|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
A w sumie muszę zobaczyc, bo co chwilę mi przychodził jakiś sms, że promocja w CCC.Zuza dziś bez drzemki... Cuuuudownie. Za godzinę wróci Tż, tyle musimy jakoś wytrzymać.
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo,wchodze do Was napisac ze Michaś wstaje z kurami,czytam a u Was też tak,no i człowiekowi od razu lżej
![]() Na pocieszenie,niedługo zmienią czas i będziemy godzinę później wstawać ![]() Teacherka cudowne trampeczki,zaraz obczaje czy cos dla Miśka jest ciekawego też ciągle dostaje smsy od nich.---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- A Michał wstal o 5.40,o 8,30 do 10.30 juz spal,no i od 18 śpi,nie wiem czy na noc wczoraj wyciął dokładnie taki sam numer i wstal o 19 ale o 21,30 już spal na noc także nie było tragedii
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle nie mogę dodawać postów od kilku dni!teraz mnie nie wylogowuje więc może się uda! byłam dziś za butami dla Leona i w końcu kupiłam jedyne które wlazły mu na syra
![]() przymierzyłam gdzieś z 30par objechałam dwa miasta kupiłam adidasy adidasa muszę mu jeszcze jakieś trampki na podwórko kupić, bo co on wyczynia w ogrodzie to przechodzi moje pojęcie...że mi nie pocytowało to się już nawet nie dziwię, co to miałam pisać... tasia leon też pluje, a z jego głupich nawyków to wkurza mnie że jak pije to potem to trzyma 5minut w gębie i nieraz zapomni i mu się wylewa ![]() a i jeszcze spryciarz lubi mycie włosów, spłukuje mu takim dużym kubkiem plastikowym, który ma do zabawy w wannie i już wielokrotnie wylał sobie nim wodę sam na głowę, jemu się to podoba bo rechocze :cojest :i co najważniejsze wczoraj mu dałam bana na cyca i nawet nie zauważył!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! tak się tego bałam przez to jego zasypianie, może chwalę dzień przed zachodem słońca, ale już połtora doby nie karmiłam, zobaczymy co będzie jutro ![]() pozdrawiam i cierpliwie czekam aż naprawią tego zasr* tapatalka.
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Kupiliśmy dziś Adasiowi półbuty lasocki w ccc.
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Poka
Tassia jak Twoje zapobieganie rozstepom? Smarujesz sie czyms wiecej procz tego olejku ze slodkich migdalow? Ja zuzylam juz jedna butelke i chyba kupie nastepna bo skończyła mi sie jakis tydzien temu. Smaruje sie samyn babydreamem z rosska i kurcze wyskoczyly mi takie malutkie krostki ns brzuchu, swedzi jak diabli :-( nie mam pojęcia od czego to :-( Zmykam spac, eh zeby ta noc była lepsiejsza niz poprzednia... Duzo snu zycze ;-)! Ps. Nie dostalam odp wiec zapytam jeszcze raz : -Jaki rozmiar poscieli do materacs 70x140? ![]() -Jaka polecacie nianie elektr. ?
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nianię mam zwykłą avent ale nie używam wiec ciężko mi do radzić. Te parę razy zadzialalo jak trzeba
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do poscieli to 100x135. |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka mi one pasuja do czerwonego. Sa super piękne
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie tak.
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z posciela nie pomoge, ja przy starszch z malej przechodzilam od razu na dorosła, tylko mialam ja w poprzek łóżka a nie wzdłuż. |
|
|
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
No i dzsiaj znowu pobudka przed 6... ja nie wiem jak to możliwe, że on się wysypia śpiąc od 21 do max 6 rano... Dla mnie niepojęte. Jakąś amfetaminę muszą dodawać do tego Bebilona, bo nie wiem skąd ma tyle siły
![]() W sprawie niań elektronicznych nie doradzę. Nie używamy. Butów też aktualnie poszukuję dla synka, bo nadal chodzi w kozakach. Ale u nas na wschodzie jeszcze aż takich upałów nie ma. Myślę że pominę etap trzewików i kupię jakieś sportowe adidasy, a na później zwykłe trampki i będzie git. |
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał wczoraj postanowił jednak nie wstawać z drugiej drzemki,zasnął przed 18 i wstal o 5:20 mój Kogucik o 20 pil mleko ![]() Odnośnie butów mam dokładnie taki sam plan
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
My też wczoraj upatrzyliśmy butki dla córki w CCC
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o nianie to byla taka beznadziejna ze nie bylo pewności czy akurat przesyła dźwięki i i tak latałam a co jakis czas dawała totalny pisk. Sprzedałam to a do drugiego dziecka w związku z tymi przeżyciami marzyłabym o jakiejś z obrazem ale nie patrzyłam na nie nawet nie wiem ile to kosztuje.
Cytat:
Z butami dobrze mówisz na jesień jakies ciepłejsze butki sa potrzebne ale teraz od razu adidasy a potem trampki.
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy kupując takie buciki. Koleżanka twierdzi, że tak małe dziecko powinno mieć najlepsze buciki, bo się kształtuje nóżka. Ostatnio w jesieni mieliśmy tylko miesiąc buty. Mąż namówił, byśmy tym razem kupili tańsze.
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- https://ccc.okazjum.pl/gazetka/gazet...-2015,12033/2/ Adaś ma takie czarno-białe z czerwonym samochodzikiem |
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
A co z nimi nie tak poza cena?
|
#4430 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Lasocki w tej serii Kids też robi spoko buty, bo ze skóry właśnie. Mieliśmy w lecie w zeszłym roku z tej serii sandałki, były to wtedy pierwsze buty synka. Bardzo praktyczne. Na lato pewnie też mu takie kupię. Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-03-11 o 09:27 |
||
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam ze dziecko powinno nosić nowe buty , miękkie i z porządnych materiałów... Cena nie zawsze jest adekwatna do jakości bo często tanie buty są lepsze od drogich. Poza tym jak teraz Kupisz adidasy to wystarcza dopóki nie wyrośnie. Bo cala wiosna, w lecie tez czasem chodzi się w pełnych butach i wrzesien!/październik może przechodzić.
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielam zdanie pszczouy
Tez kupilam emele ... Ale na wiosnę mam nike, Benetton (miękkie ale jakieś lipne mi się wydają) Jak będzie potrzeba kupić jeszcze to napewno dokupie emele.
|
|
#4435 |
|
dryfuję słowami
|
Dokupiłam młodemu nowe wkładki do butów. Miałam zrobić zdjęcie butów Miłosza, ale teraz widzę, że bez sensu i nie ma po co.
Kupiliśmy Miłoszowi pod koniec września nowe buty, chodził w nich max 2 m-ce. I teraz szczerze, ale szkoda mi 170zł wydać (zwłaszcza, że w obecnej sytuacji to dla nas wielka kasa) żeby po 3 m-cach wywalić buty na śmietnik. Buty zimowe kupowaliśmy w Lidlu, więc nie jakieś wyszukane. Były 2 rozm za duże jak je kupowaliśmy. Teraz wchodzą z ledwością, a to zaledwie 5 mcy minęło. A co do snu, to zero logiki. Wczoraj wstał przed 6h i 12:30 jak szedł na drzemkę to się chichrał. Spał ledwie 1,5h i na noc 19:30, ale juz był bardzo zmęczony. W nocy oczywiście ze 4 czy 5 pobudek. Rano obudził się o 6:17. O 7h już ziewał i tarł oczy. Ostatecznie pożyłam go parę minut temu, bo już oczy same mu leciały. Swoją drogą zastanawiam się czemu on się budzi tak wcześnie, skoro jest niewyspany... A dziś był ewidentnie niewyspany.
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja nie wykluczone ze przez to ze je w nocy. Ja jak się objem na noc to potem mam to samo....
![]() A jak nie to , to nie mam pojęcia.
|
|
#4437 |
|
dryfuję słowami
|
Wątpię... tzn. dostał mm koło północy, a potem budził się jeszcze co najmniej 3 razy i po tym mm wypił jeszcze 2 butelki wody z sokiem i był przewijany w międzyczasie, więc dawno zdążył to wysiurać. Ostatnia pobudka nocka była koło 5 rano, wtedy pił wodę z sokiem.
|
|
#4438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ze spaniem znowu nam się rozregulowało:/ jak pięknie zasypiała po mleku na noc tak teeraz nie ma mowy :/ pomimo ze i tak po pol godzinie byl wyk i musialam z nia lezec ale udało mi sie uciec i cos porobic tak teraz sie z nia bujam do 22 :/ ehh...---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
ja w tym tygodniu tez planuje kupic co nieco lenie i jak beda te w ccc to na pewno je kupie bo sa sliczne ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
jak juz wytrzymał półtora dnia to juz nie dawaj mu zapomni
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika taki mam plan ale wczoraj o 22 sie obudził, chcieliśmy mu dac kaszke ale nie jadł i nie spał do 1! Nie beczal tylko nie mógł zasnąć
w końcu sie udało. Teraz myślę ze na drzemke tez bedzie problem, wczoraj zasnął w samochodzie ale nie bede go przeciez specjalnie wozić musi wybrać jakis inny sposób na zasypianie. Także proszę o kciuki na najbliższą godzinę!I mam pytanie co moge mu dac w nocy do jedzenia jeśli mm nie uznaje??? Przeważnie przesypia do rana ale musze miec jakis plan jakby sie obudził głodny. Nie wiem czemu on tak malo je teraz jak nie ma kp to dopiero sobie to uzmyslawiam.
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

jak promocja w zimie była to kupiłam
w niedziele Ola miała je na sobie pierwszy raz i chyba było w porządku

wczoraj wyciął dokładnie taki sam numer i wstal o 19 ale o 21,30 już spal na noc także nie było tragedii 
kupiłam adidasy adidasa
:cojest :
02.08.2006 r Ty i Ja...
09.09.2013 

w końcu sie udało. Teraz myślę ze na drzemke tez bedzie problem, wczoraj zasnął w samochodzie ale nie bede go przeciez specjalnie wozić musi wybrać jakis inny sposób na zasypianie. Także proszę o kciuki na najbliższą godzinę!