Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 14:44   #3001
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cały dzień stracony tyle postów przepadło teraz trzeba nadrabiać!!

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Za euthyrox ich opier... sory niech oddają i sama bierz czy oni sa normalni??? Co do przygotowania do bycia matka uwierz mi, nikt nie jest przygotowany do końca .

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

My mamy malować ale mój mąz się nie spieszy więc jak do 25 marca nie pomaluje to zamawiam malarza i zapłaci za niego .
co do malowania to mój tż własnie malował 5 warstwę, od razu odradzam dekorala jakbyś tak chciała kupić, normalnie masakra jakaś na ścianie widać wszystkie przejścia z wałka :/ tż się wkurzył i chyba poproszę tatę żeby ogarnął to fachową ręką, a miało być tak pieknie 2 warstwy i po krzykku..

ps. ty kupiłaś bebetto? jaki model?

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Szukałam w historii linka do zaslonek i jakoś tak trafilam na to... Akurat wtedy byłam na pobraniu krwi, przy mnie przecież by nie oglądał..
wiesz co ja nie wytrzymałabym, w sumie raz zobaczyłam w histori że tż oglądał zdjęcia żony kolegi która no podoba mu się wiem o tym, od razu mu napisałam czy często to robi, on coś tam odpisał że zdjęcia jakieś wstawiła czy coś w kązdym razie zżarlo by mnie to od środka gdybym nie zapytała, z drugiej strony niedawniej jak wczoraj oglądałam zdjęcia sowich byłych i nie miałam w podtekście nic w stylu szkoda że z nimi nie wyszlo, tak po prostu z ciekawości to robiłam także nie martw się może to też nic takiego

dziewczyny wielki dzień robię zakupy
tylko pogubiłam się trochę czy ktoś mi może powiedzieć co jest potrzebne?
1. oliwka do kąpieli czy płyn do kąpieli
2. oliwka do smarowania po kąpieli czy nie smarowac jak nie ma suchej skóry
3. krem na odparzenia ? czy jakiś inny krem do pupy też czy tylko jak są odparzenia?
Stary 2015-03-09, 14:47   #3002
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
dziewczyny - z facetami tak jest :P
ja jak na początku kilka razy zobaczyłam że pisze ze swoimi byłymi albo innymi laskami które się w nim podkochują (a miał chłop wzcięcie ) i ich półnagie fotki na kompie to dopiero zaczęłam regularne szpiegowanie, a on się wtedy jeszcze bardziej nakręcał... skończyło się na tym, że prawie się rozstaliśmy ale wtedy porządna, szczera rozmowa i od tego czasu mu bardziej ufam a on się nie nakręca w końcu - z nich wszystkich wybrał mnie, to ze mną chciał mieszkać, to mi się oświadczył i ... ze mną będzie miał dziecko
Każdy ma swoje zdanie, więc ja się pozwolę z tym nie zgodzić.

Dla mnie, to że facet był tak wspaniałomyślny i kopnął mnie ten zaszczyt, że wybrał na życie właśnie mnie, nie oznacza, że wolno mu utrzymywać sobie kontakt z byłymi, mieć na kompie ich gołe fotki i jeszcze się oburzać, że mi się to nie podoba.

Tak jak on się zdecydował na związek ze mną, tak ja się decyduję na związek z nim, a dla mnie związek wiąże się z pewnymi wymaganiami i granicami dla mnie nieprzekraczalnymi. Więc jeśli dla niego kontakt z byłymi i ich gołe tyłki na kompie byłyby warte kłótni ze mną i psującego się związku, to podziękowałabym mu za współpracę.

Mój Tż ma przyjaciół, koleżanki, kontakt z innymi kobietami, ale nie ma kontaktu z byłymi laskami, tak jak ja nie mam kontaktu z byłymi facetami. Z żadną z tych osób nie rozstaliśmy się "w zgodzie i pokoju" z powodu wygaśnietego uczucia, więc dla mnie taki kontakt byłby chory i totalnie niepotrzebny.

No, ale ja ogólnie w kwestii byłych mam od zawsze bardzo radykalne poglądy. Może to z tego wynika.
Stary 2015-03-09, 14:52   #3003
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

a jeszcze co do dnia kobiet to mój teść nawet mi życzeń nie złożył on jest taki dziwny, nie lubi kobiet..
Stary 2015-03-09, 15:00   #3004
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a jeszcze co do dnia kobiet to mój teść nawet mi życzeń nie złożył on jest taki dziwny, nie lubi kobiet..
Mój teść też nie, więc spoko.
Powiedział, że to komunistyczne święto o.O

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:01   #3005
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Pranie praniem, mnie przeraża prasowanie.. Też jeszcze pralki nie wstawiłam
Mnie awaria wizażu zmobilizowała. Jeden wyprany, drugi się pierze. I suszę na balkonie na suszarce bo cudowna pogoda u mnie

A miałam wam powiedzieć... Mój Tż ma siostrę, która totalnie nie myśli o innych. Byliśmy u nich na imprezie jakoś w listopadzie. Kroi wszystkim ciasto na talerze. Ja spróbowałam na łyżeczce i tylko z powodu kultury nie wyplułam. Tyle alkoholu, że aż mnie gardło paliło... A ja w prawie 5-tym miesiącu. Jeszcze się śmiała, że no, wlało się jej prawie butelkę rumu i trochę wódki, bo ciągle nie czuła... Zero pomyslunku o tym, że ciasta "pijanego" niekoniecznie powinno się serwować ciężarnej, albo chociaż ją uprzedzić...

I znowu jej bezmyślność wyszła w sobotę. Mają 9-cio letniego syna. Przyjeżdżają... Ja patrzę... A młody rozpalony i zakatarzony ledwo na nogach stoi... I mówię, że on to chyba chory jest, a ona: no coś go chyba zbiera ale może się rozejdzie po kościach... Posiedzieli dosłownie 15 minut i w końcu mój tata nie wytrzymał i zwrócił jej uwagę, że nie dość, że dziecko się męczy i wygląda jakby się miało zaraz rozpłakać, to przyprowadzać chorego do domu kobiety w 7-mym miesiącu ciąży to chyba skrajna nieodpowiedzialność. W końcu reszta rodziny też na nią wsiadła i pojechała do domu.

Ale serio... Wkurzyłam się. Okazało się, że nie mogli się dogadać, który z nich z dzieckiem zostaje w domu, a który jedzie na imprezę Podwójna żenada jak dla mnie.
Stary 2015-03-09, 15:10   #3006
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:

co do malowania to mój tż własnie malował 5 warstwę, od razu odradzam dekorala jakbyś tak chciała kupić, normalnie masakra jakaś na ścianie widać wszystkie przejścia z wałka :/ tż się wkurzył i chyba poproszę tatę żeby ogarnął to fachową ręką, a miało być tak pieknie 2 warstwy i po krzykku..
ja miałam dekoral fashion i 2 warstwy dały super efekt, ale jasne farby colors to masakra.... 5 warstw i a i tak są miejsca że gdzieniegdzie prześwituje... podobno farby Beckers'a są super i czasem warto dać trochę więcej bo przy 5 warstwach inną farbą i ta trzeba będzie kupić drugą i wyjdzie cenowo na jedno
teraz żałuje że tego nie zrobiliśmy bo chcieliśmy zaoszczędzić...
ale żeby nie było że colors jest taki zły to kupiliśmy też ciemny turkus do obmalowania dwóch ścianek i już 1 warstwa idealnie pokryła więc może też dużo zależy od ilości pigmentu, w jasnych kolorach jednak jest go mniej...

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Każdy ma swoje zdanie, więc ja się pozwolę z tym nie zgodzić.

Dla mnie, to że facet był tak wspaniałomyślny i kopnął mnie ten zaszczyt, że wybrał na życie właśnie mnie, nie oznacza, że wolno mu utrzymywać sobie kontakt z byłymi, mieć na kompie ich gołe fotki i jeszcze się oburzać, że mi się to nie podoba.

Tak jak on się zdecydował na związek ze mną, tak ja się decyduję na związek z nim, a dla mnie związek wiąże się z pewnymi wymaganiami i granicami dla mnie nieprzekraczalnymi. Więc jeśli dla niego kontakt z byłymi i ich gołe tyłki na kompie byłyby warte kłótni ze mną i psującego się związku, to podziękowałabym mu za współpracę.

Mój Tż ma przyjaciół, koleżanki, kontakt z innymi kobietami, ale nie ma kontaktu z byłymi laskami, tak jak ja nie mam kontaktu z byłymi facetami. Z żadną z tych osób nie rozstaliśmy się "w zgodzie i pokoju" z powodu wygaśnietego uczucia, więc dla mnie taki kontakt byłby chory i totalnie niepotrzebny.

No, ale ja ogólnie w kwestii byłych mam od zawsze bardzo radykalne poglądy. Może to z tego wynika.
masz rację
ale to że miał je na kompie nie znaczy że je oglądał sama czasem nie wiem co mam na kompie, nie przegląda się wszystkiego na bieżąco po tamtej rozmowie usunął przy mnie wszystkie fotki a kontakty z byłymi same wygasły z biegiem czasu mój tż po prostu zawsze był takim "wujkiem dobrą radą" dla dziewczyn i w sumie biorąc go wiedziałam o tym, ale ma chłopak podejście do kobiet, teraz nie żałuje że wtedy się dogadaliśmy bo nie zamieniłabym go na żadnego innego
ostatnio oglądaliśmy nasze pamiątki z dzieciństwa, dyplomy itp i przy podpisach kolegów i koleżanek tż miał dopisane od koleżanek że zawsze mogły mu się wygadać i nigdy nie odmawiał im pomocy.. teraz uznałam, że to słodkie

truskawka - współczuję bezmyślnej szwagierki... dobrze, że na nią najechali i pojechała, oby cię niczym młody nie zaraził
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017

Edytowane przez moniisia90
Czas edycji: 2015-03-09 o 15:13
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:10   #3007
Sylvie_91
Raczkowanie

Nic mi nie pocytowało

Crumble, trzymaj się. Wiem, że szpital dołuje...

xhankax, oby wszystko było dobrze...

Lily ofthe Valley, my farbę kupowaliśmy z Beckersa i byliśmy super zadowoleni. Dwa razy malowany pokój i to na takim dzikim kolorze, pokryło idealnie. Co do wyprawki to ja kupiłam:
1. tu płyn do kąpieli z Hippa.
2. oliwki nie kupowałam i się też nad tym mocno zastanawiam
3. krem na odparzenia planuje chyba dokupić, tylko jaki? A smarować na pewno tylko co jakiś czas, albo w razie potrzeby
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:12   #3008
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Mnie awaria wizażu zmobilizowała. Jeden wyprany, drugi się pierze. I suszę na balkonie na suszarce bo cudowna pogoda u mnie

A miałam wam powiedzieć... Mój Tż ma siostrę, która totalnie nie myśli o innych. Byliśmy u nich na imprezie jakoś w listopadzie. Kroi wszystkim ciasto na talerze. Ja spróbowałam na łyżeczce i tylko z powodu kultury nie wyplułam. Tyle alkoholu, że aż mnie gardło paliło... A ja w prawie 5-tym miesiącu. Jeszcze się śmiała, że no, wlało się jej prawie butelkę rumu i trochę wódki, bo ciągle nie czuła... Zero pomyslunku o tym, że ciasta "pijanego" niekoniecznie powinno się serwować ciężarnej, albo chociaż ją uprzedzić...

I znowu jej bezmyślność wyszła w sobotę. Mają 9-cio letniego syna. Przyjeżdżają... Ja patrzę... A młody rozpalony i zakatarzony ledwo na nogach stoi... I mówię, że on to chyba chory jest, a ona: no coś go chyba zbiera ale może się rozejdzie po kościach... Posiedzieli dosłownie 15 minut i w końcu mój tata nie wytrzymał i zwrócił jej uwagę, że nie dość, że dziecko się męczy i wygląda jakby się miało zaraz rozpłakać, to przyprowadzać chorego do domu kobiety w 7-mym miesiącu ciąży to chyba skrajna nieodpowiedzialność. W końcu reszta rodziny też na nią wsiadła i pojechała do domu.

Ale serio... Wkurzyłam się. Okazało się, że nie mogli się dogadać, który z nich z dzieckiem zostaje w domu, a który jedzie na imprezę Podwójna żenada jak dla mnie.
masakra... co za bezmyślność
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:13   #3009
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

szwagierki to temat rzeka poczytaj w k. bo nie tylko Twoja taka "dziwna"
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:13   #3010
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Nic mi nie pocytowało

Crumble, trzymaj się. Wiem, że szpital dołuje...

xhankax, oby wszystko było dobrze...

Lily ofthe Valley, my farbę kupowaliśmy z Beckersa i byliśmy super zadowoleni. Dwa razy malowany pokój i to na takim dzikim kolorze, pokryło idealnie. Co do wyprawki to ja kupiłam:
1. tu płyn do kąpieli z Hippa.
2. oliwki nie kupowałam i się też nad tym mocno zastanawiam
3. krem na odparzenia planuje chyba dokupić, tylko jaki? A smarować na pewno tylko co jakiś czas, albo w razie potrzeby
na odparzenia mam własnie tez taki z baby dream ale on ma jakis tlenek cynku w składzie.. wiec nie wiem czy użyje od razu
no i mam alantan.
i tak sb myślę, moze zwykły krem bambino na początek.

co do oliwki. mam jeszcze tą co smarowałam sie niby na rozstepy. nie wiem czy kupowac kolejną
Stary 2015-03-09, 15:13   #3011
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...018378120.html
ja nie wiem co te położne tak w tych emolientach zakochane

mhm, czyli nie widziała, nie używała ale się wypowie

podałam wyżej + kiedyś do klubu wrzuciłam

dokładnie - odpalasz wyjące bydle a później jak dziecko śpi to wcale go nie wyłączasz bo wiele noworodków lubi dźwięk odkurzacza i tylko przy nim śpi

Dokładnie.

Co do tego listu lekarki Pewnie coś racji w tym jest ALE to mógł napisać każdy by tylko wystraszyć rodziców

W końcu działa ten goopi wizaż
My dziś byliśmy na spacerku, teraz młody śpi a ja kończę gotować zupkę pomidorową. Później chcę zrobić jeszcze grochówkę na jutro
Ja myślę, że polecają emolienty bo mają z tego korzyści, tak jak wszędzie i ze wszystkim, z lekami też
Teraz się zastanawiam czy kupować oliwkę na początek, czy jakiś balsam, czy nic
A co do katarka - o ile ja chętnie bym go kupiła, to mój tż jak o nim słyszy to muszę go przekonać a on wizażu nie czyta.

Ale tak czy inaczej myślę że na początek kupię jakąś gruszkę/ albo aspirator - nie zakładam że dziecko pierwsze co będzie miało katar taki że potrzeba od razu będzie odkurzacza. Jak się trafi coś większego to biegiem do apteki i kupimy, skoro są tak łatwo dostępne, myślę że z tym nie będzie problemu
Stary 2015-03-09, 15:14   #3012
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
szwagierki to temat rzeka poczytaj w k. bo nie tylko Twoja taka "dziwna"
no właśnie.
normalnie rodzinka Adamsów nieraz jak się czyta [ nie obrażając nikogo ]
Stary 2015-03-09, 15:15   #3013
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:

masz rację
ale to że miał je na kompie nie znaczy że je oglądał sama czasem nie wiem co mam na kompie, nie przegląda się wszystkiego na bieżąco po tamtej rozmowie usunął przy mnie wszystkie fotki a kontakty z byłymi same wygasły z biegiem czasu mój tż po prostu zawsze był takim "wujkiem dobrą radą" dla dziewczyn i w sumie biorąc go wiedziałam o tym, ale ma chłopak podejście do kobiet, teraz nie żałuje że wtedy się dogadaliśmy bo nie zamieniłabym go na żadnego innego
ostatnio oglądaliśmy nasze pamiątki z dzieciństwa, dyplomy itp i przy podpisach kolegów i koleżanek tż miał dopisane od koleżanek że zawsze mogły mu się wygadać i nigdy nie odmawiał im pomocy.. teraz uznałam, że to słodkie

truskawka - współczuję bezmyślnej szwagierki... dobrze, że na nią najechali i pojechała, oby cię niczym młody nie zaraził
Co do Tż - trochę inaczej odebrałam Twój 1-wszy post. Ważne, że się dogadaliście.

Co do szwagierki - temat rzeka

Dorka - czytałam, czytałam... i za głowę się łapałam, że takie rzeczy się dzieją normalnie w życiu a nie tylko w programach w stylu "dlaczego ja" czy "ukryta prawda".
Stary 2015-03-09, 15:17   #3014
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałam dekoral fashion i 2 warstwy dały super efekt, ale jasne farby colors to masakra.... 5 warstw i a i tak są miejsca że gdzieniegdzie prześwituje... podobno farby Beckers'a są super i czasem warto dać trochę więcej bo przy 5 warstwach inną farbą i ta trzeba będzie kupić drugą i wyjdzie cenowo na jedno
teraz żałuje że tego nie zrobiliśmy bo chcieliśmy zaoszczędzić...
ale żeby nie było że colors jest taki zły to kupiliśmy też ciemny turkus do obmalowania dwóch ścianek i już 1 warstwa idealnie pokryła więc może też dużo zależy od ilości pigmentu, w jasnych kolorach jednak jest go mniej...

masz rację

My wcześniej malowaliśmy dekoralem <średnio zadowolona byłam> i duluxem <oki>. Teraz całkiem przypadkiem kupiłam Beckersa, bo kolor mi się bardziej spodobał i mam nadzieję, że też będę zadowolona. Od razu mi lepiej jak ktoś pisze, że fajna jest

Stary 2015-03-09, 15:17   #3015
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Co do Tż - trochę inaczej odebrałam Twój 1-wszy post. Ważne, że się dogadaliście.

Co do szwagierki - temat rzeka

Dorka - czytałam, czytałam... i za głowę się łapałam, że takie rzeczy się dzieją normalnie w życiu a nie tylko w programach w stylu "dlaczego ja" czy "ukryta prawda".
dokładnie, po naszej akcji z naszą szwagierką miałam wrażenie że to jakieś trudne sprawy, a nie nasze życie
Stary 2015-03-09, 15:18   #3016
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Dostałam właśnie paczkę od r_p77

Pierwsze pranie włączone i za chwilkę będzie pięknie pachnieć dziecięcymi ubrankami mmmm

Zamówiłam u r_p77 pieluszki tetrowe jak je wypiorę zobaczymy co z nich będzię

jaki polecacie inhalator ? Bo ja się na tym w ogóle nie znam

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:21   #3017
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

hmmm ale czy jak kąpię dziecko w wodzie i mam żel do mycia to potem muszę je całe nasmarować jakimś balsamem albo oliwką? I czy po każdej zmianie pieluchy smarować pupę kremem czy mieć tylko krem na odparzenia i smarować jak się pojawią?

Boshee jestem taka nieogarnięta!
Stary 2015-03-09, 15:23   #3018
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
hmmm ale czy jak kąpię dziecko w wodzie i mam żel do mycia to potem muszę je całe nasmarować jakimś balsamem albo oliwką? I czy po każdej zmianie pieluchy smarować pupę kremem czy mieć tylko krem na odparzenia i smarować jak się pojawią?

Wydaje mi się że po każdej kąpieli trzeba nasmarować dziecko oliwką bądź balsamem. kiedyś jak byłam u koleżanki i kąpała synka to smarowała no to wywnioskowałam że trzeba

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:24   #3019
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Dziewczyny,
wchodzę na wątek, a tu co druga ma jakieś doły i płacze i ryczy...

no co wy? będę lać po pupach..
Stary 2015-03-09, 15:25   #3020
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

ps. ty kupiłaś bebetto? jaki model?

wiesz co ja nie wytrzymałabym, w sumie raz zobaczyłam w histori że tż oglądał zdjęcia żony kolegi która no podoba mu się wiem o tym, od razu mu napisałam czy często to robi, on coś tam odpisał że zdjęcia jakieś wstawiła czy coś w kązdym razie zżarlo by mnie to od środka gdybym nie zapytała, z drugiej strony niedawniej jak wczoraj oglądałam zdjęcia sowich byłych i nie miałam w podtekście nic w stylu szkoda że z nimi nie wyszlo, tak po prostu z ciekawości to robiłam także nie martw się może to też nic takiego

dziewczyny wielki dzień robię zakupy
tylko pogubiłam się trochę czy ktoś mi może powiedzieć co jest potrzebne?
1. oliwka do kąpieli czy płyn do kąpieli
2. oliwka do smarowania po kąpieli czy nie smarowac jak nie ma suchej skóry
3. krem na odparzenia ? czy jakiś inny krem do pupy też czy tylko jak są odparzenia?

Ja przemalowuje tylko na ten sam kolor co mam dekoral https://www.google.pl/search?q=dekor...25%3B224%3B224

Ja kupuje graco symbio.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:26   #3021
dorka607
Wtajemniczenie

Ja kupiłam fride i katarek. W dzień przy większym katarze katarek, w nocy frida. Stwierdziłam, że 40 zł to nie majątek a może akurat będzie pomocny
Do kąpieli mam 3w1 z Dady i zwykłe szare mydło. Po kąpieli ponoć oliwka nie jest dobra bo zatyka pory więc i ja nie kupowałam. Jak skóra jest ładna to nie potrzeba nic-ewentualnie parafina do kąpieli co jakiś czas. A jak będzie potrzeba to dopiero wtedy kupię emolient- na zaś na pewno nie
Do dupki mam alantan i bephanthen do częstszego stosowania, a w razie odparzeń użyję sudocremu.
Moja położna preferuje szare mydło, ewentualnie Bambino, parafina co jakiś czas do kąpieli a emolieny jak już taka potrzeba Ja tak też na razie planuję, ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu

Stary 2015-03-09, 15:26   #3022
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
wchodzę na wątek, a tu co druga ma jakieś doły i płacze i ryczy...

no co wy? będę lać po pupach..
A mnie możesz lać śmiało, przyda mi się.

Ja oliwki nie kupuje, zapycha tylko pory niepotrzebnie. Kupię jakiś balsam i w razie potrzeby będę smarować.
Co do pupy, kupię Bepanthen i Sudocream. Tym ostatnim w razie odparzeń będe smarować. Alantan też mam.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-09, 15:27   #3023
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:

Powiem Ci, że to chyba zależy od dziecka.

Ja będę kąpać na początku w Olianie w płynie do kąpieli i mycia (2 w 1) i z tej serii mam też balsam do ciała. Potem myślę, że przerzucę się na kosmetyki dady z biedronki. Bardzo fajne recenzje zebrały. Polecany jest też hipp (ale mnie już mega drażni ich zapach muszę sobie przerwę zrobić) i babydream z rosska.

Co do pupy, warto pewnie mieć i maść z cynkiem na odparzenie i krem taki jak np maść linomag (taka zielona), bardziej zabezpieczająca. Nawet wazeliną zwykłą można taką pupkę posmarować. Bo jak dziecku totalnie nic się tam nie dzieje, to pewnie można tylko umyć, ale jak ma tendencję do odparzeń, to warto próbować przeciwdziałać niż stosować maść z cynkiem praktycznie ciągle bo po 2-3 dniach spokoju, znowu odparzenie.
Stary 2015-03-09, 15:29   #3024
201606011622
Konto usunięte

Ta parafine to mi siostra tz polecała, muszę kupić
Stary 2015-03-09, 15:30   #3025
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że po każdej kąpieli trzeba nasmarować dziecko oliwką bądź balsamem. kiedyś jak byłam u koleżanki i kąpała synka to smarowała no to wywnioskowałam że trzeba
Wydaje mi się, że nie po każdej kąpieli. To wszystko zależy od skóry dziecka- jak będzie odpowiednio nawilżona to nie ma potrzeby smarowania codziennie, tylko raz na jakiś czas. Jeśli skóra jest sucha będę smarowało codziennie i na pewno nie oliwką tylko emolientami . Jeśli skóra będzie ładna a tylko miejscowo sucha można smarować alantanem żółtym-też ładnie nawilży

Stary 2015-03-09, 15:31   #3026
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

A ja sie nie wypowiem bo zostanę skrytykowana .
Stary 2015-03-09, 15:33   #3027
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość

jaki polecacie inhalator ? Bo ja się na tym w ogóle nie znam
Ja kupiłam najzwyklejszy w Gemini, taki http://www.aptekagemini.pl/inhalator...max-na100.html
i się już ponad rok sprawuje. Co prawda jest głośny dosyć, ale chyba każdy jest.
Stary 2015-03-09, 15:39   #3028
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

TŻ się nieźle zbiera

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-09, 15:39   #3029
Santilia
Wtajemniczenie

pffff jestem wściekła na wizaż! i nie nadrabiam. kurde od rana próbowałam zajrzeć i ciągle przerwa techniczna

i.. jestem chora"/ pierwszy raz w tej ciąży. byłam dzisiaj na badaniach, jutro wizyta..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:41   #3030
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
TŻ się nieźle zbiera
A co tak????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości