|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
O, a ja weszłam w posiadanie odżywki Radicala. Zastanawiałam się nad Jantarem, ale chyba opakowanie jakoś mniej do mnie przemówiło, nie wiem, mam jakieś zboczenie do kupowania rzeczy w opakowaniach, które bardziej mi się podobają
A potem się dziwię, że wszystkie kosmetyki mam w zielonych słoiczkach i buteleczkach.
|
|
|
|
#903 |
|
BAN stały
|
Szczerze to większość fryzjerów ma
mniejszą wiedzę o włosach niż my :P Dzisiaj kupiłam mgiełkę ziołową green pharmacy i jestem zadowolona Miałam Radical i nie byłam zadowolona wcale. |
|
|
|
#904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tamta fryzjerka chyba nie wie co to cieniowanie bo podzieliła moje włosy na 2 warstwy (róznica między nimi wynosiła ok 15 cm!!). Dbaj dalej o włosy, nie zrażaj się
|
|
|
|
|
#905 |
|
BAN stały
|
Ja dzielę na 3 poziomy kiedy cieniuję :P
|
|
|
|
#907 |
|
BAN stały
|
Moim dodaje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Hmm,a mi ten Radical szczerze mówiąc bardzo ładnie robi na włosach, kiedy rano chcę je trochę odświeżyć przed wyjściem. I tak pięknie pachnie
|
|
|
|
#909 |
|
BAN stały
|
A mnie sklejał włosy przeraźliwie i przetluszczał :<
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, Radical jeszcze nie miałam. Niedawno wtarłam Jantar w skalp po raz pierwszy i już wiem, że będę musiała sobie wykombinować jakiś aplikator, bo samą ręką ciężko nakładać.
A jak już jesteśmy w temacie fryzjerów, to ja żałuję, że pewnego razu nie zdzieliłam baby w gębę po tym co mi z włosami zrobiła. Nie wiem skąd ona się wzięła, ale taka "profesjonalistka" nadaje się tylko do zbierania kartofli, a nie ścinania włosów. Miałam włosy prawie do pasa, chciałam skrócić ok. 5 cm, a ten babsztyl wyrżnął mi włosy na kartku że sięgały linii pach, a boki zostawił z 5 cm dłuższe... Wyobrażacie sobie??? Miałam normalnie dziurę we włosach, z przodu do piersi, a z tyłu do łopatek... Szkoda gadać. Ale ten salon i tak rok później splajtował i się nie dziwię. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Aha, a jak już skończyła ścinać to jeszcze przed lusterkiem sprawdzała czy z przodu równo oba boki ścięte! No jasne, bo to było w tamtym momencie tak bardzo istotne
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#912 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No fakt, nie powinno być ich widać. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Ja tam chyba już nigdy nie pójdę do fryzjera :P Lubię sama się obcinać i wymyślać fryzury
|
|
|
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
O ile przeszło mi już "nie będę już dbać o włosy bo jak widać nie ma to sensu" i jednak będę dbać nadal, o tyle faza na "nienawidzę tej kobiety" i płacz podczas każdego zerknięcia w lusterko nadal mnie trzyma.
Włosy dziś ułożyły się średnio, są bardzo płaskie, degażowane końce odstają (pomagałam im jakoś prostownicą, ale to zgubny zabieg, bo z jednej strony dbam, a z drugiej niszczę, mimo, ze to jedynie 140 stopni). Wyglądam jakbym miała o 30% mniej włosów, a włosy mi nie wypadają prawie w ogóle. Cóż, przede mną jeszcze cięższa walka niż zakładałam niespełna tydzień temu. A powiedzcie mi, gdy weszłyście w fazę włosomaniactwa, co zrobiłyście z kosmetykami które odstawiłyście? Obecnie od ponad półtora miesiąca korzystam tylko z Kallosa, Biovaxa i B.app. W drodze są kosmetyki rosyjskie. Mam za to niezaczęte szampony i odżywki drogeryjne, Shwarzkopffy, Elsevy... Nie chce do nich wracać, przynajmniej nie teraz, a żal aby stały i się marnowały. Wykorzystywałyście na siłę, oddawałyście innym, czy co się stało z waszymi produktami sprzed świadomej pielęgnacji? |
|
|
|
#914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stosujesz na długości czy jako wcierkę? ![]() Btw. Melduję się w wątku, bardzo początkująca włosomamiaczka
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakiśczas temu kupiłam odzywki z Bivaxu jedną z jedwabiem i drugą do włosów suchych i zniszczonych (tą z dodatkiem cynamonu). Moja skóra głowy zdecydowanie ich nie lubi... ta druga miała dla mnie zbyt intesywny zapach, wręcz duszący... owszem włosy były po niej gładkie a końcówki wygładzone ale skóra głowy okropnie mnie swędziała a odżywkę spółkałam bardzo dobrze.... na saszetce napisali, że cynamon łagodzi podrażnienia skóry a mi podrażnił
![]() po tej z jedwabiem nie zauwazyłam żadnej poprawy jesli chodzi o włosy a na dodatek po dwóch dniach ze skalpa zaczęły mi schodzi tak jakby cienkie warstwy skóry to nie są odżywki dla mnie... dobrze, że mogłam kupić saszetkę na wypróbowanie...
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz do fryzjera, zdecydowałam się na duże cięcie i aż na samą myśl się boję
chce je obciąć do ramion |
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, trzymam kciuki za zadowolenie!
|
|
|
|
#919 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wycudowałam psikacza siemię + olejek łopianowy i w taki sposób naolejowałam włosy na noc
zużyłam drugie opakowanie łopianowego i chcę teraz spróbować czegoś nowego. Co doradzacie ?
|
|
|
|
#921 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;50578974]Lniany, kokosowy albo oliwa z oliwek. Sprawdzone
[/QUOTE]Właśnie myślałam o lnianym ale jaki rafinowany nierafinowany ? Chodzi mi też po głowie sesa, khadi albo z domieszką czarnuszki. Aha i musztardowy |
|
|
|
#923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
mi się bardzo podoba ten olejek yves rocher, moim włosom chyba ta mieszanka odpowiada bo bardzo fajne po nim są, pięknie pachnie i nie jest drogi
|
|||
|
|
|
#924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia Przelałam go i wyrzuciłam butelkę a szkoda bo bym Ci powiedziała. Mnie sesa i khadi też kuszą ale nie są na moją kieszeń
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;50580930]Szczerze mówiąc nie mam pojęcia
Przelałam go i wyrzuciłam butelkę a szkoda bo bym Ci powiedziała. Mnie sesa i khadi też kuszą ale nie są na moją kieszeń [/QUOTE]Wydaje mi się, że nierafinowane oleje są chyba bogatsze w dobrocie niż rafinowane ? |
|
|
|
#926 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;50578604]Koniecznie pokaż zdjęcie po! Szczerze już mnie serce boli
[/QUOTE]Ja już po obcięciu, poleciało +/- 15cm ale jestem zadowolona ale króciutkie jak będę miała fotografa to wstawię zdjęcie
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba postawię póki co na lniany nierafinowany
|
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki czy ja tu moge zaprosic na urodowo-wlosowy mój własny blog, który nie przynosi mi korzysci materialnych?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

A potem się dziwię, że wszystkie kosmetyki mam w zielonych słoiczkach i buteleczkach.