Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 09:26   #3211
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Pewna??? A pobierania krwi a kontakt z osobami zarażonymi, które o tym nie mówią????
Nie przesadzajmy...
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:28   #3212
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mam jakies.liczby cos tam.pisal ale nie ogarniam tego z usg powiedzial tylko ze średnie i trzeba pobserwowac...jutro ma.mnie zbadac "moj" ordynator i tez juz mowil ze trzeba najpierw te przeplywy sprawdzić

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jeszcze tak sie pocieszam ze ja tez.malutka bylam jak sie urodzilam i wszystko w normie . było wiec moze to genetyczne?
napisz jak tam dzisiaj. Trzymam mocno kciuki- oby mała na USG urosła i oby przepływy były dobre. Na pewno teraz będzie większa, bo w szpitalu mają lepszy sprzęt i dokładniej ją pomierzą

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Witam się z ktg ) coraz wcześniej robią.. 5.40, 5.00, 4.40 ...
a jakie wyniki? To wcześnie Cię budzą- chyba że nie możesz spać.

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Santi nie chce Cie namawiać do złego ale na katar moze spróbuj Otrivinu, ja tez jestem chora nos zawalony tak ze dwie noce nie spałam, w niedziele nie dałam rady i na noc sobie zapuściłam, co za ulgaaa spałam jak dziecko. Współczuje choróbska i łącze sie z Toba w bólu

Humor mi poprawia tylko to ze dzisiaj mam USG III trymestru i zobaczę Julcia a go dawno nie widziałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
trzymam kciuki i niech synek pomacha do mamy

Cytat:
Ja też tak miałam młody chyba mi leżał na pęcherzu do tego stopnia, że upuszczałam mocz a mały sobie spał wczoraj mu dałam czekolade i się tak obudził, że szalał całą noc . Wiecie co coś chyba mam nie tak z tą dietą cukrzycową mały jest strasznie ospały przez nią. I naczytałam się na innym wątku, ze dziecko urodziło się z niedocukrzeniem i postanowiłam, że jedna przekąska słodka nie zaszkodzi.
na pewno wiesz co dobre dla swojego dziecka. Jak z umiarem to też bym pewnie podjadła co jakiś czas coś słodkiego.

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
mogę być pierwsza w maju mój chrześniak ma komunię i chciałabym trochę dojść do siebie.
Nadstawiaj dupsko masz ode mnie kopa ale mmnie też by się przydał
a moja chrześniaczka ma komunię 3.05 a ja mam termin na 5.05 i bardzo bym chciała być u niej
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:30   #3213
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Mi brat wyleciał ze ślubem, na początku czerwca
A jak nie wypali to w sierpniu. -.-'

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:33   #3214
201606011622
Konto usunięte

Kontaktu z takimi osobami nie utrzymuje, co do pobrań - nie miałam nigdy zastrzeżeń co by miało byc niesterylnie.. Do kosmetyczki nie chodze, do dentysty jak chodziłam to też do dobrego gagabinetu, nie uważam że miałabym tam możliwość zarazenia

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Jaki ślub? Kto? Co?
Stary 2015-03-10, 09:35   #3215
weron1
Rozeznanie

Dziewczyny macie w swoich witaminach dla cieżarnych kwas DHA? Ja się skapnęłam, że nie mam a powinnam brać. Polecę zaraz do apteki dokupić jakieś kapsułki z Omega 3. Polecacie coś? (ale samo omega 3)
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:35   #3216
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy...

Oglądałam kiedyś wywiad z chorymi na hiv - jeden koleś mówił, że nigdy się nie przyznawał że ma hiv, nawet u dentysty nie wiedzieli. Bez problemu można się zarazić i nie jest to "przesadzanie".

Z danych przedstawionych przez dr Popielską wynika, że w USA i krajach Unii Europejskiej ryzyko urodzenia zakażonego dziecka przez kobietę z HIV wynosi do 3 proc. Natomiast, w Polsce, może ono dochodzić do 50 proc. co jest porównywalne z krajami Afryki. „Dzieje się tak, bo lekarze w naszym kraju za rzadko oferują ciężarnym badania w kierunku HIV” – oceniła dr Popielska.
Ministerstwo Zdrowia zaleca, by pierwsze badanie w kierunku HIV kobieta w ciąży wykonała w pierwszym trymestrze, do 10 tygodnia ciąży, a jeśli jego wynik jest negatywny powinna je jeszcze raz powtórzyć w trzecim trymestrze - między 33. a 37 tygodniem.

Przeprowadzałem anonimowe badania wśród tysiąca pacjentek, które zgłosiły się do porodu, i otrzymałem 3 dodatnie wyniki (kobiety te przebywały na oddziale, ale nikt nie wiedział, że były zakażone). Jest to bardzo duża liczba, tym bardziej że tylko w regionie warszawskim odbywa się rocznie 17 000 porodów. W Polsce jest ich około 400 000.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:37   #3217
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość

A takiego gadania do dziecka to nie słyszałam
nawet nie umiem tego przeczytać normalnie co napisalas hahahahahah
Zazdroszczę, że masz w okół siebie normalnych ludzi
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Tien prośbę mam - możesz napisać jeszcze raz jakich firm chusty są dobre?? Wiem, że nie dawno pisałaś, ale nie znajdę teraz tego
Pewnie, ja w ogóle miałam Wam posta na ten temat zrobić ale ciągle nie mogę się za to zabrać
Natibaby, Lenny Lamb, Little Frog z czego z Nati mają najtwardsze i trzeba się z nimi bardziej pomęczyć by się zrobiły miękkie To są takie jedne z najtańszych chust

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Kolezanka uzywala.gruszki.fridy i katarka.przy katarku dziecko.sie uspokajalo przy fridzie i gruszce wylo w noeboglosy. Ale jak woadomo zalezy wszystko od dziecka, ja mam i gruszke zeby wyciagac glutki.poza domem.i katarek plus.
Pisalam wam o lezaczku ze kiepskiej jakosci aie okazal jak zlozylismy i bez palaka ale okazuje sie ze mloda dostanie i o foteliku ktory nie ma tej wkladki pod glowke.i oslonek na pasy. Jesli brat znajdzie wklad na glowke oslonki na pasy dokupimy. Jesli nie to.nie bawimy sie w uniwersalne wkladki i kupujemy fotelik
Tylko mam dylemat jesli bedziemy kupowac to od 0 do 9 nosidelko czy fotwlik taki od 0 do 18. Ktoras sie wypowie?
Raczej 0-13, ten do 18 na pewno do 18kg nie da rady, koleżanka taki miała i szybko musiała wymienić. o-13 są bezpieczniejsze dla najmłodszych.
Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
doktorka zalecila mi wczoraj Sterimar. Pomaga na katar tylko dzisiaj w nocy doszedl kaszel, a niestety nic na niego nie mam dudni mi w calej klatce piersiowej..
i tez pociesza mnie fakt, ze mam dzisiaj wizyte, mam nadzieje ze u M. Wszystko dobrxe
Jeśli to mokry kaszel to zrób sobie syrop z buraka ale najpóźniej 2-3 h przez snem pij.

Co do badania na HIV to mój gin nie zleca, sama nie wiem dlaczego ale będę robić.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:37   #3218
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Kontaktu z takimi osobami nie utrzymuje, co do pobrań - nie miałam nigdy zastrzeżeń co by miało byc niesterylnie.. Do kosmetyczki nie chodze, do dentysty jak chodziłam to też do dobrego gagabinetu, nie uważam że miałabym tam możliwość zarazenia

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Jaki ślub? Kto? Co?
Mój brat.
W jakiś piatek czerwca, jesteśmy przekonani, że w urodziny ich córki, czyli 12, chcą się pobrać. -.-'
Ja mam termin na koniec maja... jeśli się uda i urodzę w terminie, to raczej może zapomnieć, że przyjadę.
Co do sierpnia, chcieliśmy zrobić wtedy chrzciny (on ma być chrzestnym), to teraz nie wiem, czy jak mu nie wypali czerwiec to się w sierpniu nie wezmą, nie wiem kiedy, jak i gdzie.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-10, 09:41   #3219
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Oglądałam kiedyś wywiad z chorymi na hiv - jeden koleś mówił, że nigdy się nie przyznawał że ma hiv, nawet u dentysty nie wiedzieli. Bez problemu można się zarazić i nie jest to "przesadzanie".

Z danych przedstawionych przez dr Popielską wynika, że w USA i krajach Unii Europejskiej ryzyko urodzenia zakażonego dziecka przez kobietę z HIV wynosi do 3 proc. Natomiast, w Polsce, może ono dochodzić do 50 proc. co jest porównywalne z krajami Afryki. „Dzieje się tak, bo lekarze w naszym kraju za rzadko oferują ciężarnym badania w kierunku HIV” – oceniła dr Popielska.
Ministerstwo Zdrowia zaleca, by pierwsze badanie w kierunku HIV kobieta w ciąży wykonała w pierwszym trymestrze, do 10 tygodnia ciąży, a jeśli jego wynik jest negatywny powinna je jeszcze raz powtórzyć w trzecim trymestrze - między 33. a 37 tygodniem.

Przeprowadzałem anonimowe badania wśród tysiąca pacjentek, które zgłosiły się do porodu, i otrzymałem 3 dodatnie wyniki (kobiety te przebywały na oddziale, ale nikt nie wiedział, że były zakażone). Jest to bardzo duża liczba, tym bardziej że tylko w regionie warszawskim odbywa się rocznie 17 000 porodów. W Polsce jest ich około 400 000.
No Ale narzędzia są sterylizowane, musiałaby mi coś do buzi wsadzić po takim chorym...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Najwyżej jej powiem żeby mi teraz dała skierowanie i tyle.
Stary 2015-03-10, 09:41   #3220
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Ja tez uważam ze zawsze jest ryzyko zakażenia, dlatego mam małego stresa
Badanie mam robione pierwszy raz, no ale cóż to NFZ zauważyłam że cześć lekarzy rozkłada te badania i nie daje odrazu wszystkiego. Mój właśnie tak robi

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2015-03-10 o 09:43
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:41   #3221
201606011622
Konto usunięte

Oferowała się więc powinna i teraz wypisac
Stary 2015-03-10, 09:45   #3222
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Uznala że jak nie chce to nie muszę robić.
Po co? Pewna jestem wyniku.
Pewne to są tylko śmierć i podatki.
Stary 2015-03-10, 09:51   #3223
Iluzja00
BAN stały

Ola,powinnas zrobić te badania
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:51   #3224
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Nie przesadzajmy...
Oj Ola, ja też bym dała sobie rękę uciąć, że nic. Robiłaś w ogóle kiedykolwiek badania na hiv? W niektórych szpitalach wymagają wyniki.

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
napisz jak tam dzisiaj. Trzymam mocno kciuki- oby mała na USG urosła i oby przepływy były dobre. Na pewno teraz będzie większa, bo w szpitalu mają lepszy sprzęt i dokładniej ją pomierzą

a jakie wyniki? To wcześnie Cię budzą- chyba że nie możesz spać.

trzymam kciuki i niech synek pomacha do mamy

na pewno wiesz co dobre dla swojego dziecka. Jak z umiarem to też bym pewnie podjadła co jakiś czas coś słodkiego.

a moja chrześniaczka ma komunię 3.05 a ja mam termin na 5.05 i bardzo bym chciała być u niej
Budzą, prolemów ze snem raczej nie mam, choć to taki czujny sen,
Nic fajnego
Stary 2015-03-10, 09:55   #3225
TienShan
Zakorzenienie

My się zbieramy na spacer

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-03-10 o 09:59
TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:56   #3226
maartussss
Zadomowienie

Cytat:

Tak w ogóle, to dziś zaczynam 29tc

Ja też teoretycznie dziś 29 Ale według mojego lekarza jeszcze dziś 28

Ale jestem wk.... Właśnie przez 45 min siedziałam w samochodzie i co się okazało? Że nie chce odpalić. Nosz kurde... jeżeli za 15 min nie odpali, to wychodzi na to, że z moich planów nici. Do mamy nie pojadę, do kuzynki nie pojadę, oddać garnituru do pralni nie pojadę, na zakupy nie pojadę, bo nie mam czym. Zostaje mi tylko 1,5 h wlec się autobusem do ginekologa Czemu ja zawsze mam takiego pecha?!

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-03-10 o 10:00
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:01   #3227
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

Ja też teoretycznie dziś 29 Ale według mojego lekarza jeszcze dziś 28

Ale jestem wk.... Właśnie przez 45 min siedziałam w samochodzie i co się okazało? Że nie chce odpalić. Nosz kurde... jeżeli za 15 min nie odpali, to wychodzi na to, że z moich planów nici. Do mamy nie pojadę, do kuzynki nie pojadę, oddać garnituru do pralni nie pojadę, na zakupy nie pojadę, bo nie mam czym. Zostaje mi tylko 1,5 h wlec się autobusem do ginekologa Czemu ja zawsze mam takiego pecha?!
silnik kręci?
światła masz?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-10, 10:03   #3228
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przesadzajmy...
Jak uważasz . Ja tego nie byłam pewna i wirusa wątroby. Po porodzie okazało się, że zarażono mnie pałeczką ropy błękitnej i dobrze, że rok po porodzie zrobiłam badania moczu bo bym się nigdy nie dowiedziała a groziło to nieposiadaniem dzieci. Na ta pałeczke działają tylko trzy antybiotyki w tym jeden podawany w domu a reszta w szpitalu.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:03   #3229
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Kurde próbowałam się dzisiaj ogolic. Robiłam to na ślepo bo lusterka żadnego nie zabrałam i to jest jakaś masakra. Jutro zrobię chyba drugie podejście to do czwartku może będzie idealnie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dzisiaj brzuch mi twardnieje zwłaszcza jak stoje i coś robię :-/ i miałam takie wrażenie jak by miało mi go zaraz rozerwać :-/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

A to chyba już jakiś czas temu było? W informacjach wydaje mi się ze o tym słyszałam że ten facet chyba jeszcze na komisariat zdążył dojść i tam się źle poczuł?
byl na komisariacie żeby złożyć zeznania i się źle poczuł bo krwiaka miał z tego pobicia no i już nie udalo się uratować, ale w ogołe co to za okolica ludzie sami do tego doprowadzili, że takie getto powstało :/

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uwaga! To że czujecie dzidzie wysoko i się rusza nie znaczy że poród jest daleko.Widzicie po mnie jak niewiele trzeba Także zwracajcie uwagę na swoje objawy bo nigdy niewiadomo
nie strasz

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie w swoich witaminach dla cieżarnych kwas DHA? Ja się skapnęłam, że nie mam a powinnam brać. Polecę zaraz do apteki dokupić jakieś kapsułki z Omega 3. Polecacie coś? (ale samo omega 3)
ja biorę prenatal dha
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14009-Pre...apsulki_30_szt

W ogóle witam się

bardzo proszę o kciuki mam dziś wizytę o 15 30 i mnóstwo pytań a szczególnie czemu nie dostaję wyników moich badań...

dzisiaj pierwszy raz dzieć nie dał mi spać nie dość, że mnie plecy i nogi bolą to on mi tak głowę gdzieś wysoko wsadził, że normalnie myślałam że zwymiotuję tak mi było źle przekręić się nie umiałam, ja też chyba chciałabym już za miesiąc być po bo czuję się coraz gorzej :/
Stary 2015-03-10, 10:05   #3230
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Witam się z ktg ) coraz wcześniej robią.. 5.40, 5.00, 4.40 ...
Żartujesz. Ja idę za chwile. Jestem po usg, łożysko im się nie podoba, cokolwiek to znaczy.
Stary 2015-03-10, 10:07   #3231
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
silnik kręci?
światła masz?
tak, kręci. światła są. to na pewno nie akumulator
za pierwszym razem odpalił normalnie, potem na chwilkę go wyłączyłam i jeszcze pobiegłam po coś do domu i jak już wróciłam to
Mój mąż mówi, że może silnik się zalał, tylko że pali się cały czas taka pomarańczowa lampka (nie pamiętam, chyba kontrola silnika)..
Ja nie wiem, zawsze jak mój mąż nim jeździ, to później jest jakiś problem. Nosz kurde mać. Już się tak cieszyłam, że do mamy pojadę
Stary 2015-03-10, 10:09   #3232
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
byl na komisariacie żeby złożyć zeznania i się źle poczuł bo krwiaka miał z tego pobicia no i już nie udalo się uratować, ale w ogołe co to za okolica ludzie sami do tego doprowadzili, że takie getto powstało :/

nie strasz

ja biorę prenatal dha
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14009-Pre...apsulki_30_szt

W ogóle witam się

bardzo proszę o kciuki mam dziś wizytę o 15 30 i mnóstwo pytań a szczególnie czemu nie dostaję wyników moich badań...

dzisiaj pierwszy raz dzieć nie dał mi spać nie dość, że mnie plecy i nogi bolą to on mi tak głowę gdzieś wysoko wsadził, że normalnie myślałam że zwymiotuję tak mi było źle przekręić się nie umiałam, ja też chyba chciałabym już za miesiąc być po bo czuję się coraz gorzej :/
.
Stary 2015-03-10, 10:09   #3233
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
tak, kręci. światła są. to na pewno nie akumulator
za pierwszym razem odpalił normalnie, potem na chwilkę go wyłączyłam i jeszcze pobiegłam po coś do domu i jak już wróciłam to
Mój mąż mówi, że może silnik się zalał, tylko że pali się cały czas taka pomarańczowa lampka (nie pamiętam, chyba kontrola silnika)..
Ja nie wiem, zawsze jak mój mąż nim jeździ, to później jest jakiś problem. Nosz kurde mać. Już się tak cieszyłam, że do mamy pojadę
benzyna, diesel, gaz?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-10, 10:11   #3234
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
benzyna, diesel, gaz?
benzyna + gaz

Właśnie czytam sobie na ten temat, i prawdopodobnie to to, o czym mówiliśmy już 10 razy mechanikowi, czyli silniczek krokowy albo parownik gazu. Oczywiście mechanik wie lepiej i stwierdził, że to nie jest takie pilne. aaaaaaaaa

idę spróbować jeszcze raz.
Stary 2015-03-10, 10:14   #3235
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
benzyna + gaz

Właśnie czytam sobie na ten temat, i prawdopodobnie to to, o czym mówiliśmy już 10 razy mechanikowi, czyli silniczek krokowy albo parownik gazu. Oczywiście mechanik wie lepiej i stwierdził, że to nie jest takie pilne. aaaaaaaaa

idę spróbować jeszcze raz.
A no to jesteśmy w domu.

Idź spróbować.

Co robicie na obiad?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-10, 10:15   #3236
myszonka88
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
No właśnie, modlę się by w śr wyniki były cudowne! Wtedy jest szansa, że mnie wypuszczą. Z mojej strony powiem, żebyście nie czekały z praniem, z zamawianiem i pakowaniem torby Jak tylko mnie wypuszczą to się ostro biorę do pracy.. zazdroszczę Wam, że szykujecie pokoje.. ja będę szykowała jak wyjdę, a jeśli dopiero po porodzie - to dopiero wtedy przygotujemy pokój maleństwu

Ale wciąż wierzę, że się uda
Trzymam żeby Cię wypuścili!

Kurde coraz bardziej mnie straszycie z tymi zakupami i przygotowaniami, a ja czekam na kasę z zusu i mam związane ręce

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że aż się dziwię co ten mój syn od 3 dni tak mocno kopie i się wierzga, normalnie brzuch mi chodzi jak u Blackie myślałam, że im dalej tym ruchy słabsze, bo mniej miejsca a tu brzuch wygląda jak po zderzeniu z tirem tu wypnie rączkę tam nóżkę
Mój też się coraz bardziej wierzga Ostatnio wypchał mi stópkę i serio widziałam ją Taka malutka, widziałam gdzie jest pięta, gdzie paluszki, aż się popłakałam że nie ma Tż ze mną i on tego nie widział...

Cytat:
Ja też tak miałam młody chyba mi leżał na pęcherzu do tego stopnia, że upuszczałam mocz a mały sobie spał wczoraj mu dałam czekolade i się tak obudził, że szalał całą noc . Wiecie co coś chyba mam nie tak z tą dietą cukrzycową mały jest strasznie ospały przez nią. I naczytałam się na innym wątku, ze dziecko urodziło się z niedocukrzeniem i postanowiłam, że jedna przekąska słodka nie zaszkodzi.
Może banana jedz raz dziennie (ma dużo cukrów), ponoć dzieci uwielbiają smak banana i wanilii

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
miałam to samo przy badaniu na HIV ale to chyba norma też tak sobie mówiłam, ale i tak się stresowałam wynikiem, a jak zobaczyłam białą kopertę zamkniętą (juz z wynikiem) to myślałam że zejdę na zawał pamiętam otwieram tą kopertę a tam wielkimi literami HIV coś tam, dopiero poniżej małymi literkami wynik ujemny.... normalnie nogi mi się ugieły
Ja to już bym zawału dostała W moim labie jak jest wynik negatywny to normalnie dają, jak pozytywny to właśnie w kopercie

Cytat:
Coś mi tu śmierdzi z tym ślubem Może specjalnie takie terminy wybrał, bo wie o waszych planach

za kolejne tygodnie! Ja wczoraj zaczęłam 30tc i aż zrobiło mi się gorąco

za wszystkie wizytujące!

dla tych, które męczą się w szpitalach

Ale miałam dzisiaj pobudkę Tż położył rękę na brzuchu, a bąbel zaczął mocno kopać, to Tż do niego "ej, koleszko, spokojnie! mama jeszcze śpi!" Oczywiście nie spałam i wszystko słyszałam

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:16   #3237
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
A no to jesteśmy w domu.

Idź spróbować.

Co robicie na obiad?
kuskus z warzywami.
Stary 2015-03-10, 10:16   #3238
201606011622
Konto usunięte

Ja już po. Wszystko ok młody ponad 1900g
Stary 2015-03-10, 10:18   #3239
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po. Wszystko ok młody ponad 1900g
Jaki już duży .
Stary 2015-03-10, 10:19   #3240
jagodowa07
Zadomowienie

Ja też badania na HIV miałam robione na samym początku, chyba w pierwszym pakiecie badań i jak odbierałam wyniki to tak zerknęłam z lekkim stresem, bo wiadomo - niby człowiek pewny, ale to brzmi tak poważanie.

W nocy chyba wstaję co godzina lub dwie do łazienki, ledwie co zasnę to się budzę na siku a wstawanie tak mi idzie opornie, jakoś nie opracowałam metody jeszcze, i rano jestem taaaaka zmęczona, że najchętniej wcale bym się nie podnosiła. I dziś sobie uświadomiłam że za dwa miesiące Tymek już na pewno będzie z nami, a pewnie wcześniej. Przecież to już tak niedługo

Ola brawo!! To już 2 kilo!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości