Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 13:58   #691
netkak87
Raczkowanie

Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?

teraz sobie przypomniałam, że rzeczywiscie opisywałas grudzien

bedziemy jechac na 7dni. i to nasz pierwszy taki wyjazd jako wycieczka a mojego męża ogolnie w miejsce gdzie jest ciepło

Chciałabym mu pokazac jaka fajna jest woda w oceanie, tzn że wchodzisz i nie chce Ci sie wychodzic - czyli ciepla
to takie pierwsze kroki .. -czyli jestesmy bardziej nastawieni na odpoczynek ewentualnie zwiedzanie "regionalne".

Ja czytałam cos o delfinarium/rejsach - marzenia z dziecinstwa i juz wiem że bedą musialy się spełnic
netkak87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 20:39   #692
DuzaCzarna69
Przyczajenie

Teneryfa, Lanzarote czy Gran Canaria?

Drogie Wizażystki,

to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość Chce się wybrać na wyspy kanaryjskie w pierwszej połowie listopada z chłopakiem. Przeglądam oferty i nie mogę się zdecydować... Chciałabym nie tylko leżeć na plaży, ale też zwiedzać i pochodzić po jakichś szlakach. Póki co mój faworyt to Lanzarote ze względu na opinie i dostępność na stronie Itaka. Proszę pomóżcie zdecydować

Pozdrawiam
DuzaCzarna69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 13:51   #693
arquettewska
Rozeznanie

Dot.: Teneryfa, Lanzarote czy Gran Canaria?

Lecę niedługo na Teneryfę. Jest masę zwiedzania... są wąwozy, można wejść na wulkan, są góry. Bardzo różnorodna wyspa. I dużo parków rozrywki( np.Loro Park z orkami czy Siam Park - największy park wodny w Europie) .
Ładne plaże też się znajdą( np. Del Duque, Playa de las Teresitas)

arquettewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 12:39   #694
Nameria
Zadomowienie

Byłam na Gran Canarii, dwa razy i hmm... krajobraz trochę księżycowy. Można oczywiście pojeździź po wyspie ale czy jest sens i tak naprawdę jest co zwiedzać? Są parki do których warto się wybrać. Na pewno nie będziesz się nudziła ale zwiedzania bardzo dużo nie ma
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 11:17   #695
Shinain
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Fuerteventura;)

Jadę z rocznym dzieckiem na Fuerte do miejscowości Jandia.
Czy ktoś wie jakie są ceny i czy łatwo kupić tam pieluchy, słoiczki, kaszki itp.
Bede wdzięczna za podzielenie sie doświadczeniami
Shinain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 11:27   #696
201609062117
Konto usunięte

właśnie układam sobie plan pobytu, zakładając że w każdym dniu będzie słonecznie i ciepło i mam pytanie: czy któraś z was zwiedzała ostatnio Barranco del Infierno? Znajduję sprzeczne informacje na temat możliwości wjazdu, zakazu i powtórnego otwarcia.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 15:30   #697
KARI1604
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny

W połowie listopada mam opcję wyjazdu na tydzień na Lanzarote - podpowiecie jaka moze być wtedy mniej więcej pogoda? Chcilibyśmy tak pół na pół - poplazować i pozwiedzać, nie będzie już za zimno na leżenie na plaży i jak tam z wiatrem?
Byłabym wdzięczna za info

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ja wylatywałam kilka dni po ślubie, posługiwałam się dowodem panieńskim, nie wyrobicie nowego zaraz po ślubie, za mało czasu przecież, ani nie zrobicie tego na przecież "na zaś".

W ogóle chyba jest 3 msc na zmianę dowodu osobistego itp. od ślubu (ale nie ejstem pewna na 100procento , nie pamietam.... )
Z tego co kojarzę paszport nalezy wymienić w ciągu 60 dni od daty zmiany nazwiska, ale dla wygody chyba lepiej uzywac nazwiska panienskiego, aby zaoszczędzić sobie zbędnych tłumaczeń
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 12:37   #698
arquettewska
Rozeznanie

Na Teneryfie obowiązkowo wulkan, Siam Park i Loro Park

Stary 2014-11-13, 20:34   #699
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez arquettewska Pokaż wiadomość
Na Teneryfie obowiązkowo wulkan, Siam Park i Loro Park
jeszcze masca i punta de teno
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-21, 14:23   #700
KARI1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Byłam na Gran Canarii, dwa razy i hmm... krajobraz trochę księżycowy. Można oczywiście pojeździź po wyspie ale czy jest sens i tak naprawdę jest co zwiedzać? Są parki do których warto się wybrać. Na pewno nie będziesz się nudziła ale zwiedzania bardzo dużo nie ma
w 100% prawda, atrakcje sa mocno naciągne, bardziej przeyrodnicze niż zabytki, na pewno zalezy w jakim okresie sie jedzie, bo jesienią krajobraz księżycowy, ale na wiosnę zieloniutko
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 10:42   #701
julka_79
Przyczajenie

Zgadzam sie, ze na Teneryfie jest najwiecej do zobaczenia! Jest bardzo różnorodna ale na tydzień to i Lanzarote jest ok
julka_79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 01:56   #702
Malgos_12
Zakorzenienie

Hej. Możecie polecić jakieś miejsca (hotel) dla rodzin? Mój synek będzie miał niewiele ponad roczek. Chciałabym coś blisko plaży i żeby był też brodzik.
Chcemy lecieć na przełomie maja/czerwca i właśnie nie mam pojęcia na którą z wysp... Teneryfa chyba odpada, bo leci się tam najdłużej, a z moim ruchliwym maluszkiem to im dłuższy lot to tym gorzej
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 12:19   #703
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Hej. Możecie polecić jakieś miejsca (hotel) dla rodzin? Mój synek będzie miał niewiele ponad roczek. Chciałabym coś blisko plaży i żeby był też brodzik.
Chcemy lecieć na przełomie maja/czerwca i właśnie nie mam pojęcia na którą z wysp... Teneryfa chyba odpada, bo leci się tam najdłużej, a z moim ruchliwym maluszkiem to im dłuższy lot to tym gorzej
różnica w czasie lotu jest naprawdę niewielka. Jeśli chodzi o plażę dla dziecka to ja wybrałabym Fuerteventurę albo Lanzarotę, na Fuercie masz ciekawy park ze zwierzętami, miejscowość Caleta de Fuste 10 minut od lotniska, plaża w miejscowości sztuczna ale bardzo bezpieczna dla dzieci, spójrz np. na hotel Barcelo albo Elba Carlota

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 14:23   #704
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Nie polecam Kanarów z tak małymi dziećmi z trzech powodów: wysokie fale i silny wiatr, do tego zwrotnikowe, palące słońce. I 5 godzin lotu w ciasnym samolocie. Z takim maluchem można spędzić fajne wakacje w Europie. Znajomi jeżdżą do Włoch, Grecji, Chorwacji, Czarnogóry.
Stary 2014-12-18, 14:45   #705
Malgos_12
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wskazówki.

Kusum - ja mieszkam w Irlandii więc lot do Grecji nie będzie trwał krócej niż na Kanary.
Myślałam o Sardynii, ale końcem maja może być jeszcze różnie, choć przeważnie jest już ładnie, jednak np byłam rok temu w Portugalii w początkiem czerwca i pogoda była średnia a woda bardzo zimna i w basenie, a tym bardziej w morzu. Dlatego marzy mi się na prawdę pewna pogoda. Chorwacja odpada ze względu na ilość kamienistych plaż - choć piękny kraj. Do Włoch jakoś mnie średnio ciągnie (jeśli chodzi o kontynentalną część), nad wyspą jeszcze się zastanowię, do Grecji loty są dość drogie - a nie ukrywam jednak i to ma znaczenie.
Do Czarnogóry mam problem z połączeniem - tzn przynajmniej był. Rozważam jeszcze Maltę, ale to się jeszcze okaże.
Stary 2014-12-18, 17:38   #706
arquettewska
Rozeznanie

Malta super! Bardzo klimatyczna wysepka I na Golden Bay bardzo delikatne zejście + małe fale,więc dla dzieci świetnie.

Stary 2014-12-18, 17:59   #707
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Nie polecam Kanarów z tak małymi dziećmi z trzech powodów: wysokie fale i silny wiatr, do tego zwrotnikowe, palące słońce. I 5 godzin lotu w ciasnym samolocie. Z takim maluchem można spędzić fajne wakacje w Europie. Znajomi jeżdżą do Włoch, Grecji, Chorwacji, Czarnogóry.
u mnie w hotelu wypoczywają ludzie nawet z miesięcznymi dziećmi, nie generalizujmy.

fale zależą od pory roku, w październiku na przykład w ogóle nie wieje i ich nie ma, a słońce - i tak dziecko trzeba smarować kremem.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2014-12-18, 18:10   #708
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
u mnie w hotelu wypoczywają ludzie nawet z miesięcznymi dziećmi, nie generalizujmy.

fale zależą od pory roku, w październiku na przykład w ogóle nie wieje i ich nie ma, a słońce - i tak dziecko trzeba smarować kremem.
A na jakiej wyspie pracujesz? Albo posiadasz hotel
Stary 2014-12-18, 20:21   #709
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
A na jakiej wyspie pracujesz? Albo posiadasz hotel

pracuję na Fuerteventurze, ale znam też Gran Canarię i Teneryfę od strony "pracowej", wiem z jak małymi dziećmi przyjeżdżają tam ludzie. Pewnie, woda w oceanie nie będzie tak ciepła jak w Morzu Śródziemnym, bo to ocean a nie morze, ale nie uważam żeby wyspy były nieodpowiednie dla ludzi z dziećmi.

Stary 2014-12-18, 23:45   #710
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
pracuję na Fuerteventurze, ale znam też Gran Canarię i Teneryfę od strony "pracowej", wiem z jak małymi dziećmi przyjeżdżają tam ludzie. Pewnie, woda w oceanie nie będzie tak ciepła jak w Morzu Śródziemnym, bo to ocean a nie morze, ale nie uważam żeby wyspy były nieodpowiednie dla ludzi z dziećmi.
Tym wyjazdem z dzieckiem się nie martwię widziałam w Tajlandii dzieci kilkumiesięczne, gdzie tam wilgotność powietrza jest strasznie męcząca i nigdzie wcześniej nie doświadczyłam takiej (a trochę już zwiedziłam). Poza tym mnóstwo ludzi stąd jeździ z dzieciakami w różnym wieku i bardzo sobie chwalą, a że tam jeszcze nie byłam to chciałabym zobaczyć coś nowego.

Chodzi mi jednak o tą wodę w morzu. Czytałam opinie, że nawet w marcu temperatura wody w oceanie jest fajna, a w jakich temperaturach oscyluje? bo może to też inaczej odczuwasz mieszkając tam wiem jak to jest bo mieszkałam na Cyprze i przy 21 stopniach w nocy chodziłam w polarowej bluzie a obecnie przy 13 ubieram leciutką bluzę haha

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-12-18 o 23:47
Stary 2014-12-19, 10:43   #711
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy na Fuercie dwa razy na przełomie maja/czerwca. Nie było jakoś gorąco. Czasem wiatr był bardzo silny i zimny (chodziłam wieczorem w kurtce).
Chętnie poleciałabym teraz w zimie i zastanawiam się czy jest tak samo jak w maju czy jednak zimniej?
Stary 2014-12-19, 15:00   #712
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Tym wyjazdem z dzieckiem się nie martwię widziałam w Tajlandii dzieci kilkumiesięczne, gdzie tam wilgotność powietrza jest strasznie męcząca i nigdzie wcześniej nie doświadczyłam takiej (a trochę już zwiedziłam). Poza tym mnóstwo ludzi stąd jeździ z dzieciakami w różnym wieku i bardzo sobie chwalą, a że tam jeszcze nie byłam to chciałabym zobaczyć coś nowego.

Chodzi mi jednak o tą wodę w morzu. Czytałam opinie, że nawet w marcu temperatura wody w oceanie jest fajna, a w jakich temperaturach oscyluje? bo może to też inaczej odczuwasz mieszkając tam wiem jak to jest bo mieszkałam na Cyprze i przy 21 stopniach w nocy chodziłam w polarowej bluzie a obecnie przy 13 ubieram leciutką bluzę haha
Tutaj zawsze musisz mieć coś z dłuższym rękawem bo wiatr może być chłodny wieczorami,ale teraz leżę przed domem w samym bikini i jest ok;-) specjalnie się podnioslam sprawdzić temp oceanu i ma jakieś 22 stopnie,w maju może mieć podobnie,chyba że zima będzie chlodna to być może spadnie do 20,ale pamiętaj ze w Większości hoteli brodziki dla dzieci są podgrzewane.

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Byliśmy na Fuercie dwa razy na przełomie maja/czerwca. Nie było jakoś gorąco. Czasem wiatr był bardzo silny i zimny (chodziłam wieczorem w kurtce).
Chętnie poleciałabym teraz w zimie i zastanawiam się czy jest tak samo jak w maju czy jednak zimniej?
Teraz jest bardzo w Porządku, ale np.zeszły tydzień było chłodno,a ppd koniec listopada padało przez 10 dni,zimą bywa kaprysnie-mozesz mieć Tydzień pięknej pogody a możesz przez tydzień zobaczyć słońce dwa razy,nie ma reguły.

Stary 2014-12-21, 20:26   #713
TwojaGrahamka
Przyczajenie

Witam wszystkich! Jako,że nie mogłam znaleźć wątku o samej Hiszpanii, pomyślałam,że zwrócę się z tym pytaniem do Was: czy wiecie ile moze kosztować lot do Madrytu lub Walencji (albo w jakich przedziałach mieści się taki koszt) najlepiej zeby był to LOT. Liczę na Waszą pomoc
TwojaGrahamka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 13:12   #714
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TwojaGrahamka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich! Jako,że nie mogłam znaleźć wątku o samej Hiszpanii, pomyślałam,że zwrócę się z tym pytaniem do Was: czy wiecie ile moze kosztować lot do Madrytu lub Walencji (albo w jakich przedziałach mieści się taki koszt) najlepiej zeby był to LOT. Liczę na Waszą pomoc
nic nie będzie bardziej wiarygodne sprawdzenia cen na ich stronie albo wrzuć w skyscanner i będziesz miała zestawienie cen kilku linii lotniczych, można też sprawdzić połączenia czarterowe
LOT na pewno do tanich nie należy, a Ryan lub Aer Lingus odpada? albo Wizzair? myślę, że można by było dużo zaoszczędzić - chyba, że kwota nie gra roli

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-12-22 o 13:14
Stary 2015-01-17, 14:17   #715
Quel
Raczkowanie

Dot.: Fuerteventura;)

Witam!
U nas Fuerta na początku września tego roku, to będzie nasz podróż poślubna. Hotel Elba Carlota, Caleta de fuste. Baby montana pisałaś, że można wysłać maila z prośbą o jakiś ładniejszy pokój, masz może jakiś kontakt? Będę wdzięczna
Prześledziłam cały wątek, może ktoś jeszcze był w Caleta de fuste i z praktycznych porad poleci jakieś miejsca, plaże, miasteczka, knajpki?
Quel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 21:29   #716
Bernek
Przyczajenie

Ja bardzo polecam Lanzarote.

Wyspa jest inna, niesamowicie ciekawa, posiada szereg ciekawych miejsc wartych zobaczenia.

Jednocześnie idealna na typowe "leżenie". Przyjemne kurorty, promenady, knajpki, a przede wszystkich bardzo ciekawe, najczęściej piaszczyste plaże!
Bernek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-06, 17:38   #717
kasiadorsz
Raczkowanie

Dot.: KANARY - hotel Be Live Lanzarote - co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez daria w Pokaż wiadomość
Była któraś z Was? Co sądzicie? Jakie są warunki? Jaka obsługa? Na zdjęciach prezentuje się bosko, czy rzeczywiście tak wygląda?
Wybieram się z mężem na Kanary w grudniu i chcemy znaleźć coś naprawdę fajnego
Możesz poczytać [ciach-reklama] ale widzę że mają bardzo dobre opinie i oceny od ludzi którzy byli w tym hotelu. Obejrzałam zdjęcia i sama bym się tam wybrała. Ale zaczynamy z małżonkiem od Krety

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2015-04-18 o 15:58
kasiadorsz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-03, 16:32   #718
esfira
Zakorzenienie

z jakim biurem podróży najlepiej lecieć na Teneryfę? A może lepiej samemu kupić bilety lotnicze i zabukować hotel?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-08, 00:14   #719
olayahoo
Raczkowanie

Teneryfa podróż na własną rękę:)

Hej,w tym roku postanowiłam zorganizować podróż na Teneryfę na własną rękę,i potrzebuję waszej pomocyRezerwuję z booking.com,na Teneryfę lata ryanair,na południową część czyli na lotnisko Teneryfa Sur (TNS),ale na booking znajduję hotele z all inclusive tylko na północną część wyspy,np puerto de la cruz.Rozumiem,że z hotelu wyjeżdzają po gości tylko do najbliższego lotniska?To gdzie ewentualnie można znaleść hotel na południową część wyspy,doradzcie,dziękuję
olayahoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-09, 08:34   #720
sceenia
Przyczajenie

Dot.: Teneryfa podróż na własną rękę:)

Nie wiem, jakie masz oczekiwania, ale jesli nie chcesz, żeby na każdym kroku ktoś Ci wciskał zegarki i okulary, ani żeby pijani Niemcy i Angole krzyczeli Ci pod oknem, to polecam miejscowość Callajo Salvaje niedaleko Playa de las Americas. Jak tam dojechaliśmy, to byliśmy trochę zawiedzeni niewielkim rozmiarem tej mieściny, ale okazało się to strzałem w 10! Cisza, spokój i relaks, a jak chcesz poimprezować, to do Playa jest niedaleko. Jeśli chodzi o hotel, to z czystym sercem polecam Atlantic Hotel. Nad samym morzem, na skałach, basen z widokiem na morze, normalnie jak w filmach a cena nie jak w filmach Pokój był duży, a wyposażenie było lepsze niż u mnie w domu - duzo garnków, talerzy, a kieliszki były chyba do każdego rodzaju alkoholu :p Hotel jest na samym końcu ślepej uliczki, więc nie przeszkadzają jeżdzące samochody. A po drugiej stronie ulicy jest (a przynajmniej był w 2010) mały bar prowadzony przez świetnego gościa Williama, który swoją otwartością i uśmiechem zaskarbia sobie sympatię gości
sceenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości