Wszystko o Avonie - część IV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-21, 12:39   #1531
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek
Dot.: Wszystko o Avonie - część IV

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
widzieliscie w strefie ze kwoty do KR sie wyzerowały? a przeciez ta edycja miala sie przedluzyc do katalogu 11, jak to w koncu jest? kurcze przez to nie moge zamowic zestawu nowosci musze tam zadzwonic jutro
u mnie się nie wyzerowały
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 12:41   #1532
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
widzieliscie w strefie ze kwoty do KR sie wyzerowały? a przeciez ta edycja miala sie przedluzyc do katalogu 11, jak to w koncu jest? kurcze przez to nie moge zamowic zestawu nowosci musze tam zadzwonic jutro
a może nie składałaś ostatnio zamówień? Nie wiem po ilu nie złożonych sie teraz zerują, ale dawniej po 3 kampaniach zerowali - czyli po jednym pełnym katalogu i jednej kampani z drugiego

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 12:43   #1533
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
one mają troszkę inne działanie, wiec nei bardzo da sie je porównać

Oliwkowa jest nawilżająca - dopiero raz ją użyłam, nie powaliła mnie na kolana. Znam lepsze maseczki.

Z minerałami dobrze oczyszcza, wygładza, twarz wydaje sie taka promienna i zrelaksowana Bardzo ją lubię - mam druga tubkę

Dziękuję za info - skuszę się jednak na tą z minerałami.
Mam krem do rąk z tej serii i bardzo go sobie chwalę(uwielbiam jego zapach )
mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 12:49   #1534
mgpoziomka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki.A która lepsza?Z oliwką czy z minerałami?
Hmmm..... jak dla mnie nie ma lepszej
To zależy czy chcesz głównie oczyścić skórę buzi czy ją nawilżyć.
Jeżeli oczyścić to wybierz tą z minerałami z morza martwego, a jeżeli nawilżyć to tą z oliwką.
Mam obydwie więc wiem
Stary 2007-08-21, 12:59   #1535
illusija
Raczkowanie

Dot.: cienie anew

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
jestem pewna ze ma inna konsultantkę która nie miała poprzednim razem nowego katalagu bo zamawiała w IIIterminie i chciala sobie przejzec z ciekawości ludziska
Zastanawiam się co jest z tymi ludźmi? Nie można zwyczajnie powiedzieć prawdy? Np. moja kumpela od razu mi powiedziała, że zamawia u cioci i wszystko gra. Druga powiedziała, że to dla niej za drogie kosmetyki, ale katalog chciałaby dostawać do pooglądania to jej daję, niech ma A trzecia chciała chusteczki antyperspiracyjne (z netto), jak przyszedł termin zamawiania nie odpowiedziała na maila, potem mi napisała, że nie sprawdzała poczty I do tej pory na wszelki wypadek nie daje znaku życia
No ludzie!!! Czy to tak trudno powiedzieć: "nic nie chcę zamawiać"??? Po co odstawiać szopki?
illusija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 13:05   #1536
mischelle
Rozeznanie

Nie macie czasami wyrzutów sumienia, gdy macie podgląd na następne katalogi a klientka zamawia coś z bieżącego a Wy wiecie, że w następnym katalogu ten produkt będzie w lepszej promocji niż teraz?
Ja chyba za miętka jestem

Podam przykład - w K11 jest Podkład matujący o konsystencji musu za 24,90.W następnym już za 21,90.
W sumie to przecież nie moja wina prawda, ale to co robi avon jest żałosne
Stary 2007-08-21, 13:08   #1537
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
a może nie składałaś ostatnio zamówień? Nie wiem po ilu nie złożonych sie teraz zerują, ale dawniej po 3 kampaniach zerowali - czyli po jednym pełnym katalogu i jednej kampani z drugiego
tyle tylko ze ja zamawiam zawsze na wszystkie 3 terminy, nigdy nie miałam przerwy
ale ten KR trwa do 11 włacznie prawda?

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 13:11   #1538
illusija
Raczkowanie

Cytat:
Nie macie czasami wyrzutów sumienia, gdy macie podgląd na następne katalogi a klientka zamawia coś z bieżącego a Wy wiecie, że w następnym katalogu ten produkt będzie w lepszej promocji niż teraz?
Ja jeśli wiem, że coś będzie tańsze to zawsze mówię. Wiem, że nie muszę, ale mam czyste sumienie
Stary 2007-08-21, 13:15   #1539
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Podam przykład - w K11 jest Podkład matujący o konsystencji musu za 24,90.W następnym już za 21,90.
Ja też mówię zawsze jak coś będzie tańsze. A jak klientce zależy na już to i tak kupi drożej, a jak nie to poczeka
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 13:16   #1540
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Czy to tak trudno powiedzieć: "nic nie chcę zamawiać"??? Po co odstawiać szopki?
Dlatego czasmai lepiej nie mięc konsultantki, która jets bliska znajoma, rodzina.
Ja się lepiej czuje bez konsultantki niz z. Chce to kupuje, nie to nie Przez najblizsze 3 katalogi nic nie widze dla siebie Jak Wy byście to odebrały?? Liczycie, że ktoś coś zamówi A nie, że przez 4 kampanie, bo w 10 też mi sie nic nie pdobało nie daje znaku zycia
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 13:20   #1541
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez kochamkube Pokaż wiadomość

Zamawialam paczke na II termin k10 (dzien D) i zamiast dostac we wtorek dostalam w piatek czyli 4 dni wczesniej, super Nie dostalam pedzla do pudru z internetowej ale bez problemu zaopatrzylam sie w niego we wrocławskim COKu. Jak tak teraz czytam Wasze posty to żałuje ze nie wzielam tez atomizerka bo pozniej moge go juz nie dostac... chyba znow sie tam przejde
Ja tez chce te atomizerki ale juz nie mam zamowienia na 50 zl zeby zlozyc na 3 termin. W coku ich nie ma, pytalam w sobote.
A moze razem uda nam sie nazbierac zamowienie na te 50 zl zeby zamowic atomizerki. Ja mam na ok 30 zl

Cytat:

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Ja jeśli wiem, że coś będzie tańsze to zawsze mówię. Wiem, że nie muszę, ale mam czyste sumienie
Ja jak tylko juz mam nowy kat to daje. Albo jak wiem ze cos bedzie taniej to mowie. Dzieki temu moje kolezanki klientki - mam raptem 5- maja do mnie duze zaufanie. Jak uwazam ze jakis produkt jest kiepski to tez mowie.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 13:41   #1542
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Ja jak tylko juz mam nowy kat to daje. Albo jak wiem ze cos bedzie taniej to mowie. Dzieki temu moje kolezanki klientki - mam raptem 5- maja do mnie duze zaufanie. Jak uwazam ze jakis produkt jest kiepski to tez mowie.
Ja robię dokładnie tak samo. Jeśli wiem, że dany produkt jest beznadziejny po prostu mówię, że nie polecam i dlaczego. Ewentualnie wskazuję na produkt wart uwagi
I moje klientki w tym i koleżanki zawsze informuję, jeśli chcą coś kupić a będzie to tańsze w przyszłym katalogu, albo na odwrót, polecam coś kupić teraz, bo w przyszłym katalogu nie będzie tego w ofercie. Dzięki temu chętniej składają zamówienia bo wiedzą, że im się to opłaci
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 13:51   #1543
illusija
Raczkowanie

Tak, tak. Jak coś jest do bani to też mówię, staram się dlatego próbować dużo kosmetyków, żeby wyrobić sobie zdanie. A jeśli jeszcze nie mam zdania to powtarzam Wasze w tej sposób teściowa dostała spray do ciała mango i jest zachwycona dzięki.
Stary 2007-08-21, 14:04   #1544
malwilinka
Raczkowanie

witam.mam do Was pytanko.czy zdazylo Wam sie placic faktury z opoznieniem i czy naliczali Wam za do jakies odsetki czy tez byly inne konsekwencje ??
Bo 2 dni temu minal mi termin zaplaty a klientki sa na wakacjach i bede miala od nich pieniadze dopiero za jakis czas i wtedy zaplace fakture.
malwilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 14:10   #1545
mischelle
Rozeznanie

Ja właśnie dlatego jestem miękka bo mówię o tym co będzie w następnym- nawet jak ciężko zamówienie czasami uzbierać.
Ale to nie zmienia faktu, że tak robić nie powinni (przynajmniej nie w katalogach 'obok siebie'.

Malwilinko - odstetek nie naliczają, ale potrafią wstrzymać paczkę do czasu uregulowania należności.
Stary 2007-08-21, 14:17   #1546
kochamkube
Raczkowanie

GG do kochamkube

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Ja tez chce te atomizerki ale juz nie mam zamowienia na 50 zl zeby zlozyc na 3 termin. W coku ich nie ma, pytalam w sobote.
A moze razem uda nam sie nazbierac zamowienie na te 50 zl zeby zamowic atomizerki. Ja mam na ok 30 zl
Wiesz ja chce tylko ten atomizerek ewentualnie 2 sztuki bo skladalam juz na 2 terminy i zbieram na k11 i nikt juz nic nie chce z k10. Mialabys na te 40zl?

Aha dzieki Basienka27 i mischelle, znalazlam TPS i chyba zaczne go od pazdziernika bo mnie kusi a na mame przestane juz zamawiac chyba ze bylby jakis super program jak np SPA w wakacje. Sprytne, nie?
kochamkube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 14:36   #1547
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Dlatego czasmai lepiej nie mięc konsultantki, która jets bliska znajoma, rodzina.
Ja się lepiej czuje bez konsultantki niz z. Chce to kupuje, nie to nie Przez najblizsze 3 katalogi nic nie widze dla siebie Jak Wy byście to odebrały?? Liczycie, że ktoś coś zamówi A nie, że przez 4 kampanie, bo w 10 też mi sie nic nie pdobało nie daje znaku zycia
Ja mam niektóre klientki które nie zamawiają parę katalogów a nagle coś zamówią. I nie robię z tego problemu. Czasem mam zamówienie od 10 osób, a czasem od 5, a czasem od ponad 10. Nie widzę w tym żadnego problemu. Przeważnie sama czekam aż ktoś się zgłosi z zamówieniem. Do niektórych piszę przypomnienie, że się zbliża termin składania zamówień i nie widzę problemu jak ktoś mi odpisze,że tym razem nic nie chce, a i tak się zdarza.
Stary 2007-08-21, 14:47   #1548
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
tyle tylko ze ja zamawiam zawsze na wszystkie 3 terminy, nigdy nie miałam przerwy
ale ten KR trwa do 11 włacznie prawda?
KR do 11 włącznie miał być. Mi się nic nie wyzerowało. Brakuje mi 630 zł do KR czerwonej Szkoda, że raczej nic na tym nie skorzystam...
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 14:47   #1549
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwilinka Pokaż wiadomość
witam.mam do Was pytanko.czy zdazylo Wam sie placic faktury z opoznieniem i czy naliczali Wam za do jakies odsetki czy tez byly inne konsekwencje ??
Bo 2 dni temu minal mi termin zaplaty a klientki sa na wakacjach i bede miala od nich pieniadze dopiero za jakis czas i wtedy zaplace fakture.
Cytat:

Malwilinko - odstetek nie naliczają, ale potrafią wstrzymać paczkę do czasu uregulowania należności.
Jesli sie dlugo nie placi faktury to naliczaja odsetki,ale sa to groszowe sprawy

Ja kilka lat temu zaplacilam takie odsetki, bo klientka ktora zamowila za 300 zl odebrala kosmetyki, nie zaplacila i slad po niej zaginal

Przez ponad miesiac jej poszukiwalam, az w koncu zasadzilam mala pulapke i musiala zaplacic. Od tamtej pory nie pozyskuje nowych klientek Nie mam ochoty uganiac sie z babsztylami bez krzty przyzwoitosci Ani zachecac je do kupna u mnie. Czasem nawet klamie,ze nie ejstem konsultantka

Wtedy za ponad miesiac, moze nawet dwa---nie pamietam dokladnie, zaplacilam okolo 50 groszy kary, ktore doliczyli mi w kolejnej fakturze

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 14:52   #1550
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam kilka razy sytuację, że klientki brały kosmetyki mimo iż nie były w aktualnym katalogu w promocyjnej cenie a wiedziały ze w następnym bedzie na nie promocja - mówiły że muszą mieć teraz - a nie były to bardzo tanie rzeczy - np. podkład rozświetlający czy róz.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 15:02   #1551
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
KR do 11 włącznie miał być. Mi się nic nie wyzerowało. Brakuje mi 630 zł do KR czerwonej Szkoda, że raczej nic na tym nie skorzystam...
Mi brakuje jakieś 2 tysiące do białego. No ale już nie uda mi się go osiągnąć.
Stary 2007-08-21, 15:08   #1552
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Mi brakuje jakieś 2 tysiące do białego. No ale już nie uda mi się go osiągnąć.
Noo, możesz nabrać kosmetyków za 2 tys a za miesiąc je zwrócić . Ciekawe co wtedy?? Zabiorą Ci naszyjnik?? (gorzej, bo trzeba fakturę zapłacić)
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 15:44   #1553
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja mam niektóre klientki które nie zamawiają parę katalogów a nagle coś zamówią. I nie robię z tego problemu. Czasem mam zamówienie od 10 osób, a czasem od 5, a czasem od ponad 10. Nie widzę w tym żadnego problemu. Przeważnie sama czekam aż ktoś się zgłosi z zamówieniem. Do niektórych piszę przypomnienie, że się zbliża termin składania zamówień i nie widzę problemu jak ktoś mi odpisze,że tym razem nic nie chce, a i tak się zdarza.
a mnie takie przypomnienie kojarzy się troche z taką nachalnościa ale niektórzy kleinci mają skleroze
Dlatego wole wszystko sama, tak jak ze sklepem, mam potrzebe to kupuje A najbardziej lubie stosika z Avonem - wtedy mozna pooglądac na żywo
Stary 2007-08-21, 15:56   #1554
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie takie przypomnienie kojarzy się troche z taką nachalnościa ale niektórzy kleinci mają skleroze
Dlatego wole wszystko sama, tak jak ze sklepem, mam potrzebe to kupuje A najbardziej lubie stosika z Avonem - wtedy mozna pooglądac na żywo
Ja przypominam tylko tym co chcą żeby im przypomnieć. Bo zawsze zapominają, że to już termin. I wtedy mi zawsze dziękują i mówią, że przejrzą katalog. Czasem potem odpisują po prostu, że nic nie chcą. Zamawiam 20 katalogów, rozdaję ok 10-15, ale 15 nie opłaca mi się kupować. I większość sama się zgłasza jak coś chce. Nie chcą to się nie odzywają i tyle.
Stary 2007-08-21, 15:57   #1555
lemoorka
Zakorzenienie

Przepraszam za moją dociekliwośc, a nie czujesz wtedy troszeczke rozczarowania?
Stary 2007-08-21, 16:01   #1556
anetka_m
Zadomowienie

Ktoś się pytał o KR:

3.Edycja Programu 2007 rozpoczyna się wraz z pierwszym terminem kampanii 11/2006, kończy się wraz z trzecim terminem kampanii 11/2007 (okręgi prognozujące w tym samym przedziale czasowym, czyli od pierwszego terminu kampanii 12/2006 – do trzeciego terminu kampanii 12/2007) – zgodnie z harmonogramem składania zamówień dla danego dnia wysyłkowego w obrębie okręgu. Czas trwania edycji Programu 2007 obejmuje 14 kampanii.
Stary 2007-08-21, 16:07   #1557
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Jak dla mnie to normalne, że akurat ktoś nic nie potrzebuje czy tam nic go nie zainteresowało w katalogu. Moja sąsiadka oglądała katalog i ostatnio mi oddała mówiąc, że nic teraz nie zamówi, ale jak będzie nowy to jeśli mogę to żebym jej dała. Ja tam daję ludziom chętnie katalogi. Niech sobie oglądają. Zamówią to zamówią, nie zamówią to nie zamówią. Nie czycham na klientki A moi klienci to praktycznie tylko rodzina plus bliscy znajomi więc nie widzę problemu. Ew. ktoś z pracy mamy czy pracy kuzynki. Zdarza się, że co katalog mam zamówienia od innych osób, potem znów się wymieniają. Ja traktuję moją przygodę z Avonem bardziej jako przyjemność a nie pracę i pozyskiwanie klientek za wszelką cenę.
Stary 2007-08-21, 16:09   #1558
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Miałam kilka razy sytuację, że klientki brały kosmetyki mimo iż nie były w aktualnym katalogu w promocyjnej cenie a wiedziały ze w następnym bedzie na nie promocja - mówiły że muszą mieć teraz - a nie były to bardzo tanie rzeczy - np. podkład rozświetlający czy róz.
No właśnie, mi tez parę razy tak się zdarzało. Mam jedna taka klientkę która zamawia raczej rzadko, ale kiedy już zamawia, to chce konkretne rzeczy i bierze je niezależnie od tego, czy są w promocji czy bez.

Cytat:
Pytanie co prawda nie do mnie, ale mam taka sama sytuację - ktoś raz zamawia innym razem nie zamawia - nie jest to najmniejszym problemem. Fakt, może "troszeczkę rozczarowana" czasem jestem ale to tak bardziej na zasadzie, że wiadomo - fajniej by było jakby zamowiła Ale rozumiem, że nie zawsze ma się kasę akurat albo nic nie podpasuje z danego katalogu - albo po prostu ma sie w tej chwili wszystko czego sie potrzebuje. Na pewno nigdy w żaden sposób nie okazuje rozczarowania - bo ważne żeby mieć klientkę - nawet jak zamówi dopiero za dwa katalogi to wiem, że zostanie mi wierna

Coś sie ostatnio rozpisuje strasznie Ale nie o pieskach :P
Cytat:
Dzięki dziewczynki.A która lepsza?Z oliwką czy z minerałami?
Fakt, że inaczej działają, ale ta z oliwkami w żaden sposób mnie nie zachwyciła - miałam do czynienia z dużo lepszymi maseczkami nawilżającymi. Za to ta z minerałami jest BOSKA i CUDOWNA
Stary 2007-08-21, 16:10   #1559
Basienka27
Raczkowanie

A moje klientki jak daje im katalog to pytają sie do kiedy mają mi złozyc zamowienie ale tez mam 3 kolezanki ktorym zawsze przypominam i co ktalog biora za okolo70-100zl i dziekuja mi za przypomnienie bo tez nie zawsze pamietaja do kiedy maja mi podac zamowienie,ale zawsze sie pytam ze jezeli byłyby czyms zainteresowane z danego katalogu to zeby mi dały znac do danego dnia.
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 16:17   #1560
taka jedna
Zakorzenienie

Ja piszę na katalogach terminy, ale mam dwie klientki którym zawsze przypominam, bo one zawsze zapominają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości