Październikowe mamy 2015 część I - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 17:49   #2761
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Malinowa ja biore ze sobą prowiant Tz ma ze mna jechac ale nie wiem czy zwolni sie z pracy, a sama nie chce prowadzic
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 18:03   #2762
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Malinowa ja biore ze sobą prowiant Tz ma ze mna jechac ale nie wiem czy zwolni sie z pracy, a sama nie chce prowadzic
Ja się zabieram z mamą bo też rano jedzie tyle, że to ortopedy, a że i ortopeda i punkt pobrań mieści się w tej samej placówce więc lepiej dla mnie Jakbym z mojej wsi miała jechać busem (potem jeszcze autobusem i dojść na nogach) to bym już w drodze z głodu umarła
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 18:41   #2763
Amelie04
Zakorzenienie

U mnie w miescie sa trzy punkty pobran ALAB. wybieram taki najmniejszy i gdzie nie ma ludzi. Bo laboratorium jest w szpitalu ale tam to tyle ludzi i jeszcze w glebi szpitala
Stary 2015-03-09, 18:58   #2764
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w miescie sa trzy punkty pobran ALAB. wybieram taki najmniejszy i gdzie nie ma ludzi. Bo laboratorium jest w szpitalu ale tam to tyle ludzi i jeszcze w glebi szpitala
heh no moje właśnie mieści się w szpitalu ale zazwyczaj nie ma kolejek prawie wcale, wchodzisz i wychodzisz
Stary 2015-03-09, 18:58   #2765
mala29lll
Zakorzenienie

Ale mam dzisiaj dzień mdłości

Gosiek odezwij się co jest grane
Stary 2015-03-09, 19:03   #2766
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa u mnie w szpitalu to tlumy nad tlumami codziennie
Mala ja mam dzis tez masakre...
Wlasnie gdzie Gosia?
Stary 2015-03-09, 19:05   #2767
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Eh widzę, że to samo co ja. Jednak jak długie plamienie to znaczy coś jest na rzeczy. Na szczęście nasze maluszki mają się dobrze, a my tylko musimy im pomóc. Leż sobie a dziadostwo się wchłonie. To już wiadomo skąd krwawienie było w samolocie. Pod wpływem ciśnień zeszła krew z krwiaków, ale to dobrze Nie zamartwiaj się, bo jak mi gin nowy powiedział szkodzę tylko. LEżeć spokojnie a będzie ok. A na co NO SPĘ?
Dzieki dziewczyny; *
Nie wiem czy już pytałam ile kosztuje lutka dopochwowa i dupek na receptę?
Stary 2015-03-09, 19:15   #2768
Amelie04
Zakorzenienie

Ja za dwa opakowania luteiny zaplacilam 9zl na ryczalt , czyli jakies 4,5zl za opak. Bez ryczaltu kolo 50zl za opak

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A nie wiecie czy lekarz rodzinny moze wypisac luteine dopochwowa?

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-09 o 19:20
Stary 2015-03-09, 19:20   #2769
paulinka009
Zadomowienie

Dupek kolo 90zl placilam kiedys

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Nosz kuzwa siedze i czekam na wizyte mialam przyjsc poza kolejka ale siedza stare baby i wpuscic nie chca! A niech je myszy zjedza hehe )

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 19:23   #2770
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Nosz kuzwa siedze i czekam na wizyte mialam przyjsc poza kolejka ale siedza stare baby i wpuscic nie chca! A niech je myszy zjedza hehe )

o ja tego nigdy nie lubiłam jak chodziłam do "osiedlowej" przychodni teraz moja gin ma gabinet w szpitalu i nie ma tak starych bab prawie wgl i do tego kolejki max 2-3 osoby
Stary 2015-03-09, 19:23   #2771
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Ja za dwa opakowania luteiny zaplacilam 9zl na ryczalt , czyli jakies 4,5zl za opak. Bez ryczaltu kolo 50zl za opak

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A nie wiecie czy lekarz rodzinny moze wypisac luteine dopochwowa?
No właśnie też bym chciała wiedzieć bo mam hurtowe ilości zapisane i trzeba by z 800 zł wydać bez recepty jakby się dało przez rodzinnego lekarza byłoby fajnie
A jak nie no to przeżyje; p
Stary 2015-03-09, 19:24   #2772
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Stare baby nigdy nie chcą wpuścić. Mogła bys być ze złamaną ręką i nogą, zapaleniem płuc i w trakcie porodu, ale gdzie tam. Ona sobie przychodzą głównie pogadać jak to bywa u ogólnego, ale w życiu nie wpuszczą
Stary 2015-03-09, 19:26   #2773
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Stare baby nigdy nie chcą wpuścić. Mogła bys być ze złamaną ręką i nogą, zapaleniem płuc i w trakcie porodu, ale gdzie tam. Ona sobie przychodzą głównie pogadać jak to bywa u ogólnego, ale w życiu nie wpuszczą
TAk dokladnie siedze tu z 30 min a one plota i plota az sie sluchac nie chce:/ a jak zaczely o porodach córek gadać to jejkuuuuu

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 19:54   #2774
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
TAk dokladnie siedze tu z 30 min a one plota i plota az sie sluchac nie chce:/ a jak zaczely o porodach córek gadać to jejkuuuuu
Kiedyś sama słyszałam jak jedna do drugiej mówi, że choć tu przyjdzie i pogada, bo w domu to nudno A kur... człowiek ledwo się na nogach trzyma, bo chory i musi czekać, bo jeszcze takie babcie są najdłużej u lekarza, bo jeszcze tam się muszą nagadać. Nie mówię, ze wszystkie, ale sporo takich jest
Stary 2015-03-09, 20:17   #2775
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny; *
Nie wiem czy już pytałam ile kosztuje lutka dopochwowa i dupek na receptę?
Duphaston ok 30zl/opak

U mnie sie dzien juz od jakiegos czasu podzielil na pory mdlosciowe: mdli rano i wieczorem, potem w srodku dnia nonstop czuje glod, a w srodku nocy budze sie zeby puscic pawia I w sumie ciesze sie bardzo, ze te pawie sa w nocy, bo tylko otwieram oczy, siegam po miske pod lozko, minuta i moge spac dalej - jakbym tak miala haftac za dnia to nie wiem jak bym miala pracowac i wgl funkcjonowac

mala, a jak Ty bierzesz olej lniany, 1 łyzka stolowa dziennie? Bo kupilam dzis litrowy z Oleofarmu (bedzie i do wlosow ) i tak w sumie to nie wiem bo roznie na necie pisza
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:22   #2776
jo_manh
Rozeznanie

Ja dzisiaj za duphaston placilam 29,45 za 28 sztuk w opakowaniu. Zwroccie na to uwage, bo w wiekszosci aptekach sa wersje 20 sztuk. W tej "mojej" aptece 20 sztuk kosztowalo 0,50 gr mniej. Wiec oczywiste ze kupilam 28 sztuk, zwlaszcza ze z 5 opakowan 28-miu sztuk, wychodzi prawie 7 opakowan 20 sztuk. A cena niemal taka sama.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Ja mam w ciagu dnia mdlosci, jak jestem glodna. Nasilaja sie wieczorami, ale dzisiaj poki co jeszcze sie nie nasilily. Ogolnie to je lubie, bo oznaczaja ciaze, ale nie zazdroszcze dziewczynom, ktore wymiotuja.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:50   #2777
vikicullen
Zadomowienie

Amelie a jakie badania??? Bo na morfologie nie trzeba byc na czczo, tylko na glukozę, cukrzyce to tak.
Ja dzis byłam na pobraniu krwi, o 9.00 zjadłam śniadanie a po 11.00 poszlam na pobranie.

Pamiętacie dziewczyny te ktore miały w ciąży bakterie w moczu ( no chyba, że żadna nie miala ) czy dostalyscie antybiotyk? Bo dzis odebrałam wynik i bakterie w moczu -liczne, i załamana jestem bo w 1 ciąży też miałam i dostałam antybiotyk ale to bylo w 3 trymestrze, a ja dopiero co ponad tydzień temu skończyłam antybiotyk na angine i co znowu?? :/ wizytę u gina mam za 1,5 tyg.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-03-09 o 20:52
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:51   #2778
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo
To była bardzo stresujaca noc, trafilam na IP ale po kolei.

Przedwczoraj obudzily mnie lekkie bole jak na @, zaczelam znow brac nospe (gin kazal w razie boli) i przeszlo. Wieczorem zauwazylam na wkladce mala rozowa plamke - ale ok., poszlam spac. Wczoraj brzuch juz nie bolal (jestem jeszcze asekuracyjnie na nospie), czulam sie ok., wiec pojechalismy autem do moich rodzicow (ahh domowy obiadek ), to 100km ale milo sie jechalo. Posiedzielismy tam caly dzien, wrocilismy wieczorem i przed snem patrze - a tam znow rozowe plamienie i to sporo Taki rozwodniony kolorowy sluz, plus mala plamka zywej krwi. Zmierzylam sobie temperature (robie to od poczatku ciazy i zawsze byla 36,8-37,1'C) a tu tylko 36,6... No i juz wiedzialam, ze musze sprawdzic czy wszystko ok., tylko sie wahalam: jechac na IP czy czekac dzis do popoludnia i isc do gina. Decyzja: jedziemy na IP. Objawy wskazywaly ze mogl spasc mi progesteron i moze kosmowka sie odklejac - liczy sie wiec czas. Poprzednie dwie ciaze stracilam wlasnie po takich plamieniach, na IP mogli stwierdzic juz tylko obumarcie.
Byla godz 00:30, IP pustawa, przyjeli mnie bez marudzenia i szybko poszlo. Zbadal mnie gin i mowi, ze w srodku krwawienia nie widzi. Zrobil USG - a tam... przepiekny wieelki zarodek, bijace serduszko - wszystko dobrze! Nic sie nie odkleja, zadnych krwiakow No i diagnoza: jestem bardzo przekrwiona w środku i prawdopodobnie popekaly mi naczynka Moze byc to zwiazane z kolejnym terminem @. To nic groznego, nie musze zwiekszac dawki leku, tylko oszczedzac sie coby mi nie pekaly i mnie nie stresowaly

Takze wszystko super a dzidzia byla wczoraj taaaka sliczna Ladna duza glowka, raczki, nozki, nawet widzialam zarys noska Szkoda ze nie dali foto. I gin dal posluchac serduszko byje jak dzwon! Rosnie jak na drożdżach, bo wczoraj konczylam 8 tydz. (7t 7d), a usg wskazalo 8t 4d czyli dawno 9tydz! Szok, bo z paczatku wygladalo wszystko na tydzien mlodsze, potem w terminie a teraz przegonila Chyba ze gin cos krzywo pomierzyl
Aha, i na odchodne przed szpitalem juz prawie wchodzac do samochodu puscilam pawia Bylo ok. 1:15 i ostatnio sie budze na hafty o tej porze, magiczna jakas.

kasiapruszkow, a co tam u Ciebie, wszystko ok??
super ze wszystko z dzidiza ok
ja bylam tez wczoraj u gin i tez mi wszystkosprawdzila ze ok didzi ma 1,67 i zaczynaja sie raczki i nozki formowac

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
oby to nic poważnego
no nic powaznego sie okazalo z dzidzia wszytko ok

Cytat:
Ja juz po wizycie dzidzia tydzień młodsza niż z OM, puls dobry, niestety 2 krwiaki jeden 1.2 cm drugi prawie 2 bezwzględnie leżeć, dupek 3x2 i lutka dopochwowo i no spa, do kontroli za tydzień; /
dobrze ze z dzidzia wszytko ok jaki puls ma twoja dizdzia - u mnie na wydruku mam 110
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:51   #2779
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Ja juz po wizycie dzidzia tydzień młodsza niż z OM, puls dobry, niestety 2 krwiaki jeden 1.2 cm drugi prawie 2 bezwzględnie leżeć, dupek 3x2 i lutka dopochwowo i no spa, do kontroli za tydzień; /
O jak dobrze, że się odezwałaś! Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok, dobrze, że wykryli co jest, nie będziesz się już tak zamartwiać. Będzie dobrze na pewno ale leż i odpoczywaj dużo... kurcze skąd te krwiaki się biorą...

Cytat:
blindness No dokładnie chodzi mi o takie gadanie "Jak ja byłam młoda" "Jak ja byłam w ciąży" itp Kurde każdy organizm jest inny.
A teście moi to w ogóle chyba stworzenia ciężko myślące, bo teściowa dzwoni w sobotę do męża czy przyjdziemy do nich w niedzielę? Mąż mówi, że nie bo przecież ja muszę leżec. A ta dalej swoje, że zaprosiła jeszcze siostrę męża i żebyśmy przyszli. W końcu mąż się wkurzył i wytłumaczył dobitnie że ja mam LEŻEĆ i to nie są moje widzimisie, a oni jeszcze na 4 pietrze mieszkają. Odpuściła i opowiada że oboje z teściem od tygodnia chorzy Noż kur..... już mu wtedy puściły nerwy. Nie dosć, że mam ciążę zagrożoną, męczę się z przeziębieniem to oni jeszcze chorzy zapraszają do siebie ciężarną Tak jak kiedyś zaprosili nas a tam oczywiście jak zwykle szwagierka z synem. Okazało się, że byli u lekarza, bo Kacper początki ospy, a dobrze tesciowa wiedziała, że ja nie miałam nigdy i mówi "A no to w końcu trzeba przejść" a ja zaraz po operacji byłam jakoś ze 3 tygodnie. No porąbani. Nie wiedzą jak dorosły przechodzi ospę fatalnie? I to jeszcze Ci z uśmiechem powie jaką mi przysługę chcieli wyświadczyć. JA pier..... Od lekarza dostałam zje... że się narażam zaraz po operacji. To mówię, że teście taką lwią przysługę chcieli mi wyświadczyć. Jak mnie wkurza taki totalny brak myślenia
Sorki musiałam wyrzucić z siebie. A co do ospy musze sobie machnąć szczepionkę po karmieniu
Nieźle...jak ja nie znoszę takich nieodpowiedzialnych ludzi! Grrr! Zamiast Cię chronić w ciąży im się wydaje, że jak trochę podychrają i nosem pociągają to już zdrowi. A z tą ospą!!! Ja bym im tam dała!!! Musisz uważać na siebie mala, żeby nie podłapać gdzieś, ja na szczęście przechodziłam i nie wspominam tego najlepiej. Nie raz też widziałam rodziców co se po galerii łażą z dzieciakami całymi w krostach "ospowych".

Cytat:
Hehehe...dokładnie...a jak jeszcze mieszkasz w małej miejscowości i wchodzisz do miejscowej przychodni, gdzie wszyscy gdzieś tam Cię kojarzą to oczy wybałuszają i obgadują...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Duphaston ok 30zl/opak

U mnie sie dzien juz od jakiegos czasu podzielil na pory mdlosciowe: mdli rano i wieczorem, potem w srodku dnia nonstop czuje glod, a w srodku nocy budze sie zeby puscic pawia I w sumie ciesze sie bardzo, ze te pawie sa w nocy, bo tylko otwieram oczy, siegam po miske pod lozko, minuta i moge spac dalej - jakbym tak miala haftac za dnia to nie wiem jak bym miala pracowac i wgl funkcjonowac

mala, a jak Ty bierzesz olej lniany, 1 łyzka stolowa dziennie? Bo kupilam dzis litrowy z Oleofarmu (bedzie i do wlosow ) i tak w sumie to nie wiem bo roznie na necie pisza
U mnie też jest podobny podział, ale rano tak mnie ssie, że muszę coś szybko zjeść, żeby pawia nie puścić. A poranne rzyganko z pustym żołądkiem-masakra... I widzę, że jak tylko robi mi się nie dobrze muszę zjeść cokolwiek...i to takie zamknięte koło bo po tym jedzeniu chwila jest ok a potem jest mi po nim nie dobrze. Dzisiaj jakoś cały dzień czuję nieprzyjemny posmak w ustach...choć nie wiem z czego :/ Wieczorne kładzenie miski pod łóżkiem to też rytuał

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:52   #2780
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Pamiętacie dziewczyny te ktore miały w ciąży bakterie w moczu ( no chyba, że żadna nie miala ) czy dostalyscie antybiotyk? Bo dzis odebrałam wynik i bakterie w moczu -liczne, i załamana jestem bo w 1 ciąży też miałam i dostałam antybiotyk ale to bylo w 3 trymestrze, a ja dopiero co ponad tydzień temu skończyłam antybiotyk na angine i co znowu?? :/ wizytę u gina mam za 1,5 tyg.
ja mam bakterie liczne i dostalam antybiotyk bo mialam goraczke
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:57   #2781
mala29lll
Zakorzenienie

Ja piję tak 2 dziennie łyżki oleju Koniecznie po jedzeniu
Stary 2015-03-09, 20:57   #2782
amelia177
Rozeznanie

Wczoraj zaczęłam czytać o maluszkach takich jak moje dwuowodniowe jednokosmówkowe...jakie powikłania.. o zespole TTTS... wielowodziu, małowodziu...trochę się załamałam i wczoraj ryczałam...na szczęście mój kochany Tż mnie pocieszał, żeby się nie martwić na zapas... Kolejne USG mam w weekend.
Czy gdzieś udokumentowano, że te częste USG są dla dziecka niebezpieczne? Ostatnio jedna koleżanka straszyła mnie, że po może powodować raka :/ ???

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:05   #2783
natalia_b
Wtajemniczenie

U mnie z tymi mdlosciami i wymiotami to tez bywa różnie, a najgorszy właśnie jest ten posmak w ustach. Nienawidzę go! Mogłabym cały czas myć zęby!

Kuapouszka będzie dobrze, tylko łez i odpoczywaj

Ja laboratorium mam w pracy wiec nie.boje się być na czczo ale jakbym miała gdzieś jechać to tez bym się martwila!
No i ja też kocham te babcie pod gabinetami lekarskimi!
Aha, ja też palilam ale w poniedziałek wieczorem zapaliłam ostatnia a we wtorek rano zrobiłam test ale mam taką kuzynka która mówi "chodź zapalić" mi oczy na wierz wyszły i z krzykiem do niej ze pali a ta do mnie ze mało, przecież tylko 10 dziennie. Myślałam że zabije!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam czytać o maluszkach takich jak moje dwuowodniowe jednokosmówkowe...jakie powikłania.. o zespole TTTS... wielowodziu, małowodziu...trochę się załamałam i wczoraj ryczałam...na szczęście mój kochany Tż mnie pocieszał, żeby się nie martwić na zapas... Kolejne USG mam w weekend.
Czy gdzieś udokumentowano, że te częste USG są dla dziecka niebezpieczne? Ostatnio jedna koleżanka straszyła mnie, że po może powodować raka :/ ???
Nie zamartwiaj się na zapas! Nie czytaj nic w necie, bo te stresy odczuwają maleństwa!
Stary 2015-03-09, 21:15   #2784
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
głupoty... nie szkodzi dziecku ale jeśli nie ma konieczności nie zaleca się robić zbyt często. jak już wcześniej pisałam - ja miałam w 4tyg 4 razy, w 5tc kolejne i 7tc kolejne. teraz pójdę w 11 i znów i na przełomie 12/13 genetyczne nie martw się , takiej bajki o raku jeszcze nie słyszałam

Cytat:
Amelie a jakie badania??? Bo na morfologie nie trzeba byc na czczo, tylko na glukozę, cukrzyce to tak.
Ja dzis byłam na pobraniu krwi, o 9.00 zjadłam śniadanie a po 11.00 poszlam na pobranie.

Ja mam w morfologii zaznaczoną glukozę więc muszę być na czczo ...
Stary 2015-03-09, 21:22   #2785
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalnej przychodni ginekologicznej jedna kobieta w ciazy zaczela rodzic pod gabinetem. Biedna nie doczekala wizyty.
Cytat:

M. in mam glukoze. Nosz nie wiem czy nie przekąsze czegos przed. Wiem, ze nie mozna no ale chociaz dwa gryzy suchego chleba,..

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
U mnie z tymi mdlosciami i wymiotami to tez bywa różnie, a najgorszy właśnie jest ten posmak w ustach. Nienawidzę go! Mogłabym cały czas myć zęby!

Kuapouszka będzie dobrze, tylko łez i odpoczywaj

Ja laboratorium mam w pracy wiec nie.boje się być na czczo ale jakbym miała gdzieś jechać to tez bym się martwila!
No i ja też kocham te babcie pod gabinetami lekarskimi!
Aha, ja też palilam ale w poniedziałek wieczorem zapaliłam ostatnia a we wtorek rano zrobiłam test ale mam taką kuzynka która mówi "chodź zapalić" mi oczy na wierz wyszły i z krzykiem do niej ze pali a ta do mnie ze mało, przecież tylko 10 dziennie. Myślałam że zabije!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Nie zamartwiaj się na zapas! Nie czytaj nic w necie, bo te stresy odczuwają maleństwa!
Ostatnio jak bylam u gina, to czekala kobieta w zaawansowanej ciazy smierdzaca papierochami i jeszcze wychodzila zapalic
Stary 2015-03-09, 21:22   #2786
vikicullen
Zadomowienie

No tak na glukoze to raczej na czczo, chociaż ja dzis też miałam glukozę a byłam po śniadaniu, ale potrzebowałam wyniku , wyszły ok badania, no ale wiadomo, że lepiej na czczo byc.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:47   #2787
mala29lll
Zakorzenienie

Glukoza to koniecznie na czczo. Amelie chleba tez nie wolno. Nawet gumy zuc nie wolno bo jest skok glukozy jak mielisz buzia. Musisz wytrzymac bo badanie cukru wazne w ciazy. Kanapka do torebki i od razu po pobieraniu wszamasz
Stary 2015-03-09, 21:47   #2788
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam nowe mamusie
Bozzz no nie wiem co z tym forum wczoraj
A ja znów krwawie i plamie na przemian; / na szczęście dziś do lekarza na 13.20 i się może coś w końcu wyjaśni ; ( juz nerwowo nie wyrabiam , od 3 i pół tygodnia krwawienia i weź nie zwarjuj, cały czas niepewny grunt, jeśli poronie teraz to będzie 3 raz i nie wykluczam ze w ogóle odpuszczę; (((
Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze! Kiedy ml wracasz do UK?

Nie zacytowało mi innych postów :/

Ja miałam antybiotyk w ciąży jak mi wyszły bakterie. Zazwyczaj amoksycylinę piszą.

Amelie idź na czczo jak masz glukozę bo zafałszuje wyniki

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:47   #2789
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
super ze wszystko z dzidiza ok
ja bylam tez wczoraj u gin i tez mi wszystkosprawdzila ze ok didzi ma 1,67 i zaczynaja sie raczki i nozki formowac

no nic powaznego sie okazalo z dzidzia wszytko ok

dobrze ze z dzidzia wszytko ok jaki puls ma twoja dizdzia - u mnie na wydruku mam 110
Uff, no to super, bo juz sie zaczynalam martwic gdzie Cie wcięło

Cytat:
U mnie też jest podobny podział, ale rano tak mnie ssie, że muszę coś szybko zjeść, żeby pawia nie puścić. A poranne rzyganko z pustym żołądkiem-masakra... I widzę, że jak tylko robi mi się nie dobrze muszę zjeść cokolwiek...i to takie zamknięte koło bo po tym jedzeniu chwila jest ok a potem jest mi po nim nie dobrze. Dzisiaj jakoś cały dzień czuję nieprzyjemny posmak w ustach...choć nie wiem z czego :/ Wieczorne kładzenie miski pod łóżkiem to też rytuał
Mnie ratuja rano paluszki przy lozku, w ogole to po calym domu chyba z trzy paczki pootwierane wszedzie leza i podjadam jak zassie, życie im zawdzieczam
Cytat:
Ja piję tak 2 dziennie łyżki oleju Koniecznie po jedzeniu
Dzięki za info, tez tak bede brac
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:53   #2790
mala29lll
Zakorzenienie

A w ogole jak teraz bylam prywatnie u tego nowego gina to mi dal leki ze znizka. Myslalam ze nie moze i tak samo kolezance ten sam dr dal skierowanie na prenatalne na nfz. Chyba ma podpisana umowe z nfz hmmm...nie wiem juz jak to jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości