|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Myko, to świetne wiadomości
![]() i ja to bym chętnie poczekała na swoja kolej, z bólów mam tylko kolkę :/ a moze tak byc ze szyjka sie rozewrze, skróci (czy co ona tam se robi) bezobjawowo???
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-03-09 o 17:12 |
|
|
|
#3062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że szyjka się trzymaCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i za szyjkę ! Niech będzie twarda a nie miętka ![]() Cytat:
Jeszcze inne dzieci zaczynają mnie tak męczyć... Miałam taki okres w swoim życiu, że mnie dzieci irytowały do cna i czuję jakby to uczucie wracało. Kiepsko biorąc pod uwagę, że rodzę własne za 2 miesiące. Taką wybrakowaną kobitą się czuję... Doprowadza mnie też do szału teściowa szczebiocąca do ciuszków i zdrabniająca nawet słowo kupa, jeśli stoi w okolicy słowa dziecko. Moje dziecko to nie jest kur**wa żaden : pyrtusiek, knefelek, bejbuszek, tutusiek, pępuszek i ch** wie co jeszcze, już tego nie koduję bo mnie trzepie. Serio, to jest złota kobieta. Nie wpieprza się do niczego, nic nie komentuje, nie wtrąca się w nasze życie i bardzo się zawsze stara by relacje były dobre... Ale jest jedną z tych kobiet, które dzieci uwielbiają, absolutnie każde (nie tylko własne) i na widok dzieci, dziecięcych ciuszków itd dostaje małpiego rozumu i języka upośledzonych w rozwoju (ja to tak odbieram). A ja jestem totalnie inna. I to też sprawia, że sobie myślę, że będę jakąś matką nieczułą... Bo nie rozpływam się nad kaftnikami, nie ciumciam pół godziny nad stertą dziecięcych ubranek nie : sukienusiuję, kaftaniczkuję i żadnego innego uję... Tylko chodzę taka poirytowana... Wnerwia mnie to makabrycznie wręcz, ale zaciskam zęby bo nie chcę być heterą co się każdej pierdoły czepia. A jednocześnie jakoś to źle na mnie wpływa, że mnie takie rzeczy nie rozczulają, nie ruszają. Ehh... to się wygadałam.
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-03-09 o 17:16 |
||
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszę Was że ja mam mało ubranek, aptecznych jeszcze w ogóle nie zamawiałam, kosmetyków nie mam, z rzeczy do szpitala tylko podkłady
z wyprawką tak serio serio dopiero ruszyłam, myślę że prać zacznę w przyszłym tygodniu, może później (zależy jak pogoda będzie). Pewnie jestem jedną z najbardziej opóźnionych tutaj I też mnie czasem takie napady paniki dopadają i rozpaczy, zwłaszcza w nocy jak nie mogę spać - że co będzie jak Tymek postanowi urodzić się wcześniej? I co wtedy? Ale trzeba być dobrej myśli, damy radę, wszystkie! I boję się co powie ten mój lekarz na wskazania okulisty do skrócenia II etapu porodu, czy w ogóle walczyć o sn, czy o cc, czy co robić to mnie przeraża jeszcze bardziej, w nocy śnią mi sie głupie sny jak już zasnę, teraz jeszcze Myko o tym napisałaś, ale widzę że u Ciebie to trochę inaczej wygląda. Im bliżej maja tym więcej mam pytań i stresu, no ale to chyba normalne
|
#3065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
dr powiedziała, że niestety wirus krąży - wychodzi brak mrozówCytat:
jutro zamierzam rozpocząć pranie, bo dzisiaj ogarniam jeszcze pranie po wyjeździe.. łóżeczka w domu jeszcze nie mamy, materac nie zamówiony codziennie planuję się spiąć i nic mi z tego nie wychodzi:/ a czas leci..
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
No ja mam nadzieję że to tylko przeziębienie
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
true story sie tak zastanawiam... w którym tc jestem... appka pokazuje w tel 32tc a ogólnie 31t3d.... wiec co? w razie czego będą liczyć 31tydzień?
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3070 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do skrócenia - u mnie przecież jest bezobjawowo, rozwarcie też może być bezobjawowo (takie np na opuszkę) - ale jakieś większe zmiany to raczej ze stawianiami albo skurczami. Choć po bardzo dogłębnej analizie doszłam do wniosku, że miałam stawiania. Więc na razie chyba jesteś bezpieczna... a jak nie założysz globulki to też masz podbarwioną? Cytat:
oczywiście, na bólu to nie, ale jednak dla dziecka lepszy. no i nie będę miała potem ograniczenia w liczbie dzieci, powikłań pooperacyjnych typu niedrożności jelit na starość itp ale wiadomo - są wskazania -> jest operacja i się nie dyskutuje, zwłaszcza z CC.co do niuniowania to mnie to też trafia: u teściów (kużwa teściu mówi "bimbi"), ale nawet i u mojej mamy - na szczęście ją uświadomiłam, że to będzie normalne dziecko, a nie księżniczka, i ma być normalna. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
nic się nie martwcie, na każdego przychodzi odpowiednia pora i w końcu każda się weźmie za wyprawkę. A co do ciumkania nad dziecięcymi ciuszkami - to chyba zależy od charakteru, a nie od tego, która będzie złą matką Ja dzisiaj, korzystając z ładnej pogody wyprałam dwie pralki ciuszków (zostało mi jeszcze tak na oko z 5 pralek ). Do końca tego tygodnia męczę się z jednym projektem z pracy, ale już od piątku będę wolna więc zacznę wielkie prasowanie i resztę prania No i muszę pogonić tego mojego chłopa do Ikei bo na dobrą sprawę nie mam gdzie tych ubranek później poukładać, jak już je ogarnę. Planujemy jeszcze mały lifting łazienki, więc prawie marzec zleci. Później już z górki. Kasienka - zamówiłaś ten materac? Daj znać jak dojdzie czy fajny, bo w przyszłym tygodniu może zamówię. |
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Raz się pytałam, to położna mówiła, że akurat jak u nich jestem to jest ostatni dzień przed rozpoczęciem następnego tygodnia, ale nie wiem, bo mi wychodzi inaczej
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
myko, nie wiem, bo codziennie aplikuje po pół.. chyba od czwartku i w sumie wczoraj wieczorem sie dopiero pokazał takie śluz brazowy i to w sumie miałam tak 2 wizyty w łazience, a dzis jest normanie.
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie wkurza to ciumkanie, niańkanie... Wczoraj do mnie napisała kolezanka, ma dwuletnią córkę, wiecie co napisała? "Nie ładnie, niu niu ciocia." I za grosz nie wiem o co jej chodzi. I sobie ryje w głowie, że się tak nie rozczulam i w ogóle to będe oschłą i nieczułą matką. Co do tego co mam co nie. Nie mam aptecznych rzeczy, nie mam kosmetyków, nie przywiozłam jeszcze przewijaka i łóżeczka. Nie mam nic dla siebie do szpitala. Ciuszki leżą i czekają na policzenie, ale nie umiem się za to zabrać. Prać ich nie piorę póki nie mam garderoby z półkami zrobionej, bo i tak nie mam gdzie tego upchać.
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lekarze często liczą tygodnie zakończone. U mnie dziś 33t1d i apka pokazuje mi 34tc
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
I mam nadzieję, że zmieni mi się po porodzie jak będę na ostatnich nogach ciągnąć... Bo w chwili obecnej inni ludzie z rodziny (obie mamy i tatusiowie, siostry, nawet brat!) mnie tak wnerwiają ze swoimi "złotymi radami", stwierdzeniami, że "na pewno to" " na pewno tamto", przekonaniem, że będę tony pomocy potrzebowała... że najchętniej wyjechałabym do innego państwa, albo w ogóle na inny kontynent, tylko JA mój Tż i nasze dziecko i wszystko robiła po swojemu, bez wtrącania się, bez złotych rad, bez pouczania mnie, że "jak to oliwki nie będziesz stosować. Przecież MUSISZ", bez batalii o to, żeby moje poglądy i moje przekonania były respektowane, bez lęku o to, że będą mi dokarmiać dziecko słodyczami, bez tłumaczenia, że nie, dziecko nie potrzebuje być ciągle na rękach, a jak coś słodkiego chcą sobie na rękach potrzymać to im dużą milkę kupię.
Chyba 3-ci trymestr mi minie pod znakiem niekończącego się wnerwu i irytacji. Dobrze, że na męża jeszcze nie warczę bo by oszalał ze mną. A tak to tylko ja ze sobą szaleję
|
#3078 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to mnie męczy... Wkurza mnie też, jak ktoś mi mowi, że na bank ją będe brać do łóżka, ciągle nosić i w ogóle. Ygh... Miałam dziś nie jeść nic słodkiego, nawet mnie nie ciągnie, ale zjem kawałek czekolady bo mnie szlag zaraz trafi...
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak do tego masz tak, że wcale Ci się ręce nie palą do cudzych dzieci i zwykle po 10 minutach jak już ktoś Cię do zajmowania się dzieckiem zmusi, oddajesz w obojetnie jakie ręce byle nie własne, to jesteś siostra bliźniaczka normalnie... Ja niby widzę, że do swojego dziecka, mimo, że się jeszcze nie urodziło, żywię inne uczucia, mam więcej czułości i zainteresowania... Jest jednak ten lęk... co jeśli po urodzeniu na swoje dziecko też będę tak reagować i od niego uciekać.. Mąż mi mówi, że panikuję na zapas i swoje to zupełnie inaczej niż cudze... No, ale on nie będzie z tym dzieckiem 24/7 więc łatwiej mu tak mówić.
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
A tutaj jeszcze do poczytania o mowie matczynej:
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...wa-z-dzieckiem http://tatapad.pl/dziecko/im-infanty...aworza-dzieci/ To całe ciumkanie (tzn. wyższy ton głosu, przeciąganie samogłosek - a nie infantylne "cieś piciu?") jest dobre i odpowiednie dla małych dzieci, które dzięki temu szybciej nawiązują kontakt z rodzicem. |
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
czyli taki śluz jak "smarki" tylko, ze brązowy może sie zdarzyć po gobułkach??
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiłam ciacho do piekarnika
Jakieś takie ekspresowe, zwie się wiewiórka Zobaczymy, co to z tego urośnie...Co do kosmetyków, ja mam na pupkę Bepanthen (bo dostałam razem z żelem porodowym ), oprócz tego mam w apteczce linomag, sudocrem, alantan plus i inne.. bo wiecie, jak przychodzi odparzenie i podstawowe kremy sobie nie radzą, to się próbuje wszystkiego. I ostatnia rzeczą o jakiej myślałam, to patrzenie na blog sroki Nie sądzę, żeby jakaś maść o nie najlepszym składzie (ale za to działająca akurat na mojego malucha) wyrządziła dziecku szkodę przy sporadycznym użytkowaniu. Do szpitala wezmę Bepanthen, maść witaminową i tą lanolinę Ziai.Ruskaa biedna Ty.. mam nadzieję, że ta biegunka to nic poważnego. Myko gratuluję wizyt i dobrych wieści Dziewczyny nie smutać, wszystkie będziemy najlepszymi mamami dla naszych pociech W razie porodu przedwczesnego lekarze wpisują ukończony tydzień |
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się wręcz, że zrobię krzywdę itp. Dopiero teraz jestem w stanie się z nimi bawić, gadać, bo są starsze. Wobec swojej córki to mam inne uczucia, ale się boje, że jak się urodzi to sobie nie dam rady, nie będe wiedziała co potrzebuje, albo co gorsza jak mi się cierpliwość skończy to będę zła i ona to wyczuje i tak mi się kółko zamknie. Co do ciumkania i niuńkania, to ja (pochlastacie mnie pewno zaraz ) uważam, że do dziecka trzeba normalnie mówić. Madeleine No ja nie mówię o wyższym tonie, tylko o tym właśnie "cieś piciu" A potem dziecko tak się nauczy i lipa... Jagodowa lepiej bym tego nie ujęła. Trochę mnie fundusze ograniczają, ale nie chce już do tego wracać.
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-03-09 o 18:04 |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet teraz jak mówię do mojego dziecka, to jedyne zdrobnenie jakiego używam to kruszynka albo od imienia Oliwka. A tak to mówię do niej normalnie, opowiadam co będziemy jadły na śniadanie, albo że ładna pogoda na dworze. Ja to chyba nawet nie potrafię inaczej bo dla mnie to by było nienaturalne. Jednocześnie staram się jakoś zrozumieć, że tak samo dla innych naturalne i mimowolne może być zdrabnianie i ciumkanie... ale ciężko mi z nie gotowaniem się w środku. Logopedzi uważają, że zwracanie się do dzieci językiem i słowami, które nie istnieją sprawia, że dzieci uczą się źle mówić i często seplenią. Madeleine: nie mówię tutaj o tonie, czy przedłużeniu sylaby. Wyższe tony zwracają większą uwagę, podobnie jak trwający dłużej dźwięk, z tym, że do czasu, bo jeśli będzie się przedłużać sylaby mimo tego, że dziecko z gaworzenia wyrosło, zacznie ono najprawdopodobniej niepoprawnie mówić.
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona właśnie tak niunia, ćumka i np jak pokazuje Młodej krowę, to mnie mówi, że to jest krówka tylko "muuu". Koniec końców, Młoda ma 3 lata nie umie mówić wcale... -.-'
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Chyba wyszłam na straszną zrzędę:P ale jak tak z siebie wyrzuciłam te moje wszystkie lęki i wkur** (z szybkością karabinu maszynowego) to mi się lżej na sercu zrobiło i z jakąś nową Nadzieją idę ciuszki prasować.
Dobrze, że jesteście ![]() P.s Teraz doczytałam: Nadzieja, mnie akurat skracanie się szyjki bolało i bardzo źle się czułam, ale to indywidualna rzecz. Nie czytaj za dużo w internerach bo tam wszystko wyczytasz. Odpoczywaj i nie martw się
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
co do ciumkania to się z wami zgadzam i będę się starała, żeby inni nie ciumkali tak do mojego dziecka...
![]() co do wyprawki to zaczęłam pakować dziś torbę dla siebie ![]() dla maluszka na wyjście spakuje pewnie w przyszłym tyg jak będę po ostatnich zakupach ciuszkowych i je popiorę i poprasuję ![]() a byłam dziś w BoboWózkach z tż, żeby obejrzeć foteliki i spojrzeć jeszcze na materiały i kolorystykę i już wszystko wiem!! pani pokazała nam próbnik materiałów i kolory drastycznie różnią się od tych w necie, ale ... są dużo ładniejsze!! ![]() a co do fotelika to zdecydowaliśmy na Cybex Aton, jak tylko przyjdzie kasa za następne zwolnienie to pewnie zamówimy każdy inny miał jakieś ale... ![]() Nadzieja - ja jestem w 31+1 tc i apka mi pokazuje 32 tc, dla lekarza liczy się skończony tydzień ale aktualnie jesteś w 32 ... zawsze jak chodziłam we wtorek to wpisywał skończony, ale jak byłam w czwartek to pisał już 29+4 tc
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-03-09 o 18:29 |
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jak z siebie to wyrzuciłam to mi lepiej. Znowu głodna jestem -.-' A w ogóle to musiałam dzisiaj zakupy przerwać bo Młoda mnie kopała po Bożenie i to tak bolało, że ujść nie mogłam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Biedactwo
więc teraz to ja Ci przypominam o kolejności z pierwszej strony 

aha, pomiarów wagowych nie miałam, bo kolejna wizyta za nieco ponad tydzień - 18.03.
dobrze, że szyjka się trzyma
a ja mam tp na 27 kwietnia. I że jak urodzę wcześniej to co ja kutfa zrobię... Dziewczyny tu już mają wszystko gotowe a ja w czarnej dupie... przeraża mnie to wszystko na maxa
z wyprawką tak serio serio dopiero ruszyłam, myślę że prać zacznę w przyszłym tygodniu, może później (zależy jak pogoda będzie). Pewnie jestem jedną z najbardziej opóźnionych tutaj
to mnie przeraża jeszcze bardziej, w nocy śnią mi sie głupie sny jak już zasnę, teraz jeszcze Myko o tym napisałaś, ale widzę że u Ciebie to trochę inaczej wygląda. Im bliżej maja tym więcej mam pytań i stresu, no ale to chyba normalne

nie załamuj się będzie dobrze