|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?
teraz sobie przypomniałam, że rzeczywiscie opisywałas grudzien
![]() ![]() bedziemy jechac na 7dni. i to nasz pierwszy taki wyjazd jako wycieczka a mojego męża ogolnie w miejsce gdzie jest ciepło ![]() Chciałabym mu pokazac jaka fajna jest woda w oceanie, tzn że wchodzisz i nie chce Ci sie wychodzic - czyli ciepla to takie pierwsze kroki .. -czyli jestesmy bardziej nastawieni na odpoczynek ewentualnie zwiedzanie "regionalne".Ja czytałam cos o delfinarium/rejsach - marzenia z dziecinstwa i juz wiem że bedą musialy się spełnic
|
|
|
|
|
#692 |
|
Przyczajenie
|
Teneryfa, Lanzarote czy Gran Canaria?
Drogie Wizażystki,
to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość Chce się wybrać na wyspy kanaryjskie w pierwszej połowie listopada z chłopakiem. Przeglądam oferty i nie mogę się zdecydować... Chciałabym nie tylko leżeć na plaży, ale też zwiedzać i pochodzić po jakichś szlakach. Póki co mój faworyt to Lanzarote ze względu na opinie i dostępność na stronie Itaka. Proszę pomóżcie zdecydować![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Teneryfa, Lanzarote czy Gran Canaria?
Lecę niedługo na Teneryfę. Jest masę zwiedzania... są wąwozy, można wejść na wulkan, są góry. Bardzo różnorodna wyspa. I dużo parków rozrywki( np.Loro Park z orkami czy Siam Park - największy park wodny w Europie) .
Ładne plaże też się znajdą( np. Del Duque, Playa de las Teresitas)
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na Gran Canarii, dwa razy i hmm... krajobraz trochę księżycowy. Można oczywiście pojeździź po wyspie ale czy jest sens i tak naprawdę jest co zwiedzać? Są parki do których warto się wybrać. Na pewno nie będziesz się nudziła ale zwiedzania bardzo dużo nie ma
|
|
|
|
|
#695 |
|
Przyczajenie
|
Jadę z rocznym dzieckiem na Fuerte do miejscowości Jandia.
Czy ktoś wie jakie są ceny i czy łatwo kupić tam pieluchy, słoiczki, kaszki itp. Bede wdzięczna za podzielenie sie doświadczeniami
|
|
|
|
|
#696 |
|
Konto usunięte
|
właśnie układam sobie plan pobytu, zakładając że w każdym dniu będzie słonecznie i ciepło
i mam pytanie: czy któraś z was zwiedzała ostatnio Barranco del Infierno? Znajduję sprzeczne informacje na temat możliwości wjazdu, zakazu i powtórnego otwarcia.
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
![]() W połowie listopada mam opcję wyjazdu na tydzień na Lanzarote - podpowiecie jaka moze być wtedy mniej więcej pogoda? Chcilibyśmy tak pół na pół - poplazować i pozwiedzać, nie będzie już za zimno na leżenie na plaży i jak tam z wiatrem? Byłabym wdzięczna za info ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Na Teneryfie obowiązkowo wulkan, Siam Park i Loro Park
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#701 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam sie, ze na Teneryfie jest najwiecej do zobaczenia! Jest bardzo różnorodna ale na tydzień to i Lanzarote jest ok
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Możecie polecić jakieś miejsca (hotel) dla rodzin? Mój synek będzie miał niewiele ponad roczek. Chciałabym coś blisko plaży i żeby był też brodzik.
Chcemy lecieć na przełomie maja/czerwca i właśnie nie mam pojęcia na którą z wysp... Teneryfa chyba odpada, bo leci się tam najdłużej, a z moim ruchliwym maluszkiem to im dłuższy lot to tym gorzej
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wskazówki.
Kusum - ja mieszkam w Irlandii więc lot do Grecji nie będzie trwał krócej niż na Kanary. Myślałam o Sardynii, ale końcem maja może być jeszcze różnie, choć przeważnie jest już ładnie, jednak np byłam rok temu w Portugalii w początkiem czerwca i pogoda była średnia a woda bardzo zimna i w basenie, a tym bardziej w morzu. Dlatego marzy mi się na prawdę pewna pogoda. Chorwacja odpada ze względu na ilość kamienistych plaż - choć piękny kraj. Do Włoch jakoś mnie średnio ciągnie (jeśli chodzi o kontynentalną część), nad wyspą jeszcze się zastanowię, do Grecji loty są dość drogie - a nie ukrywam jednak i to ma znaczenie. Do Czarnogóry mam problem z połączeniem - tzn przynajmniej był. Rozważam jeszcze Maltę, ale to się jeszcze okaże. |
|
|
|
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
Malta super! Bardzo klimatyczna wysepka
I na Golden Bay bardzo delikatne zejście + małe fale,więc dla dzieci świetnie.
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fale zależą od pory roku, w październiku na przykład w ogóle nie wieje i ich nie ma, a słońce - i tak dziecko trzeba smarować kremem.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
pracuję na Fuerteventurze, ale znam też Gran Canarię i Teneryfę od strony "pracowej", wiem z jak małymi dziećmi przyjeżdżają tam ludzie. Pewnie, woda w oceanie nie będzie tak ciepła jak w Morzu Śródziemnym, bo to ocean a nie morze, ale nie uważam żeby wyspy były nieodpowiednie dla ludzi z dziećmi.
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam w Tajlandii dzieci kilkumiesięczne, gdzie tam wilgotność powietrza jest strasznie męcząca i nigdzie wcześniej nie doświadczyłam takiej (a trochę już zwiedziłam). Poza tym mnóstwo ludzi stąd jeździ z dzieciakami w różnym wieku i bardzo sobie chwalą, a że tam jeszcze nie byłam to chciałabym zobaczyć coś nowego.Chodzi mi jednak o tą wodę w morzu. Czytałam opinie, że nawet w marcu temperatura wody w oceanie jest fajna, a w jakich temperaturach oscyluje? bo może to też inaczej odczuwasz mieszkając tam wiem jak to jest bo mieszkałam na Cyprze i przy 21 stopniach w nocy chodziłam w polarowej bluzie a obecnie przy 13 ubieram leciutką bluzę haha
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-12-18 o 23:47 |
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie poleciałabym teraz w zimie i zastanawiam się czy jest tak samo jak w maju czy jednak zimniej?
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest bardzo w Porządku, ale np.zeszły tydzień było chłodno,a ppd koniec listopada padało przez 10 dni,zimą bywa kaprysnie-mozesz mieć Tydzień pięknej pogody a możesz przez tydzień zobaczyć słońce dwa razy,nie ma reguły.
|
|
|
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich! Jako,że nie mogłam znaleźć wątku o samej Hiszpanii, pomyślałam,że zwrócę się z tym pytaniem do Was: czy wiecie ile moze kosztować lot do Madrytu lub Walencji (albo w jakich przedziałach mieści się taki koszt) najlepiej zeby był to LOT. Liczę na Waszą pomoc
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wrzuć w skyscanner i będziesz miała zestawienie cen kilku linii lotniczych, można też sprawdzić połączenia czarteroweLOT na pewno do tanich nie należy, a Ryan lub Aer Lingus odpada? albo Wizzair? myślę, że można by było dużo zaoszczędzić - chyba, że kwota nie gra roli Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-12-22 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fuerteventura;)
Witam!
U nas Fuerta na początku września tego roku, to będzie nasz podróż poślubna. Hotel Elba Carlota, Caleta de fuste. Baby montana pisałaś, że można wysłać maila z prośbą o jakiś ładniejszy pokój, masz może jakiś kontakt? Będę wdzięczna ![]() Prześledziłam cały wątek, może ktoś jeszcze był w Caleta de fuste i z praktycznych porad poleci jakieś miejsca, plaże, miasteczka, knajpki? |
|
|
|
|
#716 |
|
Przyczajenie
|
Ja bardzo polecam Lanzarote.
Wyspa jest inna, niesamowicie ciekawa, posiada szereg ciekawych miejsc wartych zobaczenia. Jednocześnie idealna na typowe "leżenie". Przyjemne kurorty, promenady, knajpki, a przede wszystkich bardzo ciekawe, najczęściej piaszczyste plaże! |
|
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: KANARY - hotel Be Live Lanzarote - co sądzicie?
Cytat:
Mój Blog http://hobbysiowo.blogspot.com Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2015-04-18 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
z jakim biurem podróży najlepiej lecieć na Teneryfę? A może lepiej samemu kupić bilety lotnicze i zabukować hotel?
|
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Teneryfa podróż na własną rękę:)
Hej,w tym roku postanowiłam zorganizować podróż na Teneryfę na własną rękę,i potrzebuję waszej pomocy
Rezerwuję z booking.com,na Teneryfę lata ryanair,na południową część czyli na lotnisko Teneryfa Sur (TNS),ale na booking znajduję hotele z all inclusive tylko na północną część wyspy,np puerto de la cruz.Rozumiem,że z hotelu wyjeżdzają po gości tylko do najbliższego lotniska?To gdzie ewentualnie można znaleść hotel na południową część wyspy,doradzcie,dziękuję
|
|
|
|
|
#720 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Teneryfa podróż na własną rękę:)
Nie wiem, jakie masz oczekiwania, ale jesli nie chcesz, żeby na każdym kroku ktoś Ci wciskał zegarki i okulary, ani żeby pijani Niemcy i Angole krzyczeli Ci pod oknem, to polecam miejscowość Callajo Salvaje niedaleko Playa de las Americas. Jak tam dojechaliśmy, to byliśmy trochę zawiedzeni niewielkim rozmiarem tej mieściny, ale okazało się to strzałem w 10! Cisza, spokój i relaks, a jak chcesz poimprezować, to do Playa jest niedaleko. Jeśli chodzi o hotel, to z czystym sercem polecam Atlantic Hotel. Nad samym morzem, na skałach, basen z widokiem na morze, normalnie jak w filmach
a cena nie jak w filmach Pokój był duży, a wyposażenie było lepsze niż u mnie w domu - duzo garnków, talerzy, a kieliszki były chyba do każdego rodzaju alkoholu :p Hotel jest na samym końcu ślepej uliczki, więc nie przeszkadzają jeżdzące samochody. A po drugiej stronie ulicy jest (a przynajmniej był w 2010) mały bar prowadzony przez świetnego gościa Williama, który swoją otwartością i uśmiechem zaskarbia sobie sympatię gości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

i mam pytanie: czy któraś z was zwiedzała ostatnio Barranco del Infierno? Znajduję sprzeczne informacje na temat możliwości wjazdu, zakazu i powtórnego otwarcia.