Mamusie lutowe 2015 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 09:21   #151
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: Mamusie lutowe 2015

U nas na szczęście firma Tż prowadzi żłobek dla dzieci pracowników, ale też muszę się zorientować jak to wygląda
Stary 2015-03-10, 09:24   #152
201704210903
Konto usunięte

My damy do prywatnegn i poprosimy t żeby go odbierała po 6 godzinach

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:32   #153
emdzik
Zakorzenienie

no jestem padnieta, szczegolnie w nocy potykam sie o wlasne nogi he

Ilonka musisz koniecznie zrobic zdjecie Szymkowi jak sie usmiecha i nam pokazac

Asia gratulacje i oby Misi przeszedl ten katar i byla zdrowa!

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:44   #154
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Inco dziękuję, że pytasz Wiesz co, moim zdaniem jest już dużo lepiej. W sumie siedzę już normalnie a długo nawet z tym miałam trudności Jedynie jak narobię kilometrów z małym na dworze albo tak jak wczoraj po ćwiczeniach - zaczynają mnie ciągnąć, ale wystarczy, że poleżę trochę i przechodzi.
A te Twoje jak? Jeszcze je czujesz?

A o te uszy to zapytam za tydzień pediatrę, bo mamy szczepienie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

W ogóle to wiecie kiedy Szymon najwięcej sobie guga i się śmieje?
Jak mu zdejmę portki i leży na gołych nóżkach
Wtedy ma największy fun
No to super, że już coraz lepiej U mnie podobnie - też czuję je po dłuższym wysiłku (typu spacer ), a tak to luzik

Zazdroszczę, że Szymon lubi sobie pofikać. Józiu jak tylko zacznę Go rozbierać to tak wrzeszczy, że szok. Podczas przewijania można stracić słuch od wrzasku, bo to nawet nie płacz. Nic nie pomaga: mogę sobie mówić do Niego - i tak nic nie słychać bo zagłuszy, myję ciepłą wodą, wykonuję powolne ruchy - NIC NIE DZIAŁA. W momencie założenia pieluchy wrzask się ucina... .

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Hej
U nas noc w miare przespana po wczorajszym dniu tylko na cycu
Dzus do pediatry idzieny,caly czas nie wiem jakie szczepienia wziac,te 5w1 czy zwykle

Ilonka ja czyscilam mlodej patyczkiem uszy ale tylko na zewnatrz,bo akurat tam jej sie zebralo tej woskowiny troche
A do srodka nic nie wkladam
Jak masz jakies obawy to w aptece sa rozne preparaty ktore sie aplikuje do uszka i rozpuszczaja woskowinke,tylko nie wiem od jakiego wieku mozna to stosowac bo ja to mam dla starszej

U nas wszystkie kombinezony i kurteczki za duzo i sie mloda topi w tym :-( wszystkie czapki za duze na ta jej malutka glowke
Dostalam znow mnostwo ciuszkow tylko wszystkie za duze,moja T to kupuje mi wszystko chyba na rok a jak przyjdzie co do czego to albo pogoda bedzie nie taka albo mloda wyrosnie z tego zanim zdazy zalozyc

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Olcia my malej obcinalismy bo tak mnue drapala ze masakra

Aga no u mijej starszej suszarka tez sie sprawdzala,tylko pamietaj zeby mocno nawilzac pokoj bo cieple i suche powietrze wysusza sluzowki

My mamy wozek na dole ale wlasnie znoszenie gondoli to masakra
Buu - mi Pediatra polecała tę 5w1 i chyba taką zaszczepię.

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
ja i tak Wam zazdroszcze tego spania
ja tu w szpitalu spie po 2-3godziny
Madzia, a w ogóle jak się czujecie? I Ty i Julcia. Dajesz jakoś radę?

Cytat:
gratulacje!
Twój też za chwilę zacznie się uśmiechać, z tygodnia na tydzień widać u takich maluchów postępy
Wczoraj leżał sobie w wózku po spacerze i jak się przebudził to w ryk. Podeszłam, włożyłam głowę do gondoli a on w śmiech
No niestety jeszcze nie taki w głos, ale micha się cieszyła ewidentnie
Oby więcej takich momentów

Madzia! oby z każdym dniem było lepiej i żebyście szybko wróciły do domu
Aaa, zazdroszczę tego uśmiechu. U nas Młody jeszcze się mało uśmiecha

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
Hej,
a my dzisiaj kolejna nieprzespana noc przez katar. Masakra, nie wiem jak już dziecku pomóc

Zabrałam się dzisiaj za załatwianie żłobka państwowego bo na prywatne za 850 to za bardzo nas nie stać. Marne szanse żeby Mała się dostała w styczniu papiery trzeba złożyć do końca kwietnia, zobaczymy co z tego wyjdzie. I miej tu człowieku dzieci wszędzie pod górkę, do lekarza terminy, żłobek ciężko załatwić no nic nie marudzę bo to chyba z przemęczenia...
Moja Alicja skończyła 3 tygodnie dzisiaj.

martu_la
- ja nie doradzę w kwestii skazy ale żal mi Maluszka mam nadzieję że szybko poradzicie sobie z tym problemem

zielona butelka- u mnie z tej sapki zrobił się dziwny katar, widzę się dzisiaj z położną może ona coś doradzi bo mi się pomysły wyczerpały jak dziecku pomóc

emdzik- biedne dziewczyny jesteście z tym szpitalem, trzymam kciuki za szybkie wyjscie
Ja bym chciała żłobka uniknąć. Mam nadzieję, że uda się jakoś tak pokombinować: opiekunka + moja Mama + ja. Za to pewnie musimy już zacząć załatwiać przedszkole
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:45   #155
emdzik
Zakorzenienie

Jula dzisiaj konczy 6tyg
szkoda ze w szpitalu ale dajemy rade!
ale naprawde w kazdy dzien dziecko sie zmienia.. Julcia tez sie czasem usmiechnie do nas i gada `agu, ghe` itp a nawet slyszymy `nie` - to bedzie jej pierwsze slowo
nawet przy przebieraniu juz nie krzyczy tylko sie usmiecha i obserwuje wszystko dookola.. dzisiaj tez z lekarka pogadala

27.01.2015 <3
Stary 2015-03-10, 09:56   #156
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Jula dzisiaj konczy 6tyg
ale naprawde w kazdy dzien dziecko sie zmienia.. Julcia tez sie czasem usmiechnie do nas i gada `agu, ghe` itp a nawet slyszymy `nie` - to bedzie jej pierwsze slowo
nawet przy przebieraniu juz nie krzyczy tylko sie usmiecha i obserwuje wszystko dookola.. dzisiaj tez z lekarka pogadala
Dobrze, że dajecie radę Będzie już tylko lepiej. A i Ty w szpitalu nie patrzysz już bezradnie na płacz Julci. Obyście mogły już w zdrowiu wrócić niedługo do domku!

Józiu też krzyczy "nie". Takie ma negatywne nastawienie do świata
Stary 2015-03-10, 09:57   #157
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Czy my na pewno nie mamy wspólnego męża? Bo zgadza się z woreczkiem. No i zachowanie też podobne. Wczoraj mieliśmy o to sporą kłótnie. Bo ja np. karmię na żądanie, czyli ostatnio dość często. I M twierdzi, że rozpuszczam Młodego i powinnam jakiś schemat żywieniowy wprowadzić

Ściskam mocno. Trzymajcie się
No to widać tego samego mamy. ZAstanawiam się tylko, jak odn finansowo daje radę tak na 2 rodziny
Cytat:
Boze myslalam, ze chociaz do 7 pospie ale nieee
Moje dziecko juz o 5 chce zaczynac dzien
Odpalilam wibracje i hity w bujaku i mam nadzieje ze pospi troche
Ale mine to mial baaardzo nieszczesliwa ze go usypiam
Za 20 min wraca Tz zeby mi go nie obudzil
O juz prycha. Ale kit. Poki nie wyje przymkne oko
Za to on ma oczy jak 5 zl
Po kim on taki ranny ptaszek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ilonka, a wiesz, jak moja o 5 zje i faktycznie oczyska wielkie, biore ją do siebie, ona kwili, kwili, kwili, ale zamyka w końcu oczy i ucina sobie takie 10-15 minutowe drzemki, potem się budzi, ja ją przytulam utulam i dalej idzie spać. I tak dziś do 8.45 aż zrobiła alarm, to pomyślałam, że chyba czas się ruszyć, ale zanim, to jeszcze przytulanki i inne. Jakoś mi się ten system sprawdza, więc się dzielę. My niestety jesteśmy z gatunku śpiochów:/

Ok, my zaraz spacerek, cudne słońce świeci. Znalazłam wczoraj na tym swoim osiedlu wreszcie jakieś cywilizowane miejsce do spędzenia czasu z małą, taki niewielki park, ale bardzo schludny, jakieś 15 minut z buta ode mnie. Są ławeczki, jest plac zabaw, trochę trawki dla piesków, ideał. Dziś sobie usiądę w słoneczku i będę czytać

Aga, mam pytanie. Jaki u siebie notujesz poziom wkur....ienia na kudły psa wszędzie? W łóżeczku, na ciuszkach, w wózku, itd. I nieważne co robisz, one są!? Nie wiedziałam, że będzie mnie to aż tak wpieniać, w dodatku ona teraz linieje i to jest sodoma i gomora. Naprawdę , czasem mam dość zaczynania dnia od latania z miotłą i zamiatania kłaków i piachu:/
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 10:26   #158
1141655
Zakorzenienie

Zielona nie daje rady z psem.. Życzyłam juz mu śmierci,potem przepraszalam. Masakra wszędzie syf i ta sraczka i to Kosztowne leczenie.. Grabi sobie ten pies...

Asia mam nadzieje ze te żółte gluty to jednorazowo nie wiadomo skąd i zniknie...

Madzia 6 tyg Szok mam Nadzieje ze siódmy będziecie świętować w domku. Właśnie,jak tam jakieś badania robili??

Umówiłam się z Antkowa. Przyjedzie po 12, pójdziemy na spacer a potem do mnie
Dlatego wzięłam się za sprzątanie ale młody ryczal. Wzięłam go na ręce i odkurzalam druga. Dziecko zasnęło i śpi do teraz
Ktoras wspominała o Odkurzaczu? Hahaha

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

jaka niespodzianka:/
odwiedzila mnie wlasnie...TA poloznaaaaaaaaaa
glupia flądra

dobrze, ze mam na blysk wysprzatane to sie pewnie zdziwila ,ze bez zapowiedzi a taki blysk HA !

powiedziala,ze suszarka to niedobry pomysl,bo wysusza
Niech spada
zaraz nawilze powietrze, a mi przynajmniej dziecko zasnelo !:P

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

i jednak zmienimy mleko..na Enfamil
moze w tym Hippie te probiotyki tak go gazują biedaka...

ona też doradzała..wszyscy wychwalaja enfamil
zobaczymy
choc watpie,ze takie kolki on ma po 2-3 butelkach dziennie :/
no ale sprawdzimy

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:34   #159
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Inco no to mój całkiem odwrotnie! im bardziej goły tym weselej Mały ekshibicjonista mi rośnie
A jak zaczynam ubierać to nie jakbym ubierała dziecko a obdzierała ze skóry

Zielona haha u mnie to nie przejdzie, bo ja muszę z nim rozmawiać bo inaczej ryk a on mi coś tam odpowiada i koniec snu. Trzeba z nim tak nawijać do południa

I naprawdę dzieci z dnia na dzień robią postępy, mój codziennie więcej nawija i więcej się śmieje. I mało ryczy co najważniejsze, bo czasem to aż mi w mózgu wibrowało ;p

Kurde ale znowuż mam problem. Bo daję małemu tylko butlę, więc powinnam mu dawać też wodę do picia. A on wody wypije z 10 ml, orientuje się, że to nie mleko i pluje skubaniec jeden
A herbatek koper/rumianek nie chcę mu dawać
Stary 2015-03-10, 10:36   #160
IncognitoNick
Zadomowienie

Zielona - mój M się wczoraj wycofał z harmonogramu karmień. Skąd ta zmiana? Nakarmiłam Młodego, więc, zgodnie z sugestią M, żeby karmić np. co 2h, powiedziałam, że mam wolne do tej i tej i poszłam do Rodziców. Wróciłam po 2h. Młody wrzeszczał, M nie mógł Go uspokoić. Józiu uciszył się dopiero przy piersi, a M skruszony przyznał mi rację

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Zielona nie daje rady z psem.. Życzyłam juz mu śmierci,potem przepraszalam. Masakra wszędzie syf i ta sraczka i to Kosztowne leczenie.. Grabi sobie ten pies...

Asia mam nadzieje ze te żółte gluty to jednorazowo nie wiadomo skąd i zniknie...

Madzia 6 tyg Szok mam Nadzieje ze siódmy będziecie świętować w domku. Właśnie,jak tam jakieś badania robili??

Umówiłam się z Antkowa. Przyjedzie po 12, pójdziemy na spacer a potem do mnie
Dlatego wzięłam się za sprzątanie ale młody ryczal. Wzięłam go na ręce i odkurzalam druga. Dziecko zasnęło i śpi do teraz
Ktoras wspominała o Odkurzaczu? Hahaha

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

jaka niespodzianka:/
odwiedzila mnie wlasnie...TA poloznaaaaaaaaaa
glupia flądra

dobrze, ze mam na blysk wysprzatane to sie pewnie zdziwila ,ze bez zapowiedzi a taki blysk HA !

powiedziala,ze suszarka to niedobry pomysl,bo wysusza
Niech spada
zaraz nawilze powietrze, a mi przynajmniej dziecko zasnelo !:P

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

i jednak zmienimy mleko..na Enfamil
moze w tym Hippie te probiotyki tak go gazują biedaka...

ona też doradzała..wszyscy wychwalaja enfamil
zobaczymy
choc watpie,ze takie kolki on ma po 2-3 butelkach dziennie :/
no ale sprawdzimy
Wykrakałam ten odkurzacz
Stary 2015-03-10, 10:40   #161
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Aga suszarka na kolki to niedobry pomysł? Hmm to jaki niby jest dobry? Taka mądra bo to nie jej dziecko płacze
A z tym enfamilem hmmm
Wiesz co, jak pracowałam w rossmannie to czasem były takie akcje sponsorowane oczywiście przez Enfamila, że stała sobie taka połozna na dziale dziecięcym i nagabywała matki z wózkami, żeby dawały swoim dzieciom akurat to mleko bo cos tam coś tam
Więc ja podchodzę do takiego sugerowania produktów z rezerwą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 10:40   #162
martu_la
Rozeznanie

My wlasnie wstalysmy, jemy sniadanie

Oj tak wlosy zwierzakow sa wkurzajace... U nas niby az tak duzo ich nie ma, ale wiecznie na ciuchach, w lozku, na desce do prasowania znajduje. Rolka do ciuchow codzirnnie w uzyciu.

Madzia obt kolejne tygodnie wywolywaly tylko usmiech na twarzy Julki i Twojej.

Ilonato Twoj Szymek jak moja Sarunia uwielbia przebieranki. Ona jak juz ja na przewijak klade to sie uspokajs bo chyba eie ze zaraz bedzie miala czysta pupe, a jak fika jak ja wacikiem myje
No i uwielbia kapiele, jeszcze ani razu nie plakala- szok. Zastanawiam sie czy moze by nie zaczac na basen z nua chodzic skoro tak lubi wode.

Podziwiam was za to znoszenie wozkow. Ja sie ciesze ze my mamy tylko 4 schodki przy bramie to jakos daje rade wyjechac i wkechac ale jsk mam juz zakupy w wozku to mam problem zeby go wciagnac.
Stary 2015-03-10, 10:43   #163
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Martula ooo taaak, mój też kocha wodę i kąpiele
Już wiem, że jak będzie większy to nie bedzie chciał wyjść z wanny
Stary 2015-03-10, 10:49   #164
AGATA2605
Rozeznanie

przeklete_pragnienia- dlaczego nie chcesz dawać herbatek?? pytam się z ciekawości bo ja też karmię mm i moja pije te herbatki aż się jej uszy trzęsą tzn robię je z połowy porcji a czasami nawet bardziej rozrzedzoną.

Przyszła nasza mata edukacyjna zobaczymy czy Alicji się spodoba
Stary 2015-03-10, 10:51   #165
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a bo wczesniej to co 2 godziny papmek był pełny a dziś jestem zaskoczona, bo 5 godzin temu był lekko napęczniały i wtedy zmieniłam, a teraz suchy....
w sumie kupe też rzadziej robi - teraz tak 4 razy na dobe, a wczesniej to z 10
Mlebi to normalne maluchy coraz większe, moja w nocy po 6 godzinach ma nie przesikaną pieluchę, a wciągu dnia po 2 godzinach potrafi mieć pełną
Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
Jejku nie nadazam nadrabiac Wiecej czytam niz pisze
o witaj przeoczyłam cie
Cytat:
Sama powiedziałam pediatrze, co mnie niepokoi, typu odginanie główki, wyginanie się w łuk. Narazie Józiu jest malutki (wiek korygowany to w końcu 2 tygodnie), więc mamy tylko obserwować, bo to mogą być typowe odruchy maluszka. Póki co widzę, że faktycznie już troszkę mniej się spina. W razie czego podobno to też nie problem - ćwiczenia rehabilitujące.
-
dobrze że obserwujesz i trzymasz rękę na pulsie, lepiej dmuchać na zimne

ćwiczenia dużo pomagają, moja Ola miała niedowład lewostronny i dzięki ćwiczeniom wszystko po upływie dwóch latek wróciło do normy

przeklęte- moja Agata też tak ma jak tylko ściągam pieluchę to ona uśmiech od ucha do ucha i gadanko jej się włącza

Asia - gratki za miesiąc

Cytat:
Jula dzisiaj konczy 6tyg
- kochanie za 6 tydzień, kciuki za was i zdrówka, jak tam co lekarze mówią długo jeszcze będziecie w szpitalu

My zaraz na spacerek idziemy bo pogoda piękna, później spotkanie z projektantem od kuchni nie mam na nie ochoty, jeszcze musimy podjechać zamówić płytki do łazienki a o 15 kontrola u gina- nareszcie
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:55   #166
201704210903
Konto usunięte

Madzia coś mi się wydaje że masz trochę lepszy humor. Mała dalej płacze czy już lepiej?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:55   #167
ewek000
Zadomowienie

U nas też pełno kudłów, czarne wszędzie widać rolka do ciuchów w ciągłym użyciu, pocieszam że już nie długo i będzie przeprowadzka a wtedy pies na dwór a nie w domu

Agata moja też uwielbia kąpiele, my już nie kapiemy jej w wanience tylko w wannie, w wolnej chwili pokaże wam fotki jak dokazuje w wodzie
Stary 2015-03-10, 11:06   #168
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
przeklete_pragnienia- dlaczego nie chcesz dawać herbatek?? pytam się z ciekawości bo ja też karmię mm i moja pije te herbatki aż się jej uszy trzęsą tzn robię je z połowy porcji a czasami nawet bardziej rozrzedzoną.

Przyszła nasza mata edukacyjna zobaczymy czy Alicji się spodoba
Bo gdzieś czytałam i oprócz tego w szpitalu położne mowiły, ze herbatka koperkowa pomimo tego, że niby jest dobra na brzuszek to własnie te dolegliwosci brzuszkowe powoduje
chyba, ze rumiankowa
Stary 2015-03-10, 11:30   #169
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)

Cytat:
Zielona - mój M się wczoraj wycofał z harmonogramu karmień. Skąd ta zmiana? Nakarmiłam Młodego, więc, zgodnie z sugestią M, żeby karmić np. co 2h, powiedziałam, że mam wolne do tej i tej i poszłam do Rodziców. Wróciłam po 2h. Młody wrzeszczał, M nie mógł Go uspokoić. Józiu uciszył się dopiero przy piersi, a M skruszony przyznał mi rację

Wykrakałam ten odkurzacz
Hehe dobry sposob

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Mlebi to normalne maluchy coraz większe, moja w nocy po 6 godzinach ma nie przesikaną pieluchę, a wciągu dnia po 2 godzinach potrafi mieć pełną

o witaj przeoczyłam cie
-
dobrze że obserwujesz i trzymasz rękę na pulsie, lepiej dmuchać na zimne

ćwiczenia dużo pomagają, moja Ola miała niedowład lewostronny i dzięki ćwiczeniom wszystko po upływie dwóch latek wróciło do normy

przeklęte- moja Agata też tak ma jak tylko ściągam pieluchę to ona uśmiech od ucha do ucha i gadanko jej się włącza

Asia - gratki za miesiąc

- kochanie za 6 tydzień, kciuki za was i zdrówka, jak tam co lekarze mówią długo jeszcze będziecie w szpitalu

My zaraz na spacerek idziemy bo pogoda piękna, później spotkanie z projektantem od kuchni nie mam na nie ochoty, jeszcze musimy podjechać zamówić płytki do łazienki a o 15 kontrola u gina- nareszcie
Witam
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 11:47   #170
maciejka1987
Zakorzenienie

Witam,

Moja panna spała dziś w nocy 5 h ..a matkę obudziły przepełnione piersi... jak się mała obudziła to z piersi z automatu leciało..masakra . Wczoraj w dzień też spała 5 h Ciekawe czy w nocy dziś też nam tak ładnie pośpi...

Byłam dziś z małą na spacerze i przy okazji poszliśmy zważyć małą. Położna mówiła, że się cieszy jak takie dzieci przybiorą 600 gram w miesiąc, a moja w miesiąc przybrała 1120 gram... waży teraz 4780 gram ...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 11:54   #171
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Witam,

Moja panna spała dziś w nocy 5 h ..a matkę obudziły przepełnione piersi... jak się mała obudziła to z piersi z automatu leciało..masakra . Wczoraj w dzień też spała 5 h Ciekawe czy w nocy dziś też nam tak ładnie pośpi...

Byłam dziś z małą na spacerze i przy okazji poszliśmy zważyć małą. Położna mówiła, że się cieszy jak takie dzieci przybiorą 600 gram w miesiąc, a moja w miesiąc przybrała 1120 gram... waży teraz 4780 gram ...
Hoho no to brawa za wagę
Stary 2015-03-10, 12:17   #172
emdzik
Zakorzenienie

Julce prawdopodobnie jutro beda krew pobierac.. dziriaj nic nie robia

maciejka wow brawa za wage

27.01.2015 <3
Stary 2015-03-10, 12:19   #173
Vexi
Raczkowanie

Cześć i czołem! Dopisuję się do wątku, bo mi potem gdzieś to ucieknie... Nie wiem jak u Was, ale u mnie kalafior ciążowy w pełni, skleroza na całego, rozkojarzenie... Kiedy to minie? Btw. zbieram się i zbieram do napisania opisu porodu, ale ciągle jakoś za mało czasu... Z komórki ciężko (podziwiam jak piszecie na Wizażu w trakcie karmienia wow!), więc muszę jeszcze do tego przysiąść...

Na osłodę wrzucam foto Jaśka z sesji foto, którą zrobiliśmy w zeszłą sobotę, gdy miał 9 dni Ps. Dzisiaj odpadł kikut!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Johnny.jpg (23,8 KB, 39 załadowań)
Vexi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 12:39   #174
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Witam,

Super brawo Nasz tez w 4 tygodnie przybral kilogram

Cytat:
Napisane przez Vexi Pokaż wiadomość
Cześć i czołem! Dopisuję się do wątku, bo mi potem gdzieś to ucieknie... Nie wiem jak u Was, ale u mnie kalafior ciążowy w pełni, skleroza na całego, rozkojarzenie... Kiedy to minie? Btw. zbieram się i zbieram do napisania opisu porodu, ale ciągle jakoś za mało czasu... Z komórki ciężko (podziwiam jak piszecie na Wizażu w trakcie karmienia wow!), więc muszę jeszcze do tego przysiąść...

Na osłodę wrzucam foto Jaśka z sesji foto, którą zrobiliśmy w zeszłą sobotę, gdy miał 9 dni Ps. Dzisiaj odpadł kikut!

Zaraz lukne na fotki My tez mielismy sesje ale heh... Chcielismy fotki spiace a teraz Antos juz za kumaty na takie zdjecia :/
Co do rozkojarzenia... Heh ja mam to do tej pory

Cytat:
Julce prawdopodobnie jutro beda krew pobierac.. dziriaj nic nie robia

maciejka wow brawa za wage
Ciekawe czy z rasi czy z glowki...

Ja szukam jakiejs skromnej kiecki na koscielny
Stary 2015-03-10, 12:56   #175
ewek000
Zadomowienie

Maciejka brawa za wagę
Vexi piękne zdjęcia
Stary 2015-03-10, 13:02   #176
ewccik
Zadomowienie

czesc kobietki
dawno mnie na watku nie bylo. dobrze ze Daria dala linka bo bym Was nie znalazla
nadrobilam - chociaz nid pamietam co komu mialam odpisac
a emdzik wspolczuje szpitala
Asia u nas polozna tez chodzi bez zapowiedzi
Incognito ile kosztuje ta szczepionka 5w1?

a u mnie bez zmian. Mlody spi ze mna w lozku. jak probuje odlozyc to od razu w ryk. masakra. zaczelam troche ograniczac kalorie bo jeszcze mi 13kg z ciazowego obzarstwa zostalo.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 13:39   #177
iva_b
Raczkowanie

witam się i ja

aaaa opisałam sie i mi wcięło

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Emdzik tule mocno i duuużo zdróweczka dla Juleczki i sił dla Ciebie.

Ze skazą nie pomogę bo nie miałam nigdy styczności.

co do szczepień. ja będę szczepić zwykłymi. na dodatkowe się nie decyduje (moje córcie też szczepiłam tylko bezpłatnymi)

u mnie kalafior chyba nawet większy niż w ciąży

narazie walcze z kp. zalewa mnie.jak karmie lub ściągam to jedyny ratunek to przystawianie buteleczki do 'wolnego' cyca. wtedy samo naleci mi ok 30-40 ml i przynajmniej jestem w miarę sucha.przemilcze moje ranki na sutkach

odpukać... Sebuś narazie grzeczny. śpioch z niego straszny więc muszę go wybudzać.

tak w skrócie bo już nie wiem co miałam jeszcze pisać...
Stary 2015-03-10, 14:19   #178
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dzień dobry, wyniki dobre, a nawet super. Hemoglobina nawet ponad normę. Madzia dobrze zwazona, czekamy tydzień i jak nie będzie zmian pójdziemy do naszej pediatry,może ona coś zaradzi ale jestem dobrej myśli.
Ja szczepilam zwykła.

Madzia super że Julia sie uśmiecha Na pewno dodają siły takie nagrody dla Ciebie.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Madziunia strasznie plakusiala aj aż z tego wszystkiego zasnela i nie jadła
Mamy dziś usg bioderek. Boję się że i tam będzie płakała. Mam nadzieję że to nie po szczepieniu.

Inco ale dallas lekcje M i bardzo dobrze.
Stary 2015-03-10, 14:22   #179
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to kupiłam takie żółte chusteczki rossmann z jakimis olejkami i są suche, a nawet jak je zmoczę to średnio czyszczą
Miałam te same i mam identyczna opinie. Ja sie juz nie skusze na rosmannowskie.

Babeczki pdoczytuje Was cały czas, ale cieżko mi odpisać.

Core mam w domu znowu jest na antybiotyku i kupie innych syropow. Siedzimy w domu tzn. Spacer dzis zaliczyliśmy bo pogoda piekna, ale do przedszkola dzis nie poszła.

Najgorsze ze mnie tez jakiś bol gardła i mega chrypa sie przyplątała.

Wiecie, nie odpisała mi ta endokrynolog... Ciekawe dlaczego sama sie ze mną umawiała, podała mi numer. Sama z siebie zeszła na dawkę 50 euthyroxu ale musze to skonsultować z lekarzem wiec zaraz bede cos szukać prywatnie. Następne pieniądze do wywalenia ale na fundusz nawet nie mam sie co zapędzać bo cżekanie bym miała pewnie do końca roku takie sa terminy.

Joasia witaj.

Vexi piekna sesja, cudny Jaś.

Emdzik wracajcie niedługo do domku. Duuuzo zdrowia kochana!

Agus cykne fotę czapy wiosennej i obiecuje wstawie tylko nie wiem kiedy mi sie uda dużego kompa dopaść. Póki co czapę wypralam zeby juz gotowa była na zaś.

Duszona jedz kochana. Nie możesz sie głodzić. Ja żre strasznie, to juz nie jedzenie

Nie wiem co miałam jeszcze kochane napisać, dobrze ze dużo produkujecie jest co poczytać na nocnych karmieniach. Ja wstaje co 2 godziny, czasem uda sie ze Kamcio pośpi 3-4 ale to musi być szczęśliwa noc

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Jeszcze co do szczepień, ja core sZczepilam 5 w 1 ale teraz myśle ze zaszczepie Kamcia 6w1 bo nie bedą go dodatkowo kłuć na wzw typu b.

Na Rota mam zamiar tez szczepić a na paneumo wtedy gdy bede mogła użyć tylko jednej dawki wiec chyba po pierwszym roku życia.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 14:24   #180
Zakorzenienie

My walczymy z wysypka Rumianek nie pomaga krochmal tez. Moze kryształki nadmanganianu... Jak nie to nie wiem już co robic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości