Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 13:49   #1651
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Cytat:
Napisane przez karolkaa008 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała do czynienia z perfumerią neness.pl? Perfumy 22ml za bardzo niską cenę, więc oryginalne pewnie nie są, ale czy pachną jak oryginalne, jak długo się utrzymują i czy nie ma problemów na przykład z wysyłką?

Pozdrawiam, Karolina.
Nie wiemy bo nie używamy podrób
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 13:54   #1652
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinaaa3 Pokaż wiadomość
z allegro nie kupie, juz kilka razy się nabralam na podróbki, znalazłam sklep odewkiperfum pl ale opinnie w internecie są różne, kupował może ktoś tam?
Jest drogo, ale sprzedają oryginały, nigdy nie narzekałam.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:06   #1653
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkaa008 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała do czynienia z perfumerią neness.pl? Perfumy 22ml za bardzo niską cenę, więc oryginalne pewnie nie są, ale czy pachną jak oryginalne, jak długo się utrzymują i czy nie ma problemów na przykład z wysyłką?

Pozdrawiam, Karolina.
Tutaj nie uzyskasz odpowiedzi na to pytanie bo na tym forum nikt podrób nie używa

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 22:09   #1654
LeejdiNaati
Zakorzenienie

U mnie w pracy kwitnie handel tymi paskudnymi podróbkami ale nie przegadam, że takie zakupy wspierają tylko czarny rynek
Stary 2015-03-05, 08:07   #1655
Joskelyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
U mnie w pracy kwitnie handel tymi paskudnymi podróbkami ale nie przegadam, że takie zakupy wspierają tylko czarny rynek
U mnie niestety tez. A jak mowie, ze uzywam tylko oryginalow, to slysze "ksiezniczka, w glowie sie poprzewracalo"... co dziwne, te same osoby, ktore kupuja i wspieraja to badziewie, promuja tylko oryginalne plyty... i nie rozumieja, ze sa w tym wypadku smieszni :/

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 20:36   #1656
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Kochani, wczoraj przybyła moja setka Kenzo Amour. Czy ktoś mi może powiedzieć jaka powinna być wyjściowa ilość płynu, tzn. czy flakon jest fabrycznie napełniany do pełna? Bo potrząsam buteleczką i u mnie nie jest, korek przed psiknięciem dość intensywnie pachniał. Niby pierwsze dwa psiki były "na pusto", ale mimo wszystko trochę mnie to niepokoi.
Stary 2015-03-06, 20:43   #1657
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
Kochani, wczoraj przybyła moja setka Kenzo Amour. Czy ktoś mi może powiedzieć jaka powinna być wyjściowa ilość płynu, tzn. czy flakon jest fabrycznie napełniany do pełna? Bo potrząsam buteleczką i u mnie nie jest, korek przed psiknięciem dość intensywnie pachniał. Niby pierwsze dwa psiki były "na pusto", ale mimo wszystko trochę mnie to niepokoi.
Flakon możesz sobie podświetlić latarką, u mnie było widać ilość płynu ale ile go było to już nie pamiętam

Stary 2015-03-06, 20:46   #1658
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Flakon możesz sobie podświetlić latarką, u mnie było widać ilość płynu ale ile go było to już nie pamiętam
Kuki, jesteś wielka. Podświetliłam i tym sposobem okazało się, że jednak flakon jest pełny. Ulżyło mi.
Stary 2015-03-06, 20:47   #1659
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
Kuki, jesteś wielka. rzytul: Podświetliłam i tym sposobem okazało się, że jednak flakon jest pełny. Ulżyło mi.
No i prawidłowo

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za ewentualne błędy.

Stary 2015-03-07, 15:53   #1660
GretchenSp
♪♫♪♪♫♪

Chciałam pochwalić E-Glamour za błyskawiczną wysyłkę. Perfumy były u mnie na 2 dzień po zakupie. 😊

Wysłane przy użyciu Tapatalk

GretchenSp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 16:12   #1661
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GretchenSp Pokaż wiadomość
Chciałam pochwalić E-Glamour za błyskawiczną wysyłkę. Perfumy były u mnie na 2 dzień po zakupie. ��

Wysłane przy użyciu Tapatalk
Ja zamówiłam wczoraj i przed chwila wyjęłam paczke z paczkomatu ale e-glamour tak ma. Oni sa szybcy.

A ja mam teraz pytanie o tester L'agent EDP Agent Provocateur.
Podświetliłam flaszkę no i zonk bo poziom płynu sięga gdzieś w okolice napisu "provocateur" one tak mają, że sa pełne jedynie w 2/3? Chodzi o flaszkę 50ml

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2015-03-07 o 16:35
Stary 2015-03-07, 20:13   #1662
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamówiłam wczoraj i przed chwila wyjęłam paczke z paczkomatu ale e-glamour tak ma. Oni sa szybcy.

A ja mam teraz pytanie o tester L'agent EDP Agent Provocateur.
Podświetliłam flaszkę no i zonk bo poziom płynu sięga gdzieś w okolice napisu "provocateur" one tak mają, że sa pełne jedynie w 2/3? Chodzi o flaszkę 50ml
W moim też tak było. Tylko zastanawia mnie, czy to e-Glamour sprzedaje używane testery, czy też flakon mają za duży i nalewają do niego nie do pełna.
Arsonist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 20:31   #1663
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
W moim też tak było. Tylko zastanawia mnie, czy to e-Glamour sprzedaje używane testery, czy też flakon mają za duży i nalewają do niego nie do pełna.
Mój uzywany raczej nie byl bo pierwsze psiki byly puste. Sam atomizer przed uzyciem tez zbytnio nie pachnial. Obstawialam raczej, ze butelka jest nieszczelna no ale to tez by mocniej pachnialo.
Skoro u Ciebie tez butelka nie byla napelniona do konca to chyba po prostu "ten typ tak ma".

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za ewentualne błędy.

Stary 2015-03-07, 21:29   #1664
ewanka1989
Zakorzenienie

Mam pytanie odnośnie perfumerii Aromadream.eu. Mają interesujące mnie perfumy w najniższej cenie w porównaniu z innymi. Widzę, że jest umieszczona na liście wiarygodnych perfumerii więc rozumiem, że nie sprzedają podróbek ale chciałabym zapytać o Wasze doświadczenia z tą perfumerią, a w wyszukiwarce niewiele o niej znalazłam. Chciałabym zapytać jak z czasem dostawy, kontaktem z perfumerią, zwrotami, czy były może jakieś problemy, itp?

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 21:42   #1665
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie perfumerii Aromadream.eu. Mają interesujące mnie perfumy w najniższej cenie w porównaniu z innymi. Widzę, że jest umieszczona na liście wiarygodnych perfumerii więc rozumiem, że nie sprzedają podróbek ale chciałabym zapytać o Wasze doświadczenia z tą perfumerią, a w wyszukiwarce niewiele o niej znalazłam. Chciałabym zapytać jak z czasem dostawy, kontaktem z perfumerią, zwrotami, czy były może jakieś problemy, itp?
Mi sprzedali coś, czego nie mieli na stanie. Czekałam kilka dni na dostawę w końcu do nich zadzwoniłam. Dostałam odpowiedź, że próbują dla mnie kupić to co chciałam ale możliwe, że im się nie uda. Nie udało się, dostałam zwrot kasy na konto. Dość szybko.
Ja bym się tylko upewniła czy mają to, co chcesz kupić, najlepiej telefonicznie. I tyle.

Stary 2015-03-10, 11:00   #1666
magdazzz18
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, z góry przepraszam za off topa, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi... może Wy pomożecie... Chciałam zapytac czy korek od perfum 30ml będzie pasować do 100ml? Chodzi mi konkretnie o Versace Versense
Stary 2015-03-10, 12:04   #1667
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sprzedali coś, czego nie mieli na stanie. Czekałam kilka dni na dostawę w końcu do nich zadzwoniłam. Dostałam odpowiedź, że próbują dla mnie kupić to co chciałam ale możliwe, że im się nie uda. Nie udało się, dostałam zwrot kasy na konto. Dość szybko.
Ja bym się tylko upewniła czy mają to, co chcesz kupić, najlepiej telefonicznie. I tyle.
Dziękuję za informacje

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 12:43   #1668
luizka68
Przyczajenie

pierwszy sklep na allegro oraz stacjonarny w Warszawie którym się nie rozczarowałam,a wręcz jestem zachwycona wiarygodnością i oryginalnością produktów oraz testerów perfum nawet tych trudno dostępnych to ,,INDYZIO,, i polecam go z czystym sumieniem.Zapach Hermesa układa się na skórze i rozwija z godnością należytą Hermesowi ,testowałam jour,d Hermes ,Sur le toit z serii ukochanych ogródków ,zapachy są bardzo trwałe
luizka68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 18:09   #1669
hodor09
Przyczajenie

jak dla mnie wiarygodny jest również serwis odlewkiperfum, niestety dokładnej nazwy nie pamiętam, ale się sprawdza.
Stary 2015-03-16, 17:56   #1670
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Czy wysyłałyście kiedyś zapytanie do e-glamour? Jak długo czekałyście na odpowiedź?
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:30   #1671
Klusz
Raczkowanie

Hej czy kupowałyście perfumy w sklepie mall.pl?
Wyszukiwarka pokazała, że dwie osoby kupowały i nie miały problemów, jednak tego sklepu nie ma na liście wiarygodnych perfumerii, więc nie jestem pewna.
Może jeszcze ktoś tam kupował i podzieli się doświadczeniami?
Klusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 19:33   #1672
wgn
Zakorzenienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;50678073]Czy wysyłałyście kiedyś zapytanie do e-glamour? Jak długo czekałyście na odpowiedź?[/QUOTE]
Ja do dnia dzisiejszego się nie doczekałam, a minął już miesiąc
Stary 2015-03-16, 19:48   #1673
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wgn Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że mogę sobie poczekać.. Tym bardziej, że pytałam o kod kremu.. We wrześniu kupiłam tam próbkę kremu, która wg datecalculatora wskazywała kilka dni ponad 3 lata (od daty produkcji), więc trochę starawy... Dlatego chciałam przed zakupem pełnowymiarowego dowiedzieć się, jaka jest data produkcji...

Czy jeśli dostałabym też starawy, czy będą problemy z reklamacją? W sensie, czy nie będą mi mówić nic w stylu "ależ jest dobry, bo był zamknięty"... No ale nie chcę kremu z datą z 2011 roku. Nie chcę się później szarpać i ponosić kosztów wysyłki, dzwonić itd.
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 20:00   #1674
wgn
Zakorzenienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;50679901]Tak myślałam, że mogę sobie poczekać.. Tym bardziej, że pytałam o kod kremu.. We wrześniu kupiłam tam próbkę kremu, która wg datecalculatora wskazywała kilka dni ponad 3 lata (od daty produkcji), więc trochę starawy... Dlatego chciałam przed zakupem pełnowymiarowego dowiedzieć się, jaka jest data produkcji...

Czy jeśli dostałabym też starawy, czy będą problemy z reklamacją? W sensie, czy nie będą mi mówić nic w stylu "ależ jest dobry, bo był zamknięty"... No ale nie chcę kremu z datą z 2011 roku. Nie chcę się później szarpać i ponosić kosztów wysyłki, dzwonić itd.[/QUOTE]

Nie powinno być problemu, zamówienie (albo jego część) możesz zwrócić nawet bez podawania przyczyny.
Stary 2015-03-17, 12:10   #1675
testerr
Przyczajenie

Witam,

Kupiłem ostatnio w jednej z polecanych perfumerii 2x Armani Acqua Di Gio EDT 100ml oraz 1x Armani Di Goia EDP 50ml. O ile męski zapach wydaje mi się podobny do oryginału (posiadałem oryginalny flakon z Sephory) tak damski strasznie cuchnie ciężkimi damskimi perfumami, za przeproszeniem dla starszych pań. Niestety nie byłem go jeszcze wąchać w perfumerii, lecz czy któraś z Pań może potwierdzić, że to podróba lub nie? Z ocen jakie przeglądałem na tym forum, wynikało, że jest to zapach lekki, letni. Miał mieć nuty limonki i mięty, więc też wydawał mi się lekki, a niestety w żadnym wypadku taki nie jest. Poza tym czy testery nie powinny być bez korków?

Wszystkie są testerami, wyglądają na oryginały (butelki, korki, kody, naklejki, kształt atomizera). Niedawno kupiłem Acqua Di Gio z jednej aukcji to śmiech na sali jakiej to było jakości. Mogę porobić foteczki dla osób do weryfikacji na przyszłość, ale ogólnie znajduje się to tutaj - https://thecounterfeitreport.com/pro...ua-Di-GIO.html

Napisałem maila do sprzedawcy, ale nie chcę nikogo oczerniać z góry także byłbym wdzięczny za weryfikację po samej tej ciężkiej nucie damskiego zapachu. W przypadku potwierdzenia, że tak nie jest odsyłam wszystkie produkty bo takiemu sprzedawcy z góry nie ufam. Nie lubię być oszukiwany, a podróby nie powinno się sprzedawać w cenach zbliżonych do oryginałów.

Oczywiście sam porównam jeszcze te zapachy w perfumerii i jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą to wyjawię kto sprzedaje te podróby. Wieczorem mogę porobić też fotki wszystkich butelek. Może ktoś się dopatrzy znamion oszustwa bo jeśli będzie to tylko sam zapach to będę chyba zbyt mało wiarygodny, aby takiego sprzedawcę usunąć z tej listy.

Edytowane przez testerr
Czas edycji: 2015-03-17 o 12:18
testerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 12:42   #1676
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Wstaw fotki, bez tego niczego nie ustalimy. Rozumiem, że damskich nie znałeś wcześniej i kupiłeś na podstawie tylko nut i opisów w sieci?
I oczywiście testery miewają korki
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 13:23   #1677
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Nie powinno być problemu, zamówienie (albo jego część) możesz zwrócić nawet bez podawania przyczyny.
Odpisali mi. Licząc robocze dni, to po 3.
Stary 2015-03-17, 13:23   #1678
testerr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Wstaw fotki, bez tego niczego nie ustalimy. Rozumiem, że damskich nie znałeś wcześniej i kupiłeś na podstawie tylko nut i opisów w sieci?
I oczywiście testery miewają korki
Tak, to mój błąd, że tak wybierałem, lecz raz już tak trafiłem z Azzaro Chrome i byłem bardzo zadowolony (brałem z indizio). Byłem teraz powąchać w Sephorze ten damski (oczywiście też EDP) i jestem lekko skołowany. Zapach jest podobny, lecz ten, który wczoraj pryskałem wydaje się być jakby bardziej drażniący (czułem go cały wieczór koło siebie bo prysnąłem sobie na rękę). Mam go jeszcze na papierku i porównam wieczorem w domu (test też nie będzie miarodajny bo zapach lekko zwietrzeje przez ten czas), ale póki co jestem bardziej nastawiony, że to moja pomyłka. Dla pewności wrzucę jeszcze wieczorem fotki.

Ogólnie przy okazji powąchałem męskie Chanel Homme Sport i trochę się zakochałem Szczególnie jeden z nich (bo widziałem 3 typy) ma taką dodatkową nutę cytrusową, świetny zapach.

P.S. Oczywiście w razie pomyłki przeproszę sprzedawcę zarówno tutaj, który jest na razie anonimowy, a także na mailu gdzie zaznaczałem, że to i ja mogę się mylić.

Edytowane przez testerr
Czas edycji: 2015-03-17 o 13:25
testerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 17:13   #1679
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez testerr Pokaż wiadomość
Witam,

Kupiłem ostatnio w jednej z polecanych perfumerii 2x Armani Acqua Di Gio EDT 100ml oraz 1x Armani Di Goia EDP 50ml. O ile męski zapach wydaje mi się podobny do oryginału (posiadałem oryginalny flakon z Sephory) tak damski strasznie cuchnie ciężkimi damskimi perfumami, za przeproszeniem dla starszych pań. Niestety nie byłem go jeszcze wąchać w perfumerii, lecz czy któraś z Pań może potwierdzić, że to podróba lub nie? Z ocen jakie przeglądałem na tym forum, wynikało, że jest to zapach lekki, letni. Miał mieć nuty limonki i mięty, więc też wydawał mi się lekki, a niestety w żadnym wypadku taki nie jest. Poza tym czy testery nie powinny być bez korków?

Wszystkie są testerami, wyglądają na oryginały (butelki, korki, kody, naklejki, kształt atomizera). Niedawno kupiłem Acqua Di Gio z jednej aukcji to śmiech na sali jakiej to było jakości. Mogę porobić foteczki dla osób do weryfikacji na przyszłość, ale ogólnie znajduje się to tutaj - https://thecounterfeitreport.com/pro...ua-Di-GIO.html

Napisałem maila do sprzedawcy, ale nie chcę nikogo oczerniać z góry także byłbym wdzięczny za weryfikację po samej tej ciężkiej nucie damskiego zapachu. W przypadku potwierdzenia, że tak nie jest odsyłam wszystkie produkty bo takiemu sprzedawcy z góry nie ufam. Nie lubię być oszukiwany, a podróby nie powinno się sprzedawać w cenach zbliżonych do oryginałów.

Oczywiście sam porównam jeszcze te zapachy w perfumerii i jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą to wyjawię kto sprzedaje te podróby. Wieczorem mogę porobić też fotki wszystkich butelek. Może ktoś się dopatrzy znamion oszustwa bo jeśli będzie to tylko sam zapach to będę chyba zbyt mało wiarygodny, aby takiego sprzedawcę usunąć z tej listy.
Rozumiem, ze masz na mysli nasza wizazowa liste? Jesli o taka liste ci chodzi, to masz oryginal. Nie bez powodu owe perfumerie sa uznawane za wiarygodne.
Inna sprawa, myslisz ze meski zapach sprzedaliby ci oryginalny, a damski juz nie?
Stary 2015-03-17, 18:38   #1680
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez testerr Pokaż wiadomość
Zapach jest podobny, lecz ten, który wczoraj pryskałem wydaje się być jakby bardziej drażniący (czułem go cały wieczór koło siebie bo prysnąłem sobie na rękę). Mam go jeszcze na papierku i porównam wieczorem w domu (test też nie będzie miarodajny bo zapach lekko zwietrzeje przez ten czas), ale póki co jestem bardziej nastawiony, że to moja pomyłka. Dla pewności wrzucę jeszcze wieczorem fotki.
Jeśli był to Twój pierwszy kontakt z tym zapachem, to właśnie z tej przyczyny mogłeś go czuć na sobie dość długo (pomijając kwestię trwałości). A drażniący mógł być dlatego, że nie bardzo Ci odpowiadał. Za kolejnym razem zapach odbiera się nieco inaczej - po prostu się do niego przyzwyczajasz i nie ma elementu zaskoczenia
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości