Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 11:53   #691
irish cream
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Pytanie do dziewczyn, które kp: jak często przystawiacie dzieciaczki do piersi? Ja na zaleceniach ze szpitala mam napisane na żądanie, jednak nie rzadziej niż 1,5-2h. Olek potrafi i 4 h spać w nocy to go nie budzę, nie wiem czy dobrze robię...
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:08   #692
olajakzam
Raczkowanie

ja po wczorajszej wizycie rozwarcie na 4cm... i nakaz lamowania! dzisiaj chyba odszedł mi czop z krwią... tak na 3 razy;/ boli mnie strasznie noga;/ ledwo co chodzę taki promieniujący ból od biodra... i czuję też kręgosłup po raz pierwszy... może to coś da! bo lekarz ma dyzur i smial się że czeka na mnie
Stary 2015-03-11, 12:14   #693
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie! budze sie dopiero....... od kilku dni czuje jakby moje dziecko przybralo duzo na wadze, bo ruchy sa jakies mocniejsze i inne, nie czuje powodu do nie pokoju, ale czuje jakby mi dziecko uroslo z dnia na dzien

smv niezly burdel macie, zycze wam obys sie nie rozpakowala przed terminem bo inaczej TZ bedzie mial co robic na gwalt

nusiekowa dzis bedziesz tulic swojego skarba , badz dzielna

niunia gratulacje!!!! doczekalas sie nareszcie Niestety to wlasnie taki bol, ktorego nie da sie opisac....... ale jaka nagroda jest za to...... glowa do gory juz jestes po, i bedzie coraz lepiej, twoja corcia ci to wynagrodzi, kazdego dnia bedzie dla Ciebie twoim najpiekniejszym skarbem

annett super, szybko poszlo z cc a z kp zycze powodzenia, z dnia na dzien bedzie lepiej. ale pamietaj nic na sile....

meganka moze dzis sie zacznie u ciebie? czytalam ze jesli czop jest podbarwiony, to do porodu juz blisko. a bez koloru to nawet do dwoch tygodni a do tego pisalas ze spuchlas na twarzy a to tez czytalam ze przed porodem tak moze byc.

magiusa ja tez zapieralam sie co do smoczkow, a ostatecznie, mam w domu trzy sztuki. mam nadzieje ze uzywac nie bede musiala, jednak jesli to pomoze to uzyje....

edithS powodzenia kochana!!! badz dzielna dzis bedziesz tulic swoje malenstwo

smv Czesto slyszalam ze pierwsze kp to dziwne uczucia, ale tez najpiekniejsze co moze byc, kiedy masz dziecko na sobie, nie stresuj sie tym w zadnym wypadku

ojustyna ja bym chodzila na ktg kazdego dnia, jesli nie urodze do 20 marca, to zamierzam sama chodzic, chociaz mam sie do kliniki w razie co wstawic 27, mam takie skierowanie, a ktg jest bardzo wazne wg mnie. zwlaszcza jesli termin minal to nie uwazam ze to jest bezpieczny czas dla dziecka w brzuchu.

Rossi niestety na rozstepy juz nie wiele pomoze, ja przy pokrzywce kremuje sie po kilkanascie razy dziennie, grubymi warstwami kremow, i wciaz mi wychodza nowe. ;(

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ja po wczorajszej wizycie rozwarcie na 4cm... i nakaz lamowania! dzisiaj chyba odszedł mi czop z krwią... tak na 3 razy;/ boli mnie strasznie noga;/ ledwo co chodzę taki promieniujący ból od biodra... i czuję też kręgosłup po raz pierwszy... może to coś da! bo lekarz ma dyzur i smial się że czeka na mnie

super niech sie zaczyna w koncu moja kolezanka z takim rozwarciem chodzila dwa tygodnie ;/ ale jak czujesz bole, odszedl ci czop to moze jeszcze dzis sie u ciebie zacznie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:23   #694
Magnifica
Zakorzenienie

EdithS powodzenia

Ja wrocilam z Rossmanna i kupiłam jeszcze jedną paczkę Babydream 1 i nie wiem czy nie za mało. Mam tych 1 tylko 60 sztuk, chociaż w sumie zawsze można dokupić. Chyba czas przestać schizować
I powiem Wam, że chyba chciałabym już rodzić albo może raczej chciałabym już być po

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie! budze sie dopiero....... od kilku dni czuje jakby moje dziecko przybralo duzo na wadze, bo ruchy sa jakies mocniejsze i inne, nie czuje powodu do nie pokoju, ale czuje jakby mi dziecko uroslo z dnia na dzien
Ja mam podobnie ostatnio. Czuję, że dziecko jest chyba coraz silniejsze i większe, bo potrafi nieźle sie rozpychać. Mogłaby już chcieć wyjść na zewnątrz
Stary 2015-03-11, 12:24   #695
olajakzam
Raczkowanie

ehh jak ta wszytskie które urodził piszą to się dziwię tym mamo które mówią że z dzieckiem to już nawet na laptopa nie ma czasu;p
Stary 2015-03-11, 12:24   #696
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Mam dokładnie to samo. Biodro tak mnie boli jakbym wykrecone miała, noga prawa mnie rwie i od pasa w dół taki dyskomfort.
Może ty bedziesz następna
Mój czop jeszcze sie trzyma.

EdithS- doczekałaś się! Szybkiego porodu!!!!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:26   #697
nusiekowa
Wtajemniczenie

Jestem jak to pani doktor powiedziała pozamykana....zapowiada sie dlugi maraton. Zaraz dostane antybiotyk- o 16 ktg. Nie przeniosą mnie teraz na porodówkę....aaaaa boże jak tu nudno....i jeszcze tz nie mize byc ze mna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 12:31   #698
Michiru
Zakorzenienie

ja wciąż w 2paku ale wczoraj miałąm stracha. idziemy z TŻtem przez miasto a mi zaczyna być dziwnie mokro. przez kilka chwil myślałam, że mi się wody sączą. no to wstąpiliśmy na kawę gdzieś po drodze, ja do łazienki zobaczyć co się dzieje... ale skończyło się na strachu. to tylko więcej wydzieliny niż zwykleza 2h mam wizytę ciekawe jak tam mały, nie widziałam go od 2 miesięcy. a tak to sobie włoski farbnęłam, już 2 przesyłki odebrałam (torebkę i koszulę do porodu, 3 czeka w paczkomacie), 3 książki sprzedałam i po drodze do albo od lekarza muszę iść wysłać, z 4 ciuchami się też pożegnałam już.

katasiaa21
, witaj

Cytat:
Napisane przez ewka5891
Na bym sie na ludzi z pracy nie wkurzala, niech sobie chodzą na piwo codziennie nawet, to Tz powinien pomyśleć o Tobie i sobie odpuścić.

Ja mojemu powiedziałam, ze miesiąc przed tp juz moze sobie zapomnieć o piciu i sie tego trzyma. Nie darowalabym mu jakbym zaczęła rodzic a on sobie spi po drinku czy cos podobnego.
wiesz, mam do tego taki sam stosunek jak do bab latających za zajętymi facetami. jego wina, ale o takiej osobie swoje pomyślę. i tu jest podobnie. on ma przesrane, bo przecież kto każe mu co chwilę iść i siedzieć kto wie do której. ale jak widzę, że dzwonią i namawiają i tak też "czemu tak wcześnie chcesz iść", jak znam z autopsji, a nie są to osoby obce, znają mnie i znają sytuację to naprawdę ciężko mi o nich w pewien sposób nie myśleć. tym bardziej, że najwyraźniej o mnie zapomnieli. co to, jak jestem w ciąży to najwyraźniej nikt nie wpadnie na to, że też bym poszła?? przecież się wpraszać nie będę
ja mu nic nie powiem, zrobi jak uważa i wróci o której uzna za stosowne. pytanie czy zastanie mnie w domu. a jak coś się wydarzy w międzyczasie, jak on będzie na kolejnym takim spotkaniu, to też mu nie daruję i mam nadzieję, że po ostatnim ekscesie jest tego świadomy. jak się nie da wytłumaczyć to trzeba łopatologicznie.
ewka za mamę.

Cytat:
Napisane przez 87marta78
Ale mnie lekarz pocieszyl -wedlug niego termin mogl byc zle wyliczony i moge tu nawet tydzien leżeć
wóz albo przewóz. niech wywołują poród albo niech Cię puszczą do domu. po co mają Cię tyle trzymać

Cytat:
Napisane przez panna mimbla
Ja jak zapytalam swoja gin to nawrzeszczala ze nieważne USG ważne OM to juz nie wiem sama na co patrzec
jak to nawrzeszczała?? może Ci co najwyżej wytłumaczyć co i jak i dlaczego. zresztą niech nie będzie taka do przodu. nie wiem jak ma być ważne TP wg OM jak ktoś ma nieregularne cykle nie trzeba być lekarzem, żeby to wiedzieć.
a z tym wcześniejszym porodem to nie mów hop, teraz się nic nie dzieje, a za 2 dni możesz się tak o na porodówce znaleźć

BettyBoob, mój się rusza kilka-kilkanaście razy na dzień, ale rzeczywiście już nie tak jak wcześniej. ale momentami, jak się ruszy czy kopnie to rzeczywiście czasem bolesne

crystal, pocieszę Cię, że ja również nie mam kupionego mleka i póki co kupować go nie zamierzam. dopiero w ekstremalnych sytuacjach, ale mam nadzieję, że ich nie będzie. chce walczyć o kp a boję się, że jak zacznę dokarmiać mieszkanką to tak później zostanie. a ten krem jak nie przyda Ci się na brodawki to przyda Ci się na coś innego, zależy po prostu jaki kupisz, więc to nie jest tak, że strata pieniędzy

Cytat:
Napisane przez lesyeux
ale dup... nie dostanę teraz bo trzeba odczekać 6 tyg ( połóg) i będę bez kasy straciłam tylko czas tam ;( i zła jestem jak nie wiem co.
a czemu tak?? co ma połóg do zasiłku??
skąd oni w urzędzie tego 5 marca wzięli nie no, masakra.
zresztą nie dobijajcie mnie z urzędami. ja dziś muszę zahaczyć o um i zapytać, czy to oświadczenie o uznaniu ojcostwa przed porodem to możemy u nich złożyć w g-cach czy musimy się pofatygować tam, gdzie jestem zameldowana.

Cytat:
Napisane przez JoaMro
My dziś kończymy 3 tyg. Synek od mniej wiecej polowy pierwszego tygodnia jet tylko na moim mleku trochecodciaganym troche z piersi. Od tygodnia na samej piersi. Ale nadal to jest b. rudne. Nie mamy ustalonego rytmu, mały je ze 40 minut, potem mu sie bardzo ulewa, uzywamy nakladek, po jedzeniu spac nie moze :p Nie wiem skad mam np. wiedziec ze juz skonczyl jesc a nie zasnal ze znuzenia przy piersi. Czasem sam wypluwa brodawke, ale jak zmienie mu pozycje, bo przenosze do lozka albo biore do odbicia, to sie budzi jakgdyby nigdy nic i chce szamac dalej. Masakra to kp u mnie. Serio.
może skorzystaj z porad jakiegoś doradcy laktacyjnego?? przy szpitalach albo przy szkołach rodzenia często są mam nadzieję, że wszystko się unormuje, ale na to trzeba chyba czasu, więc trzymaj się dzielnie

irish_cream, zielone oko
jak ja lubię czytać, jak to u Was te porody przybiegały przynajmniej wiem, jak to może być, jak się zacznie.

Wy doszukałyście się rozstępów na brzuchu, a ja naliczył 3 takie na piersiach ostatnio

Anneet, gratki! podobno na problemy z piersiami przy kp pomagają liście kapusty, przykładać na skórę. ale ja bym się do położnej laktacyjnej wybrała.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
No to jedziemy na IP wody odeszły
wreszcie! powodzenia

Cytat:
Napisane przez niunia_ona
urodziłam.. Julia waga 3100 59 cm dluga przez Sn
gratulacje! długo się męczyłaś, dobrze że już po wszystkim. jak nabierzesz sił to zamelduj jak się czujecie z malutką

EdithS

Cytat:
Napisane przez asiulek
Dla mnie to tez glupota klasc rodzaca z ta ktora strasila dziecko
Jak byla ta akcja co zmarlo to dziecko i ta kobieta po porodzie wypowiadal sie ordynator na temat potrzeby psychologa na porodowce. Powiedzial

Ordynator: "ja nigdy nie czulem potrzeby isc do psychologa po porodzie martwego dziecka"
dziennikarz: "ale pan nie jest matka ktora to dziecko nosila pod sercem"
Ordynator: ale ja jestem prawie jak matka
No zesz ku...a az sie we mnie zagotowalo
niestety tak jest w polskich szpitalach. patologicznie jak ja trafiłam z objawami poronienia do szpitala to leżałam z laską w wysokiej ciąży (wyszła po kilku godzinach do domu), z ciężarną, która miała problem z utrzymaniem czegokolwiek w żołądku tak wymiotowała i ciężarną z zagrożoną ciążą, która zaciążyła dzięki sztucznemu zapłodnieniu, bo w wieku 27lat się okazało, że zaczęła przechodzić menopauzę i to jej jedyna szansa była - notabene, jak wychodziłam następnego dnia to już wiedziałam, że jej się nie udało utrzymać.
a psychologa też do mnie nikt nie przysłał. zresztą co z tego, czy to początek ciąży, czy końcówka. dla kobiety to jest dziecko.

meganka, olajakzam, jesteście następne kolejka poszła
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:31   #699
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które kp: jak często przystawiacie dzieciaczki do piersi? Ja na zaleceniach ze szpitala mam napisane na żądanie, jednak nie rzadziej niż 1,5-2h. Olek potrafi i 4 h spać w nocy to go nie budzę, nie wiem czy dobrze robię...
Ja uwielbiam jak niektorzy lekarzd czy polozne mowia " na zadanie' ale do tego milion obwarowan. Na zadanie to na zadanie. Wiec co 4h tez ok. Raz sie obudzi co 4 a innym razem co godzine. Osobiscie budzilabym tylko jakby spal np.6h

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:32   #700
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Mi tez gin nie mówiła - sama sie zapisuje bo cała ciaze miałam trudna - dwa pobytu na patologi po 9 dni kazdy. KTG mam w szpitalu na NFZ wiec nic nie płace - czasu mam a czasu wiec korzystam - zawsze spokojniejsza jestem
Aha rozumiem, ja gdybym miała szpital w swojej miejscowości to też bym się zapisała, a tak to mam 30km do najbliższego, ale jest przychodnia hmm ciekawe, czy tam robią KTG muszę się zorientować.

Cytat:
Wow 4cm to już super jak z krwią to pewnie się zacznie A ja tak się zastanawiam odnośnie zaleceń, gin mówi wprost, żeby się kochać??:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:32   #701
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
EdithS powodzenia

Ja wrocilam z Rossmanna i kupiłam jeszcze jedną paczkę Babydream 1 i nie wiem czy nie za mało. Mam tych 1 tylko 60 sztuk, chociaż w sumie zawsze można dokupić. Chyba czas przestać schizować
I powiem Wam, że chyba chciałabym już rodzić albo może raczej chciałabym już być po

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Ja mam podobnie ostatnio. Czuję, że dziecko jest chyba coraz silniejsze i większe, bo potrafi nieźle sie rozpychać. Mogłaby już chcieć wyjść na zewnątrz
ja mam tylko jedna mala paczuszke, spakowalam do szpitala, i tam dadza tez taka mala, a pozniej TZ wysle niech tatus sie sprawdza ufam jemu
ciekawe skad takie uczucie, ostatnio gdzies czytalam ze dzieci potrafia sie kosmicznie rozpychac przed samym porodem ja jestem gotowa, moge rodzic nawet teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 12:37   #702
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem jak to pani doktor powiedziała pozamykana....zapowiada sie dlugi maraton. Zaraz dostane antybiotyk- o 16 ktg. Nie przeniosą mnie teraz na porodówkę....aaaaa boże jak tu nudno....i jeszcze tz nie mize byc ze mna
To kiepsko, że zapowiada się na długi poród. A o której ci odeszły wody? Trochę czasu chyba już minęło.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:38   #703
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh jak ta wszytskie które urodził piszą to się dziwię tym mamo które mówią że z dzieckiem to już nawet na laptopa nie ma czasu;p

Podczas karmienia jest dużo czasu, dobrze, że jest aplikacja na telefonie a wczoraj jak mała spała to nawet laptopa włączyłam
Stary 2015-03-11, 12:38   #704
87marta78
Zadomowienie

U mnie tez lipa, skurcze sie nie piszą, malutka ma wysokie tętno... wklucia nie mam jeszcze chyba na tyłku. Nie tak miało to wszystko wyglądać :/
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:42   #705
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
masz nas na szczescie musze TZ wymeczyc o wizaz w telefonie jak to funkcjonuje, bo zaplacze sie bez was ale jak ci wody odeszly to beda dzialac, bo nie maja zbyt duzo czasu bez wod takze tego do jutra napewno bedziesz sciskac sie z maluszkiem swoim

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Podczas karmienia jest dużo czasu, dobrze, że jest aplikacja na telefonie a wczoraj jak mała spała to nawet laptopa włączyłam
ja to bede kp na krzesle takze bede miec piekne noce bo meble i normalne lozko to w kwietniu mozemy miec jak widze ;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 12:44   #706
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
To kiepsko, że zapowiada się na długi poród. A o której ci odeszły wody? Trochę czasu chyba już minęło.
O 5 rano...ile czasu moze minąć max od odejścia wód ?nie spytałam doktorki... Ale nic nie mowila o wywolywaniu...kurde ... Ja zrobia ktg to będę dzwonić do położnej ..
Stary 2015-03-11, 12:44   #707
Michiru
Zakorzenienie

a ta aplikacja to chyba tylko na smartfona?? ja mam zwykły i poczytać sobie mogę, ale zalogować się to już się zaloguję
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:48   #708
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
U mnie tez lipa, skurcze sie nie piszą, malutka ma wysokie tętno... wklucia nie mam jeszcze chyba na tyłku. Nie tak miało to wszystko wyglądać :/
niedlugo to sie skonczy a co lekarz mowil na to tetno? nie mowil nic o cc moze? nie podoba mi sie to ze tak dlugo po terminie bedziesz ;(

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
O 5 rano...ile czasu moze minąć max od odejścia wód ?nie spytałam doktorki... Ale nic nie mowila o wywolywaniu...kurde ... Ja zrobia ktg to będę dzwonić do położnej ..
kurcze, nie pamietam w niedziele rozmawialam wlasnie o tym ze szwagierka ktora pracuje w szpitalu, ale chyba 48 godzin albo krocej ona tak miala, ze wody jej odeszly, a nic sie nie dzialo kompletnie, i juz chcieli robic jej cc i nagle skurczy dostala i normalnie sn urodzila
Stary 2015-03-11, 12:48   #709
Tamika24
Przyczajenie

Dziewczyny co sądzicie o chodzeniu po schodach?Nie zaszkodzi to dziecku?Bo z tej bezradności to zaczełam dziś pomykać sobie po schodach i powiem wam że jakieś takie parcie czuję w dole brzucha więc może to coś daje Boję się tylko czy to nie zaszkodzi dzidzi i nie wiem czy dalej chodzić i może coś się ruszy czy jednak odpuścić...
Tamika24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 12:52   #710
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Aha rozumiem, ja gdybym miała szpital w swojej miejscowości to też bym się zapisała, a tak to mam 30km do najbliższego, ale jest przychodnia hmm ciekawe, czy tam robią KTG muszę się zorientować.

Wow 4cm to już super jak z krwią to pewnie się zacznie A ja tak się zastanawiam odnośnie zaleceń, gin mówi wprost, żeby się kochać??
Mój gin dał wczoraj takie zalecenie i tż sie grzecznie wywiązuje
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:53   #711
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze. Szkoda, że Tz nie moze być z Tobą. Na szczescie masz internet

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
A wysokie tętno dziecka kwalifikuje sie do cc, czy próbują jej jakos zbijac?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:53   #712
emily863
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie nie wiem. Ja to bym chciała, żeby od odejścia wód poszło jak najszybciej. Nie będę sprawdzać w internecie, bo pewnie ile ludzi tyle opinii. Kojarzę że Tepsa urodziła długo po odejściu wód. Jak lekarz coś powie to podaj nam sprawdzoną informację.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:54   #713
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
4 cm to juz duzo. Oby sie ruszylo
Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Ja mam napisane w zaleceniach ze co 2 - 3 godziny. Ale mala roznie sie budzi, raz po godzinie a innym razem po 4. Na szczescie sytuacja ze spaniem przez 6 godzin juz sie nie powtorzyla.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
masz nas na szczescie musze TZ wymeczyc o wizaz w telefonie jak to funkcjonuje, bo zaplacze sie bez was ale jak ci wody odeszly to beda dzialac, bo nie maja zbyt duzo czasu bez wod takze tego do jutra napewno bedziesz sciskac sie z maluszkiem swoim

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

ja to bede kp na krzesle takze bede miec piekne noce bo meble i normalne lozko to w kwietniu mozemy miec jak widze ;(
Ja w nocy karmie na krzesle. Na lozku bum zasnela

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 13:01   #714
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ja wciąż w 2paku ale wczoraj miałąm stracha. idziemy z TŻtem przez miasto a mi zaczyna być dziwnie mokro. przez kilka chwil myślałam, że mi się wody sączą. no to wstąpiliśmy na kawę gdzieś po drodze, ja do łazienki zobaczyć co się dzieje... ale skończyło się na strachu. to tylko więcej wydzieliny niż zwykleza 2h mam wizytę ciekawe jak tam mały, nie widziałam go od 2 miesięcy. a tak to sobie włoski farbnęłam, już 2 przesyłki odebrałam (torebkę i koszulę do porodu, 3 czeka w paczkomacie), 3 książki sprzedałam i po drodze do albo od lekarza muszę iść wysłać, z 4 ciuchami się też pożegnałam już.

crystal, pocieszę Cię, że ja również nie mam kupionego mleka i póki co kupować go nie zamierzam. dopiero w ekstremalnych sytuacjach, ale mam nadzieję, że ich nie będzie. chce walczyć o kp a boję się, że jak zacznę dokarmiać mieszkanką to tak później zostanie. a ten krem jak nie przyda Ci się na brodawki to przyda Ci się na coś innego, zależy po prostu jaki kupisz, więc to nie jest tak, że strata pieniędzy

niestety tak jest w polskich szpitalach. patologicznie jak ja trafiłam z objawami poronienia do szpitala to leżałam z laską w wysokiej ciąży (wyszła po kilku godzinach do domu), z ciężarną, która miała problem z utrzymaniem czegokolwiek w żołądku tak wymiotowała i ciężarną z zagrożoną ciążą, która zaciążyła dzięki sztucznemu zapłodnieniu, bo w wieku 27lat się okazało, że zaczęła przechodzić menopauzę i to jej jedyna szansa była - notabene, jak wychodziłam następnego dnia to już wiedziałam, że jej się nie udało utrzymać.
a psychologa też do mnie nikt nie przysłał. zresztą co z tego, czy to początek ciąży, czy końcówka. dla kobiety to jest dziecko.

ja mam nowe przy kolanach, ale juz mam to gdzies, synek teraz najwazniejszy a pozniej bede plakac nad soba bylam piekna i mloda a zamienilam sie w potwora
To ja kiedy poronilam musze przyznac, ze dobrze trafilam, bo dostalam adresy rozne do poradni psychologicznych, itd. srodki uspokajajace, i w zadnym wypadku kontaktu z ciezarnymi, a chodzilam do szpitala rowno trzy miesiace raz w tygodniu na jakies zastrzyki i pobieranie krwi bo mialam duzy problem z hormonami. I moja lekarka zachowywala sie z sercem, chociaz to tylko lekarz i jej to wisialo pewnie co ja czuje. Tylko jak zwykle ja nie w Polsce.... ale tez nie u siebie
pampersy, mleko, i krem zapisze na liscie dla TZ, i razie co bedzie kical po aptekach i szukal dla swojej zony daj znac po wizycie jak tam co tam 3mam kciuki

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o chodzeniu po schodach?Nie zaszkodzi to dziecku?Bo z tej bezradności to zaczełam dziś pomykać sobie po schodach i powiem wam że jakieś takie parcie czuję w dole brzucha więc może to coś daje Boję się tylko czy to nie zaszkodzi dzidzi i nie wiem czy dalej chodzić i może coś się ruszy czy jednak odpuścić...

to napewno nie zaszkodzi malenstwu ale moze dlugi spacer bylby lepszy i swieze powietrze?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja w nocy karmie na krzesle. Na lozku bum zasnela
a myslalam ze wy wszystkie kp i przysypiacie sobie na ten czas jak to w nocy
Stary 2015-03-11, 13:03   #715
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj spotkałam znajomą i właśnie niedawno rodziła, pojechała, bo sączyły jej się wody, a że skurcze się nie pojawiały to zaraz dostała oksytocynę i moment na nią zadziałała i urodziła Pewnie z Tobą też tak zrobią zwłaszcza, jak Tobie nie sączą się tylko odeszły, chociaż co szpital to może być inna praktyka.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mój gin dał wczoraj takie zalecenie i tż sie grzecznie wywiązuje
To ja chyba mojemu TŻ dam takie zalecenie he he:P
Stary 2015-03-11, 13:06   #716
crystal25
Zakorzenienie

a gdzie nasz nouvelek
Stary 2015-03-11, 13:06   #717
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
Tak jak Crystal myślę,że spacer byłby lepszy. Zawsze lepiej się dotlenisz, a efekt myślę osiągniesz podobny, bo mnie po spacerze też ciągnęło tam nisko
Stary 2015-03-11, 13:07   #718
smv
Zakorzenienie

Ja obecnie mam maratony na schody na 3 piętro. Pośladki mnie bolą jakbym na siłownię chodziła hihi. Ale ja nie chce rodzic jeszcze matkoooo.
Idę coś zjeść bo mnie ssie i z psem trochu.
Nusiekowa oj to se polezysz..

Dziewczyny a co do naszych szpitali - koleżanka w 7tc poronila ale co najlepsze n A początku ja tylko brzuch bolał i mówili że jest ok ok.. Zero leków tylko obserwacja. No a później skurcze i było po.
Na zabieg czyszczenia ja zabrali położyli pod pupę miskę i ten pogrzebacz biedna widziała dopiero później ja uspili. A jak już miała wychodzić zapytali ja Czy chce WYSKROBINY DO DOMU Rozumiecie... No szok. Najgorsze ze ja tam idę rodzic ale opinie miałam zawsze dobrą a teraz się stracham ;/
Stary 2015-03-11, 13:07   #719
aroli
Zadomowienie

Ja po spacerku, zaliczyłam pocztę, ale czuję, że już nie ta kondycja bo jak wracałam to kręgosłup mnie rozbolał... a brzuch nic.

W sumie za tydzień mogłabym rodzić tylko jeszcze czekam na łóżeczko, przewijak i wózek grrr a tak to z grubsza wszystko mam

Co do pieluch to kupiliśmy 1 małą paczkę pampersów białych i 1 paczkę dady "jedynek" oraz 1 większą paczkę "dwójek" białych pampersów. Zamierzam jeszcze dokupić "dwójki" z tesco i/lub rossmanna bo chcę wypróbować różne i wybrać te które będą nam najlepiej pasowały tzn. małemu

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:09   #720
nouvelle2
Zakorzenienie

Kupiłam dwa opakowania 1nek rossmanowskich chyba pieluch w rozmiarze 1 mam dosyć, prawie 200 sztuk. Z tym, że u mnie zapowiada się maleństwo, wiec trochę na tych jedynkach posiedzimy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości