![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
:d
![]() |
#602 | |
Zadomowienie
|
A ja stwierdzam wręcz odwrotnie
![]() Cytat:
Mam oryginał ![]() z pogrubionym się zgadzam ![]()
![]() |
#603 |
Nie depcze krokusów
|
Barona poznałam na wystawie i z miejsca się zakochałam <3 jak i w jego synku <3
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Byliśmy dzisiaj z Luną u weta, obadała, powiedziała, że zdrowa, odrobaczyła (czy ona powinna się tak ślinić po tym preparacie?), nie wiem co myśleć o tym weterynarzu - ogólnie na pytanie ile kot ma miesięcy (ja rozumiem, że w przypadku takiej znajdy to jest "około") powiedziała, że jak wypadną jej kły to będzie miała 6 miesięcy, później jak się pytam o sterylizację to powiedziała, że po pierwszej rui a czytałam, że lepiej przed. Powiedziała, że mamy za ok tydzień przyjść na szczepienie na koci katar i że nie będzie jej szczepić na białaczkę bo kot w domu jest i nie ma kontaktu z innymi. Nie wiem, mam takie dziwne odczucie po tej wizycie....
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |||||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50582813]Widze wszystkie sadza trawę ja tez mam ![]() ![]() [/QUOTE] A to nie owies? Chyba za grube ma źdźbła jak na trawę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A odkąd Figiel jest u mnie (rok prawie) to raz tylko widziałam, jak spał przytulony do persa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sorry, takie moje papuzie zboczenie ![]() Cytat:
![]() Ja kiedyś dałam Chamowi i persowi tabletkę- pół mieszkania miałam oplutego ![]() Kakadu oddany. Przyjechała właścicielka, wrócił do niej. Gdyby nie to darcie, to by został. Jak wróciłabym do pracy i by musiał zostać sam- mogiła normalnie. Papug świetny, szczekał i warczał na psy, a później się śmiał z nich - ![]() Śpiewał po swojemu, tańczył, gwizdał. Oglądałam film na laptopie przy klatce. Oczy mi się zamykały, zrobiłam sobie drzemkę. Za chwilę słyszę: - E! Momentalnie się ocknęłam, a on, jak coś chciał, to wołał 'E!' ![]() Jak spałam, a nie widział mnie to krzyczał (wierzcie, że stawałam na baczność w ułamku sekundy- dosłownie; gorzej niż w wojsku ![]() Jak mu się pokazałam, że jestem, tylko śpię to co jakiś czas wołał 'E!'. Ja mu odpowiadałam, to był cicho. Później tylko wystawiałam do góry rękę . Genialnie tupał po panelach. Jak spodobała mu się zabawka kotów, to wyciągał po nią łapę. Czyścił sobie w wolnych chwilach klatkę po prostu wyrzucając zbędne rzeczy (łupiny od orzechów włoskich) przez kraty na panele ![]() Chodził po drapaku, chciał uśmiercić moje kapcie, oglądając swoje zdjęcia w aparacie dawał sobie buziaki. Jak brat się z nim bawił i pokazał mu tel. to później wystawiał po niego łapę ![]() Czego mi najbardziej żal? Tego, że od tych kilku dni wiem, że wielką krzywdą dla papugi jest uczłowieczanie go- taka papuga-jak zostało napisane na pewnym blogu- nie utożsamia się ze swoim gatunkiem. Wśród swojego gatunku by się już nie odnalazła, a mimo wszystko nie jest człowiekiem. I co też mi się szczególnie nie spodobało to podcinanie lotek. Nie wiem, jak można podcinać ptakom skrzydła. Gdyby został u mnie, na bank miałby zrobioną wolierę- nie wiem z czego by była , ale by miał. Psy za bardzo nie zwracały na niego uwagi. Koty podchodziły i obserwowały. Figiel , jak było już ciemno to wkładał łapę do środka i wyciągał łupiny orzechów ![]() Niedawno, jak siedział na biurku zapytałam czy mnie kocha, to strzelił baranka i położył się na kolanach ![]() Z racji tego, że od 5 dni mogłam swobodnie wyjść na dwór- ba, że w ogóle mogłam wyjść z pokoju ![]() ![]() A mama też nie lepsza: M- Zgasisz światło papugom o 20. Ja: ![]() M- No o 20 im zgaś, bo nie potrzebują światłą więcej niż 12 h. Ja: ![]() M- O kurdę, znaczy rybom zgaś. Ja: ![]() Tak na marginesie, to schudłam przez tę papugę prawie 1 kg. Przez 5 dni jadłam tylko 1 posiłek dziennie. Dziękuję za wysłuchanie mnie. Za niedługo wrócę do normalności.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2015-03-11 o 00:11 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
No to przyszła paczka z zooplus. Czy do Polski tez paczki jada z Niemiec? I czy również DPD obsługuje dostarczanie paczek? Bo wiecie normalnie paczkę mi pod drzwi postawili. Moj TZ znalazł ja gdy wrócił do domu przedemna. Mają na stronie napisane ze gdy paczka przekracza 20 kg zostawiają na poczcie. A moja ważyła 28 kg. Wiec nie rozumiem. Zresztą co za polityka zostawiania paczki pod drzwiami. Gdybym była cwana to bym za kilka dni zadzwoniła z pytaniem gdzie jest moja paczka.... czy u was w Polsce też tak robią?
Dziś rano rozpoczęłam karmienie Grau. Mokrym. Tylko niestety dopiero wczoraj odkryłam ze skończyło mi się stare mokre jedzenie i nie mam jak im wiecie prowadzac nowego bo głupia ja przejęta ta paczka zapomniałam kupić tego IAMS A którym teraz karmiłam. Wiec byłam zmuszona dać im obrazu dziś rano tylko nowa karmę. :/ mam.nadzieje ze nic im nie będzie na żołądku... ![]() Teodor wciągnął bez problemu tak jak się spodziewałam. Ale Mysak już nie był taki chętny. .. :/ jadł ostrożniej i zostawił połowę. Pobiegł do ubikacji - co jest?! - gdy wrócił to Teodor juz zjadl jego porcję ![]() Poza tym zauważyłam że Teodor miauczy. Chodzi i miauczy gdy np Mysak leży albo śpi a ja np jestem w sypialni czy w pokoju. On się włuczy po domu i mialczy, czasem wydaje taki dłuższy dźwięk podobny do miauczenia. Oczywiście ja reaguje na te jego dźwięki i pochodzę i pytam go co chce i głaszcze. To wtedy cichnie. Albo jak Mysak podejdzie. Przy mnie i przy Mysaku tego nie robi. Tylko jak jest sam. Czy on prosi o uwagę albo nauczył się ze jak miauczy to ja reaguje i on to wykorzystuje czy może coś ku jest? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() W Polsce możemy wybrać DPD albo GLS, wybieram GLS bo już "wytresowałam" kuriera o której ma być i gdzie zostawić paczkę jak mnie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Nimfa 100 lat! Fajnie, że się odezwałaś, czekam na te filmiki z papugą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Nimfa dzięki za relacje z pobytu
![]() ![]() ![]() ![]()
#613 |
Zakorzenienie
|
Nimfa, królik mięso jak każde inne
![]() Issabele, jak jedzą to dobrze ![]() U mnie nigdy nie zostawił. Pisze smsa, że dziś będzie i mogę odpisać, że np. mnie nie będzie o tej i o tej. Wtedy się dogadujemy jakoś. Bisiak też miauczy jak chce zwrócić na siebie uwagę ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2015-03-11 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Konto usunięte
|
Co do ras to ja oczywiscie jestem zakochana w brytyjczykach.Wpadlam po uszy i drugi (o ile sie zdecydujemy) tez bedzie brytkiem.
Na drugim miejscu chyba ragdolle. Raczej wole duze koty ![]() Chociaciaz intryguja mnie bardzo devony. Chcialabym poobserwowac jakiegos na zywo. Niestety u nas bieda z wystawami. Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2015-03-11 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Nie depcze krokusów
|
Devony rządzą
![]() 1. Jak są małe, to wyglądają jak ufolki. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...92b5cf746b66d4 2. Uwielbiają przytulanie, śpią z człowiekiem. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...0329f27fd108bb 3. Są małpami. https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...6b&oe=5578A9E1 4. Merdają ogonem, gdy się cieszą i warczą w trakcie zabawy. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...b9e6a85ed83a5b 5. Mają pędzelki. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...c85620a0bac5e0 6. Lubią inne koty. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...b2bf5025651a44 7. Nie wybrzydzają przy misce. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...5f122a3d465afe 8. Są śmieszne. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...f7c85ed4d74010 9. Są przyjazne względem obcych. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...e9cebcd569b718 Prawa do zdjęć zastrzeżone ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2015-03-11 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Konto usunięte
|
Zdjecie: Sa smieszne
![]() Jestem fanka niebieskookich kotow. A powiedz czy je sie kąpie? |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie kąpię jej, ma dużo futra, więc nie ma takiej potrzeby. Kąpie się łysolce, bo zbiera się na nich tłuszcz i po prostu brudzą wszystko wokół. Kicia czasem wpadnie do wanny się pobawić ![]() Cytat:
![]() Wszystkie fotki moje. Ostatnie zdjęcie robił ktoś z telefonu, ale występuję na nim.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2015-03-11 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My z TZ kota kupilismy spontanicznie.Zostal ostatni z miotu, trafilam na ogloszenie hodowli i na drugi dzien byl u nas (akurat skonczyl 12 tyg). Chyba czekal na nas ![]() Ale fakt, ze normalnie czeka sie miesiacami na rasowca. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Nie depcze krokusów
|
Są takie momenty, gdy słabo się sprzedają, np. po świętach, przed wakacjami. Moim zdaniem już wizyta u 2-miesięcznego maleństwa potrafi określić, czy będzie do nas przybysz pasował.
W przypadku dachowca też zaliczyłam miłość od pierwszego wejrzenia, ale tu od razu się dogadaliśmy także w innych sprawach, po prostu wiedziałam, że to Mój Kot, a on wiedział, że Ta Lasia Jest Spoko ![]()
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#622 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Nie depcze krokusów
|
Matka Niuńki ma włos ościsty, dość szorstki, Niuńka jest pluszowa jak zabaweczka. Lubię wycierać w nią ręce po myciu
![]() Byłaby wymarzonym kotem, gdyby przez pierwszy rok życia nie miała w dupce motorku 20 godzin na dobę ![]()
![]() |
#624 |
... choć nie Westwood
|
Chciałabym pluszowego devona
![]() ![]() A kota z motorkiem w tyłku już mam ![]()
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Hej. Mam do oddania 6 puszek mokrej karmy Animonda dla kociaków, dokładnie tej: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm.../kitten/298186 . Jak ktoś jest z Warszawy i chciałby to dajcie znać na PW. Wcześniej to co nie smakowało mojemu Leonowi oddawałam Paluchowi, ale teraz nie mam jak tam podjechać.
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Także różnie to bywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Devony prawie jak Florki
![]()
#627 |
Zakorzenienie
|
PONy przyjechały
![]() ![]()
#628 |
Nie depcze krokusów
|
No dokładnie. U mnie nie było takiej możliwości, bo pointy są rozchwytywane, ale już łaciate potrafią się sprzedać dopiero po 3-4 miesiącach.
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie w sumie wygląd nie ma znaczenia, tzn. nie chcę długowłosego ani łysego, ale to nie chodzi o wygląd, ale pielęgnację, nie miałabym raczej do tego cierpliwości i z czasem stałoby się pewnie przykrym obowiązkiem.
Natomiast choćby kot mi się nie podobał na początku, ale ujmie mnie charakterem, to na pewno zapytana później będę w nim zakochana po uszy i będzie dla mnie niesamowitą pięknością. Tak już mam. ![]() Czytam o rasach i już sama nie wiem. Chyba muszę sobie zrobić przerwę ![]() Misia ma dziś przerwę od barfa, chyba mieszanka jej się znudziła, bo inne karmy wcina, więc to nie jest "przejedzenie", jutro spróbuję znów albo zobaczę może ta mieszanka z jagnięciną wróci do łask ![]() Wiosna uciekła ![]() ![]() Monika co u Sonika? Wiadomo już coś po tych ostatnich badaniach?
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-03-11 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Dziś u mnie w nogach były kocie przytulanki, a potem wielka bitwa. I jestem taka niewyspana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.