|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to brzucho sama nie wiem.. to takie klocie w okolicach zoladka ktore przechodzi na boki brzucha i mija.. i tak w ciagu dnia pare razy;/ no ale mysle ze gin mi nic na to nie poradzi i pewnie rodzinny mi zostanie;/
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzeciego już przeszło ![]() Aaa widzialam w biedrze te bodziaki, z myszką Mickey mi się podobała, ale chyba większe rozmiary były bo nie wzięłam... Cytat:
Ja jestem kilo na plusie, tzn. schudłam 2 kg w pierwszych miesiącach, a ostatnio przytyłam 3. Ale czuję się jak słoń i tak, brzuchol już dość duży.Piękna pogoda, popsuła mi się drukarka więc czekam, aż ktoś się nią zajmie, więc dziś mam dzień wolny i biorę się za porządki w szafie
|
||
|
|
|
#4384 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Jestem w 22 tygodniu ciąży, przed chwilką się zarejestrowałam na forum i jest to mój pierwszy wpis ![]() Pracuje, ale postanowiłam zrobić sobie tydzień odpoczynku jest to mój drugi dzień w domu (stąd tez moja obecność tutaj ![]() Próbuje nadrobić zaleglości, ale jest już tutyaj tyle postów że trudno będzie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!! Ania |
|
|
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj ![]() Pierwsza dzidzia???
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz cos wiecej o sobie i Maluszku...i rozgosc sie |
|
|
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
Tak
![]() pierwsza i prawdopodobnie dziewczynka, z czego się bardzo cieszę ![]() Czytam Was tutaj i ja jeszcze nie kupiłam nic z wyprawki ![]() A nie, przepraszma kupiłam "w oczekiwaniu na dziecko" i od tego postanowiłam zacząć ![]() Co do ciązy to do tej pory nie mam żadnych typowych objawów, zero nudności, itp. Teraz jedynie budze sie wcześnie (duzo wcześniej niż zazwyczaj, gdyż jestem okropnym śpiochem) i zdarzają się bóle bioder (zwłaszcza nad ranem) ![]() Postaram sie szybko nadrobić ostatnie wątki
|
|
|
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rożki miałam miękkie, ja nie lubiłam ich zbyt do noszenia dzidzi ale myślę,że warto mieć bo niektórzy inaczej dziecka nie chwycą ze strachu Cytat:
miło, że się jeszcze mamuśki pojawiają
|
|
#4390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odbiegając od tematu- obiad w piekarniku mi się robi, papryki faszerowane mieskiem mielonym z ryżem już się nie mogę doczekać kiedy się do tego dobiore---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Powróciłam z zakupów
![]() No muszę się pochwalić, że udało mi się zdobyć kilka fajnych ciuszków Tylko teraz się zastanawiam, kiedy ja to wszystko będę ubierać Franiowi?? ![]() Ale co tam, powstrzymać się nie mogłam - była wyprzedaż po 1 zł za sztukę No to jak nie brać ?? Jak ogarnę obiad (gulasz z pieczarkami i ziemniaczki) to porobię zdjęcia i wrzucę do klubu ![]() Pisałyście o bólu w podbrzuszu. Też mi się coś takiego przytrafia (kłucie, ciągnięcie, czasem ból jak przed @) szczególnie wieczorami, ale jak odpocznę i znajdę odpowiednią pozycję - przechodzi. Tak jak pisałyście, to zapewne przez wiązadła i inne cuda, które teraz rosną Nospy nie biorę (no chyba, że już muszę) za to zwiększyłam magnez do 3x2 i jak na razie jest ok ![]() Witamy nową mamusię
|
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie miałam rozka ale moze teraz kupie
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Co do rozkow,to tez sie zastanawiam czy nie bedzie Maluszkowi za cieplo...ja mialam miekkie rozki i sobie chwale i tych samych bede uzywac przy drugim-Hania glownie na rozku lezala -takim rozlozonym...jak Ja przenosilam,to nawet nie skladalam za mocno,ale juz np babcie owijaly dokladnie,bo sie baly...i generalnie rozek to chyba tak na poczatku dla pewnosci,ze sie dziecka nie polamie i ze Maluszek jest "w kupie"-jakkolwiek to brzmi... W sumie Mloda urodzila sie 18 kwietnia a w weekend majowy juz byly 30stopniowe upaly,ale ja rozkow dlugo uzywalam jako podloza a czasem do przeniesienia. W szpitalu,w ktorym rodzilam byly rozki,ale te dopierk byly mieciutkie...
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- No,a Mloda znow zaliczyla wizyte u rodzinnej po lizaka.. generalnie jutro idzie do przedszkola...bo ma katar,ale wyglada na,alergiczny i kazala zyrtec podawac na noc |
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Piękna pogoda, więc wybrałam się na spacer i zahaczyłam o lumpa wróciłam z 5 szt ubranek dla małego a wydałam aż 10zł ![]() W sumie szkoda mi nowe kupować, wypierze się na maxa i będzie czyste a maluchowi wszystko jedno ...
|
#4395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzisiaj też miałam udany spacer po ciucholandach, także jestem mega zadowolona
|
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a te ciuchy to zastanawiam sie w jakiej temp prac?boje sie ze jak wrzuce na wysoka temp zeby kolory nie puscily jak beda pierwszy raz prane. |
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden z dzisiejszych nabytków to czerwony rampersik no i kurde nie wiem jak mogę go wyprać .. reszta jest w jasnych kolorach to nic się nie stanie w 90 stopniach ale czerwony raz, że może się sprać a dwa ubrudzić resztę ![]() Na szczęście reszta ciuszków jasna niebieska ..
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamy
![]() Cytat:
ja nie umiem takich ciuchów wyhaczyć, a w lumpach u mnie to tragedia raczej jedynie pepco mi zostaje i allegro.
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Niedawno wróciłam do domu, pogoda śliczna to poszłam do przyjaciółki, a wracając zrobiłam sobie spacer. Jeżeli chodzi o rożki, to ja kupiłam usztywniany. Dla mnie łatwiej bezie trzymać Bąbelka w takim usztywnianym rożku. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Umówiłam się na USG na czwartek o 17:15. Jestem mega podekscytowana. Chcę się upewnić co do płci mojego więrcipiętka.
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
jako ze jutro mam wizyte przyspieszona to musialam dzis zrobic badania i dziewczyny leukocyty 5-10 a norma do 5
i wyszly jakies Kryształy szczawianu wapnia dosc liczne Wiecie co to? tak czy siak mam jutro wizyte wiec sie dowiem czy jest sie czym martwic czy wszystko ok
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam to samo....a leukocy ty podwyższone w ciąży to normalka ![]() Tak w ogóle to wróciłam do żywych,....echhhh dobrze być w domu
|
|
#4403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak wogole to jak tam sie czujesz? bo wizyte mialas chyba w piatek a przez niedzialajacy wizaz nic nie wiem? Juz wiem! Buzi Kochana i dokladnie lezec i pachniec
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-03-10 o 15:51 |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, prosze lezec
|
|
|
#4405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo papryczki tez za mna chodza,mniammmmm. A rożek pewnie się przyda. Jak nie do noszenia i owijania to tak jak dziewczyny piszą jako kołderka, podkład. Jak mały wyrósł z zawijania to na takim rozłożonym leżał. Ja podejrzewam,że w nocy czasem może być chłodniej nawet w sierpniu to się przyda (bo ja na koniec lipca rodzę to pewnie te nawiększe upały beda) Cytat:
a ja coś przegapiłam chyba, gdzie była Strobiluska?
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Fuertka, zmień mi proszę termin połówkowego na sobotę 14 marca.
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
wizaż działa jak należy huraaaaa . U mnie coś ostatnio mocne migreny się pojawiają, chyba przez zmiany pogody , biorę apap w ostateczności ale i tak mimo tego wpadają dwie dziennie na noc zimne okłady obowiązkowo . Jutro mam wizyte Dziewczyny u mnie jutro ma sypać śnieg
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawełnie nic się nie powinno stać, w końcu pościel czy ręczniki tak piorę i są ok.
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Ale sobie walnęłam avatar, c'nie?
Jak szaleć to szaleć Właśnie z mężem wróciliśmy ze spacerku, piękna pogoda, naprawdę ![]() Posadziłam rzeżuchę Już mi ślinka cieknie na nią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

nieprzespana noc mialam tylko z piatku na sobote

ale trzeciego już przeszło 

już się nie mogę doczekać kiedy się do tego dobiore

jedynie pepco mi zostaje i allegro.