![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
U nas też dziś chyba najpoważniejszy jak dotąd wypadek bo Kubie rączka sie omsknęła i przywalił noskiem i wargą w nogę od krzesła ale pomimo ranki szybciutko dał się zająć i zapomniał
![]() Cytat:
Kuba obudził sie z wrzaskiem o północy i dosłownie wił mi sie na rękach aż oddech wstrzymywał z bólu biedaczysko a ja nie wiem co go bolało ![]() ![]() Ale żeś wymyśliła z tą Azją po co mam tam jechać skoro w Wawie na Marywilskiej mam to samo ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50522063]A ja sobie ciuchów nie kupię ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50522063]A ja sobie ciuchów nie kupię ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jakos tak to dziwnie wychodzi ze obkupujemy dzieci i Tżów a swoje potrzeby omijamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Pradip nic się jej nie stało płaczu kupa bo spiaca była ale ogólnie to samo co Kubie tylko o podłogę... Ona dość szybko przestaje płakać. A do tej pory już kilka wytworów było ale siniaki ma tylko na kolanach chyba od tego biegania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
My juz na nogach ...
Zosia dziś w nocy jadła co 2 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Podczytywalam ale odpisach juz problem ![]() Teraz usypiam potwora to uda mi się cos naskrobac ![]() Widzę temat ubraniowy na tapecie ![]() Kilka tajnych szmatek kupilam na niedziele i tyle ![]() W maju/lipcu mamy imprez dużo to jakaś sukienkę będę musiała ogarnąć ![]() ![]() karolkya mój N tez lubi z takiej butelki Pic I wywrotki tez zalicza Najgorsze to to ze wstaje przy czymś i się puszcza zrobi dwa kroki i ,,bach,,!! berenika Milo się czyta ze poukladaliscie sobie wszystko ![]() karolina mam nadzieje ze z wiosna przyjdzie lepszy czas ![]() Milo się czyta o postępach naszych maluchow ![]() My oficjalnie zakonczylismy ,,KP,, Niestety zarlok i tak w nocy wstaje na szamanko Np dziś o 20.00 -250 ml o 00.00 250 ml i potem o 3.00 -180 ml No i o 7.00 150 kaszy Mamy mm czy wasze pociechy tez tyle jedzą w nocy? O 5.00 wstał znów na jedzenie ale mu nie dalam
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() my znowu na nogach od 5 ![]() ![]() ![]() ![]() noce też są dzikie, mały śpi niespokojnie, często się budzi z płaczem i wisi mi na piersi non stop. Jest w fazie skoku, więc mam nadzieję, że to się skończy po 37 tygodniu ![]() a poza tym zrobił się tak rozkosznie fajny, że mam ochotę go zjeść! ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- wszystko na raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mi nie chodzi o tzw. "chińszczyznę", Azjatki są bardzo drobne i na rynek dalekowschodni sieciówki szyją dużo mniejsze ciuchy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Postanowiłam zakończyć jednak kp.Radek tak mi szarpie brodawki,ze znowu sa całe obolałe i poranione ![]() ![]() ![]() Wczoraj po południu z zimy zrobiła się wiosna i w końcu wyszliśmy na spacer ![]() ![]() Pradip zakupy w sklepie dziecięcym to nie taki głupi pomysł,bo nieraz jak kupuje dla Izy ubrania to zastanawiam się czemu takich fajnych dla dorosłych nie ma ![]() ![]() Dobrze,ze Kubuś taki dzielny i szybko otrzasnal się po wypadku. Berenika ![]() ![]() Iza tez taka chuda,ze wszystkie spodnie jej z tyłka spadają,a na długość dobre...Wymyśliłam patent,ze do dresów i leginsow wszywam jeszcze jedna gumkę w pasie,która jest bardziej ciasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Wtajemniczenie
|
bogini znam ten bol
![]() ![]() No i tez szaleństwo z grzebaniem w Szarmach/szufladach U nas piekarniku króluje /uwiesza się na rączce i odpycha się i otwiera drzwiczki i lize drzwiczki ![]() Wywala torebki foliowe 1000000 razy dziennie Wczoraj trzaskal szafka i tez palucha przyciol ,potem strzelił sobie w głowę A na konie c zawalił nosem w moje kolano ![]() Niestety nie do ogarnięcia sa teraz maluchy karolina no to masz chudzinke ![]() Tez juz chce na spacer, bo Malý jest wtedy spokojniejszy Muszę mu tylko kurtkę kupić na wiosnę bo mi wyrósł ze wszystkiego No i powodzenia w konczeniu KP My tez juz butla i juz latwiej
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2015-03-05 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj w sklepie społecznym przez znajoma gdzie są tanie i fajne ciuszki dla dzieci niby... Oczywiście co do taniości sie zgodzę. Ale strasznie mało tych ubranek mały wybór i znaleźć rozmiar to graniczy z cudem. Adasiowi udało mi się kupić tylko dwie pary jeansow z czego jedne mimo gumki w pasie sa za szerokie choć taki sam rozmiar co te dobre. Dla Olka znalazłam tylko jeden spodnie dresowe. Masakra. Więcej tam nie pójdę. Przejdę się jak znajdę czas do Takko naprzeciwko i pierdziele ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Pisałam przedwczoraj chyba że Olek zaczął siadać sam, że robi szpagat z leżenia na brzuchu. Od dzisiaj robi najpierw pozycję do raczkowania A potem siada. Próbowałam go zwalić telefonem, Ale ręce idą A z nogami nie wie co zrobić i ląduje na brzuchu. Ile to u was trwało zanim zaczęły raczkować ? Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Karolkya współczuje nocki
![]() Simka właśnie tego się boje,ze po odstawieniu cycka mały i tak będzie chciał jeść w nocy.A obecnie to jest 4-5 karmień ![]() Bogini to Jerzyk ruszył w świat na całego ![]() ![]() ![]() ![]() Berenika no właśnie przez 5,5 miesiąca było super z kp,nawet na początku nie mialam poranionych brodawek.A później coś się małemu przestawilo i zapomniał jak się normalnie ssie ![]() ![]() To jednak Olus robi postępy w kierunku raczkowania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałaś o kiepskiej nocy może teraz jest jakiś skok u naszych dzieciaczków bo Kuba tez znów budzi się z krzykiem i może ssać i ssać i ssać :/ Cytat:
![]() Natan próbuje już chodzić? brawo ![]() Faktycznie masz nocnego głodomorka Cytat:
![]() Dzis znów nocna akcja sie powtórzyła ![]() ![]() Cytat:
![]() Może piekłaś coś dobrego że sobie tak ten piekarnik upodobał ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50535626] Pisałam przedwczoraj chyba że Olek zaczął siadać sam, że robi szpagat z leżenia na brzuchu. Od dzisiaj robi najpierw pozycję do raczkowania A potem siada. Próbowałam go zwalić telefonem, Ale ręce idą A z nogami nie wie co zrobić i ląduje na brzuchu. Ile to u was trwało zanim zaczęły raczkować ? Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No brawo a tak się martwiłaś że Olek nic nie robi ![]() Kuba pozycję do raczkowania miał z 1,5 miesiąca zanim ruszył i wciąż nie siada ale podobno w przeciągu 3 tygodni maluch siada, zaczyna raczkować i wstaje. Karolina dzielna jesteś że tyle dałaś radę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Wtajemniczenie
|
O tak piekarnik u nas tez to samo... Albo szafki kuchenne... I wszelkie pokrętła np do regulowania temperatury grzejnikow
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
hej hej
i ja mam coraz mniej czasu... Borys eksploruje cały dom...jest wszędzie! wspina sie na wszystko. u nas na razie jeszcze bez powazniejszych upadków. U mnie ulubionym sprzętem jest lodówka- na dole mamy taki wysówany zaprazalnik w formie szuflady- i ta rączka jest bardzo ciekawa oczywiscie wszelakie kable, telewizor, szuflady- więc dzieciaki mają podobne pomysły ![]() tez uwazam, że z dnia na dzień Borys jest coraz bardziej kumaty, a mnie to zachwyca i rozczula jednocześnie! Karolina- i taj jesteś dzielna. Myślę, że radek zejdzie z ilości karmień w nocy, jak będzie na mm- jest ono jednak bardziej kaloryczne! Berenika- u mnie pozycję czworaczą Borys miał w okolicach 6 miesięcy, a ruszył ze 2 tygodnie temu. Ponoć sprawdza się na zachęte sterowany samochodzik, lub piłka! U mnie motorem był pies i scooba ![]() Ostatnio rozmawiałam z moją kuzynką, która ma synka-2.5 miesiąca. Mieszka w Skandynawii,do ukończenia studiów przez męża. I jestem w szoku, ponieważ oni nie uznają czapek prawie w ogóle, dzieci od małego są na bosaka- tzw zimny chów! ponoć w ogóle nie chorują. A spacerują codziennie brzegiem morza- już sobie wyobrażam ten wiatr ![]() U nas jednak mamusie i starsze pokolenia opatulają te maluchy w kilka warstw...No i oni w pierwszym pólroczu w ogóle nie szczepią dzieci- pierś zapewnia ochronę od mamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
A co tu taka cisza?
U nas gdyby nie już moje przyzwyczajenie do częstego wstawania to noc byłaby super bo karmienie tylko przed 1 i o 5. Ale że dziwne mi to było że miłosz tak spokojnie śpi budziłam się co chwilę sprawdzać czy śpi i czy jest przykryty. W tamtym tyg zamontowalismy w domu Miłoszkowi huśtawke. Tyle radości na niej że aż serce rośnie. Milosza ciuchy też co chwilę odkładam bo za małe. Trochę go obkupiłam na lumpeksach w tamtym tyg a wczoraj na strychu znalazłam jeszcze reklamowe jego ubrań na 9-12 mcy które jeszcze w ciąży kupiłam a o nich zapomniałam. Rozliczalyscie się już że skarbowka? Wiecie że można odliczyć za poprzedni rok kasę na dziecko? U nas około 600 zł.
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() zophiee mnie tez pociąga zimny chów ale jakoś nie mogę się przełamać 'młody zaraz ma zimne nogi i rece i jednak skarpety sa Pytanko do podwójnych mam Mój N od kilku dni zaczyna ,,histerię,,urządzać i to przez duże H! Jak mu cos nie pasuje czy nie chce dac lub nie po jego myśli to zaczyna ryczec a raczej wyc ! I rzuca się przy tym do tylu i łzy jak groch i tak potrafi pol godz I wszystko jest wtedy ,,be,, nikomu oprócz mnie nie chceeda się wziąć na ręce! I tak ze 3 razy dziennie Jakaś rada? Poza tym teraz faza ze muszę być ciągle ja np bawi się to muszę na dywanie obok być bo jak wstaje cos robić to juz ryk! Albo bawi się z kimś ładnie z tylko mnie usłyszy to tez juz jest koniec zabawy i do mamusi Strasznie mnidto męczy Bo jeszcze marudzi przy tym!
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas huśtawka w użytku już drugi tydzień ale jednak worek zawieszany pod sufitem w klubiku był lepszy :/ A co trzeba zrobić żeby dostać zwrot za dziecko i od czego zależy jego wysokość? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Znacie? Używacie?
Dla mnie fantastyczne! a kosztują mniej niż pampersa http://ecowipes.com.pl/tami/ Co do ulgi w podatku na dzieci to tam są obwarowania do zarobków. My za to po raz pierwszy odliczymy Internet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Konto usunięte
|
Ja będę miała ulgę na dwójkę dzieci
![]() Ja nie wiem, co w tych sklepach sa jakieś braki... bylam wczoraj w w Takko i udało mi się kupić dla Adasia i dla Olka tylko po trzy pary spodni! Body z długim dla Olka zero. I co ha mam mu zakładać.... jeszcze rozmiarów zupełnie inna niż w pl. Tam Adaś nosił 98, A Olek 86. Tutaj są za duże. Na Olka pasuje 80, A na Adasia i 92 i 86! Możecie coś polecić na rozdwajajace się wiecznie łamiące paznokcie? Koleżanka miała mi robić żelowe Ale zapomniała lampy z pl zabrać. A ja nawet o milimetr zapuścić nie mogę bo się łamią strasznie... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Ulga na dzieci fajna sprawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gdybym zastosowała taki zimny chów to teściowa w ciągu minuty dostałaby zawału :P Nawet jak dzieciaki mają rękawiczki i wracamy do domu to ona od razu sprawdza, czy mają ciepłe rączki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Dzieci to są niemożliwe - ten mój kurdupel jeszcze nie raczkuje, ledwo się trzyma na czworakach a już próbuje wstawać
![]() ![]() ![]() ![]() Simka mam pytanie odnośnie kończenia kp. Jak to u Ciebie wyglądało? Stopniowo zmniejszałaś liczbę karmień? Czy od razu przeszłaś na mm i brałaś tabletki na zakończenie laktacji? Bo kurczę ja staram się zmniejszyć liczbę karmień, ale wieczorem już mnie bolą piersi od przepełnienia i albo muszę małego obudzić i nakarmić, albo odciągnąć , a to w ogóle mija się z celem, bo i tak napędza mi laktację ![]() Dobrze kojarzę, że szałwia działa hamująco na laktację? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Konto usunięte
|
Karolina mój Oljek też tak,wstaje na kolana tylko. Dalej nawet nie próbuje
![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
Szalwia jak najbardziej na zahamowanie laktacji.
U nas jakaś tragiczna noc zasnęła o 19:30 i spala do 22 a potem wielki płacz.... Myślałam ze zęby wiec czopek i ibum. Niby się uspokoiła ale dalej problem ze spaniem....i tak do 1 kiedy zrobiła kupę..... Potem też kiepsko spala i wstała o 6:30... Także dziś ledwo żyje... ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Taki kiedys używałam ale cos mi w nich nie pasowało i przeszłam na hugisy zielone. Zet coraz częściej kuca i wstaje bez trzymania <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Konto usunięte
|
Karolina najlepiej najpierw nie karm go w dzień, potem rano,potem wieczorem A na końcu w nocy. I nawet jak masz piersi napełnione to nie odciagaj i nie dawaj małemu, musisz wytrzymać. Wiem że to trudne bo cycki aż mrowia i okropne to uczucie Ale trzeba wytrzymać. Ja przy Adasiu miałam bardzo dużo pokarmu i skończyłam jak miał pół roku. Jakiś tydzień mi to zajęło
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Mój wózek nadal,nawet nie wysłany ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
karolina ja na poczatku dzienne karmienie zlikwidowalam- a generalnie to młody zrezygnował na rzecz innych posiłkowe
Potem stopniowo zalozylam sobie dwa tyg na zakończenie i po jednym nocnym likwidowalam AZ młody sam zrezygnował bo z butli lepiej leciało! A pokarm mniej się produkował na poczatku to ciut odciagalam żeby piersi nie bolaly i sam zaczol zanikac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:08 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nocka podobna -tysiąc pobudek.Nawet pobudka z placzem o 22 się zgadza i rozpoczęcie dnia o 6:30 ![]() ![]() ![]() ![]() Berenika no właśnie okropne to uczucie przepelnienia piersi ![]() ![]() ![]() Simka dzięki za odpowiedź ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Hej.
Miałam problemy z netem. Napisze tyle, ze w Rossmanie z karta Rosnę jest mleko Bebilon 1200g za 59 zł do poniedziałku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:08 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Wtajemniczenie
|
W Rossmanie sa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |||
Zakorzenienie
|
Karolina wypróbuj patent pieluchowy na Izie i daj znać czy się sprawdził
![]() Cytat:
tak szałwia hamuje produkcje mleka ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Zosi ![]() Cytat:
![]() Kubulec dziś dwa razy stanął sam przy szczebelkach kojca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.