Koty - część XI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 14:26   #601
Kusum
Zakorzenienie

Dot.: Koty - część XI

Cytat:
Napisane przez malla Pokaż wiadomość
"nie jest to typ kota, który przesypia całe dni ukryty w jakimś zakamarku i wychodzi tylko gdy jest głodny. Devony wolą siedzieć na ramieniu opiekuna i obserwować wszystko co dzieje się wokół."

no tak, prawdziwy husky :d

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01275732973ef785a2cc8d05017959e6.jpg (33,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-03-10, 14:27   #602
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
I chyba większość ludzi wie na co się decyduje biorąc kota czy psa?
A ja stwierdzam wręcz odwrotnie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma korata, który leży na kanapie i nie wskoczył nigdy na szafę, to nie ma korata, tylko jakąś podróbkę

Najlepiej pojechać do hodowli

Na wystawie nie poznasz raczej kota, ale poznasz hodowcę, jego podejście do zwierząt.

Mam oryginał

z pogrubionym się zgadzam

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 14:28   #603
Malla
Nie depcze krokusów

Barona poznałam na wystawie i z miejsca się zakochałam <3 jak i w jego synku <3
Stary 2015-03-10, 18:28   #604
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Dziewczyny! Byliśmy dzisiaj z Luną u weta, obadała, powiedziała, że zdrowa, odrobaczyła (czy ona powinna się tak ślinić po tym preparacie?), nie wiem co myśleć o tym weterynarzu - ogólnie na pytanie ile kot ma miesięcy (ja rozumiem, że w przypadku takiej znajdy to jest "około") powiedziała, że jak wypadną jej kły to będzie miała 6 miesięcy, później jak się pytam o sterylizację to powiedziała, że po pierwszej rui a czytałam, że lepiej przed. Powiedziała, że mamy za ok tydzień przyjść na szczepienie na koci katar i że nie będzie jej szczepić na białaczkę bo kot w domu jest i nie ma kontaktu z innymi. Nie wiem, mam takie dziwne odczucie po tej wizycie....

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 18:58   #605
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Byliśmy dzisiaj z Luną u weta, obadała, powiedziała, że zdrowa, odrobaczyła (czy ona powinna się tak ślinić po tym preparacie?), nie wiem co myśleć o tym weterynarzu - ogólnie na pytanie ile kot ma miesięcy (ja rozumiem, że w przypadku takiej znajdy to jest "około") powiedziała, że jak wypadną jej kły to będzie miała 6 miesięcy, później jak się pytam o sterylizację to powiedziała, że po pierwszej rui a czytałam, że lepiej przed. Powiedziała, że mamy za ok tydzień przyjść na szczepienie na koci katar i że nie będzie jej szczepić na białaczkę bo kot w domu jest i nie ma kontaktu z innymi. Nie wiem, mam takie dziwne odczucie po tej wizycie....
udzielono ci prawidłowych informacji, więc nie widzę tu problemu. Kotki można sterylizować przed i po pierwszej rui, jeśli wolisz przed 1. rują, to powiedz o tym w lecznicy, czy wykonają taki zabieg. Jeśli kot nie wychodzi z domu, to nie ma powodu jej szczepić na białaczkę, więc to jak najlepiej świadczy, że nie chcieli cię naciągać na niepotrzebne i drogie szczepienie Myślę, że ze strony lecznicy wszystko tu było w jak najlepszym porządku, koty czasem się ślinią po tabletce, bo jest gorzka.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 19:04   #606
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Jeśli kot nie wychodzi z domu, to nie ma powodu jej szczepić na białaczkę, więc to jak najlepiej świadczy, że nie chcieli cię naciągać na niepotrzebne i drogie szczepienie
Uff, już się martwiłam, że i mnie wcisnął wet jakiś kit Bo Florki mają tylko podstawowe szczepienia, kk i panleuko.
Stary 2015-03-10, 19:12   #607
ThePainfulLove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Issabele Pokaż wiadomość
No to i tak bardzo odważny kotek ze po godzinie taki odważny. Moje dwa broje jak je przywiozłam to siedziały pod sofa od godzinny 11.00 jak przyjechaliśmy do 23.00 wieczorem gdy było cicho i leżelismy w łóżku. .. to był dla nas najcięższy dzień w życiu gdyż my byliśmy ciekawi, długo na koty czekaliśmy. Ten wyjątkowy dzień kot w domu a kot po od lozkiem u wiedzieliśmy ze musimy dać im czas ale to było taaakie trudne
Oj tak, odrazu chodził po domu, wąchał, zaglądał wszędzie, bardzo ciekawy tak samo przytulać, miziać też bardzo się chce

Cytat:
Napisane przez mietowka84 Pokaż wiadomość
Hej Ale slicznosci
Dziękuję
ThePainfulLove jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 19:31   #608
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez mietowka84 Pokaż wiadomość
Mam filmik jak za laserkiem biega, ale na stronie fundacji na fb i nie wiem czy można tu taki link wrzucić
Dawaj a nie zastanawiaj się .

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Rusek koleżanki zazwyczaj tak wygląda, gdy go odwiedzam- siedzi na szafie i wydaje odgłos syczącego węża.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 00:07   #609
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez ThePainfulLove Pokaż wiadomość
Hej, dołączam się do wątku jak mogę Od wczoraj w moim domku zamieszkał kotek, przygarnęłam go ze schroniska Wita was Gustaw
Witamy
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50582813]Widze wszystkie sadza trawę ja tez mam ale nie wiem co z tego bedzie
[/QUOTE]
A to nie owies? Chyba za grube ma źdźbła jak na trawę.
Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanko mam. W czwartek w Lidlu będzie tuszka królicza, chciałabym ją kupić i wrzucić do mieszanki. W gazetce jest napisane, że jest schłodzona. To znaczy, że jest świeża, nie mrożona?
Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Sa w lodowce jak kurczaki, zapakowane w folie.
Jak możecie... Mój brat zawsze mnie pyta: jak myślisz, jakie miały futerka? Cham.
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Luna by nie przeżyła bez swojej pańci

Swoją drogą u mnie koci kryzys. Nie śpią razem, nie przytulają się, a jak głaszczę jedno, to drugie je atakuje.
Nie przesadzaj

A odkąd Figiel jest u mnie (rok prawie) to raz tylko widziałam, jak spał przytulony do persa Mam fotkę. I raz widziałam, jak Cham z persem spali koło siebie. No i na tym koniec. Za to każdy pies i kot spał przytulony ze mną

Cytat:
Napisane przez Hiver Pokaż wiadomość
Tak a'propos rosyjskich kotów, rozmawiałyście, to mi się przypomniało. U mnie trawa też tak kończyła

https://www.youtube.com/watch?v=t03tIsBPj6Y
Ha, ha, u mnie część zatrzymała się na kaloryferze Jak pisałam wcześniej- pozbierałam, wrzuciłam , ugniotłam, podlałam i... rośnie
Cytat:
Devony wolą siedzieć na ramieniu opiekuna i obserwować wszystko co dzieje się wokół."

No tak, prawdziwy husky
Ha, ha, to opis kakadu
Cytat:
Rusek koleżanki zazwyczaj tak wygląda, gdy go odwiedzam- siedzi na szafie i wydaje odgłos syczącego węża.
Jak młode nimfy

Sorry, takie moje papuzie zboczenie
Cytat:
Jeśli kot nie wychodzi z domu, to nie ma powodu jej szczepić na białaczkę, więc to jak najlepiej świadczy, że nie chcieli cię naciągać na niepotrzebne i drogie szczepienie Myślę, że ze strony lecznicy wszystko tu było w jak najlepszym porządku, koty czasem się ślinią po tabletce, bo jest gorzka.
Ja pytałam kiedyś o testy na FIV i FeLV w lecznicy. Chodziło mi o zrobienie ich zanim chyba wzięłam Figla czy jakaś sytuacja taka była. Nie mogłam się z wetką dogadać, bo była zdziwiona, że chcę robić kotom testy przed dokoceniem. Wg. niej testy powinno się robić jak coś nas zaczyna niepokoić

Ja kiedyś dałam Chamowi i persowi tabletkę- pół mieszkania miałam oplutego

Kakadu oddany. Przyjechała właścicielka, wrócił do niej. Gdyby nie to darcie, to by został. Jak wróciłabym do pracy i by musiał zostać sam- mogiła normalnie. Papug świetny, szczekał i warczał na psy, a później się śmiał z nich - Wrzucę kiedyś film na YT i podeśle link.
Śpiewał po swojemu, tańczył, gwizdał.

Oglądałam film na laptopie przy klatce. Oczy mi się zamykały, zrobiłam sobie drzemkę. Za chwilę słyszę:
- E!
Momentalnie się ocknęłam, a on, jak coś chciał, to wołał 'E!'

Jak spałam, a nie widział mnie to krzyczał (wierzcie, że stawałam na baczność w ułamku sekundy- dosłownie; gorzej niż w wojsku ) .
Jak mu się pokazałam, że jestem, tylko śpię to co jakiś czas wołał 'E!'. Ja mu odpowiadałam, to był cicho. Później tylko wystawiałam do góry rękę .

Genialnie tupał po panelach. Jak spodobała mu się zabawka kotów, to wyciągał po nią łapę.
Czyścił sobie w wolnych chwilach klatkę po prostu wyrzucając zbędne rzeczy (łupiny od orzechów włoskich) przez kraty na panele
Chodził po drapaku, chciał uśmiercić moje kapcie, oglądając swoje zdjęcia w aparacie dawał sobie buziaki.
Jak brat się z nim bawił i pokazał mu tel. to później wystawiał po niego łapę

Czego mi najbardziej żal? Tego, że od tych kilku dni wiem, że wielką krzywdą dla papugi jest uczłowieczanie go- taka papuga-jak zostało napisane na pewnym blogu- nie utożsamia się ze swoim gatunkiem. Wśród swojego gatunku by się już nie odnalazła, a mimo wszystko nie jest człowiekiem.
I co też mi się szczególnie nie spodobało to podcinanie lotek. Nie wiem, jak można podcinać ptakom skrzydła.
Gdyby został u mnie, na bank miałby zrobioną wolierę- nie wiem z czego by była , ale by miał.

Psy za bardzo nie zwracały na niego uwagi. Koty podchodziły i obserwowały. Figiel , jak było już ciemno to wkładał łapę do środka i wyciągał łupiny orzechów Cham dopiero wczoraj w dzień przyszedł do pokoju i go zobaczył. Może dlatego, że powiedziałam mu wcześniej, że to ostatni dzień.

Niedawno, jak siedział na biurku zapytałam czy mnie kocha, to strzelił baranka i położył się na kolanach

Z racji tego, że od 5 dni mogłam swobodnie wyjść na dwór- ba, że w ogóle mogłam wyjść z pokoju - zrobiłam porządek na ogródku, posiedziałam na dworze, byłam w mieście. A czułam się, jakbym wyszła z więzienia albo z czegoś, gdzie przebywa się nie wiadomo ile. A do mamy, zamiast powiedzieć, że 'po tych 5 dniach ' to powiedziałam 'po tych 5 latach'
A mama też nie lepsza:
M- Zgasisz światło papugom o 20.
Ja:
M- No o 20 im zgaś, bo nie potrzebują światłą więcej niż 12 h.
Ja:
M- O kurdę, znaczy rybom zgaś.
Ja:

Tak na marginesie, to schudłam przez tę papugę prawie 1 kg. Przez 5 dni jadłam tylko 1 posiłek dziennie.

Dziękuję za wysłuchanie mnie. Za niedługo wrócę do normalności.

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2015-03-11 o 00:11
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 06:48   #610
Issabele
Raczkowanie

GG do Issabele Send a message via Skype™ to Issabele

No to przyszła paczka z zooplus. Czy do Polski tez paczki jada z Niemiec? I czy również DPD obsługuje dostarczanie paczek? Bo wiecie normalnie paczkę mi pod drzwi postawili. Moj TZ znalazł ja gdy wrócił do domu przedemna. Mają na stronie napisane ze gdy paczka przekracza 20 kg zostawiają na poczcie. A moja ważyła 28 kg. Wiec nie rozumiem. Zresztą co za polityka zostawiania paczki pod drzwiami. Gdybym była cwana to bym za kilka dni zadzwoniła z pytaniem gdzie jest moja paczka.... czy u was w Polsce też tak robią?

Dziś rano rozpoczęłam karmienie Grau. Mokrym. Tylko niestety dopiero wczoraj odkryłam ze skończyło mi się stare mokre jedzenie i nie mam jak im wiecie prowadzac nowego bo głupia ja przejęta ta paczka zapomniałam kupić tego IAMS A którym teraz karmiłam. Wiec byłam zmuszona dać im obrazu dziś rano tylko nowa karmę. :/ mam.nadzieje ze nic im nie będzie na żołądku...
Teodor wciągnął bez problemu tak jak się spodziewałam. Ale Mysak już nie był taki chętny. .. :/ jadł ostrożniej i zostawił połowę. Pobiegł do ubikacji - co jest?! - gdy wrócił to Teodor juz zjadl jego porcję po chwili zauważyłam że Mysak wylizywal miskę wiec dałam mu trochę więcej tego Grau. Zjadl trochę I chyba się najadl / albo mu nie smakuje i próbuje. Mam nadzieje ze to pierwsze bo mam 24 puszki w domu...
Poza tym zauważyłam że Teodor miauczy. Chodzi i miauczy gdy np Mysak leży albo śpi a ja np jestem w sypialni czy w pokoju. On się włuczy po domu i mialczy, czasem wydaje taki dłuższy dźwięk podobny do miauczenia. Oczywiście ja reaguje na te jego dźwięki i pochodzę i pytam go co chce i głaszcze. To wtedy cichnie. Albo jak Mysak podejdzie. Przy mnie i przy Mysaku tego nie robi. Tylko jak jest sam. Czy on prosi o uwagę albo nauczył się ze jak miauczy to ja reaguje i on to wykorzystuje czy może coś ku jest? on zawsze był gadatliwy i lubial sobie takie tam dźwięki wydawać od samego początku ale teraz to trochę się nasililo. Nie wiem czy to może jakaś oznaką czegoś. .. no nie wiem. ..
Issabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:26   #611
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Gdybym była cwana to bym za kilka dni zadzwoniła z pytaniem gdzie jest moja paczka.... czy u was w Polsce też tak robią?
Zrobiłabym tak . Denerwują mnie coraz bardziej.

W Polsce możemy wybrać DPD albo GLS, wybieram GLS bo już "wytresowałam" kuriera o której ma być i gdzie zostawić paczkę jak mnie nie ma .

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Nimfa 100 lat! Fajnie, że się odezwałaś, czekam na te filmiki z papugą.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 08:27   #612
Kusum
Zakorzenienie

Nimfa dzięki za relacje z pobytu Bardzo fajne ptaszysko. I gdyby nie darcie dzioba i śmiecenie dookoła może bym się kiedyś skusiła? Miałam papużki faliste jak byłam dzieckiem, ale to nie to samo. Zadziwiające jak mądre są kakadu To musiał być niezwykły tydzień
Stary 2015-03-11, 09:54   #613
Kretka666
Zakorzenienie

Nimfa, królik mięso jak każde inne

Issabele, jak jedzą to dobrze
U mnie nigdy nie zostawił. Pisze smsa, że dziś będzie i mogę odpisać, że np. mnie nie będzie o tej i o tej. Wtedy się dogadujemy jakoś.
Bisiak też miauczy jak chce zwrócić na siebie uwagę

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2015-03-11 o 09:55
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:59   #614
201611241302
Konto usunięte

Co do ras to ja oczywiscie jestem zakochana w brytyjczykach.Wpadlam po uszy i drugi (o ile sie zdecydujemy) tez bedzie brytkiem.

Na drugim miejscu chyba ragdolle. Raczej wole duze koty
Chociaciaz intryguja mnie bardzo devony. Chcialabym poobserwowac jakiegos na zywo.
Niestety u nas bieda z wystawami.

Edytowane przez 201611241302
Czas edycji: 2015-03-11 o 10:01
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 10:26   #615
Malla
Nie depcze krokusów

Devony rządzą
1. Jak są małe, to wyglądają jak ufolki.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...92b5cf746b66d4
2. Uwielbiają przytulanie, śpią z człowiekiem.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...0329f27fd108bb
3. Są małpami.
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...6b&oe=5578A9E1
4. Merdają ogonem, gdy się cieszą i warczą w trakcie zabawy.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...b9e6a85ed83a5b
5. Mają pędzelki.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...c85620a0bac5e0
6. Lubią inne koty.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...b2bf5025651a44
7. Nie wybrzydzają przy misce.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...5f122a3d465afe
8. Są śmieszne.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...f7c85ed4d74010
9. Są przyjazne względem obcych.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...e9cebcd569b718
Prawa do zdjęć zastrzeżone

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2015-03-11 o 10:28
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 10:30   #616
201611241302
Konto usunięte

Zdjecie: Sa smieszne super
Jestem fanka niebieskookich kotow.
A powiedz czy je sie kąpie?
Stary 2015-03-11, 10:41   #617
Issabele
Raczkowanie

GG do Issabele Send a message via Skype™ to Issabele

Cytat:
Devony rządzą
3. Są małpami.
5. Mają pędzelki.
6. Lubią inne koty.
8. Są śmieszne.
Czy to wszystkie twoje zdjęcia? fantastyczne. co masz na myśli mówiąc ze maja pędzelek?
Issabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 10:56   #618
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Zdjecie: Sa smieszne super
Jestem fanka niebieskookich kotow.
A powiedz czy je sie kąpie?
Przyznam, że bardziej podobają mi się zielone oczy mojego burego dachowca niż lodowy błękit pointki. Zakochałam się w zołzie od pierwszego wejrzenia, bo była inna od biało-czarnego rodzeństwa. Rezerwacji musiałam dokonać od razu, bo było dużo chętnych. Jednak jej rodzeństwo ma fajniejszy charakter i po wizycie w hodowli bardziej podobała mi się inna kotka (obecnie matka malutkich maluszków). Wczesne rezerwacje to minus kupowania z hodowli, bo nie poznasz kota przed wpłaceniem zaliczki.

Nie kąpię jej, ma dużo futra, więc nie ma takiej potrzeby. Kąpie się łysolce, bo zbiera się na nich tłuszcz i po prostu brudzą wszystko wokół. Kicia czasem wpadnie do wanny się pobawić Ogólnie lubi wodę, ale jeśli sama do niej podchodzi. Jak ją skropię choć kropelką, to krzyczy na mnie i ucieka.
Cytat:
Czy to wszystkie twoje zdjęcia? fantastyczne. co masz na myśli mówiąc ze maja pędzelek?
Na uszach
Wszystkie fotki moje. Ostatnie zdjęcie robił ktoś z telefonu, ale występuję na nim.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2015-03-11 o 10:58
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:04   #619
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Wczesne rezerwacje to minus kupowania z hodowli, bo nie poznasz kota przed wpłaceniem zaliczki.
No tak.
My z TZ kota kupilismy spontanicznie.Zostal ostatni z miotu, trafilam na ogloszenie hodowli i na drugi dzien byl u nas (akurat skonczyl 12 tyg).
Chyba czekal na nas
Ale fakt, ze normalnie czeka sie miesiacami na rasowca.
Stary 2015-03-11, 11:08   #620
Malla
Nie depcze krokusów

Są takie momenty, gdy słabo się sprzedają, np. po świętach, przed wakacjami. Moim zdaniem już wizyta u 2-miesięcznego maleństwa potrafi określić, czy będzie do nas przybysz pasował.

W przypadku dachowca też zaliczyłam miłość od pierwszego wejrzenia, ale tu od razu się dogadaliśmy także w innych sprawach, po prostu wiedziałam, że to Mój Kot, a on wiedział, że Ta Lasia Jest Spoko
Stary 2015-03-11, 11:08   #621
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Devony rządzą
3. Są małpami.
5. Mają pędzelki.
6. Lubią inne koty.
8. Są śmieszne.
Zapomniałaś o jednym: mają cudowne w dotyku futerko
Stary 2015-03-11, 11:14   #622
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Devony rządzą
3. Są małpami.
5. Mają pędzelki.
6. Lubią inne koty.
8. Są śmieszne.

Wymarzony kot!

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:17   #623
Malla
Nie depcze krokusów

Matka Niuńki ma włos ościsty, dość szorstki, Niuńka jest pluszowa jak zabaweczka. Lubię wycierać w nią ręce po myciu

Byłaby wymarzonym kotem, gdyby przez pierwszy rok życia nie miała w dupce motorku 20 godzin na dobę
Stary 2015-03-11, 11:21   #624
Vivienne
... choć nie Westwood

Chciałabym pluszowego devona może kiedyś

A kota z motorkiem w tyłku już mam ale liczę, że wyrośnie...

Stanisław Lem

Stary 2015-03-11, 11:36   #625
withi_as
Zakorzenienie

Hej. Mam do oddania 6 puszek mokrej karmy Animonda dla kociaków, dokładnie tej: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm.../kitten/298186 . Jak ktoś jest z Warszawy i chciałby to dajcie znać na PW. Wcześniej to co nie smakowało mojemu Leonowi oddawałam Paluchowi, ale teraz nie mam jak tam podjechać.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Wczesne rezerwacje to minus kupowania z hodowli, bo nie poznasz kota przed wpłaceniem zaliczki.
Z tego co pamiętam ja najpierw zobaczyłam kociaka, a potem wpłaciłam zaliczkę. Po prostu zadzwoniłam do hodowcy, powiedziałam że interesuje mnie ten maluch, tylko chciałabym wcześniej go zobaczyć (zresztą nawet pani z hodowli powiedziała, że najpierw chciałaby się ze mną spotkać) i zapytałam czy po prostu może go dla mnie trzymać No i trzymała, potem pojechałam do niej, tego samego dnia, tuż po zakochaniu się w maluchu, wpłaciłam zaliczkę

Także różnie to bywa
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:43   #626
Kretka666
Zakorzenienie

Devony prawie jak Florki
Stary 2015-03-11, 11:43   #627
Kusum
Zakorzenienie

PONy przyjechały Jeśli kogoś interesuje to jest pełny stok
Stary 2015-03-11, 11:43   #628
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Także różnie to bywa
No dokładnie. U mnie nie było takiej możliwości, bo pointy są rozchwytywane, ale już łaciate potrafią się sprzedać dopiero po 3-4 miesiącach.
Stary 2015-03-11, 11:52   #629
daktylek1987
Wtajemniczenie

Dla mnie w sumie wygląd nie ma znaczenia, tzn. nie chcę długowłosego ani łysego, ale to nie chodzi o wygląd, ale pielęgnację, nie miałabym raczej do tego cierpliwości i z czasem stałoby się pewnie przykrym obowiązkiem.

Natomiast choćby kot mi się nie podobał na początku, ale ujmie mnie charakterem, to na pewno zapytana później będę w nim zakochana po uszy i będzie dla mnie niesamowitą pięknością. Tak już mam.

Czytam o rasach i już sama nie wiem. Chyba muszę sobie zrobić przerwę

Misia ma dziś przerwę od barfa, chyba mieszanka jej się znudziła, bo inne karmy wcina, więc to nie jest "przejedzenie", jutro spróbuję znów albo zobaczę może ta mieszanka z jagnięciną wróci do łask

Wiosna uciekła Obudziło mnie dziś drapanie Misi w koc, bo próbowała się pod niego wcisnąć

Monika co u Sonika? Wiadomo już coś po tych ostatnich badaniach?

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2015-03-11 o 11:54
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:59   #630
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Natomiast choćby kot mi się nie podobał na początku, ale ujmie mnie charakterem, to na pewno zapytana później będę w nim zakochana po uszy i będzie dla mnie niesamowitą pięknością. Tak już mam.
Tez tak mam, dlatego wybrałam Lady,a nie jej brata przystojniaka niczym z reklamy whiskasa

Dziś u mnie w nogach były kocie przytulanki, a potem wielka bitwa. I jestem taka niewyspana

Stanisław Lem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości