|
|
#4411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Ja juz druga porcje rzezuchy zjadam...i dzis posialam kolejne,bo mi bardzo smmakuje.
Niezalogowana,czy w ciazy mozna olbas oil? bo ja zylam w przeswiadczeniu,ze nie,ale dzis rodzinna zalecila mezowi i On powiedzial,ze ja w ciazy,a Ona powiedziala,ze jesli nie ma objawow typu wymioty,to nie ma przeciwskazan... |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
pomyłka
|
|
|
|
#4413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym nie stosowała.A coś Cię bierze? Zrób sobie inhalacje z wody z solą
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki wielkie |
|
|
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie (jak przeoczyłam wątek to przepraszam) ale czy Wy miałyście leczone zęby w ciąży? bo okazało się ze mam jedna dziurę, i to nie jakaś mala i chyba nie ogromna, i teraz pytanie czy zrobić coś z tym teraz czy poczekac? nie wiem jak znieczulenie (zawsz biore z a , a;e teraz...), boje sie ale sbie tlumaze zew porownaniu do pordu borowanie bez znieczulenia to drobna rogrzewka
nie chcialam tego ruszac w 1 trym. bo ktos powiedzial ze najelepiej w 2gim, jakie macie doświadczenia?
|
|
|
|
#4416 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może kiedyś je zakupię. Cytat:
Cytat:
Jedną partię ciuszków z lumpka włożę i wypróbuję ![]() [QUOTE=niezalogowana;50594 921]Ale sobie walnęłam avatar, c'nie? Jak szaleć to szaleć QUOTE] hahaha noooo zaszalałaś, prawdziwa z Ciebie sexy mama, nie poznałam :P Kurczę, dziewczyny w 3 aptekach byłam i w żadnej tego femiseptu uro nie było.... Kupiłam 3 paczki żurawiny za to ;P Jeżuu ale to dobre, normalnie uwielbiam bakalie pod każdą postacią, ale cholercia kaloryczne to to
|
|||
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to kanałowo. Inne dziewczyny też. Na spokojnie lecz ząbki teraz, po porodzie możesz nie mieć na to czasu!!!!Po prostu poinformuj stomatologa o ciąży, jeśli jeszcze niewidoczna ![]() Znieczulenie jak najbardziej jest stosowane Tak więc spokojnie, bez obaw.. Jedynie rentgen zęba nie jest wskazany.Edit co do tego co napisała Elinka - ode mnie dentystka nie wymagała zaświadczenia od gina. Podobno są takie specjalne znieczulenia dla ciężarnych, bez adrenaliny. Aha - no i ja leczyłam w I trymestrze. Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-03-10 o 18:13 |
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No no no Cytat:
No i tak jeszcze to powiem wam, że od kilku dni czuję się na swój stan. zaczęłam uskuteczniać kaczy chód, męczę się szybko, nie mam w czym już chodzić no i mam wielki apetyt!
|
|
#4420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To był najlepszy patent na chorobę: wykąpać się, ubrać w grubą piżamę i grubaśne skarpetki Inhacja nad gorącą wodą z olejkami, 2 aspirynki i pod kołdrę się wypocić na maxa Pościel i piżama są do prania na następny dzień, ale człowiek rano jak nowo narodzony Żadne gripexy, fervexy... to nic nie daje. Chyba mi brakuje pracy trochę... się udzielam nie w temacie Co mu właściwie jest?
|
|
|
|
|
#4421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy nową mamusię ![]() Cytat:
![]() bo ja was wszystkie kojarzę po avkach i teraz będę pottzebowała kilku dni, żeby sie do Twojego przyzwyczaić aleładny jest, no! ![]() Cytat:
leczyć, leczyć, to nawet wskazane bo nie daj boze doszłoby do jakiegoś zakażenia przez tego zęba czy cuś... Ja byłam 2 razy w pierwszym trym. Miałam dziury i robiłam te zęby bez znieczulenia ale ja mam bardzo spoko stomatologa, nic nie bolało ![]() dziewczyny, ruszyłam w końcu z pisaniem mojej mgr! ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
o mamo, te inhalacje to mój koszmar z dzieciństwa! nienawidziłam tego, bo było tak gorąąąąco ale fakt, zawsze działało
|
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny,
u mnie dziś drugi dzień słoneczka i plusowej temperatury Wczoraj wyszłam z Lilianką na 3 godzinny spacer oj brakowalo mi tego bardzo.Liluś nie mogła napatrzeć się na śnieg,wiewiórki których tutaj pełno na dodatek tylko szarych i tak sobie pochodziłysmy .Ale minusem bylo to że miałam przemoczone buty aż po skarpetki;/ nie sądziłam że aż tak jets mokro bo z okna domu widać suche chodniki;/ I dziś nie wiem jak wyjdę na spacer musze poszukać butów![]() A co do rożka to ja kupiłam razem z małą poduszką która była w zestawie i przydał mi się bardzo bo używałam go od kwietnia i dalej mi służy teraz Liluś śpi na na nim,a poduszkę używałam aby podłożyć jej pod główkę jak ją karmiłam aby było mięciutko
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam trochę w szał zakupowy
![]() Kupiłam kolejne pajace: http://allegro.pl/show_item.php?item=5136651011 |
|
|
|
#4427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie glowa boli az mi momentami niedobrze
|
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamierzam kupić całą wyprawkę na allegro (tzn poza niektórymi ciuchami bo to w lumpku kupuje ;-) tzn pieluchy, termometry, łóżeczko, aspirator do noska, pościel itp rzeczy
najlepiej jakby mi się udało kupić od jednego sprzedajacego, bo dość ze przyjdzie wszystko w jednej paczce to jeszcze za przesyłkę mniej zapłacę ;-)
|
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
powiedzcie czy jak zamawiacie ciuszki na allegro to wolicie aukcje z pojedynczymi ciuszkami czy zestawy/paczki? Tak sobie rozmyślam nad sprzedażą części ubranek po synku jak na połówkowym potwierdzi się dziewczynka. Nie zapowiadają się chłopcy w rodzinie narazie więc komu to trzymać i zastanawiam się w jakiej formie to zrobić
Trusawka, super ten pajacyk!
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypiorę te ciuszki w 90 i może w Biedrze kupię te husteczki na próbę. Jak mimo wszystko zafarbuje to trudno, będę miała ciuszki w maziaki czerwone Cytat:
Ale ten 1 raz jednak wolę 90.
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
Jezu mam tak samo :-( ani leżeć, ani siedzieć.
Głowa mi pęka, niedobrze mi od tego. Juz nawet okłady z lodu robiłam :-( Podobno ma być zmiana pogody to pewnie dlatego. Łącze się w bolu
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Wypolam wczesniej kopiko na troszki przeszlo i zaraz znow zaczelo bolec okropnie i teraz znow jakos mniej ufff
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też dzisiaj śliczna pogoda
Dopóki się nie ściemniło za oknem było naprawdę cieplutko, chociaż wolę się na razie ciepło ubierać, bo to najgorszy czas, zwłaszcza że przez całą zimę wychodziłam z domu tylko na wizyty lekarskie i do laboratorium W pobliskim miasteczku otwarli pepco i mam nadzieję, że tam w promocjach uda mi się upolować większość ciuszków do wyprawki. Może uda mi się w tym tygodniu wyskoczyć na jakieś zakupy. Spokojnej nocy
|
|
|
|
#4439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale teraz przy borowaniu niunia mnie mocno kopala i pani stwierdziła, że założy mi taki opatrunek (czasowe wypełnienie), bo musi jeszcze trochę powiercic i mam przyjść po porodzie to dokonczymy. Ząb nie boli to najważniejsze.---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- [QUOTE=agunineczka;5059640 7]witamy nową mamusię ![]() a ja jestem dziwna ale nie lubie jak sie zmieniaja avatary ![]() bo ja was wszystkie kojarzę po avkach i teraz będę pottzebowała kilku dni, żeby sie do Twojego przyzwyczaić aleładny jest, no! ![]() leczyć, leczyć, to nawet wskazane bo nie daj boze doszłoby do jakiegoś zakażenia przez tego zęba czy cuś... Ja byłam 2 razy w pierwszym trym. Miałam dziury i robiłam te zęby bez znieczulenia ale ja mam bardzo spoko stomatologa, nic nie bolało ![]() dziewczyny, ruszyłam w końcu z pisaniem mojej mgr! [COLOR="Silver"]Ja muszę dzisiaj w swojej pracy dopisać zakończenie, lekkie poprawki kosmetyczne, oprawic i wysłać. Nareszcie bo juz myslalam ze nigdy jej nie napisze
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry skoro świt!
Wczoraj miałam dzień pelen stresu :/. Nagle złapał mnie ból brzucha skurcze, twardnienie i dretwienie. Dodatkowo wyleciała ze mnie wielką kula sluzu. Nie muszę mówić w jakim kierunku poszły moje myśli . Od razu pojechałam do lekarza. Na szczęście to tylko mocne skurcze braxtona-hicksa. Szyjka długa na prawie 4cm, twarda i zamknięta. Dostalam konska dawkę magnezu i no-spy. Jak nie przejdzie to niestety szpital . I moja córka w końcu pokazała buzię . Ma olbrzymi nosek i waży 580g. Przeżyłam mile zaskoczenie, ze lekarz przyjął mnie między pacjentkami i była to normalna wizyta- nawet mam zdjęcia 3D. W ogole nie czułam presji czasu. O wszystko się wypytalam i poczułam się uspokojona.W ciazy można brać znieczulenie u dentysty tylko bez adrenaliny. Po co się męczyć bez znieczulenia?
25. 06. 2011-" "to love and to cherish 'till the death will do us a part" happiness is on the way. Edytowane przez mcdulka Czas edycji: 2015-03-11 o 07:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Ja bym nie stosowała.
nie chcialam tego ruszac w 1 trym. bo ktos powiedzial ze najelepiej w 2gim, jakie macie doświadczenia?
Jak szaleć to szaleć
rosi:

Inhacja nad gorącą wodą z olejkami, 2 aspirynki i pod kołdrę się wypocić na maxa
ale fakt, zawsze działało