Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 12:27   #3211
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Zobaczymy

Ja miałam mieć prenatalne 1 kwietnia, ale powiedziałam lekarzowi, że lepiej nie, bo będzie na pewno sobie robił żarty ze mnie Uśmiechnął się i powiedział, że pewnie tak by było Więc mam 3go... Jeszcze miesiąc niepewności

Naprawdę liczę, że maluszek się pokaże
Stary 2015-03-06, 12:30   #3212
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

Kochana a co Ci powiedzieli w tym szpitalu z tymi jelitami? Co Ci dolegało konkretnie?
No właśnie to mnie wkurzyło bo mi nic konkretnego nie powiedzieli tylko żebym uważała co jeść wiec sie na końcu śmiałam że nie wiem po co mnie tam trzymali ...
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 12:39   #3213
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Zobaczymy

Ja miałam mieć prenatalne 1 kwietnia, ale powiedziałam lekarzowi, że lepiej nie, bo będzie na pewno sobie robił żarty ze mnie Uśmiechnął się i powiedział, że pewnie tak by było Więc mam 3go... Jeszcze miesiąc niepewności

Naprawdę liczę, że maluszek się pokaże
haha mnie też coś odstrasza ta data 1 kwietnia juz była nadzieja,że będę mieć wcześniej ale niestety wyjeżdza z mężem do szpitala. Pozostalo na 1..
Stary 2015-03-06, 12:43   #3214
belleza_ines
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanko... zastanawiam się nad szkołą rodzenia, czy jest sens się zapisywać, jak myślicie? Może macie już jakieś doświadczenia w tym temacie?
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 12:46   #3215
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko... zastanawiam się nad szkołą rodzenia, czy jest sens się zapisywać, jak myślicie? Może macie już jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja nie mam żadnych doświadczeń w tym temacie, ale my chcemy z mężem razem właśnie iść..,
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 12:55   #3216
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

ja nie chciałam w pierwszej ciąży chodzić Po prostu uważam,że i tak intuicja podpowie( i położna) jak mam działać Chyba taka szkoła by mnie jeszcze bardziej stresowała- w sensie przypominała o nadchodzącym porodzie Bardzo się bałam porodu.. i uparlam się rodzić w innym mieściea tam nie można było "przyjśc" z własną położną. Nie ma takiego czegośc- swoje obowiązki rzetelnie ma wykonywac położna na zmianie Siora z mama ciągle negowały moją decyzję..Ja natomiast nie żałuje.. intucija mi podpowiedziała co robić a położna naprowadziła. Zreszta moja połozna to był anioł.. od poczatku mówiła,że ja tu jestem Pania sytuacji a ona mi może tylko podpowiadać Najlepsze jest to,że ja tak samo się boję drugiego porodu jak pierwsego bo nic nie pamietam
Dziewczyny, ktore uczesniczyły w szkole rodzenia sobie chwalą
Stary 2015-03-06, 12:58   #3217
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chodziłam i teraz tez nie idę ale to dlatego że w pierwszej ciąży pracowałam praktycznie do końca a teraz mam już dziecko i nie mam go z kim zostawić. Ale kiedyś u fryzjera poznałam taką dziewczynę i ona była bardzo zadowolona bo tam nie były tylko ćwiczenia związane z samym porodem ale też dużo o kp i pielęgnacji noworodka i poznała tam wiele mam gdzie później razem chodziły na spacery itp wiec możliwe ze to musi być fajna sprawa, grunt to trafić na odpowiednią grupę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 13:02   #3218
belleza_ines
Wtajemniczenie

No właśnie ja się nad tym zastanawiam, czy to nie strata pieniędzy.
Planuję mieć poród rodzinny, kilka lat temu szkoła była wymogiem do tego, teraz wiem, że już nie ma znaczenia, czy ktoś ją skończył, czy nie.
Mąż twierdzi, że nie ma sensu chodzić, że lepiej te pieniądze przeznaczyć np.na indywidualną salę po porodzie, ale mówi że jeśli chcę to będziemy chodzić. Chociaż on nie zawsze będzie mógł, bo trwa miesiąc 2razy w tygodniu od 16, a on kończy pracę o 17, więc nie zawsze będzie mógł się zwalniać.
Stary 2015-03-06, 13:05   #3219
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
My z mężem na pewno się zapiszemy Mam nadzieję, że dzięki tej szkole trochę się oswoję z porodem. A na pewno wiele się dowiem jak pielęgnować maluszka..
Stary 2015-03-06, 13:14   #3220
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w mieście jest darmowa i się nawet zastanawiałam, ale w końcu zrezygnowałam

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 13:17   #3221
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No właśnie ja się nad tym zastanawiam, czy to nie strata pieniędzy.
Planuję mieć poród rodzinny, kilka lat temu szkoła była wymogiem do tego, teraz wiem, że już nie ma znaczenia, czy ktoś ją skończył, czy nie.
Mąż twierdzi, że nie ma sensu chodzić, że lepiej te pieniądze przeznaczyć np.na indywidualną salę po porodzie, ale mówi że jeśli chcę to będziemy chodzić. Chociaż on nie zawsze będzie mógł, bo trwa miesiąc 2razy w tygodniu od 16, a on kończy pracę o 17, więc nie zawsze będzie mógł się zwalniać.
Ja będę chciała iść wraz z mężem Nawet ostatnio o tym rozmawialiśmy I głównie po to, żeby się tam trochę poruszać, bo w domu jakoś boję się ćwiczyć, żeby nie zrobić krzywdy Maluszkowi

Co do płatności, to zorientuj się jak to jest u Was, bo np w moim szpitalu szkoła rodzenia jest za darmo zawsze to zaoszczędzone kilka groszy

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 13:17   #3222
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
ja się szykuje na cc więc nie zapisuje się. U mnie w szpitalu też jest bezpłatna
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 13:24   #3223
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja będę chciała iść wraz z mężem Nawet ostatnio o tym rozmawialiśmy I głównie po to, żeby się tam trochę poruszać, bo w domu jakoś boję się ćwiczyć, żeby nie zrobić krzywdy Maluszkowi

Co do płatności, to zorientuj się jak to jest u Was, bo np w moim szpitalu szkoła rodzenia jest za darmo zawsze to zaoszczędzone kilka groszy

W jednym ze szpitali jest darmowa, ale akurat w tym gdzie chcę rodzić jest płatna. Wolałabym iść do szkoły przy szpitalu w którym planuję poród, można poznać położne, jest wejście na oddział, na salę do porodu rodzinnego, żeby wcześniej wszystko poznać.
Nie wiem, czy to jest znaczące, ale wydaje mi się, że chyba tak.

Właśnie też chciałabym iść, żeby móc pod okiem specjalisty poćwiczyć. Niby jestem cały czas w ruchu, ale i tak czuję, że to mało. Chodzę do pracy, co prawda nie na 8godzin, tylko 5-6h, dużo spaceruję, ale jak tylko mam dzień wolny to z łóżka nie chce mi się wstać. Boję się co będzie jak pójdę na zwolnienie:/
Stary 2015-03-06, 13:40   #3224
Anev0
Zakorzenienie

Hejka
Mam pytanko śpicie na poduszkach fasolkach

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 13:43   #3225
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja akurat nie
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 13:44   #3226
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
U mnie w mieście jest darmowa i się nawet zastanawiałam, ale w końcu zrezygnowałam
a po co ci szkoła rodzenia jak cc masz mieć

wróciłam od dentysty... dziś mnie nie męczył za bardzo... Kolejna wizyta za miesiąc a potem w 3 trym dopiero...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 13:45   #3227
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Hejka
Chodzi o taka duża poduchę rogala? Jeśli tak to ja
Stary 2015-03-06, 13:52   #3228
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
a ja tam wolę do TZ się przytulić i nogę zarzucić na niego
Stary 2015-03-06, 13:54   #3229
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość

wróciłam od dentysty... dziś mnie nie męczył za bardzo... Kolejna wizyta za miesiąc a potem w 3 trym dopiero...
Są szkoły też dla kobiet z CC
Zreszta nawet planująca mama poród SN może mieć CC

Majka podobno w 3 trym nie robi sie zebow zeby nie wywołać porodów dent mi tak tłumaczył/

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
I zadowolona jesteś?

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-06, 13:59   #3230
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
a ja tam wolę do TZ się przytulić i nogę zarzucić na niego
Moj sie za czesto przewraca i wierci

Cytat:

Majka podobno w 3 trym nie robi sie zebow zeby nie wywołać porodów dent mi tak tłumaczył/

I zadowolona jesteś?
Jestem i to bardzo mam ją około miesiąca i teraz juz sobie nie wyobrazam spać bez niej. Kupiłam tą z motherhood. Fajne wypełnienie, nic sie z nią nie dzieje. Środek nie trzeszczy tak jak w tych tańszych.
Stary 2015-03-06, 14:12   #3231
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo, bo jak jeszcze się nie zdecydowałam na cc to się zastanawiałam nad szkołą, a potem jak wybrałam cc to dałam sobie z nią spokój

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 14:28   #3232
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj ogarnialismy pokój mojej córeczki. Malowanie ścian, rozwalanie, wyrzucanie starych mebli. I układanie tych wszystkich szpargałow potem... Jej ile dzieci tego maja to jest szok... I tak do wieczora zeszło. Potem posprzątałam jeszcze kuchnie z rozpędu , wc i łazienke... Na koniec przedpokój...

Na dzisiaj zostawiłam sobie dwa pokoje. I chyba czas okna umyć... Wczoraj u młej ściągałam firankę i z prędkością światła zasłaniałam rolety tak się wystraszyłam tego co zobaczyłam na szybie U niej wybitnie uwalone,,, wiecie chipsy rączki i po szybie poskakać...

No i dziś znów stomatolog na 13 ... Juz się boję... Kuźwa jak znowu ma tak boleć to ja nie idę... Chyba mu powiem już dzisiaj że chcę znieczulenie...
dziękujemy
Wow Ty to jesteś pracuś!
Powodzenia u dentysty!
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam z rana.
Ja już po badaniach krwi dzisiaj. Kolejka byłą duża, ale u nas w laboratorium ciężarna przyjmują bez kolejki i dobrze bo bym padła z głodu.
U mnie też dzisiaj słoneczko wygląda zza chmur.
Mrawka sto lat dla kawalera.

Mój kochany mąż rano kupił mi przepięknego storczyka, już na Dzień Kobiet. Uwielbiam storczyki, ten będzie już 14 w kolekcji.
nie brałaś kanapek na droge? zeby po badaniu zaraz wciągnąć
Storczyki są cudne,a jaki kolor dostałaś?
Cytat:

Mravka Piękny torcik Jejku ale bym zjadła takiego domowego pysznego torcika kupione to nie to samo.
dziękuje dzisiaj robię kolejny na jutrzejsze spotkanie rodzinne. Jeszcze kilka i może dojdę do wprawy Zapraszam!

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość

Jak nie wygląda?? Jak dla mnie super aż mam chęć na takiego torta a tak w ogóle to wszystkiego najlepszego dla synka

Oby się sprawdziła ta prognoza bo moje dziecko mnie męczy ciągłymi pytaniami kiedy będzie mogła założyć nową kurtkę i czapkę.. U mnie za oknem słonko świeci, ale zimno.. o 8 było 0stopni, w nocy przymrozek był bo dachy białe były..
hehe każdy chyba nie może się doczekać zmniejszenia ilości garderoby.
Dziękuje za komplement i zyczenia dla Robsona. Ja też lubię takie torty. Wyglądem może nie powalają,ale smak..mniami
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

a ja o dziwo przespałam dzisiaj całą noc Może dlatego, że otworzyliśmy sobie okno (które miałam zamknąć, jak wstanę w nocy na siku Jak na złość nie wstałam, więc rano było zimno jak nie wiem co
A wiesz,że ja dzisiaj też zero pobudek,aż byłam zdziwiona rano!
No to ładnie sie załatwiliście,dobrze ,że mrozu nie było

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
sto lat dla synka widzę tydzień po moim synku urodziny ma

O jak super mniam smaki mi zrobisz ... ja man jeszcze 2 spody do tortów chyba coś zrobię z nich mm ..
..
zapraszam
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
no trochę długo... jeszcze prima aprilis ech... żeby sobie zartów nie robilino fajnie byłoby miec córę mój mąż nie mówi otwarcie ale widzę ,że jemu się bardziej marzy niż mi chciałabym móc spełnić jego marzenie i swoje w sumie tez choć ja nie umiem komuś robić kitek
no wiesz jakby nie patrzeć płeć jest zależna od mężczyzny..także mąż sam by musiał sobie tę niespodzianke zrobić
[QUOTE=Jess922;50550618]

Ja nie lubię tortów, ale tego chętnie bym skubnęła
Najlepsze życzenia dla Roberta

Pobawię się we wróżkę

mms_22 - synek
ambiwaletna- córeczka
dd1dd- córeczka
sugar- chłopczyk
Ja- córeczka

Tak mnie naszło, tylko przy mms musiałam się zastanowić. Ciekawe, czy Rutkowski ma dobrego nosa

Lecę na autobus, do siostry, a potem do gina.
Miłego dnia /QUOTE]
oo ciekawe czy się sprawdzą Twoje wróżby!
Dziękuje za życzenia zapraszam na tort(pewnie Przedszkolaki wszystkiego nie zjadły)
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Hej ho
Mravka wszystkiego dobrego dla synka, jski juz duży chłopczyk
Ja dziś mam na obiad tagiatelle (chyba dobrze napisałam) z brokułami, kurczakiem w sosie serowym
Poza tym zaczynam dziś
20tc
No właśnie,kiedy to mineło. Przecież On przed chwilą był taaaki tyci
Gratuluje kolejnego tyg..już polowa!
Cytat:
ja osobiście polecam. Jakoś mnie tam uspokoili i rozwiali wiele wątpliwości. Wg mnie jeśli masz możliwość to warto.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

kurcze też miałyście problem z wizazem?

Padam na twarz..Kolejny biszkopt w piecu! Ogarnełam już zakupy,ledwo wtargałam do windy. Czeka tylko sterta prasowania. Jutro wpadną goscie,więc coś czuje,że dzisiejszy wieczór będzie dłuuugi.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 14:38   #3233
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

a mi właśnie powiedział że będzie bezpieczniej bo jednego zęba muszę mieć ze znieczuleniem. I na początku 3 trym mam się zglosić żeby wlaśnie tego zęba zrobić...
jakim cudem leczenie zęba ma poród wywołać???
w 1 trym zrozumiale że znieczulenia nie można i trzeba bardziej dbać o siębie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 14:41   #3234
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

nie brałaś kanapek na droge? zeby po badaniu zaraz wciągnąć
Storczyki są cudne,a jaki kolor dostałaś?
No pewnie, że wzięłam. Mężuś mi zrobił i nawet "kubusia" spakował.
Storczyk żółty w bordowe plamki.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 14:48   #3235
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
a mi właśnie powiedział że będzie bezpieczniej bo jednego zęba muszę mieć ze znieczuleniem. I na początku 3 trym mam się zglosić żeby wlaśnie tego zęba zrobić...
jakim cudem leczenie zęba ma poród wywołać???
w 1 trym zrozumiale że znieczulenia nie można i trzeba bardziej dbać o siębie...
Ja nie jestem lekarzem. Powiedział ze musimy wyrobic się w 2.
Moze pogadaj z ginem na wizycie co on o tym myśli. Lepiej do pytać
Niz potem żałować

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Nooo, bo jak jeszcze się nie zdecydowałam na cc to się zastanawiałam nad szkołą, a potem jak wybrałam cc to dałam sobie z nią spokój
bedziesz miala cc na życzenie?

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-06, 14:49   #3236
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w poniedziałek planuje kupić 2 storczyki na parapety, jak się je pielęgnuje?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 14:52   #3237
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
zrób fotkę storczyka

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek planuje kupić 2 storczyki na parapety, jak się je pielęgnuje?
Musza miec przezroczysta doniczke
. Bledy polelniane przeze mnie podczas pielęgnacji za duxo wody zbrzybial. Za duzo odżywki padł

Ślub

ŻONKA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 14:53   #3238
Nicole`_
Zakorzenienie

Chyba czas zabrać się za obiad

Ja nie mam ręki albo otoczenia dla storczyka, wszystkie mi padały...
Stary 2015-03-06, 15:03   #3239
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
zrób fotkę storczyka

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Musza miec przezroczysta doniczke
. Bledy polelniane przeze mnie podczas pielęgnacji za duxo wody zbrzybial. Za duzo odżywki padł
muszą mieć przezroczystą doniczke?
Ja mam wprawdzie jednego,ale nie ma przezroczystej i już trochę lat jest u mnie. Kwitnie średnio raz do roku
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:06   #3240
roxana_lu
Zakorzenienie

Ale pedzicie. Nie dam rady Was nadrobić.
Ja cały dzien w biegu, teraz weszłam do domu, cos sie napić bo Sahara w buzi i lece na zebranie wspólnoty mieszkaniowej, ktore pewnie do 20.00 potrwa... :/
Udało mi sie zrobic małe zakupy, ale frajda !
No i urzekły mnie balerinki... Chyba za rok je bedziemy nosić ale co tam - nie wyobrażałam sobie ich nie kupic

Leeeeeece

ImageUploadedByWizaz Forum1425654346.877511.jpg

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości