Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 13:28   #2251
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy coś wisi w powietrzu czy co się dzieje, ale ostatnio któraś z Was pisała, że jej synek od dwóch tygodni nie słucha w ogóle. Noooo to u mnie od 2 dni jest to samo. Już sama nie wiem jak dotrzeć do Hani. Dziś od rana dokazuje i to całkowicie nie w swoim stylu. Nie mam pojęcia skąd się jej to w ogóle mogło wziąć. Przed chwilą sprawdzała moją reakcję co zrobię jak będzie mnie chciała uderzyć, wyprowadziła mnie z równowagi w momencie w którym usiłowała mnie kopnąć w brzuch. Tak się zdenerwowałam, że musiałam wyjść z pokoju, żeby nie zrobić bądź nie powiedzieć czegoś czego bym później żałowała... A brzuch mi się teraz stawia jak szalony

ja pisalam. Wczoraj moj synek chciał skoczyć na mój brzuch :/ Może wiedzą że na brzuch trzeba uważać i tak na złość. Dzieci chyba czują że pojawi się "konkurencja". Poza tym mnie bił i nic nie pomagało, tłumaczenie, klaps, wyprowadzenie do innego pokoju. Nie wiem co robić. Nie to dziecko, normalnie szał i amok

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Napisane przez goczek
dziewczyny kochane, pamięta któras ile kosztuje w pepco pielucha flanelowa?
bo nie chce mi sie tam iść, a nie wiem czy sie na allegro oplaca zamawiać

Kupiłam wczoraj w ikei te pojemniki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
fajowe maja wymiary i sie super ramy łożeczka trzymają, wiec przewijak wyląduje na łożeczku na razie
i takie fajowe pluszaki tez tam były za 20 zł, ale nie kupiłam, bo pluszaki dla noworodka to chyba nie bałdzo fajne, co?
a jeszcze pewnie odwiedzający naznoszą....

ja nie polecam pieluch flanelowych z pepco. całe szczęscie kupiłam tylko jedną, wzór w sówki.. po praniu wyglada jakby przeżyła 5 dzieci ... zmechacona, poczochrana, a prałam tylko w 40 st ...
Ja mam dwie i polecam.
Każda flanelka po praniu juz nie jest jak nówka

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-03-11 o 13:30
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:33   #2252
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy coś wisi w powietrzu czy co się dzieje, ale ostatnio któraś z Was pisała, że jej synek od dwóch tygodni nie słucha w ogóle. Noooo to u mnie od 2 dni jest to samo. Już sama nie wiem jak dotrzeć do Hani. Dziś od rana dokazuje i to całkowicie nie w swoim stylu. Nie mam pojęcia skąd się jej to w ogóle mogło wziąć. Przed chwilą sprawdzała moją reakcję co zrobię jak będzie mnie chciała uderzyć, wyprowadziła mnie z równowagi w momencie w którym usiłowała mnie kopnąć w brzuch. Tak się zdenerwowałam, że musiałam wyjść z pokoju, żeby nie zrobić bądź nie powiedzieć czegoś czego bym później żałowała... A brzuch mi się teraz stawia jak szalony

Oj tego to ja nie wiem. Chyba do pewnego stopnia tak. Zdaje mi się, że właśnie dlatego położne mierzą miednicę itp na początku porodu (przynajmniej ja tak miałam). U mnie położna po podaniu jej szacunkowej wagi dziecka z usg i po mierzeniu stwierdziła, że dziecko powinno jeszcze przejść z tym, że... ja podałam jej złą wagę dziecka gdyż mądra pani gin jak przyznała 2 dni po porodzie "widziała na usg że dziecko będzie większe tylko nie chciała mnie straszyć". No! To skończyło się cc. Do tego u mnie doszła ta anomalia z miednicą. To, że mam krzywą miednicę zgłaszałam wcześniej ale pani doktor machnęła wtedy na to ręką. Od tamtej pory byłam u 3 różnych lekarzy gin i wszyscy mi powiedzieli to co pisałam wcześniej czyli, że przy mojej budowie jak dziecko jest większe to nie ma mowy żeby przeszło właśnie ze względu na budowę miednicy.
kurcze, może Hania podświadomie czuje się "zagrożona"
bo to by tłumaczyło czemu próbowała Cię uderzyć w brzuch..

to niezle Cię pani gin urządziła, oszczędziła Ci tej informacji o wadze a potem musiałaś się stresować i sn i cc
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:34   #2253
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
bo troche km do siebie mamy, poczekaj jeszcze troche. nie ma takiego niecierpliwienia sie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

no to buziaki od ciotek dla niego

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

ja bym chyba nie dala rady taka nie umyta/podmyta jechac od razu. umyc sie to moment
nie no jasne miała raczej na myśli mycie i modelowanie włosów czy golenie nóg to dziewczyny musimy mieć już obcykane na bieżąco ja już zaczynam się podgalać co 2dni żeby być przygotowaną i tym się nie przejmować w TEJ chwili
Stary 2015-03-11, 13:36   #2254
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A mój maluch dzisiaj kończy 1,5 roku
To najlepszego dla synka
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:37   #2255
gossip_girl21
Zakorzenienie

ubrałam łóżeczko a co mi tam za dwa tyg donoszona więc luzik
haha powstrzymać sie nie mogłam no i zrobiłam wam zdjęcia "kącika" dla małej bieda ale ważne że ma to co najważniejszei potrzebne na odzdoby przyjdzie cas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00864.jpg (95,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00865.jpg (93,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00866.jpg (59,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00867.jpg (62,0 KB, 28 załadowań)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:37   #2256
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
ja pisalam. Wczoraj moj synek chciał skoczyć na mój brzuch :/ Może wiedzą że na brzuch trzeba uważać i tak na złość. Dzieci chyba czują że pojawi się "konkurencja". Poza tym mnie bił i nic nie pomagało, tłumaczenie, klaps, wyprowadzenie do innego pokoju. Nie wiem co robić. Nie to dziecko, normalnie szał i amok

Ja mam dwie i polecam.
Każda flanelka po praniu juz nie jest jak nówka
Nie martw sie u mnie to samo dree sie jak głupia i chyba gardlo mi sie wzmocnilo...dzidzius matke bedzie chyba tylko z tym mnie kojarzył, nie daje sobie rady momentami czuje sie baaardzo bezsilna, mąż jak jest to mi pomaga i przejmuje piecze i duuuzo malemu tłumacze ze musi mi pomagać
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:38   #2257
cashmere
Zakorzenienie

Byłam wczoraj w aptece i kupiłam dla Szymka ten balsam http://www.aptekagemini.pl/cetaphil-...5ml-18894.html i na wszelki wypadek dla siebie lewatywę. Ale jak to zobaczyłam i przeczytałam ulotkę, to pierwszy raz w życiu mam nadzieję że dostanę sra.czkę

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:39   #2258
Koperco
Zakorzenienie

Ja mam dziś dzień na mieście. Musialam oddać auto do mechanika,niby tylko wydech ale dzwonili juz ze ponad 300zl nie moje..bosko.potem przedszkole,angielski,obi ad i do kumpelki. Padne dziś chyba

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Kupilam te liście malin, choć w nie nie wierze wypilam juz 1 filiżankę
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:43   #2259
gossip_girl21
Zakorzenienie

cashmere podziwiam ja sama sobie bym nigdy lewatywy nie zrobiła

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-03-11, 13:44   #2260
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
ubrałam łóżeczko a co mi tam za dwa tyg donoszona więc luzik
haha powstrzymać sie nie mogłam no i zrobiłam wam zdjęcia "kącika" dla małej bieda ale ważne że ma to co najważniejszei potrzebne na odzdoby przyjdzie cas
now s umie to za 3 tyg bo musi byc 37 skonczony
ale sliczny kacik
Cytat:
Napisane przez koperco Pokaż wiadomość
ja mam dziś dzień na mieście. Musialam oddać auto do mechanika,niby tylko wydech ale dzwonili juz ze ponad 300zl nie moje..bosko.potem przedszkole,angielski,obi ad i do kumpelki. Padne dziś chyba

---------- dopisano o 13:39 ---------- poprzedni post napisano o 13:38 ----------

kupilam te liście malin, choć w nie nie wierze wypilam juz 1 filiżankę
ja wlasnie bede zamawiac
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:44   #2261
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam powiem co mówiła mi ta położna w szpitalu, jeśli chodzi o ten masaż krocza to odradziła boo nigdy nie wiadomo czy nie mamy wewnątrz jakiegoś wirusa, bakterii etc. i że możemy sobie same (i dzidziusiowi) krzywdy narobić, przenosząc to... No i jak któraś nie jest pewna położenia dziecka to żeby tej herbaty z liści malin nie pić, jak zaczynamy podjerzewać odchodzenie wód to nie czekać, nie kąpać się tylko jak najszybciej do szpitala (mówię tu o planowanym CC). No i z tą szczepionką engerix to trzeba jeszcze kombinować z receptą bo ona musi zostać wypisana na już urodzone i zarejestrowane dziecko, nikt nam tak o nie wypisze, jak są już dzieci w rodzinie to po problemie zazwyczaj, dobrze, że mam siostrę małą
hmm a to mnie zaskoczyłaś, nam położna bardzo polecała masaż krocza, a jak dzidziusiowi mamy krzywdy narobić? skoro ewentualnie byłyby bakterie to i tak mogą się przenieść i bez masażu, no ale dzidziuś jest chroniony-czop, szyjka, pęcherz

a z tą szczepionką to nam mówiła, że mamy 12 h na zaszczepienie dziecka, więc jeśli wcześniej byśmy nie mieli recepty, czyt.nie zdążyli jej załatwić, bo poród by nas zaskoczył to w tym czasie 12 h tatuś może podziałać i przywieźć szczepionkę, oczywiście w specjalnej torbie bo one przed szczepieniem będą sprawdzać temperaturę szczepionki i jakby była nieodopowiednia to nie zaszczepią oczywiście...
receptę od pediatry bierzemy

i jeszcze w sprawie ochrony krocza mówiła, że lepiej jest pęknąć niż być naciętą-szybsze gojenie i możliwość siadania po porodzie.. ale że jest to trudna decyzja dla nich, wybór mniejszego zła i zwykle wolą naciąć, bo jest to pod kontrolą niż nie wiadomo jak by to pęknięcie przebiegło.
Z tego co zrozumiałam-można w planie porodu określić, że nie wyrażamy zgody na nacięcie a i tak w miarę rozwoju sytuacji jak uznają, że jest to konieczne to nacinają..

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-03-11 o 13:46
Stary 2015-03-11, 13:44   #2262
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
cashmere podziwiam ja sama sobie bym nigdy lewatywy nie zrobiła
Ja też nie wiem czy podołam

jestem mamą
Stary 2015-03-11, 13:46   #2263
blackberry89
Zakorzenienie

Zjadlam obiadek był pyyycha!
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:47   #2264
rosarioV
Zakorzenienie

Czy ktoś mi wytlumaczy jakam wejść z apki na koszyk? Chce zrobić zakupy u jednego sprzedawcy z apki a tam nie ma koszyka tylko kup teraz... zrobilam koszyl na kompie i chcialam przez apke zrealizowac ale nie mogę nigdzie znaleźć. .. jestem ciemna

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:47   #2265
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

i jeszcze w sprawie ochrony krocza mówiła, że lepiej jest pęknąć niż być naciętą-szybsze gojenie i możliwość siadania po porodzie.. ale że jest to trudna decyzja dla nich, wybór mniejszego zła i zwykle wolą naciąć, bo jest to pod kontrolą niż nie wiadomo jak by to pęknięcie przebiegło.
Z tego co zrozumiałam-można w planie porodu określić, że nie wyrażamy zgody na nacięcie a i tak w miarę rozwoju sytuacji jak uznają, że jest to konieczne to nacinają..
co? pękniesz nie wiadomo jak mocno i ile a jak natną to wiadomo ile i moim zdaniem nacięcie bezpieczniejsze....
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem czy podołam

hahaha powodzenia życze

ej a ćwiczycie mięśnie kegla?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-03-11, 13:47   #2266
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja mam dziś dzień na mieście. Musialam oddać auto do mechanika,niby tylko wydech ale dzwonili juz ze ponad 300zl nie moje..bosko.potem przedszkole,angielski,obi ad i do kumpelki. Padne dziś chyba

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Kupilam te liście malin, choć w nie nie wierze wypilam juz 1 filiżankę
To pij pij
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:48   #2267
cashmere
Zakorzenienie

Ja mięsnie kegla ćwiczę

jestem mamą
Stary 2015-03-11, 13:50   #2268
kordelka85
BAN stały

Ja zaczne pić ta herbatke jak mi wysypka się wygoi całkiem.
Stary 2015-03-11, 13:50   #2269
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
co? pękniesz nie wiadomo jak mocno i ile a jak natną to wiadomo ile i moim zdaniem nacięcie bezpieczniejsze....

hahaha powodzenia życze

ej a ćwiczycie mięśnie kegla?
tak też napisałam
Stary 2015-03-11, 13:50   #2270
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hmm a to mnie zaskoczyłaś, nam położna bardzo polecała masaż krocza, a jak dzidziusiowi mamy krzywdy narobić? skoro ewentualnie byłyby bakterie to i tak mogą się przenieść i bez masażu, no ale dzidziuś jest chroniony-czop, szyjka, pęcherz

a z tą szczepionką to nam mówiła, że mamy 12 h na zaszczepione dziecko, więc jeśli wcześniej byśmy nie mieli recepty, czyt.nie zdążyli jej załatwić, bo poród by nas zaskoczył to w tym czasie 12 h tatuś może podziałać i przywieźć szczepionkę, oczywiście w specjalnej torbie bo one przed szczepieniem będą sprawdzać temperaturę szczepionki i jakby była nieodopowiednia to nie zaszczepią oczywiście...
receptę od pediatry bierzemy

no tak jakoś zareagowała jak spytałam o ten masaż krocza może dlatego bo gdy mnie spytała czy mam jakieś zalecenia to powiedziałam, że póki co mała była ułożona miednicowo i tak mówiła mi wszystko pod kątem CC.. nie wiem ale o nacięciu krocza jak spytałam czy zawsze są nacięcia czy mogą też chronić powiedziała, że jak najbardziej chronią też jeśli jest tylko taka możliwość ale jak trzeba to nacięcia nie da się uniknąć

a z tą szczepionką to na kogo dostaniecie tą receptę? u mnie jak już recepta jest to podobno tata ma iść na dół do apteki, wykupić, przynieść na oddział im tylko dowód zakupu i oni już mają tą szczepionkę na miejscu...
Stary 2015-03-11, 13:51   #2271
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Zjadlam obiadek był pyyycha!
mniami!
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Czy ktoś mi wytlumaczy jakam wejść z apki na koszyk? Chce zrobić zakupy u jednego sprzedawcy z apki a tam nie ma koszyka tylko kup teraz... zrobilam koszyl na kompie i chcialam przez apke zrealizowac ale nie mogę nigdzie znaleźć. .. jestem ciemna
mozesz kupic na kompie, obys zaplacila przez apke

takie liscie malin beda dobre?
http://allegro.pl/ziola-sypane-lisc-...089573919.html
Stary 2015-03-11, 13:52   #2272
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
mniami!

Robilas juz tak ? Działa ?

Stary 2015-03-11, 13:52   #2273
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
mniami!

nie, nie, jak kupi na kompie to kupony nie wejdą kupno i zapłata musi odbyć się przez aplikację
Stary 2015-03-11, 13:53   #2274
kordelka85
BAN stały

Cytat:
mniami!

Będą dobre. Tylko 25 gram trochę malo wzielabym większą paczkę albo dwie te
Stary 2015-03-11, 13:55   #2275
kamilove
Zakorzenienie

Madzixx i jeszcze musimy się dowiedzieć ile czasu jest ważna recepta na tą szczepionkę bo podobno na antybiotyki to tylko 2tyg a nie miesiąc jak normalnie a ona nie była pewna jak jest z tą szczepionką..
Stary 2015-03-11, 13:55   #2276
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Robilas juz tak ? Działa ?
Cytat:
nie, nie, jak kupi na kompie to kupony nie wejdą kupno i zapłata musi odbyć się przez aplikację
robilam juz tak.
potem wchodzisz w kupione i masz takie okienko zaplac tam i klikasz

Cytat:
Będą dobre. Tylko 25 gram trochę malo wzielabym większą paczkę albo dwie te
ja wlasnie chce dwie paki na miesiac.
to sie jedna dziennie pije tak?
z dwoch lyzeczek i zalewa pol kubka?
Stary 2015-03-11, 13:55   #2277
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
A da rade jakoś zamówić kilka rzeczy unjednego sprzedawcy ?

Stary 2015-03-11, 13:57   #2278
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
robilam juz tak.

to dziwne bo w regulaminie jest napisane, że zakup też musi się odbyć przez aplikację ale nie wiem nie sprawdzałam tam, zawsze robię wszystko przez apke
Stary 2015-03-11, 13:57   #2279
kordelka85
BAN stały

Cytat:
robilam juz tak.

Nie wiem dokładnie ja pijalam na oko. Jedna łyżeczkę na cały kubek, czasami z czyms mieszalam. Przy synku zaczelam w 38 TC i pilam ze 3-4 dziennie.
Stary 2015-03-11, 13:58   #2280
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
A da rade jakoś zamówić kilka rzeczy unjednego sprzedawcy ?
pewnie ze tak, nawet mozesz u kilku i skorzystasz z kuponu
Cytat:
Nie wiem dokładnie ja pijalam na oko. Jedna łyżeczkę na cały kubek, czasami z czyms mieszalam. Przy synku zaczelam w 38 TC i pilam ze 3-4 dziennie.
dzieki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości