|
|
#3001 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cały dzień stracony tyle postów przepadło
teraz trzeba nadrabiać!!Cytat:
ps. ty kupiłaś bebetto? jaki model? Cytat:
i nie miałam w podtekście nic w stylu szkoda że z nimi nie wyszlo, tak po prostu z ciekawości to robiłamdziewczyny wielki dzień robię zakupy tylko pogubiłam się trochę czy ktoś mi może powiedzieć co jest potrzebne? 1. oliwka do kąpieli czy płyn do kąpieli 2. oliwka do smarowania po kąpieli czy nie smarowac jak nie ma suchej skóry 3. krem na odparzenia ? czy jakiś inny krem do pupy też czy tylko jak są odparzenia?
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie, to że facet był tak wspaniałomyślny i kopnął mnie ten zaszczyt, że wybrał na życie właśnie mnie, nie oznacza, że wolno mu utrzymywać sobie kontakt z byłymi, mieć na kompie ich gołe fotki i jeszcze się oburzać, że mi się to nie podoba. Tak jak on się zdecydował na związek ze mną, tak ja się decyduję na związek z nim, a dla mnie związek wiąże się z pewnymi wymaganiami i granicami dla mnie nieprzekraczalnymi. Więc jeśli dla niego kontakt z byłymi i ich gołe tyłki na kompie byłyby warte kłótni ze mną i psującego się związku, to podziękowałabym mu za współpracę. Mój Tż ma przyjaciół, koleżanki, kontakt z innymi kobietami, ale nie ma kontaktu z byłymi laskami, tak jak ja nie mam kontaktu z byłymi facetami. Z żadną z tych osób nie rozstaliśmy się "w zgodzie i pokoju" z powodu wygaśnietego uczucia, więc dla mnie taki kontakt byłby chory i totalnie niepotrzebny. No, ale ja ogólnie w kwestii byłych mam od zawsze bardzo radykalne poglądy. Może to z tego wynika.
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze co do dnia kobiet to mój teść nawet mi życzeń nie złożył
on jest taki dziwny, nie lubi kobiet..
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział, że to komunistyczne święto o.O
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A miałam wam powiedzieć... Mój Tż ma siostrę, która totalnie nie myśli o innych. Byliśmy u nich na imprezie jakoś w listopadzie. Kroi wszystkim ciasto na talerze. Ja spróbowałam na łyżeczce i tylko z powodu kultury nie wyplułam. Tyle alkoholu, że aż mnie gardło paliło... A ja w prawie 5-tym miesiącu. Jeszcze się śmiała, że no, wlało się jej prawie butelkę rumu i trochę wódki, bo ciągle nie czuła... Zero pomyslunku o tym, że ciasta "pijanego" niekoniecznie powinno się serwować ciężarnej, albo chociaż ją uprzedzić... I znowu jej bezmyślność wyszła w sobotę. Mają 9-cio letniego syna. Przyjeżdżają... Ja patrzę... A młody rozpalony i zakatarzony ledwo na nogach stoi... I mówię, że on to chyba chory jest, a ona: no coś go chyba zbiera ale może się rozejdzie po kościach... Posiedzieli dosłownie 15 minut i w końcu mój tata nie wytrzymał i zwrócił jej uwagę, że nie dość, że dziecko się męczy i wygląda jakby się miało zaraz rozpłakać, to przyprowadzać chorego do domu kobiety w 7-mym miesiącu ciąży to chyba skrajna nieodpowiedzialność. W końcu reszta rodziny też na nią wsiadła i pojechała do domu. Ale serio... Wkurzyłam się. Okazało się, że nie mogli się dogadać, który z nich z dzieckiem zostaje w domu, a który jedzie na imprezę Podwójna żenada jak dla mnie.
|
|
#3006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz żałuje że tego nie zrobiliśmy bo chcieliśmy zaoszczędzić... ale żeby nie było że colors jest taki zły to kupiliśmy też ciemny turkus do obmalowania dwóch ścianek i już 1 warstwa idealnie pokryła więc może też dużo zależy od ilości pigmentu, w jasnych kolorach jednak jest go mniej...![]() Cytat:
![]() ale to że miał je na kompie nie znaczy że je oglądał sama czasem nie wiem co mam na kompie, nie przegląda się wszystkiego na bieżąco po tamtej rozmowie usunął przy mnie wszystkie fotki a kontakty z byłymi same wygasły z biegiem czasu mój tż po prostu zawsze był takim "wujkiem dobrą radą" dla dziewczyn i w sumie biorąc go wiedziałam o tym, ale ma chłopak podejście do kobiet, teraz nie żałuje że wtedy się dogadaliśmy bo nie zamieniłabym go na żadnego innego ostatnio oglądaliśmy nasze pamiątki z dzieciństwa, dyplomy itp i przy podpisach kolegów i koleżanek tż miał dopisane od koleżanek że zawsze mogły mu się wygadać i nigdy nie odmawiał im pomocy.. teraz uznałam, że to słodkie ![]() truskawka - współczuję bezmyślnej szwagierki... dobrze, że na nią najechali i pojechała, oby cię niczym młody nie zaraził
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-03-09 o 15:13 |
||
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
Nic mi nie pocytowało
Crumble, trzymaj się. Wiem, że szpital dołuje... xhankax, oby wszystko było dobrze...Lily ofthe Valley, my farbę kupowaliśmy z Beckersa i byliśmy super zadowoleni. Dwa razy malowany pokój i to na takim dzikim kolorze, pokryło idealnie. Co do wyprawki to ja kupiłam: 1. tu płyn do kąpieli z Hippa. 2. oliwki nie kupowałam i się też nad tym mocno zastanawiam ![]() 3. krem na odparzenia planuje chyba dokupić, tylko jaki? A smarować na pewno tylko co jakiś czas, albo w razie potrzeby |
|
|
|
#3008 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szwagierki to temat rzeka poczytaj w k. bo nie tylko Twoja taka "dziwna"
|
|
|
#3010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no i mam alantan. i tak sb myślę, moze zwykły krem bambino na początek. co do oliwki. mam jeszcze tą co smarowałam sie niby na rozstepy. nie wiem czy kupowac kolejną |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz się zastanawiam czy kupować oliwkę na początek, czy jakiś balsam, czy nic ![]() A co do katarka - o ile ja chętnie bym go kupiła, to mój tż jak o nim słyszy to a on wizażu nie czyta . Ale tak czy inaczej myślę że na początek kupię jakąś gruszkę/ albo aspirator - nie zakładam że dziecko pierwsze co będzie miało katar taki że potrzeba od razu będzie odkurzacza. Jak się trafi coś większego to biegiem do apteki i kupimy, skoro są tak łatwo dostępne, myślę że z tym nie będzie problemu
|
|
#3012 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szwagierki - temat rzeka ![]() Dorka - czytałam, czytałam... i za głowę się łapałam, że takie rzeczy się dzieją normalnie w życiu a nie tylko w programach w stylu "dlaczego ja" czy "ukryta prawda".
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3015 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam właśnie paczkę od r_p77
Pierwsze pranie włączone i za chwilkę będzie pięknie pachnieć dziecięcymi ubrankami mmmm Zamówiłam u r_p77 pieluszki tetrowe jak je wypiorę zobaczymy co z nich będzię ![]() jaki polecacie inhalator ? Bo ja się na tym w ogóle nie znam
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
hmmm ale czy jak kąpię dziecko w wodzie i mam żel do mycia to potem muszę je całe nasmarować jakimś balsamem albo oliwką? I czy po każdej zmianie pieluchy smarować pupę kremem czy mieć tylko krem na odparzenia i smarować jak się pojawią?
Boshee jestem taka nieogarnięta!
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że po każdej kąpieli trzeba nasmarować dziecko oliwką bądź balsamem. kiedyś jak byłam u koleżanki i kąpała synka to smarowała no to wywnioskowałam że trzeba
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
wchodzę na wątek, a tu co druga ma jakieś doły i płacze i ryczy... no co wy? ![]() ![]() będę lać po pupach..
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przemalowuje tylko na ten sam kolor co mam dekoral https://www.google.pl/search?q=dekor...25%3B224%3B224 Ja kupuje graco symbio. |
|
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam fride i katarek. W dzień przy większym katarze katarek, w nocy frida. Stwierdziłam, że 40 zł to nie majątek a może akurat będzie pomocny
![]() Do kąpieli mam 3w1 z Dady i zwykłe szare mydło. Po kąpieli ponoć oliwka nie jest dobra bo zatyka pory więc i ja nie kupowałam. Jak skóra jest ładna to nie potrzeba nic-ewentualnie parafina do kąpieli co jakiś czas. A jak będzie potrzeba to dopiero wtedy kupię emolient- na zaś na pewno nie Do dupki mam alantan i bephanthen do częstszego stosowania, a w razie odparzeń użyję sudocremu. Moja położna preferuje szare mydło, ewentualnie Bambino, parafina co jakiś czas do kąpieli a emolieny jak już taka potrzeba Ja tak też na razie planuję, ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oliwki nie kupuje, zapycha tylko pory niepotrzebnie. Kupię jakiś balsam i w razie potrzeby będę smarować. Co do pupy, kupię Bepanthen i Sudocream. Tym ostatnim w razie odparzeń będe smarować. Alantan też mam.
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja będę kąpać na początku w Olianie w płynie do kąpieli i mycia (2 w 1) i z tej serii mam też balsam do ciała. Potem myślę, że przerzucę się na kosmetyki dady z biedronki. Bardzo fajne recenzje zebrały. Polecany jest też hipp (ale mnie już mega drażni ich zapach muszę sobie przerwę zrobić) i babydream z rosska. Co do pupy, warto pewnie mieć i maść z cynkiem na odparzenie i krem taki jak np maść linomag (taka zielona), bardziej zabezpieczająca. Nawet wazeliną zwykłą można taką pupkę posmarować. Bo jak dziecku totalnie nic się tam nie dzieje, to pewnie można tylko umyć, ale jak ma tendencję do odparzeń, to warto próbować przeciwdziałać niż stosować maść z cynkiem praktycznie ciągle bo po 2-3 dniach spokoju, znowu odparzenie.
|
|
#3024 |
|
Konto usunięte
|
Ta parafine to mi siostra tz polecała, muszę kupić
|
|
|
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam najzwyklejszy w Gemini, taki http://www.aptekagemini.pl/inhalator...max-na100.html
i się już ponad rok sprawuje. Co prawda jest głośny dosyć, ale chyba każdy jest.
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ się nieźle zbiera
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
pffff jestem wściekła na wizaż! i nie nadrabiam. kurde od rana próbowałam zajrzeć i ciągle przerwa techniczna
i.. jestem chora"/ pierwszy raz w tej ciąży. byłam dzisiaj na badaniach, jutro wizyta..
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

teraz trzeba nadrabiać!!
więc jak do 25 marca nie pomaluje to zamawiam malarza i zapłaci za niego

on jest taki dziwny, nie lubi kobiet..
Podwójna żenada jak dla mnie.

oby wszystko było dobrze...

szwagierki to temat rzeka

]