Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 12:21   #3931
beatrix28
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez EwaMarta94 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Jestem tu nowa ale mam nadzieję, że jakoś szybko się zaaklimatyzuje
Może powiem coś o sobie... Mam 20 lat , niecierpliwie czekam na płeć dziecka nie mówiąc juz o porodzie (23.08) ale czasem mam wrażenie, że w ciąży jestem od zawsze bo strasznie mi sie dłuży
Pierwszy post chyba najtrudniejszy xD
witaj
acka fajny wozek ,widac ze zadbany,ja bym brala..
magdowe no to super ze ma Ci kto ugotowac

mms22 ,majka zycze udanych wizyt i ze dowiecie się co tam w brzuszkach rośnie..
fiona27 ja lubie gotowac, zmywac juz niekoniecznie u mnie ryba przejdzie jak najbardziej,jesli oczywiscie rybe w smaku przypomina bo te oblodzone gule masy rybopodobnej,gdzie lodu wiecej niz rzekomej ,,ryby''omijam z daleka..nie bede placic za cos czego nie bede jadla..

12mu05 najlepszego dla synka dzieci szybko rosną,ani sie obejrzymy a tu porod,roczek..:p

my dzis pospalismy do 9tej ..taka pogoda barowa ze nic tylko spac ale do sklepu tzreba bylo isc i ogolnie sie ogarnac..zimno
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:24   #3932
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
5-10 ERYTROCYTY....

Dobra nie nakręcam się... jeszcze kilka godz i będę wiedziala...
Nie nakręcaj się i absolutnie NIC w necie nie czytaj
Wszystko Ci lekarz wytłumaczy podczas wizyty Będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Cześć wam.. Ledwo żyję... 3 dzień mnie głowa tak boli, że nie wiem co mam ze sobą zrobić a dzisiaj dodatkowo bonus - od rana mdłości mnie męczą, a już kilka dni spokoju było.. ostatnie dwa dni szłam szybciej spać, tzn ok 21.30 i mój D. stwierdził co mi jest bo drugi dzień idę szybciej spać, gdzie normalnie on szedł pierwszy no cóż w nocy pobudki, a w dzień spać nie idzie..

U mnie dzisiaj też pogorszenie pogody, nie ma słonka, za to są brzydkie szarobure chmurska, nie pada, ale jest chłodniej.. z 15st zrobiło się 6..

Tak, dokładnie tj Beaciorq napisała, smakują jak serki homogenizowane.. Jabłko-gruszka zbyt słodkie jak dla mnie, ale te z wiśnia - pychaaa..

Mam tak samo jak ty, ryby i mięso to samo złooo Aaaj i znów zaszalałaś pochwal się...

Super że z dzidzią ok ostatnio te nasze kruszynki wstydliwe bardzo

Jess922 fajnie że znaleźliście nowe mieszkanko

Mms_22, Majka za wizyty dzisiejsze

U mnie właśnie nie widać tych wózków, z resztą może dlatego, że u mnie na osiedlu dużo małych dzieci nie widać a na miasto rzadko wychodzę
Oglądałam wasze wybory, kurcze wszystkie ładne, ale i tak najbardziej cenowo i wyglądem podchodzi mi Bebetto Silvia..Zobaczymy Kasperka Joolz piękny ale cena już mniej heh

12mu05 Wszystkiego najlepszego dla synka
Aaa i wózek zarąbisty ale cena faktycznie powala..

Goooosienka gratuluje zakupu ładniutki.. Ale ja bym się na czarny nie zdecydowała, marzy mi się taki piękny turkus

Hejka

Miłego dnia idę do kuchni coś wszamać

Mam to samo W nocy spać nie mogę, ciągle się budzę, a w dzień nie chcę się już kłaść, bo wtedy w nocy ani jednej godziny nie prześpię ...

Masz rację, cena Joolz' a już mniej piękna jest

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-11 o 12:25 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:25   #3933
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
cześć
miałam powoli porobi porządki w szafkach, szafach już przedświąteczne ale pogoda mnie osłabiła

ja też tak bardzo chciałabym znać płeć kupiłam dzisiaj w tesco leginy dla dziewczynki najwyżej się sprzeda

DZIEWCZYNY CO MOŻNA NA GARDŁO Z TABLETEK (NIE MÓWIĘ O PRENALEN ) A RUTINOSCORBIN MOŻNA?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

aha i trzymam kciuki za wizyty
rutinoskorbin mzona witaminy C sie nie przedawkuje.nawet gin mi kazal lykac po 4 dziennie,wtedy co chora bylam
cukierki szalwiowe to tak a co do innych do ssania zapytaj farmaceute bo nikt nie chcialby Cie wprowadzic w blad
na porzadki jeszcze bedzie pogoda..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:25   #3934
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
fiona27 ja lubie gotowac, zmywac juz niekoniecznie u mnie ryba przejdzie jak najbardziej,jesli oczywiscie rybe w smaku przypomina bo te oblodzone gule masy rybopodobnej,gdzie lodu wiecej niz rzekomej ,,ryby''omijam z daleka..nie bede placic za cos czego nie bede jadla..

12mu05 najlepszego dla synka dzieci szybko rosną,ani sie obejrzymy a tu porod,roczek..:p

my dzis pospalismy do 9tej ..taka pogoda barowa ze nic tylko spac ale do sklepu tzreba bylo isc i ogolnie sie ogarnac..zimno
Dlatego ja nie kupuję mrożonych ryb tylko świeże filety głównie z dorsza . Jak mam coś zjeść to wolę mniej, a cos lepszego

Do 9? Ojej ale ja bym tak pospała do tej godzinki, ale u mnie nie realne Nawet w weekendy pobudka o 6

dd1dd coś mało Cię ostatnio
Stary 2015-03-11, 12:25   #3935
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja gotowac uwielbiam. W ciazy mniej ale generalnie to moja pasja
tez bardzo lubie gotować, ale w ciazy ide na łatwiznę i zazwyczaj kupuje gotowce, bo nie mam sily
Cytat:
no ja nigdy nie sprawdzałam a teraz mnie naszlo

co za bzdury piszą to szok...
majka mi sie wydaje ze drozdze moga świadczyć o infekcji intymnej candida albicans
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:27   #3936
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwaMarta94 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Jestem tu nowa ale mam nadzieję, że jakoś szybko się zaaklimatyzuje
Może powiem coś o sobie... Mam 20 lat , niecierpliwie czekam na płeć dziecka nie mówiąc juz o porodzie (23.08) ale czasem mam wrażenie, że w ciąży jestem od zawsze bo strasznie mi sie dłuży
Pierwszy post chyba najtrudniejszy xD
Witaj
Stary 2015-03-11, 12:27   #3937
fiona27
Zakorzenienie

Wy spać nie możecie, a ja gdzie położę głowę to od razu oczy mi się zamykają .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 12:30   #3938
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
cześć
miałam powoli porobi porządki w szafkach, szafach już przedświąteczne ale pogoda mnie osłabiła

ja też tak bardzo chciałabym znać płeć kupiłam dzisiaj w tesco leginy dla dziewczynki najwyżej się sprzeda

DZIEWCZYNY CO MOŻNA NA GARDŁO Z TABLETEK (NIE MÓWIĘ O PRENALEN ) A RUTINOSCORBIN MOŻNA?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Tantum verde można a rutinoscorbin to nie wiem...
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:35   #3939
roxana_lu
Zakorzenienie

Acka - ja bede jedynie na magazynie bo wymieniam czesci i jade wiec dla ułatwienia tam mozesz zaczac sie uśmiechać :P

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Jesli chodzi i rybę to albo łosoś albo świeża polędwiczka z dorsza tez wychodze z założenia ze lepiej mniej a lepszej jakości

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:36   #3940
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Acka - ja bede jedynie na magazynie bo wymieniam czesci i jade wiec dla ułatwienia tam mozesz zaczac sie uśmiechać :P

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Jesli chodzi i rybę to albo łosoś albo świeża polędwiczka z dorsza tez wychodze z założenia ze lepiej mniej a lepszej jakości
haha dobra ale tam raczej nie dotrę
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:40   #3941
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
tez bardzo lubie gotować, ale w ciazy ide na łatwiznę i zazwyczaj kupuje gotowce, bo nie mam sily
majka mi sie wydaje ze drozdze moga świadczyć o infekcji intymnej candida albicans
ciekawe skąd niby miałabym ją miec....

Sypiam tylko z Tz... ZAWSZE jesteśmy po kąpieli bo najczęściej przy 7 letnim dziecku nie ma kiedy się pitupitu ,,z nienacka,, .... Więc jak już to jak kładziemy sie do łóżka... a i po też ZAWSZE idziemy pod prysznic... Oboje
Myję się od początku ciąży płynem do higieny intymnej dla kobiet w ciąży Ziaja... Dwa razy dziennie .. rano pod prysznicem i wieczorem w kąpieli.
Bieliznę zmieniam codziennie... Nie używam wkładek itp bo nie mam potrzeby, brak ,,przecieków,,
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 12:44   #3942
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe skąd niby miałabym ją miec....

Sypiam tylko z Tz... ZAWSZE jesteśmy po kąpieli bo najczęściej przy 7 letnim dziecku nie ma kiedy się pitupitu ,,z nienacka,, .... Więc jak już to jak kładziemy sie do łóżka... a i po też ZAWSZE idziemy pod prysznic... Oboje
Myję się od początku ciąży płynem do higieny intymnej dla kobiet w ciąży Ziaja... Dwa razy dziennie .. rano pod prysznicem i wieczorem w kąpieli.
Bieliznę zmieniam codziennie... Nie używam wkładek itp bo nie mam potrzeby, brak ,,przecieków,,
Kochana ale grzybica wcale nie świadczy o nie dbaniu o higienę. W ciąży phw pochwie to idealne środowisko dla bakterii, ja sama w ciąży z Bartkiem walczyłam z nawracającą się grzybicą pierwsze 5 miesięcy ciąży, a moja znajoma miała taką masakrę ze na samym końcu dostała nawet na języku

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:48   #3943
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kochana ale grzybica wcale nie świadczy o nie dbaniu o higienę. W ciąży phw pochwie to idealne środowisko dla bakterii, ja sama w ciąży z Bartkiem walczyłam z nawracającą się grzybicą pierwsze 5 miesięcy ciąży, a moja znajoma miała taką masakrę ze na samym końcu dostała nawet na języku
Dokładnie
Ja co prawda nie miałam infekcji(tfu tfu), ale moja lekarka mi opowiadała o tym, że często kobiety w ciąży mają infekcje grzybicze itd... I tak jak MsLullaby napisała nie ma to nic wspólnego z brakiem higieny czy np.współżyciem z więcej niż jedną osobą

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-11 o 12:49 Powód: Blad
Stary 2015-03-11, 12:56   #3944
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
rutinoskorbin mzona witaminy C sie nie przedawkuje.nawet gin mi kazal lykac po 4 dziennie,wtedy co chora bylam
cukierki szalwiowe to tak a co do innych do ssania zapytaj farmaceute bo nikt nie chcialby Cie wprowadzic w blad
na porzadki jeszcze bedzie pogoda..
muszę się czymś podratować bo wczorajsza piękna, zdradliwa pogoda mnie załatwiła
no a z tymi porządkami to obmyśliłam sobie plan , że codziennie po trochu sobie coś zrobię a tu lipa tylko ciuszki dziecięce poukładałam w pudełka
Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
dd1dd coś mało Cię ostatnio
ale mi się miło zrobiło
no mało wczoraj cały dzień mi zleciał na wyjeździe. Dzisiaj od rana na nogach bo byłam na krwi ,jutro endokrynolog. 20 osób było do pobrania Wróciłam zrobiłam obiad, oprzątnęłam i teraz z psem jadę

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Tantum verde można a rutinoscorbin to nie wiem...

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-03-11 o 12:58
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:00   #3945
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie .czuj się jsk u siebie ..
Gosia fajne te wózki ale kurde w de niema ich na ebay ani na Amazon na allegro tylko nie wiem ile wysyłka będzie kosztować do niemieć bo za te 1500 to już kolo 400 e jest to dużo dla mnie nie wiem czy aż tyle będę miała na wózek a już za 250 300 widziałam podobne do tych .. ☺ także narazie nie wiem jutro mam termin żeby załatwić troszkę kasy na rzeczy do dziecka . Przyda się każde Euro zwłaszcza ze wuprowadzka nas duuzo będzie kosztować
Stary 2015-03-11, 13:00   #3946
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cześć
EwaMarta94 Witaj Gratuluję Dzidziusia
Dziewczyny życzę Wam dzisiaj udanych wizyt.

A ja do Was z takim pytaniem. Czy może bierzecie dodatkowo żelazo? Bo ja nie jem teraz mięsa i obawiam się, że mogę mieć niską hemoglobinę i tak czytałam, że od 20 tygodnia powinno się zacząć dodatkowo żelazo przyjmować. Idę dziś do lekarza (pierwszego kontaktu) i spróbuję namówić na badania krwi. Bo następna wizyta dopiero pod koniec maja i wtedy krew mi pobiorą.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:02   #3947
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Cześć

A ja do Was z takim pytaniem. Czy może bierzecie dodatkowo żelazo? Bo ja nie jem teraz mięsa i obawiam się, że mogę mieć niską hemoglobinę i tak czytałam, że od 20 tygodnia powinno się zacząć dodatkowo żelazo przyjmować. Idę dziś do lekarza (pierwszego kontaktu) i spróbuję namówić na badania krwi. Bo następna wizyta dopiero pod koniec maja i wtedy krew mi pobiorą.
Nie biorę żelaza ale może zacznę idę za tydzień na wizytę to mi krew będą badać
Stary 2015-03-11, 13:03   #3948
beaciorq
Zadomowienie

Zgadzam sie z postami powyzej, grzybica nie musi byc choroba przenoszona droga płciową, zdarza sie i juz, najlepiej isc na badanie do ginekologa to wtedy sie wszystko wyjaśni
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:12   #3949
asienka_182
Rozeznanie

Wkońcu pokaże wam te typy tych wózków bo jestem na kompie i powinny sie załadować ja mam cały czas bakterie i już drugi raz dostałam antybiotyk... ale narazie wszystko mam pod kontrolą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2222222222222.jpg (61,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3333.jpg (40,3 KB, 21 załadowań)
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 13:17   #3950
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Wkońcu pokaże wam te typy tych wózków bo jestem na kompie i powinny sie załadować ja mam cały czas bakterie i już drugi raz dostałam antybiotyk... ale narazie wszystko mam pod kontrolą

Biały baaardzo ładny

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-11 o 13:18 Powód: Blad
Stary 2015-03-11, 13:22   #3951
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Cześć

mi spadła hemoglobina w ciązy ijak byłam ostatnio u gina kazał mi brac żelazo.miał mi cos przepisać ale zapomniał.Dopiero jak wyszłam przypomniałam sobie.Moja siostra polecała femibion vita ferr bo jej po tym się podniosła hemogl.
Ja dzis własnie muszę skoczyc do apteki i sobie kupię.
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:25   #3952
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Biały śliczny
Stary 2015-03-11, 13:30   #3953
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Biały baaardzo ładny
No nam tez narazie bardziej ten biały się podoba i ma bardzo fajną spacerówke też bynajmniej jak dla mnie ładna
Stary 2015-03-11, 13:31   #3954
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
biały badzo ładny... ale fajnie też się go będzie czyścić ja bym się nie zdecydowała na tak jasny...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:34   #3955
Nicole`_
Zakorzenienie

Jeśli to eko skórka to powinien się łatwo czyścić

Gorzej przy spacerówce tam gdzie buciki są...

No i znów dla mnie - mimo, że śliczny - brak skrętnych kółek to dyskwalifikacja.
Stary 2015-03-11, 13:36   #3956
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No nam tez narazie bardziej ten biały się podoba i ma bardzo fajną spacerówke też bynajmniej jak dla mnie ładna
Aż sprawdziłam jego cenę przed chwilą
Myślałam, ze będzie kosztował ok.800€...
Stary 2015-03-11, 13:38   #3957
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Jeśli to eko skórka to powinien się łatwo czyścić

Gorzej przy spacerówce tam gdzie buciki są...

No i znów dla mnie - mimo, że śliczny - brak skrętnych kółek to dyskwalifikacja.
Tam gdzie nóżki w spacerówce jest tak jakby folią obite więc też spoko
Ja właśnie muszę mieć cztery równe kółka bo inaczej nam się nie podobają...
I lepiej mi się jedzie jak nie są skrętne
Stary 2015-03-11, 13:47   #3958
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

majka - kciuki też za dzisiejsza wizytę i nie martw się na zapas wynikami będzie dobrze
Co do infekcji to tak jak pisały dziewczyny nie świadczy o higienie Gdyby tak było, to chyba bym wyszla na brudasa bo w tej ciąży już z dwa razy miałam Po prostu candida albicans ( drożdzaki) żyją na ciele każdego człowieka i w nas nie stanowiąc zagrożenia. Dopiero gdy obniża nam się odpornośc ujawnia się infekcja grzybicza. W ciąży mamy obniżona odpornośc więc to bardzo normalne - nie martw się. Ja nawet mam tak obniżona odpornośc,że dwa miesiące miałam zajazdy choć nie pamietam kiedy wcześniej cos mnie takiego dopadło. Teraz już jest lepiej Nie wiem jak ja uniknełam przeziebienie gdy moje chlopaki byly chore uff
Stary 2015-03-11, 13:47   #3959
Nicole`_
Zakorzenienie

A mi odwrotnie... podbijanie wózka przy skręcie doprowadza mnie do furii W sklepie przejechałam się wózkiem bez skrętnych i ze skrętnymi i dla mnie nie ma porównania

Ale dobrze, że każdy ma inne potrzeby i dla każdego wózek się znajdzie
Stary 2015-03-11, 14:30   #3960
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Jess najważniejsze, ze nie było tak zle. Wiadomo, ze to nowa sytuacja ale zarowno dla Ciebie jak i dla drugiej strony.. Super ! Pierwsze koty za płoty no i super, ze mieszkanko ogarnięte !

EwaMarta94 hej opowiedz cos więcej o sobie no i bywaj tu często z nami

Ja ogarnelam juniora cały pokój, jest puściutenki. potem zrobiłam zakupy i przygotowałam obiad - dzis mieszanka, kazdy wybiera co mu smakuje m: ziemniaczki młode w mundurkach z masełkiem i koperkiem, brokul gotowany, pieczarki smażone na maśle z czosnkiem, mizeria a dla TŻ i juniora jeszcze "stek" z polędwiczki wieprzowej z masełkiem czosnkowym. No i oczywiscie... Kefir dla tych co lubią - junior i ja
TŻ maluje a ja sie położyłam i odpoczywam, o 15 odbiore juniora i dopiero obiad zjemy... A wieczorem jeszcze zas do ikei jechac musze bo musze wymienić jedna czesc do lozka

U nas tez dzis pogoda pod psem... Zimno, szaro... Brrrr...

nic więcej nie napiszę, po przeczytaniu twojego menu !

Cytat:
cześć

Ja też zawsze mam chwile zawahania i chcę kupić coś na konkretną płeć, ale na razie udaje mi się powstrzymać

U mnie salon spakowany, pół kuchni, umyta pralka i lodówka, najgorsze ciuchy

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-03-11 o 14:31
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości