Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 14:45   #4561
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Będziemy trzymaly kciuki, a z jakiego powodu cc?

Przyszedł mi dziś kocyk od Makaszki, zamówiłam cienki, bedzie idealny na ciepłą wiosne-lato, a na jesień- zimę zamówię cieplejszy i większy bo juz mi sie spodobała jakość i wykonanie kocyka
Bardzo fajny Ja od niej zamawiałam taki grubszy dla siostrzyczki i super jest
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 14:54   #4562
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Widzę, że nie tylko mnie męczą przepowiadacze, czy u Was też one się nasilają? Mnie dzisiaj spać nie dały, po nospie trochę użyło ale nadal bolało i tak od północy do rana co noc... a dzisiaj to i w ciągu dnia raz lepiej raz gorzej..masakra Jeszcze trochę brzuchatki, potem będziemy tęsknić za brzuszkiem co? Pamiętam, że po pierwszej ciąży zazdrośnie patrzałam na brzuszkowe mamy, żałowałam, że nie mogłam się jakoś nasycić tą ciążą, ruchami w brzuszku

Myślałam, że to ja na ostatnią minutę kocyk zamawiałam a tu proszę, bardzo fajne kocyki dziewczyny wybieracie

przezduzeem dużo zdrówka dla córeczki, oby wada nie była bardzo poważna..

EDIT: czy któraś cierpi na koński apetyt? Ja żre jak opętana, śledź, czekolada, kawa, kanapki na wszystko na raz mam ochotę

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2015-03-06 o 14:57
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:04   #4563
ewka5891
Zakorzenienie

Ja byłam z synkiem w centrum na zakupach, cały czas mam wrazenie ze czegoś mi brakuje i tak jeżdżę codziennie po jakies pier.doly.
Po południu moze pójdziemy z synkiem na basen, bo biedny nudzi sie z matka

Mama Kasia doskonale rozumiem Twoje zmartwienie co do synka. Ja ostatnio mojemu próbowałam wytłumaczyć, że mama bedzie szła do spitala z tatą a on bedzie sie bawił z kuzynem i biedny sie rozplalal, bo on chce iść z nami

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
kilka dni temu wpadłam na taki genialny pomysł, żeby przestać się obżerać. Skończyło się to tak, że wieczorem jak zrobiłam nalot na Biedronkę, tak 70 zł wydałam na słodycze, które pożarłam jeszcze tej samej nocy
także tego... nie polecam
Udana jesteś

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Wychodzimy dziś do domu! nie spodziewałam się, że tak szybko, ale bardzo się cieszę

Mała miała wczoraj badanie serca i słuchu i wszystko jest dobrze, dzisiaj czeka nas jeszcze pobieranie krwi z piętki, wypis i do domu

Nie dam rady wszystkiego doczytać, ale może nadrobię z domu buziaki!
Super wiadomość

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Wiem, że można pić ale jedna osoba mnie nazwała z tego powodu wyrodną matką Nawet do jakiegoś czasu piłam dwie kawy, ale od miesiąca ograniczam się do jednej
Ja od początku ciazy pije słabą kawę i jakos nie czuje sie wyrodna przez to, od swieta nawet wypije dwie kawy (jak jestem u kogos w gościach)

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:07   #4564
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wklejalam fotkę lodów o smaku seromakowca z Biedronki. Także jeżeli lubisz takie smaki, to polecam ja właśnie idę sobie nałożyć
W najbliższej biedronce nie było ale nic straconego wieczorem jedziemy na większe zakupy to zajedziemy do innej Narobiłaś mi smaku

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ciekawe, ciekawe, tylko właśnie nie wiem, czy do końca bezpieczne, bo ciśnienie po takich 3 dawkach może nieźle skoczyć
Najwyżej się zrezygnuje z kawy

Cytat:
Wiem, że można pić ale jedna osoba mnie nazwała z tego powodu wyrodną matką Nawet do jakiegoś czasu piłam dwie kawy, ale od miesiąca ograniczam się do jednej
Ja też piję
Stary 2015-03-06, 15:15   #4565
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ehh już myślałam, że pośpię, a tu teściowa zaczęła wołać moją mamę (która też sobie spała smacznie), że już może zejść i pomóc jej sprzątać.

Stara rura (teściówka) położyła się na odpoczynek i się królowa wyspała. A jak kogoś woła, to denerwująco aż do skutku. Zabić tylko czasem by się chciało

Od razu po przebudzeniu serce mi tak waliło z wku#^enia, że nie mogłam zasnąć ponownie.
Maminka moja niepotrzebnie zadeklarowała pomoc..

Pożarłam więc z tej złości obiad, kanapkę (jakoś dużo jem teraz gdy karmię:P) i siadam do Was póki maleńka mi śpi.

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Klaski za pępuszek - córeczka jest jak cukiereczek
Spi z Wami w łożku na tej wkładce ?
Jedną noc przespała z nami śicznie, w drugą noc często się budziła, więc najpierw wyciągnęłam ją z woombie, bo myślałam, że jej przeszkadza. Okazało się, że to nie było to, więc położyłam ją z tą wkładką do łóżeczka i o to właśnie chodziło.
I dla nas było więcej miejsca;>
Woli chyba spać sama w łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, na zaś Wam piszę, że to prawda, ze wszystkie bóle się zapomina przy dziecku i myslcie o nim w chwilach zwątpienia.

Tout my też karmimy się na leżąco, raz udało nam się na siedząco. Jak Wasza żółtaczka?

Parę moich przemyśleń po paru dniach opieki nad Zuzą:

- laktator Medela, dla mnie super, uratował nas przy żółtaczce, gdzie ściągałam mleko i do butelki. Ręcznym bym się zamęczyła.

- kolo poporodowe - kazałam TZ kupić jak mnie mega krocze bolało. Usiadłam raz, było niewygodnie, nie używam

- chusteczki Huggies - używałam w szpitalu, mała dostała uczulenia. W domu stosujemy ciepłą wodę i waciki, pupka wygląda super. A te duże waciki idą jak burza, najmilsze wydają mi się BabyOne

- do smarowania pupy miałam Bepahten, położna mowiła, że go trzeba zmywać, polecała Alatan plus zielony - stosujemy jest super, polecam

- do kąpieli wlewamy plyn Babydream, później już nie natłuszczam i na razie skorka mieciutka i pachnąca.

- do pępka Octanisept i wycieranie gazikami na sucho - jeszcze nie odpadł, ale wygląda jakby zamierzał, więc kontynuujemy

- pieluchy tetrowe - kupilismy 10 bialych, 5 z wzorkami, 2 paczki ręczniczkow z Ikei plus 2 franelowe i piorę raz na dwa dni, rzeczywiście one są do wszystkiego

Może inne mamusie też napiszą swoje przemyślenia A i wózka nadal nie mamy.

Na razie z powodu naswietlania mala spi z nami w łóżku, dziś zaczynamy przyzwyczajać ja do swojego łóżeczka, trzymajcie kciuki

Dziewczynki w dwupaku, relaksujcie się ciążą, jedzcie ile mozecie a niedługo Wasze skarby będą z Wami
Dziś Nikolcia jest bardziej różowa, więc żółtaczka zanika. Ale głodomorek się z niej niesamowity zrobił. Chyba chce przybrać na masie. Potrafi za jednym przebudzeniem zjeść z obu cyców i czasem jeszcze głodna.
Ale też nie wiadomo jak mi mleko leci, bo czasem leci bardzo ładnie, czasem jest go mniej. Wtedy też się słabiej najada.

Z moich przemyśleń:

Laktator mam elektryczny z Canpola, bo nie chciałam wydawać dużo kasy, więc zleciłam TŻ zakup właśnie tego. Wydał 219zł, a ssie jak stara;PP

Do przemywania pupy używamy zwykłej wody i wacików (trochę ich schodzi, ale nauczyłam się wykorzystywać je oszczędniej). DO podgrzewania takiej wody znakomicie służy mi podgrzewacz do butelek. Podgrzewam wodę w tymże podgrzewaczu. namaczam wacik i jadę po pupie

Pupę smaruję olejem kokosowym, dzięki czemu kupka zostaje na pieluszce, nie przykleja się do pupy.

Na kikut pępowinowy rzeczywiście octanisept jest doskonały. Teraz, gdy pępuszek odpadł, ja używam tego sprayu do spryskiwania rany po cięciu.

Pieluszki tetrowe to extra wynalazek- służą mi gdy chcę powietrzyć pupę Nikolci, aby nie zakładać pieluszki owijam ją tetrą. Tyle że moja mała robi kupę w ciągu dnia częściej niż ja w ciągu dwóch miesięcy (dosłownie!!!!), więc taka tetra wystarczy mi na jakieś 15 min

Napiszę gdy coś mi się jeszcze przypomni.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Wychodzimy dziś do domu! nie spodziewałam się, że tak szybko, ale bardzo się cieszę

Mała miała wczoraj badanie serca i słuchu i wszystko jest dobrze, dzisiaj czeka nas jeszcze pobieranie krwi z piętki, wypis i do domu

Nie dam rady wszystkiego doczytać, ale może nadrobię z domu buziaki!
Gratulacje!!!

Ale uwierz, że nie nadrobisz zaległości na forum. Teraz w domu nie ma na to czasu

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Wczoraj jak wrocilismy zlapal mnie taki straszny dol, przeplakalam caly wieczor. Mala nie chciala ssac i TZ po mleko jechal. Najgorsze jest to, ze ja wiem doskonale ze to nie mozna sie zalamywac, ale to tak samo z siiebie . Dzisiaj odciagnelam rano troszke i dokarmilam mm, a potem juz ladnie possala i nie chciala mm, wiec moze sie najadla. Ale z lewego cyca jeszcze mi nie leci na tyle zeby mogla sama wyssac, ale pracuje nad tym. Wiec moja rada jak tylko w szpitalu was cos zaniepokoi z karmieniem od rozu wolajcie polozna od noworodkow, na pewno pomoze. Dziewczynie co lezala kolo mnie rozchulala tak cyce ze ho ho takze wczoraj bylam zalamana i nie umialam sie cieszyc, a dzisiaj poziom milosci osiagnal gorna granice. Az sie rozplakalam znowu ze szczescia do tego TZ taki zapatrzony jak w obrazek
A Jagodka noc spedzila w swoim lozeczku, takie mamy postanowienie, w nocy spi sama. A rano jak TZ bedzie wychodzil bedzie mi ja dawal do lozka. Bo na razie ma 2 tygodnie urlopu.

A co do bolu porodowego to naprawde chyba sie zapomina. Ja pamietam tylko sama akcje porodowa, z reszta na skurczach bylam niemalze nieprzytomna, bo tracilam poczucie czasu.

Nadrabiam, mala i TZ spia skrobiecie strasznie duzo
Ja na początku też martwiłam się, że nie leci mi mleko. W szpitalu pielęgniarka dała mi nakładkę na sutki z medeli do wypróbowania, ale nie chciałam korzystać z tego ustrojstwa. Laktator w obroty i produkcję mleka mam czasem taką, że przy nachylaniu mi się leje, a jak karmię małą cycem, to z drugiego mi kapie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:21   #4566
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Kciuki.

Ja zamowilam wczoraj taki kocyk http://allegro.pl/miko-made-with-lov...npage-observed
Wybralam sweer grid, ale bardzo dlugo sie zastanawialam, bo wszystkie mi sie podobaly.
Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

Przyszedł mi dziś kocyk od Makaszki, zamówiłam cienki, bedzie idealny na ciepłą wiosne-lato, a na jesień- zimę zamówię cieplejszy i większy bo juz mi sie spodobała jakość i wykonanie kocyka

ladne kocyki mamusie

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A wiecie co, od rana wzięłam się za robotkę, w końcu 5 tyg leżenie, potem oszczędzanie się, więc większość robił TŻ, poszłam na spacer na zakupy przeleciałam się po schodach, powiesiłam 2 pralki, sprzątnęłam łazienkę i kuchnię, ugotowałam obiad idę do łazienki, a tam czop i to duużo tego było, więc chyba całość, a nie wspomnę, że dziś już korzystałam z toalety 2 razy i jakoś odechciało mi się rodzić przez to he he, a tu jeszcze sporo sprzątania mi zostało, ale biorę się dalej, jak tylko zjem zupkęA nie powiem jutro mąż ma imieniny to fajny prezent bym mu sprawiła, ale to tylko mój Synuś wie Bo ja podchodzę do tego neutralnie
Juz sie nie oszczedzasz, fajnie i to tak po jednym razie ciebie wzielo

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Oczywiście u nas też cisza. Mała znowu dzisiaj takiego lenia ma,ze nie wierzę. Ledwo Ledwo się przeciaga. Brąz będę szła sklepu, a tam jest kawałek więc coś może ruszy pełnia na nas też nie podziałala,więc czekamy dalej. do terminu mamy jeszcze 12 dni. Dodatkowo jeszcze przeprowadzka czeka nas 24...

jednak sie przeprowadzacie ciezko bedzie z maluszkiem po szpitalu, tak szybko, ale dacie rade

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!

Ja w poniedzialek 16go jade do szpitala i 17 lub 18go mam miec cc. Prosze trzymajcie wtedy kciuki za maluszka! Probuje czytac na bierzaco, ale calymi dniami spedzam czas albo na badaniach, albo spie takze ciezko, wiec wybaczcie ze nikogo nie zacytuje.
Buziaki!
bede 3mac kciuki

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
asiulek miałam to samo wrażenie co Ty, że dziewczyny po cc szybciej dochodziły do siebie niż ja ze swoim kroczem Następny poród na pewno cc.

Co do niejedzenia małej obserwuj czy żólta się nie robi, teraz szybko ze szpiala wypuszczają, a później Ty masz problem.

Dziewczynki kochane nie łamcie się, dopiero początek marca, już niedługo będziecie tulic swoje kruszynki.
Poszukajcie już opinii o przychodniach i lekarzach w okolicy, bo trzeba w ciagu tygodnia się zgłosić do wybranej, a po porodzie nie ma czasu już neta wertować.

TZ przyjechał i wręczył mi śliczny złoty łańcuszek z serduszkiem i kółeczkiem gdzie jest wygrawerowane Zuza i data porodu Kocham go Biedak chciał juz mieć do szpitala ale czekał na łańcuszek i grawer tyle
sliczny prezent postaral sie twoj TZ
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:24   #4567
Magiusa
Zakorzenienie

No i sobie pocytowqlam i wyskoczyl mi blad.

Aaakarolina super ze juz do domku idziecie.

Co do kocykow to ja mam jeden, cienszy z Minky ( kupowany 2 lata temu dla Starszaka) i teraz dokupilam wiekszy od Makaszki wlasnie. Oba w sumie fajne.

U nas dzis byla polozna. Bartus wazy 3500 wiec od wyjscia ze sapitqla (12 dni) przybral kolo 700 gram bardzo mnie to cieszy bo od wczoraj mamy kryzys laktacyjny wiec na spokojnie z nim wqlcze i przystawiam mlodego tak czesto jak chce a nawet czasami karmie z dwoch piersi. Licze ze za 2-3 dni wroci wszystko do normy. Polozna przy okazji dala mi nazwy dwoxh tabletek z apteki ktore wspomagaja laltacje wiec jakby co to kupie i juz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:24   #4568
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Hey
Dzisiaj mialam wizyte i myslalam, ze na zawal padne. Gin na usg zobaczyl za malo wod, AFI powinno byc od 5 w gore, a u mnie bylo 4. No to mowi, ze kladzie mnie na oddzial, ale najpierw mam isc na gore na ginekologie, zeby ordynator jeszcze mnie zbadal. Ja taki szok, bo nie mialam zadnych wyciekow, wiec gdzie wody? Do tego okazalo sie, ze zapomnialam z domu tel. i musialabym sama sie bujac po torbe (na szczescie spakowana). Ordynator zrobil usg i znalazl jeszcze wody, mam Afi 12, wiec kamien z serca.
Mam teraz wizyte za tydzien i za dwa, a 24 bede miala cc, bo niestety moje dziecie nie raczylo sie obrocic. Lekarz zbadal mnie najpierw recznie i mowi, ze chyba sie odwrocila, bo wyczuwa dwa twarde miejsca, jedno na dole, a drugie na gorze, ewentualnie czy nie bede miala blizniakow. Ja tam wiedzialam swoje, ze nic sie nie zmienilo i mialam racje, gin trafil na jej kosc ogonowa.
Mala wazy 3,250 g, a ja schudlam przez tydzien 3 kg, polozna twierdzi, ze pewnie ostatnio bylam opuchnieta i zawyzylo mi wage. Od poczatku ciazy mam 9 kg na plusie, wiec przynajmniej jakis pozytyw dzisiaj.

dobrze, ze inny lekarz to sprawdzil i z wodami wporzadku.
A moja waga jest taka sama jak w lutym, z ostatniego miesiaca, czyli nic nie przytylam, z czego bardzo sie ciesze, bo kg mnie zalamuja, zwlaszcza ze juz 18 na plusie jest, przy czestych wymiotach i nie jedzeniu sobie tyle przybralam.
3mam kciuki za cc, a jesli wolisz sn to 3mam kciuki zeby maluszek sie obrocil rzadko sie zdarza ale zdarza sie ze na ostatnia chwile sie obracaja
Stary 2015-03-06, 15:32   #4569
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja w poniedzialek 16go jade do szpitala i 17 lub 18go mam miec cc. Prosze trzymajcie wtedy kciuki za maluszka! Probuje czytac na bierzaco, ale calymi dniami spedzam czas albo na badaniach, albo spie takze ciezko, wiec wybaczcie ze nikogo nie zacytuje.
Buziaki!
bedziemy trzymac kciuki!!!!!
Stary 2015-03-06, 15:39   #4570
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Dziś Nikolcia jest bardziej różowa, więc żółtaczka zanika. Ale głodomorek się z niej niesamowity zrobił. Chyba chce przybrać na masie. Potrafi za jednym przebudzeniem zjeść z obu cyców i czasem jeszcze głodna.
Ale też nie wiadomo jak mi mleko leci, bo czasem leci bardzo ładnie, czasem jest go mniej. Wtedy też się słabiej najada.

Z moich przemyśleń:

Laktator mam elektryczny z Canpola, bo nie chciałam wydawać dużo kasy, więc zleciłam TŻ zakup właśnie tego. Wydał 219zł, a ssie jak stara;PP

Do przemywania pupy używamy zwykłej wody i wacików (trochę ich schodzi, ale nauczyłam się wykorzystywać je oszczędniej). DO podgrzewania takiej wody znakomicie służy mi podgrzewacz do butelek. Podgrzewam wodę w tymże podgrzewaczu. namaczam wacik i jadę po pupie

Pupę smaruję olejem kokosowym, dzięki czemu kupka zostaje na pieluszce, nie przykleja się do pupy.

Na kikut pępowinowy rzeczywiście octanisept jest doskonały. Teraz, gdy pępuszek odpadł, ja używam tego sprayu do spryskiwania rany po cięciu.

Pieluszki tetrowe to extra wynalazek- służą mi gdy chcę powietrzyć pupę Nikolci, aby nie zakładać pieluszki owijam ją tetrą. Tyle że moja mała robi kupę w ciągu dnia częściej niż ja w ciągu dwóch miesięcy (dosłownie!!!!), więc taka tetra wystarczy mi na jakieś 15 min

Napiszę gdy coś mi się jeszcze przypomni.
do czego sluzy ten olej kokosowy? a on nie zatyka?
jak z kp przy rodzinie? jak to u ciebie wyglada kochana? Bo ja jestem nastawiona, ze bede zamykac sie w pokoju na czas kp, ze wzgledu na dziecko, a dwa na mnie, bo nie moglabym chyba sie skoncentrowac sama, na tym ze karmie moje dziecko. Tak czuje, ale nie wiem jeszcze nie urodzilam
te waciki sa bardzo duze? Bo ja mam jakies opakowanie ale to takie sredniej raczej wielkosci.
super ze juz po zoltaczce

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No i sobie pocytowqlam i wyskoczyl mi blad.

Aaakarolina super ze juz do domku idziecie.

Co do kocykow to ja mam jeden, cienszy z Minky ( kupowany 2 lata temu dla Starszaka) i teraz dokupilam wiekszy od Makaszki wlasnie. Oba w sumie fajne.

U nas dzis byla polozna. Bartus wazy 3500 wiec od wyjscia ze sapitqla (12 dni) przybral kolo 700 gram bardzo mnie to cieszy bo od wczoraj mamy kryzys laktacyjny wiec na spokojnie z nim wqlcze i przystawiam mlodego tak czesto jak chce a nawet czasami karmie z dwoch piersi. Licze ze za 2-3 dni wroci wszystko do normy. Polozna przy okazji dala mi nazwy dwoxh tabletek z apteki ktore wspomagaja laltacje wiec jakby co to kupie i juz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

za przybieranie na wadze i zeby kryzys szybko minal

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

wyrwalam wszystkie chwasty z mojego ogrodka i brakuje mi jeszcze w nim sloneczka i grilla a teraz skusze sie na umycie okien w kuchni z drabina, bo na krzeslo wole nie wchodzic
Stary 2015-03-06, 16:00   #4571
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki!
kciuki

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Oficjalnie dołączam do grona właścicielek kur
piękna kura
ja to zaczynam skakać na piłce;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:00   #4572
meganka18
Rozeznanie

U nas zapis wyszedł prawidłowy jak to lekarz określił na IP ...
Moje kłucia w kroczu moga byc spowodowane infekcja bo rozwarcia nie ma - szyjka długa twarda .

Dostałam globulki na te infekcje - myslalm ze takie upławy mleczne sa normalne a jednak nie :/
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:00   #4573
87marta78
Zadomowienie

Jej, ale mi sie dluzy :/ skurcze mam nieregularne, tylko ze ja czuje bol tylko w krzyzu.umylam wlosy w razie W jakby dzis cos sie rozkrecilo.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:06   #4574
aneta_s13
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny Chwalę się moim osobistym cudem i idę czytać co u Was Gratuluję nowych dzieciaczków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0323.jpg (63,5 KB, 81 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:08   #4575
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Chwalę się moim osobistym cudem i idę czytać co u Was Gratuluję nowych dzieciaczków
Prawdziwy cud
Stary 2015-03-06, 16:13   #4576
nouvelle2
Zakorzenienie

przezduzem trzymam kciuki

a ja już ku*wicy dostaję Tu coś pochodzę, tu coś posprzątam, wypiorę, poskładam, wyczyszczę i nie wiem co mam z sobą zrobić.......

Okazuje się, że jest nowa akcja darmowego wystawiania rzeczy na Allegro, to zrobiłam jeszcze jeden przegląd szmat i znów cały wór uzbierałam. Także na jutro już mam robotę

...o wiem, wszystkie pędzle do makijażu sobie porządnie wypiorę

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
ale cudo a ile włosów ma!!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:16   #4577
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Ale przystojniak Podobny do braci?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:26   #4578
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
zakochalam sie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Jej, ale mi sie dluzy :/ skurcze mam nieregularne, tylko ze ja czuje bol tylko w krzyzu.umylam wlosy w razie W jakby dzis cos sie rozkrecilo.
3mam kciuki zeby sie dzis zaczelo

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Moje kłucia w kroczu moga byc spowodowane infekcja bo rozwarcia nie ma - szyjka długa twarda .

Dostałam globulki na te infekcje - myslalm ze takie upławy mleczne sa normalne a jednak nie :/
i bedzie rozwarcie

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

a ja już ku*wicy dostaję Tu coś pochodzę, tu coś posprzątam, wypiorę, poskładam, wyczyszczę i nie wiem co mam z sobą zrobić.......

...o wiem, wszystkie pędzle do makijażu sobie porządnie wypiorę

skad ty masz tyle energii Moze to przed porodem tak ciebie nosi
Stary 2015-03-06, 16:30   #4579
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
heheh ale słodziak!!! I jaka czupryna!!!!
Stary 2015-03-06, 16:39   #4580
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Oczywiście u nas też cisza. Mała znowu dzisiaj takiego lenia ma,ze nie wierzę. Ledwo Ledwo się przeciaga. Brąz będę szła sklepu, a tam jest kawałek więc coś może ruszy pełnia na nas też nie podziałala,więc czekamy dalej. do terminu mamy jeszcze 12 dni. Dodatkowo jeszcze przeprowadzka czeka nas 24...
trzymam kciuki za przeprowadzkę, wiem że to mały stres ale wreszcie może będziecie mieć spokojne mieszkanie

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
ale super wygląda, jakie ma włoski ciemne
gratulacje
Stary 2015-03-06, 16:40   #4581
nusiekowa
Wtajemniczenie

A w moim piekarniku dochodzi ciasto marchewkowe

dzwoniła koleżanka z którą leżałąm an patologii...mówi ze pustki na oddziałach-więc OSKAR JA CIE BŁAGAM!!!!!!! wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2015-03-06, 16:43   #4582
aneta_s13
Rozeznanie

Relacji z porodu wam oszczędzę bo to był istny horror... Myślę, że z Rosiek wyczerpałyśmy limit na ablację łożyska bo to bardzo rzadkie generalnie. Ale do tego Tymek urodził się w czepku tzn z zachowanymi błonami płodowymi na główce. I nie ma co ukrywać, to że przeżył jest cudem więc naprawdę od urodzenia ma chłopak szczęście...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:43   #4583
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A w moim piekarniku dochodzi ciasto marchewkowe

dzwoniła koleżanka z którą leżałąm an patologii...mówi ze pustki na oddziałach-więc OSKAR JA CIE BŁAGAM!!!!!!! wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!

akorat twoj tp sie zbliza
Stary 2015-03-06, 16:45   #4584
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:

to mój gin powiedział, że mleczne upławy to właśnie normalne ... o boże ;/

nie wyszła mi nigdzie infekcja w badaniach, no chyba, żeby teraz bo mam wizytę na poniedziałek ale robiłam na nią tylko morfologię, mocz.
Stary 2015-03-06, 16:51   #4585
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Też mam infekcję, ale w przeciwieństwie do Ciebie szyjka miękka. Dostałaś coś na infekcję?
Stary 2015-03-06, 16:53   #4586
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zakochalam sie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

3mam kciuki zeby sie dzis zaczelo

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

i bedzie rozwarcie

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

skad ty masz tyle energii Moze to przed porodem tak ciebie nosi
nie wiem skąd, chyba faktycznie działają hormony... ale to jest koszmarnie upierdliwe, naprawdę jestem już psychicznie zmęczona tym wiecznym szukaniem sobie zajęcia. mam nadzieję, że mi to po porodzie minie, bo nie wiem jak ja wysiedzę na tyłku np. godzinę żeby nakarmić małą

Stary 2015-03-06, 16:54   #4587
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość

nie wyszła mi nigdzie infekcja w badaniach, no chyba, żeby teraz bo mam wizytę na poniedziałek ale robiłam na nią tylko morfologię, mocz.
ja też mam mleczną wydzieline-doktorek sprawdził i wszytsko jest oki
Stary 2015-03-06, 16:54   #4588
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość

U mnie w badaniach też nie było widać, że mam infekcję, a na fotelu okazało się, że jednak jest. Nie ma reguły jak widać, ale głowa do góry
Stary 2015-03-06, 16:54   #4589
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
akorat twoj tp sie zbliza
yep
Stary 2015-03-06, 16:54   #4590
nouvelle2
Zakorzenienie

coocoo.pl

Skorzystaj z rabatu do 8 marca 2015 r. włącznie na poniższe marki:

20% na Djeco
10% na La Millou
10% na Skip Hop
10% na Poofi
10% na ColorStories
Użyj kodu rabatowego dzienkobiet2015 w koszyku.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości