![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
singielka a seks
Mam pewien problem.. w moim życiu byłam w związku tylko raz. Był to 5-letni związek, pierwsza miłość, on był też pierwszym i jedynym mężczyzną, z którym współżyłam. Mam 23 lata, od rozstania minęło ponad 3 lata. Potem od razu rzuciłam się w wir pracy i studiowania. Nie miałam od tamtego czasu nikogo, w zasadzie nie wiem czemu, chyba zwyczajnie nie mialam czasu, bo jednoczesne studiowanie i pracowanie na caly etat wymaga zaangazowania no i czasu. Jednak do rzeczy.. przez te 3 lata po rozstaniu owszem brakowalo mi seksu, ale ten czas tak szybko mi leciał, ze pomyslalam o tym czasami, ale zaraz znowu wracalam do szarej rzeczywistosci i odkladalam moje niezaspokojone potrzeby na pozniej.. Teraz zmienilam prace, skonczylam studia, wyjechalam. Potrzeba seksu wrocila ze zdwojona sila, do tego stopnia, ze ogladam sie prawie za kazdym facetem na ulicy, obserwuje czy przypadkiem nie wpadlam mu w oko.. zaczelam bardziej o siebie dbac i to chyba dlatego, ze zwyczajnie zaczelo mi brakowac meskiego zainteresowania.. zdaje sobie sprawe, ze jestem zdesperowana, ze wszystkich facetow pozeram wzrokiem i to bez znaczenia czy jest mlodszy, starszy, czy innej narodowosci.. najgorsze jest to, ze doskonale wiem, ze jakby nadarzyła mi się okazja seksu z nowo poznanym mężczyzną nie byłabym w stanie się oprzeć.. Bardzo często myślę teraz o seksie i myśl o stosunku z kimś kogo nie znam nie wzbudza we mnie niesmaku, wręcz przeciwnie.. po co to piszę? Chcę wiedzieć jak to wygląda z waszej strony? czy cos jest ze mną nie tak? czy zachowuje sie jak pierwsza lepsza? Nie wiem kiedy znowu będę w jakimś związku, kiedy się zakocham, to też wymaga czasu, a ja jako kobieta mam swoje potrzeby i po takim czasie abstynencji już chyba dłużej nie wytrzymam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: singielka a seks
A kto wymaga wytrzymywać abstynencje? Niejestes zakonnica tylko młoda kobieta, masz swoje potrzeby i seks jest bardzo wazny. Czemu masz się opierać kiedy nadarzy się okazja?
![]() Ja miałam kilka przygod, i...niezałuje ![]() Wydaje mi się tez ze ty nie szukasz TYLKO seksu ale po prostu bliskości..wiec poluj bo co stoi na przeszkodzie?;-)) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No tak, bo faceci mogą i się bawią i żyją kiedy tymczasem kobiety (podejrzewam że tak wychowane
![]() Litości. Dziewczyno korzystaj z życia... błagam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hm, masz sporo portali od tego. Wiem, ze jak moja przyjaciolka byla dluzej w podobnej sytuacji to albo szla na impreze albo zagladala na takowy portal i sprawa zalatwiona natychmiast. U dziewczyn jako tako wygladajacych nie powinno z tym byc problemu, chociaz mnie to odrzuca ale ja po prostu z tych czekajacych wiernie na jedynego kiedys tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
mnie nie odrzuca.. to dla mnie taka potrzeba teraz jak głód czy pragnienie :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To zajrzyj tam i cos sobie wybierz po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Masz do wyboru wibrator,portale randkowe,kluby.
Jak nie zależy ci na stałym związku to możesz wejść w opcję układ sponsorowany.Połączysz przyjemne z pożytecznym hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Dobrze przemyśl czy na pewno taka zabawa jest dla Ciebie, czy na pewno jest to to, czego szukasz.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy sie nadaje do takiego ukladu.. Może te tymczasowe uczucie bliskosci mnie zaspokoi? Zanim znajdę kogoś na poważnie to też minie troche czasu.. o to wlasnie chodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
po drugiej stronie szafy
|
Przemyśl, czy dasz sobie radę ze świadomością, że jesteś jedną z wielu, że facet miło spędza z Tobą czas, ale nic głębszego się za tym nie kryje, że to nie jest uczucie bliskości, tylko chęć orgazmu itd itp.
To są bardzo zdradliwe kwestie, często po takim jednorazowym seksie tylko się człowiek czuje bardziej samotny. A friends with benefits grozi zakochaniem w kimś, kto chce tylko niezobowiązującego romansu. Jasne, można sprawdzić, spróbować, ale trzeba mieć świadomość, że konsekwencje mogą boleć bardziej niż abstynencja. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- No nie są, dlatego zawsze jak ktoś chce się w coś takiego wpakować, to bardzo zwracam uwagę na motywy. Jak swędzi i tyle, to droga wolna, ale jeśli się szuka czegoś głębszego, to odradzam.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
To w takim razie co radzicie?? Mam teraz robić casting na faceta i co tydzień chodzić na randki, żeby wreszcie znaleźć tego jedynego, mieć miłość i seks w jednym?? To wszystko nie jest takie proste..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym postarała się przeczekać aż ten napad desperacji zelżeje, znalazłabym sobie zajęcia, żeby nie mieć czasu na wysyłanie myśli na manowce.
Z desperacji rzadko się rodzą zdrowe rzeczy. Ale to ja Autorko. Ty po prostu przemyśl czy jesteś w stanie w razie czego udźwignąć świadomość, że dostaniesz seks i namiastkę czułości.
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Macie rację, muszę to jeszcze raz dokładnie przemyśleć..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Może być też tak, że nie brakuje ci tak naprawdę seksu, tylko autentycznej bliskości. To też tak może się manifestować. Pomyśl o swoich innych związkach, czy są udane, szczere, czy masz przyjaciół. Czasem takie coś się bierze z wewnętrznej pustki, z samotności, z braku otwartości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Daj link to wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
E tam, guzik z pętelką. Układy ff są jak najbardziej dla kobiet, wiele z nas się w nich odnajduje. Tylko właśnie, trzeba mieć ku temu predyspozycje i trzeba dokładnie wiedzieć, że właśnie tego i tylko tego się chce.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-03-10 o 20:12 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a czemu nie poszukasz sobie chlopaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jezeli motywacja jest pustka/poczucie samotnosci to uwiklanie sie w jakikolwiek uklad zrodzi tylko nadzieje na cos. I bedzie gorsze niz zycie w abstynencji ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, a co z masturbacją połączoną z fantazjowaniem? Rozładowujesz w ten sposób część napięcia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie bardzo wiem jak ogłosić taki casting (starej daty jestem) ale to słuszna droga. Może podczas randki dowiesz się, czego naprawdę potrzebujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja nie umiałabym złapać faceta, nawet gdyby był najpiekniejszy, model, elegancki itd i pójść z nim do łóżka.
Nie czułabym nic ,poza paroma ahami i do widzenia. Ja bym sie z tym czuła po prostu źle, zreszta dla mnie nie byłoby sensu,zadne z tego przezycie, a dla samego seksu dla mnie nie warte. Wolałabym po prostu skupic sie na poszukaniu faceta wartego mej uwagi ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- W zasadzie to tez mnie zastanowilo ;p
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Czemu nie poszukam sobie chłopaka? To jest dobre pytanie, pseudofeministka dobrze zauważyła, po prostu w tych czasach ciężko znaleźć kogoś właściwego. Nie, żebym miała jakieś wygórowane wymagania..
Poza tym chodziłam na pare randek, po których wpadłam w jeszcze wieksza depresje, bo zdalam sobie sprawe, ze im bardziej jestem zdesperowana, im czesciej szukam kogos nawet na zwykle spotkanie to nic z tego nie wychodzi. Czuję, ze wszystko z gory jest skazane na kleske jak czegos bardzo chce.. Doris1981 co to masturbacji, to owszem jest i fantazjowanie również, ale to jest zaspokojenie się tylko na chwilę.. Albo nawet przez to nabieram większej ochoty na prawdziwy, normalny seks z facetem Wracając jeszcze do tego przywiązania, myślę że nie do końca.. Poznałam paru facetów, ktorzy mi się na poczatku w miare podobali, ale jak tylko zaczelam wyczuwac z ich strony zbytnie zainteresowanie, zaangazowanie i staranie sie, automatycznie chcialam sie wycofac, nie wiem czemu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Autorko, Tobie nie chodzi tylko o seks, ale przede wszystkim o taką bliskość psychiczną typu poczucie bezpieczeństwa, możliwość polegania na drugiej osobie, która nierozerwalnie łączy się z bliskością fizyczną. Myślę, że w Twoim przypadku taki niezobowiązujący seks zaspokoiłby Cię chwilowo, po czym przyszłoby jeszcze większe poczucie pustki.
Zdaję sobie sprawę, że ciężko o kogoś odpowiedniego dla nas do związku... co do uciekania od potencjalnych zainteresowanych kandydatów, to sama chętnie dowiem się o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.