Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 14:18   #3721
myszonka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Myszonka ja kometyki to z Hipp'a a apteczne to tylko te najpotrzebniejsze biore nie będę kupować nic na przód bo aptekę mam pod nosem w razie czego. Problem mam tylko jakie chusteczki i pampersy wybrać hehe.
Hippa już zakodowałam w swojej główce. oprócz tego nie planuję kupować żadnych laktatorów, sterylizatorów, butelek itp. Chcę karmić piersią, a jak mi nie wyjdzie to na szybko Tż kupi coś w aptece i dopiero zamówimy jakiś zestaw. Chusteczki i pampersy ponoć z dady biedronkowej są dobre, ale ja się jeszcze zastanawiam

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:23   #3722
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Nie wiem cholera co zrobić... Bo w niedziele ten śluz, a od wczoraj ten brzuch mam dziwny, niby nie boli, ale czuje ze jest twardszy... I dół mnie ciągnie, w sensie bożena jak chodzę Nawet w nocy jak się budziłam brzuch był spiety...
Zadzwoniłam do położnej, zapytałam co myśli czy mogę z tym do poniedziałku wytrzymać, to mi mówi ze za mała jeszcze ciąża na poród tu u mnie w szpitalu, że jeśli będzie się utrzymywać to jechać do kliniki sprawdzić... Bo jak się skurcze rozwiną to nie zatrzymają tego mam jej wieczorem dać znać co i jak...
Kochana weź kąpiel relaksującą, zjedz coś i się połóż odpocząć. W stresie ciężko określić czy to mały. Jak za jakiś czas dalej będziesz się denerwowała jedź do lekarza-dla spokoju
Mnie też ostatnio jakoś boli brzuch- wydaje mi się, że to chyba skurcze a i kolke też mam-taką jak po wysiłku
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:25   #3723
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hippa już zakodowałam w swojej główce. oprócz tego nie planuję kupować żadnych laktatorów, sterylizatorów, butelek itp. Chcę karmić piersią, a jak mi nie wyjdzie to na szybko Tż kupi coś w aptece i dopiero zamówimy jakiś zestaw. Chusteczki i pampersy ponoć z dady biedronkowej są dobre, ale ja się jeszcze zastanawiam
Ja kupuje z Babydream
A jak coś będzie nie tak, to pod nosem mam aptekę i wtedy kupię jakiś emolient albo Hippa

Co do chusteczek i pampersów, chciałam Huggies, ale podobno już nie produkują tego co chciałam.
Waham sie między Dadą a Pampers.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:27   #3724
loluska
Zakorzenienie

Cytat:

Też mi je koleżanka ostatnio polecała

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:33   #3725
Nadzieja87
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny Ogoliłam sie na szybko po omacku, co by sie za dużo nie gimnastykować i leze teraz... mały sie wierci jak zwykle...teraz brzuch z kolei miekki...nie wiem, nie wydaje mi sie żeby chciał szybciej wychodzić ale nastraszyła mnie położna -.- a ja tyko chciałam wiedzieć kiedy mogę przyjść podpisać umowę ze szpitalem

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

a druga sprawa nie boli mnie ten brzuch tylko jest twardszy niż zwykle...
Stary 2015-03-11, 14:35   #3726
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Ja kupuje z Babydream
A jak coś będzie nie tak, to pod nosem mam aptekę i wtedy kupię jakiś emolient albo Hippa

Co do chusteczek i pampersów, chciałam Huggies, ale podobno już nie produkują tego co chciałam.
Waham sie między Dadą a Pampers.
Ja mam Huggies chusteczki, pampersy Pampers, do mycia Białego Jelenia i Dada. Uważam, że nie ma co za wiele kupować bo zobaczymy co maluszkowi będzie odpowiadać. Też będę chciała pampersy Dada spróbować- dużo osób poleca

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
dzięki dziewczyny Ogoliłam sie na szybko po omacku, co by sie za dużo nie gimnastykować i leze teraz... mały sie wierci jak zwykle...teraz brzuch z kolei miekki...nie wiem, nie wydaje mi sie żeby chciał szybciej wychodzić ale nastraszyła mnie położna -.- a ja tyko chciałam wiedzieć kiedy mogę przyjść podpisać umowę ze szpitalem

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

To, że jest twardy miejscami to normalne- mały się wypina chyba, że cały twardy się robi i czujesz spięcie- ale to też może macica już ćwiczyć chyba co?
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:36   #3727
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Tylko że teraz nie wiesz, jaka będzie pogoda. W maju bywa mega gorąco
Ja bym ewentualnie przygotowała do tego zestawu dodatkową bluzę z kapturem, można jej potem nie wkładać.

Właśnie przyszedł mi ten kocyk - wczoraj zamawiałam Jest ekstra! I ślicznie zapakowany
piękne te rzeczy!
Cytat:

Mówić ciężarnej, że ma leżeć kilka dni po plamieniu, to ona prasuje na siedząco (chyba dobrze kojarzę? )
Bardzo dobrze zrobiłaś, teraz leż, nie dotykaj brzucha, magnez i leżenie. I leżenie. I leżenie.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:36   #3728
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:

Mnie, wtedy ta moja też nastraszyła...

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja mam Huggies chusteczki, pampersy Pampers, do mycia Białego Jelenia i Dada. Uważam, że nie ma co za wiele kupować bo zobaczymy co maluszkowi będzie odpowiadać. Też będę chciała pampersy Dada spróbować- dużo osób poleca

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

To, że jest twardy miejscami to normalne- mały się wypina chyba, że cały twardy się robi i czujesz spięcie- ale to też może macica już ćwiczyć chyba co?
No właśnie czytam o tej Dadzie i całkiem fajnie to wygląda i w przystępnej cenie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-11, 14:57   #3729
Nadzieja87
Zakorzenienie

No kiedy Kacperski jest osmiornica i jest wszędzie z reguły są miekciejsze miejsca, ale np w nocy albo czasem gdy wstaje brzuch cały jest spiety.

Myko, no dobrze kojarzysz ale nic mi nie było już, a mnie cholera brała...

Jezu no leże teraz i juz mi nic nie dolega... Bądź człowieku mądry.
Stary 2015-03-11, 15:03   #3730
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Przyszły pieniądze za pobyt w szpitalu

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-11, 15:07   #3731
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Przyszły pieniądze za pobyt w szpitalu
Płacą Ci za to?? Ja musze dopłacać... Hehe 10 euro za dobę... Do 28 dni pobytu... A potem się litują
Stary 2015-03-11, 15:11   #3732
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
No kiedy Kacperski jest osmiornica i jest wszędzie z reguły są miekciejsze miejsca, ale np w nocy albo czasem gdy wstaje brzuch cały jest spiety.

Myko, no dobrze kojarzysz ale nic mi nie było już, a mnie cholera brała...

Jezu no leże teraz i juz mi nic nie dolega... Bądź człowieku mądry.
a myślisz, że mnie nie trafia? właśnie o to chodzi w leżeniu, że trzeba leżeć - nie żeby odpocząć, tylko żeby naprawdę odciążyć szyjkę i dół brzucha. To przecież spory ciężar. będzie dobrze, leżymy
Stary 2015-03-11, 15:18   #3733
Nadzieja87
Zakorzenienie

dziewczyny radze sie dogadać kto zakłada 8 cześć, bo jak sie tak rozpędzicie, to za 4-5 dni będzie koniec tej części

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
a myślisz, że mnie nie trafia? właśnie o to chodzi w leżeniu, że trzeba leżeć - nie żeby odpocząć, tylko żeby naprawdę odciążyć szyjkę i dół brzucha. To przecież spory ciężar. będzie dobrze, leżymy
a moge chociaż tak na pół siedząco, albo pół lezaco, jak kto woli??
bo mnie boli juz lewy bok

i dodatkowo podejście TŻ zaczyna mnie wkurzać bo mówie, mu ze obiadu nie zrobie, to w odpowiedzi słysze z przekąsem: pewnie lez i nic nie rob...☠☠☠☠a! Przecież ja nie robie tego z lenistwa...

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-03-11 o 15:19
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:22   #3734
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny radze sie dogadać kto zakłada 8 cześć, bo jak sie tak rozpędzicie, to za 4-5 dni będzie koniec tej części

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

i dodatkowo podejście TŻ zaczyna mnie wkurzać bo mówie, mu ze obiadu nie zrobie, to w odpowiedzi słysze z przekąsem: pewnie lez i nic nie rob...☠☠☠☠a! Przecież ja nie robie tego z lenistwa...
Za takie teksty Tż powinien dostać niezłe lańsko

Stary 2015-03-11, 15:25   #3735
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:

no tak na chwilę możesz, sama wiem jak o leżenie plackiem boli... albo nogi i miednica w górę... jakoś musimy sobie radzić.
mojego tżta akurat specjalnie gin zaprosiła do gabinetu - od tej pory ma pan w domu księżniczkę - ona może tylko pokazywać palcem, co jest do zrobienia.
wiesz, jak są serio takie prawdziwe skurcze przedwczesne albo rozwarcie i króciutka szyjka, to te kobiety leżą w szpitalu i nawet wstać na siku nie mogą, tylko na basen. więc w sumie lepiej nie dopuścić do takiego stanu. postrasz tżta.
Stary 2015-03-11, 15:28   #3736
Santilia
Wtajemniczenie

byłam w pepco i tylko się wkurzyłam dla chłopców nie było NIC interesującego.. za to dla dziewczynek..
ale kupiłam pudła do szafy, kocyk i jedne spodenki

Nadzieja, weź Ty posadź dupsko na kanapie i się nie ruszaj, jak trzeba to niech TŻ Cię przywiąże! ja miałam takie bóle przez jakiś czas, wydawało się że jest ok - wstawałam, coś tam robiłam i od nowa to samo. a jak poleżałam tydzień plackiem to i brzuch przestał wariować..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:33   #3737
Nadzieja87
Zakorzenienie

A mogę sobie chociaż przy paznokciach podlubać na leżąco czy to też zakazane??

Ostatnio dr chciał mi wypisać zaświadczenie ze nie mogę pracować... Ja się śmiałam, a teraz widzę że przydałby mi się ten papierek żeby tż przed nosem pomachać...
Stary 2015-03-11, 15:33   #3738
asiuk
Zakorzenienie

Szara Myszko, noworodkom wkłada się o jedną warstwę więcej, niż my sami nosimy. Kocyk jest tą warstwą dodatkową. Jeśli będzie 20 st. i np. Ty będziesz w krótkim rękawie to np. wystarczy dziecku założyć body z krótkim rękawem i na to np. cienkiego pajacyka.
Tak na marginesie - na serio w Polsce jakoś się tak grubo ubiera dzieciaki, jak byłam na wakacjach na Teneryfie (a tam wiatr, że łeb urywało), to widziałam wiele dzieciaczków ok. 6-miesięcznych bez czapek

Odnośnie kikuta - ja zaczęłam Octeniseptem psikać i tylko z wierzchu przecierać, ale długo nic się nie ruszało - pediatra kazała wtedy używać fioletu (na spirytusie). Minusem jest jednak brudzenie wszystkiego, choć z ciuchów schodziło w praniu.

Karolak, nie wiem, czy niepotrzebny - tak na dobrą sprawę ja do dzisiaj przykrywam moją 4-letnią córę kocykiem, który kupiłam jej w wyprawce A ten kocyk jest wg mnie najbardziej uniwersalny. Oprócz niego mam taki nie za gruby bawełniano - minky oraz duży kocyk-pieluchę bambusową (z myślą o lecie). I więcej nie kupuję... Na razie
Torba nie ma zapięcia. W środku ma 3 przegródki - dwie po bokach np. na butelkę, i jedną wyżej na środku z zamkiem. I jest ogroooomna

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:34   #3739
Nadzieja87
Zakorzenienie

Łooo dostałam bez proszenia herbatę pod nos, czyżby skrucha i rekompensata za to głupie gadanie ?
Stary 2015-03-11, 15:34   #3740
moniisia90
Wtajemniczenie

Santila, ja też byłam w Pepco u i mnie na odwrót...
dla chłopców tyle cudeniek, a dla dziewczynek najładniejsze od 68 wzwyż... też kupiłam, a co ale 62 i tak muszę dokupić gdzie indziej :P

chwalę się zdobyczami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150311_006.jpg (96,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150311_005.jpg (108,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150311_004.jpg (86,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150311_003.jpg (94,0 KB, 20 załadowań)
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:36   #3741
Nadzieja87
Zakorzenienie

Asiuk, wystarczy się przejechać do wlk Brytanii to by nam wszystkim szczeny poopadaly jak oni takie maluszki ubierają...
Stary 2015-03-11, 15:37   #3742
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
dla chłopców tyle cudeniek, a dla dziewczynek najładniejsze od 68 wzwyż... też kupiłam, a co ale 62 i tak muszę dokupić gdzie indziej :P

chwalę się zdobyczami
w tym moim pepco było tyle tuniczek, legginsów
kurde jedną parę spodenek kupiłam, ale naszukałam się co nie miara.. a to co widziałam w gazetce.. nic nie było ale może to i lepiej

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:38   #3743
myszonka88
Zakorzenienie

Ale mam nerwa na teścia Co go obchodzi co ja robię? Ja się nie podejmowałam pilnowania 4 miesięcznego dziecka, więc niech mi teraz nie gada, że jak nic nie robię to mogę go przypilnować Dziecko waży ponad 9 kg i jak zacznie płakać to nawet na ręce go nie wezmę, ale ten człowiek tego nie pojmuje

Stary 2015-03-11, 15:39   #3744
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
hej

Asiuk kocyk piękny, też mam na niego ochotę ale się waham bo chyba niepotrzebny tak na prawde a ta torba ma jakieś przegródki w środku i czy się zapina ?

Capriola dobre wieści,

ładne łupy pokazujecie, co do ubranka na wyjście ja nic nie planuje zabierać, w zależności od pogody mąż coś przywiezie na przebranie

ja też trochę zaszalałam na allegro, policytowałam i czekam na przesyłki
o takie
http://allegro.pl/ramperek-next-0-3m...146682508.html
http://allegro.pl/george-bluza-auta-...131503309.html
http://allegro.pl/pajac-rampers-next...131239799.html
http://allegro.pl/r-62-bluza-szara-s...131287736.html
http://allegro.pl/rampers-pajacyk-ne...149023145.html
http://allegro.pl/swietna-bluza-dres...143567355.html

starszak mi coś gorączkuje i siedzimy w domu
kolejne pranie się robi, też mi wyjdzie chyba z 7 pralek, dużo
cudne

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Myszonka ja kometyki to z Hipp'a a apteczne to tylko te najpotrzebniejsze biore nie będę kupować nic na przód bo aptekę mam pod nosem w razie czego. Problem mam tylko jakie chusteczki i pampersy wybrać hehe.
ja też mam z hipp'a kosmetyki do tego chusteczki te niebieskie też, ponoć dobre mam również chusteczki z tami zielone
do pupci mam krem z hipp'a na odpażenia a tak to linomag albo zwykły kremik po każdej zmianie pieluszki żeby nie używać tych cięższych maści itp
pieluchy to pewnie pampers będę używać, kupiłam paczkę do szpitala a później zdecyduję już

Ja po wizycie.
Od początku ciąży mam 9kg na plusie (w domu rano jak się zważyłam było 8) lekarka powiedziała, że jestem bardzo szczupła i dobrze wyglądam, a waga książkowa więc luz
Wszystko ok, badanie moczu ok, ale robiłam również morfo i wyniku nie miałam na wizytę, co się później okazało jak zadzwoniła Pani z labo i powiedziała, że wyszło mi w krwi jakie hema coś tam i nie mogli zrobić wyników z mojej krwi bo strasznie gęsta czuję, że mój organizm się odwonił boję się jak cholera, jutro mam znowu zrobił morfo ale wypić przed 2 szklanki wody, do końca tyg muszę lekarce donieść tą morfo po tych przejściach z chorobami, bo w razie 'w' zastosujemy jakieś leczenie.
Co do biegunek to mam obserwować się i jakby znowu wystąpiły to znaczy, że od witamin, mówiła, że może za dużo jak dla mojego organizmu
I TERAZ DOBRE WIEŚCI : MÓJ SYNUŚ OBRÓCIŁ SIĘ GŁÓWKOWO
dlatego tak intensywnie go czuję
na szczęście z szyjką ok.
USG po 30tc + KTG mam 23.03 na godz. 15:40
wizyta 9.04 godz. 11:20

Nadzieja odpoczywaj a nie szalej bo spokojnie poleż i zobaczysz co będzie dalej

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:40   #3745
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
dla chłopców tyle cudeniek, a dla dziewczynek najładniejsze od 68 wzwyż... też kupiłam, a co ale 62 i tak muszę dokupić gdzie indziej

chwalę się zdobyczami
Chcesz mi powiedzieć, że wg Ciebie to nie są cudeńka?? ala:
Stary 2015-03-11, 15:41   #3746
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Ale mam nerwa na teścia Co go obchodzi co ja robię? Ja się nie podejmowałam pilnowania 4 miesięcznego dziecka, więc niech mi teraz nie gada, że jak nic nie robię to mogę go przypilnować Dziecko waży ponad 9 kg i jak zacznie płakać to nawet na ręce go nie wezmę, ale ten człowiek tego nie pojmuje
wrr! o masakra. niech spada.
Stary 2015-03-11, 15:45   #3747
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Oby się przekrecil
Mój główkowo, mam nadzieję że już tak zostanie
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Moje też nie przekręcone... 3 tygodnie temu lekarka mówiła spokojnie jeszcze czas, w ostatni czwartek dalej bez zmian.No ale jeszcze mi nic nie mówili o CC bo jeszcze może się przekręcić - 26 marca wizyta. Zobaczymy co wtedy powiedza. Zreszta ja sama czuje jak siedzi - bo kopie po pęcherzu a u góry okrągła główka sie wychyla.

Ale ja się na nic nie nastawiam, czy SN czy CC i tak jestem przerażona więc bedzie co bedzie....najlepiej jakby mi bocian przyniósł
Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
u Nas teraz dopiero M. się przekręcił. ale czytałam gdzieś, że nawet w 36 tc dziecko potrafi się ułożyć dopiero do porodu
Cytat:
Może się jeszcze przekręcić. Położna na SR mówiła, że u jednej z dziewczyn maluch od początku był główką do góry i stawiła się na planowane cc. Przed zrobili jej jeszcze usg i maluch był odwrócony już i rodziła sn, także wszystko jest możliwe
Tak właśnie na to liczę, że jeszcze się przekręci do tego czasu jeszcze 11 tyg do terminu zostało, więc myślę, że zdąży.
Chociaż dziś pytałam mamy, jak to było z tym porodem mojego brata, to moja mama mówi, że kilka godzin przed urodzeniem go miała usg i był główkowo położony. I że sobie leży, leży i nagle czuje, że coś się dzieje, to szybką ją na porodówkę dali i zostawili ją tam samą na jakieś pół godziny i moja mama mówi, że nagle czuje, że Tomek wychodzi a tam nikogo dookoła i zaczęła się drzeć, że rodzi i trzyma sobie rękę tam na dole, żeby młody nie wyleciał i nagle przyleciała położna i mówi: "O Boże, tyłkiem się rodzi" no i wielka panika, popłoch. Mama mówi, że leżała i nie wiedziała o co chodzi bo każdy latał jak ze sraczką

LuckyLove ja też stwierdziłam, że mam tego o dużo za dużo i będę jeszcze raz przebierać wszystkie ciuszki i to co zbędne sprzedam.

Karol_ak fajne łupy zdrówka dla starszaka!

Nadzieja do łóżka i leżeć! Odpocznij sobie.
Stary 2015-03-11, 15:54   #3748
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Chcesz mi powiedzieć, że wg Ciebie to nie są cudeńka?? ala:
niee oczywiście że są
ale chciałam skończyć wyprawkę w rozmiarach 62 i 56 a tu są tylko 2 pajace, 1 półśpioch i 2 bodziaki na 62 a reszta na 68... do tego na 68 moja mama kupiła wnuczce śliczny komplecik tuniczki z leginsami i jeden bodziak bo nie mogła się powstrzymać ale powiedziała, że da wnuczce jak się urodzi :P
a ja buszuję po allegro
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 16:01   #3749
Nadzieja87
Zakorzenienie

Gwoli ścisłości, leże juz od hmmm niedzieli plackiem i wstaje tylko na siusiu i zrobić se jeść.

Ruskaa, niezłe jaja z tą krwią... 3 mam kciuki za morfo i za udaną wizytę
Stary 2015-03-11, 16:03   #3750
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
cudne

ja też mam z hipp'a kosmetyki do tego chusteczki te niebieskie też, ponoć dobre mam również chusteczki z tami zielone
do pupci mam krem z hipp'a na odpażenia a tak to linomag albo zwykły kremik po każdej zmianie pieluszki żeby nie używać tych cięższych maści itp
pieluchy to pewnie pampers będę używać, kupiłam paczkę do szpitala a później zdecyduję już

Ja po wizycie.
Od początku ciąży mam 9kg na plusie (w domu rano jak się zważyłam było 8) lekarka powiedziała, że jestem bardzo szczupła i dobrze wyglądam, a waga książkowa więc luz
Wszystko ok, badanie moczu ok, ale robiłam również morfo i wyniku nie miałam na wizytę, co się później okazało jak zadzwoniła Pani z labo i powiedziała, że wyszło mi w krwi jakie hema coś tam i nie mogli zrobić wyników z mojej krwi bo strasznie gęsta czuję, że mój organizm się odwonił boję się jak cholera, jutro mam znowu zrobił morfo ale wypić przed 2 szklanki wody, do końca tyg muszę lekarce donieść tą morfo po tych przejściach z chorobami, bo w razie 'w' zastosujemy jakieś leczenie.
Co do biegunek to mam obserwować się i jakby znowu wystąpiły to znaczy, że od witamin, mówiła, że może za dużo jak dla mojego organizmu
I TERAZ DOBRE WIEŚCI : MÓJ SYNUŚ OBRÓCIŁ SIĘ GŁÓWKOWO
dlatego tak intensywnie go czuję
na szczęście z szyjką ok.
USG po 30tc + KTG mam 23.03 na godz. 15:40
wizyta 9.04 godz. 11:20

Nadzieja odpoczywaj a nie szalej bo spokojnie poleż i zobaczysz co będzie dalej
również trzymam kciuki, i pij bardzo dużo! dla synka za obrót

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości