Panny Młode 2015 część 40- nasz sezon! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 15:20   #331
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 40- nasz sezon!

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
28GG, ostatnio nawet H.
Zobaczymy co powiedzą mi w czerwcu. Jak stanik okaże się byle jaki, to zamówię nową bardotkę.
Ale dobrze czytać takie rzeczy, dziękuję
28?
Ja nie wiem jaką bardotkę wybrać, bo jedne są bardziej, inne mniej zabudowane.
Stary 2015-03-09, 15:22   #332
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość

Normalne... jak trzeba szukać, wymyślać, ogarniać, to chętnych nie ma. Ale jak już się coś załatwi, zorganizuje, wymyśli- nagle tysiąc słów krytyki :/.
Ja np. jestem bardzo podatna na wpływy innych. Walczę z tym i jak mi się coś podoba, a właściwie mi i mojemu M to jest to OK i tak będzie. Ale wystarczy jakaś opinia "ja bym coś tam zmienił" itp., itd., i zaraz mam wątpliwości ....i dalej kombinuję, jak już tu dziewczyny wiedzą . Gdy próbowałam różne rzeczy to masakra ile różnych prób zrobiłam zaproszeń, winietek...
U mnie w sumie wielkich konfliktów dotychczas nie było, aczkolwiek ostatnio na krańcu wytrzymałości wydarłam się na TŻ, który robił minę męczennika, jak kazałam mu coś wybrać z bodajże trzech propozycji. Wygarnęłam mu, że jemu cięzko zerknąć na trzy opcje, które ja wybrałam z kilkudziesięciu w ciągu kilku godzin - i teraz jakoś trochę przycichł, i się pomocniejszy zrobił, twierdząc, że nie wiedział, że to takie upierdliwe.
Żeby nie było- mnie cieszą przygotowania, odnajduję się w tym itd. Ale jak słyszę, że przy okrągłym stole trudniej usadzić gości, bo przy podłużnym mają większy kontakt... I nijak wytłumaczyć dorosłym, postepowym kobietom, że przy okrągłym stole siedzi owszem, 10 osób, ale wszystkie się widzą i słyszą, a i do krzeseł na stałe przykute nie są - podczas gdy przy podłużnym widzę kilka osób naprzeciwko, a porozmawiać mogę z tymi po bokach i ewentualnie trzema naprzeciw mnie, o ile wódka nie zasłania... Ja już nie wiem - teściową jakoś łatwiej urobić, moze dlatego, że nie spędziłam z nią całego zycia pod jednym dachem i nie stosuje dziwnych, matczynych metod wymuszania pt. "Zrób jak chcesz, ale według mnie tak jest źle" Na szczęście jestem na takim etapie, że mnie to jedynie denerwuje, a na dłuższą metę - bawi. Ulegać nie planuję
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:22   #333
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
jest coś ciekawego w pepco?
Mnóstwo nowości, ale omijalam szerokim łukiem, bo ja tylko po pudełka na jedzonko do pracy.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:23   #334
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
My będziemy mieć po prostu podziękowanie z krótkim wierszykiem
A teraz walczę z obiema matkami o to, czy mają być okrągłe stoły. Im bliżej wesela (a to już tylko 7 tygodni), tym bardziej obie matki marudzą, że stoły klasyczne, nie okrągłe. Ja się uparłam, TŻ mnie wspiera - i się nie dajemy.
Zostańcie przy swoim Ja bym dużo dała, żeby mieć okrągłe stoły...
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;50578368]No odkręciłam... Ale moje ogarnięcie w tym wypadku....
Wpadłam w szał zakupów i generalnie kupuję i kupuję i kupuję.... [/QUOTE]

piona

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:29   #335
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
28?
Ja nie wiem jaką bardotkę wybrać, bo jedne są bardziej, inne mniej zabudowane.
To brytyjska rozmiarówka, na polskie wychodzi jakieś 60 K

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:29   #336
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Mnóstwo nowości, ale omijalam szerokim łukiem, bo ja tylko po pudełka na jedzonko do pracy.
To się muszę jutro lub pojutrze wybrać i popatrzeć na jakieś bluzKi i narzutki na wiosnę - lato, i ponoć baletki są ok
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:30   #337
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
To brytyjska rozmiarówka, na polskie wychodzi jakieś 60 K
Jezu, przestraszyłam się, że jakimś cudem masz 28 pod biustem
Stary 2015-03-09, 15:32   #338
Wrzesinka88
Raczkowanie

Hello ! witam się i zmykam. nie mam czasu na nadrobienie. Jedziemy z tz zobaczyć garnitury
Stary 2015-03-09, 15:33   #339
kruella_de_mon
Zakorzenienie

ja bardotki nie bede miala do sukni, bo krawcowa doradzila ze mam wielkiego biustu by mi byla potrzebna, a z drugiej strony mam 2 bardotki i no moim zdaniem bardziej pomniejszają ten biust. Ale w wakacje sobie czasem zaloze i jest wygodnie
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:33   #340
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Jezu, przestraszyłam się, że jakimś cudem masz 28 pod biustem
Hahahaha

Jeździłam dziś na rowerze. Teraz zainstalowałam endomondo w telefonie i wieczorem idę biegać, chyba

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:14   #341
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w sumie wielkich konfliktów dotychczas nie było, aczkolwiek ostatnio na krańcu wytrzymałości wydarłam się na TŻ, który robił minę męczennika, jak kazałam mu coś wybrać z bodajże trzech propozycji. Wygarnęłam mu, że jemu cięzko zerknąć na trzy opcje, które ja wybrałam z kilkudziesięciu w ciągu kilku godzin - i teraz jakoś trochę przycichł, i się pomocniejszy zrobił, twierdząc, że nie wiedział, że to takie upierdliwe.
Żeby nie było- mnie cieszą przygotowania, odnajduję się w tym itd. Ale jak słyszę, że przy okrągłym stole trudniej usadzić gości, bo przy podłużnym mają większy kontakt... I nijak wytłumaczyć dorosłym, postepowym kobietom, że przy okrągłym stole siedzi owszem, 10 osób, ale wszystkie się widzą i słyszą, a i do krzeseł na stałe przykute nie są - podczas gdy przy podłużnym widzę kilka osób naprzeciwko, a porozmawiać mogę z tymi po bokach i ewentualnie trzema naprzeciw mnie, o ile wódka nie zasłania... Ja już nie wiem - teściową jakoś łatwiej urobić, moze dlatego, że nie spędziłam z nią całego zycia pod jednym dachem i nie stosuje dziwnych, matczynych metod wymuszania pt. "Zrób jak chcesz, ale według mnie tak jest źle" Na szczęście jestem na takim etapie, że mnie to jedynie denerwuje, a na dłuższą metę - bawi. Ulegać nie planuję
rozumiem, na początku jak wybieraliśmy salę ustaliliśmy z tż, że będą okrągłe. Głównie ze względu na to, że ja chciałam, mama tż nie była zadowolona, ale zaakceptowała. w umowie też są okrągłe i jakiś czas po tym powiedziała tż, że ona sobie nie wyobraża okrągłych stołów.. bo jak będą okrągłe to nie będzie miała jak gości usadzić, bo w konflikcie niektórzy miałam przez to trudny okres z tż, bo on był między młotem a kowadłem, ale w końcu niestety musiał wybrać (bardzo tego nie chciałam, żeby kiedykolwiek musiał to robić, no ale jej wybór to był) no i będą okrągłe teraz już na to patrze z dystansem, ale ile ja wtedy się nadenerwoałam to tylko ja wiem
Stary 2015-03-09, 16:14   #342
MagicGirls
Zakorzenienie

Co mam chwilę żeby coś naskrobac to Wizaz pada
Stary 2015-03-09, 16:28   #343
kreciorek85
Zakorzenienie

W końcu można się przywitać Co to za życie bez wizażu

Witam nową PM

Mama mnie przeraża Wpadła w jakiś szał przygotowań Normalnie nie poznaje jej-kto mi podmienił matkę?? Jak coś się pyta i odpowiadam "tyle czasu jeszcze, nie myślałam o takich pierdołkach" To jest odzew "jakie tyle czasu? połowa marca prawie, kwiecień zleci, maj jeszcze szybciej i czasu Ci na wszystko braknie" no kto by pomyślał, że matka mnie pośpieszać będzie Ogólnie pod wrażeniem jestem i z szoku wyjść nie mogę TŻ skwitował to jednym krótkim zdaniem: "chyba nas zaakceptowała"

W tym tygodniu (najpóźniej do środy) zamawiamy obrączki A decyzja w sprawie grawera dalej nie podjęta
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:34   #344
MagicGirls
Zakorzenienie

Kreciorek to chyba dobrze Może zrozumiała ze lepiej być blisko niż na dystans
I fajnie, że Ci pomoże... Moja nie interesuje się niczym oprócz tego, czy ona sobie poradzi że stresem
Niby fajnie bo się nie wtrąca, no ale też nie pomaga bo jak pytam o coś odpowiada "jak chcesz".No skoro pytam to nie wiem "jak chcę"
Stary 2015-03-09, 16:38   #345
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
rozumiem, na początku jak wybieraliśmy salę ustaliliśmy z tż, że będą okrągłe. Głównie ze względu na to, że ja chciałam, mama tż nie była zadowolona, ale zaakceptowała. w umowie też są okrągłe i jakiś czas po tym powiedziała tż, że ona sobie nie wyobraża okrągłych stołów.. bo jak będą okrągłe to nie będzie miała jak gości usadzić, bo w konflikcie niektórzy miałam przez to trudny okres z tż, bo on był między młotem a kowadłem, ale w końcu niestety musiał wybrać (bardzo tego nie chciałam, żeby kiedykolwiek musiał to robić, no ale jej wybór to był) no i będą okrągłe teraz już na to patrze z dystansem, ale ile ja wtedy się nadenerwoałam to tylko ja wiem
A to u nas przyszła moja teściowa powiedziała bezposrednio do nas obojga, bo ona nie owija w bawełnę, za co jestem jej bardzo wdzięczna. I mój TŻ powiedział swoje, że okrągłe mają być i że poradzimy sobie z usadzeniem, a ja potwierdziłam i wytoczyłam argumentację - no i też w końcu uległa. Ja zakładam, że matki mówią takie rzeczy do swoich dzieci, bo wiedzą, jak na nie wpłynąć - tylko nie biorą pod uwagę, że to powoduje konflikt miedzy potomkiem a jego partnerką/jej partnerem. Dlatego trochę się obawiam spotkania, które mamy za 2 tygodnie i ustalania rozsadzenia, menu i innych szczegółów - bo jak się matki zejdą, to ja chyba zejdę Ale, jakoś to będzie - najważniejsze to brać wszystko w połowie poważnie. Chyba dzięki temu nie zwariowałam

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Mama mnie przeraża Wpadła w jakiś szał przygotowań Normalnie nie poznaje jej-kto mi podmienił matkę?? Jak coś się pyta i odpowiadam "tyle czasu jeszcze, nie myślałam o takich pierdołkach" To jest odzew "jakie tyle czasu? połowa marca prawie, kwiecień zleci, maj jeszcze szybciej i czasu Ci na wszystko braknie" no kto by pomyślał, że matka mnie pośpieszać będzie Ogólnie pod wrażeniem jestem i z szoku wyjść nie mogę TŻ skwitował to jednym krótkim zdaniem: "chyba nas zaakceptowała"

W tym tygodniu (najpóźniej do środy) zamawiamy obrączki A decyzja w sprawie grawera dalej nie podjęta
My obrączki już mamy od tamtego roku, a ślub za 7 tygodni. I to ja obecnie pospieszam wszystkich, bo wszyscy mają wrażenie, ze jeszcze tyyyleee czasu na umawianie, kupowanie, rezerwowanie - a tu święta w środku, i wcale tak wiele czasu nie ma. Za to mama kupiła sobie kreację i z jednej strony dobrze, bo przestała marudzić o tym, a z drugiej źle - bo zaczęła węszyć w sprawach, w których mnie irytuje

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Kreciorek to chyba dobrze Może zrozumiała ze lepiej być blisko niż na dystans
I fajnie, że Ci pomoże... Moja nie interesuje się niczym oprócz tego, czy ona sobie poradzi że stresem
Niby fajnie bo się nie wtrąca, no ale też nie pomaga bo jak pytam o coś odpowiada "jak chcesz".No skoro pytam to nie wiem "jak chcę"
Uważaj, żeby jej się nie odmieniło - u mnie też było "jak chcesz/jak chcecie", a teraz jest wszechobecna krytyka

Edytowane przez SteveS
Czas edycji: 2015-03-09 o 16:39
Stary 2015-03-09, 16:44   #346
magda_mjt
Zakorzenienie

Hahaha skąd ja znam spotkanie Mamusiek... normalnie jak spotkanie Tytanów! I tylko to uczucie "co ja tu robię? przecież one wszystko razem dogadają. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa..... no tak, przecież to MOJE wesele, chyba ktoś o tym zapomniał"...
Stary 2015-03-09, 16:47   #347
Anabele23
Zakorzenienie

Szalejący wizaz jest nie do zniesienia cały czas tylko odświeżałam czy już
u nas z mamciami nie jest najgorzej mają swoje momenty oczywiście ale najlepszą strategią jest o nic nie pytać i żeby nie wiedziały za dużo
Stary 2015-03-09, 16:53   #348
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Kreciorek, super!

Ja najczesciej slysze od mamusiek: "Spokojnie."
Stary 2015-03-09, 17:04   #349
Kelpie
Zakorzenienie

Wysłałam mamę na rekonesans promocji w Kauflandzie. Była tylko Mirinda i ważna do sierpnia. I Hoop Cola w 2L buletce, która wychodziła za litr 1.99.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:05   #350
zmotywowanaja
Zakorzenienie

SteveS Ty przynajmniej wiedziałaś od początku na czym stoisz, bo to powiedziała i to podejście fair, natomiast ja myślałam, że jest dogadane wszystko i się mocno zdziwiłam
Stary 2015-03-09, 17:08   #351
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
SteveS Ty przynajmniej wiedziałaś od początku na czym stoisz, bo to powiedziała i to podejście fair, natomiast ja myślałam, że jest dogadane wszystko i się mocno zdziwiłam
Nooo tak niekoniecznie. Myśmy mieli ustalone okrągłe stoły, ja je już zamówiłam w lokalu - a tu matki nagle jakieś obiekcje mają. Ale z butami od początku mówiły, że kolorowe to nie wypada. Moja odpowiedź była jasna: jak nie wypada, to niech nie zakładają. Ja nie uważam, że nie wypada
Stary 2015-03-09, 17:12   #352
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
CZeść. Nie wytrzymałam i zasnelam o 14 xD. Oby jutro wstać o 5:30 nic mi się nie chce. Oprócz spania.
dziś jak wracalismy sprzęgło w autokarze poszło i staliśmy 5 km id Siedlec. Akurat jakiś podmiejski jechał to niektórzy wsiedli.

Co się wizazowi stało że go nie bylo

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Ale ja nikogo nie cytowalam. Wizaż wariuje
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:14   #353
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo tak niekoniecznie. Myśmy mieli ustalone okrągłe stoły, ja je już zamówiłam w lokalu - a tu matki nagle jakieś obiekcje mają. Ale z butami od początku mówiły, że kolorowe to nie wypada. Moja odpowiedź była jasna: jak nie wypada, to niech nie zakładają. Ja nie uważam, że nie wypada
aaa, myślałam, że wcześniej Wam o tych stołach powiedziały
Stary 2015-03-09, 17:15   #354
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja najczesciej slysze od mamusiek: "Spokojnie."
To fajnie masz, ja od mojej słyszę "kto normalny w tych czasach bierze ślub w wieku 21 lat?"
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:15   #355
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
CZeść. Nie wytrzymałam i zasnelam o 14 xD. Oby jutro wstać o 5:30 nic mi się nie chce. Oprócz spania.
dziś jak wracalismy sprzęgło w autokarze poszło i staliśmy 5 km id Siedlec. Akurat jakiś podmiejski jechał to niektórzy wsiedli.

Co się wizazowi stało że go nie bylo

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Ale ja nikogo nie cytowalam. Wizaż wariuje
właśnie się zdziwiłam, że cytowałaś
Stary 2015-03-09, 17:17   #356
aga99792
Zakorzenienie

Jestem na tele a tu nigdy nie cytuje :-D
ehh
Stary 2015-03-09, 17:18   #357
Justuus
Zakorzenienie

Od razu widać że wizaż działa :P

Wrzucam jeszcze raz buty - przedtem nie dodało - i lecę nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11026429_802182529837388_1154935098_n.jpg (29,1 KB, 20 załadowań)
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:18   #358
aga99792
Zakorzenienie

O już dobrze :-D
Stary 2015-03-09, 17:22   #359
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Ja tam chyba kupię buty w deichmannie
tak wlasnie tez je widzialam i mam dylemat bo ja juz kupilam buty ...
Stary 2015-03-09, 17:26   #360
magda_mjt
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50580284]To fajnie masz, ja od mojej słyszę "kto normalny w tych czasach bierze ślub w wieku 21 lat?" [/QUOTE]

Ty jesteś 94'?!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości