Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 18:55   #3301
Agnessa*
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Olcia - do wybielania polecam zestaw Biała Perła

Nie wiem, czy kiedykolwiek używałaś, ale ja przetestowałam u siebie i naprawdę daje super efekt Chciałam kiedyś wybielić zęby u stomatologa, ale mi odradził, bo powiedział, że mam ładne zęby i tak naprawdę tego nie potrzebuję, a szkoda niszczyć szkliwo, bo mimo wszystko ściera się przy tym zabiegu
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:03   #3302
sskers
batonik

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Oj, nieładnie tak kłamać.

Ja niestety bez makijażu ani rusz, choć i tak aktualnie mam cerę 100% lepszą niż jeszcze niedawno. Ale używam minerałów, więc rozgrzeszam się.
Niestety z policzków nie zeszło. Siedzi nadal głęboko to gów..a jak wiesz retinoidy już odpuściłam, przynajmniej te doustne. Jak będę na kontroli to może coś zaproponuje zewnętrznie. No i mam dziurek kilka po tych głębokich zmianach. Ale to naprawię na jesień, teraz trzeba odczekać.
Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość

Nie wiem, czy kiedykolwiek używałaś, ale ja przetestowałam u siebie i naprawdę daje super efekt Chciałam kiedyś wybielić zęby u stomatologa, ale mi odradził, bo powiedział, że mam ładne zęby i tak naprawdę tego nie potrzebuję, a szkoda niszczyć szkliwo, bo mimo wszystko ściera się przy tym zabiegu
Wygenerowałaś właśnie u mnie nową potrzebę

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:06   #3303
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Niestety z policzków nie zeszło. Siedzi nadal głęboko to gów..a jak wiesz retinoidy już odpuściłam, przynajmniej te doustne. Jak będę na kontroli to może coś zaproponuje zewnętrznie. No i mam dziurek kilka po tych głębokich zmianach. Ale to naprawię na jesień, teraz trzeba odczekać.

Wygenerowałaś właśnie u mnie nową potrzebę
Ups...
Stary 2015-03-10, 19:08   #3304
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
To u mnie najlepiej sprawdził się ten podkład:
http://mineralnie.pl/product-pol-342...al-matowy.html
I róż ten: http://mineralnie.pl/product-pol-860...Aphrodite.html

Używam pod nie krem Dexeryl i wygląda to ładnie, naturalnie.
Dziękuję za linki
Po wypłacie pozamawiam
Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Prędzej bym umarła niż wyszła z domu bez podkładu i bez zrobionych brwi. Mogę mieć niezrobione włosy i zero makepu na oczach/ustach ale ja jestem TAK biała, że zlewam się ze ścianami i bez podkładu widać mi po prostu żyły pod skórą. BTW nie wiecie jaki to problem kupić jasny podkład dla mega bladziocha. Wszystkie najjaśniejsze odcienie są o 2-3 tony za ciemne, nawet te z najwyższej półki Armani, itp
Ja mam problem z żyłami na nogach... okropnie to wygląda :/
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Tak, to ta rozkloszowana Jedna, której po weselu nie chciałam się pozbyć
W dopasowanych spodniach nie wyglądam dobrze. Nie czuję się w takich. Zdecydowanie najwięcej roboty przy moim wzroście robią obcasy
Najbardziej wysmuklą mnie ćwiczenia Muszę wrócić do regularnych na nogi, wtedy będzie git
A nie próbowałaś może tych pasków wybielających? Może one by pomogły choć troszkę, a na pewno byłyby tańsze niż samo wybielanie
Jeśli się nie czujesz to nie ma tematu
Ja muszę w ogóle zacząć ćwiczyć, na razie jak zwykle ciągle tylko sobie obiecuje.
Nie próbowałam pasków, boję się wydać ~100zł jeśli miało by nie pomóc... mówię sobie, że to byłaby już 1/5 wybielania tym żelem od dentysty. Kiedyś na pewno odłożę, ale mam teraz inne zobowiązania, a jeszcze w końcu chcę zrobić te brwi brwi + zęby = 1500zł...
Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Mhm... To jest niegłupi pomysł, bo czerń ponoć wyszczupla. Ale drugą muszę chyba jakąś kolorową, bo jeden ze ślubów będzie w plenerze.

Oj, nieładnie tak kłamać.

Ja niestety bez makijażu ani rusz, choć i tak aktualnie mam cerę 100% lepszą niż jeszcze niedawno. Ale używam minerałów, więc rozgrzeszam się.

Forget dla mnie spodnie fajne. Ale zależy jak z marynarką leżą.
Wrzucam zdjęcie tej, w której ja byłam. Zresztą od mojego pytania o sukienkę na wesele zaczęła się moja przygoda z tym wątkiem hehe. Na tym zdjęciu jest jeszcze przed delikatnym zwężeniem, miałam barziej podkreśloną w niej talię. Wiem, że szału nie ma, ale sama sukienka klasyczna i z powodzeniem można wykorzystać na inne okazje :P
Cytat:

O Białej Perle słyszałam, ale już ponoć zmienili skład chyba, czy nawet wycofali tę skuteczną wersję tak już kilka razy obiło mi się o uszy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20042012964.jpg (113,0 KB, 113 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:14   #3305
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Dziękuję za linki
Po wypłacie pozamawiam

Ja mam problem z żyłami na nogach... okropnie to wygląda :/

Jeśli się nie czujesz to nie ma tematu
Ja muszę w ogóle zacząć ćwiczyć, na razie jak zwykle ciągle tylko sobie obiecuje.
Nie próbowałam pasków, boję się wydać ~100zł jeśli miało by nie pomóc... mówię sobie, że to byłaby już 1/5 wybielania tym żelem od dentysty. Kiedyś na pewno odłożę, ale mam teraz inne zobowiązania, a jeszcze w końcu chcę zrobić te brwi brwi + zęby = 1500zł...

Wrzucam zdjęcie tej, w której ja byłam. Zresztą od mojego pytania o sukienkę na wesele zaczęła się moja przygoda z tym wątkiem hehe. Na tym zdjęciu jest jeszcze przed delikatnym zwężeniem, miałam barziej podkreśloną w niej talię. Wiem, że szału nie ma, ale sama sukienka klasyczna i z powodzeniem można wykorzystać na inne okazje :P

O Białej Perle słyszałam, ale już ponoć zmienili skład chyba, czy nawet wycofali tę skuteczną wersję tak już kilka razy obiło mi się o uszy...
Serio? Nie słyszałam nic o tym Muszę to sprawdzić
Stary 2015-03-10, 19:31   #3306
Lilotron
Zakorzenienie

A propos ładnych zębów - w piątek założyłam aparat
Potem się za wybielanie wezmę jak go zdejmę i też właśnie się nad metodą zastanawiam...
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:37   #3307
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Potem się za wybielanie wezmę jak go zdejmę i też właśnie się nad metodą zastanawiam...
Też się do tego zabieram i mam nadzieję, że w tym roku się wreszcie uda. Jaki masz?
Stary 2015-03-10, 19:44   #3308
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Też się do tego zabieram i mam nadzieję, że w tym roku się wreszcie uda. Jaki masz?
Zwykły metalowy, na razie jeden łuk bo inaczej się nie dało założyć
Mnie też to trochę czasu zabrało, konkretniej to ze 3 lata się zbierałam do tego bo wszystkie ósemki do wyrwania były... i pomyśleć, że jakbym to wcześniej zrobiła to już bym miała od paru miesięcy idealne ząbki
Stary 2015-03-10, 19:47   #3309
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Prędzej bym umarła niż wyszła z domu bez podkładu i bez zrobionych brwi. Mogę mieć niezrobione włosy i zero makepu na oczach/ustach ale ja jestem TAK biała, że zlewam się ze ścianami i bez podkładu widać mi po prostu żyły pod skórą. BTW nie wiecie jaki to problem kupić jasny podkład dla mega bladziocha. Wszystkie najjaśniejsze odcienie są o 2-3 tony za ciemne, nawet te z najwyższej półki Armani, itp
A próbowałaś jakieś produkty przeznaczone na rynek azjatycki?

Cytat:
jako aparatowa weteranka gratuluję
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:49   #3310
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość

jako aparatowa weteranka gratuluję
dziękuję weekend był ciężki, ale już coraz lepiej, cieszę się z tej decyzji

PS. czekam na post na blogu o makijażu
Stary 2015-03-10, 19:49   #3311
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz co, ja Ci powiem,że taką myśl miałam zawsze w łepetynie. Bo ogólnie mam średnie szkliwo, ale nie prędko wrócę do tego pomysłu. Po prostu zmieniłam specyfiki i mi się światopoglad zmienił. Nawet jeśli się zdecyduję, to u profesjonalisty, a nie na te czarodziejskie paski.
roku.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2015-03-10 o 19:57
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:49   #3312
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykły metalowy, na razie jeden łuk bo inaczej się nie dało założyć
Mnie też to trochę czasu zabrało, konkretniej to ze 3 lata się zbierałam do tego bo wszystkie ósemki do wyrwania były... i pomyśleć, że jakbym to wcześniej zrobiła to już bym miała od paru miesięcy idealne ząbki
Mnie jeszcze dolne nie wyrosły i obawiam się wizyty u chirurga Już mam zrobiony risercz, gdzie pójść
Ja mam zamiar założyć kosmetyczny, bo z metalowym przy mojej urodzie wyglądałabym na gimnazjalistkę No i obawiam się, że cały czas bym żałowała, że taki wybrałam, a jak słowo się rzeknie, to przecież nie zmienię.
Stary 2015-03-10, 19:52   #3313
Ciemna163
Kociara

Cytat:
pjona, też nosiłam kilka ladnych lat

Cytat:

Zestaw małego chemika to dobre określenie. Też się martwiłam że coś pomieszam, ale ostatecznie dałam radę, efekty były, więc z mojej strony jest pełne zadowolenie. Niestety coś co działa na jedną osobę, na pięć kolejnych może już nie działać.

Może tylko miejscowo korektor? Ja tak robię
no pewnie Pewnie kiedyś skusze się na zakup jakiegoś olejku/glinki, ale z kosmetyków raczej zrezygnuje.

a co do korektora, to też tak czasami robię, nie chcę zabrzmiec narcystycznie, ale moja cera jest w naprawde dobrym stanie podkład noszę 3, góra 4 razy w tygodniu (przy czym czasem zastępuje go też kremem bb), a tak to śmigam tylko z lekko podkreślonym okiem i brwiami, czasami jeszcze korektor pod oczy i jest git I pomyśleć, że rok temu o tej porze nie wyobrażałam sobie wyjść z domu (nawet do spożywczaka) bez Vichy Dermablend na twarzy
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że do obcasów będą fajnie wyglądać Przede wszystkim będę je mogła wykorzystać do pracy
ładny mają deseń a gdzie je kupilaś, tez Zara?
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:55   #3314
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
A wiesz co, ja Ci powiem,że taką myśl miałam zawsze w łepetynie. Bo ogólnie mam średnie szkliwo, ale nie prędko wrócę do tego pomysłu. Po prostu zmieniłam specyfiki i mi się światopoglad zmienił. Nawet jeśli się zdecyduję, to u profesjonalisty, a nie na te czarodziejskie paski.

Btw, ja też musiałam założyć.Mam od tego roku.
Ja się boję tej nadwrażliwości, że więcej złego narobię z wybielania niż pożytku skonsultuję się najpierw z dentystą zanim się zdecyduję, może mi wybije to z głowy
a co za specyfiki?

To pjona! Jaki masz? ja żałuję że jakichś bardziej krzywych nie miałam coby spektakularne efekty były bo wszyscy teraz jak widzą że mam aparat to: ''no fajnie...ale właściwie to na co Ci?''

Cytat:
Mnie jeszcze dolne nie wyrosły i obawiam się wizyty u chirurga Już mam zrobiony risercz, gdzie pójść
Ja mam zamiar założyć kosmetyczny, bo z metalowym przy mojej urodzie wyglądałabym na gimnazjalistkę No i obawiam się, że cały czas bym żałowała, że taki wybrałam, a jak słowo się rzeknie, to przecież nie zmienię.
mnie wszystkie wyrosły jak normalne zęby i przez to za ciasno miałam, jeden miałam chirurgicznie wyrywany ale da się przeżyć też myślałam nad kosmetycznym, zapewne wyglądam jak gimbus teraz ale co tam
Stary 2015-03-10, 19:58   #3315
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boję tej nadwrażliwości, że więcej złego narobię z wybielania niż pożytku skonsultuję się najpierw z dentystą zanim się zdecyduję, może mi wybije to z głowy
a co za specyfiki?

To pjona! Jaki masz? ja żałuję że jakichś bardziej krzywych nie miałam coby spektakularne efekty były bo wszyscy teraz jak widzą że mam aparat to: ''no fajnie...ale właściwie to na co Ci?''

mnie wszystkie wyrosły jak normalne zęby i przez to za ciasno miałam, jeden miałam chirurgicznie wyrywany ale da się przeżyć też myślałam nad kosmetycznym, zapewne wyglądam jak gimbus teraz ale co tam
Ja będę mieć spektakularne efekty (mam nadzieję), bo na dole mam bardzo stłoczone żeby i na górze też nie są idealne.
Stary 2015-03-10, 20:06   #3316
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
a co za specyfiki?
Dokładnie to miałam na myśli. Można zrobić sobie krzywdę- trochę się ostatnio wysiedziałam na fotelu, to i się nasłuchałam.

Cytat:
U mnie podobna sytuacja, ale w moim przypadku to bardziej postępująca wada zgryzu była winowajcą.
Mam samoligaturujący, chyba ten co Ty. Potem Ci napiszę PW, to się podzielimy doświadczeniem. A jak w ogóle sobie z blaszakiem żyjesz?
Wiem,że to mocno indywidualna kwestia, ale mój pierwszy miesiąc nie będzie wspominany dobrze
Stary 2015-03-10, 20:17   #3317
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie to miałam na myśli. Można zrobić sobie krzywdę- trochę się ostatnio wysiedziałam na fotelu, to i się nasłuchałam.

U mnie podobna sytuacja, ale w moim przypadku to bardziej postępująca wada zgryzu była winowajcą.
Mam samoligaturujący, chyba ten co Ty. Potem Ci napiszę PW, to się podzielimy doświadczeniem. A jak w ogóle sobie z blaszakiem żyjesz?
Wiem,że to mocno indywidualna kwestia, ale mój pierwszy miesiąc nie będzie wspominany dobrze
o toto, u mnie dokładnie ten sam problem a żyję sobie, 5. dzień już więc jest lepiej niż gorzej, ale mam słoik masła orzechowego z kawałkami orzechów i póki co muszę jakoś umiejętnie to jeść bo boli TŻ kochany zrobił mi takie miękkie batoniki bo narzekałam że słodyczy jeść nie mogę.
A ile czasu za Tobą? możesz skrobnąć w PW
Stary 2015-03-10, 20:23   #3318
a34
Zakorzenienie

Ja wyczytałam, że przy aparacie nie można pić Coli i bardzo mnie to ucieszyło, bo wreszcie będę się czuła do tego zmuszona. Cola od czasu do czasu to mój największy grzech spożywczy Rzadko mi się to zdarza, ale i tak bez sensu się tym faszerować.
Stary 2015-03-10, 20:23   #3319
jutka555
Wtajemniczenie

wiem że jest tu sporo osób które chcą kupić sobie zegarek korsa, dostałam na maila ofertę z westing że dziś rusza kampania z zegarkami, nie wiem czy są oryginalne czy nie ale sporo ostatnio widzę na blogach rzeczy kupionych na tym portalu więc może warto zajrzeć
jutka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 20:33   #3320
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Nie słyszałam nic o tym Muszę to sprawdzić
Jeśli znajdziesz dokładnie takie same jak miałaś to daj znać chociaż opakowaniem mogą się nie różnić, ale składem tak...
Cytat:
Ja musiałabym powtórzyć założenie aparatu...
na dole ok, bo mam cały czas metalowy drucik, na górze się rozjechały. Nie mam tragicznie krzywych, bardziej chodziło o naprawę zgryzu, ale wiem jakie miałam idealnie równe, a jakie mam teraz
Wybielanie na pewno trochę by zmniejszyło mój kompleks, bo znam dużo osób z duuużo bardziej krzywymi zębami niż moje i żyją i są atrakcyjni
Stary 2015-03-10, 20:39   #3321
pyati
Kocia mama

Cytat:
na dole ok, bo mam cały czas metalowy drucik, na górze się rozjechały. Nie mam tragicznie krzywych, bardziej chodziło o naprawę zgryzu, ale wiem jakie miałam idealnie równe, a jakie mam teraz
Wybielanie na pewno trochę by zmniejszyło mój kompleks, bo znam dużo osób z duuużo bardziej krzywymi zębami niż moje i żyją i są atrakcyjni

Też muszę znowu założyć aparat bo mi się ząb przesuwa Zakładałaś u tego samego ortodonty czy poszłaś do innego? Ja miałam tylko na górę i cały czas mam retencyjny, ale mam wrażenie, że mi się przesuwa jeden ząb, tzn jestem tego pewna. No i chcę założyć na dół w końcu, bo ciągle to odkładam a lata leca

pyati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 20:56   #3322
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli znajdziesz dokładnie takie same jak miałaś to daj znać chociaż opakowaniem mogą się nie różnić, ale składem tak...

ojej, to aż takie znaczenie ma ten aparat retencyjny? mam nadzieję, że moja mi założy taki... a ten drucik jest odczuwalny?
ja na 2 lata rozkminki o wybielaniu mam z głowy, a co będzie potem to się okaże
Stary 2015-03-10, 20:59   #3323
a34
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, to aż takie znaczenie ma ten aparat retencyjny? mam nadzieję, że moja mi założy taki... a ten drucik jest odczuwalny?
Moja przyjaciółka ma na dole na stałe drucik a na górne zęby nosiła na noc przez 3 lata taką plastikową osłonkę.

Edytowane przez a34
Czas edycji: 2015-03-10 o 21:00
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 21:06   #3324
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczytałam, że przy aparacie nie można pić Coli i bardzo mnie to ucieszyło, bo wreszcie będę się czuła do tego zmuszona. Cola od czasu do czasu to mój największy grzech spożywczy Rzadko mi się to zdarza, ale i tak bez sensu się tym faszerować.
Dla mnie generalnie, bardziej uciążliwe niż ograniczenie/ odsunięcie pewnych rzeczy, było ciągłe latanie ze szczoteczką. Nie żebym wcześniej miała do niej jakąś awersję, ale teraz po prostu towarzyszy mi ona wszędzie, dosłownie. Nigdy nie znasz dnia, ani godziny.
Aaa, dla Ciebie mam też link do fajnego bloga, potem Ci poślę.

Cytat:
ojej, to aż takie znaczenie ma ten aparat retencyjny?
Bardzo, bardzo.
PW się pisze.
Stary 2015-03-10, 21:11   #3325
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie generalnie, bardziej uciążliwe niż ograniczenie/ odsunięcie pewnych rzeczy, było ciągłe latanie ze szczoteczką. Nie żebym wcześniej miała do niej jakąś awersję, ale teraz po prostu towarzyszy mi ona wszędzie, dosłownie. Nigdy nie znasz dnia, ani godziny.
Aaa, dla Ciebie mam też link do fajnego bloga, potem Ci poślę.
Jeszcze nie wiem za co, ale dziękuję
Stary 2015-03-10, 21:11   #3326
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że dałaś odpocząć skórze!

wiesz Madzia, ja dość częęsto w ogóle się nie maluje i tak wychodze do ludzi np. na pocztę czy rano po "bułki".....ale psychicznie jakoś tak mam że lepiej się czuję z podkładem
Stary 2015-03-10, 21:43   #3327
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pyati Pokaż wiadomość
Też muszę znowu założyć aparat bo mi się ząb przesuwa Zakładałaś u tego samego ortodonty czy poszłaś do innego? Ja miałam tylko na górę i cały czas mam retencyjny, ale mam wrażenie, że mi się przesuwa jeden ząb, tzn jestem tego pewna. No i chcę założyć na dół w końcu, bo ciągle to odkładam a lata leca
Ja nie założyłam jeszcze ponownie, bo nie mam pieniędzy na ten cel, a dodatkowo musiałabym usunąć 8mki... (tego to się strasznie boję ). Masz retencyjny wyciągany? Ja myślę, że gdybym miała od początku drucik to nie miałabym tego problemu. Chciałam drucik, bo wygodniej, ale usłyszałam, że one się lubią u góry odklejać
Cytat:
Wydaje mi się, że ja miałam źle zrobiony ten retencyjny. Z tej strony gdzie zauważyłam ponowne krzywienie się taki łuk jakby nie nachodził idealnie na trójkę. Mówiłam o tym oczywiście kilka razy ortodontce, bo równolegle chodziłam jeszcze z dolnym aparatem i niby coś tam przy nim pogrzebała, ale efektu nie było. Potem wyrosły mi 8 (chociaż nie wiem czy obie u góry i czy do końca) - w każdym razie to na pewno miało duży wpływ na powrót mojej wady, bo ja mam małą szczękę ortodontka powinna była zlecić mi wyrwanie np. 4-ek, kto wie, może wtedy byłoby ok.
Drucik nie jest odczuwalny oczywiście jak przejedziesz językiem to czuć, ale w niczym nie przeszkadza i nie jest tak uciążliwy jak sam aparat. Przy czym dwa razy w ciągu miesiąca po założeniu mi się zaczął odklejać - ale teraz mam go już 2 czy 3 lata i siedzi na miejscu

Cytat:
Moja przyjaciółka ma na dole na stałe drucik a na górne zęby nosiła na noc przez 3 lata taką plastikową osłonkę.
Ja nie miałam osłonki tylko wyglądało to jak ruchomy aparat, w każdym razie miałam to nosić pół roku - miesiąc na dzień i na noc, a 5 mies. tylko na noc...
Ehh, stracili rodzice pieniądze, ale trudno

Edytowane przez Olcia
Czas edycji: 2015-03-10 o 21:45
Stary 2015-03-10, 21:47   #3328
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się, że ja miałam źle zrobiony ten retencyjny. Z tej strony gdzie zauważyłam ponowne krzywienie się taki łuk jakby nie nachodził idealnie na trójkę. Mówiłam o tym oczywiście kilka razy ortodontce, bo równolegle chodziłam jeszcze z dolnym aparatem i niby coś tam przy nim pogrzebała, ale efektu nie było. Potem wyrosły mi 8 (chociaż nie wiem czy obie u góry i czy do końca) - w każdym razie to na pewno miało duży wpływ na powrót mojej wady, bo ja mam małą szczękę ortodontka powinna była zlecić mi wyrwanie np. 4-ek, kto wie, może wtedy byłoby ok.
Drucik nie jest odczuwalny oczywiście jak przejedziesz językiem to czuć, ale w niczym nie przeszkadza i nie jest tak uciążliwy jak sam aparat. Przy czym dwa razy w ciągu miesiąca po założeniu mi się zaczął odklejać - ale teraz mam go już 2 czy 3 lata i siedzi na miejscu
To mam nadzieję, że moja orto mi założy taki retencyjny bo szkoda tyle kasy wywalić w błoto jak ma się krzywić potem...Na szczęście ja usunęłam wszystkie ósemki więc może nie będzie aż tak źle
Ale naprawdę pokrzywiły Ci się aż tak żeby zakładać czy po prostu porównujesz do wcześniejszych ultra prostych po zdjęciu aparatu?
Stary 2015-03-10, 21:53   #3329
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Cytat:
A próbowałaś jakieś produkty przeznaczone na rynek azjatycki?
tak, i udało mi się jeden prawie trafić z kolorem - pierwszy produkt ktory nie robi mi "granicy" na szyi ale za to mało kryje. coś za coś
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 21:54   #3330
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
To mam nadzieję, że moja orto mi założy taki retencyjny bo szkoda tyle kasy wywalić w błoto jak ma się krzywić potem...Na szczęście ja usunęłam wszystkie ósemki więc może nie będzie aż tak źle
Ale naprawdę pokrzywiły Ci się aż tak żeby zakładać czy po prostu porównujesz do wcześniejszych ultra prostych po zdjęciu aparatu?
Według niektórych przesadzam, ale wg mnie nie - faktycznie porównuję do tych ultra prostych, ale moim zdaniem wróciły do stanu sprzed założenia Nie miałam nigdy zębów, których mogłabym się jakoś bardzo wstydzić, ale chciałabym mieć proste. Dlatego teraz myślę o wybieleniu - przynajmniej jakby były jaśniejsze to prezentowałyby się lepiej
Jednak tak jak też pisałam, na cuda nie liczę, bo zwyczajnie mam raczej takie szkliwo nie palę, nie piję wina, kawę piję od niedawna (rozpuszczalną pół na pół z mlekiem ) więc taka ich natura niż zżółknięcie od jakichś czynników
W Poznaniu wybielanie tym żelem do wcześniej przygotowanych nakładek pewnie dochodzi do 800-1000zł, ale pod Poznaniem znam dentystę, który robi za 500zł. Potem w razie gdybym chciała powtórzyć to płaciłabym już tylko za ten żel/płyn jakkolwiek to nazwać - już bez robienia wycisków i nakładek więc połowa ceny. Jednak ciężko mi się zabrać za odkładanie, bo to albo buty wpadną albo jakiś ciuch
Aparat sobie założę jak zacznę normalnie zarabiać Oczywiście w mniejszych miejscowościach jest dużo taniej i często można też rozłożyć na raty :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości