Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 10:10   #2431
karol_ak
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

hej, co za cisza no no no

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

Zostalo mi 50 dni do porodu

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Przy okazji jest juz po północy wiec dziś zaczynamy 32 tydzień ciąży i 8 miesiąc ❤

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Pisze z poczekalni laboratorium jest mega kolejka :-/ wybierzemy chyba Milena bo mój tż jak się o imię pytałam wybrał właśnie Lena i Milena mi się tez inne imiona podobają ale on kręci nosem
Milena ładnie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Wszystko mam swoje, zresztą tak jest mi wygodniej. Położne cudowne, ale pobudka w nocy co dwie godziny na sprawdzenie tętna dziecka. Masakra jakaś. Lekarze w porządku, bardzo troskliwi. Poza tym jedna łazienka na cały oddział, jedna toaleta, brak luster, grzyb na ścianach, okna nieszczelne wiec śpię w bluzie, stawki żywieniowe jak dla dziecka, na kolacje kromka chleba z masłem... Ale to tylko takie szczegóły :-P
Klinika ale coś za coś, ważniejsza najlepsza opieka

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

WITAM SIĘ W 8. MIESIĄCU!

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej
Ja na razie zakupów więcej nie robię, poczekam na nast usg
A właśnie, Dorka, proszę o dopisanie usg 25.02, godz. 15.40
A 27.02 godz wizyty to 16.30
marzec mamy

dziewczyny chciałam coś dodać do klubu i nie umiem załączyć zdjęcia
ratunku pomocy
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:15   #2432
scotasia
Wtajemniczenie

Karol_ak no racja, dzięki już edytowałam
Zdjęcia przez http://zmniejszacz.pl/ spróbuj, sposób od Nadziei

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:23   #2433
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Ja też mam w nosie, czy ktoś chce nazwać dziecko, tak jak ja, czy w rodzinie jest ktoś kto się tak nazywa itd.. moje dziecko, więc mogę je nazwać jak mi się podoba

Piekę to: http://www.mojewypieki.com/przepis/k...niowa-pianka/3
moje popisowe ciacho najlepsze ze świeżymi malinkami, ale dziś niestety z mrożonych zrobię.
A Ty co chcesz upiec?

Gratki za kolejny miesiąc

Cytat:
hahahhhaa żartujesz chyba???
to jest MOJE popisowe ciasto, noga jestem z pieczenia, ale to opanowałam do perfekcji i robie przy każdej okazji
Ale już mnie trochę wkurza to tarcie mrożonego ciasta, nie chce mi się i dzis robię to http://zszywka.pl/p/maxi-king-ciasto...-11846954.html

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
hej, co za cisza no no no

Milena ładnie

Klinika ale coś za coś, ważniejsza najlepsza opieka

marzec mamy

dziewczyny chciałam coś dodać do klubu i nie umiem załączyć zdjęcia
ratunku pomocy
Nadzieja w "brzuszkach" pisała, żeby wejść na zmniejszacz.pl i przez niego dodawać. u mnie zadziałało.

SzaraMyszka, mi się Milena podoba - poza tym jest to jakieś wyjście z tej sytuacji. Choć zdrobnienie "Mileczka" już mniej :/

Hanka no Bytom, cóż dodać

:hejka:
byłam dziś na badaniach - pierwsze wyjście z domu od ponad tygodnia :P no i nie zgadniecie - zachęcona Waszymi wczorajszymi zakupami wlazłam do lumpka i kupiłam oto: no cóż, musiałam coś kupić Małej na Dzień Kobiet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-03-06 10.45.07.jpg (92,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2015-03-06 10.45.46.jpg (85,1 KB, 19 załadowań)
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:24   #2434
karol_ak
Raczkowanie

scotasia zdjęcia mam pomniejszone a i tak w poście wychodzą duże, tak ma być ? wypisuje mi że za dużo znaków na jednego posta

aha musiałam podzielić na dwa

Edytowane przez karol_ak
Czas edycji: 2015-03-06 o 10:27
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:29   #2435
scotasia
Wtajemniczenie

Ale widzę, że już się udało

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:36   #2436
loluska
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziopki drugą już noc tak mnie plecy napierdzielają że żadna pozycja nie pomoga tak już teraz będzie?

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Zaczął się rozpychac w łóżku i nie patrzy na to ze z brzuchem juz mniej miejsca nie zajmuje tylko powie ze to ja się rozpycham i to do mnie pretensje . Wiadomo lepiej się dupą wypiąć niż przytulic. Jak biorę jego ręke ( sam tego nie zrobi) by dotknął brzucha i poczuł jak mała kopie to teksty typu " no Jezu przecież wiem jak kopie" i bierze rękę. Ogólnie totalna olewka jak by mu nie zależało i się nie cieszył :'(
Wydaje mi się że do facetów dotrze dopiero jak się dzieciaczki urodzą, tak jak dziewczyny pisały, my je czujemy cały czas, oni nie. Jeżeli chciał tego dziecka, to na pewno się z niego cieszy ale może po prostu zjada go strach o którym ci się nie przyzna? Zobaczysz że po zakocha się w maleństwie jak tylko zobaczy A póki co może spróbuj być bardziej oschła? Może zachowanie podobne jak jego da mu coś do myślenia?

Cytat:
Chyba tak

Ja to bym sobie hot doga zjadła takiego domowego...Jak to zawsze robiłam... Musze zarządzanie zrobić

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

O patrzcie lola jaka wyrywna
Jeżeli ja pierwsza pójdę to i ty! Pamiętaj że po schodach będziemy naginać razem

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
no to będą dwie Leny co ona ma do gadania jak w ciąży nie jest i nie wiadomo kiedy będzie? a może się z Tżtem nie dogada i jednak inaczej nazwą? albo będą mieli szczęście na chłopców?

ja do ostatniej wizyty też miałam niepotwierdzoną dziewczynkę ale jak się potwierdziła to Tż sie uparł że ma być Lena, ja chciałam Majkę
Ja bym dała Lena i nie patrzyłabym na to że ktoś sobie zaklepał My jak powiedzieliśmy koleżance, z którą widzę się raz na pół roku, że nasza będzie Maja, to ona z miną srającego na pustyni kota " o nieee, ja chciałam Maja, już nawet planowałam że na pierwsze urodziny upiekę jej tort w kształcie pszczółki Maji" dodam że owa koleżanka planuje dziecko po ślubie, a hajtają się dopiero za pół roku

Myko
Komoda i kombinezon poniżej Do komody Tż ma mi dokręcić jeszcze nóżki żeby była trochę wyżej. No i zależało nam żeby była drewniana A co do kombinezonu, może jakby Tż cię w nim zobaczył to by zdanie zmienił?

Cytat:
Nooo smutno mu, ze on ma szlaban, a ja takie szaleństwa

Kup młodemu 3pack bodziaków czekolade i dziękuję bardzo

Tez nie lubię jak kto wymusza na mnie coś, tymbardziej gdy oczekuje wdzięczności...

Moja sąsiadka tak ostatnio, że ona coś ma dla Kacpra, że prezent. I chyba z 10x tak... A ja tam od niej żadnych prezentów nie chce, bo nie potrzebuje A potem będzie latać po mieście i dobrą sąsiadke zgrywać i z siebie robić?! O nie! Niech mnie cmoknie w

Ale jaja! ALEEEEEE JAAAAAJAAAA właśnie się dowiedziałam, że znajoma była dziś u gina... I z dziewuszki zrobił się dorodny chłopiec A jest jakoś w 33 tc
Nie lubię takich historii

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Czeeeeść
Szaleje już od 7.
Młoda nie dała mi w nocy spać, a może fakt, że mama przyjedzie?:/

Trzymajcie kciuki, bo już mi się humor popsuł...
Powodzenia! Daj znać po wizycie co i jak, mam nadzieję że wszystko będzie ok...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5141180424_1.jpg (18,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28352031.jpg (18,4 KB, 16 załadowań)

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-03-06 o 10:38
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:41   #2437
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Ja bym dała Lena i nie patrzyłabym na to że ktoś sobie zaklepał My jak powiedzieliśmy koleżance, z którą widzę się raz na pół roku, że nasza będzie Maja, to ona z miną srającego na pustyni kota " o nieee, ja chciałam Maja, już nawet planowałam że na pierwsze urodziny upiekę jej tort w kształcie pszczółki Maji" dodam że owa koleżanka planuje dziecko po ślubie, a hajtają się dopiero za pół roku
Stary 2015-03-06, 10:42   #2438
maartussss
Zadomowienie

Nie wiem czy widziałyście, ale w Pepco są od dziś nawet fajne spodenki dla dzieciaków

http://www.pepco.pl/gazetka#3

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-03-06 o 10:43
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 10:45   #2439
capriola_87
Zakorzenienie

Dziewczyny mam naprawdę durne pytanie
Czy to normalne, że mi się jeszcze pępęk nie uwypuklił?
Brzuch mam już naprawdę spory, a koleżanki z "mniejszym stażem" już dawno mają pępki na wierzchu
Stary 2015-03-06, 10:48   #2440
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Brzuch mam już naprawdę spory, a koleżanki z "mniejszym stażem" już dawno mają pępki na wierzchu
Ja w pierwszej ciąży nie miałam pępka "na wierzchu", był płaski, taki rozciągnięty, ale nie wywaliło go
A teraz mi się jakoś tak dziwnie wypycha, że tylko góra jest na wierzchu a druga połowa normalnie
Stary 2015-03-06, 10:49   #2441
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziopki drugą już noc tak mnie plecy napierdzielają że żadna pozycja nie pomoga tak już teraz będzie?

Wydaje mi się że do facetów dotrze dopiero jak się dzieciaczki urodzą, tak jak dziewczyny pisały, my je czujemy cały czas, oni nie. Jeżeli chciał tego dziecka, to na pewno się z niego cieszy ale może po prostu zjada go strach o którym ci się nie przyzna? Zobaczysz że po zakocha się w maleństwie jak tylko zobaczy A póki co może spróbuj być bardziej oschła? Może zachowanie podobne jak jego da mu coś do myślenia?

Jeżeli ja pierwsza pójdę to i ty! Pamiętaj że po schodach będziemy naginać razem

Myko
Komoda i kombinezon poniżej Do komody Tż ma mi dokręcić jeszcze nóżki żeby była trochę wyżej. No i zależało nam żeby była drewniana A co do kombinezonu, może jakby Tż cię w nim zobaczył to by zdanie zmienił?

Nie lubię takich historii

Powodzenia! Daj znać po wizycie co i jak, mam nadzieję że wszystko będzie ok...
Fajnyyyy! seksiiii! wg mnie kombinezony są seksowne, wg mojego Tż - lepiej wyjść w piżamie. no i weź tu dyskutuj ze "znawcą mody" ale mi się podoba bardzo!
Hasło o Mai - rewelacja
ach, to rezerwowanie imion! szczerze mówiąc jakoś trochę już słyszałam takich opowieści, że siostrom podobają się te same imiona. Nawet moja teściowa twierdzi, ze skoro to ona pierwsza urodziła, to miała prawo dać synowi na imię tak, jak podobało się siostrze. Siostra w sumie nie ma o to pretensji. U mojej koleżanki to samo. Więc rezerwacje miedzy siostrami są trochę dziwne - w sumie duża szansa, że podoba się im to samo.
Stary 2015-03-06, 10:50   #2442
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam sobie w kalendarzu faz księżyca, czy to się jakoś łączy z moimi nocnymi skurczami.. I wiecie co? W lutym pełnia była 4, a ja noc z 3 na 4 miałam skurcze i mnie ganiało Teraz w marcu to samo.. Muszę jeszcze jakoś przetrwać pełnię w kwietniu, a w maju już mogę rodzić
U mnie pełnia chyba działa na synusia.... Dosłownie całą noc się wiercił... Bez przerwy!! Jestem zyebana jak koń po westernie W końcu po 3 padłam ze zmęczenia, ten mnie co jakiś czas budził trzęsieniem ziemi, po czym znów padałam. Potem wstać na siku jak lunatyk....Potem znowu obudziłam się mokra jak szczur... Calusienka musiałam się przebrać łącznie z majtkami, poduszki tez mokre normalnie myślałam że wściekliźne dostane... Potem tż gramolił się do pracy.. To już byłam tak zmęczona ze nie zwracałam uwagi na nic. Ja chcę maj bo jak tak dalej pójdzie to mnie własne dziecko wykończy

Karolak,
1. wchodzisz na stronę zmniejszacz.pl
2. Dodajesz jedno lub więcej zdjęć
3. Zaznaczasz najmniejszy rozmiar w pixelach tam chyba jest 400x...
4. Klikasz wykonaj
5. Kupujesz kod: bbcode
6. Wklejasz w okienko szybkiej odpowiedzi
7. Wysyłasz wiadomość i GOTOWE
Stary 2015-03-06, 10:58   #2443
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Zerknij sobie na moje zdjęcie z 9 miesiąca pierwszej ciąży w klubie, pępek płaski teraz też raczej nie wyjdzie, podejrzewam, że dlatego, że nie miałam idealnie płaskiego brzucha bez grama tłuszczu

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 11:04   #2444
Nadzieja87
Zakorzenienie

Hahahha loluska faktycznie! Ej nie, to najpierw Weron a potem my dwie

Btw koleżanka jakoś to dzielnie zniosła... Mówi ze podświadomie czuła, bo nawet różowych ubranek nie wyprała tylko zostały z metkami
Stary 2015-03-06, 11:07   #2445
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Zerknij sobie na moje zdjęcie z 9 miesiąca pierwszej ciąży w klubie, pępek płaski teraz też raczej nie wyjdzie, podejrzewam, że dlatego, że nie miałam idealnie płaskiego brzucha bez grama tłuszczu
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży nie miałam pępka "na wierzchu", był płaski, taki rozciągnięty, ale nie wywaliło go
A teraz mi się jakoś tak dziwnie wypycha, że tylko góra jest na wierzchu a druga połowa normalnie
ołkej, czyli wszystko ze mną w porządku

wypiłam kawę i zżarłam pączka
Stary 2015-03-06, 11:12   #2446
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Hahahha loluska faktycznie! Ej nie, to najpierw Weron a potem my dwie

Btw koleżanka jakoś to dzielnie zniosła... Mówi ze podświadomie czuła, bo nawet różowych ubranek nie wyprała tylko zostały z metkami
ja też jakoś nie piorę ubranek, a już jakiś czas temu stwierdziłam, że te najbardziej dziewczęce zostawię w ogóle na koniec... najgorzej jak będzie tak jak na lutówkach chyba? czyli cały czas w usg dziewczynka, w ostatni usg chłopiec, zmiana wyprawki, rodzi się... dziewczynka. no oszaleć można. wtedy już lepiej było nie pytać w ogóle o płeć, człowiek byłby spokojny.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
ołkej, czyli wszystko ze mną w porządku

wypiłam kawę i zżarłam pączka
też zżarłam pączka mam jeszcze jednego, mogę się podzielić!

Karolak mi się otwiera żadne Twoje zdjecie
Stary 2015-03-06, 11:14   #2447
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
też zżarłam pączka mam jeszcze jednego, mogę się podzielić!

Karolak mi się otwiera żadne Twoje zdjecie
dawaj!!!
Stary 2015-03-06, 11:16   #2448
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ruska a może masz jakiegoś wirusa? Bo to różnie bywa... Może wybierz się chociaż do ogólnego lekarza, żeby obadał?

grypę żołądkową miałam 2tyg temu ale teraz mi nic nie jest tak jak wcześniej czyli osłabienie itp tylko biegunka.

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość

Nie lubie czegoś takiego pewnie powkladala co miała, zeby dostać od Was nowe . Kup jedno body albo jeszcze lepiej zabawke dla małego a nie to co sobie zażyczyli i już.

Ile Ty im nakupiłaś ja dostałam ciuszki i ladnie podziękowałam i już ja nic od niekogo nie dostałam jak rozdawalam ciuchy. Zawsze możesz powiedzieć to co ja slyszałam. Poskładam wszystko do paczek i oddam jak będą małe i już.

Ja też bezfiniszowa . Lody dziś robie z jogurtu naturalnego i truskawek poweim Wam jak wyszedł tylko bez skojarzeń .

Jutro jedziemy do teściów i mój mąz wymyslil zrobi zdjęcie malej ze szczeniakiem i pokaże tesciowej że kupił psa . Przecież już słysze te teksty że powariowaliśmy. Psa nie mamy ale sąsiad kupił . On normalnie jest nienormalny tak mame wkurzać.
wiem właśnie kupię chyba jakąś grzechotkę czy coś i powiem, że styknie mi już rzeczy, że nie mam gdzie trzymać...

haha kolejni którzy się dobrze dobrali

lody, lody, lody chcęęęęęęę

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Wszystko mam swoje, zresztą tak jest mi wygodniej. Położne cudowne, ale pobudka w nocy co dwie godziny na sprawdzenie tętna dziecka. Masakra jakaś. Lekarze w porządku, bardzo troskliwi. Poza tym jedna łazienka na cały oddział, jedna toaleta, brak luster, grzyb na ścianach, okna nieszczelne wiec śpię w bluzie, stawki żywieniowe jak dla dziecka, na kolacje kromka chleba z masłem... Ale to tylko takie szczegóły :-P
jakie warunki
ale ważne, że opieka dobra a jedzonko to małż Ci będzie pewnie dowoził

Cytat:
Hej!

Ruska ja myślę, że powinniście podziękować następnym razem i powiedzieć, że macie tyle ubranek, że już nie macie gdzie trzymać i żeby oddali innym potrzebującym bo bez sensu żebyś miała trzymać gdzieś kolejne siaty szmat, których nie użyjesz

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Leżysz w Rudzie? Aż tak paskudnie tam jest?
tak planuję tym razem

Cytat:
Sprawdziłam sobie w kalendarzu faz księżyca, czy to się jakoś łączy z moimi nocnymi skurczami.. I wiecie co? W lutym pełnia była 4, a ja noc z 3 na 4 miałam skurcze i mnie ganiało Teraz w marcu to samo.. Muszę jeszcze jakoś przetrwać pełnię w kwietniu, a w maju już mogę rodzić
może na mnie też to działa termin mamy blisko siebie

Loluśka ale za☠☠☠iaszczy kombinezon, skąd taki ?
komoda fajna, ale ja bym pewnie pomalowała

wypiłam dzisiaj z rana smecte i zobaczymy co dalej będzie

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 11:19   #2449
Nadzieja87
Zakorzenienie

Jestem głodna i tak bardzo nie chce mi się ruszyć z łóżka... No siły nie mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 11:23   #2450
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem głodna i tak bardzo nie chce mi się ruszyć z łóżka... No siły nie mam
ja też jestem głodna, ale na coś słodkiego
ale boję się zjeść żeby mnie nie pogoniło

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-03-06, 11:24   #2451
capriola_87
Zakorzenienie

A macie czasem tak że Wam drętwieją ręce i nogi?? ja dziś nie moge wytrzymać, od rana tak mam ale to może dlatego że tyle siedzę przed kompem Pójde zrobic w końcu to ciasto, trochę sie rozruszam to może przejdzie
Stary 2015-03-06, 11:24   #2452
Nadzieja87
Zakorzenienie

Rusia czekolade i cie zapcha
Stary 2015-03-06, 11:28   #2453
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
ja mam jeszcze wklęsły, w pierwszej ciąży też na wierzch nie wylazł

ruska zdrówka może coś zjadłaś

dorka moja następna wizyta 02.04.2015 godz. 15
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 11:29   #2454
TienShan
Zakorzenienie

Spodobała mi się torba do wózka ale.. jest różowo szara, przecież mój chłop z nią na spacer nie wyjdzie

Stary 2015-03-06, 11:30   #2455
moniisia90
Wtajemniczenie

mi też z pępka zrobił się daszek

kombinezon super@ sama nie jestem przekonana i mój tż twierdzi że jest obciachowy ale u niektórych naprawdę wygląda sexi... w sumie.. jestem dość wysoka, lubię szpilki... może się skuszę po porodzie

laseczki - jakie książeczki proponujecie na początek żeby czytać dziecku? chciałabym Lence czytać od początku coś ale nie wiem co
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 11:35   #2456
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Rusia czekolade i cie zapcha
albo przesra

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze wklęsły, w pierwszej ciąży też na wierzch nie wylazł

ruska zdrówka może coś zjadłaś

dorka moja następna wizyta 02.04.2015 godz. 15
właśnie tak myślałam nad tym co mogłam zjeść, na razie z mleka zrezygnowałam. Może to po smażonym bo zamówiłam sobie ostatnio w budzie frytki,stripsy i surówka i może po tym bo w nocy się zaczęło

Cytat:
Spodobała mi się torba do wózka ale.. jest różowo szara, przecież mój chłop z nią na spacer nie wyjdzie
z babyono mi też się mega podoba, a ten róż to taka malina jak czerwień chyba ?
nie wiem czy wziąć szary z limonką czy właśnie ta malina !?

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-03-06, 11:36   #2457
201606011622
Konto usunięte

Wczoraj tak mnie brzuch rozbolal.. Siedziałam na brzegu lozka i Nie mogłam nogi podniesc rozrywalo krocze dół brzucha.. Wylam konkretnie. Co podniosłam stopę żeby skarpetki zdjąć to płacz, a podniosłam może Max 5 cm. Potem jak jakoś sie położyłam to zero poprawy. Wzięłam nospe - i nic. Jakiś mokro mi się zrobilo. I tak srednio co 5 minut skurcz lapal masakra. Każdy ruch mega ból. Tz mówi że zasnelam chyba z tego płaczu bólu i zmęczenia. Potem w nocy chcialam na siku wstac. 5 metrów szliśmy pół godziny, każdy ruch jakby coś mi rozrywalo w srodku. Plus młody kopał. Dodatkowy ból. Jakoś wróciłam do łóżka. Rano było lepiej juz. Przynajmniej sama mogłam wstac.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 11:39   #2458
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ruskaa, to wszystko dlatego ze się nie podzieliłaś! Baaaa, ty się nawet nie przyznałaś
Stary 2015-03-06, 11:40   #2459
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
z babyono mi też się mega podoba, a ten róż to taka malina jak czerwień chyba ?
nie wiem czy wziąć szary z limonką czy właśnie ta malina !?
tak właśnie z babyono jak dla mnie typowy mocny róż
ale w sumie ta z limonką będzie mi bardziej do spacerówki pasowała (mam granatową)

naj naj podobają mi się ze skip hop ale cena to ponad 200zł i szkoda mi tyle

Stary 2015-03-06, 11:41   #2460
Iluzja00
BAN stały

9 lutego bylam na wizycie.
Lekarz mnie zbadal, zrobil usg i stwierdzil ze Malej jeszcze na swiat sie nie spieszy.Bonusowa wiadomoscia byla informacja o cesarskim cieciu ze wzgledu na waska miednice.
Na poczatku nie dowierzalam.Przygotowana bylam na porod naturalny w wodzie, a tu taka niespodzianka.
Do szpitala mialam zglosic sie 22 lutego.W sumie to do samego konca nie wierzylam ze TO sie dzieje naprawde, ze niedlugo zobacze Mala.

W piatek nad ranem obudzil mnie bol plecow.
Jak wiecie od dluzszego czasu brzuch robil mi sie co jakis czas twardy ale tym razem nawet po zmianie pozycji nie pomagalo.

Tego samego dnia mielismy z TZ jechac na ostatnie zakupy przed porodem.Nie mialam podkladow, majtek itp
Uznalam ze bol mi nie przeszkadza wiec mozemy jechac.W trakcie skurcze powoli przechodzily, ale wracajac do domu znow zaczely sie nasilac.
Zjadlam obiad, polezalam, nie wpadalam w panike.W miedzyczasie liczylam co ile brzuch robi sie twardy.
Wieczorem jednak nawiedzilo mnie jakies przeczucie.
Wzielam kapiel, wymalowalam paznokcie u stop, zjadlam lekka kolacje i polozylam sie do lozka.
Po 21.00 mowie TZ ze to chyba skurcze.Lekko sie zdenerwowal, chcial dzwonic do lekarza.Chcialam jeszcze chwile przeczekac, a moze akurat przejdzie - niestety bylam w bledzie.
Przed 22 TZ zadzwonil do lekarza.Kazal przyjechac na KTG.
Bylam przekonana ze odesla nas do domu, jednak okazalo sie ze sa skurcze i poloza mnie na sali.
Po KTG zbadala mnie lekarka.Nie wspominam tego badania zbyt przyjemnie bo bylo dosc bolesne na dodatek polala sie krew ;/
Powiedziala ze bedziemy obserwowac co sie dzieje a w najgorszym wypadku poleze do planowanej cesarki.
Dostalam koszule i zaprowadzono mnie na sale.
Polozylam sie do lozka, TZ zostal ze ma gdzies do ok 2 w nocy.Ja meczylam sie z coraz mocniejszym bolem.Teraz juz wiedzialam ze to skurcze.
Pielegniarka czy tam polozna co jakis czas sprawdzala co u mnie.Powiedziala nawet zeby TZ jechal do domu bo moze przez niego sie nakrecam i wydaje mi sie ze bol jest silniejszy.
Tak tez zrobil.Pojechal do domu troche sie przespac.
W tym czasie bol byl nie do zniesienia.Myslalam ze rozerwie mi plecy i tylek.Przedziwny byl to bol.Nie dalam rady lezec ani siedziec.
W koncu przyszla polozna.Mowie jej ze boli duzo bardziej niz wczesniej.
Podpiela mnie znow pod KTG i gdy tylko zobaczyla jakie mam skurcze zaczela mnie badac.
Lekarka od razu zdecydowala ze jade na blok.
Szybko zlapalam za telefon i napisalam do TZ zeby przyjezdzal bo ide na ciecie.
Balam sie ze nie zdazy bo szpital oddalony byl od domu o jakies 20-30min.
Przeszlam ze zwyklej sali matki z dzieckiem na sale porodowa.
Zalozyli mi wenflon, oczyszczono mi jelita, pozniej dostalam dwie kroplowki.
Skurcze byly tak silne ze nawet prawidlowe oddychanie nie pomagalo.
W koncu dostali sygnal ze ekipa jest juz na bloku operacyjnym i mozemy tam przejsc.
Pierwsze wrazenie dosyc dziwne.Wszystko wygladalo tak 'surowo'.Stol, lampy, ludzie w fartuchach..
Ktos kazal mi siasc okrakiem na stole.Dodam ze bylam w samej koszuli szpitalnej, przez ktora wszystko widac - ale wtedy bylo mi wszystko jedno..A niech sie patrza, nie ja pierwsza rodze.
Jakas kobieta pokazala mi jaka pozycje mam przyjac do znieczulenia.
Gdzies pomiedzy polozna przyszla mi powiedziec ze TZ juz przyjechal i czeka przed blokiem.Kamien z serca.
Chwile po tym przyszedl anestezjolog.'Pocwiczylis my' troche, zobaczyl czy dobrze reaguje, czy mam swiadomosc ruchowa.
Przyjelam pozycje kota, anestezjolog przemyl mi plecy i podal znieczulenie w miedzyczasie silne skurcze- i wez tu sie nie ruszaj.
Polozyli mnie na stole, przykryli tym materialem ( ktory nie wiem jak sie nazywa) i tak przez chwile jeszcze lezalam.
Pielegniarka zalozyla mi cewnik i podali maseczke z tlenem.
Ciagle mnie sprawdzali jak dziala znieczulenie.Anestezjolog co jakis czas jezdzil mi igla po klatce piersiowej.
Gdy przestalam czuc nogi - zaczelo sie.
Dostalam jeszcze maseczke z tlenem, przyszli lekarze i zaczeli mnie ciac.
Rozgladajac sie po sali widzialam juz ten wozeczek dla noworodkow,czekala tez pielegniarka i pediatra.
Ja tez czekalam...czekalam az uslysze placz Malej.
Przyznam ze balam sie bolu, ze bede czuc jakies nieprzyjemne uczucie w trakcie ciecia.Nic takiego nie bylo.Jedynie czulam lekkie szarpanie jak wyciagali Mala.
Lekarka od razu mi ja pokazala.Byla taka malutka i skulona.Plakala Mi oczywiscie tez od razu zaczely lzy leciec.
Wyczyscili jej nosek ze sluzu, lekarka ja zbadala.Pielegniarka ubrala i przyniosla do mnie na chwile.
Dalam jej calusy.Nie wierzylam ze juz jest.

TZ pozniej mowil ze tez slyszal jej placz ale nie wiedzial czy to ona czy inne dziecko.
Kiedy mnie zszywali on poszedl na oddzial noworodkow.

Szycie poszlo sprawnie.Lekarze nawet komentowali ze szycie poszlo szybko bo nie bylo tyle skory itp Czyli chudzinka ze mnie
Przerzucili mnie na lozko, zawiezli na sale matki z dzieckiem.Podpieli mnie jeszcze pod ten caly monitor ktory sprawdza cisnienie, tetno itp..
TZ dosc dlugo nie bylo bo przez caly ten czas siedzial z Mala Polozna mowila ze zeszlam juz z pola uwagi bo tatus u corki ciagle siedzi ;P
W koncu przyszedl..Po minie widzialam ze jest szczesliwy i byc moze nawet lezka mu splynela.
Siedzielismy, gadalismy dopoki nie zaczal sie bol rany.
Na poczatku dalo sie wytrzymac ale pozniej co pare minut chyba z tego bolu przysypialam.
Leki nie pomogly od razu, chwile musialam sie niestety pomeczyc.TZ caly czas byl ze mna i trzymal mnie za reke.
Kiedy bol przeszedl, poszedl po Mala.
Posiedzielismy z Nia chwile i ok 10-11 pojechal do domu troche sie ogarnac.

Glowy nie moglam podnosic do godziny 12.
Okolo 13 przyniesli mi obiad.Bylam zdziwiona bo wczesniej naczytalam sie ze do jedzenia jedynie papki.A tutaj zupa, drugie danie...
Mloda pielegniarka czy tam polozna po godzinie 13 przyszla zdjac mi cewnik.Co sie pozniej okazalo, mialam go miec zdjetego dopiero wieczorem.
Szybko tez wstalam z lozka zeby bol pozniej nie byl wieszy.Przyznam ze na poczatku bylo ciezko ale kazdemu polecam aby po cc wstac jak najszybciej mozna.

Mowiac ogolem:
Jesli mialabym jeszcze raz przechodzic cesarke, to bym sie zgodzila.Wszystko przebieglo bez komplikacji, personel mily no i
najwazniejsze ze Mala jest cala i zdrowa.

POŁÓG

Oczywiscie o tym rowniez czytalam w internecie i wyobrazalam sobie inaczej.
Na niektorych stronach pisali ze krwawienie jest mniejsze, na niektorych ze nie rozni sie niczym od pologu kobiet ktore rodzily sn.
Na sale przywiezli laske ktora rodzila sn.
Chcac nie chcac widzialam ile krwi sie lalo.U mnie to akurat pikus.
Na poczatku uzywalam podkladow ale teraz juz lece na samych podpaskach.
Takze jesli ktoras z Was pierwszy raz rodzi i bedzie miec CC - nie sugerujcie sie tym co pisze w internecie bo w zyciu wyglada to inaczej.

Takze mi przydala sie tylko paczka podkladow z belli, ale gdybym w tym czasie uzywala podpasek to rowniez by wystarczyly.
Wkladki laktacyjne natomiast zaczely mi byc potrzebne dopiero w domu po kilku dniach.W szpitalu mleko mialam, Mala jadla ale dopiero po powrocie zaczelo sie ze mnie lac - doslownie.

Brzuch przez kilka dni byl taki nabrzmialy,duzy ale to nic niepokojacego.Teraz juz wyglada calkiem niezle ale mysle ze jeszcze troche na pewno sie wchlonie.
Nieprzyjemnym uczuciem natomiast byl bol pecherza ktory przeszedl mi jakies 2 dni temu.
Rana natomiast ladnie sie goi i boli coraz mniej.

Napisalam to dosc chaotycznie bo Mala wisi mi na ramieniu.
W razie czego pytac
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości