|
|
#841 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIV
Chyba tez mam hemoroida
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
|
#843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nie,bo to za wczesnie na mnie. Ja jeszcze 3tyg musze wytrzymac minimum ![]() Cytat:
![]() Jaaka zupka? U mnie jutro bedzie Cytat:
boli pipeczka boli Cytat:
![]() Pewnie zarycze sie ze szczescia a wczesniej z bolu. M poszedl juz,kazal mi odpoczywac mowi ze kamere w domu nastawil i dostane lanie jak nie poslucham haha
|
||||
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Tż przywiózł czopki. Czekam na efekty
![]() Sonia - zupa pieczarkowo-serowa z makaronem i kuleczkami mięsnymi
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko ze mną
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omnomnom! Ze tez pieczarek nie moge Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Kami http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekc...lasp-fastening |
||
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁA ja mam całą noc w obu pokojach lampki w kontaktach odpalone, dają delikatną poświatę a widać czy dziecko śpi, czy przykryte itp. dla niemowlaka super sprawa choć do przewijania się ono nie nadaje i będzie zapalana wtedy lampeczka nad łózkiem. Ja miałam 2 bezszwowe ale wyrzuciłam.. a potem się kapnęłam że dobre do spania by były.. więc muszę kupić..
SONIA to leż i odpoczywaj.. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- SONIA Fajna!
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dzisiaj jedne pazury i troche sprzatania. Ostatatni dzien z mama, za nie dlugo brat przychodzi potem drugiego bede miala na noc bo bedzie pepkowke oblewal z kolegami na miescie.. jakos tak sie dziwnie czuje. Rano jak sie zbieralam to mi sie slabo zrobilo, potem jakies siodme poty na mnie przyszly a teraz mi zimno i dreszcze, tez tak macie czasem?
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja coś w podobie tylko noe tak usztywniona
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry dziewczynki
Ja juz mam wszystko posprzątane doobiadu przygotowane i mogę sobie odpoczać wolę tak niż najpierw się rozsiadać z myślą że mam tyle do zrobienia Moja noc dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu była bezproblemowa Chyba po tej pełni dostałyśmy dostawę nowej energi słoneczko też robi swoje![]() Tz dzisiaj do 15 w pracy potem jedziemy do teściów i chciałam wstąpić do h&m kupić czapeczke z napisem I Love mummy bo gdzies widziałam i fajne![]() No i witam się w tą piekna pogodę w 38 tygodniu
|
#851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cztery strony w jeden poranek, litości
![]() Cytat:
Ktoś wie, czy można rodzić w soczewkach? Będę szła jeszcze do okulisty w następnym tygodniu, ale jak znam zycie, to zapomnę zapytać. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jest zolta ale ja wole ta chyba. Bardziej uniwersalnaCytat:
no to kochana juz zaraz wolne ![]() Ja tez tak mialam,nie martw sie tylko uwazaj na siebie i nie przemeczaj Cytat:
Bo z ubezp kasa na chrzciny poleci..becikowe tez.. |
|||
|
|
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Co do podwójnego prezentu na Dzień Kobiet, to też próbowałam coś ugrać, ale mąż się wycwanił i powiedział, że mała jest dziewczynką jeszcze i dostanie dopiero na dzień dziecka. Także nici z nadprogramowej czekolady.
U nas dzisiaj ogarnianie mieszkania, bo teściowie nocują. Mąż mi walizkę zasunął, bo stała w salonie otwarta. Jak wrzasnęłam, że ma tego nie robić i wyjaśniłam dlaczego, to się ucieszył i już nie było mowy o rozpinaniu. jeszcze się dopytywał, czy już mam skurcze
Edytowane przez ametty Czas edycji: 2015-03-07 o 12:33 |
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie witam w piekny sloneczny i cieply dzien. Ja juz po malych zakupach miesko na jutro na obiadek zakupione
dwa prania zrobione troche ogarniete ale dopiero ogarne wiecej bo maz spal po nocce wiec nie chcialam go budzic. Mala zrobila dodatkowo balagan bo zabawki sa wszedzie... U mnie noc w miare ale mam takie dretwienie rak bolesne ze plakac mi sie chcialo bo nie chcialo mi przejsc okropnie to boli. Skurcze przeszly ale boli mnie ciagle podbrzusze. Ja obiad mam ze wczoraj zupke wiec dzis nie mysle o obiedzie.
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam pomidorowa z wczoraj. Mialam zrobic placki ziemniaczane do tego ale serducho niedawno odpuscilo i nie mam weny jakos...
Robię sobie cappucinko. Niby sie wyspalam a senna jestem. U mnie ciepło ale pochmurno.
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kiedys ginka zapisała czopki w polsce eva/qu sie nazywają i nie raz mi dupsko uratowały
nie sa przeczyszczające tylko pomagające i sa bezpieczne Ja pospałam godzinkę na obiad kotlety bd robić z ziemniakami, Ubaw mam bo znajome sie na fb kłóca o jakieś tam metody badania dzieci i jadka na całego na ogólnym
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie chyba ide na drzemke,mam godzine, oczy mi sie kleja..
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie inni kloca :-P
|
|
#861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzis i jutro jest -30% ![]() Na 22 osoby licze tak 1000-2000? :/ Nie znam sie na cenach,bede szukac jak najtaniej. Chociaz to bedzie obiad i tort i ciasto i kawa wiec moze taniej ![]() Sale sie wynajmie na kilka h wiec tez pewnie taniej.. Cytat:
no to odpoczywaj Cytat:
jejku zjadlabym placki! Ja spalam do 7:30 wiec nie pospalam w ogole ![]() Ale zle nie jest spij
|
|||
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
młode matki... a kłócą sie o jakies metody badania noworodków...
od wczoraj ich mężowie sie włączyli http://www.wykop.pl/link/2213820/rosyjski-pediatra/ zobaczcie jak gość bada dziecko
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#866 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak mi się nic nie chce!!!!! Wywiesiłam pościel do wietrzenia, odkurzyłam jedno piętro, poprasowałam ubrania i pościel Hani, ogarnęłam kuchnię i się zebrać do mycia łazienek nie mogę, że o pokoju Hani nie wspomnę
Cytat:
Ehhh Ty to masz. Jak nie urok to sra.czka... Cytat:
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Soniu u nas za obiad plus ciasto 20zl/osoba. Za salę juz sie nie płaci bo to w knajpie jest. Tort pewnie dodatkowo płatny.
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj bardzo;D
Wrzucam o pielegnacji miejsc intymnych dziewczynek i chlopcow: Ważne dla panienki Budowa anatomiczna intymnych części ciała dziewczynki sprawia, że nie łatwo utrzymać higienę. Ujścia: cewki moczowej, pochwy i odbytu są położone blisko siebie, a to sprzyja powstawaniu zakażeń układu moczowego. Dlatego trzeba dbać o małą damę. Najważniejsze jest staranne oczyszczanie pupy po zrobieniu kupki. W stolcu znajdują się liczne bakterie. Jeśli przedostaną się one do cewki moczowej, mogą wywołać infekcję. By temu zapobiec, pupę należy wycierać od przodu, ku tyłowi. Najlepiej za każdym razem używać osobnych chusteczek lub kawałeczków papieru toaletowego. Kierunek z przodu do tyłu obowiązuje także przy myciu. Jak najwcześniej warto przyzwyczaić małą kobietę do podmywania się. Do mycia najlepiej używać delikatnych mydełek o lekko kwaśnym odczynie pH (5, 2- 5, 7), bo utrzymują naturalny odczyn pH pochwy chroniący przed inwazją zarazków. Myjąc małą kobietkę nie należy zapominać o oczyszczaniu przestrzeni między wargami sromowymi większymi i mniejszymi. Zgromadzone tam resztki kremów oczyszczą jednorazowe waciki kosmetyczne zanurzone w przegotowanej wodzie. Okolica pochwy i cewki moczowej nie znosi pudru, który wilgotnieje w takich miejscach, zlepia się w grudki i może wywołać swędzące podrażnienie. Zasypki pudrowe dla niemowląt nie nadają się dla dziewczynek! Ważne dla kawalera Dbanie o czystość tej okolicy jest niezbędne u każdego chłopca. U większości w okresie niemowlęcym napletek jest dość wąski i przyklejony do powierzchni żołędzi, nie da się więc oczyścić tej przestrzeni. W miarę upływu czasu napletek staje się luźniejszy. Zwykle pod koniec pierwszego roku życia już można spróbować niezwykle delikatnie, odrobinę zsunąć napletek. Trzeba to robić czystymi rękoma, najlepiej podczas kąpieli.Gdy maluch broni się, lepiej nie robić tego na siłę. Bardzo łatwo uszkodzić skórę napletka, a wtedy mogą w tym miejscu powstać twarde blizny utrudniające jego zsuwanie. Przedszkolaki podczas codziennej toalety powinni zsuwać napletek do dołu i dokładnie myć żołądź. W ten sposób oczyszczą delikatną okolicę z resztek moczu, które obfitują w z szkodliwe zarazki. Należy także dbać o pupę małego mężczyzny. Dokładnie ją oczyszczać, a po umyciu pośladków nawilżać kremem. Kremem można smarować także fałdki pachwin i mosznę. W przypadku pielęgnacji intymnej u chłopców doskonale sprawdzają się zasypki pudrowe. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
U nas to podobno jakos 50zl-80zl za osobe ...bo przed chwila pytalam kolezanki. Tort pewnie gdzie indziej zamowimy. No to i tak musze miec z 1000zl+ |
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kolezanka płaciła teraz 40zl ale miala 2 dania tzn obiad (zupa plus drugie) i potem barszcz z krokietem. Drogo u was. Nie mysleliscie w domu zrobic? U was ciasno ale u rodzicow albo teściów?
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
sonia a Twoja mama ma swój dom na wsi? może zróbcie u niej z cateringiem? wtedy sali nie musisz rezerwować a że to bd lato to nawet w ogrodzie można zrobić....
a catering załatwi sprawę gotowania?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

super ze impra udana 

bo mój tż do romantycznych nie należy wiec się nie spodziewam po nim niczego 

okropnie to boli. Skurcze przeszly ale boli mnie ciagle podbrzusze. Ja obiad mam ze wczoraj zupke wiec dzis nie mysle o obiedzie.