Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 15:42   #1861
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Raczej kupię przed porodem tylko nie mogę się zdecydować na konkretny model
Ja wybrałam Canpol elektryczny EasyStart. Masija, a kupowałaś nowy? Nie wiem czy wziąć używany czy kupić nowy...
Który kupiłaś?
Stary 2015-03-06, 15:43   #1862
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
aaa i upolowałam zestaw ochraniacz + przybornik

całość już z przesyłką 30 zł.
elegancko

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Rodzice moi wózek kupili także chyba największy wydatek poszeeedł
A od rodziców tża nie oczekujemy nic bo oni zajmują się sprawami mieszkaniowymi i opłacają tych wszystkich notariuszy, umowy bla bla bla..
ha to dokładnie tak samo mamy- moi rodzice chcą kupić wózek a rodzice męża dali nam działke i zasponsorowali notariusza

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

No i dobrze, że segregowałam ciuszki, bo wiedziałam już, czego w lumpku szukać i kupiłam trochę, wszystko na rozmiar 62, przedstawiam fotkę:

faaajne

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Wylicytowałam bodziaka Son Goku z DB Mąż od nowa się we mnie zakochał jak to zobaczył
za☠☠☠iste!!!

ja odkryłam u mnie w mieście taki mały sklepik z artykułami dla dzieci i babka robi likwidacje i wszystko wyprzedaje wyhaczyłam ręcznik z kapturkiem, kocyk, wkładki laktacyjne tommy tipee, śliniaczek i zawieszke do smoczka i za wszystko dałam 55 zeta
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:49   #1863
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja wybrałam Canpol elektryczny EasyStart. Masija, a kupowałaś nowy? Nie wiem czy wziąć używany czy kupić nowy...
Który kupiłaś?
Wylicytowałam Medele mini electric używany

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:50   #1864
fartuch
Zakorzenienie

Kaja Ty wziełaś ten ochraniacz białe minky/ biało granatowe zygzaki? Bo nie widzę dokładnie na zdjęciu czy spód jest biały... Czaję się na niego już dwa tygodnie, bo jest najladniejszy Tylko ta cena... Warto? to jest sztywne czy takie mięciutkie? Chyba też go zamówię...

oo ten? Ciekawa jestem czy robi te chorągiewki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Makaszka 417 - 01.jpg (85,3 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2015-03-06 o 15:52
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:52   #1865
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
Który kupiłaś?
Ja mam z Canpol wlasnie elektryczny bo dostalam go do testowania z ich stronki jak jeszcze corke karmilam
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:52   #1866
anutka171
Rozeznanie

Dziękuję Wam bardzo za słowa wsparcia i kciuki mam nadzieje, że czynią cuda
Staram się być dobrej myśli. Jestem pod najlepsza opieka, nic więcej nie mogę zrobić. Będą mi robić usg szyjki i decydować o szwie, ale chyba dopiero w poniedziałek.

Miałam usg i na szczęście z dzieciatkiem wszystko ok mała zostaje mała waży 942g. A główkę ma tak nisko, że ciężko było ja zmierzyć.
Stary 2015-03-06, 15:54   #1867
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Staram się być dobrej myśli. Jestem pod najlepsza opieka, nic więcej nie mogę zrobić. Będą mi robić usg szyjki i decydować o szwie, ale chyba dopiero w poniedziałek.

Miałam usg i na szczęście z dzieciatkiem wszystko ok mała zostaje mała waży 942g. A główkę ma tak nisko, że ciężko było ja zmierzyć.
Nooo, super! Świetnie, że wszystko ok

Stary 2015-03-06, 16:01   #1868
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wylicytowałam Medele mini electric używany
A za ile go kupiłaś?
Stary 2015-03-06, 16:02   #1869
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A za ile go kupiłaś?
130

Ogólnie polowałam cały czas na allegro bo jest ogromna walka na licytacjach

Stary 2015-03-06, 16:12   #1870
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
Ja mam z Canpol wlasnie elektryczny bo dostalam go do testowania z ich stronki jak jeszcze corke karmilam
i co jesteś zadowolona z tego canpola?

Cytat:

noooo to najważniejsze że mała cała i zdrowa bedzie dobrze, zobaczysz
Stary 2015-03-06, 16:43   #1871
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
w poniedziałek laska mi wózek wysyła kurierem więc wtorek/środa powinien być ostatecznie będzie Bebetto Nico Plus (2w1) ale z przesyłką wyniesie mnie tylko 450 zł
Oooo super Aż żal, ze wózka nie kupuję

Cytat:
Ja cieniutkie coś mam z ikei, taka jakby flanelka? Nie wiem co to jest Kawałek kolorowej bawełenki
..
a teraz kupowałaś? Możesz to znaleźć na stronie I? Byłabym wdzięczna.

[QUOTE=iLoNuS_ktl;50549490 A wczoraj miałam nieplanowaną wizytę u gina, przez te twardnienia brzucha i dodatkowo pojawiające się bolesne skurcze w dole brzucha... Ale szyjka długa, zamknięta i wszystko jest dobrze [/QUOTE]

dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Właśnie szkoda, że już prawie wszystkie po ale może komuś się przyda na przyszłość.
ja jestem przed, ale kupiłam normalna glukozę.

Cytat:

Oj uważaj z tymi oknami, mi gin zabronił i przedwczoraj Tż latał i mył... ale my mamy tylko 3 okna, więc nie namęczył się...
ja właśnie planuję mycie okien w przyszłym tyg... Małż ma umyć dwa takie duuże (salon) i trudno dostępne (kuchnia). A resztę planuję ja. Ale zacznę od tych najłatwiejszych i okaże się czy będę się porywać na więcej.

Cytat:
aaaa....znalazłam płaszczyk na wiosnę taki typu grzybek (teraz też mam ten krój i się super sprawdza) za 25 zł
poka jaki
Ja nic nie mogę znaleźć... I zamiast się cieszyć, że od niedzieli ma być naście stopni, to się smutam, bo wchodzę tylko w jedną (zimową) kurtkę

Cytat:

W ogóle wczoraj byłam w Lidlu z Tżtem i babka w kolejce chciała mnie puścić przed siebie Ojaaa, a PRZODEM stałam i nie nadymałam się nawet jak w laboratorium to czynię

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Mój Szymek przybrał w ciągu 3 tygodni pół kilo Waży już 1155 g
Ciekawe ile mój waży Ja miałam usg pod koniec stycznia... Teraz chcę się umówić na 3d i nie wiem czy na takim mi powiedzą ile mały waży

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
aaa i upolowałam zestaw ochraniacz + przybornik

całość już z przesyłką 30 zł.

Cytat:
No i dobrze, że segregowałam ciuszki, bo wiedziałam już, czego w lumpku szukać i kupiłam trochę, wszystko na rozmiar 62, przedstawiam fotkę:

Cytat:
Ale pod koniec ciąży mniej więcej chyba dają radę określić, hm?
?
podawanie długości dziecka pod koniec ciąży raczej nie jest praktykowane. Dla lekarza ważne jest by dziecię osiągnęło powiedzmy 3500g i wtedy może sie rodzić

Cytat:
Ja wcisnęłam do glukozy i miałam wode z cytryną oddzielnie. gdyby nie to - nie przełknęłabym..
ja sie nawet w labie nie pytam. Wypiję z samą wodą i mam nadzieję, ze to jakoś przeżyję. Wezmę sobie wodę mineralną i jak pielęgniarka pozwoli to będę sobie pić.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A co do wydatków to ja jednak mam wrażenie ze wyprawka rozłożona na 6 miesięcy to pikus przy późniejszych wydatkach...
U nas z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej... Wiec chyba na dwojce dzieci się skończy....
.
później jest już łatwiej- taniej. Coraz mniej pieluch, mleka (albo wcale się nie podaje), dziecko je to samo co dorośli, tylko chciałoby coraz więcej "Mamusiu kupis mi taki samochodzik?" Ubranka też trudniej kupić np używane, bo zniszczone są, ale ja na razie nie narzekam na wydatki związane z Leosiem.

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
i pare innych duperelkow w tym nowa posciel dla nas (bardzo mi sie podobaja posciele z ikei maja swietne wzory!)
ja też uwielbiam pościel z Ikea
Ale Leosiowi już nie kupiłam, bo wkurza mnie, ze oni mają swoje wymiary i później żadne inne poszewki nie pasują.
Ale my z małżem mamy z Ikea i uwielbiam patrzeć czy mają jakieś nowe poszwy w kolorach naszej sypialni.

Cytat:
Acha. Bo właśnie gdzieś słyszałam, że to ważne jest, żeby obserwować czy dziecko się rusza już pod koniec itp.

A w późniejszej ciąży widać już tak konkretnie jak dzieć się przebija? Wiesz... tj. czasami w reklamie pokazują
mi gin kazała liczyć ruchy pod koniec ciąży
Przebija się przez skórę albo wali w Bożenę/żołądek/żebra i to wcale nie jest przyjemne....

Cytat:
http://allegro.pl/75f-stanik-ciazowy...991699375.html myślicie, że będzie ok na początek?
fajny, zapisałam sobie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:49   #1872
Charlotta83
Rozeznanie

Hej!Wrocilam od gina, Jasiek wazy 1050 gr, jest odwrocony do mojego kregoslupa, wiec nie chcial pokazac buzki☺ Na twardnienie brzucha standard: luteina, no-spa, magnez i lezenie, jak bedzie gorzej, mam dzwonic.Nastepna wizyta 14.04 i doktorek powiedzial, ze sklanialby sie ku cesarce, co mnie bardzo cieszy.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:12   #1873
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjjaaaaa widzę Cię

Może jakiś podryw?

Cytat:
No ale w tych pierwszych kosztach jest jeszcze przebadanie materiału, za magazynowanie itp.
Samo pobranie kosztuje chyba cos kolo 700zl.
Ale to są ceny z 2013 roku... Teraz nie sprawdzała, ale w listopadzie były bardzo podobne (wykupywalam ten pakiet na 10 lat to widziałam cennik)
I ja korzystamy z diagnostyki... Wtedy wypadała najlepiej jakość+cena
A teraz spróbuje z nimi ponegocjowac może uda się jakiś rabacik na drugie magazynowanie
w ujastku chyba i pobranie i magazynowanie jest za darmo, tylko krew ma być dostępna dla wszystkich potrzebujących. Tak przynajmniej było w 2011- bratanica męża ma tam właśnie krew magazynowaną, ale szwagierka musiała tam urodzić, żeby móc z tego skorzystać.

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
8 marca chyba będą znowu jakieś kupony na All...nawet dycha by mnie urządzała więc czekam
też czekam już na ten nowy kupon

Cytat:
Btw. co sądzicie o nosidełku? http://www.smyk.com/babybjorn-miracl...6FqRoCFvbw_wcB w tym stylu?

nosidełko pierwsze lepsze wzięłam! :P
ja mam takie

http://www.ceneo.pl/7395531?se=s2AwC...FcEGcwod6oMArA
średnio fajne- jak się wkłada dziecko to trzeba to nosidło na czymś położyć i wsadzić tam dziecko, a potem całe ustrojstwo zapiąć na sobie- za dużo gimnastyki jak dla mnie. Poza tym przez pierwsze miesiące Leoś darł się w tym jak opętany Nie kupiłam tego i wcale bym nie kupowała, ale dostał od wujka

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
OOoooo już mnie tu nie maaaa, dostałam przelew z ZUSu, już mnie tu nie maaaaa Idę na szoping

Ja sobie sama szlaban zrobiłam na shopping... Bo ostatnio nic tylko kupuję I kasiorę wydaję...

Cytat:
250ml wody
Wiec jak rozpuszcAja w 170ml to daja pol kubeczka dobpopicia jeszcze
ooo widzisz. Czyli w diagnostyce mi dali prawidłowo. Kubeczek z glukozą plus pół kubeczka później do popicia.

Cytat:
Mam wyniki w morfo mam kilka wzrostów, w krwinkach białych, w płytkach krwi mam spadki.. Glukoza na czczo 83, po godzinie 97 a po dwóch 82. Git?
za glukozę
Ile masz płytek? Bo to moja zmora i już się boję morfologii za tydzień...

Cytat:

Ale za to listonosz mnie na schodach dorwał i powiedział, że mam piękny brzuszek I dostałam pismo z ZUSu, że mam dostarczyć pismo, że jestem w ciąży i przewidywaną datę porodu od gina.
hmm to chyba przez Rwoją szczególną sytuację chcą takie cuda

Cytat:
Ja mam dzisiaj dostać laktator...
ja dostałam wczoraj Ma jeszcze 20 miesięcy gwarancji Więc sprzedam go nie taniej niż kupiłam (z kuponem allegro)

Cytat:
łahahah padam..
Blanka jest u mamy i wyszły z jej psem Tolą, i mówi "Tola to się tak samo kasztani jak Mania"

Cytat:
A kupujecie laktator już jakoś czy czekacie zobaczyć na jak tam z mlekiem będzie u Was
ja już jestem zaopatrzona Avent ręczny i medela mini. Ale mi laktator był bardzo potrzebny przy pierwszym dziecku stąd teraz już wiem, ze to jest moje must have
Stary 2015-03-06, 17:19   #1874
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej!Wrocilam od gina, Jasiek wazy 1050 gr, jest odwrocony do mojego kregoslupa, wiec nie chcial pokazac buzki☺ Na twardnienie brzucha standard: luteina, no-spa, magnez i lezenie, jak bedzie gorzej, mam dzwonic.Nastepna wizyta 14.04 i doktorek powiedzial, ze sklanialby sie ku cesarce, co mnie bardzo cieszy.

kawał mężczyzny

teraz już wizyty na kwiecień będą jak to leci
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:20   #1875
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja odkryłam u mnie w mieście taki mały sklepik z artykułami dla dzieci i babka robi likwidacje i wszystko wyprzedaje wyhaczyłam ręcznik z kapturkiem, kocyk, wkładki laktacyjne tommy tipee, śliniaczek i zawieszke do smoczka i za wszystko dałam 55 zeta
super!

Cytat:

Będzie dobrze Oby założyli Ci ten szew i wtedy mała będzie bezpieczna.

Cytat:

A dlaczego cieszy Cię cc? Boisz się rodzić?
Stary 2015-03-06, 17:21   #1876
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!!
Masz jakieś wskazania do cc?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:28   #1877
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
super!

Będzie dobrze Oby założyli Ci ten szew i wtedy mała będzie bezpieczna.

A dlaczego cieszy Cię cc? Boisz się rodzić?
Odkad pamietam zawsze sie balam, to byl glowny powod dla ktorego myslalam, ze nie bede miala dzieci...Poza tym ta ciaza tak mnie wymeczyla psychicznie i fizycznie(a ile jeszcze przede mna) ze nawet nie czuje sie juz winna.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Super!!!
Masz jakieś wskazania do cc?
Powiedzial, ze tak bedzie bezpieczniej dla mnie i dzidziusia, pewnie ze wzgledu na cukrzyce.

Stary 2015-03-06, 17:29   #1878
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
dajta jeszcze raz do tej makaszki link

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

i jeszcze mam PYTANIE czy ktoś brał jako formę dostawy z allegro e-przesyłkę/paczka48 odbiór w punkcie ?? bo mój kalafior nie ogarnia gdzie to można odbierać a ta mapka mi nic nie mówi
Odbiór w punkcie poczty zazwyczaj
Stary 2015-03-06, 17:37   #1879
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Odkad pamietam zawsze sie balam, to byl glowny powod dla ktorego myslalam, ze nie bede miala dzieci...Poza tym ta ciaza tak mnie wymeczyla psychicznie i fizycznie(a ile jeszcze przede mna) ze nawet nie czuje sie juz winna.
.
rozumiem Ja też się bałam/boję, bo w sumie nie wiem jak to jest rodzić sn. I też byłam bardzo zmęczona pierwszą ciążą, dlatego cieszyła mnie wizja cc. Ale potem żałowałam, że tak się stało... Choć miałam/mam wskazania ortopedyczne do cc i tak było bezpieczniej dla dziecka, to tak trudno było mi dojść do siebie fizycznie po cięciu, że gdyby nie było tych wskazań medycznych, a ja poprosiłabym gina o skierowanie na cc, tylko dlatego, że się bałam, że nie dam rady, to byłabym na siebie bardzo zła... Są kobiety, które sobie chwalą cc, to nie jest żadna reguła, że ciężko się je znosi, ale u mnie niestety tak było (brzuch mnie bolał chyba z pół roku, tak że nie mogłam ćwiczyć i bałam się seksu...). Dużo czasu minęło zanim poczułam się na prawdę dobrze fizycznie... I już się boję jak to będzie tym razem
Ale rozumiem Cię na prawdę
Stary 2015-03-06, 17:41   #1880
masija
Zakorzenienie

Cytat:

ja dostałam wczoraj Ma jeszcze 20 miesięcy gwarancji Więc sprzedam go nie taniej niż kupiłam (z kuponem allegro)
Tyyy kombinatorko!
Ale spoko-mam ten sam plan jak mi nie będzie potrzebny, a że na allegro schodzą jak ciepłe bułeczki to...

Stary 2015-03-06, 17:45   #1881
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Tyyy kombinatorko!
Ale spoko-mam ten sam plan jak mi nie będzie potrzebny, a że na allegro schodzą jak ciepłe bułeczki to...
noo ludzie się tak pchają do tych laktatorów, ze aż trudno uwierzyć Sama licytowałam chyba z 4 i za każdym razem przegrywałam. Ale z tego zakupu jestem mega zadowolona, bo zapłaciłam o te pięć dych mniej

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Idę zaraz do szwagra na whisky Przywiózł z Anglii. Popatrzę sobie chociaż
Stary 2015-03-06, 18:13   #1882
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Kejti sam ząb nie boli, ale mam takie rozepchane dziąsło, taką fałdę i to ona boli. To samo miałam przy górnej jak mi wychodziła rok temu i jak się zatrzymało to od tej pory mam spokój. Trzeba przeczekać... Ale tym razem migdałek mnie nie boli, on mnie bolał jak mi górna wychodziła...

Wylicytowałam bodziaka Son Goku z DB Mąż od nowa się we mnie zakochał jak to zobaczył
Coś podobnego do tego
Haha rewelacja!!!!

Cytat:
A mnie boli migdałek, ucho, szyja, głowa... Myślałam, że zwariuje w nocy ala:
I jak tak leżę w nocy to mówię sobie, że rano rejestruje się do dentysty, a jak przestanie boleć to uważam, że nie trzeba
:
Biedna. Może idź do dentysty teraz, ponoć drugi trymestr jest najlepszy na takie wizyty.
Byłam wczoraj na kontroli i polecił czyszczenie zębów, bo mi się bakterie zbierają i mam stan zapalny, a to niedobre dla dzidzi.

Cytat:
Boże pisałam Ci takiego długiego posta, żeby napisać jak nas wczoraj T potraktowała, ale w końcu skasowałam, bo potem jest gadanie, że ich w internecie obgaduję... więc powiem Ci tylko, że tyle razy ile wczoraj usłyszałam "PO CO" jeszcze w życiu nie slyszałam, aż sie popłakałam w końcu...
Hihi to po co czytają
Cytat:
Tesciowych wam wspolczuje... Moja jest spoko... Powiedziała bym jeszcze niedawno ze ekstra ale chwilowo działa mi na nerwy
Tassia nie może być idealnie

Cytat:
Jeeeej, mój Tż marzy żeby tam jechać

Mój jak na razie podnieca się wózkiem, zresztą wszyscy jego koledzy się nim podniecają jak przyjeżdżają, a mnie nie ma Ale niech no tylko przyjdzie mój Son Goku to już widzę, w ramkę oprawi
.
Wyszukać tanie loty do Monachium czy Stuttgartu, jakiś hotelik pod Monachium, na booking czy hrs są czasami niedrogie. Do tego jeszcze o Porsche i Mercedesa w Stuttgarcie zahaczyć chociaż tam jeszcze nie byłam

Haha wyobrażam sobie jak się tym podniecają. Jak mojemu tz się podobał, to musi być wooow
Cytat:
Mogą Cię te koronki drażnić. mnie drażniły wszelkie koronki, szwy itd.. potem przestało, ale na początku piersi były tak wrażliwe..
Mnie też drażnią... nadal.
Cytat:
Ojjjaaaaa widzę Cię

Może jakiś podryw?

Hahahaha

Cytat:

tak myślałam, że to właśnie Twoja fota jak teściową w drzwiach widzisz
;D
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Cały czas żyłam w przekonaniu, że ilość wody przy piciu glukozy też ma znaczenie i że nie można się dopajać...
U mnie też powiedzieli, że woda nie wpływa i mogę pić.
Cytat:
Poka poka!

Dziadek OD STRONY MAMY (to ważne dla dalszej części opowieści) uważa się za Niemca bo jego mama była Niemką, ale nie wiem co tu w Pl robi, nikt na siłę nikogo nie trzyma, granice otwarte A powiedział mi to, bo zareagowałam jak mówił, że wszyscy Polacy to gówno i nikt ich nie szanuje, bo nie zasługują na szacunek... Ja powiedziałam, że nie życzę sobie żeby obrażał mnie, a on do mnie "Ty nie jesteś Polką", ja mówię, że jestem tak jak i on zresztą, mam polskie obywatelstwo i czuję się w 100% Polką i jestem z tego dumna. To powiedział, że jestem głupia idiotka jak zresztą wszystkie Polki i że jak zmądrzeję to się z nim zgodzę. To mu powiedziałam, że jedyne co mam niemieckiego to nazwisko i mało zawału nie dostał bo nie lubi się z tym drugim dziadkiem od strony taty bo to "głupi Polak" (a niemieckie nazwisko mam właśnie od tego "głupiego Polaka" a dziadek od strony mamy, który się za tego 100% Niemca uważa ma polskie nazwisko kończące się na -ski, czaisz? ) i tyle z nim gadałam

i długą kolejkę do laboratorium
Zabawny musi być ten dziadek. ładnie mu odpowiedziałaś. Mój dziadek miał typowe niemieckie nazwisko, pochodzili z de a jego matka nawet nie znała polskiego, ale czuł się Polakiem zawsze. Z sentymentem do Niemiec, ale Polakiem. Ja też tutaj wszystkim opowiadam, że jestem z Polski, polecam odwiedzanie naszego kraju, już koleżankę namówiłam na Kraków

Cytat:
masija i napiszę, żeby wywróżyli sobie moją datę porodu

No a co Z misiowatych, ale w kotki, żeby nie być jedną z wielu na porodówce One są tak paskudne, że aż mi się podobają Ktoś miał niezłą fazę je projektując

kaja
Nooo w kotki to będzie klasa!
Cytat:
Aha, i witam się w 3 trymestrze
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ha ja ogarnęłam mieszkanie i zrobiłam rogaliki marchewkowe a na obiad mam pierogi ruskie.
Od wczoraj mam fazę na pichcenie. Mój debiut pierogowy. Miały być jeszcze z truskawkami ale sił mi brakło
Country jakie te rogaliki? A pierogi.... o matko jaka głodna się zrobiłam!
Cytat:
to są paczkomaty wybierasz gdzie odbierasz

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

A kupujecie laktator już jakoś czy czekacie zobaczyć na jak tam z mlekiem będzie u Was
Jest też opcja odbioru w kiosku ruchu, tylko nie wiem czy tak się nazywa, czy inaczej.

Cytat:

Trzymaj się kochana, najważniejsze, że z malutką wszystko ok!

Cytat:
Hej!Wrocilam od gina, Jasiek wazy 1050 gr, jest odwrocony do mojego kregoslupa, wiec nie chcial pokazac buzk. Na twardnienie brzucha standard: luteina, no-spa, magnez i lezenie, jak bedzie gorzej, mam dzwonic.Nastepna wizyta 14.04 i doktorek powiedzial, ze sklanialby sie ku cesarce, co mnie bardzo cieszy.
Dlaczego chcesz cc? Ja się boję obu tak samo

Przyjechał kolega tz i będą składać meble! Wreszcie będę spała na łóżku pierwszy raz od trzech lat, nie licząc wyjazdów
Stary 2015-03-06, 18:15   #1883
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Idę zaraz do szwagra na whisky Przywiózł z Anglii. Popatrzę sobie chociaż

ja od wczoraj oglądam sobie ajerkoniak kupiony dla teściowej ...tęsknie....
Stary 2015-03-06, 18:19   #1884
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
i jeszcze mam PYTANIE czy ktoś brał jako formę dostawy z allegro e-przesyłkę/paczka48 odbiór w punkcie ?? bo mój kalafior nie ogarnia gdzie to można odbierać a ta mapka mi nic nie mówi
odbiór na poczcie, brałam tak kilka razy.

Cytat:
Spoko. jak już napisałam-dałam tylko wzór, żebyście wiedziały o co dokładnie mi chodzi. Nie mam zamiaru konkretnie tego kupować.

Zobaczę czy w ogóle się przyda bo w zasadzie jak mała urośnie do tego, żeby ją w takim nosić to będzie zima. A raczej wtedy dla mnie to odpada. Zobaczymy na wiosnę.
ok, ja o wzorze właśnie pisałam. ktoś wstawi wisiadło, komuś się spodoba, podchwyci i potem będzie tak nosić... jestem jak najbardziej za noszeniem dziecka, nosidłami, popieram w 100%, ale tylko noszenie porządnie. różnica pomiędzy wisiadłem a ergonomikiem jest ogromna, jedno posłuży dziecku, drugie może mu zrobić krzywdę.

ja teraz będę eksperymentować z chustą. syn był w nosidłach noszony, teraz będzie odmiana.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:36   #1885
country111
Zakorzenienie

Marei takie cudo http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...we-z-marmolada
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:52   #1886
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
wiedziałam, że od Ciebie można liczyć na rzeczową odpowiedź

Powodzenia

Potwierdza się tylko, że wyglądasz pięknie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Anutka - kciuki!

dostawa do empiku jest darmowa, przy mniejszych rzeczach, przy dużych kurier do domu, płatny.

KOSZMAR!!! nigdy bym dziecka nie wsadziła... już pomijam cenę, bo to totalny kosmos, o podobnym kroju można kupić za 100zł i mniej, ale.. to jest wisiadło, dziecko wisi na kroczu, jakby powiesić go za majtki.. nie ma pozycji fizjologicznej żabki, zaokrąglonych pleców, itp. wieczorem spróbuję wstawić jakieś sensowne linki na ten temat.

generalnie nosidło jak najbardziej, ale ergonomiczne i dla trochę starszego dziecka, nie dla noworodka, najszybciej chyba można z bondolino korzystać, będzie pasować od ok 5 m-cy, może nawet wcześniej, na jeszcze ciut później bardzo dobra jest tula, ale są jeszcze różne inne.
Babybjorn nowe to nie wisiadla.
Nie widzę dokładnie na tym zdjęciu
Ale tak jak pisalam moja przyjaciółką z Norwegii ma takie (było jeszcze droższe bo ok 900zl) i dziecko ma identyczna pozycje jak w bondolino, manduce, tuli itp.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:40   #1887
Cos_
Zakorzenienie

Hej ale naprodukowalyscie po wizycie wszystko ok juz mam male klocuszki w brzuchu ale zaczynam wizyty dwa razy w msc. Kolejna 27 marca. Bo to juz bedzie 29/30 tc!!!! Aaaaa!!!
Stary 2015-03-06, 19:56   #1888
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Haha rewelacja!!!!

Biedna. Może idź do dentysty teraz, ponoć drugi trymestr jest najlepszy na takie wizyty.
Byłam wczoraj na kontroli i polecił czyszczenie zębów, bo mi się bakterie zbierają i mam stan zapalny, a to niedobre dla dzidzi.

Hihi to po co czytają

Tassia nie może być idealnie

Wyszukać tanie loty do Monachium czy Stuttgartu, jakiś hotelik pod Monachium, na booking czy hrs są czasami niedrogie. Do tego jeszcze o Porsche i Mercedesa w Stuttgarcie zahaczyć chociaż tam jeszcze nie byłam

Haha wyobrażam sobie jak się tym podniecają. Jak mojemu tz się podobał, to musi być wooow

Mnie też drażnią... nadal.

Hahahaha

;D

U mnie też powiedzieli, że woda nie wpływa i mogę pić.

Zabawny musi być ten dziadek. ładnie mu odpowiedziałaś. Mój dziadek miał typowe niemieckie nazwisko, pochodzili z de a jego matka nawet nie znała polskiego, ale czuł się Polakiem zawsze. Z sentymentem do Niemiec, ale Polakiem. Ja też tutaj wszystkim opowiadam, że jestem z Polski, polecam odwiedzanie naszego kraju, już koleżankę namówiłam na Kraków

Nooo w kotki to będzie klasa!

Gratulacje

Country jakie te rogaliki? A pierogi.... o matko jaka głodna się zrobiłam!

Jest też opcja odbioru w kiosku ruchu, tylko nie wiem czy tak się nazywa, czy inaczej.

Trzymaj się kochana, najważniejsze, że z malutką wszystko ok!

Dlaczego chcesz cc? Ja się boję obu tak samo

Przyjechał kolega tz i będą składać meble! Wreszcie będę spała na łóżku pierwszy raz od trzech lat, nie licząc wyjazdów
Tak naprawde to najbardziej boje sie cewnika i zastrzyku w kregoslup

Stary 2015-03-06, 20:12   #1889
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko. jak już napisałam-dałam tylko wzór, żebyście wiedziały o co dokładnie mi chodzi. Nie mam zamiaru konkretnie tego kupować.

Zobaczę czy w ogóle się przyda bo w zasadzie jak mała urośnie do tego, żeby ją w takim nosić to będzie zima. A raczej wtedy dla mnie to odpada. Zobaczymy na wiosnę.

Ale mam ochotę na jakieś ciacho!! a nic w domu nie mam!!!:/
Przyda sie... Ja nosilam w zimie bardzo duzo... A jak syn mial 9-12 miesiecy to niemalze non stop.... Teraz go nie nosiny bi nie ma okazji ale jeszcze w ciazy (pazdziernik-listopad go nosilam)
Jak tylko bedziecie miec gdzie to napewno sie przyda.
Na mamusiach 2013 sa dzieci ktore sa usypiane w nosidlach do tej pory jak jest dziecko "nieodkladalne" to to tez moze byc mega wybawienie.

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Tak naprawde to najbardziej boje sie cewnika i zastrzyku w kregoslup
Mnie cewnik zakładali po znieczuleniu wiec nawet nie wiedziałam ze to mam.
A zastrzyk czulam tak samo jak pobieranie krwi

Irmusia u nas kasa na dziecko to 700zl/ miesiąc nie licząc lekarzy i leków
Pampki, mleko (malo ale zawsze)
Co miesiąc jakas zabawka ale głównie książeczki
Basen, gimnastyka, muzyka....
A jak dojdzie niania albo przedszkole to będzie hardcore

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 20:28   #1890
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Helloooo uffff nadrobiłam Was, ledwo bo ledwo ale nadrobiłam

Anutka - kciuki żeby dziecię się nie pchało tak szybko na ten świat

Co do nosidła, ja na pewno wiem że chusta nie dla mnie bo zwyczajnie jestem zbyt leniwa na wiązanie jej

Dokopałam się do nosidła-chusty, oooo coś takiego - działa jak chusta więc można nosić w tym noworodka, jest też druga pozycja noszenia - do karmienia. Ale to chyba kupię dopiero po porodzie jak już się okaże że Julinek faktycznie ma potrzebę bycia noszonym non-stop

http://www.smyk.com/caboo-ekologiczn...t-niemowlaka-p

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości