![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015
U nas na szczęście firma Tż prowadzi żłobek dla dzieci pracowników, ale też muszę się zorientować jak to wygląda
#152 |
Konto usunięte
|
My damy do prywatnegn i poprosimy t żeby go odbierała po 6 godzinach
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
no jestem padnieta, szczegolnie w nocy potykam sie o wlasne nogi he
Ilonka musisz koniecznie zrobic zdjecie Szymkowi jak sie usmiecha i nam pokazac ![]() Asia gratulacje ![]() ![]()
#154 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zazdroszczę, że Szymon lubi sobie pofikać. Józiu jak tylko zacznę Go rozbierać to tak wrzeszczy, że szok. Podczas przewijania można stracić słuch od wrzasku, bo to nawet nie płacz. Nic nie pomaga: mogę sobie mówić do Niego - i tak nic nie słychać bo zagłuszy, myję ciepłą wodą, wykonuję powolne ruchy - NIC NIE DZIAŁA. W momencie założenia pieluchy wrzask się ucina... . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Jula dzisiaj konczy 6tyg
![]() szkoda ze w szpitalu ale dajemy rade! ale naprawde w kazdy dzien dziecko sie zmienia.. Julcia tez sie czasem usmiechnie do nas i gada `agu, ghe` itp a nawet slyszymy `nie` - to bedzie jej pierwsze slowo ![]() ![]() nawet przy przebieraniu juz nie krzyczy tylko sie usmiecha i obserwuje wszystko dookola.. dzisiaj tez z lekarka pogadala ![]()
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Józiu też krzyczy "nie". Takie ma negatywne nastawienie do świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok, my zaraz spacerek, cudne słońce świeci. Znalazłam wczoraj na tym swoim osiedlu wreszcie jakieś cywilizowane miejsce do spędzenia czasu z małą, taki niewielki park, ale bardzo schludny, jakieś 15 minut z buta ode mnie. Są ławeczki, jest plac zabaw, trochę trawki dla piesków, ideał. Dziś sobie usiądę w słoneczku i będę czytać ![]() Aga, mam pytanie. Jaki u siebie notujesz poziom wkur....ienia na kudły psa wszędzie? W łóżeczku, na ciuszkach, w wózku, itd. I nieważne co robisz, one są!? Nie wiedziałam, że będzie mnie to aż tak wpieniać, w dodatku ona teraz linieje i to jest sodoma i gomora. Naprawdę , czasem mam dość zaczynania dnia od latania z miotłą i zamiatania kłaków i piachu:/ |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Zielona nie daje rady z psem.. Życzyłam juz mu śmierci,potem przepraszalam. Masakra wszędzie syf i ta sraczka i to Kosztowne leczenie.. Grabi sobie ten pies...
Asia mam nadzieje ze te żółte gluty to jednorazowo nie wiadomo skąd i zniknie... Madzia 6 tyg Szok ![]() Umówiłam się z Antkowa. Przyjedzie po 12, pójdziemy na spacer a potem do mnie Dlatego wzięłam się za sprzątanie ale młody ryczal. Wzięłam go na ręce i odkurzalam druga. Dziecko zasnęło i śpi do teraz Ktoras wspominała o Odkurzaczu? Hahaha ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- jaka niespodzianka:/ odwiedzila mnie wlasnie...TA poloznaaaaaaaaaa glupia flądra ![]() dobrze, ze mam na blysk wysprzatane to sie pewnie zdziwila ,ze bez zapowiedzi a taki blysk HA ! powiedziala,ze suszarka to niedobry pomysl,bo wysusza Niech spada zaraz nawilze powietrze, a mi przynajmniej dziecko zasnelo !:P ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- i jednak zmienimy mleko..na Enfamil moze w tym Hippie te probiotyki tak go gazują biedaka... ona też doradzała..wszyscy wychwalaja enfamil zobaczymy choc watpie,ze takie kolki on ma po 2-3 butelkach dziennie :/ no ale sprawdzimy
#159 |
Zakorzenienie
|
Inco no to mój całkiem odwrotnie!
![]() ![]() ![]() A jak zaczynam ubierać to nie jakbym ubierała dziecko a obdzierała ze skóry ![]() Zielona haha u mnie to nie przejdzie, bo ja muszę z nim rozmawiać bo inaczej ryk ![]() ![]() I naprawdę dzieci z dnia na dzień robią postępy, mój codziennie więcej nawija i więcej się śmieje. I mało ryczy co najważniejsze, bo czasem to aż mi w mózgu wibrowało ;p Kurde ale znowuż mam problem. Bo daję małemu tylko butlę, więc powinnam mu dawać też wodę do picia. A on wody wypije z 10 ml, orientuje się, że to nie mleko i pluje skubaniec jeden A herbatek koper/rumianek nie chcę mu dawać
#160 | |
Zadomowienie
|
Zielona - mój M się wczoraj wycofał z harmonogramu karmień. Skąd ta zmiana? Nakarmiłam Młodego, więc, zgodnie z sugestią M, żeby karmić np. co 2h, powiedziałam, że mam wolne do tej i tej i poszłam do Rodziców. Wróciłam po 2h. Młody wrzeszczał, M nie mógł Go uspokoić. Józiu uciszył się dopiero przy piersi, a M skruszony przyznał mi rację
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Aga suszarka na kolki to niedobry pomysł? Hmm to jaki niby jest dobry? Taka mądra bo to nie jej dziecko płacze
A z tym enfamilem hmmm Wiesz co, jak pracowałam w rossmannie to czasem były takie akcje sponsorowane oczywiście przez Enfamila, że stała sobie taka połozna na dziale dziecięcym i nagabywała matki z wózkami, żeby dawały swoim dzieciom akurat to mleko bo cos tam coś tam Więc ja podchodzę do takiego sugerowania produktów z rezerwą
#162 |
Rozeznanie
|
My wlasnie wstalysmy, jemy sniadanie
![]() Oj tak wlosy zwierzakow sa wkurzajace... U nas niby az tak duzo ich nie ma, ale wiecznie na ciuchach, w lozku, na desce do prasowania znajduje. Rolka do ciuchow codzirnnie w uzyciu. Madzia obt kolejne tygodnie wywolywaly tylko usmiech na twarzy Julki i Twojej. Ilonato Twoj Szymek jak moja Sarunia uwielbia przebieranki. Ona jak juz ja na przewijak klade to sie uspokajs bo chyba eie ze zaraz bedzie miala czysta pupe, a jak fika jak ja wacikiem myje ![]() No i uwielbia kapiele, jeszcze ani razu nie plakala- szok. Zastanawiam sie czy moze by nie zaczac na basen z nua chodzic skoro tak lubi wode. Podziwiam was za to znoszenie wozkow. Ja sie ciesze ze my mamy tylko 4 schodki przy bramie to jakos daje rade wyjechac i wkechac ale jsk mam juz zakupy w wozku to mam problem zeby go wciagnac.
#163 |
Zakorzenienie
|
Martula ooo taaak, mój też kocha wodę i kąpiele
![]() Już wiem, że jak będzie większy to nie bedzie chciał wyjść z wanny ![]()
#164 |
Rozeznanie
|
przeklete_pragnienia- dlaczego nie chcesz dawać herbatek?? pytam się z ciekawości bo ja też karmię mm i moja pije te herbatki aż się jej uszy trzęsą
![]() Przyszła nasza mata edukacyjna zobaczymy czy Alicji się spodoba ![]()
#165 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
o witaj przeoczyłam cie ![]() Cytat:
dobrze że obserwujesz i trzymasz rękę na pulsie, lepiej dmuchać na zimne ćwiczenia dużo pomagają, moja Ola miała niedowład lewostronny i dzięki ćwiczeniom wszystko po upływie dwóch latek wróciło do normy przeklęte- moja Agata też tak ma jak tylko ściągam pieluchę to ona uśmiech od ucha do ucha i gadanko jej się włącza Asia - gratki za miesiąc ![]() Cytat:
![]() ![]() My zaraz na spacerek idziemy bo pogoda piękna, później spotkanie z projektantem od kuchni nie mam na nie ochoty, jeszcze musimy podjechać zamówić płytki do łazienki a o 15 kontrola u gina- nareszcie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Konto usunięte
|
Madzia coś mi się wydaje że masz trochę lepszy humor. Mała dalej płacze czy już lepiej?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
U nas też pełno kudłów, czarne wszędzie widać rolka do ciuchów w ciągłym użyciu, pocieszam że już nie długo i będzie przeprowadzka a wtedy pies na dwór a nie w domu
![]() Agata moja też uwielbia kąpiele, my już nie kapiemy jej w wanience tylko w wannie, w wolnej chwili pokaże wam fotki jak dokazuje w wodzie |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze rumiankowa
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Moja panna spała dziś w nocy 5 h ..a matkę obudziły przepełnione piersi... jak się mała obudziła to z piersi z automatu leciało..masakra . Wczoraj w dzień też spała 5 h Ciekawe czy w nocy dziś też nam tak ładnie pośpi... Byłam dziś z małą na spacerze i przy okazji poszliśmy zważyć małą. Położna mówiła, że się cieszy jak takie dzieci przybiorą 600 gram w miesiąc, a moja w miesiąc przybrała 1120 gram... waży teraz 4780 gram ...
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Julce prawdopodobnie jutro beda krew pobierac.. dziriaj nic nie robia
maciejka wow brawa za wage ![]()
#173 |
Raczkowanie
|
Cześć i czołem! Dopisuję się do wątku, bo mi potem gdzieś to ucieknie... Nie wiem jak u Was, ale u mnie kalafior ciążowy w pełni, skleroza na całego, rozkojarzenie... Kiedy to minie?
![]() Na osłodę wrzucam foto Jaśka z sesji foto, którą zrobiliśmy w zeszłą sobotę, gdy miał 9 dni ![]() ![]()
![]() |
#174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaraz lukne na fotki ![]() Co do rozkojarzenia... Heh ja mam to do tej pory ![]() Cytat:
Ja szukam jakiejs skromnej kiecki na koscielny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
Maciejka brawa za wagę
![]() Vexi piękne zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
czesc kobietki
dawno mnie na watku nie bylo. dobrze ze Daria dala linka bo bym Was nie znalazla nadrobilam - chociaz nid pamietam co komu mialam odpisac a emdzik wspolczuje szpitala Asia u nas polozna tez chodzi bez zapowiedzi Incognito ile kosztuje ta szczepionka 5w1? a u mnie bez zmian. Mlody spi ze mna w lozku. jak probuje odlozyc to od razu w ryk. masakra. zaczelam troche ograniczac kalorie bo jeszcze mi 13kg z ciazowego obzarstwa zostalo.
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
witam się i ja
![]() aaaa opisałam sie i mi wcięło ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Emdzik tule mocno i duuużo zdróweczka dla Juleczki i sił dla Ciebie. Ze skazą nie pomogę bo nie miałam nigdy styczności. co do szczepień. ja będę szczepić zwykłymi. na dodatkowe się nie decyduje (moje córcie też szczepiłam tylko bezpłatnymi) u mnie kalafior chyba nawet większy niż w ciąży ![]() narazie walcze z kp. zalewa mnie.jak karmie lub ściągam to jedyny ratunek to przystawianie buteleczki do 'wolnego' cyca. wtedy samo naleci mi ok 30-40 ml i przynajmniej jestem w miarę sucha.przemilcze moje ranki na sutkach ![]() odpukać... Sebuś narazie grzeczny. śpioch z niego straszny więc muszę go wybudzać. tak w skrócie bo już nie wiem co miałam jeszcze pisać...
#178 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, wyniki dobre, a nawet super. Hemoglobina nawet ponad normę. Madzia dobrze zwazona, czekamy tydzień i jak nie będzie zmian pójdziemy do naszej pediatry,może ona coś zaradzi ale jestem dobrej myśli.
Ja szczepilam zwykła. Madzia super że Julia sie uśmiecha Na pewno dodają siły takie nagrody dla Ciebie. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Madziunia strasznie plakusiala aj aż z tego wszystkiego zasnela i nie jadła ![]() Mamy dziś usg bioderek. Boję się że i tam będzie płakała. Mam nadzieję że to nie po szczepieniu. Inco ale dallas lekcje M i bardzo dobrze.
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babeczki pdoczytuje Was cały czas, ale cieżko mi odpisać. Core mam w domu znowu jest na antybiotyku i kupie innych syropow. Siedzimy w domu tzn. Spacer dzis zaliczyliśmy bo pogoda piekna, ale do przedszkola dzis nie poszła. Najgorsze ze mnie tez jakiś bol gardła i mega chrypa sie przyplątała. Wiecie, nie odpisała mi ta endokrynolog... Ciekawe dlaczego sama sie ze mną umawiała, podała mi numer. Sama z siebie zeszła na dawkę 50 euthyroxu ale musze to skonsultować z lekarzem wiec zaraz bede cos szukać prywatnie. Następne pieniądze do wywalenia ale na fundusz nawet nie mam sie co zapędzać bo cżekanie bym miała pewnie do końca roku takie sa terminy. Joasia witaj. Vexi piekna sesja, cudny Jaś. Emdzik wracajcie niedługo do domku. Duuuzo zdrowia kochana! Agus cykne fotę czapy wiosennej i obiecuje wstawie tylko nie wiem kiedy mi sie uda dużego kompa dopaść. Póki co czapę wypralam zeby juz gotowa była na zaś. Duszona jedz kochana. Nie możesz sie głodzić. Ja żre strasznie, to juz nie jedzenie ![]() Nie wiem co miałam jeszcze kochane napisać, dobrze ze dużo produkujecie jest co poczytać na nocnych karmieniach. Ja wstaje co 2 godziny, czasem uda sie ze Kamcio pośpi 3-4 ale to musi być szczęśliwa noc ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Jeszcze co do szczepień, ja core sZczepilam 5 w 1 ale teraz myśle ze zaszczepie Kamcia 6w1 bo nie bedą go dodatkowo kłuć na wzw typu b. Na Rota mam zamiar tez szczepić a na paneumo wtedy gdy bede mogła użyć tylko jednej dawki wiec chyba po pierwszym roku życia.
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
My walczymy z wysypka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.