Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 21:58   #3331
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Najbogatszą ilość odcieni (w tym jaśniutkich) spotkałam właśnie wśród minerałów
ooooo? a jakiej firmy te niby jasniutkie minerały? probowałam sobie kiedyś cos dobrac z produktow mineralnych w Sephorze i wszystko za ciemne. tak. ZA CIEMNE. bo ja mam jasną cerę i do tego jeszcze obsesyjnie unikam słońca bo mi się robią piegi/plamy od pigułek anty.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

generalnie z cerą, mejkapem i pokrewnymi tematami to mam zawsze dużo problemów i jesli myślicie, że z tego się "wyrasta" to guzik prawda. ja jednoczesnie muszę walczyć z plamami/przebarwieniami, pryszczami i robiacymi się zmarszczkami. tak, wszystko na raz.
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 21:58   #3332
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Mnie jeszcze dolne nie wyrosły i obawiam się wizyty u chirurga Już mam zrobiony risercz, gdzie pójść
Ja mam zamiar założyć kosmetyczny, bo z metalowym przy mojej urodzie wyglądałabym na gimnazjalistkę No i obawiam się, że cały czas bym żałowała, że taki wybrałam, a jak słowo się rzeknie, to przecież nie zmienię.
Lepiej pójść szybciej niż później- mnie ósemka zaczęła się psuć, bo krzywo rosła i nie dało się jej po ludzku umyć. Została wyrwana i po sprawie (ale chirurg-geniusz! zanim się zorientowałam w którą stronę mi zęba ciągnie, to już mi go przed oczami trzymała dla pokazania ). Niektóre się psują bo wolno wyłażą i wydłub potem np kawałek popcornu z dziurki w dziąśle 1mm x 1,5mm.... A ząb się psuje. Chciałam wyrwać jeszcze jedną ósemkę, symetrycznie też na górze, ale usłyszałam że za 50lat nie będzie mi się na czym miała proteza trzymać więc ząb zostaje

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Ja się boję tej nadwrażliwości, że więcej złego narobię z wybielania niż pożytku skonsultuję się najpierw z dentystą zanim się zdecyduję, może mi wybije to z głowy
a co za specyfiki?

To pjona! Jaki masz? ja żałuję że jakichś bardziej krzywych nie miałam coby spektakularne efekty były bo wszyscy teraz jak widzą że mam aparat to: ''no fajnie...ale właściwie to na co Ci?''

mnie wszystkie wyrosły jak normalne zęby i przez to za ciasno miałam, jeden miałam chirurgicznie wyrywany ale da się przeżyć też myślałam nad kosmetycznym, zapewne wyglądam jak gimbus teraz ale co tam
Ja się zastanawiam co z odsłoniętą szyjką zrobić, na ogół nie boli, ale jak zacznie, to odetchnąć ustami nie można bo ból poraża

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 21:58   #3333
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Według niektórych przesadzam, ale wg mnie nie - faktycznie porównuję do tych ultra prostych, ale moim zdaniem wróciły do stanu sprzed założenia Nie miałam nigdy zębów, których mogłabym się jakoś bardzo wstydzić, ale chciałabym mieć proste. Dlatego teraz myślę o wybieleniu - przynajmniej jakby były jaśniejsze to prezentowałyby się lepiej
Jednak tak jak też pisałam, na cuda nie liczę, bo zwyczajnie mam raczej takie szkliwo nie palę, nie piję wina, kawę piję od niedawna (rozpuszczalną pół na pół z mlekiem ) więc taka ich natura niż zżółknięcie od jakichś czynników
W Poznaniu wybielanie tym żelem do wcześniej przygotowanych nakładek pewnie dochodzi do 800-1000zł, ale pod Poznaniem znam dentystę, który robi za 500zł. Potem w razie gdybym chciała powtórzyć to płaciłabym już tylko za ten żel/płyn jakkolwiek to nazwać - już bez robienia wycisków i nakładek więc połowa ceny. Jednak ciężko mi się zabrać za odkładanie, bo to albo buty wpadną albo jakiś ciuch
Aparat sobie założę jak zacznę normalnie zarabiać Oczywiście w mniejszych miejscowościach jest dużo taniej i często można też rozłożyć na raty :/
Mój dentysta (Kraków) powiedział, że za 600 zł wybiela, ale mam podobnie ze szkliwem - nie palę, nie piję kawy ani nic więc może po prostu mam takie, ale minimalny efekt może by był...dlatego się zastanawiam nad spróbowaniem jakichś pasków czy to w ogóle na moich zębach coś da.
Kurczę, to kiepsko skoro zęby się czasem od nowa krzywią, jak już się zakłada aparat to się na trwały efekt liczy a tu widać nie ma gwarancji
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 22:06   #3334
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
ooooo? a jakiej firmy te niby jasniutkie minerały? probowałam sobie kiedyś cos dobrac z produktow mineralnych w Sephorze i wszystko za ciemne. tak. ZA CIEMNE. bo ja mam jasną cerę i do tego jeszcze obsesyjnie unikam słońca bo mi się robią piegi/plamy od pigułek anty.
Miałam Everyday Minerals i były naprawdę jasne odcienie, Annabelle Minerals też takie ma. Wśród drogeryjnych takich nigdy nie widziałam. Używam też azjatyckiego kremu BB, bo chciałam coś nieproszkowego i też mi pasuje.

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Lepiej pójść szybciej niż później- mnie ósemka zaczęła się psuć, bo krzywo rosła i nie dało się jej po ludzku umyć. Została wyrwana i po sprawie (ale chirurg-geniusz! zanim się zorientowałam w którą stronę mi zęba ciągnie, to już mi go przed oczami trzymała dla pokazania ). Niektóre się psują bo wolno wyłażą i wydłub potem np kawałek popcornu z dziurki w dziąśle 1mm x 1,5mm.... A ząb się psuje. Chciałam wyrwać jeszcze jedną ósemkę, symetrycznie też na górze, ale usłyszałam że za 50lat nie będzie mi się na czym miała proteza trzymać więc ząb zostaje
Już miałam jedną ósemkę, która parę lat temu wyrosła, leczoną Ciężko dokładnie to badziewie umyć nawet szczoteczką elektryczną
No ale w tym roku ogarniam aparat, chirurga i te inne przyjemności. Pieniądze odłożone, tylko zarobiona jestem No i potrzebuję jakiegoś luźnego okresu, żeby po chirurgu nie straszyć
Stary 2015-03-11, 00:18   #3335
--Olka--
Zakorzenienie

Dyskusja o aparatach, ja na szczęście nie w temacie, bo zęby jakie mam to mam, ale akurat proste.

Cytat:
Jednak tak jak też pisałam, na cuda nie liczę, bo zwyczajnie mam raczej takie szkliwo nie palę, nie piję wina, kawę piję od niedawna (rozpuszczalną pół na pół z mlekiem ) więc taka ich natura niż zżółknięcie od jakichś czynników
Ja właśnie niestety nie mam z natury śnieżnobiałych zębów, a że jeszcze piję kawę, wino też, to tak... Chciałabym wybielić, ale paski w zasadzie w ogóle u mnie nie podziałały, więc z dentystą wypadałoby pogadać. Tylko jeszcze jedno - zęby mam bardzo słabe i wrażliwe.

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Powiedziałabym, że ze wszystkich prawdziwie mineralnych (odsyłam na podforum "kosmetyki mineralne". Ja akurat używam earthnicity. Podejrzewam, że te produkty mineralne w Sephorze to były tylko z nazwy.
Stary 2015-03-11, 07:32   #3336
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Forget dla mnie spodnie fajne. Ale zależy jak z marynarką leżą.
Dziękuję
Z marynarą wyglądają super Pkus wysokie obcasy

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Olcia - do wybielania polecam zestaw Biała Perła

Nie wiem, czy kiedykolwiek używałaś, ale ja przetestowałam u siebie i naprawdę daje super efekt Chciałam kiedyś wybielić zęby u stomatologa, ale mi odradził, bo powiedział, że mam ładne zęby i tak naprawdę tego nie potrzebuję, a szkoda niszczyć szkliwo, bo mimo wszystko ściera się przy tym zabiegu
Używałam pastę i zadowolona nie byłam Może taki zestaw jest lepszy, ale pasta nie powalała

Cytat:
Jeśli się nie czujesz to nie ma tematu
Ja muszę w ogóle zacząć ćwiczyć, na razie jak zwykle ciągle tylko sobie obiecuje.
Nie próbowałam pasków, boję się wydać ~100zł jeśli miało by nie pomóc... mówię sobie, że to byłaby już 1/5 wybielania tym żelem od dentysty. Kiedyś na pewno odłożę, ale mam teraz inne zobowiązania, a jeszcze w końcu chcę zrobić te brwi brwi + zęby = 1500zł...

Wrzucam zdjęcie tej, w której ja byłam. Zresztą od mojego pytania o sukienkę na wesele zaczęła się moja przygoda z tym wątkiem hehe. Na tym zdjęciu jest jeszcze przed delikatnym zwężeniem, miałam barziej podkreśloną w niej talię. Wiem, że szału nie ma, ale sama sukienka klasyczna i z powodzeniem można wykorzystać na inne okazje :P
Ja od marca wróciłam do ćwiczeń Jeszcze jakaś dietka by się przydała, bo w ostatnim czasie za często słodycze jem

Masz rację, 100 zł to też pieniądz, a jak mają nie zadziałać to nie ma sensu próbować. Lepiej zacząć odkładać na profesjonalne wybielanie w gabinecie.

Klasyczne sukienki są najlepsze bo można je później jeszcze wykorzystać na co dzień Kiedyś bałam się czerni na weselach. Teraz uważam, że czerń zawsze się sprawdzi i będzie wyglądać elegancko

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
ładny mają deseń a gdzie je kupilaś, tez Zara?
Si Obie pary ze Zary
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:12   #3337
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Możliwe, że wyglądałaby gorzej niż wygląda teraz. Wtedy różnica była by zauważalna, ale na naszą niekorzyść.
Ja widzę ogromną poprawę odkąd:
- nie wyciskam zaskórników (pory są zdecydowanie mniej widoczne i wolniej się "zapychają"
- stosuję kwasy (ziaja, tonik norel)
- stosuję serum z retinolem co 2-3 dni
- stosuję olejki (marakuja, argan & neroli ) sporadycznie, co kilka dni
- i najważniejsze - zrezygnowałam z podkładu.

Myślę, że podkłady bardziej nam szkodzą niż pomagają. Wiem, że ciężko większości wyjść z domu saute, bo jesteśmy krytyczne wobec siebie. Chcemy wyglądać idealnie i mieć idealną cerę. Tylko, że ładny efekt jest chwilowy. Ale to moje subiektywne zdanie.
Absolutnie się zgadzam z tym co piszesz, sama skończyłam jakiś czas temu przygodę z podkładami, bo żaden nie dawał mi zadowalającego efektu, przestałam używać w ogóle i teraz co najwyżej nałożę jakiś BB crem albo przyprószę twarz pudrem i to wystarczy.

Uważam, że nie ma nic ładniejszego niż dobrze nawilżona i odżywiona skóra

Cytat:
Ja aktualnie poszukuję "eco" szminek. Niestety większość tych mazideł zawiera szkodliwe substancje, a chcąc nie chcąc - zjadamy sporo tego w ciągu dnia. Ponoć dobre są szminki Alverde, ale szukam jeszcze jakichś alternatyw. Wiecie może coś na ten temat?
O... ja szminkowo to używam MACa i Clarinsa, ale ja nie jestem zbyt "eko-świadoma". Może powinnam to zmienić...

A dzisiaj wpadłam do Was zapytać o dwie sprawy, bo poszukująca jestem

1. Dobre, trwałe matowe pomadki w kolorze fuksji oraz niebieskiej czerwieni, różowej czerwieni (jak nie znajdę to dokupię sobie MACa własnie, bo mam 3 maty, które absolutnie uwielbiam)

2. Czarne baleriny z okrągłym noskiem i jakąś kokardką albo jakiegoś innego ozdobnika, z tych szerszych, nie wąziutkich, bo niestety mam płetwę...

Aniu, bardzo ładne te żakardowe spodnie, aż mi się zachciało na stronę Zary wejść popatrzeć co ciekawego mają

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2015-03-11 o 08:14
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:28   #3338
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
2. Czarne baleriny z okrągłym noskiem i jakąś kokardką albo jakiegoś innego ozdobnika, z tych szerszych, nie wąziutkich, bo niestety mam płetwę...
Wpadłam właśnie pytać o balerinki Szukam jakichś ładnych balerinek, które nie będą jak kapcie kaczuszki, bo niestety mam 160cm i krótkie nogi
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:34   #3339
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam pasków, boję się wydać ~100zł jeśli miało by nie pomóc... mówię sobie, że to byłaby już 1/5 wybielania tym żelem od dentysty. Kiedyś na pewno odłożę, ale mam teraz inne zobowiązania, a jeszcze w końcu chcę zrobić te brwi brwi + zęby = 1500zł...
Ja rozmawiałam z moją o wybielaniu i ona mi powiedziała, że... paski to praktycznie to samo co ten żel w nakładkach i na niektórych działa, a na niektórych nie.

Dodatkowo ostatnio kupiłam w Rossmannie pastę wybielającą (pearl drops coffee and tea oraz Red wine ), która naprawdę fajnie działa, w połączeniu z paskami efekt jest naprawdę fajny, a zęby mam prawie białe (z tym, że ja nie piję kawy w ogóle, czarną herbatę ograniczyłam i piję sporadycznie, tylko czerwone wino od czasu do czasu)

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Wpadłam właśnie pytać o balerinki Szukam jakichś ładnych balerinek, które nie będą jak kapcie kaczuszki, bo niestety mam 160cm i krótkie nogi
Ja to bym chciała coś tego typu KLIK. Mogą byc totalnie płaskie, bo mam 14cm więcej od Ciebie mi mi styka
Stary 2015-03-11, 09:28   #3340
sskers
batonik

Cytat:
Spoko, będę szczerbata na starość, bo nie mam ani jednej ósemki i nie zanosi się żeby coś wyrosło Mam taką nadzieję, że nie wyrośnie, bo miejsca z paszczęce już nie ma.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Mój dentysta (Kraków) powiedział, że za 600 zł wybiela, ale mam podobnie ze szkliwem - nie palę, nie piję kawy ani nic więc może po prostu mam takie, ale minimalny efekt może by był...dlatego się zastanawiam nad spróbowaniem jakichś pasków czy to w ogóle na moich zębach coś da.
Kurczę, to kiepsko skoro zęby się czasem od nowa krzywią, jak już się zakłada aparat to się na trwały efekt liczy a tu widać nie ma gwarancji
Ja mam np poszarzałe zęby stałe. Takie wyrosły i o. Więc nie wiem czy im cokolwiek pomoże, ale może warto spróbowac.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:31   #3341
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Spoko, będę szczerbata na starość, bo nie mam ani jednej ósemki i nie zanosi się żeby coś wyrosło Mam taką nadzieję, że nie wyrośnie, bo miejsca z paszczęce już nie ma.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ja mam np poszarzałe zęby stałe. Takie wyrosły i o. Więc nie wiem czy im cokolwiek pomoże, ale może warto spróbowac.
To ja też szczerbata będę bo wszystkie wyrwałam

Z moim kolorem to nie wiem jak to jest, spróbuję coś podziałać z paskami a jak będzie mi to szkodziło bardzo to odstawię i już
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 10:55   #3342
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Dyskusja o aparatach, ja na szczęście nie w temacie, bo zęby jakie mam to mam, ale akurat proste.

Ja właśnie niestety nie mam z natury śnieżnobiałych zębów, a że jeszcze piję kawę, wino też, to tak... Chciałabym wybielić, ale paski w zasadzie w ogóle u mnie nie podziałały, więc z dentystą wypadałoby pogadać. Tylko jeszcze jedno - zęby mam bardzo słabe i wrażliwe.

Powiedziałabym, że ze wszystkich prawdziwie mineralnych (odsyłam na podforum "kosmetyki mineralne". Ja akurat używam earthnicity. Podejrzewam, że te produkty mineralne w Sephorze to były tylko z nazwy.
Mi dentysta powiedział, żeby przed wybielaniem zacząć używać pasty do nadwrażliwych zębów

hihi a jakich pasków używałas?
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:01   #3343
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dentysta powiedział, żeby przed wybielaniem zacząć używać pasty do nadwrażliwych zębów

hihi a jakich pasków używałas?
Prawda, ja używam zielonego elmexa - pastę i płynu i nie mam problemów z nadwrażliwością.

Teraz mam crest glamorous white i są ok.
Stary 2015-03-11, 11:10   #3344
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre, trwałe matowe pomadki w kolorze fuksji oraz niebieskiej czerwieni, różowej czerwieni (jak nie znajdę to dokupię sobie MACa własnie, bo mam 3 maty, które absolutnie uwielbiam)

Aniu, bardzo ładne te żakardowe spodnie, aż mi się zachciało na stronę Zary wejść popatrzeć co ciekawego mają
Zajrzyj do Golden Rose Mam od nich fuksjową pomadkę w macie i jestem zachwycona trwałością

Dziękuję W Zarze wiosenna kolekcja jest naprawdę piękna

Cytat:
Prawda, ja używam zielonego elmexa - pastę i płynu i nie mam problemów z nadwrażliwością.

Muszę zatem wypróbować elmex'a Używałam Sensodyne, ale mi nie pomogła
Stary 2015-03-11, 11:30   #3345
Agnessa*
Zakorzenienie

Forget_me - ja pisałam o zestawie do wybielania, nie o paście Pasta nic nie daje
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:40   #3346
Ag4
AGA :)

Ojoj, ale lecicie dziewczyny

Odnośnie pomadek to ja często kupuję próbki z avonu. Ciągle szukam swojego koloru i szkoda mi pieniędzy na kupowanie pełnowymiarowych produktów.

mm111111 jakie serum z retinolem używasz?

Co do zębów to ja mam strasznie brzydkie szkliwo :/ U góry jasne na dole ciemiejsze, takie przebarwione :/ Byłam już u kilku dentystów i każdy powiedział mi że taki kamień i nic się nie da z tym zrobić :|

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:46   #3347
Ciemna163
Kociara

Cytat:

A gdzie je kupowałaś?
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:53   #3348
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Forget_me - ja pisałam o zestawie do wybielania, nie o paście Pasta nic nie daje
Skoro taki dobry, to może i ja się na niego skuszę Drogi był?
Stary 2015-03-11, 13:26   #3349
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Miałam Everyday Minerals i były naprawdę jasne odcienie, Annabelle Minerals też takie ma. Wśród drogeryjnych takich nigdy nie widziałam. Używam też azjatyckiego kremu BB, bo chciałam coś nieproszkowego i też mi pasuje.

Już miałam jedną ósemkę, która parę lat temu wyrosła, leczoną Ciężko dokładnie to badziewie umyć nawet szczoteczką elektryczną
No ale w tym roku ogarniam aparat, chirurga i te inne przyjemności. Pieniądze odłożone, tylko zarobiona jestem No i potrzebuję jakiegoś luźnego okresu, żeby po chirurgu nie straszyć
e,o ile nie masz połączenia z zatoką (w przypadku górnych), to nie powinno być dramatu Ale wybierz dobrego chirurga szczękowego!

Ja za to chyba się wybiorę jutro do lekarza, niby źle nie jest, ale katar mnie drugi dzień męczy, gardło rano drapie a tu do pracy trzeba iść... Tyle dobrego, że palić mi się nie chce to może rzucę przy okazji

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:29   #3350
Forget_me
Zakorzenienie

Chyba zaraz usnę! Siedzę od rana nad ochroną danych osobowych i mam już serdecznie dość Do tego czas mi się strasznie wlecze
Stary 2015-03-11, 13:46   #3351
a34
Zakorzenienie

Cytat:
e,o ile nie masz połączenia z zatoką (w przypadku górnych), to nie powinno być dramatu Ale wybierz dobrego chirurga szczękowego!

Ja za to chyba się wybiorę jutro do lekarza, niby źle nie jest, ale katar mnie drugi dzień męczy, gardło rano drapie a tu do pracy trzeba iść... Tyle dobrego, że palić mi się nie chce to może rzucę przy okazji
Nawet mnie nie strasz. Wystarczy, że się naczytałam o suchym zębodole
Na gardło polecam płukanie szałwią
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Chyba zaraz usnę! Siedzę od rana nad ochroną danych osobowych i mam już serdecznie dość Do tego czas mi się strasznie wlecze
Ja też prawie leżę na biurku Fatalny dzień, zero słońca.
Stary 2015-03-11, 13:52   #3352
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
dołączam się do klubu straszny dzień, chyba faktycznie coś warunki meteo niekorzystne, w dodatku źle spałam i oczy mnie szczypią
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:54   #3353
sskers
batonik

A myślałam że to tylko ja..Mam dzisiaj głowę z ołowiu normalnie

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 13:54   #3354
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję weekend był ciężki, ale już coraz lepiej, cieszę się z tej decyzji

PS. czekam na post na blogu o makijażu
Będzie w tym miesiącu, obiecuję

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
pjona, też nosiłam kilka ladnych lat

no pewnie Pewnie kiedyś skusze się na zakup jakiegoś olejku/glinki, ale z kosmetyków raczej zrezygnuje.

a co do korektora, to też tak czasami robię, nie chcę zabrzmiec narcystycznie, ale moja cera jest w naprawde dobrym stanie podkład noszę 3, góra 4 razy w tygodniu (przy czym czasem zastępuje go też kremem bb), a tak to śmigam tylko z lekko podkreślonym okiem i brwiami, czasami jeszcze korektor pod oczy i jest git I pomyśleć, że rok temu o tej porze nie wyobrażałam sobie wyjść z domu (nawet do spożywczaka) bez Vichy Dermablend na twarzy

ładny mają deseń a gdzie je kupilaś, tez Zara?
No i świetnie, gratuluję podejścia!

Cytat:
ojej, to aż takie znaczenie ma ten aparat retencyjny? mam nadzieję, że moja mi założy taki... a ten drucik jest odczuwalny?
ja na 2 lata rozkminki o wybielaniu mam z głowy, a co będzie potem to się okaże
Ja mam nakładkę plastikową na górę i drucik na stałe na dole. Niestety już prawie 2 lata temu ściągnęłam aparat a mam wrażenie że zęby wciąż się ruszają, nie są ustabilizowane. Kto wie, może będę musiała do końca życia to nosić.

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
wiesz Madzia, ja dość częęsto w ogóle się nie maluje i tak wychodze do ludzi np. na pocztę czy rano po "bułki".....ale psychicznie jakoś tak mam że lepiej się czuję z podkładem
No masz rację, ale ja mam ten problem, że z podkład uwydatnia mi wszystkie zmarszczki. Jak się uśmiecham to wyglądam jak 50-tka

Cytat:
Niestety zęby to takie ustrojstwo. Nie ma reguły, czasem walczy się z nimi całe życie. Śmieję się, że taniej by było zrobić sztuczne. Raz a porządnie

Cytat:
Absolutnie się zgadzam z tym co piszesz, sama skończyłam jakiś czas temu przygodę z podkładami, bo żaden nie dawał mi zadowalającego efektu, przestałam używać w ogóle i teraz co najwyżej nałożę jakiś BB crem albo przyprószę twarz pudrem i to wystarczy.

Uważam, że nie ma nic ładniejszego niż dobrze nawilżona i odżywiona skóra

O... ja szminkowo to używam MACa i Clarinsa, ale ja nie jestem zbyt "eko-świadoma". Może powinnam to zmienić...

A dzisiaj wpadłam do Was zapytać o dwie sprawy, bo poszukująca jestem

1. Dobre, trwałe matowe pomadki w kolorze fuksji oraz niebieskiej czerwieni, różowej czerwieni (jak nie znajdę to dokupię sobie MACa własnie, bo mam 3 maty, które absolutnie uwielbiam)

Miło! Naturalność ponad wszystko. Ja kiedyś nie myślałam o składach produktów. Obecnie przykładam do tego wagę. Nie chcę "jeść" jakiegoś świństwa, ani wspierać firm, które testują na zwierzętach.

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Ojoj, ale lecicie dziewczyny

Odnośnie pomadek to ja często kupuję próbki z avonu. Ciągle szukam swojego koloru i szkoda mi pieniędzy na kupowanie pełnowymiarowych produktów.

mm111111 jakie serum z retinolem używasz?

Co do zębów to ja mam strasznie brzydkie szkliwo :/ U góry jasne na dole ciemiejsze, takie przebarwione :/ Byłam już u kilku dentystów i każdy powiedział mi że taki kamień i nic się nie da z tym zrobić :|
Ze starej mydlarni, z olejkiem ze słodkich migdałów, ale nie używam codziennie. Pięknie pachnie! Na ciężkie szkliwo jedyną radą są licówki. Wiem, że w USA jest metoda ich mocowania, która nie wymaga spiłowywania zęba. Nie wiem czy tak już sie robi w Polsce.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:15   #3355
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też prawie leżę na biurku Fatalny dzień, zero słońca.
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
dołączam się do klubu straszny dzień, chyba faktycznie coś warunki meteo niekorzystne, w dodatku źle spałam i oczy mnie szczypią
Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
A myślałam że to tylko ja..Mam dzisiaj głowę z ołowiu normalnie
Już myślałam, że tylko ja mam taki ciężki dzień Czas mi się wlecze, spać mi się chce i w ogóle nic mi się nie chce. Byle do 15:00
Stary 2015-03-11, 14:33   #3356
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro taki dobry, to może i ja się na niego skuszę Drogi był?
Powiem szczerze, że nie pamiętam, ile kosztował ten zestaw Chyba cena kształtuje się w granicach 60 - 80 zł, ja kupowałam go już jakiś czas temu Mam ten największy zestaw, nie ten na 10 dni, tylko na dłuższy okres Efekty są naprawdę widoczne i co najważniejsze - utrzymują się przez długi czas

Jeśli chodzi o pasty, to przetestowałam większość wybielających, właśnie Białą Perłę, Denivit, Blanx i żadnych efektów nie widziałam, a jeśli już, to bardzo krótkotrwałe

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Już myślałam, że tylko ja mam taki ciężki dzień Czas mi się wlecze, spać mi się chce i w ogóle nic mi się nie chce. Byle do 15:00
Ja też dzisiaj ledwo żyję Spać mi się chce, głowa mi pęka i w ogóle nic mi się nie chce
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 14:39   #3357
Ciemna163
Kociara

Pytanie, ktoś tu zamawiał szaliki na Allegro kaszmirowe lub kaszmirowo-wełniane - jak się spisują?

I chyba z tego fanpage'a też ktoś zamawiał: https://www.facebook.com/byMamai/pho...type=3&theater

Gdyby właścicielki mogły by się wypowiedzieć jak one się noszą to byłabym wdzięczna Mój czarny wełniany szalik po kilku latach jest już martwy
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 15:08   #3358
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie w tym miesiącu, obiecuję

No i świetnie, gratuluję podejścia!

Ja mam nakładkę plastikową na górę i drucik na stałe na dole. Niestety już prawie 2 lata temu ściągnęłam aparat a mam wrażenie że zęby wciąż się ruszają, nie są ustabilizowane. Kto wie, może będę musiała do końca życia to nosić.

No masz rację, ale ja mam ten problem, że z podkład uwydatnia mi wszystkie zmarszczki. Jak się uśmiecham to wyglądam jak 50-tka

Niestety zęby to takie ustrojstwo. Nie ma reguły, czasem walczy się z nimi całe życie. Śmieję się, że taniej by było zrobić sztuczne. Raz a porządnie

Miło! Naturalność ponad wszystko. Ja kiedyś nie myślałam o składach produktów. Obecnie przykładam do tego wagę. Nie chcę "jeść" jakiegoś świństwa, ani wspierać firm, które testują na zwierzętach.

Ze starej mydlarni, z olejkiem ze słodkich migdałów, ale nie używam codziennie. Pięknie pachnie! Na ciężkie szkliwo jedyną radą są licówki. Wiem, że w USA jest metoda ich mocowania, która nie wymaga spiłowywania zęba. Nie wiem czy tak już sie robi w Polsce.
mam niestety to samo...nie wiem co jest grane, ale podkład, jakikolwiek byłby, bardzo mnie postarza...stosuje krem bb, podkład to juz od wielkiego swieta

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

U nas pogoda barowa, pada i mży, mży i pada, wieje, zimno...nie ładnie
Stary 2015-03-11, 15:23   #3359
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość

U nas pogoda barowa, pada i mży, mży i pada, wieje, zimno...nie ładnie
u mnie słoneczko
Stary 2015-03-11, 17:30   #3360
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
To ja też szczerbata będę bo wszystkie wyrwałam
Ja na razie jednego. A że z drugiej strony na górze jeszcze nie mam, (czuć go od dawna, ale się nie wybija), to kiepsko to widzę.

U mnie dzisiaj pogoda jesienna, ale spoko, nawet dobrze się czułam. Tylko spać mi się w robocie chciało, ale zawsze tak mam.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości