![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 9
Ooo ktoś jest hihi
![]() Mój juz w kołysce. Ojciec nu suszarka macha. Ja poszłam do kuchni jeść biszkopty i piję rumianek z lipa. Jak wrócę do sypialni fajnie by było zobaczyć śpiącego Tyma ![]()
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Hej ja juz po cyckowaniu nr 1. Idę spać. Mały dał mi czadu przez 3h.
Buu, dzielny mąż ![]() Daria, najgorsze ze zasnąć nie może :/ u mnie też. Bujnie cyc płacą i tak w kółko. Marta, oby to był trądzik. ![]() Aga, oby juz go kolka nie męczyła ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Wiecie jakie mam teraz sny? Jak zasypiam to śni mi się ze moje dziecko ciągle płacze. I ten płacz w śnie wydaje mi sie taki rzeczywisty ze odrazu się budze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
Witam moje lachonarium
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2794 |
Zadomowienie
|
U nas znowu jedzenie. Mam nadzieję, że to już typowo nocne, czyli że starczy Józiowi na jakieś 3h.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
no wreszcie wizaz dziala! Jak zyjecie mamusie?
![]() |
#2796 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2797 |
Wtajemniczenie
|
W końcu
![]() Nie ma nocnego karmienia bez forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie !!!!!!!!!!
jakos przezylismy nockę, ale jak to tak bez wizazu.... juz mowilam Tymowi,ze jak tak dalej pojdzie, nie bedzie jadl w nocy ![]() Witam sie wiec po fajnej niedzieli Choc mlody ma te kolki :P ratuje nas suszarka mi przeskoczylo cos w plecach i pachwinie, nie moge chodzic naczytalam sie o skazie bialkowej i stwierdzilam,ze na bank Tym to ma ![]() jestem histeryką ![]() zjadlam wlasnie chleb z domowym pasztetem bo dostalam od T. popijam herbatka ![]() ![]()
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
wreszcie działa wizaż uff, już się zdążyłam stęsknić za Wami
![]() U nas z nocką było lepiej. W dzień Mały nie spał od 10:00 do 16:00, jeszcze teściowa przyjechała zaczęła przychodzić do mnie podczas karmienia ![]() Jak mnie do tej pory nie denerwowała, tak od wczoraj mam nerwa grrr a nocka super, po północy poszliśmy spać, a obudziliśmy się dopiero po 5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja w nocy zbyt nieprzytomna zeby cos pisac Kurcze mi sie wydaje ze moja za malo je Krotko ciagnie cyca A w nocy to juz w ogole,czasem placze ja ja biore do siebie przytuli sie i zasypia,w nocy sie budzi liznie cyca i zasypia,dzis sie kolo 5zorientowalam ze z jednej piersi juz 6h nie karmilam Bo ja sie budze co 2-3h ale mloda sobie spi w najlepsze We wtorek idziemy do pediatry to ja beda waztc zobaczymy jak przybiera Teraz wisze ma laktatorze bo mloda sobie spi od 7a jam takie pelne piersi,i jak to jest z jedej mi pieknie odciaga z drugiej troche gorzej ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- To byla moja wiadomosc ktora wczoraj rano probowalam wyslac ![]() U nas taka piekna pogoda ze zaliczylysmy wczoraj pierwszy spacer :nupi: Starsza czuje sie trochec lepiej Dostalam troche ciuszkow dla mlodej od kolezanek z uczelni A teraz ide spac hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Dobrze Was "widziec" laski. Ja skorzystalam z drzemki synia ogarnelam pokoj jem sniadanie i zaraz bede dzwonic do przychodni zarejestrowac core.
Ide potem na spacer chce kupic Bobasinskiemu czapeczke wiosenna ![]()
![]() |
#2802 |
Zadomowienie
|
![]() Iva gratulacje ![]() To mamy komplecik, no to jak kiedy dziewczyny przechodzimy na odchowalnię ![]() U nas weekend meczący, nawet nie miałam siły do was zajrzeć bo padałam na pysk , Agata miała straszny katar męczyła się spała po 15 minut do pół godziny, ciągle płakała i tylko rączki pomagały. Dopiero wczoraj wieczorem nastąpiła lekka poprawa i jak usnęła biedna o 21 to wstała dopiero o 3 nad ranem, podjadła i spała do 7 . Dzięki bogu bo chociaż ja się zregenerowałam. Na dodatek Olka znowu chora, chyba nie doleczyła poprzedniego przeziębienia i teraz znowu kicha i chrycha ![]() Daria jak twój synek z nowym smokiem , ciągnie bo cały czas nie wiem czy kupować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2803 |
Zadomowienie
|
Wreszcie! Ale wczoraj miałyśmy odwyk od Wizażu
![]() ![]() Aga - jesteś podobna histeryczka do mnie. Pamiętasz, pare dni temu pisałam o kilku krostkach na policzku. Aż mnie Pediatra musiała przekonywać, że to nic ![]() Olcia - to ładnie Ci dziecię spało! Mój do teraz nie osiągnął takiego wyniku. Buu - super, że z córą już lepiej! Ehhh, dopiero co Urwisa nakarmiłam i miałam nadzieję na chwilkę przy kompie. Ale gdzie tam! Już oczy jak spodki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2804 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
U nas niedziela też fajna,mała zaliczyła pierwszy "dyżur" u babci,bo musieliśmy na zakupy iść,ale pięknie spala. Wypróbowałam pieluszki DADA i niestety do dupy się nie nadają. Są normalnie mokre. ![]() U nas dzisiejsza noc do luftu. Już sama się poryczałam. Od 2 do 5 nie spałyśmy. Mąż próbował pomóc,chodził,bujał,nosił ,śpiewał a mi kazał spać. Ale ja nie zasnę jak słyszę płacz. No i od tej 5 z nawi w łóżku,przynajmniej trochę pokimałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2805 |
Wtajemniczenie
|
U nas wczoraj tez byla T i T
![]() ![]() Nawet milo bylo, ale, wiecie zawsze cos :P Jak przyjechali to M akurat lulał Niunie, wiec zamknelam drzwi od Jej pokoju i sie zajelam goscmi, a T, ze ona chce do Malej. To jej mowie, ze teraz to M ja uypia i musi im dac chwile, zeby zobaczyl czy zasnie zy sie rozbudzi, to kurna pod drzwiami Jej pokoju stala i nadsluchiwala ![]() Moja Mama luz nie pcha sie ani nic z tych rzeczy, bo wie jakie mamy podejscie do tego wszystkiego. A T dalej pod tymi drzwiami, to Jej mowie: a rece umylas, ze chcesz do Niuni?! A ona, ze nie! To jej mowie, ze bez mycia nie wejdzie, to juz oburzona kurde, tzn. moze nie oburzona, ale zrobila "swoja mine", ze jak to ktos jej uwage zwraca! Potem przewijalam Mala, a po wszystkim chcialam ja karmic. Wiec chodze z Misiakiem po Jej pokoju, a T do mnie no nakarm Ja, bo placze! Ja mowie, ze widze i wiem, ze mam Ja nakarmic, ale przy niej tego nie zrobie, i wtedy sie oburzyla, bo powiedzialam, ze moze zostac tylko moja Siostra ![]() Potem zostali przy kapieli i prawie zawalu dostala jak zobaczyla jak M kapie Niunie ![]() ![]() Tyle u nas ![]() Milego dnia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2806 |
Zadomowienie
|
Ewa - biedna Mała z tym katarem...
Alunia - współczuję nocki ![]() A tak w ogóle to my jesteśmy nadal uziemieni. Pediatra powiedziała M, że dobrze robi nie dopuszczając jeszcze do Małego ludzi. Że najlepiej tak robić aż do szczepienia. Tak więc do końca marca jestem zdana na towarzystwo M i moich Rodziców... . A i się pochwalę, że pod koniec tygodnia Młody przekroczył 4kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2807 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas Dady tez sie nie sprawdzily! Odparzyly mi Mala i chysteczki i pieluchy. Tak wiec mamy krolewski tylek i szybko powrocilismy do chustezczek i pieluch Pampersa ![]() I rzeczywiscie tez mialam wrazenie, ze te Dady takie mokre jak sie je sciaga, jakby nie chlonely w ogole... A rossmanowskie chusteczki tez nie dla nas... ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Moja Niunia jutro 4 tygodnie, a w piatek na wizycie wazyla 4300! Gdzie w szpitalu 3300, mam głodomorrrrrrrra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Ewa, zdrówka dla córci
![]() Buu, jak fajnie, ze córcia wraca do zdrowia ![]() Inco, aj współczuję...ja od porodu liczę dni, kiedy wybierzemy się na pierwszy spacer eh Inco, Asia, brawa za wagę! ciekawe ile mój w tydzien przytył ![]() ![]() Kasiula, Ty dzisiaj masz imieniny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2809 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Konto usunięte
|
Olcia po porodzie T tez mnie zaczela draznic
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Ewa moge zalozyc watek na odchowalni jak tylko bedziecie chcialy przejsc ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Asia chyba bym patelnia w leb jakby mi tak stala pod drzwiami..... a tak w ogole to u nas byla bratowa i tez rak nie umyla i leci do malego.... bez komentarza, ale ludzie to wyobrazni nie maja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
Asia, Twoja T to jak moja mama. Co chwilę przychodzi i patrzy czy jest wszystko ok
![]() ![]() Mlebi, chcemy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Kobietki, w środę idę na zdjęcie szwów. Czy Wy przed wizyta ogarniałyście Panią Bozenę? Bo kurde chciałabym, ale trochę się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2812 |
Konto usunięte
|
Inco ładna waga
my mamy szczpeinie 26 marca - w 7 tyg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Zadomowienie
|
Olcia - na spacery chodzimy od dawna. Mamy nawet zalecenie długich spacerów. Powietrze-TAK, ludzie-NIE. W sumie chyba to słuszne. Pediatra mówi, że za dużo dzieci ostatnio do szpitala idzie i nie ma co maluszków przed szczepieniem narażać.
Też Wam cytowanie nie działa? Właśnie położyłam Młodego. Lecę do łazienki. Może zdążę wziąć prysznic zanim podniesie alert ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Konto usunięte
|
to jak założę watek to wkleje link
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- załozyłam, ale link dam jak zaresrwuje 2 post |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2815 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to od 10-16 dal Ci popalic .. teksty wszystkich dookola,ze moze za zimno itd, potrafia wkurzyc ajjajja wiem cos o tym,ale ja wpuszczam i wypuszczam mowiac: NIE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po wygooglowaniu skazy bialkowej stwierdzam,ze Tym tego nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale moja T tez najchetniej stalaby i patrzyla jak on spi mnie to wkurza,bo trzeba idejsc, zamknac drzwi i heja, a ona lazi i zaglada ![]() piateczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wciaz jej nie ogarnelam a minal miesiac a ja sie boje ![]() zreszta jeszcze nie mialam tyyyyle czasu wolnego by ja skosic ![]() u mnie okropny poranek pies dostal sraki latal po chacie, zesral sie mowiac krotko Tym plakal zamknelam sie w pokoju zadzwonilam do M,zeby zadzwonil do T i zeby zabrala kundla i przyjechali po niego ![]() Tymcio spi, moja mama do mnie jedzie z pulpetami,bo ma dzis wolne ![]() i jest nawet fajnie zobaczymy na jak dlugo ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ale zeby nie bylo tak kolorowo,to Tym spi przy wlaczonej na maxa suszarce od 1,5 godz ale beda rachunki za prad ![]() I od rana probowalam zarejestrowac nas gdzies na USG bioderek wszedzie telefony zajete wkurzylam sie i zapisalam nas prywatnie ale to 100zł :/ kurde
![]() |
![]() |
#2816 |
Wtajemniczenie
|
Ale odwyk: )
U nas słabo: ( nie zaszczepili niuni bo bardzo mało przybrała. Robiliśmy zbadania a ja siedzę i wyje: ( W szpitalu przez ostatnie 2 doby tylko na cycu przybierala po 40g a od wyjścia że szpitala do dzisiaj mamy 400g więcej. Nie rozumiem tego i jest mi strasznie źle, kilka dni temu powiedziałam do mamy że widać gołym okiem że ładnie przybiera i co ![]()
![]() |
#2817 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski. Fajnie Was widziec.
Asiagratki za wage. Pjej to akcja z tesciowa. Mnie tez krepuje karmienie przy innych ale ja zarzucam sobie pieluche tettowa na malej glowe i heja, bo inaczej to bym pewnie niogo nie zobaczyla bo mala lubi cyca ![]() Aga kurcze chcialabym zeby moja miala jedna krostke jak Twoj Tym a ona na buzi jest cala obsypana i do tego troche ulewa. Lekarz niby mowil ze to normalne i zejdzie Za jakis czas ale tu w ogole maja olew jesli chodzi o skaze bialkowa a obawiam sie ze moja Sarunia to ma ![]() A ktores wizazowe dziecatko ma skaze? Chyba daria cos pisala ze prawie wszystko odstawilas Uczulajacego? Juz sie boje tej diety bezmlecznej...:/ Oby piesek wydobrzal ![]()
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Asia loo rany nie dziwie sie ze sie wkurzylas bo mnie tez to stanie pod drzwiami irytuje najbardziej,moja T wytrzymala godzine a potem,ale tu bylam zla na meza bo to on otworzyl im drzwi i wlezli do pokoju wszyscy
I tez nie karmilam przy nich,mala plakala T mowi ze jest glodna ja mowie ze wiem a ona po 10min dopiero mowi z laska ze wyjda z pokoju zebym karmila ![]() Inco ladna waga malego juz U mnie sie dady akurat sprawdzily,dostalam paczke i sa ok Martula a jak ta wysypka wyglada?bo moze to faktycznie tradzik niemowlecy Mamazuzi kurcze :-( a co powiedzial lekarz macie wyniki juz?tez sie troche boje co jutro wyjdzie Bo polozna jedno mowila a zobaczymy co lekarz na to |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Zadomowienie
|
Paulina - przykro mi, ale wydaje mi się że to może być normalne, tym bardziej że Magda dość duża miała wagę urodzeniową i wtedy dzieci potrafią mniej przybrać na wadze . Ja pamiętam że moja Ola która też była dużą dziewczynką na początku mało przybierała, a później wszystko było ok.
Tak więc głowa do góry będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.