|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cześć
Anutka trzymam za Was mocno kciuki. Czytam Was, ale przez to choróbsko nie mam na nic siły. Wiki dzisiaj już bez gorączki, jedynie kaszel został. Ja to jestem z tą wyprawką dlatego w tyle. Jedynie ubranka i to co po Wiki. Tak myślę, że dzięki zmianie pracy przez Tż-ta w kwietniu juz zacznę coś kupować. |
|
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy tak w ogóle zaczynają się wizyty dwa razy w miesiącu? Po 30 tygodniu? Czy tylko u Ciebie tak jest, po prostu ze względu na bliźnięta? |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sie mamusie wypowiedza
|
|
|
|
|
#1894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Teraz nam dojdzie przedszkole, ale odpadną pieluchy, mleko (już pije coraz rzadziej mm). Podejrzewam, że większe wydatki zaczną się jak pójdzie do szkoły...Cytat:
Cytat:
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już poprzedniej wiosny-lata wyjątkowo dużo nosiłam, tylko to pomagało na ząbkowanie, do tego szybkie wyjścia do sklepu, rodziców itp. bez targania wózka.duże wydatki. ja nawet nie wiem ile idzie z zajęć mamy tylko basen, 100zł/m-c, pampki, ciuchy (tu sporo, zwłaszcza przed zimą, ale generalnie same buty to niezły koszt), mleka męczymy ostatnią puszkę z zapasu, więcej nie kupię, i tak co raz nie chce go tknąć nawet w kaszy, o piciu nie wspominam bo od dawna nie wypije.
|
|
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, dobrze wiedzieć o tym sposobie ![]() Cytat:
![]() Zawsze podziwiam mamy które jadą na zakupy z dzieckiem w foteliku/wózku i śmigają po sklepie W ogóle to anutka jak się czujesz? ![]() Ja wczoraj myślałam, że pojadę na ip. Złapał mnie tak cholernie ostry ból jak brałam prysznic, że nie potrafiłam sama wyjść. Po lewej stronie na wysokości jajnika, coś jak na okres tylko o wiele gorzej. Do tego nie mogłam w ogóle ruszyć lewą nogą ani się schylić żeby się wytrzeć.. Dotarłam z tż'tem jakoś do łóżka, wzięłam 2x magnez, 1 nospę i dopiero po pół h delikatnie puściło ale całą nos się męczyłam... Nie wiem co to było ale nigdy mnie tak nie bolało :| Jeszcze mała dosłownie cały dzień, praktycznie bez przerwy kopała. Jeszcze tż mnie dobił bo mówi, że gdzieś czytał, że to też nie za dobrze, jak dziecko jest takie ruchliwe... No to cholera co mam zrobić jak szaleje?
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
masija, straszne, ale dobrze ze przeszło
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie podziwiam mam, tylko dzieci, przede wszystkim za to że potrafią być spokojne i cierpliwe. wiele razy widziałam sytuacje o których sama mogłam tylko pomarzyć: matki siedzące na ławce i 1-2 godziny czytające książkę czasem tylko zerkając do słodko śpiącego dziecka, dzieci przesypiające całe zakupy w markecie/galerii mimo kombinezonów, gorąca, itp., matkę na plaży z 2 dzieci, oboje śpiące w wózkach a mama się opala, dzieci które nie śpią w wózku a leżą zadowolone i uśmiechnięte, itp. itd. Moje dziecię w wózku albo usypiało dopiero po dłuższym spacerze po trawniku/boisku (zakładając że za wcześnie nie zjechałam na chodnik), albo płakało i rzucało się, nie dało się nawet na chwilę przysiąść na ławce bo zaraz otwierał oczy, nad morzem zamiast spać słuchając szumu morza domagał się ciągłego jeżdżenia wózkiem po plaży albo noszenia, itd. współczuję bólu. masz w najbliższym czasie wizytę u gina? tż w sumie dobrze czytał, nagłe bardzo intensywne ruchy mogą być efektem oplątania pępowiną, ale też dzieci mają jakieś pory aktywności, szaleństwa zupełnie normalne. moja nocą strasznie imprezuje, nijak nie mogę się ułożyć żeby było nam wygodnie |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jest ok ale rano zawsze dobrze się czuję. Natomiast znowu czuję powoli dziwny ból na dole:/
Cytat:
![]() Wiosna i lato na pewno-ja ogólnie dużo chodzę więc jeżeli tylko mała będzie się dobrze w tym czuła to na pewno nosidło posłuży mi na dłuższą metę Do tego wszelakie wyjazdy do rodziców na działkę itp. więc to naprawdę będzie dobra opcjaWizytę mam w środę. Teraz co byłam niby wszystko ok z szyjką. Ale te bóle na wysokości jajnika mnie niepokoją. I to dziwne drętwienie nogi. Zobaczę jak będzie dzisiaj. Myślałam, żeby się gina zapytać o to, co tż powiedział ale akurat wczoraj mnie tym wkurzył, no bo nieświadomie mnie taką informacją dobił ![]() Ale ogólnie mała jest dosyć mocno ruchliwa, na usg było wszystko ok. Czasami ma takie dni, co jakiś czas, że w ciągu dnia kopnie parę razy i cisza.
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
wybaczcie, ze malo pisze ale jakos strasznie zajeta jestem ostatnio. rozpoczelam polowanie na wozek (chce uzywany w dobrym stanie) na razie biore pod uwage inglesine zippy, otutto i jane muum. anutka czekamy na wiesci! |
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam kocyk i poduszkę motylek u Makaszki
w sówki, miętowe wzięłam też trochę rzeczy u tego rp77, tak że oba kupony wykorzystałam
|
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Ja własnie wróciłam od gina. Założył mi krazek koszt 200 zł plus wizyta bo chodze prywatnie. Teraz mam wizyte na 25 marca sobie umówić w poradni. Gin mówił ze teraz wszystko zalezy juz ode mnie czy urodze wczesniej czy później. A mam takie pytanie ile mniej wiecej lat maja wasi lekarze?
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu, twoj jest podejrzanie mlody czy stary grzyb? ![]() moj ma tak okolo 50 i przystojny jest nawet hehe ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
U mnie to babka wiec nie robi mi różnicy tylko ze ona ma 70 cos lat a dała bym jej max 40 :P
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Moj gin ma ok 60tki,jest ok,konkretny i gburowaty
![]() Ja tam go lubie. I dzien dobry tak w ogole
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż jak przyjdzie ![]() Cytat:
![]() Mój ma tak ok. 50 lat na oko
|
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Mój lekarz ma około 40 lat. Całkiem dobrze wygląda
![]() Co do nosidelka to ja na razie nie kupuje, jakoś mnie na razie nie kręci noszenie w nosidelku, zobaczymy czy mi się to zmieni. Wczoraj kupilismy materacyk Dziś zrobię tez kilka zakupów u tego r cos tam i kupimy laktator. Chyba używany weźmie na Olx.
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1911 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie jest poprawa, choc wczoraj po południu trochę bardziej bolało. Na szczęście w miarę przeszło. Ciągle leżę pod kroplówka. mam koleżankę na sali, której się sącza wody a też jest w 27 tc I chyba już do końca będzie leżeć. I wczoraj dziewczyna urodziła przez cc dzieciątko w 27tc. Wazylo niecały kg i dostało 7 pkt ów. Wiecie jak tak się naslucham i napatrze to czasem jeszcze gorzej się czuję :/ ale staram się być dobrej myśli. Cytat:
![]() Mój ma ok 45-50.
|
|
|
#1912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka wszystko na pewno będzie z Wami dobrze
każda z nas trzyma za Was kciuki ![]() A ja dzisiaj wstałam z łóżka o 12.. to oznacza, że nic produktywnego dziś nie zrobię
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty o siebie dbaj I kurcze.. trochę nie za dobrze, że tak wszystko słyszysz, co? Tzn. ja chyba bym nie chciała.. Ale ważne, że jesteście pod opieką lekarzy. Wiem, że ciężko wytrzymać to ciągłe leżenie ale dacie radę, zobaczysz ![]() Cytat:
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1916 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Gaduły
Anutka to leż grzecznie, oby bóle całkiem przeszły i mała posiedziała jak najdłużej. Już ma ładną wagę Cytat:
Cytat:
i to co innego niż paczkomaty ja też będę polować na używkę medeli mam świeże opinie dwóch koleżanek które aktualnie mają medele i obie są zachwycone Cytat:
nie mogę sobie wyobrazić jak nogi w nim będą ułożone, chyba ocenie dopiero jak dziecko wsadzę?Cytat:
Cytat:
a mój gin nie wiem ile ma lat- trudny do określenia jest ale myślę, że ok.50-55 |
|||||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprosiłam tż'ta, żeby kupił mi coś dobrego, słodkiego. Przywiózł ze sklepu paluszki... ![]()
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Mi gin juz nie zobaczy czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk bo nie chce na brzuch za bardzo naciskac przez to ze mam krazek zalozony wiec nie wiem jakie ubranka ze strychu przyniesc. Bede musiala uniwersalnych poszukac w kartonach
|
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Anutka trzymamy wciąż kciuki
![]() Ja poszukuję miętowej pościeli do łóżeczka albo sobie do sypialni ![]() widziała któraś z Was może ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

ale naprodukowalyscie
po wizycie wszystko ok juz mam male klocuszki w brzuchu
ale zaczynam wizyty dwa razy w msc. Kolejna 27 marca. Bo to juz bedzie 29/30 tc!!!! Aaaaa!!! 

a już poprzedniej wiosny-lata wyjątkowo dużo nosiłam, tylko to pomagało na ząbkowanie, do tego szybkie wyjścia do sklepu, rodziców itp. bez targania wózka.
Sama licytowałam chyba z 4 i za każdym razem przegrywałam. Ale z tego zakupu jestem mega zadowolona, bo zapłaciłam o te pięć dych mniej

wzięłam też trochę rzeczy u tego rp77, tak że oba kupony wykorzystałam 

czy ktoś brał jako formę dostawy z allegro e-przesyłkę/paczka48 odbiór w punkcie ?? bo mój kalafior nie ogarnia gdzie to można odbierać a ta mapka mi nic nie mówi 
nie mogę sobie wyobrazić jak nogi w nim będą ułożone, chyba ocenie dopiero jak dziecko wsadzę?