|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Ty sobie grabisz
![]()
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika to chyba zależy od ciąży i od lekarza.
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Obiecuję poprawę
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy.
Mnie w poprzedniej CIA,y w 3 trymestrze waga stanęła A pamiętam ze były na wątku osoby co w 3 trymestrze po 8 a nawet 12 kg przybrały... Szczególnie jak wczesniej miały mniej. Nie ma reguły U jednych tak u innych inaczej.
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
Ja dobiłam do wagi sprzed ciąży + 0,5 kg. Ale cycki to chyba w ogóle nic nie ważą więcej, wyjęłam poduszki ze staników, które je miały i dalej chodzę w tych samych stanikach... Tż mi wczoraj pokazał zdjęcie jakiejś modelki niby w 8 mcu i mi się od razu odechciało jeść
![]() Ale nudy... |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stały się pełniejsze ale nie większe Teraz tak super wyglądają w stanikach |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
w sobote sie ważyłam i miałam + 4 kg
![]() byłam dziś pozwiedzać porodówke u mnie w mieście....szał nie ma, ale spodziewałam sie że bedzie gorzej akurat pielęgniara wiozła 2 wózki z dzieciątkami i położna kazała jej stanąć żebym sobie mogła popatrzeć i mówie: ojej jakie malutkie myszki...ona na to: nooo nie takie malutkie, to jedno 4 kilo waży...ja mówie: eee, ja sie urodziłam to miałam 4 i pół. położna spojrzała tylko na mój brzuch, spytała mnie o termin, po czym popatrzyła na mnie z politowaniem i mówi: ojej i tutaj chyba też tak bedzie...... i dopiero teraz zaczełam sie bać porodu ![]() oczywiście szlafroczków w pepco nie było, ale kupiłam sobie gacie z pidżamy, takie fajne i takie spodnie - pseudo dresy- fajne, bo pasują i do botków i do balerinek
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie
Wcześniej były takie pesteczki a teraz takie ładne jabłuszka
|
|
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko,że mimo wszystko i tak boli cię brzuch od tego łamania badyli. Zresztą to twoja sprawa ja wyraziłam tylko swoje zdanie.
|
|
|
|
#2232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Dziewczyny co oznaczają ketony w moczu? |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wykonać ponownie badania moczu i krzywą cukrową...
|
|
|
|
|
#2235 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mielone bym zjadlaa ![]() Cytat:
Mój ułożył się jakoś na dole i aż boli jak okłada. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja cała już jestem spuchnieta, głównie ręce i nogi. Gin myślała, że to cukrzyca ciążowa, ale cukier mam dobry, pomimo nadwagi. Nie ma białka w moczu, więc to nie zatrucie ciążowe. Ale dzwoniłam do mamy i ona jak i siostra miały to samo, mimo, mama szczupła a siostra chudzinka. Gin stwierdziła, że taka moja uroda i nic nie zrobimy z tym, jedynie dalej uważać z jedzeniem. Cytat:
![]() Od dzisiaj, zamiast iść na zwolnienie, gin dał pismo o redukcji czasu pracy o połowę. Czyli pracuję tylko 4h dziennie )) nie chciałam zwolnienia, bo siedząc w domu byłabym cały czas głodna, a 9h w pracy to już dla mnie dużo, brzuch boli, twardnieje, a jak jest stres to jeszcze gorzej. I oczywiście jedna głupia laska musiała od razu skomentować... ale ona zawsze taka przemądrzała, ciekawe co będzie, jak ona będzie w ciąży, pewnie od początku na zwolnieniu
|
||||||
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2238 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byłam u fryzjera Potem na obiadku i zakupach. Kupiłąm Franiowi okrycia kąpielowe, prześcieradło i.. łóżeczko Bez szuflady, ale za to widziałam na żywo co biorę, a zależy mi, żeby się komponowało z meblami w sypialni.Cytat:
Cytat:
My raczej w fordzie fusion nie mamy isofixa a foteliki montują się stabilnie.---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za glukozęCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Niestety bolało mnie tak w poprzedniej ciąży przez wiele tygodni... aż do porodu z niewielkimi przerwami. Okropne uczucie... Właśnie jak leżałam to nie, ale jak wstawałm i chodziłam to strasznie bolesne kłucia w pochwie miałam. Jedynym pocieszeniem może być informacja, że niczego złego dla dziecka ani dla szyjki to nie oznaczało.Cytat:
Cytat:
![]() 4,5 kg
|
|
#2239 | ||||
|
Zadomowienie
|
ooo
ja nosze 36 ale ja kakalud maly jestem ![]() Cytat:
Cytat:
) i nagle wszyscy sasiedzi i osoby ktore znam z widzenia mnie zagaduja, ze brzuszek, ze ciaza i w ogole...ja sie dzisiaj wazylam. + 8 kg! ujrzalam magiczne 6 z przodu Cytat:
a ta modelke to juz chyba wszystkie widzialysmy, az dziwna, nie wyglada na 8 miesiac no 5-6 moze tak.. i dziwne, ze udaje jej sie taka rzezbe w ciazy utrzymac, szesciopak u kobiety nie jest latwo osiagalny bez ciazy a juz w ciazy to hohohoh... Cytat:
z 70C na 70E ![]() weszlam do sklepu z artykulami dla dzieci tu blisko domu i widze, ze maja zabawki lamaze, znacie je? mi sie strasznie podobaja
|
||||
|
|
|
#2240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie najwięcej na pewno poszło w brzuch i cycki. Ale niestety udziory też mam większe ![]() cały czas w górę- u mnie tak było przynajmniej. Cytat:
|
|
#2242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z dużego 75A skoczył mi do 75D i już się z tego D wylewa![]() Lamaze polecam
|
|
#2243 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś pomykałam w samym sweterku, ale u nas 15 stopni i brak wiatru! Cytat:
Ja dziś w sweterku i się grzałam Cytat:
nospa i odpoczywajCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!! dawno nie pisalam ale czytam WAS ciagle
u mnie +6 kg, mam pelniejsze piersi ale nie wieksze.. co do nr buta to hm...ja mam 42-43.... masakra dzis u mnie taka super pogoda ze poszlam na spacer kaja dzieki za dopisanie imienia malej
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Fryzjer.... może jutro lub pojutrze się wybiorę ![]() Wadowice są śliczne, mam rodzinę za Wadowicami. I kremówki... kiedyś na rynku mieli najlepsze lody włoskie na świecie i jadąc do rodziny zatrzymywaliśmy się zawsze na lody ![]() Cytat:
![]() A co do ćwiczeń pleców w ciąży, dzisiaj akurat był znowu trener -fizjoterapeuta i mówił, że bardzo poleca, jak tylko lekarz pozwoli, tylko najlepiej samemu spotkać się z jakimś profesjonalistą, żeby widział czy dobrze ćwiczymy i nie robimy sobie krzywdy. No musiał tak powiedzieć ![]() Aaa co do tej babki z sześciopakiem, moja gin mówiła, że nie mogę ćwiczyć mięśni brzucha. Nie wiem czy ogólnie w ciąży, czy ze względu na twardnienia. |
||
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam dwa wody ciuchow ciazowych z zeszlej ciąży. .... Hurrey
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Irmusia co robiłaś u fryzjera? Ja też byłam - farbowałam i od razu mam lepsze samopoczucie
Co do Twojej wagi to z tych 4,5 kg to po kilogram conajmniej odchodzi na piersi ;-) |
|
|
|
#2248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przytyłam w ciąż 3-4 kg i cholera wkurza mnie ta reklama nowej Princessy na górze :/
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2015-03-10 o 19:17 |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
A co do moich cycuszków, to noszę te same staniki cały czas i piersi mam już takie mniej twarde, wróciły jakby do stanu sprzed ciąży ;-)
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- No to super
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż mówi że u niego w aucie niczego takiego nie ma, ja też u siebie nie kojarze ale jeszcze sprawdze jutro....chyba wogóle nie można. z tego co kojarze to babka na zajęciach a9m mówiła że jedyne mięśnie brzucha, które można ćwiczyć w ciąży to te z boku, ale też delikatnie.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

[/RIGHT]

Mam wykonać ponownie badania moczu i krzywą cukrową...

ala: 
My raczej w fordzie fusion nie mamy isofixa a foteliki montują się stabilnie.
za glukozę
Niestety bolało mnie tak w poprzedniej ciąży przez wiele tygodni... aż do porodu z niewielkimi przerwami. Okropne uczucie... Właśnie jak leżałam to nie, ale jak wstawałm i chodziłam to strasznie bolesne kłucia w pochwie miałam. Jedynym pocieszeniem może być informacja, że niczego złego dla dziecka ani dla szyjki to nie oznaczało.