Nie po to tyle za to buliłam, żeby pojeździć sobie 5 latek. Z resztą walę system moje prawko powinno być bezterminowe. chociaż niby powinnam wymienić je teraz wraz ze zmianą nazwiska. Abstrakcją jest dla mnie jego wymiana ze względu na adres zameldowania.[/QUOTE] A wiesz jaki mandat grozi za zle nazwisko. Na adres nie patrza (nowe dowody go nie mają). Ale nazwisko Jest ważne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Naczelna Nastolatka
|
Tk może sobie poczytajcie dlaczego ludzie zmieniają płeć? Na pewno nie dla kaprysu lub lepszego wyglądu.
#617 |
Zakorzenienie
|
Ale brak zmiany nie zagraża ich życiu
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie,
![]()
#619 |
seriously? no.
|
wytłumacz to ludziom, którzy cierpią z powodu nowotworów np i latami czekają na terapię, albo po prostu umierają, bo nie stać ich na leki/zabiegi... trochę inna ranga i trochę inna liczba. bogate państwa mogą sobie na to pozwolić, ale nie my. najpierw należałoby zapewnić podstawy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma o czym rozmawiać bo oni tego i tak nie wprowadzą. To jest temat zastępczy, który ma zapewnić dyskusję wśród mas a oni cichcem znowu wprowadzą jakiś bubel bo reszta będzie zajęta obrzucaniem się błotem.
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Nadal uważam, że to nie jest aż tak ważna sprawa. Sam fakt, że są takiej a nie innej płci nie sprawia, że mogą umrzeć. Popełnienie samobójstwa to ich osobista decyzja, więc proszę, nie porównuj umierania na raka do zmiany płci, bo to jest bardzo przykre.
Wolałabym, aby te pieniądze zostały przeznaczone na co innego, przecież tyle rzeczy czeka na dofinansowanie, mamy gigantyczne kolejki do specjalistów, ludzie przez to umierają. |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysłane z telefonu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Naczelna Nastolatka
|
Pogadamy jak któraś z was będzie miała depresję i myśli samobójcze. To, że nie boli ciało, nie oznacza, że nie ma bólu i cierpienia, które człowiek chce zakończyć. Wiec może łaskawie nie wartościujcie kto bardziej cierpi.
#624 |
Zakorzenienie
|
Depresję można mieć też z innego powodu, a nie tylko osoby trans. Dlaczego więc tylko ich wspierać? Odsetek samobójstw z tego powodu jest mały, a jestem przekonana, że nie jedna osoba podda się zmiany płci i stwierdzi, że się pomyliła, co potem może mieć mimo wszystko podobny skutek...
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli w kasie państwa brakuje pieniędzy na leczenie dzieci i trzeba zbierać pieniądze jak jakis żebrak to ja się na nie zgadzam na refundację zmiany płci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Naczelna Nastolatka
|
Sami fachowcy tutaj od psychiki. Przykład z depresja podałam tylko po to żeby uświadomić ze nie musi boleć ciało żeby było cierpienie. A co do zmiany płci, to chyba nie myślisz ze odbywa się to wg. widzimisie pacjenta? To jest zabieg poprzedzony odpowiednimi i długimi konsultacjami i diganozami.
#627 |
Zakorzenienie
|
A wiesz jak się czują osoby które musza żebrać od innych na operację ratująca życie kogoś im bliskiego bo państwo nie refunduje...
Jemu się nie należy chociażby miał umrzeć nie ze swojej woli a taki Kowalski co chciał być Kowalska ma bezpłatnie. Chociaż z medycznego punktu widzenia jego życiu nic nie zagrażało |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie wartościuj co jest gorsze. Ja oddala bym wszystko, całe pieniądze żeby to co było w mojej głowie zostało zmienione na schorzenie ciała do operacji. To ta a propos kto ma gorzej i kogo bardziej boli. A co do tematu, ignorancja aż boli w postach tutaj, polecam poczytać zanim takie sądy i opinie zaczniecie wydawać. Bo same sobie świadectwo nieciekawe wystawianie
#629 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Aczkolwiek to prawda, ustawa nie przejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Każdy w swoim życiu ma jakieś priorytety. Niestety. I jak dla mnie na zmianę płci możesz sama nazbierać.
Chyba że będzie w naszym państwie istna idylla i wszystko będzie refundowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.