|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
na starym starym...a podloge umylam mopem z plynem do prania bo mialam resztke hhe, a reszta to sciera + woda. Ciekawe czy jutro sie do czegos przypiertegesują bo facet jest ex policjantem to och i ach...
ałłłłłłłłł ale mnie mlody w pipke gniecie w dół ( młody do góry a kysz!!!!na nowym mieszkanku mama mi pomyla juz część, kochana jest!
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
niunia a jak rozwarcie
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez mnie gniecie bardzo moze chca wyjsc?
|
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa włączyłam kompa pierwszy raz po porodzie
![]() mała pięknie śpi cały dzień, wstaje tylko na jedzenie. Nocka też taka była więc jestem wyspana była u mnie mama, zrobiła rosół, poprasowała mąż załatwił pesel i akt urodzenia, odebrał wypis ze szpitala, przywiózł dokumenty na becikowe- miał dzisiaj wychodne to poszalał ![]() zaraz kąpiemy małą, pewnie będzie ryk jutro przychodzi położna, mam nadzieję, że z wagą, bo jak nie to ![]() ![]() zdejmie mi też szwy, ale waga małej jest dla mnie priorytetem ![]() co do jedzenia przy kp, ja się na razie ograniczam, to jest sam początek nie chce małej zaszkodzić, ale później na pewno będę wprowadzać nowe rzeczy. A teraz przy okazji trochę schudnę- same korzyści
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz malego aniolka w domu jak wstaje tylko na jedzenie hihi |
|
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz grzeczniutkie dziecko A jaka była w brzuchu? Sprawdza się teoria, że jak w życiu płodowym tak po urodzeniu? ![]() I na pewno przybiera na wadze
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idę robić kolację, bo pewnie księżniczka zaraz się obudzi
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
jak milo czytac ze macierzysntwo nie wiaze sie jedynie z wyrzeczeniami, placzem i nieprzespanymi nocami
co dziecko to inaczej ale naprawde napawa to optymizmem ;P
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja niunia kocha moje cycki, wlasnie na nich spi i moglaby tak caly czas, widac u mamy najlepiej
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Tez bym chciała żeby mój synuś jadl i spał i jak najmniej plakal
dla mnie nocne wstawanie to koszmar...nie wiem jak sobie z tym poradzę Co do ubranka na wyjście, to mam 1 kombinezon taki misiowy, a jak będzie ciepło to mam zwykłego pajaca polarkowego tylko ze bez kaptura i nie wiem cz samą czapeczka by starczyła żeby po karku nie zawialo
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam dosc.. Tu lekarze nic nie robia.. Rozwarcie może 1.5 cm tylko pół cm przez cały dzień.. Umrę
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malutka spi a mama korzysta:dU nas kapiel to poki co metoda prob i błędów, ale faktycznie przy temp. 39-40 stopni jest spokoj a przy niższej wrzask nie z tej ziemi ![]() Ciekawe jak u nas z wagą? Jak wychodziłam zw szpitala to bylo poniżej 3 kg
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w brzuchu to jest anioł Cytat:
tylko szkoda, że Cię tak męczą. A co w ogóle mówią lekarze?Ciekawe po kim Julcia taka uparta
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
niunia czuję w kosciach, ze jak tylko z rana wejdę na wizaż. zobaczę cudowna wiaodmosc od Ciebie, ze Julcia na swiecie
![]() terroryzuj tam lekarza i położne chodź, pytaj.. az wreszcie zaczna cos dopingowac ten poród.i ogólnie, nie zazdroszczę, dziewczynom po TP. to czekanie musi być strasznie wkurzajace Cytat:
![]() dlatego też, jak śpi mi 3-4h to jestem w stanie ogrnać dom, załatwic kilka spraw, posprzatac poprasowac i jeszcze siebie odpicować ![]()
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poczekaj jak sie rozkręci to raz dwa pojdzieOpis porodu: w srode bylam u lekarza i wszystko pozamykane. Dostalam skierowanie na patologie. Dopakowalam torbe, kapiel i poszlismy z tz spac o 00:30. O 1:30 obudzil mnie bol podbrzusza i rozchodzacy sie na plecy. Wzielam nospe bo pomyslalam ze to przepowoadacze. Nie pomoglo, skurcze mialam co 4-5minut. Tz wstal jakos ok 2:30 uszykowalismy sie, zadzwonilam do tesciowej i jechalismy do szpitala. Po 4 bylismy na IP, przyjecie i poszlismy na porodowke. Podlaczyli mnie do ktg, skurcze byly caly czas ale nie pisaly sie. Po 6 przyszedl lekarz, zbadal bolesnie na skurczu to az krzyklam, a on 2cm rozwarcia i straszy porodem, ze boli itd. Chodzilam po sali bo lepiej mi bylo niz lezac. Po 8 wjechal mlody doktor lat 28 z usg, i tez powiedzial ze malo wod. Polozna sprawdzila rozwarcie i bylo nadal dwa, zrobila masaz szyjki bolalo, ale uspokajala mnie, ze to dla mojego dobra, zebym nie poszla na patologie. Zaczelam lekko plamic. O 9 przyszli nowi lekarze, rozwarcie na 3cm. Lekarz wydal zgode na oksy. Podlaczyli mnie pod ktg, oksy i tak lezalam przez 30minut. W koncu pomalu skurcze zaczely sie pisac na ktg, bolaly ale w miare, tesciowa trzymalam caly czas za reke, masowala mi plecy. Dostalam gaz rozweselajacy, troche pomogl. Poszlismy pod prysznic ale guzik dawal, skurcze byly coraz mocniejsze a woda nie dawala ulgi. Przed 11 przyszedl lekarz, 5cm rozwarcia zlecil ten lek na D (zapomnialam nazwy). Pomiędzy skurczami lekko przysypialam ale skurcze mialam co 3 minuty. Mocno trzymalam sie teściowej reki i za bok lozka. Skurcze byly juz mega mocne, zaczelam mówić ze nie dam rady. Zachcialo mi sie siku, dostalam basen i do tej pory nie wiem czy zrobilam czy nie. Polozna sprawdzila rozwarcie i o 11:45 bylo 9cm. Zaczela wszystko przygotowywać do odbierania porodu. Zaczelam plakac z bolu, po 12 poczulam pierwsze uczucie na parcie, polozna kazala przec ale ja nie dawalam rady. Lekarka mnie dopingowala 'matka dwa parcia i urodzisz, ja juz widzę glowke' a ja wkolko nie dam rady i nie dam rady. Kolejne parcie, tesciowa dociska mi glowe do klatki piersiowej, a polozna odginala noge. Za chwile kolejne parcie, wyszla glowka poczulam jak ja odkrecili i na kolejnym parciu pociagneli. Poczulam ogromna ulgę. Zobaczylam Mala, byla sina i nie plakala na juz stres ale za chwile mi ja dali i zakwilila szukajac cyca . Okazalo sie ze mnie troszke rozerwalo od środka bo Basia miala rączkę przy buzi i owinieta pepowina byla. Potem rodzenie lozyska, jedno delikatne parcie i wyszlo. Mlody lekarz mnie szyl, troche bolalo a ja calowalam corcie i plakalam ze szczescia. Bolu juz nie pamietalam. Zadzwonilam do Tz uslyszal placz Malej i powiedzial ' zaraz bede'. 3h po porodzie poszlam pod prysznic, nic mnie nie bolalo, nawet krocze tylko przy siusianiu lekko szczypalo. A na drugi dzien popoludniu sie zaczelo.. A poszlo tak pieknie..
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
I po kąpieli, zero placzu
mąż sie spisal teraz cyckowanie i do spania ![]() Tepsa u nas przy wyjściu bylo 3080 g więc niby w normie spadła ale bardzo chcę żeby przybrala prawidłowo...
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie nameczylas kilkanascie godzin.... no i mialas fajnych ludzi przy porodzie a to wazne ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- wykrochmalilam sie i od razu ulga niestety nie tak ze przestalo i sie schowalo, ale zdecydowanie lepiej
|
|
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z wami kochane..
5.3.2015 urodziłam piękną Wiktorię przez Cc jak będę mieć chwile opiszę to przeżycie a teraz kochane mam wieki problem od 3 dni mam zastój pokarmu w piersiach i jest duży obrzęk,teraz jest nieco lepiej bo pokarm idzie ale przez odciąganie..a mała nie może łapnąc sutków bo piersi są twarde..zna któraś szybki sposób na pozbycie się obrzęku by mleko dobrze leciało a dzidzia mogła je ssać proszę pomóżcie mi |
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny opis, musisz mieć dobry kontakt z teściową skoro to ona była przy porodzie
|
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze , że naprawde przestuj się u Nas zrobił. Ciekawe kiedy cos ruszy? Pewnie tak jak twierdzicie jak Niunia urodzi. Trzymamy kciuki za Ciebie oby szybko poszło ![]() Ja dziś po wizycie u gin, jakis czas temu wspominałam Wam ze zaledwie kilka dni po wyliczonym tp mam egzamin na który bardzo bym chciała pojechac no i oczywiście dziś na wizycie napomknęłam o tym lakarzowi i on bardzo wziął to do siebie i widac było ze chciałby mi pomoc przyspieszyc poród lub go opóznic tak by udało mi sie zdac egzamin , ale po badaniu okazało sie ze szyjka miękka, zgładzona ale nie mam jeszcze rozwarcia zadnego i za wczesnie by cos działac, bo mogłabym sobie tylko zaszkodzic, męczyc sie i skonczyło by sie cc.. Następną wizyte mam za tydz, przed wizyta mam miec zrobione ktg. Bedzie to moje pierwsze ktg. Zwolnienie wystawił mi teraz na 2 i pól tygodnia do tego dalszego tp z usg czyli 27 marca, także fajnie bo widziałam ze niektórym z Was lekarze pod koniec ciazy juz niechetnie dawali zwolnienia i na macierzynski juz wysyłali. Aaa i odnośnie naturalnego przyśpieszania porodu to lekarz polecał duużo spacerować i lamowanie oczywiście ze względu na prostaglandyny , a chodzenie po schodach, mycie okien itp kazał sobie odpuścić. Jutro powinnam już miec pakę od kuriera od mamissima z kocykiem i podusią
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#538 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorowo
![]() Z okazji znośnej pogody spędziliśmy z synkiem prawie dały dzien na świeżym powietrzu ![]() Udało mi sie posadzić kwiaty w ogrodzie i ogarnąć suche badyle. Zostały mi tylko zioła do zasiania i plan przedporodowy bedzie wykonany Cytat:
nie rozumie czemu mamy nie ma.Moj synek stwierdził, że chce iść ze mną do szpitala. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Chyba tez muszę sie dobrac do mojego Tzta ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę teściowej, z Twoich opisów wydaje sie być super ![]() Cytat:
![]() Takie czekanie jest dobijające, a w szpitalu to nawet Tzta nie możesz dorwać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z mojego doświadczenia mogę poradzić, abyś odciagnela troche mleka(aby piersi nie były jak kamienie) i wtedy dziecku jest łatwiej złapać sutek i jeść.
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
U mnie własnie pojawiło sie bardzo lekkie plamienie brązowe po dzisiejszej wizycie i badaniu, dodam , że dośc bolesnym..
W pierwszej chwili sie zaniepokoiłam ale teraz tak na spokojnie myśle ze to chyba normalne. Miała któraś z Was tak?
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiesci gratulacje mamusie jak maja problem daja pol na pol, troche z butli troche od siebie. nawal pokarmu? odciagaj laktatorem jesli go masz. I cos slyszalam o okladaniu kapusta. kolejka sie odblokowuje powoli |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

( młody do góry a kysz!!!!
Szymuś- mój skarbek <3

moj tez mnie gniecie bardzo moze chca wyjsc? 

ale poczekaj jak sie rozkręci to raz dwa pojdzie