|
|
#691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
Najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA bajecznie wyglądaliście
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
rzadko sie tu udzielam, ale chcialam Wam polecic Dworek w Maslowie. Wesele wyszlo cudownie...dekoracje przepiekne, jedzenie przepyszne - bylo tak duzo ze mnostwo zostalo. Goscie byli zachwyceni...bylo niesamowicie elegancko, uroczyscie. No super po prostu. JEstem zachwycona wyborem. Poza tym potwierdzam ze kwiaciarnia pokusa robi cudne bukiety - moje gozdziki wygladaly przecudnie
. I polecam fotografa Pawla Wojcika ktory zrobil nam obledne zdjecia! ehh...cudownie jest byc zona .
|
|
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Pokusa bez dwoch zdan robi przepiekne bukiety. Oprocz bukietu dla mnie i starszej, ubierali nam jeszcze samochod i robili wiazanke na stol. Bylam bardzo zadowolona. Zreszta, ocencie same. Tort z cukierni DOROTKA na Wspolnej. Smak jagoda malina. Zniknal caly. Goscie byli zachwyceni smakiem. Polecam
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
Serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mężatek
![]() Przy okazji mam takie pytanie - orientujecie się może jak smakują ciasta serwowane w Sosnowym Dworku i czy są to ich własne wyroby, czy gdzieś kupują?? |
|
|
|
#695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Julies dla Ciebie również najlepsze życzonka ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak pieknie wyglądałaś, cudo... nawet Kordosia na drugim zdjęciu się załapała ![]() Z tego wszystkiego zapomniałam - z tej strony Justyna C. teraz to D. z IV G Gazelcia ciasta z tego co się orientuje to skądś biorą, ale nie wiem dokładnie skąd (mówili mi, ale nie pamiętam, ale polecam zwłaszca babeczki z owocami )
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kompletnie się nie orientuję co się dzieje z ludźmi z naszej byłej klasy Czekam w takim razie na wiadomość na priva, chętnie się dowiem co tam u Ciebie i u Dziewczyn Pozdrowionka i buziaki
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
No jak miło koleżanki się spotkały - ech miło tak.
Ja teraz jade na urlop wiec do zobaczenia we wrześniu |
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
tiffi udanego wypoczynku
|
|
|
|
#701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet ostatnio o Tobie myślałam bo wydawało mi się, że widzialam Cię pod Tesco. I to faktycznie musialaś byc Ty ze swoim Maleństwem w brzuszku. Gratuluję. Mam nadzieje ze uda nam sie kiedys spotkac i pogadac o wszystkim i o niczym. Buziaki
|
|
|
#702 |
|
Przyczajenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM NOWOŻEŃCOM
Agniesiu mam do Ciebie pytanie Gdzie kupowałaś suknie ślubną????Jest bajkowa taka jaką chciałabym mieć w przyszłości
|
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Suknia jest Agory model 27-15. Kupowałam ją w Krakowie w salonie Mendelssohn, ale tylko ze względu na to, że w Kielcach w Paryżance była 500pln droższa! Na żywo jest jeszcze piękniejsza, bo cały gorset jest obklejony kamieniami Swarovskiego. Mnie jest już niepotrzebna, po pranku pójdzie do sprzedania, chociaż ciężko mi będzie się z nią rozstać, bo to jest moja miłość od pierwszego wejrzenia
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to bardzo chętnie się spotkam. Nie widziałyśmy sie w sumie od średniej - kupa czasu
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o rany rzeczywiście pięknie, hmmm może przy najbliżeszej wizycie w Kielcach przejedziemy się z TŻ-tem do Masłowa zobaczyć DWOREK na żywo ...niezły mam mętlik w głowie
|
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakie macie jeszcze opcje jesli chodzi o sale? na moim weselu byly piekne dekoracje - bo zdjecia akurat nie z mojego. Oni np. na stole mlodych owoce ukladaja na rogach na palmowych lisciach, a na stolach gosci sa w wysokich wazonach same winogrona a z nich wystawaja banany ktore po porozcinane i wygladaja jak delfinki. Na koncu salo stoi przepiekny metalowy polmisek na wysokich nogach na ktorym sa takze same winogrona. na salo do tanczenia jest kacik z kawa i herbata a takze wina i drinki (sami je robia, nie placi sie dodatkowo) i pieknie porozkladane mandarynki i winogrona. Calosc zdobia bukiety z kwiatow. Na stolach sa kamyczki, krysztalki. Sztucce sa przyozdobione, serwetki krysztalkami. No cudownie jest. Kwiaty do wazonow mozesz wybrac, tonacje dekoracji tez. Ja mialam bordowa, ale moze byc zlota, ecru - no co sobie zazyczysz. Jedzenie jest super i na prawde mnostwo zostaje takze mozecie ostre ciecia w proponowanym menu wprowadzac. Pelna kulturka - czesto zdarza sie ze pierwszy toast wznoszony jest szampanem w literatkach - tutaj sa piekne kieliszki. Herbatka i kawa w filizankach, zastawa cala taka sama. No bajecznie! Na gorze sa pokoje wiec mozna wynajac, ewentualnie polozyc dzieci na czas wesela. Jest tez fontanna czekoladowa ktora mozna wypozyczyc. Wokol salo na zewnatrz rozstawione sa lawki, krzesla drewniane. Wszysko jest ogrodzone wiec bez obaw dzieciaki moga biegac. No ja jestem zachwycona i nasi goscie tez. Tak jak mowie - jedyna wada jest brak klimatyzacji - ale da sie przezyc ![]() wedlug mnie to jest najpiekniejsza sala w Kielcach - Lesny Dwor sie kryje i juz! ehh, chcialabym przezyc swoje wesele jeszcze raz |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do czasu naszego wesele dużo jeszcze ulegnie zmianie, np. ma powstać piękny ogródek na tarasie, gdzie będzie grill dla gości i miejsce żeby spocząć na swieżym powietrzu, w sumie to zależy nam na dużej sali bo jak narazie samej rodziny naliczyliśmy 130 osób z obu stron, nie wliczaliśhy w to znajomych, także tu może jeszcze dojść ok. 30 osób. A ile osób liczyło WASZE wesele? odkąd oglądaliśy Castor był on naszym faworytem, ale teraz już sama nie wiem, po tym co widać na zdjątkach i po tym co piszesz...już sama nie wiem
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
ja bylam w castorze przed remontem i nie podobalo mi sie. nie wiem jak jest teraz, wiec ciezko mi porownac.
U nas bylo 95 osob. Byl duuzy luz. Znajomej kuzynka bedzie miala tam wesele niedlugo na 160 osob. |
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
no jasne ze zobaczyc mozecie - najlepiej w sobote podjechac zeby zobaczyc jak to wszystko w dniu wesela wyglada.
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
ania nawet się chwili nie zastanawiaj. Dworek w Masłowie serdecznie polecam. Zreszta pisałam to juz na tym watku. Włascicelka jest ta sama babka co Pałacyku Zielinskich. Ja miałam tam swoje przyjęcie weselne. Kobietka jest profesjonalistka , zna sie na rzeczy- wszystko jest podopinane na ostatni guzik i jedzenie niebo w gębie.
A sam Dworek w pięknym miejscu. Byłam tam 2 lata temu, jeszcze przed remontem na chrzcinach- rewelka. Jak bedę robiła duze weselicho i slub koscielny, bez zastanowienia biegnę rezerwować tą salę.
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Ojjjjjj dziewczyny (Hania i Julies) ładnie mi namieszałyście
No zobaczymy jak to będzie
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja natomiast swoje wesele miałam 2 czerwca w ameliówce. i osobiście nikomu nie polecam, sala owszem ładna, ale obsługa koszmarna, szczególnie pani kierowniczka, ja jako klient, jako panna młoda z obsługi byłam bardzo niezadowolona. Dlatego julies zazdroszczę Ci, że wszystko było jak najbardziej ok, i żałuję, że nie trafiłam do tej sali. |
|
|
|
|
#714 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Obecnie jestem na etapie wybierania Sali!!!
Mam do was parę pytań i prośbę byście mi pomogły. Ponieważ niektóre z was maja to już za sobą to mogą pomóc. Zespół chcemy by był to K2 co myślicie o nich??? Sala i to jest zagadka!!! Wybieramy miedzy Łysogórami ,ale tam nie wiem jak z jedzeniem wie ktoś może???? Stangret fajne miejsce jedzenia dużo to wiem, ale boje się jak z obsługa???? Leśny dwór dużo dobrego słyszała i ładny wystrój ale podobno mało jedzenia??? i Magnolia wiem ze ładna Sala i nic po zatem!!!! Proszę was napiszcie cos więcej jak wiece o tych lokalach. Chciała bym by wszystko było dopięte na ostatni guzik. Dziekuje |
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w Castorze rok temu na weselu koleżanki - sala ładna ale podłoga z płytek do tańczenia
Dzisiaj idę na wesele do Ameliówki zobaczymy jak będzie? Ja mogę jeszcze zaproponować salę w "Sosnowym Dworku" w Sukowie miałam tam wesele i oprócz kilku wpadek było wszystko ok. http://www.sosnowydworek.pl/ |
|
|
|
#716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnie jak moja przedmówczyni polecam zainteresowanie się Sosnowym Dworkiem w Sukowie - będę miała tam wesele za rok, a sala jest bardzo ładna i przestronna. |
|
|
|
|
#717 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Bardzo się ucieszyłam, gdy znalazłam to forum o Kielcach. Jeszcze nie zdążyłam wszystkiego wyczytać, ale jestem szczęśliwa, że tu trafiłam. Też planuje wyjść za mąż, ale w moim przypadku to nie jest takie proste. Mam do Was parę pytań z "innej beczki". Tiara widziałam, że brałaś ślub w Katedrze. Gdzie się załatwia formalności? Czy czasem nie w kancelarii na przeciwko PZU? I czy rozmawia się z księdzem, czy z Paniami, które tam pracują? Ja mam duży problem, dlatego też to mnie bardzo interesuje. Mój chłopak nie ma sakramentu komunii i bierzmowania. Poza tym ksiądz nie jest przyjmowany w jego rodzinnym domu, ponieważ mama jest z innej wiary. Mój chłopak jednak chciałby przyjąć komunię i bierzmowanie. Do księdza chcieliśmy wybrać się na początku września i zapytać, jak i kiedy można to załatwić. Ponieważ mój chłopak pracuje w Anglii i przyjeżdża rzadko do Kielc, nie jest to takie proste. Chcieliśmy się pobrać w przyszłym roku, w sierpniu. Doradź mi proszę, jeśli wiesz, do którego księdza się wybrać. Od jednych znajomych słyszałam, że najlepiej iść do Katedry, bo tam jest nasz rejon. A od innych, że do Katedry lepiej nie iść, bo wygonią. Nie wiem, co mam robić. Poza tym chciałam się dowiedzieć, jakie są koszta związane ze ślubem. Ile płaci się księdzu, organiście, za zapowiedzi, wystrój kościoła i nauki? Bardzo Cię proszę o odpowiedź. Dziewczyny, Was również proszę o pomoc. Jeśli któraś spotkała się z takim problemem jak mój, to proszę o radę. Z góry wielkie dzięki. Aga |
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
K2 jak najbardziej polecam!! Grali u mnie 4 sierpnia, bardzo profesjonalny zespół! Nawet właścicielka sali i fotograf mówili, że są świetni, a oni już dużo widzieli ![]() Jeśli chodzi o Stangreta to również polecam! Z wesela na wesele są coraz lepsi
|
|
#719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że w dzisiejszych czasach da się wszystko załatwić, trzeba tylko trochę więcej dać w łapę . |
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Agaijacek mój maz tez nie ma bierzmowania. moja mama była się dowiadywac w Katedrze jak to jest z tymi sakramentami i generalnie nie ma żadnego problemu. Bierzmowania sa organizowane co miesiac. Trzeba tylko iśc na rozmowę do księdza i zgromadzic wszystkie papierki z własnej parafi - Tzn. swiadectwo chrztu. Najlepiej idz do Ktedry i sama wszystkiego się dowiedz. My w każdym razie zrezygnowalismy ze slubu koscielnego. Mój mąz dalej jest niebierzmowany.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Pozwólcie, że będę pisała "technicznie", żebyście mogły coś dla siebie skorzystać z tej mojej relacji.

. I polecam fotografa Pawla Wojcika ktory zrobil nam obledne zdjecia! ehh...cudownie jest byc zona 
jak pieknie wyglądałaś, cudo... nawet Kordosia na drugim zdjęciu się załapała
-jak zobaczylam Twoje zdjecia to o mało nie zemdlałam z wrażenia !Nawet o Tobie ostatnio rozmawialysmy z dziewczynami z LO! 
Kompletnie się nie orientuję co się dzieje z ludźmi z naszej byłej klasy
Czekam w takim razie na wiadomość na priva, chętnie się dowiem co tam u Ciebie i u Dziewczyn
to bardzo chętnie się spotkam. Nie widziałyśmy sie w sumie od średniej - kupa czasu